Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

China nieuws berichten

6.503 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 326 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 4 november 2010 20:32
  China sluit reeks deals in Parijs
  4 november 2010, 20:16 | ANP
  PARIJS (AFN) - China heeft donderdag een reeks overeenkomsten gesloten met Franse bedrijven. Die vertegenwoordigen in totaal een waarde van zeker 20 miljard dollar. Dit heeft de Chinese onderminister van buitenlandse zaken Fu Ying bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Parijs. China hoopt de handel tussen beide landen in vijf jaar tijd te verdubbelen.

  Het Franse Airbus gaat in totaal 102 vliegtuigen leveren aan Chinese ondernemingen. Hiermee is een bedrag gemoeid van 14 miljard dollar (10 miljard euro).

  Het Franse nucleaire bedrijf Areva tekende een deal om voor 3,5 miljard dollar (2,46 miljard euro) aan uranium te leveren aan het Chinese energiebedrijf CNGPC.

  Het Franse Total heeft plannen om 3 miljard euro te investeren in een Chinese petrochemische fabriek.


 2. forum rang 5 Kaiser 13 december 2010 09:08
  Chinese inflatie versnelt tot hoogste tempo in 28 maanden

  13/12/2010
  De Chinese inflatie versnelde in november tot het hoogste tempo in 28 maanden, zo maakte het nationaal bureau voor de statistiek bekend. De consumentenprijzen stegen vorige maand met 5,10% op jaarbasis.
  De producentenprijzen stegen zelfs met 6,10% en dat was duidelijk meer dan waar de 28 analisten die door Bloomberg News ondervraagd worden op gerekend hadden. Inflatie blijft dus een reëel gevaar in China.

  Qu Hongbin, econoom bij HSBC Holdings Plc in Hong Kong, is van mening dat Beijing zich in de komende maanden zal blijven focussen op de bestrijding van de inflatie.

  Dat kan op verschillende manieren gebeuren, door het optrekken van de rente maar ook door het verhogen van de reserveverplichtingen bij de banken. In oktober bedroeg de inflatie nog maar 4,40%, de analisten hadden gerekend op een stijging tot 4,70%.
 3. forum rang 10 voda 13 december 2010 17:47
  WTO keurt heffing VS op Chinese banden goed
  13 december 2010, 17:37 | ANP
  GENEVE (AFN) - De Verenigde Staten hebben de internationale handelsregels niet overtreden met hun importtarief op Chinese banden. Dat heeft de Wereldhandelsorganisatie WTO beslist, zo werd maandag bekend.

  De VS kondigden in september 2009 aan de invoerbelasting op banden uit China te verhogen om de eigen industrie te beschermen. Een kwaad China diende daarop een klacht in bij de WTO. Die oordeelde echter dat de heffing niet betekent dat de Amerikanen hun internationale verplichtingen verzaken.

  ,,Dit is een grote overwinning voor de Verenigde Staten en vooral voor de Amerikaanse arbeiders en ondernemingen'', aldus de Amerikaanse WTO-vertegenwoordiger Ron Kirk.


 4. forum rang 10 voda 16 december 2010 16:13
  Nederlandse belegger gelooft in China maar belegt er niet in


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Het merendeel van de Nederlandse particuliere beleggers denkt dat China in de komende tien jaar de economische grootmacht zal worden, maar slechts een klein deel is van plan om in de eerstvolgende zes maanden te beleggen in Chinese aandelen.

  Dat blijkt uit een onderzoek onder Nederlandse beleggers dat asset manager Schroders liet uitvoeren door TNS Nipo.

  Van de ondervraagde groep beleggers, met een vrij belegbaar vermogen van meer dan EUR50.000, ziet 73% China als de nieuwe economische grootmacht. Maar e e n op de acht wil echter op korte termijn ook daadwerkelijk gaan investeren in Chinese beleggingen.

  Uit het onderzoek blijkt ook dat particuliere beleggers het vertrouwen in de Verenigde Staten zijn kwijtgeraakt. Op de vraag welk land het meeste beleggingsrisico met zich meebrengt, noemt 19% van de beleggers de Verenigde Staten. Evenveel beleggers geven als antwoord Afrika.

