Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

dit is eigenlijk geen sligro nieuws. maar mischien krijgen we het nog heel druk in december.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
financieele_Chris;-)
0
Bonden: lege schappen met kerst bij AH

ZAANDAM – Vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond dreigen Albert Heijn met acties in de distributiecentra. Daardoor kan AH in de vitale periode rond Kerstmis met lege schappen komen te zitten in de winkels.Loonstijging AH-dc's 'belachelijk hoog'
De acties kunnen er zelfs toe leiden dat het werk in de distributiecentra volledig wordt stilgelegd. De bonden willen daarmee schot brengen in de al geruime tijd vastzittende cao-onderhandelingen. Daarbij hebben de werknemersorganisaties een looneis van 2,5 procent neergelegd, terwijl Albert Heijn niet verder wil gaan dan 1,3 procent.

Beperking instroom Polen

Daarnaast willen de bonden ook de instroom van Poolse uitzendkrachten beperken. AH zou in ieder dc vijftig extra vaste medewerkers moeten inhuren, een eis die voor de marktleider onder de Nederlandse supermarkten ‘onbespreekbaar’ zou zijn. ‘Als Albert Heijn zijn poot stijg houdt, komen er werkonderbrekingen en stakingen. Dan zijn de schappen binnen een dag leeg. Jammer voor de klant, maar bij Jumbo of een andere concurrent is er vast ook wel een lekker stukje vlees te halen’, zegt Murat Sekercan van FNV in het Algemeen Dagblad.

Nederlanders onzeker en vervreemd

Volgens Wessel Breunesse van CNV is de actiebereidheid groot. ‘Het kan een hete decembermaand worden. Vaste krachten voelen zich onzeker en vervreemd. In sommige distributiecentra is de voertaal op de werkvloer Pools. Overal hangen Poolse borden, mededelingen worden in het Pools omgeroepen. Daardoor voelen Nederlanders zich minder thuis.’ AH wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan en beperkt zich tot de mededeling snel weer in gesprek te willen met de bonden.woensdag 1 december 2010 8:47, Algemeen Dagblad , door Joep Meijsen
|Meer


reackties

financieële_chris:-) - 01-12-10 18:36
Te gek voor woorden vind ik het dat ze de mensen die het echte werk doen bij de AH namelijk de DC medewerkers, niet betalen naar waar ze recht op hebben.
AH heeft ook al problemen met Campina . en die levert al jaren geen melk meer aan ze . de tuinders worden ook uitgebuit . AH moet nog even zo doorgaan en dan wil helemaal niemand meer voor ze werken of aan ze leveren.
DC medewerkers van AH als julie willen staken begrijp ik dat .

Hoor je het zingen op de straat hoor je het zingen op het plein.
van al die mensen die verdommen om nog langer slaaf te zijn .
[verwijderd]
0
Omzet NL supermarkten stijgt 2,3% in november

Dinsdag 7 december 2010 16:18 AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van Nederlandse supermarkten is in november met 2,3% gestegen naar EUR2,43 miljard van EUR2,38 miljard een jaar eerder, meldt onderzoeksbureau GfK dinsdag.
Er werden 0,7% meer kassabonnen uitgegeven en de omzet per kassabon steeg met 1,6% naar EUR21,90 van EUR21,56.
Tot en met november steeg de omzet in 2010 in totaal met 0,7% naar EUR28,16 miljard van EUR27,98 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.
Uit de cijfers blijkt volgens het GfK dat de zondagomzet het afgelopen jaar met 24% is gegroeid naar EUR346 miljoen. Ruim 35% van de huishoudens heeft het afgelopen jaar op zondag aankopen gedaan in een supermarkt. Van de totale supermarktomzet is nu 1,08% op zondag gerealiseerd.
Het ondezoeksbureau merkt op dat het omzetbelang van de vrijdag en zaterdag al een aantal jaren onder druk staat. Daarentegen wordt het begin van de week steeds belangrijker, wat onder meer wordt veroorzaakt door veel promotie-aankopen.
Het consumentenvertrouwen vertoont volgens de branchevereniging in december nog geen tekenen van herstel
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sligro Food Group Meer »

Koers 23,900   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 23,700   Volume 20.630
Hoog 24,200   Gem. Volume 34.452
13-nov-19 17:35
label premium

Sligro: Oog op lange termijn

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's