Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China nieuws berichten

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.133 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Export China sterk verbeterd in oktober


BEIJING (Dow Jones)--De export van China is in oktober van dit jaar flink hersteld, na het verval dat zich in september voltrok, aldus cijfers van de Chinese handelsadministratie vrijdag.

De export steeg in oktober 5,6% op jaarbasis. In september daalde export nog met 0,3%. De mediane verwachting lag op 1,5%.

Het handelsoverschot van het land kwam met deze stijging uit op $31,1 miljard tegen $15,2 miljard over september. De verwachting lag hier op $23,9 miljard.

De import steeg eveneens. Die ging in oktober op jaarbasis met 7,6% omhoog tegen een toename met 7,4% in september.

Deze cijfers lijken een indicatie dat de dip van september, die ook duidden op een relatieve zwakte bij voor China belangrijke groeilanden, tijdelijk was en dat de economie van het land zich in de tweede helft van het jaar verbetert ten opzicht van de eerste helft.


Vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


voda
0
Chinese industriele productie oktober licht beter dan verwacht
BEIJING (Dow Jones)--De industriele productie van China steeg in oktober van dit jaar met 10,3% op jaarbasis, licht hoger dan de 10,2% die over september van dit jaar werd gerapporteerd, bleek zaterdag uit cijfers van het nationaal bureau voor de statisitiek.

De mediane verwachting lag op een stijging met 10,0%

Op maandbasis bedroeg de toename 0,86%. In september was dit 0,72%.

De ander cijfers dat dit weekend naar buiten kwam betrof de detailhandelsverkopen over oktober. Die liepen op jaarbasis 13,3% op. Dit kwam overeen met het cijfer over september.

Op maandbasis bedroeg de stijging van de verkopen 1,19%. September liet een stijging van 1,26% op maandbasis zien.

Door Liyan Qi, liyan.qi@dowjones.com; vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


voda
0
'China zal groeidoel verlagen'

Gepubliceerd op 11 nov 2013 om 15:20 | Views: 986

PEKING (AFN) - China zal volgend jaar genoegen nemen met een economische groei van 7 procent. Dat voorspelde de Chinese investeringsbank China International Capital maandag, zo meldt de Britse krant Financial Times.

De afgelopen jaren mikte China op een jaarlijkse economische groei van 7,5 procent. Hervormingen die de economie toekomstbestendig moeten maken, zullen de komende jaren echter druk zetten op de groei, zo verwacht de bank.

Leiders van de Chinese Communistische Partij beraden zich sinds zaterdag over de hervorming van de economie. Zij willen een agenda opstellen voor een duurzame economische groei in de komende 10 jaar, na 30 jaar van onstuimige expansie. De uitkomsten van de partijtop worden naar verwachting dinsdag gemeld. De nieuwe groeiverwachting zou echter pas in maart officieel worden gepresenteerd, op de jaarlijkse zitting van het Chinese parlement.

Hervorming

Volgens analisten van de investeringsbank, die wordt geleid door een zoon van de vroegere Chinese premier Zhu Rongji, richten de maatregelen waarover wordt gesproken zich op hervorming van het financiële stelsel, het stimuleren van de consumptie en het aanpakken van de vastgoedzeepbel. ,,Op korte termijn zal het hervormingsproces niet per definitie positief zijn voor groei'', aldus de analisten in het rapport.

Met een neerwaartse bijstelling van het officiële streefcijfer zou Peking het signaal willen afgeven dat het bereid is een langzamere groei te accepteren om de risico's van oplopende schulden en sterk stijgende vastgoedprijzen aan te pakken. De lagere groeidoelstelling kan voor de centralebankautoriteiten in China aanleiding zijn om een strakker monetair beleid te voeren. Daar lijkt nu al sprake van te zijn; banken hebben in oktober ten opzichte van de vorige maand voor miljarden minder aan leningen verstrekt.
voda
0
China belooft meer marktwerking in economie - media
BEIJING (Dow Jones)--Chinese leiders zullen toestaan dat de financiele markten een "meer bepalende" rol gaan spelen binnen de economie. Dit is het resultaat van de vierdaagse bijeenkomst van de Communistische partij in Beijing. Ook wordt de onafhankelijkheid van de rechtspraak in het land versterkt, bericht het Chinese staatspersbureau Xinhua dinsdag op basis van een communique van de partij.

