Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.331 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaiser
0
CEO Of Germany's 2nd Largest Bank: In A Few Years We Will Notice The ECB's Experiment Was A Historical Mistake
www.zerohedge.com/news/2019-06-18/ceo...

Five million people are still living in 'absolute' poverty in Italy ow.ly/UDhn30oXYTu

Can Donald Trump Hold Off an Economic Crash Until the Election?
The president and the Republican Party are destroying the economy, you just might not know it yet www.commondreams.org/views/2019/06/18...

ECONOMY FREE FALLING - INVERTED YIELD CURVE - HOUSING STARTS SLIDE - MANUFACTURING DECLINES youtu.be/hMJPNhsWCDw

Fed Want Blow Banking System Up! Deutsche Bank COLLAPSE - GLOBAL CURRENCY RESET Is Underway Now youtu.be/tIA_rlsQLzM

voda
0
Professionele belegger omarmt ETFs

(ABM FN-Dow Jones) ETFs zullen binnen zeven jaar de helft van de Nederlandse markt voor particuliere beleggers uitmaken, maar de echte groei van deze 'indextrackers' zit momenteel bij de professionele beleggers. Dat bleek dinsdag tijdens een presentatie van vermogensbeheerder BlackRock in Amsterdam.

De grootste groeimotor zijn de vastrentende of fixed income ETFs. Hoewel inmiddels de grens van 1 biljoen euro is doorbroken, is dit nog altijd niet meer dan 1 procent van de totale markt voor vastrentende waarden. "Er is een enorm potentieel", zei Kirst Kuipers, hoofd ETF & Index Investments bij BlackRock in Nederland.

Particuliere beleggers omarmden ETFs al eerder, vanwege de lage kosten, de snelle spreiding en de wetenschap dat selectie van individuele aandelen of obligaties niet of nauwelijks bijdraagt aan het rendement. De opbouw van de beleggingsportefeuille, met name de verdeling over de beleggingscategorieën, bepaalt immers 90 procent van het resultaat, of zelfs nog meer.

Met die wetenschap wordt inmiddels een kwart van het geld van particuliere beleggers gestoken in indexfondsen. Vijf jaar geleden was dit nog maar 3 procent en over vijf tot zeven jaar zal dit de helft zijn, voorspelde Kuipers.

ETFs zijn geen oplossing voor wie in private equity wil beleggen, zei Rik Klerkx, hoofd Portfolio & Treasury Management bij vermogensbeheerder Cardano. Ook als je heel specifieke blootstellingen wil uitsluiten of toevoegen is een ETF vaak niet de beste keuze. Maar als je actief en direct gespreid wil beleggen, zijn de kosten voor aan- en verkoop moeilijk te overtreffen.

De sleutel van de lage transactiekosten is de verhouding tussen primaire en secundaire transacties. De primaire transacties, waarvoor de onderliggende stukken moeten worden gekocht, hebben normale kosten. Dat doen geautoriseerde marktpartijen één keer per dag, om de omvang van de ETF aan de vraag aan te passen. Maar voor alle secundaire transacties door beleggers die de ETF verhandelen, zijn de kosten verwaarloosbaar. "Dat is het geheim", aldus Kuipers.

Overigens worden de jaarlijkse kosten ook steeds lager. Een tracker van de Amerikaanse aandelenindex S&P500 koop je inmiddels al voor zes basispunten aan lopende kosten.

Professionals stappen in

Op de markt voor institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, is het aandeel van ETFs nog klein, maar het groeit wel snel. Institutionele klanten zijn inmiddels goed voor 60 procent van de totale inflow, zei Kuipers. En het zijn volgens hem vaak zeer grote partijen en ook vaak nieuwe spelers.

De klantgroepen gebruiken ETFs verschillend, zegt Kuipers. De banken gebruiken ze als strategische bouwblokken om voor hun particuliere klanten portefeuilles op te bouwen, vaak voor de lange termijn. De trackers zijn al gauw vijf keer zo goedkoop als de traditionele beleggingsfondsen.

Klerkx wees erop dat steeds meer beleggers individueel gaan sparen voor hun pensioen, via zogenaamde 'defined contribution' potjes. Dit in tegenstelling tot de 'defined benefit' regelingen die in het verleden een bepaalde pensioeninkomen beloofden. Alleen al dit jaar is er een half miljard euro aan inflows vanuit Nederlandse defined contribution regelingen, zei Kuipers van BlackRock.

