Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China nieuws berichten

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.436 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Constructieve gesprekken VS en China

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten en China hebben dit weekend telefonisch een "constructief" overleg gehad in een poging een beperkte handelsdeal te sluiten. Dit meldde het Chinese ministerie van handel zondag in een verklaring.

De belangrijkste onderhandelaar aan Chinese zijde, vice-premier Liu He sprak met de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de minister van Financiën Steven Mnuchin. Dit was op het verzoek van de VS, aldus Beijing.

Het optimisme over de vooruitgang die zou worden geboekt in de handelsbesprekingen sloeg afgelopen week om in twijfel. Amerika en China lijken het niet eens te worden over het terugdraaien van importheffingen als onderdeel van het Fase 1 handelsakkoord en China verzet zich tegen toezeggingen over de import van Amerikaanse landbouwproducten

Verder zei de economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow voor het weekend dat de onderhandelaars dichter bij een akkoord zijn, maar dat de Amerikaanse president Trump nog geen handtekening wil zetten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de twee landen dit weekend een handtekening zouden zetten onder een gedeeltelijk handelsakkoord tijdens een geplande economische top in Chili.

Vanwege de onrust in het Zuid-Amerikaanse land ging die top echter niet door en een vervangende locatie waar de Amerikaans-Chinese handelsdeal kan worden beklonken, is nog niet gevonden.

Ook is niet duidelijk wanneer een ondertekeningsceremonie tussen Trump en de Chinese leider Xi Jinping plaats zou moeten vinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
NIO benoemt Wei Feng tot CFO

(ABM FN-Dow Jones) NIO, een Chinese concurrent van Tesla, heeft Wei Feng benoemd tot financieel directeur. Dit meldde de Chinese producent van elektrische auto's zondag.

De benoeming geldt per 18 november 2019. Feng heeft reeds 15 jaar ervaring in de auto-industrie.

NIO werd in november 2014 opgericht. In juni 2019 werden de eerste auto’s van het model ES6 afgeleverd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Politie Hong Kong probeert campus te heroveren

(ABM FN-Dow Jones) De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de Hong Kong Polytechnic University bestormd in een poging de campus van de universiteit te heroveren op demonstranten. Dit meldde The Wall Street Journal maandag.

Terwijl er grote branden op de campus woedden, bestormde een politiemacht het terrein van de universiteit in een poging de oprukkende pro-democratie activisten van het terrein te verwijderen. De groep van steeds militantere activisten, die inmiddels al dagen de campus bezetten, waren volgens de Amerikaanse krant bewapend met geïmproviseerde wapens.

De demonstranten gooiden met molotov-cocktails, terwijl de politie het terrein bestormde. De politie sloeg terug met waterkanonnen, traangas en klapkogels en dreigde met het inzetten van echte munitie.

Media spraken van de heftigste confrontatie sinds het begin van de protesten vijf maanden geleden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright 2019 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved.
voda
0
Chinese centrale bank verlaagt korte rente

(ABM FN) De People's Bank of China heeft maandag de korte rente verlaagd.

De Chinese centrale bank verlaagde de zevendaagse repo-rente van 2,55 naar 2,50 procent.

Het is voor het eerst sinds 2015 dat de People's Bank dit doet.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chinese Customs Sends Back 150 Containers Loaded with Steel Mill Scale

Qingdao Customs in east China’s Shandong Province refused entry of 4,067 tonnes of solid waste into China and 150 containers loaded with mill scale were shipped back to a port where it originated. China custom said “Mill scale, one of the solid wastes banned from import, will cause severe damage to the ecological environment once entering the country.”

China began importing solid waste as a source of raw materials in the 1980s and for years has been the world’s largest importer. But with rising awareness of environmental protection and China’s green drive, it will halt imports by year end.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
VS verlengen ontheffing Huawei

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben een ontheffing verlengd waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei Technologies. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel maandag officieel bekendgemaakt.

De huidige ontheffing liep maandag af en de Trump regering heeft deze nu met 90 dagen verlengd. Het is de derde keer dat dit gebeurt.