"China zal de economische hervormingen verder verdiepen om te waarborgen dat de markt een bepalende rol kan spelen bij het toewijzen van [financiele] middelen", aldus de partij dat een comite voor economische hervorming wil oprichten, bestaande uit partijleiders.

Meer onafhankelijkheid voor de gerechtelijke macht en het openbaar ministerie zal vooral inhouden dat ambtenaren minder macht krijgen, terwijl de rechtshandhaving gewoon onder de bevoegdheid van de seniore partijleiders blijft.

Naast een economisch comite wordt ook een commissie opgericht dat zich gaat bezighouden met de nationale veiligheid.

Verdere informatie over het document gaf het staatspersbureau dinsdag niet. De markt zal het communique voornamelijk beschouwen als een blauwdruk voor hoe de Communistische partij de economie de komende jaren gaat trachten te hervormen.

Vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


voda
0
Macroeconomic indicators - Chinese data points to Q4 strength

China's industrial output accelerated in October, retail sales showed a solid gain, and inflation was stable as the world's second-largest economy showed early signs of fourth-quarter strength.

The 10.3% year on year gain in production at China's factories, workshops and mines announced by the National Bureau of Statistics marks a marginal acceleration from September, when the indicator showed an increase of 10.2%. It was also stronger than analyst expectations, exceeding the median forecast of 10.0% in a poll of 13 economists by The Wall Street Journal, as reported by Dow Jones Newswires.

The NBS said that retail sales, a key indicator for consumer spending, gained 13.3% in October from the same month the year before, the same result as September.

China's consumer price index, meanwhile, accelerated slightly to 3.2% in October from the same month last year, led by higher food prices, after rising 3.1% in September.

The data show that "growth momentum in October was quite solid" and "the recovery momentum is slightly stronger and more sustainable than what markets had expected", economists at Bank of America Merrill Lynch said in a report, adding that "inflation is still not a threat".

Source - www.businessspectator.com.au

voda
0
Chinezen kopen activiteiten Petrobras in Peru

Gepubliceerd op 13 nov 2013 om 11:52 | Views: 1.727

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese olieconcern PetroChina koopt voor 2,6 miljard dollar (1,9 miljard euro) activiteiten van het Braziliaanse Petrobras in Peru. Dat maakte PetroChina woensdag bekend.

Het gaat om drie blokken met olie- en gasvelden. Petrobras bezit twee blokken in zijn geheel en heeft een belang van 46 procent in een derde blok. Het moederbedrijf van PetroChina, CNPC, heeft al verschillende olie- en gasbezittingen in Peru en ook in Venezuela.

Petrobras heeft geld nodig om de winning van olie voor de Braziliaanse kust te financieren. Vorige maand verkocht het bedrijf nog voor 380 miljoen dollar aan bezittingen in Colombia aan het Britse Perenco.
voda
0
China geeft ruimte aan particuliere banken

Gepubliceerd op 15 nov 2013 om 15:10 | Views: 414

PEKING (AFN) - De Chinese Volksrepubliek gaat de bankensector meer openstellen voor de particuliere sector zodra daar duidelijke regelgeving voor van kracht is. Dit staat in een beleidsdocument van het Centrale Comité van de regerende Communistische Partij van China dat vrijdag is gepubliceerd. Particulier geld kan straks worden gestoken in de start van nieuwe kleine en middelgrote banken in China.

De Chinese bankensector opereert momenteel vrijwel net zoals een commerciële sector, maar is vast in handen van de Staat.