Professionele beleggers zetten de trackers vooral tactisch in, om tijdelijk blootgesteld te zijn aan een specifieke beleggingscategorie. 'Precision exposures', noemt men dat. Zeker als het gaat om een minder liquide categorie, zoals in een opkomende markt, kan het tot tien keer goedkoper zijn om de ETF te kopen dan de onderliggende stukken.

Om ze langer vast te houden zijn de jaarlijkse kosten van ETFs voor deze grote spelers te hoog. Zij kunnen dan een beter tarief bedingen bij een mandaat op maat.

Kuipers denkt dat het marktaandeel in de institutionele markt wel eens kan groeien naar zo'n 10 procent. Dit zou dan een vergelijkbare omvang opleveren als de helft van de markt voor particuliere beleggingen.

Impact MiFID2

Dennis Dijkstra, de CEO van ETF-handelshuis Flow Traders die de gastheer was in Amsterdam, brak een lans voor de MiFID2-richtlijn die door velen in de industrie is verketterd. Deze regels dwingen financiële instellingen om transparant te zijn over hun kosten, wat volgens Dijkstra leidt tot steeds meer efficiëntie. In de ETF-handel is de tussenpersoon bijna verdwenen volgens hem. Flow Traders verdient per transactie niet meer dan 1 basispunt, en daarvoor neemt het bedrijf ook nog risico's, aldus Dijkstra.

De belegger wint, luidde de conclusie. De financiële industrie verliest een deel van de inkomsten uit beleggingsadvies en zal zich verder moeten aanpassen aan een wereld waar bepaalde tarieven door de nieuwe regelgeving achterhaald zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kaiser
0
"The U.S. economy will not grow very much longer, unless the international economy can grow. And the international economy is going to have trouble growing if China doesn't grow," Condoleezza Rice said about U.S.-China trade talks. cnb.cx/2XXnBnJ

Why The Odds Of A Recession In The Next Year Are Even Higher Than You Think www.zerohedge.com/news/2019-06-19/why...

Gold Is Safer Than The Stock Market And Treasury Bonds Right Now seekingalpha.com/article/4271118-gold...

Kaiser
0
Germany’s Brexit crisis: 20,000 businesses set to go bust this year as UK exit bites tiny.cc/uqmj8y

They're Calling It A "Bloodbath" For The $800 Billion Trucking Industry As US Economy Collapses
www.zerohedge.com/news/2019-06-19/the...

Pimco Says Fed Policy `Not That Effective' at This Stage youtu.be/Rq05_2eVvYM

Economy Starting to Decline youtu.be/beWCK3-jKow

Americans Are On A Crash-Course With Credit Card Debt safehaven.com/markets/economy/America...

For American Businesses, The Fairy Tale Is Already Over safehaven.com/markets/economy/For-Ame...

The Bond Market Says a Recession Is Imminent moneymorning.com/2019/06/19/the-bond-...

15 cities on the verge of a housing crisis www.msn.com/en-us/money/realestate/15...
voda
0
Afname consumentenvertrouwen eurozone

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juni gedaald. Dit meldde de Europese Commissie donderdag.

De index ging van min 6,5 in mei naar 7,2 negatief deze maand.

De indicator noteert hiermee wel boven zijn langetermijngemiddelde van min 10,7.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kaiser
0
10 businesses that will be hammered by the next recession www.ocregister.com/2019/06/20/10-busi...

Are you ready for the upcoming global recession? medium.com/@edwardyiu/are-you-ready-f...

3 reasons why the next US recession will be big - Scott Shuttleworth | Livewire www.livewiremarkets.com/wires/3-reaso...

Italy is in a 'demographic recession' not seen since World War One - The Local www.thelocal.it/20190620/italy-is-in-...

Banker says recession is looming farmersweekly.co.nz/section/agribusin...

voda
0
Financieringsbehoefte Nederlandse staat omhoog

Gepubliceerd op 21 jun 2019 om 16:20 | Views: 0

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat moet dit jaar waarschijnlijk iets meer lenen dan eerder werd gedacht. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) woensdag.

De totale financieringsbehoefte wordt nu ingeschat op 44,4 miljard euro. Begin dit jaar werd nog voorspeld dat er in 2019 zo'n 42,6 miljard euro moest worden geleend. De hogere financieringsbehoefte heeft te maken met een naar beneden bijgestelde prognose voor het cash overschot en het aflossen van twee leningen, aldus DSTA.
*Plata o Plomo*
2
quote:

voda schreef op 21 jun 2019 om 16:26:


Financieringsbehoefte Nederlandse staat omhoog

Gepubliceerd op 21 jun 2019 om 16:20 | Views: 0

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat moet dit jaar waarschijnlijk iets meer lenen dan eerder werd gedacht. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) woensdag.