  Niet meer dan 7% overweegt nieuw geld in Amerikaanse aandelen te stoppen. Momenteel belegt eenderde van de beleggers in de Verenigde Staten en het land neemt daarmee de derde plaats in op de lijst van populaire beleggingsregio's.

  Nederlandse beleggers zijn als gevolg van de crisis een stuk gevoeliger geworden voor risico's. De nadruk ligt op veilige beleggingen. Slechts 20% zegt binnenkort spaargeld in aandelen te willen steken. Relatief populair zijn daarbij beleggingsfondsen, vanwege de risicospreiding.


  Door Levien de Feijter Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, levien.defeijter@dowjones.com

 5. forum rang 10 voda 16 december 2010 16:33
  S&P positief over China
  16 december 2010, 13:15 | ANP
  PEKING (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft zijn beoordeling van de staatsschulden van China donderdag opgeschroefd. Het baseerde zich daarbij op de sterke financiële positie en de ,,buitengewone groeivooruitzichten'' van het land.

  S&P promoveerde de langetermijnschulden van China één categorie, van A+ naar AA-. Daarmee is China nog vier stappen verwijderd van de hoogste rating (AAA). De vooruitzichten voor de beoordeling zijn stabiel, aldus S&P.

  China heeft een relatief lage staatsschuld en is er in de internationale recessie in geslaagd de economie te versterken, stelde het ratingbureau. Daardoor is de Chinese economie stabieler geworden en is de kans volgens S&P groot dat er ook op toekomstige schokken goed zal worden gereageerd.

  Nog verder verhoogd

  Volgens een analist van S&P kan de beoordeling van China in de komende tijd nog verder worden verhoogd. Daarvoor moet de regering zorgen voor een duurzame economische groei, waarbij het gemiddelde inkomen in het land significant toeneemt.

  De kredietwaardigheid van Hongkong werd door S&P donderdag gepromoveerd naar de hoogste klasse, AAA. Het financiële centrum, dat als speciale bestuurlijke regio een semi-autonome status heeft binnen China, heeft de economische crisis volgens het bedrijf uitstekend doorstaan. De sterke financiële en economische banden met China zorgen voor ,,bovengemiddelde groeikansen'' in Hongkong, stelde S&P.

  Een positiever oordeel over de kredietwaardigheid geeft aan dat het risico dat een land op enig moment zijn schulden niet meer kan betalen, minder groot wordt ingeschat dan voorheen. Dat kan ertoe leiden dat de rente die het land moet betalen over zijn buitenlandse schuld daalt.

 6. forum rang 10 voda 22 december 2010 16:57
  'China wil Portugese staatsleningen kopen'
  22 december 2010, 14:57 | ANP
  LISSABON (AFN) - China staat klaar om voor 4 tot 5 miljard euro aan Portugese staatsleningen te kopen. Daarmee zou het de druk verminderen voor het Zuid-Europese land bij het lenen op de financiële markten, zo schreef de Portugese zakenkrant Jornal de Negocios woensdag zonder bronnen te noemen.

  Volgens de krant zal China de staatsobligaties via onder meer veilingen kopen in het eerste kwartaal van volgend jaar. De Chinese centrale bank wilde tegenover persbureau Reuters geen commentaar geven op het bericht.

  Portugese topambtenaren gaven vorige week tegenover Reuters al aan dat het land zijn investeerdersbasis, de opkopers van staatsleningen, wilde vergroten. Een belangrijke rol zou daarin volgens hen gespeeld kunnen worden door China.

 7. forum rang 10 voda 22 december 2010 17:21
  China wil importvolume vergroten
  22 december 2010, 7:42 | ANP
  BEIJING (AFN) - China wil komend jaar proberen het importvolume te vergroten, terwijl de export op ongeveer hetzelfde niveau moet blijven. Daarmee wil het land de handelsbalans meer in balans brengen, zo liet handelsminister Chen Deming woensdag weten.

  De op een na grootste economie van de wereld gaat ook bestuderen hoe het meer variatie in het gebruik van de buitenlandse valutareserves kan aanbrengen. Deze reserves hebben een omvang van circa 2,65 biljoen dollar (2 biljoen euro).

  In een bericht op de website van het ministerie van Handel merkte de minister ook op dat de schuldencrisis in Europa een ,,serieuze bedreiging'' vormde voor het wereldwijde economisch herstel.


