Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
IMF: handelsoorlog gaat 700 miljard dollar kosten

(ABM FN-Dow Jones) De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China kan een verlies voor de wereldeconomie opleveren van 700 miljard dollar tot en met 2020. Dat heeft de nieuw directeur van het IMF dinsdag gezegd.

"Iedereen verliest in een handelsoorlog", aldus Kristalina Georgieva, die vorige maand het roer overnam bij het IMF van Christine Lagarde.

Het IMF waarschuwt al langer voor de handelsoorlogen die de Amerikaanse president Donald Trump voert, maar "ziet nu dat deze duidelijk een tol eisen", zei Georgieva.

De wereldhandel is vrijwel stilgevallen. "Zelfs als de groei in 2020 weer aantrekt, dan kunnen de huidige breuklijnen nog een generatie lang zichtbaar blijven - gebroken aanvoerketens, afgesloten handelssectoren, "een digitale Berlijnse muur", die landen dwingt te kiezen voor een van de verschillende technologiesystemen.

Vooral de secundaire effecten, van verlies van vertrouwen en marktreacties, zullen voor veel schade zorgen, verwacht Georgieva. Dit jaar zal de economische groei in vrijwel de hele wereld gelijktijdig vertragen, verwacht het IMF.

Als er een grote economische recessie komt, dan dreigt wanbetaling op een bedrag tot 19 biljoen dollar aan bedrijfsleningen wereldwijd, waarschuwde de IMF-directeur. Daarom moet er meer worden gedaan aan instrumenten van toezichthouders om macro-economische risico's te beperken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kaiser
0
Half of Americans think there's a recession coming in the next year — and they admit they're unprepared www.pulse.ng/bi/finance/half-of-ameri...

Economic Collapse 2019! Stock Market CRASH youtu.be/htzJTafYYjk

What You Need To Know Before The Next Global Financial Crisis

Housing Bubble 2.0 - Luxury Home Correction Underway - Will the Rest of the Housing Market Follow ? youtu.be/yVWnbwquUc0

Investors should short the S&P 500: Gary Shilling - Video - BNN www.bnnbloomberg.ca/video/investors-s...

Trade tensions may be the start of something bigger: Market strategist - Video - BNN www.bnnbloomberg.ca/video/trade-tensi...

America’s Financial Suicide: Budget Deficit Rises 26% In 1 Year As Federal Spending Out Of Control blackjunction.tv/watch/DydGvF9oB9E7YcY

voda
0
IMF negatiever over groei economie Nederland

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 15:22 | Views: 117

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspelling voor de Nederlandse economie wederom verlaagd. Ook de prognoses van de wereldeconomie als geheel zijn naar beneden bijgesteld. Volgens het fonds begint de handelsoorlog steeds meer zijn tol te eisen.

Het IMF denkt dat de Nederlandse economie volgend jaar nog maar met 1,6 procent vooruitgaat. Bij de vorige raming in april voorzag het fonds voor 2020 nog een plus van 1,7 procent. De prognose voor dit jaar blijft staan op 1,8 procent groei.

In zijn voorjaarsraming was de organisatie al beduidend somberder geworden over de economische vooruitzichten voor Nederland. Overigens is het fonds nog wel een tikkeltje positiever dan het Centraal Planbureau (CPB) dat in 2020 slechts 1,5 procent groei voorziet, na 1,8 procent groei dit jaar.

Stevig

Wereldwijd hakt de handelsoorlog er steviger in. Waarschijnlijk neemt de wereldeconomie dit jaar nog maar 3 procent in omvang toe, wat volgens het IMF de minste groei is in jaren. Volgend jaar bedraagt de vooruitgang waarschijnlijk 3,4 procent. In beide gevallen is dit meerdere procentpunten minder dan het fonds eerder nog voor mogelijk hield.

IMF-econoom Gita Gopinath wijst op de sterke verslechtering van de productieactiviteit en de wereldhandel. Volgens haar is er bovendien sprake van veel onzekerheden, ook rond de brexit. Dit is schadelijk voor de investeringen. Daarnaast gaat de auto-industrie door een moeilijke periode, aldus Gopinath.

Negatiever

Dat laatste speelt vooral in Duitsland, waarover het IMF flink negatiever is geworden. De Duitse economie moet het volgend jaar waarschijnlijk met 0,5 procentpunt minder groei doen dan eerder voorspeld. Het IMF denkt daarnaast dat het door de brexit geplaagde Verenigd Koninkrijk dit jaar een 0,1 procentpunt lagere groei laat zien dan verwacht.