De totale financieringsbehoefte wordt nu ingeschat op 44,4 miljard euro. Begin dit jaar werd nog voorspeld dat er in 2019 zo'n 42,6 miljard euro moest worden geleend. De hogere financieringsbehoefte heeft te maken met een naar beneden bijgestelde prognose voor het cash overschot en het aflossen van twee leningen, aldus DSTA.
De link met de titel van dit draadje ontgaat me. Leg eens uit?
Kaiser
0
Eurozone Job Market Cools, Putting Economic Recovery in Peril - Manufacturers hiring more slowly as demand for export weakens www.wsj.com/articles/eurozone-job-mar...

Italy: The Failure of the “Populist” Coalition libcom.org/blog/italy-failure-populis...

Why global economic prospects are fading | Times Online www.manilatimes.net/why-global-econom...

Dangers Of The US Dollar: It's Here: America's Next Big Bankruptcy By July 2019? youtu.be/Z3YtCvstE24

Global Economic Indicators Flashing Red! China, Europe, and U.S. All Major Slowdown! youtu.be/57VpfoaQiM0

NEW Evidence About The Economy Is Heading To Economic Collapse 2019 Stock Market CRASH! youtu.be/R59EQS-Kyfk

Kaiser
0
UBS: Globe heading for recession and bear market if trade talks fail www.cnbc.com/2019/06/24/ubs-the-globe...

Global Economy ONE STEP AWAY From Recession If U.S and China Trade Talks Fail: UBS youtu.be/s89bvOkwUJs

Recession Warning Signs and Mass Layoffs 2019 youtu.be/Du367LmN6fs

A Look At The U.S. Economy, And The Next Recession seekingalpha.com/article/4271702-look...

Kaiser
0
Blain: "We're Nearing The Moment When Everyone Tries To Exit The Bond Market At The Same Time - It Will Be 2007 Again"

www.zerohedge.com/news/2019-06-25/bla...

100-Year Bond Yielding Just Over 1% Shows Investors' Desperation www.bloomberg.com/news/articles/2019-...

US New Home Sales May 2019: Falls to 5-Month Low - Bloomberg www.bloomberg.com/news/articles/2019-...

hirshi
0
Kaiser
0
The Pain Of This New Economic Downturn Is Starting To Show Up All Over The Country theeconomiccollapseblog.com/archives/...

The Zombie Economy, Life Support of Debt, Economic Collapse Reckoning Day youtu.be/6V5ZbAzp1YM

The economic collapse may be managed in a manner that furthers the deception. youtu.be/O61dkGjj6Ew

Avoid Banks, Energy & Tech Stocks Right Now youtu.be/Z_xBbujyuP4

Marc Touati: “Les banques centrales vont distribuer de l’opium gratuit et c’est là où on frôle l’overdose… on est dans le court-termisme, et ça va se payer ! C’est inévitable !!” youtu.be/1j7spVcqnBg

The Fed Has Served Government Well, Not America youtu.be/7JAiCcP4DGM

Australia’s property bubble shows the lessons of the 2008 crash haven't been learned www.newstatesman.com/world/australasi...

Irish economy could contract in no-deal Brexit, PM says news.yahoo.com/irish-economy-could-co...

Germany warning: Economy heading for major downturn as confidence slips to new low www.express.co.uk/finance/city/114511...
Kaiser
0
40% of Americans say recession has already begun [Video] finance.yahoo.com/video/40-americans-...

Singapore Is Heading for Recession Next Quarter, Maybank Says - Bloomberg www.bloomberg.com/news/articles/2019-...

If A Recession Is Approaching, It Will Probably Be Producer (Manufacturing)-Led seekingalpha.com/article/4272344-rece...

Les Etats-Unis sont déjà en récession, selon ce vétéran de la finance - La Libre www.lalibre.be/economie/placements/le...

The U.S. Is Already In Recession – And There’s Something Wrong With The Stock Market Rally www.financetwitter.com/2019/06/the-un...

Kaiser
0
Goldman: Market Crash Risk Nearing 60%, Highest Since Financial Crisis moneyandmarkets.com/goldman-market-cr...

