Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fagron BRU:FAGR.BL, BE0003874915

  • 17,600 19 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,56%) Dagrange 17,500 - 17,660
  • 31.301 Gem. (3M) 53,7K

Nieuws

1.323 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 67 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pensionado 20 december 2010 08:00
    Arseus neemt Braziliaanse farmaceutische leverancier DEG over
    20-12-2010 7:55:00

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Arseus nv (RCUS.BT) neemt de Braziliaanse leverancier van farmaceutische grondstoffen DEG over. DEG, met een verwachte omzet van ongeveer EUR25 miljoen in 2010 en een marge voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van 16%, is de nummer 2 leverancier in de Braziliaanse markt.

    DEG wordt op 1 november 2011 door Arseus geconsolideerd en zal per direct bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus.

    "De acquisitie van DEG is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de farmaciedivisie Fagron", zegt chief executive Ger van Jeveren van Arseus. "Tot 2010 was Fagron alleen actief in Europa. Met de overname medio mei van het al volledig geïntegreerde Amerikaanse Gallipot en de overname van het Braziliaanse DEG is Fagron binnen één jaar de wereldwijde marktleider geworden. Er wordt nu actief gekeken naar acquisities in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika om dit wereldwijde marktleiderschap verder te versterken", aldus de CEO van Arseus.

    Het aandeel Arseus sloot vrijdag op EUR10,25.
  2. [verwijderd] 20 december 2010 11:09
    'Arseus neemt Braziliaanse farmaceutische leverancier DEG over', om informatie, commentaar CEO, analisten en actuele koers toe te voegen.)

    Door Bart Koster

    Van Dow Jones

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Arseus nv (RCUS.BT) neemt de Braziliaanse leverancier van farmaceutische grondstoffen DEG over, maakt de Nederlands-Belgische toeleverancier voor de zorgsector maandag bekend.

    DEG, met een verwachte omzet van ongeveer euro 25 mln in 2010 en een marge voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (ebitDA) van 16%, is de nummer 2 leverancier in de Braziliaanse markt.

    Arseus heeft met deze acquisitie een goede slag geslagen, zegt analist Sjoerd Ummels van ING Equity Research. Hij merkt op dat de Braziliaanse markt voor apotheekbereidingen wereldwijd aan de top staat en dat de demografische ontwikkeling in Brazilie vanwege de nog relatief jonge bevolking een uitstekend potentieel biedt.

    De analist denkt dat DEG snel en makkelijk kan worden geintegreerd in de Fagron-divisie van Arseus. Hij houdt een buy-advies bij een koersdoel van euro 11.

    DEG wordt vanaf 1 november 2010 in de cijfers van Arseus geconsolideerd en het resultaat zal per direct bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus, meldt het bedrijf.

    "De acquisitie van DEG is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de farmaciedivisie Fagron", zegt chief executive Ger van Jeveren van Arseus. "Tot 2010 was Fagron alleen actief in Europa. Met de overname medio mei van het al volledig geïntegreerde Amerikaanse Gallipot en de overname van het Braziliaanse DEG is Fagron binnen één jaar de wereldwijde marktleider geworden. Er wordt nu actief gekeken naar acquisities in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika om dit wereldwijde marktleiderschap verder te versterken", aldus de CEO van Arseus.

    Brazilie is "met afstand" de belangrijkste markt voor zelfbereidende apotheken in de wereld, zegt Van Jeveren tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Hij geeft aan dat hij "per direct" synergievoordelen ziet in inkoop en productie van apotheekproducten en verder op zoek is naar acquisities, met name voor de Fagron-divisie, maar ook voor de Medical-divisie en de IT-divisie.

    "De overnamehonger is nog niet gestild", zegt de CEO. Arseus maakt tevens bekend dat het een aanvullende kredietfaciliteit van euro 100 mln heeft gesloten, bovenop de bestaande kredietfaciliteit van euro 200 mln.