Om de vele risico's zo veel mogelijk voor te zijn en de economische groei meer aan te jagen zijn in de ogen van Gopinath maatregelen van overheden nodig. In haar toelichting herhaalde ze een eerder pleidooi van het IMF dat landen als Nederland en Duitsland extra geld moeten steken in onderzoek en infrastructuur.
Willempie3
0
De staatsschuld van de USA was op 11 oktober 2017 20400 miljard Dollar.
De staatsschuld van de USA was op 11 oktober 2018 21600 miljard Dollar.
De staatsschuld van de USA was op 11 oktober 2019 22800 miljard Dollar.

De Amerikaanse staatsschuld groeit dus met 1200 miljard Dollar per jaar.
Het BNP van de USA is 20.000 miljard. 1200 miljard is dan 6 procent begrotingstekort. Dit is 2 keer de maximale E.U. norm van 3 procent.
Kaiser
0
'Bigger than the housing bubble': One market expert breaks down why the next US economic meltdown will be even worse than the last www.businessinsider.com/next-recessio...

Central Bank of the Netherlands Says Gold Is The Best Hedge Against Economic Collapse kryptomoney.com/central-bank-of-the-n...

Is a Recession Coming? 3 Signs of a Stock Market Crash in 2019/2020 youtu.be/fTREL-7eRG4

IMF Warns of Global Debt Risks Amid Low Interest Rates socioecohistory.x10host.com/2019/10/1...

69 Percent Of U.S Households Are Preparing For The Economic Collapse 2020 Stock Market CRASH! youtu.be/qAboXEjtYiM

Fed Hints at 'Big Reset,' Reveals Possible Solution www.newsmax.com/finance/peterreagan/c...

50 Signs Of The Imminent Economic Collapse 2020 Stock Market CRASH! youtu.be/y558QRSYFR0

easy56
0
www.zerohedge.com/markets/are-rating-...

Are The Rating Agencies Complicit In Another Massive Scandal: A WSJ Investigation Leads To Shocking Questions
-----------------------------
Gewoon nog harder de geldpers aan:-)
easy56
0
www.youtube.com/watch?v=gh16UlreKfo&a...

Danielle DiMartino Booth of Quill Intelligence at Stansberry 2019 Conference, Las Vegas
----------------------
Ga er maar goed voorzitten:-)

JosTM
0
quote:

easy56 schreef op 22 oktober 2019 08:10:


www.youtube.com/watch?v=gh16UlreKfo&a...

Danielle DiMartino Booth of Quill Intelligence at Stansberry 2019 Conference, Las Vegas
----------------------
Ga er maar goed voorzitten:-)Bedankt! Indrukwekkende presentatie.

Versterkt mijn visie op de huidige risico's in de markten.
Die (visie) is gebaseerd op andere analisten als John Mauldin in
www.mauldineconomics.com/frontlinetho...

Het worden interessante tijden...
Happy
0
quote:

JosTM schreef op 22 oktober 2019 12:23:


[...]

Bedankt! Indrukwekkende presentatie.

Versterkt mijn visie op de huidige risico's in de markten.
Die (visie) is gebaseerd op andere analisten als John Mauldin in
www.mauldineconomics.com/frontlinetho...

Het worden interessante tijden...
Wow, dacht dat ik alleen negatief was over de huidige situatie. Iedereen is zo positief op de forums.
Kaiser
0
FINANCIAL CRISIS AHEAD WARNS FORMER BOE BOSS, HALF OF WORLDS BANKS COULD FAIL, ECONOMIC COLLAPSE ON youtu.be/h4fab69w_EU

Warning... Home Builders are in trouble ?? Evidence Exposed (The Housing Crash Debt Collapse) youtu.be/yqJeXMRmC8Y

A Stock Market Crash and Recession is Virtually Unavoidable [Howard Marks] youtu.be/m-h3ZOfSgPY
Kaiser
0
WARNING NOW! Panic: We Are Getting Closer With Economic Collapse youtu.be/37cpR18c8Xk

What's coming is not a Recession , but The Greatest Depression youtu.be/PPTtxmiHBZo

Economic collapse News -Home Prices Crash 8.8%, And Banks Struggle To Find Buyers For Their Debt youtu.be/gWKAuSLDyhw

voda
0
Nederlandse bijdrage aan Brussel stijgt komende jaren met bijna twee derde

De Nederlandse financiële bijdrage aan de Europese Unie dreigt de komende jaren met 62,5% te stijgen. De jaarlijkse brutoafdracht zal volgens EU-bronnen in 2027 uitkomen op €13 mrd als de Europese Commissie haar zin krijgt. De Commissie wil tot grote ergernis van het kabinet de nieuwe Europese meerjarenbegroting voor de periode 2021-2027 flink verhogen ten opzichte van het huidige budget, dat loopt van 2014 tot en met 2020.

