Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.440 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1017 1018 1019 1020 1021 1022 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Happy
0
Gaat lekker met de economie zo. Wachten op de eerste winstwaarschuwingen en dan de beurs door het putje.
voda
0
Krimp Duitse automarkt in 2020 verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse automarkt zal in 2020 een lichte daling kennen, na een recordverkoop in 2019. Dit maakte het Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller (VDIK) woensdag bekend.

VDIK verwacht een lichte daling in 2020, met 3,35 miljoen registraties van nieuwe wagens. Daarvan zal een groter deel elektrische voertuigen zijn dan voorheen, meent VDIK.

"Volgens onze schattingen zullen er volgend jaar minstens 160.000 nieuwe elektrische voertuigen worden geregistreerd in Duitsland. Dat zou een stijging van ongeveer 60 procent zijn", aldus voorzitter Reinhard Zirpel van VDIK.

2019 belooft volgens VDIK overigens een recordjaar te worden. Er wordt verwacht dat dit jaar 3,57 miljoen nieuwe auto's geregistreerd zullen worden.

"In een moeilijke markt met een teruglopende wereldproductie is de Duitse markt voor personenauto's in 2019 zeer veerkrachtig", aldus Zirpel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aantal faillissementen neemt toe

Gepubliceerd op 12 dec 2019 om 06:42 | Views: 0

DEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. Er zijn in november 34 bedrijven meer failliet verklaard dan in oktober, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in november 269 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 66. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven, merkt het statistiekbureau daarbij op. Relatief gezien werden er in november de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.
voda
0
Amerikaanse sancties tegen Nord Stream 2 kunnen Nederlanders raken

Een schip van Allseas, een bedrijf van de Nederlander Edward Heerema.Foto: Reuters

Amerikaanse sancties tegen het nog te voltooien Russische gasproject Nord Stream 2 zijn een stap dichterbij gekomen. Het Huis van Afgevaardigden schaarde zich woensdagavond achter een wetsvoorstel dat voorziet in strafmaatregelen tegen alle betrokken bedrijven, ook tegen een deel van de Nederlandse. De wet gaat nu voor behandeling naar de Senaat.

Nord Stream 2 is de naam van een pijpleiding die Russisch gas naar Duitsland moet doen stromen. Het project is tegen het zere been van Washington, dat de Russische greep op Europa ziet toenemen. Een keur aan internationale bedrijven is bij het project betrokken.

Zo is offshorebedrijf Allseas van de Nederlander Edward Heerema verantwoordelijk voor de aanleg van de infrastructuur. Gevraagd naar een reactie op de sanctiedreiging zegt een woordvoerder dat de werkzaamheden vooralsnog gewoon doorlopen. ‘We houden het goed in de gaten maar willen niet vooruitlopen op eventuele sancties.’

Ook het beursgenoteerde Boskalis is bij Nord Stream 2 betrokken. Maar een woordvoerder laat weten niet bang te zijn voor sancties omdat die gericht zouden zijn op andere activiteiten dan waar Boskalis zich mee bezig houdt. In een handelsupdate meldde Boskalis vorige maand nog dat bodemwerkzaamheden voor Nord Stream 2 het kwartaalresultaat hebben gestuwd. Ook Van Oord is betrokken, het Brits-Nederlandse Shell is een van de financiers.

De Russische energiegigant Gazprom heeft alle aandelen in de Zwitserse projectonderneming Nord Stream in handen. Het bedrijf neemt de helft van de kosten (grofweg €10 mrd) voor zijn rekening. Financiering komt verder van vijf westerse bedrijven. Behalve Shell zijn dat de Duitse bedrijven Uniper en Wintershall (onderdeel van Basf), het Oostenrijkse OMV en het Franse energieconcern Engie GDF.
In Berlijn is teleurgesteld gereageerd op het sanctiebesluit van het Huis van Afgevaardigden, dat steun kreeg van zowel Republikeinen als Democraten. ‘Het Europese energiebeleid wordt bepaald in Europa, niet in de VS’, zei minister van buitenlandse zaken Heiko Maas. ‘Wij zijn principieel tegen externe interventie en sancties met extraterritoriale gevolgen.’

