Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD 29-12-2010 AEX: AND NOW, THE END IS NEAR

154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 bezinteergebelegt 28 december 2010 22:27
    Jaaa, geachte heren van de koffiekamer, nog een paar dagen en dan zit er alweer een (beleggers)jaartje op en nee, schrik niet, dit wordt geen draadje waarin ik eindeloos ga terugkijken op dit beursjaar, dat laat ik graag over aan diegenen die wat meer aan sentimenten hechten dan ondergetekende. Wel wil ik dit beursjaar typeren als een soort van overlevingsjaar, geen lift-off maar gelukkig ook geen vrije val en dat het laatstgenoemde is uitgebleven mag wellicht wel als de grootste overwinning worden gezien dit jaar, aangezien de Eurozone als geheel en daarmee het voortbestaan van de Euro toch wel aan een zijden draadje heeft gehangen en daar wellicht nog aan bungelt. 2011 zal daarop het antwoord gaan geven.

    Maar over een vrije val gesproken:( en nu maak ik even dankbaar gebruik van dit medium om een kort uitstapje te maken)

    Wat wel in een vrije val is geraakt de laatste twee maanden is het niveau van deze dagdraad. Uiteraard hoeft een forum qua inhoud niet te gaan voor de PC Hooftprijs of de Pullitzer award maar het Jip en Janneke niveau van de laatste tijd is werkelijk tenenkrommend en dat betreur ik echt. En voordat bij iedereen zijn/haar schubben overeind komen; ik hang hier niet de moralist uit, dat zou en niet stroken met mijn bedoelingen hiervan en het zou ook zeker niet stroken met mijn leefstijl en ook ik post wel eens onzin dus..., ik wil alleen maar zeggen dat de bijdrages van de Deo's, de Brievenbussen, de Oude Beursrotten, de Kopieen, de Guusjes, de "Bange Eenden", de Tuimannen, de Kezen, de Voda's (vooral hij !! ), de Toppers, de Hermiones en iedereen die ik in deze ademtocht ben vergeten te vermelden, dit forum maken tot wat het is: een platform, een podium waarop iedereen zijn/haar zegje kan doen, het lijkt me toch niet te moeilijk om dat in stand te houden waarbij we de rotte vis achterwege laten, die ligt nl al genoeg in de supermarkt.

    Terug naar de beurs:

    Na de dec. expi. is er eigenlijk niets meer gebeurd en daar zie ik de komende dagen geen verandering meer in komen, zelfs een Nuke op Korea zal het gepulk rond de zeg maar 356 en de S/P 1255 niet meer doorbreken. Vroeg aan de oliebollen en de champagne lijkt me een beter alternatief dan het navelstaren richting het Damrak. Volledigheidshalve wel de agenda bijgevoegd want er is geen draad zonder leidraad. Voor wie ik niet meer lees alvast de beste wensen voor 2011 en voor wie ik nog wel lees alvast een Gelukkig Nieuwjaar. En oh ja, toch nog een sentimentskwinkslag, hij is niet van "Ol Bleu Eyes" maar wel net zo mooi ( mss wel mooier )

    www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

    www.youtube.com/watch?v=Q5uKa1bDtsk

    gr

    B.E.G.B

  2. [verwijderd] 29 december 2010 02:32
    Beste B.E.G.B,

    Ben het helemaal met je eens, zeker als het gaat over de posters die jij als lichtend voorbeeld noemt.. Dus wat mij betreft niets aan toe te voegen! Behalve natuurlijk de welgemeende AB, bij deze!
    Daarnaast wil ik ook iedereen op de dagdraad een voorspoedig 2011 toewensen! Daarnaast hoop ik echt dat sommige waardevolle posters zich niet laten wegpesten en het nieuwe jaar zullen aangrijpen voor een nieuw begin!

    PS: Een verandering van alias kan daarbij ook helpen.. ;-)

    Falco.
  3. [verwijderd] 29 december 2010 07:57
    quote:

    bezinteergebelegt schreef:

    ik hang hier niet de moralist uit, dat zou en niet stroken met mijn bedoelingen hiervan en het zou ook zeker niet stroken met mijn leefstijl en ook ik post wel eens onzin dus...
    Het charmeoffensief tussen Deo en Obr bewijst dat het de goeie kant op gaat.
  4. [verwijderd] 29 december 2010 09:43
    quote:

    Wistikhetmaar schreef:

    Het is en blijft een weerstand dat is nu wel duidelijk, daar gaan we echt niet zomaar lachend doorheen en al zeker niet de laatste dagen van het jaar met deze dunne handel.
    Die dunne handel, zo je het noemt, belet sommige aandelen toch niet om het goed te doen. Umicore, bvb, haalt bijna 1% winst met een omzet van nog geen 8000 stuks.
  5. el toro invencible 29 december 2010 09:46
    Het verleden heeft geleerd dat beurzen pas gaan crashen na een flinke overdrijvingsmodus. Al is dat natuurlijk nooit een garantie voor de toekomst. Ik verwacht ook dat het nog veel hoger kan en dat deze rally zelfs nog wel een paar jaar kan doorzetten voordat het echt weer misgaat.
    Over die 358 voor vandaag we zullen zien; een dunne handel kan ook de beurs hoger zetten. Om vervolgens met volume flink te dalen :)
  6. [verwijderd] 29 december 2010 09:49
    130 contracten over de toonbank op de cac40 in 5 minuten. Ik zou niet zo roepen dat partijen de beurs hoger en lager willen zetten. Denk er eens bij na wat je zegt en zet de feiten op een rijtje:

    -Hoger/lager zetten kost geld (je betaalt namelijk voor de beweging aangezien zodra je je positie afbouwt hij teruggezet wordt)
    -Mocht je een grotere positie hebben die je tegemoetkomt dan kun je die alsnog niet afbouwen op de hogere niveaus aangezien je dan de hele boel helemaal doet instorten
    -Als de markt hoger/lager gaat is dat een zoektocht voor verkopers/kopers en niet andersom.

    M.a.w. als je nu de boel "hoger zet" kost dat alleen maar geld.
  7. [verwijderd] 29 december 2010 10:16
    quote:

    el toro invencible schreef op 29 december 2010 09:46:

    Het verleden heeft geleerd dat beurzen pas gaan crashen na een flinke overdrijvingsmodus. Al is dat natuurlijk nooit een garantie voor de toekomst. Ik verwacht ook dat het nog veel hoger kan en dat deze rally zelfs nog wel een paar jaar kan doorzetten voordat het echt weer misgaat.
    Over die 358 voor vandaag we zullen zien; een dunne handel kan ook de beurs hoger zetten. Om vervolgens met volume flink te dalen :)
    Ja, maar kijk even terug naar april dit jaar. Vooraf werd door diverse analisten een range van 370-380 voorspeld. De 360 werd teveel. Maar voor het eind van het jaar zitten we in beton.
154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,04 -0,73%
EUR/USD 1,0647 +0,03%
FTSE 100 7.815,59 -0,78%
Germany40^ 17.666,60 -0,96%
Gold spot 2.384,22 +0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,76%
Pharming
+1,61%
EBUSCO...
+1,34%
Heineken
+1,27%
NX FIL...
+1,00%

Dalers

Alfen ...
-3,47%
AMG Cr...
-3,02%
VIVORY...
-2,98%
Aegon
-2,97%
INPOST
-2,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links