Komend jaar maakt Den Haag bruto €8 mrd over aan Brussel. Dat komt netto neer op €5,5 mrd, omdat Nederland ook weer geld ontvangt uit de Europese subsidiepotten. Het kabinet vindt een stijging naar bruto €13 mrd in zeven jaar onacceptabel, mede omdat een flink deel van de toename wordt veroorzaakt door de voorgenomen afschaffing van de korting van nu € 1,5 mrd voor Nederland. Brussel wil af van die kortingen voor nettobetalers op hun brutoafdracht. Hoeveel er in 2027 netto van die €13 mrd zou overblijven, is nog onduidelijk.

Nederland grootste nettobetaler

Nederland draagt sinds de eeuwwisseling per hoofd van de bevolking het meeste van alle EU-landen bij aan de Europese begroting. Premier Mark Rutte zei eerder te vrezen dat het straks helemaal buitenproportieel wordt. In totale eurobedragen is Duitsland veruit de grootste nettobetaler. Het land draagt in 2020 €15 mrd bij aan het EU-budget.

Berlijn is evenmin blij met het Commissievoorstel om de begroting te verhogen. Volgens eigen berekeningen, die de Financial Times heeft gezien, gaat Duitsland daardoor in 2027 meer dan €33 mrd betalen. Dat is een stijging van 120%.

Begin oktober lieten Nederland en Duitsland in een gezamenlijke verklaring weten dat zij in de onderhandelingen over de nieuwe EU- meerjarenbegroting vasthouden aan het zogeheten eenprocentsplafond. Dit houdt in dat Brussel ook tussen 2021 en 2017 niet meer mag uitgeven dan 1% van het Europese bruto binnenlandse product (bbp). Die norm geldt eveneens voor de lopende begroting. Dat komt neer op een totaalbedrag van €1087 mrd aan verplichtingen die Brussel tussen 2014 en 2020 kan aangaan.

De Commissie wil het nieuwe budget juist laten stijgen tot 1,11%. Dat is €1279 mrd over zeven jaar. Tegelijkertijd valt het Verenigd Koninkrijk als grote nettobetaler weg na de brexit. Het financiële gat van naar schatting €13 mrd per jaar dat de Britten achterlaten, moeten de 27 overblijvende EU-lidstaten vullen.

Nederland wijst erop dat een EU-budget van 1% van het Europese bbp tot 2027 hoe dan ook al een forse stijging van de nationale afdrachten betekent. Het bbp is nu immers veel hoger dan in 2014, toen de crisis Brussel in haar greep hield. Volgens een diplomaat moet Nederland vanwege die gestegen economische groei en inflatie sowieso al in 2027 zeker €1,5 mrd tot €2 mrd extra betalen aan de EU. Dat vindt Den Haag wel genoeg.

Stroeve onderhandelingen

Nederland en Duitsland krijgen alleen steun van Zweden, Denemarken en Oostenrijk bij hun pleidooi voor de eenprocentsgrens. Deze vijf landen zijn volgens Wenen na de brexit goed voor 40% van het Europese huishoudboekje.

Bij de EU-top van half oktober heeft Rutte tegen de andere regeringsleiders gezegd hoeveel belang hij hecht aan 'correctiemechanismen': Den Haag wil zijn korting behouden of anders harde garanties krijgen dat het extra EU-subsidies voor bijvoorbeeld innovaties krijgt. Bij de vorige begrotingsonderhandelingen in 2014 ging de Nederlandse korting ten koste van de innovatiefondsen, waar Den Haag juist relatief veel geld uit krijgt.

Migratie

Huidig EU-voorzitter Finland heeft recentelijk alvast getracht een compromis te vinden over het budget. Het toetste conceptvoorstellen met marges tussen 1,03% en 1,08% van het bbp, maar dit werd meteen door de lidstaten van tafel geveegd, ook door netto-ontvangers. Zij willen juist een hogere EU-begroting. De onderhandelingen verlopen dan ook stroef en nemen naar verwachting nog zeker een halfjaar in beslag.