 8. forum rang 10 voda 24 december 2010 10:33
  China investeert 50 miljard in buitenland
  24 december 2010, 9:30 | ANP
  BEIJING (AFN) - China heeft in 2010 meer dan 50 miljard dollar (38 miljard euro) geïnvesteerd in het buitenland, zoals mijnbouw-, energie- en landbouwprojecten. Dat maakte een Chinese staatskrant vrijdag bekend op basis van een voorlopige schatting.

  Het gaat om directe buitenlandse investeringen, dus geen beleggingen door Chinese banken, verzekeraars of zakenbanken. In 2009 investeerde China nog voor 43,3 miljard dollar in het buitenland. Daarmee was het land de op vier na grootste directe buitenlandse investeerder, aldus de krant China Daily. De directe buitenlandse investeringen door China zullen in 2011 naar verwachting met 10 procent toenemen.

  China zelf trok afgelopen jaar 100 miljard dollar aan directe buitenlandse beleggingen aan. Dat is een toename met 11 procent vergeleken met 2009.

 9. forum rang 10 voda 26 december 2010 14:26
  China pakt huizenmarkt aan
  26 december 2010, 13:33 | ANP
  PEKING (AFN) - De Chinese regering bindt de strijd aan met de sterke stijging van de huizenprijzen. Door meer goedkope woningen te bouwen en speculatie tegen te gaan, moet een zeepbel op de vastgoedmarkt worden voorkomen. Dat bleek zondag uit een toespraak van de Chinese premier Wen Jiabao.

  De bouw van goedkope woningen in China wordt volgend jaar bijna verdubbeld, kondigde Wen aan. De regering wil in 2011 zo'n tien miljoen betaalbare huizen laten bouwen, tegen 5,8 miljoen in 2010. Daarnaast worden er strengere eisen gesteld aan het gebruik van land om speculatie te bestrijden.

  Om de inflatie op de huizenmarkt in te dammen zal volgens Wen ook het monetaire beleid van China verder worden aangescherpt. In dit kader, en in een poging de algemene inflatie te beteugelen, verhoogde de centrale bank van China op eerste kerstdag voor de tweede keer in drie maanden tijd de belangrijkste rentetarieven. De rente waartegen banken geld kunnen lenen bij de centrale bank ging met 0,25 procentpunt omhoog naar 5,81 procent. De rente op deposito's steeg met eenzelfde stap naar 2,75 procent.

  Kredietverlening

  De inflatie in China nam in november toe tot 5,1 procent. Dat was het hoogste niveau van de afgelopen 28 maanden. Analisten hielden dan ook al rekening met een verhoging van de rentetarieven, onduidelijk was alleen of die stap al voor de jaarwisseling zou worden gezet. De renteverhogingen zijn bedoeld om de consumptie en kredietverlening in te perken, zodat het tempo waarin de prijzen stijgen wat kan afzwakken.

  China verhoogde hiervoor ook al enkele keren de hoeveelheid kapitaal die banken achter de hand moeten houden. Volgens Wen zijn die maatregelen genoeg om de inflatie te beteugelen. ,,Ik geloof dat we de prijzen op een aanvaardbaar niveau kunnen houden met onze inspanningen'', zei hij.

  Ook de huizenprijzen zullen tot redelijke niveaus worden teruggebracht, beloofde Wen. Hij is echter niet tevreden over de maatregelen die eerder dit jaar al werden genomen om de excessieve stijging van de huizenprijzen te bestrijden. ,,Die zijn tot nu toe onvoldoende geïmplementeerd, we zullen onze inspanningen versterken.''

 10. forum rang 10 voda 2 januari 2011 17:27
  China vecht door tegen inflatie
  2 januari 2011, 12:51 | ANP
  PEKING (AFN) - De Chinese regering zal er ook in het nieuwe jaar alles aan doen om de inflatie in toom te houden. Dat bleek zondag uit een toespraak van de Chinese premier Wen Jiabao.

  ,,De centrale overheid heeft een aantal stappen genomen om de prijzen te stabiliseren. We zullen het nog hoger op de agenda zetten'', zo citeerde de staatstelevisie de premier.