Die is ook van plan op termijn meer geld over te houden aan zijn eigen economische projecten. Er moet meer winst van staatsondernemingen worden afgedragen aan de Staat. Nu dragen ondernemingen afhankelijk van de omstandigheden 0 tot 15 procent van hun winst af. Dat moet 30 procent zijn in 2020.
voda
0
China October factory output stronger than expected

China’s National Bureau of Statistics said that China's industrial output rose 10.3% in October from a year earlier, beating market expectations, while retail sales were up 13.3%.

The bureau said that fixed asset investment, an important driver of economic activity, climbed 20.1% in the first 10 months from the same period last year.

Economists polled by Reuters had forecast industrial output to rise 10% and retail sales to rise 13.4%. Fixed asset investment for the January to October period was seen up 20.1%.

Source - Reuters
[verwijderd]
0
China’s Dongfeng to 'buy up to 30% of Peugeot'.

One of China’s main carmakers, Dongfeng, is reportedly looking into acquiring 20% to 30% of Peugeot under a plan that would see the struggling French auto giant obtain a 3 billion euro capital increase, according to the Reuters news agency.

PSA Peugeot Citroen is preparing a 3 billion euro ($4.1 billion) capital increase in which Chinese partner Dongfeng and the French government would take matching stakes in the carmaker, people with knowledge of the matter said Friday.

www.france24.com/en/20131012-china-do...
voda
0
China blijft afhankelijk van investeringen voor groei

BEIJING (Dow Jones)--China is in de komende drie tot vijf jaar mogelijk niet in staat om zijn afhankelijkheid van investeringen en export voor groei te beeindigen, ondanks plannen voor economische herstructureringen, meldt een adviseur aan de centrale bank donderdag.

Terwijl hij sprak tijdens een seminar, zei Song Guoqing dat de hoge spaarrente in China de pogingen van de regering hindert om de binnenlandse consumptie te stimuleren en de rol van de export en investeringen bij het aandrijven van de groei te verminderen.

"Op de korte termijn - in de komende drie tot vijf jaar - zal het ingewikkeld zijn voor China om de economie te herstructureren als gevolg van de hoge spaarrente in het land", aldus de econoom die tevens deel uitmaakt van het monetaire beleidscomite van de People's Bank of China. "Dat betekent dat China voornamelijk op investeringen moet vertrouwen voor groei".

China's spaarrente is deels zo hoog door een vergrijzende populatie, terwijl er geen sociaal vangnet in het land aanwezig is, merkt de econoom op.

Door Liyan Qi. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


voda
0
China's HSBC inkoopmanagersindex daalt in november

AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorlopige inkoopmanagersindex van China, zoals deze wordt gemeten door HSBC is in november uitgekomen op 50,4, een daling ten opzichte van het septembercijfer van 50,9.

Een cijfer boven de 50 impliceert groei, eronder krimp.

De vertraging van het groei in november wordt volgens HSBC veroorzaakt door zwakke nieuwe exportorders en veronderstelt volgens de bank dat de aantrekkende economische groei uit het derde kwartaal in het laatste kwartaal van 2013 aan momentum verliest.

De inkoopmanagersindex van HSBC is gebaseerd op 85% tot 90% van de totale maandelijkse respons. Het cijfer gaat een week vooraf aan de definitieve versie.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


voda
0
China: geen profijt van hogere valutareserves

Gepubliceerd op 21 nov 2013 om 08:28 | Views: 2.763

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is niet langer gebaat bij aanzwellende reserves van vreemde valuta, aldus de centrale bank van het land donderdag. Dat is een signaal dat de Chinese overheid minder dollars gaat kopen om meer ruimte te creëren voor een waardestijging van de eigen yuan renminbi.