Russische president Vladimir Poetin en voormalig kanselier Gerhard Schröder die voorzitter is van Nord Stream AG.Foto: Reuters

De Amerikaanse ambassadeurs in Duitsland en Nederland hebben al meermaals gewaarschuwd dat betrokken bedrijven met Amerikaanse sancties te maken zouden kunnen krijgen. President Donald Trump vindt dat Duitsland zich te afhankelijk maakt van Russische gastoevoer. De verwachting is dat hij het sanctievoorstel zal accorderen als dat door de Senaat is aangenomen.
De Amerikanen zien Nord Stream 2 als een geopolitiek project. Anderzijds willen ze ook hun eigen vloeibare gas in Europa promoten. Duitsland is nu de grootste gasimporteur ter wereld. Het heeft afscheid genomen van kernenergie en kolen zijn in de ban gedaan. De Duitse industrie is grootverbruiker van gas, met chemiebedrijf Basf voorop.

Duitsland kan als toekomstig gasknooppunt zijn geostrategische slagkracht vergroten. Maar in Duitsland zijn er ook veel tegenstanders. Niet bewezen zou zijn dat Nord Stream 2 economisch rendabel kan worden. Zorgen zijn er over Oekraïne, dat nu Russisch gas doorvoert naar het westen. Met de nieuwe pijpleiding kan Rusland om dat land heen. Vorige week spraken Duitse kopstukken uit het bedrijfsleven nog met de Russische president Poetin over de kwestie. Zij pleiten ervoor de route door Oekraïne te behouden.

De nieuwe Eurocommissaris voor handel Phil Hogan heeft de VS gemaand af te zien van sancties. ‘De EU is principieel tegen het opleggen van sancties aan EU-bedrijven die legitieme zaken doen’, aldus de Ier.

De in Zwitserland gevestigde exploitant van de pijpleiding die volledig in Russische handen is weigert commentaar. Het werk had eind dit jaar klaar moeten zijn, maar de laatste paar honderd kilometer zijn nog niet voltooid. In het Duitse dorp Lubmin komen de pijpen van beton en staal van Nord Stream 2 aan het eind van een 1230 kilometer lange route op de zeebodem aan land.

fd.nl/economie-politiek/1328179/sanct...
Bijlage:
voda
0
Financieringsbehoefte Nederland hoger in 2020

(ABM FN-Dow Jones) De financieringsbehoefte van de Nederlandse Staat komt in 2020 hoger uit dan in 2019. Dit bleek uit de outlook die het Agentschap van het ministerie van Financiën vrijdag publiceerde.

De Staat rekent op een financieringsbehoefte van 42 miljard euro in 2020. Dit jaar zal de financieringsbehoefte juist iets lager uitkomen, op 35,8 miljard euro.

In 2020 zal de Nederlandse Staat voor 21 miljard tot 26 miljard euro aan langlopende leningen uitgeven, waarvan twee nieuwe obligaties met looptijden van 10 en 30 jaar.

In het eerste kwartaal van 2020 veilt de Staat onder meer een bestaande groene obligaties met een looptijd tot 2040, waarmee het 750 miljoen tot 1,25 miljard euro op wil halen.

Verder wordt in het eerste kwartaal een zestal schatkistleningen geveild.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse inflatie weer iets hoger

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Nederland zijn in december in een iets hoger tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afgelopen maand steeg het prijspeil met 2,7 procent op jaarbasis, na een toename van 2,6 procent in november. Dit was vooral het gevolg van de benzineprijs. Die was in december 10,2 procent hoger dan een jaar eerder. In november was dit 4,9 procent.

De inflatie was in 2019 met gemiddeld 2,6 procent het hoogst sinds 2002, aldus de cijfers van het CBS.

Europees

Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex in december 2,8 procent duurder dan een jaar eerder, in november was dat nog 2,6 procent.

De prijsstijging in de eurozone steeg van 1,0 procent in november naar 1,3 procent in december.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse industrie produceert minder

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in november beduidend minder geproduceerd dan een jaar eerder in dezelfde periode. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De dagproductie was in november 1,3 procent lager dan vorig jaar. In oktober steeg de productie met 0,8 procent.

Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie groeide alleen de productie van de machine-industrie.

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling van de productie kan volgens het CBS het beste worden gekeken naar voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde cijfers. Van oktober op november 2019 daalde de productie met 1,1 procent.

Van medio 2014 tot begin 2018 was er sprake van een stijgende trend van de industriële productie. Daarna is de trend nagenoeg vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer faillissementen in 2019

(ABM FN-Dow Jones) In 2019 waren er meer faillissementen dan in 2018. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afgelopen jaar zijn 3.208 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er 63, ofwel 2 procent, meer dan in 2018.

Het was voor het eerst sinds 2013 dat het aantal faillissementen weer toenam.