    "De bijkomende kredietfaciliteit van euro 100 mln geeft Arseus voldoende financiele slagkracht om haar ambitieuze buy-and-build strategie, met name binnen Fagron, uit te voeren", aldus de CEO.

    Arseus wordt door de acquisitie van het Braziliaanse DEG, na de overname van Gallipot in de VS eerder dit jaar, een speler op wereldniveau, bevestigt analist Jan de Kerpel van KBC Securities. Hij constateert dat de additionele kredietfaciliteit van euro 100 mln Arseus voldoende nieuwe acquisitiemogelijkheden biedt. De analist hanteert een accumulate-advies bij een koersdoel van euro 11,00.

  3. nobahamas 20 december 2010 11:40
    MARKET TALK: Arseus slaat goede slag in Brazilie - ING
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Arseus heeft met de acquisitie van DEG in Brazilie een goede slag geslagen, zegt analist Sjoerd Ummels van ING Equity Research. Hij merkt op dat de Braziliaanse markt voor magistrale apotheekbereidingen wereldwijd aan de top staat en dat de demografische ontwikkeling in Brazilie vanwege de nog relatief jonge bevolking een uitstekend potentieel biedt. De analist denkt dat DEG snel en makkelijk kan worden geintegreerd in de Fagrondivisie van Arseus. Hij houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR11. Het aandeel Arseus sloot vrijdag op EUR10,25.

    www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/...
  4. [verwijderd] 21 december 2010 19:17
    quote:

    pensionado schreef op 21 december 2010 18:16:

    Vandaag 6,05% hoger gesloten, met dank aan de slotveiling. Hoog volume, de impact van het nieuws lijkt doorgedrongen.
    Ik heb nog aardig wat bijgekocht, maar ik blijf attent i.v.m. mogelijke winstnemingen morgen.

    Ik heb er maar een antwoord op

    www.123video.nl/playvideos.asp?MovieI...
  5. pensionado 23 december 2010 07:35
    PERSBERICHT: Arseus Medical versnelt groeistrategie in chirurgie met de acquisitie van het Belgische Devroe Instruments
    23-12-2010 07:30:00

    Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)[1], 23 december 2010 - Arseus maakt vandaag bekend dat zij een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de acquisitie van het Belgische Devroe Instruments (Devroe), een toonaangevende speler op de Belgische markt van chirurgisch instrumentarium, diensten voor endoscopie en oplossingen voor sterilisatie-handling. In 2010 verwacht Devroe een omzet van circa EUR 3 miljoen en een dubbelcijferige EBITDA-marge te behalen.

    Mario Huyghe, CEO van Arseus Medical: "De acquisitie van Devroe is volledig in lijn met de uitgezette groeistrategie voor chirurgie en sterilisatie van Arseus Medical. Sinds begin dit jaar bouwt Arseus Medical het vernieuwende S2S (Surgery to Sterilization) concept uit. Deze oplossing voor de chirurgie- en sterilisatieafdeling in ziekenhuizen richt zich op het verbeteren van de efficiëntie, traceerbaarheid en kwaliteit bij instrument- en implantaatbeheer.
    Het S2S productaanbod van Arseus Medical bestaat uit chirurgische instrumenten, fixatieoplossingen met instrumentidentificatie alsook sterilisatieinfrastructuur en diensten.
    Met de acquisitie van Devroe versterkt Arseus Medical haar positie en productaanbod in chirurgie en sterilisatie in de Benelux. Met de exclusieve distributies van kwaliteitsinstrumenten (Medicon, Nopa, Geister, Ackermann, Hipp) en het eigen Devroe OMF systeem, alsmede de introductie van nieuwe fixatieconcepten en klantspecifieke diensten voor inventarisatie, herstelling en traceerbaarheid van chirurgisch instrumentarium, is Devroe strategisch complementair aan Arseus Medical."