Tot nu toe mag de waarde van de yuan met 1 procent fluctueren rond een koers die dagelijks wordt vastgesteld door de Chinese centrale bank, die niet aangaf wanneer het van dat beleid afstapt. Valutahandelaren verwachten een verruiming van de bandbreedte in de komende maanden.

De valutareserve van China zwol in het derde kwartaal met 166 miljard dollar aan tot een recordhoogte van 3,66 biljoen dollar. Dat is ruim drie keer meer dan enig ander land en meer dan het bruto binnenlands product van Duitsland.

Minder interventie en een rem op de aankoop van vreemde valuta resulteren mogelijk ook in lagere investeringen in Amerikaanse staatsobligaties. China is daarin 's werelds grootste belegger met een totaalbedrag van bijna 1,3 biljoen dollar per eind september.
voda
0
'KLM ziet groeimogelijkheden in China'

Gepubliceerd op 27 nov 2013 om 07:33 | Views: 3.279

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM mikt op een jaarlijkse groei van 5 procent in China. Dat heeft operationeel directeur Pieter Elbers van KLM gezegd bij het World Aviation Summit in Noordwijk, zo meldde het Financieele Dagblad woensdag.

Om de groei te realiseren wil KLM de relatie met zijn partners in China, de luchtvaartmaatschappijen China Southern en China Eastern, intensiveren. Volgens de operationeel directeur is het mogelijk de gezamenlijke vluchten met de Chinese partners te stroomlijnen, zoals dat op de Noord-Atlantische route gebeurt met een eigen terminal voor KLM en diens partners op luchthaven JFK in New York. ,,Het kan nog wel even duren, maar ik zie daar wel mogelijkheden voor op de luchthaven van Beijing'', stelde hij.

Elbers ziet ook ruimte voor overeenkomsten met nieuwe partners. De vluchten naar Azië maken nu 25 procent uit van het totaal aantal intercontinentale vluchten van KLM. Elbers verwacht dat dit aandeel ,,snel'' stijgt naar circa 30 procent. Daarbij krijgt KLM wel te maken met meer concurrentie vanuit China, doordat de Chinese overheid onlangs besloot dat ook private partijen een luchtvaartmaatschappij mogen oprichten.
jrxs4all
0
quote:

voda schreef op 27 nov 2013 om 16:25:


AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM mikt op een jaarlijkse groei van 5 procent in China. ...


Nou, zolang ze op die routes meestal stokoude rammelende 747 combi's inzetten met zo weinig stoelruimte dat zelfs Chinezen klem komen te zitten, kunnen ze dat echt vergeten ;-)

Concurrentie genoeg die richting uit en zonder uitzondering een stuk beter.
voda
0
Hebei closes polluting iron and steel plants

Efforts to reduce air pollution in China seem to be accelerating. In a coordinated action on Sunday, local authorities pulled down facilities in three cities in Hebei Province, a main center of iron and steel manufacturing. This could eventually cut coal consumption by nearly three hundred tonnes. And it’s just the beginning.

Mr Xin Zhichun special advisor of Tangshan City Government said that “We are going to completely demolish these facilities. That includes destroying the entire production system, and cutting power permanently to make sure production can’t be restarted."

China now has called a halt to all new iron and steel projects.

The State Council recently issued plans to cut iron and steel production capacity by 80 million tons. And half of those reductions will be in Tangshan.

Mr Xin said that “The goal is to cut nearly one third of our capacity by 2017. We are under huge pressure. We are facing a drop in fiscal revenue and are having to lay off a huge number of workers. We also need to help iron & steel companies handle their debts and maintain social stability.”

Hebei province is China’s biggest iron & steel base. However in recent years, this pillar industry has been haunted by over capacity. That’s involved a massive waste of energy and caused severe air pollution.

Source – english.cntv.cn

voda
0
PetroChina koopt belang in Iraaks olieveld

Gepubliceerd op 28 nov 2013 om 13:41 | Views: 2.280


PEKING (AFN/BLOOMBERG) - PetroChina neemt een belang van 25 procent in het Irakese olieveld West Qurna 1 over van de Amerikaanse oliereus ExxonMobil. Dat maakte het Chinese staatsbedrijf donderdag bekend zonder financiële details te vermelden.