In december 2019 ging het voor zittingsdagen gecorrigeerd overigens om 46 bedrijven minder die failliet gingen dan in november.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
easy56
0
300th Anniversary of the South Sea Bubble! Is It Happening Again?

www.youtube.com/watch?v=AcqmywPx78k
---------------------
lange zit maar duidelijk verhaal.
easy56
0
www.youtube.com/watch?v=z9TWGlJPdew

DoubleLine Round Table Prime 1-6-20 - Segment 2: Markets
--------------------
lange zit maar hier wordt geen onzin verkondigd:-)
easy56
0
tradingeconomics.com/commodity/baltic

The Baltic index, which measures the cost of shipping goods around the world, slumped nearly 21% or 208 points since the beginning of 2020 pressured by weaker demand for all vessel categories. The index has plunged nearly 61% after touching a multi-year high of 2,518 points in September 2019 and ended 2019 15% lower. Historically, Baltic Exchange Dry Index reached an all time high of 11793 in May of 2008.
easy56
0
www.zerohedge.com/markets/reminds-me-...

"Reminds Me Of 1999": Paul Tudor Jones Warns This Is The "Craziest Policy Mix In History"

And in Jones' view – this will end very badly
voda
0
Grondstoffenbeleggers zetten zich schrap voor coronavirus

Handelaren en beleggers in grondstoffen zetten zich schrap voor de mogelijke gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. De grondstoffenhandel heeft de gevolgen van de uitbraak van het SARS virus in 2003 nog vers in het geheugen. Toen gingen de prijzen van grondstoffen fors omlaag.
Het is nog te vroeg om de gevolgen van het nieuwe virus goed in te schatten, maar de timing baart zorgen, zo schrijft persbureau Bloomberg. Vrijdag begint in China de viering van het Chinese nieuwjaar. Tijdens deze vakantieperiode is er weinig handel en kunnen handelaren met hun posities in grondstoffen blijven zitten.

Koperprijs daalt
Dat leidt nu al tot dalende prijzen. Zo is de prijs voor een ton koper op de afgelopen dagen al met 3% gedaald naar $6100. Die beweging is een trendbreuk met de afgelopen weken, waarbij de koperprijs juist omhoog ging.
Koper wordt vaak als de 'barometer' van de wereldeconomie aangeduid omdat het metaal voor heel veel verschillende toepassingen wordt gebruikt. De vrees is dat de Chinese economie schade op zal lopen door het virus, als de uitbraak ernstige vormen aanneemt. Dat zou dus ook minder vraag naar koper betekenen, want China is met afstand de grootste consument van koper wereldwijd.


Ziekenhuispersoneel bij het Jinyintan-ziekenhuis in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. Hier dook het coronavirus voor het eerst op.REUTERS

Ook de transportsector heeft de bijzondere aandacht van de grondstoffenhandel. Als het luchtvaartverkeer wordt beperkt om verspreiding van het virus tegen te gaan kan dat bijvoorbeeld voor een daling van de vraag naar kerosine zorgen. Ook zouden werknemers van Chinese fabrieken wellicht niet meer in staat zijn om na de vakantieperiode vanwege het Chinese nieuwjaar terug te keren naar hun werk.

Olieprijs
De vakantieperiode wordt traditiegetrouw door honderden miljoenen Chinezen aangegrepen om op vakantie te gaan of hun familie te bezoeken.

Volgens analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zou een SARS-achtige uitbraak tot $3 per vat van de olieprijs af kunnen halen, vanwege de verwachte vraaguitval. Daarmee lijkt het effect op de olieprijs nog beperkt. Een vat Brent kostte woensdag aan het einde van de handelsdag in Europa $63,30, twee procent minder dan dinsdag. De prijs voor ijzererts, grondstof voor staal, beweegt de afgelopen dagen niet veel en schommelt rond de $90 per ton.

Virus
Het coronavirus heeft tot nu zeventien dodelijke slachtoffers geëist. Ruim 470 mensen zijn besmet. Het virus, dat longproblemen kan veroorzaken, dook voor het eerst op in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. Het is sindsdien ook opgedoken in Thailand, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en de Verenigde Staten.

Aandelenmarkten in Azië kwamen woensdag tot rust na een volatiele sessie op dinsdag. De Chinese overheid kwam met een serie maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, iets wat beleggers voor nu geruster lijkt te stellen.

fd.nl/beurs/1331862/grondstoffenbeleg...
voda
0
'Europese autoverkopen voor het eerst in zeven jaar omlaag'

Gepubliceerd op 22 jan 2020 om 18:46 | Views: 699

BRUSSEL (AFN) - Voor het eerst in zeven jaar tijd zullen de Europese autoverkopen dit jaar dalen. Dat heeft Michael Manley, voorzitter van branchevereniging ACEA en tevens topman van autobouwer Fiat Chrysler, in Brussel gezegd.