  Afgelopen november maakte de politicus soortgelijke opmerkingen. In die maand nam de Chinese inflatie toe tot 5,1 procent, het hoogste niveau in 28 maanden. Om de inflatie te beteugelen verhoogde de centrale bank van China op eerste kerstdag voor de tweede keer in drie maanden de belangrijkste rentetarieven.

 11. forum rang 10 voda 2 januari 2011 17:29
  Inwoners Peking vragen massaal kenteken aan
  2 januari 2011, 10:52 | ANP
  PEKING (ANP) - In de eerste uren van het nieuwe jaar hebben bijna 40.000 inwoners van de Chinese hoofdstad Peking een kenteken aangevraagd.

  In 2011 stelt de gemeente slechts 240.000 nummerplaten beschikbaar, een derde van het aantal dat vorig jaar te krijgen was. Daardoor is een run op de nummerborden ontstaan, meldden Chinese media zondag.

  Wie zich in Peking aanmeldt voor een kenteken moet meedoen aan een loterij. Elke maand worden er ongeveer 17.600 gelukkigen uitgekozen die met hun nieuwe nummerbord naar de dealer kunnen voor een auto. Dat beleid is bedoeld om de groei van het aantal auto's in te stad een halt toe te roepen.


 12. forum rang 10 voda 2 januari 2011 17:32
  Chinezen en Russen willen in 2011 naar Mars
  2 januari 2011, 7:29 | ANP
  PEKING (ANP) - China en Rusland hopen in oktober van dit jaar een ruimtesonde naar Mars te sturen voor onderzoek. Staatsmedia meldden zondag dat China in 2013 nòg een onbemande missie naar de rode planeet wil uitvoeren, ditmaal geheel zelfstandig.

  De lancering van de Yinghuo-1 stond aanvankelijk op het programma voor oktober 2009. Om onbekende redenen werd de missie toen afgeblazen. Als alles nu wel volgens plan gaat, wordt de ruimtesonde met een Russische raket gelanceerd, samen met het Russische landingsvoertuig Phobos Grunt. Dit apparaat heeft als taak deeltjes mee te nemen van Phobos, de grootste van Mars' twee manen.


 13. forum rang 10 voda 3 januari 2011 16:13
  Chinezen blijven geld steken in Spanje
  3 januari 2011, 10:11 | ANP
  MADRID (AFN) - China heeft vertrouwen in het Spaanse financiële systeem en gaat door met investeren in nieuwe staatsleningen van het land. Dat heeft de Chinese vicepremier Li Keqiang maandag gezegd.

  ,,China is een verantwoordelijke langetermijnbelegger in de Europese financiële markt, met name in Spanje. Wij hebben vertrouwen in het Spaanse systeem en dat betekent dat wij het staatspapier kopen'', aldus Li.

  De Spaanse staatsleningen staan al tijden onder druk door de torenhoge schulden van het land. Beleggers vrezen dat Spanje, net als Griekenland en Ierland, gedwongen zal worden noodkredieten te accepteren om er weer bovenop te komen.

6.503 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 326 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 778,34 -0,06%
EUR/USD 1,1313 +0,11%
FTSE 100 7.138,46 +0,13%
Germany40^ 15.257,20 -0,04%
Gold spot 1.772,32 +0,24%
NY-Nasdaq Composite 15.381,32 +0,83%

Stijgers

Akzo N...
+2,25%
Lucas ...
+2,14%
Kendrion
+1,52%
Fagron
+1,18%
Royal ...
+1,13%

Dalers

Corbion
-3,22%
AALBER...
-3,20%
Sligro
-3,03%
Philip...
-2,61%
VIVORY...
-2,51%

Nieuws Forum Meer»

(9)

DeBrakkeGrond op 24 nov 2021 13:50
(10)

pakman op 24 nov 2021 09:54
(8)

drooglegging op 23 nov 2021 17:39
(7)

Dee Electric op 16 nov 2021 12:44
(56)

De moeder van Juul op 29 okt 2021 14:35

Column Forum Meer»

(1)

jan de vakman op 3 dec 2021 12:26
(90)

Hans Swans op 3 dec 2021 12:25
(37)

jowi op 3 dec 2021 12:21
(2)

vuur op 3 dec 2021 11:31
(5)

StoplossBurner op 3 dec 2021 11:14

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links