ExxonMobil houdt na de verkoop nog een belang over van 35 procent, Irak heeft een aandeel van 25 procent en Shell bezit 15 procent. Het Amerikaanse concern schatte eerder dat de productie uit het veld tegen het eind van dit jaar 600.000 vaten per dag zou zijn. Irak, dat de op 4 na grootste oliereserve ter wereld herbergt, produceert momenteel 3,3 miljoen vaten per dag.

ExxonMobil joeg de Iraakse overheid tegen zich in het harnas door eerder dit jaar een akkoord te tekenen voor het zoeken naar olie in de Koerdische autonome regio in het land. ,,Een serieuze fout'', zei olieminister Hussain al Shahristani in september.
joebeatt
0
Gaat dit nog escaleren of kiest men toch uiteindelijk eieren voor zijn geld?

vr 29 nov 2013, 15:12
Straaljagers volgen toestellen Japan en VS

PEKING -
Chinese straaljagers hebben Amerikaanse en Japanse toestellen gevolgd die het luchtruim boven de Oost-Chinese Zee doorkruisten. Dat heeft een woordvoerder van de Chinese luchtmacht vrijdag gezegd.

Volgens woordvoerder Shen Jinke hebben de Chinese piloten twee Amerikaanse en tien Japanse vliegtuigen waargenomen.
China heeft in het gebied een luchtverdedigingszone ingesteld. Buitenlandse vliegtuigen moeten zich identificeren, hun route bekendmaken en Chinese instructies opvolgen. Als ze daar geen gehoor aan geven, volgen „defensieve noodmaatregelen”, maakte China afgelopen weekeinde bekend.
voda
0
Groeitempo Chinese industrie onveranderd

Gepubliceerd op 1 dec 2013 om 15:47 | Views: 65

PEKING (AFN) - De Chinese industrie groeide in november in hetzelfde tempo als in oktober. De inkoopmanagersindex van het nationale statistiekbureau bleef staan op 51,4, zo bleek zondag.

Het cijfer is beter dan verwacht. Door Bloomberg gepolste economen gingen in doorsnee uit van een stand van 51,1. Een indexstand boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.
5.133 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street kabbelt naar lager slot

14 okt De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager gesloten na een handelsdag zonder groot richtinggev...

  Indices

  AEX 575,21 0,00%
  EUR/USD 1,1032 +0,06%
  Germany30^ 12.484,90 -0,01%
  Gold spot 1.494,20 +0,04%
  LDN100-24h 7.222,44 +0,22%
  NY-Nasdaq Composite 8.048,65 -0,10%
  US30# 26.845,40 +0,24%

  Stijgers

  Fagron
  +6,56%
  Basic-Fit
  +2,39%
  Alfen ...
  +2,24%
  Vastned
  +1,97%
  Sif Ho...
  +1,71%

  Dalers

  Arcelo...
  -2,57%
  ASR Ne...
  -1,62%
  RELX
  -1,57%
  AALBER...
  -1,35%
  Wolter...
  -1,33%

  Nieuws Forum Meer»

  (21)

  boomer92h2t1yg op 15-okt-19 01:53
  (6)

  Marcel H. op 15-okt-19 00:15
  (7)

  ff_relativeren op 14-okt-19 23:02
  (1)

  Sunshine Band op 14-okt-19 22:27
  (0)

  op 14-okt-19 21:26

  Column Forum Meer»

  (84)

  ren-je-dement op 15-okt-19 00:36
  (1)

  Snugger op 14-okt-19 23:25
  (9)

  luuk4 op 14-okt-19 22:24
  (4)

  het zwaard op 14-okt-19 17:35
  (17)

  B-rood belegger op 14-okt-19 17:23