Bekend is dat de autoverkopen de laatste tijd gebukt gaan onder afzwakkende economische groei. Daarbovenop komen de steeds strengere milieueisen. Manley kwam met een tienpuntenplan, om aan de Europese Green Deal tegemoet te komen. Het plan moet helpen bij het zo efficiënt terugdringen van de CO2-uitstoot.

Volgens Manley is het goede nieuws is dat CO2-neutraal wegtransport mogelijk is. En dat dit met de juiste aanpak tegen 2050 kan worden bereikt. "Maar dat betekent ook dat er in de komende decennia heel wat moet veranderen", zo waarschuwt hij.

Stimuleringsmaatregelen

Verder pleitte hij er voor om geen ban op te leggen aan specifieke technologieën of voertuigen die nog steeds voor CO2-reducties kunnen zorgen. Om de inzet van voertuigen met alternatieve aandrijving te ondersteunen, moet volgens Manley ook "zeer dringend" een dicht netwerk van laadpunten en tankstations in Europa uitgerold worden.

Om te vermijden dat de hogere prijzen de hernieuwing van de wagenparken zouden afremmen, roept ACEA ook op tot stimuleringsmaatregelen. Zo blijven auto's voor iedereen betaalbaar.
voda
0
Wereldhandel kromp in november - CPB

(ABM FN-Dow Jones) Het wereldhandelsvolume is in november op maandbasis gedaald. Dit meldde het Centraal Planbureau vrijdag in zijn Wereldhandelsmonitor.

In november daalden de wereldhandelsvolumes met 0,6 procent op maandbasis. In oktober stegen de volumes met 0,5 procent. Dat was iets meer dan de eerste raming van een toename van 0,4 procent in oktober.

De wereldwijde industriële productie steeg intussen wel. De productie nam in november met 0,6 procent toe, na een daling van 0,2 procent in de voorgaande maand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
esprit se
0
*****
Ook niet de eerst de beste; een door de wol geverfde bestuurder met veel ervaring......AEGON topman...

(Redactie DFT - De Telegraaf - vrijdag 24 januari 2020)
De economie komt elke dag dichter bij een crisis. Daarvoor waarschuwt Aegon-topman Alex Wynaendts in weekblad Elsevier. Hij ziet de extreem lage rente en oplopende schulden van bedrijven en burgers als een serieus risico.
„Er is enorm veel geld in omloop. Dat een bubbel ontploft en grote economische onzekerheid brengt, is onvermijdelijk. Waar, wanneer en hoe, dat is moeilijk te voorspellen. Ik weet alleen dat we elke dag dichter bij het ontploffen van een bubbel komen”, stelt Wynaendts.

Bij de volgende economische neergang staat verzekeraar Aegon er volgens de topman beter voor dan tijdens de vorige kredietcrisis. „Onze kapitaalpositie is veel sterker dan in 2008. Bij een shock verliezen we zeker hoogte, maar er is extra tijd om te herstellen en de crash te vermijden.”
easy56
0
www.zerohedge.com/s3/files/inline-ima...


Note: It is worth mentioning the last time we saw a period where corporate profits were flat, while stock market prices surged higher was from 1995-1999. Unfortunately, as is repeatedly the case throughout history, prices “catch down” with profits and not the other way around.
-------------------
veelzeggende chart
20.440 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1017 1018 1019 1020 1021 1022 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Virusvrees domineert drukke beursweek'

08:11 De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met verlies. Ook elders in Europa lijken de be...

  Indices

  AEX 614,24 0,00%
  EUR/USD 1,1033 +0,02%
  Germany30^ 13.381,50 -1,44%
  Gold spot 1.579,22 +0,47%
  LDN100-24h 7.470,18 -0,91%
  NY-Nasdaq Composite 9.314,91 -0,93%
  US30# 28.704,22 -1,00%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (47)

  Daexter op 27-jan-20 08:14
  (14)

  geobeo op 27-jan-20 08:12
  (1)

  Mr.Windows op 27-jan-20 07:55
  (22)

  JvH op 27-jan-20 06:37
  (35)

  Alex A La Hausse/ A La Baisse op 27-jan-20 03:45

  Column Forum Meer»

  (586)

  fred optie op 27-jan-20 08:12
  (7)

  easy56 op 27-jan-20 08:08
  (16)

  wiegveld op 26-jan-20 23:41
  (68)

  Pomper op 26-jan-20 22:15
  (8)

  Snugger op 26-jan-20 17:21