    Xavier Deklerck, zaakvoerder Devroe Instruments: "De integratie van de activiteiten van Devroe Instruments met Arseus Medical levert onze klanten een sterk uitgebreid aanbod van hoog kwalitatieve A-merken in chirurgie. Bovendien brengen beide bedrijven hun specifieke kennis en ervaring samen om die te vertalen naar nieuwe oplossingen en diensten voor chirurgie en sterilisatie."
  6. forum rang 8 aextracker 29 december 2010 10:01
    Aanstampen dus die bodem en klaarzitten voor de volgende overname berichten.

    Uit publicaties leid ik af , dat Arseus ca. Euro 100Mln tot zijn beschikking heeft op basis van bestaande convenanten.

    Kan een leuke small-cap worden dat Arseus en misschien tzt wel een AMX-capper. Dat doet mmestal wat goeds met koersontwikkeling. Zichtbaarheid en verhandelbaarheid worden vergroot en komen daarmee in beeld van analisten en professionele beleggers, voordat de masa zich erop stort.

    Dat in kwartaal 4 op de IEX een forum is opgestart, kan je derhalve zien als een "goed teken".
    Degenen die er al inzitten , toeteren voor de muziek uit.........

    Tracker (toetert vrolijk mee).
  7. forum rang 8 aextracker 31 december 2010 08:01
    Da betreft dan het 10e buy advies sinds eind oktober 2010 van 7 verschillende professionele beleggings-instellingen.

    Dat geeft vertrouwen, echter met een koers van rond de euro 9.... zou je kunnen verwachten dat er rond 12-13 euro hoogtevrees gaat ontstaat en enkele buy adviezen wsl. een stapje teruggezet worden vanwege de waarderingsgrondslagen.

    De recente overnames in Brazilie en Belgie bevestigen daarentegen dat Arseus met ambitie het nieuwe jaar begint. Uit het persbericht blijkt dat de nieuwe aanwinsten direkt bijdragen aan de winst 2011. Da's mooi acqusitiewerk als het zo uitpakt in 2011.

    Met een nog immer aardig gevulde acquisitiekas en middelenallocatie kunnen er in 2011 nog enkele gemiddeld grote acquisities gepleegd worden. Misschien zelfs een idee voor Arseus om uit het resterende Fornix (lees; "Voorniks...") handels-onderdeel de faillerende boedel te kopen ?

    In 2011 gaat Tracker rustig de dividendperformance afwachten.

    Lijkt een kansrijk LT groeifonds in 2011 te kunnen worden. Ook een mooie tegenhanger \ benchmark voor Mediq als beleggingskeuze.

    Tracker
  8. [verwijderd] 3 januari 2011 11:00
    beste forum leden,

    Ik ben via Omega Pharma in 2007 terecht gekomen bij Arseus. Lange tijd heeft mijn investering niet mogen renderen maar sinds enkele maanden is dit zeker wel - zonder te spreken van hun behoorlijke dividendpolitiek!

    Persooblijk ben ik er rotsvast van overtuigd dat Arseus gaat knallen, mss niet meteen maar zeker in de komende twee jaar!

    Zoals reeds gezegd is de visibiliteit sterk aan het vergroten rond Arseus + het internationale aan Arseus van de laatste weken zal iedereen ten goede komen.

    Je moet weten dat Arseus een redelijk defensief aandeel is & vrij hard recessie bestendig is, zeker binnen Fagron!!

    Laten we allen meegenieten van een mooie toekomst.

    Ps: Omega Pharma is ook een goeie aanrader als ze hun verwachtingen waarmaken!!!!
  9. pensionado 3 januari 2011 17:55
    quote:

    Advize schreef op 3 januari 2011 11:00:

    ... Laten we allen meegenieten van een mooie toekomst.
    Mooi dat er weer iemand hier een mening geeft, want zoveel zijn dat er nu nog niet.
    Vandaag lijkt de interesse bij de grotere beleggers ook wat gewekt te zijn, gezien het volume van vandaag. Maar er zijn meer zwaluwen nodig om de zomer in gang te zetten. Ik wacht de komende tijd in vertrouwen af.
1.323 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 67 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links