RED ALERT: Iranian Crisis May Collapse Global Economy youtu.be/ZiuGCF5RoKs

Economic Collapse Has Arrived! Trade War Expands, Home Sales Plunge, Stock Market Crash Coming! youtu.be/gZdIHag6eaw

GREAT BALLS OF FIRE What are Baba Vanga’s 2019 predictions? From meteorites to megaquakes, here are Baba’s forecasts for the New Year
Other disasters are said to come in the form of Europe experiencing a catastrophic economic collapse. www.thesun.co.uk/news/7971455/baba-va...

The Great Recession of 2020? We Are Already In A Recession: Gary Shilling youtu.be/pzWTuKnBFlg

BANQUES EUROPÉENNES: un système en quasi faillite ?... Avec Olivier Delamarche www.businessbourse.com/2019/06/27/ban...

Not Worried About a Recession? Citigroup Thinks You Should Be. - Barron's www.barrons.com/articles/recession-ec...

9 Ways Financial Advisors Prepare Investors for Recession money.usnews.com/investing/investing-...

Fearful of another recession, Americans are losing sleep over their finances www.morningstar.com/news/market-watch...

5 Signs the U.S. Economy Is Weakening | 'Shockingly Weak': These Economic Indicators Are Flashing Red, According to Experts Money money.com/money/5647960/slowing-econo...

Kaiser
0
The Economic Collapse Is A Ticking Time Bomb youtu.be/gc7PFTwiYlQ

The economy is weak and heading downward - ABC News www.abc.net.au/news/2019-07-01/the-ec...

Corporate debt : the catalyst for the next crisis in India? www.cadtm.org/Corporate-debt-the-cata...

'Golden age' of Australian economy fades as dark clouds loom www.france24.com/en/20190630-golden-a...

Buckle up. The economy is weak and getting weaker thenewdaily.com.au/money/finance-news...

During The Economic Collapse Nothing Feels Real Anymore youtu.be/RpJh5LUTg6Q

Pieces Are In Place For The Economic Crisis & It’s Not What You Think ... youtu.be/QZBiesmaGBM

hirshi
0
How Money Works and What it Means Today.

Despite all the global uncertainty, the stock market continues to rise – hitting yet another all-time high last week.

If you moved your money to the sidelines, you would’ve missed out on a cool and easy 19% gain – simply by investing in the S&P 500.

Gold is up 10% on the year, but the S&P 500 is up almost double that.
The international balance of trade was maintained by using gold as money.
But this balance only lasted as long as money was not manipulated.

We’re already seeing 2008 all over again – only on a much bigger scale.

www.equedia.com/how-money-works-what-...

Jos2233
0
quote:

*Plata o Plomo* schreef op 21 jun 2019 om 20:21:


[...]De link met de titel van dit draadje ontgaat me. Leg eens uit?

Ik heb je een duim gegeven.
Een fractie meer lenen als gevolg van het aflossen van 2 leningen en iets minder cash overschot is niet iets wat een Economic meltdown inluid. Dat kan je nauwelijks een rimpel noemen.
Kaiser
0
Forget The G20, Global Manufacturing Recession Is Here
seekingalpha.com/article/4273189-forg...

"I Haven't Seen This In Over 9 Years": Small Business Collapses "Like In March 2008" www.zerohedge.com/news/2019-07-03/adp...

20.331 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump

23 aug De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wal... 6

  Indices

  AEX 542,09 -0,88%
  EUR/USD 1,1143 -0,02%
  Germany30^ 11.438,90 -2,62%
  Gold spot 1.526,71 0,00%
  LDN100-24h 7.034,25 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.751,77 -3,00%
  US30# 25.647,42 +0,08%

  Stijgers

  TomTom
  +2,44%
  Basic-Fit
  +2,35%
  Alfen ...
  +1,98%
  Heijmans
  +1,97%
  Boskalis
  +1,49%

  Dalers

  Aegon
  -4,64%
  AMG
  -4,35%
  ICT Group
  -3,04%
  Aperam
  -2,82%
  BESI
  -2,50%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  deflationist op 25-aug-19 19:55
  (32)

  peter545 op 25-aug-19 19:54
  (4)

  Knight V op 25-aug-19 19:07
  (85)

  TheSky op 25-aug-19 18:43
  (75)

  MartijnN1932 op 25-aug-19 18:09

  Column Forum Meer»

  (365)

  Hassan de yassan op 25-aug-19 19:55
  (13)

  tradersonly op 25-aug-19 19:04
  (26)

  efreddy op 25-aug-19 16:11
  (13)

  Snugger op 24-aug-19 12:21
  (20)

  Ronald Engels op 23-aug-19 23:48