Den Haag is het eens met de Commissie dat er de komende jaren veel meer EU-geld moet naar de 'uitdagingen van deze eeuw' zoals veiligheid, migratie, klimaat en innovatie. Maar Nederland vindt tegelijkertijd dat Brussel hiervoor maar geld moet vrijspelen door extra te bezuinigen op 'oude hobby's' zoals landbouwsubsidies en steun voor arme regio's. Het kabinet pleit al jaren voor zo'n moderniseringsslag. Nederland wil daarnaast het EU-budget voorwaardelijker maken. Landen die bijvoorbeeld een loopje nemen met hun rechtsstaat krijgen dan minder geld uit de EU-fondsen.

fd.nl/economie-politiek/1321890/neder...
Kaiser
0
HSBC Says Economics of Europe Don’t Work for Banks

More gloom & doom from Ray Dalio. He says the global economy is under threat from ineffective monetary policy, a rise in the wealth gap and climate change, which together will lead to a “scary situation” over the next decade.
www.bloomberg.com/news/articles/2019-...
Kaiser
0


The Housing Crash Coming! $9 Trillion Housing Debt Heading To Economic Collapse & Stock Market CRASH youtu.be/hWid0kvc0tE

Investors Should be Scared - Monty Pelerin's World www.economicnoise.com/2019/10/30/inve...

FED CAN'T STOP THE COMING DEPRESSION--Prepare ‘Perfect Storm'
youtu.be/w3r1vckQxZM

Prepare ‘Perfect Storm’" This Will Bankrupt Economic Collapse By End Nov 2019? youtu.be/_aNbtWpuId8

THE U.S. IS A BANANA REPUBLIC: “WE ARE ALL SCREWED!” Coming Market Meltdown is Going to be Brutal
https://thedailycoin.org/2019/10/30/the-u-s-is-a-banana-republic-we-are-all-screwed/

Une banque sur trois risque-t-elle vraiment de mettre la clé sous la porte ? www.businessbourse.com/2019/10/30/une...

Le retour au Standard Or de Antal Fekete
youtu.be/wyFV_5SMHDs

Why Stocks Will Plunge 18% by Year-End Despite Fed Rate Cuts www.investopedia.com/why-stocks-will-...


Kaspersky
0
quote:

Kaiser schreef op 29 oktober 2019 02:05:


WARNING NOW! Panic: We Are Getting Closer With Economic Collapse youtu.be/37cpR18c8Xk

What's coming is not a Recession , but The Greatest Depression youtu.be/PPTtxmiHBZo

Economic collapse News -Home Prices Crash 8.8%, And Banks Struggle To Find Buyers For Their Debt youtu.be/gWKAuSLDyhwSeeing similar trendlines as back in 2007/2008 boys. IFO Germany. Deutsche Bank. Commerzbank. Keep an eye on them.
Kaspersky
0
"Het grote verlies is volgens de bank te wijten aan kosten die bij de herstructurering van de bank komen kijken. Eerder dit jaar kondigde de bank een grote reorganisatie aan, waarbij achttienduizend banen verloren zouden gaan. Dit plan zou 7,2 miljard euro kosten, aldus Deutsche Bank.

Vanwege de grote reorganisatie leed de bank in het tweede kwartaal een nog groter verlies (3,2 miljard euro). In het derde kwartaal van vorig jaar was de bank nog winstgevend met een winst van 130 miljoen euro."

Bron: www.google.com/amp/s/www.nu.nl/econom...
20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 593,30 -3,89%
EUR/USD 1,0859 +0,07%
Germany30^ 12.972,90 -0,48%
Gold spot 1.655,75 -0,21%
LDN100-24h 7.181,38 +0,92%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 28.225,22 +0,91%

Stijgers

Flow T...
+6,57%
Volker...
+0,23%
NSI
-0,19%
GrandV...
-0,29%
KPN
-1,19%

Dalers

Fugro
-13,22%
Pharming
-10,42%
AMG
-8,99%
Galapagos
-8,78%
Air Fr...
-8,68%

Nieuws Forum Meer»

(9)

gokker op 24 feb 2020 23:46
(28)

Nuob op 24 feb 2020 23:31
(1)

P2020 op 24 feb 2020 22:56
(16)

Alexander op 24 feb 2020 22:17
(41)

Knight V op 24 feb 2020 21:42

Column Forum Meer»

(254)

P2020 op 25 feb 2020 00:21
(35)

sfc op 25 feb 2020 00:01
(1)

Martijn Kools op 24 feb 2020 23:36
(22)

netniet op 24 feb 2020 23:18
(3)

geobeo op 24 feb 2020 21:45