In mei zette Amerika Huawei op een zwarte lijst waardoor het Chinese bedrijf zonder toestemming geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dit leverde echter problemen op voor telecombedrijven die vooral actief zijn in landelijke gebieden in de VS en bedrijven die veel verkopen aan Huawei.

Minister van handel Wilbur Ross zei maandag dat "de verlenging ervoor zorgt dat telecomaanbieders klanten kunnen blijven bedienen in de meest afgelegen gebieden in de VS, die anders in het donker zouden komen te zitten."

Het verlengen van de ontheffing zou door China kunnen worden opgevat als een gebaar van goede wil van de VS in de handelsbesprekingen, omdat Beijing wil dat Washington de sancties op Huawei opheft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Politie Hongkong probeert verzet te breken door studenten uit te hongeren

Opgebroken straten, gesloten winkels en wegvluchtende toeristen: delen van Hongkong lijken steeds meer op een oorlogsgebied.

Er vielen maandag zeker zeventig gewonden in Hongkong. Daarmee was het opnieuw een bijzonder gewelddadige dag, net als zondag, toen de politie de campus van de bezette Polytechnic University probeerde te ontruimen met behulp van traangas en waterkanonnen.

Maandagochtend brak de politie door via een van de toegangswegen en stormde naar het deel van het gebouw waar de eerstehulpverleners zaten. Een groot aantal medische vrijwilligers werd gearresteerd. Een brand in de zijvleugel zou, volgens de South China Morning Post, door demonstranten zelf zijn gesticht. De brandweer moest versperringen verwijderen om te kunnen blussen.
Vluchtende demonstranten werden met traangas teruggedrongen. Een aantal werd gearresteerd. Er zouden nog steeds ruim zeshonderd studenten in de universiteit zitten.

Starbucks onder vuur
In de middag ontstond ook onrust rond de nabijgelegen wijk TST. Een Starbucks-filiaal werd vernield. De koffieketen werkt samen met de Chinese keten Maxim’s, en ligt daarom onder vuur in Hongkong. Demonstranten blokkeerden toegangswegen naar de universiteit met hekken.

De politie lijkt het verzet willen te breken door de universiteit hermetisch af te sluiten en de studenten uit te hongeren. Daardoor lijdt tot een ‘humanitaire crisis’, stelt Woo Kwok-wang, president van de studentenvereniging. Via sociale media riepen de studenten inwoners op voedsel en water naar de campus te brengen. ’s Middags gaf een lange lijn mensen voorraad door tot aan de barricaden.

Situatie steeds grimmiger
In de avond escaleerde de situatie opnieuw bij TST en in de wijken Mongkok, Yau Te Mei en Jordan. Demonstranten blokkeerden verschillende wegen. Het gedrag van de politie is 'onacceptabel’, zegt een twintiger, die al maanden na haar werk komt demonstreren. ‘Als we nu verliezen, verliezen we voor altijd onze vrijheid.’ Ze beschimpt Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, die eerder die dag een gewonde politieagent in het ziekenhuis bezocht.

De situatie wordt steeds grimmiger en dat is te merken aan de mensen. Ze praten minder vaak met de media en zijn zichtbaar vermoeid. Ook verliezen de agenten bij wegversperringen en checkpoints sneller hun geduld.

's Avonds is er in de Urban Council Centenary Garden een vreedzame sit-in. Alle winkels zijn dicht. Er zijn jongeren en ouderen, waaronder een alumnus van de universiteit. ‘Dit maakt me zo verdrietig,' zegt hij. 'De politie stuurt nu de regering aan, niet andersom. Maar ze luisteren niet naar de wil van het volk.’

Richting universiteit
De discussie is nu of ze naar Polytechnic University moeten oprukken. Een vakbondslid zegt dat hij met de politie onderhandelt om voedsel naar de campus te krijgen, maar wordt niet echt geloofd. Na veel geschreeuw gaat het richting universiteit.

De massa stuit al snel op de oproerpolitie, die aangeeft traangas in te zetten als ze niet vertrekken. De mensen geven elkaar snel mondkapjes en water en rennen weg zodra met traangas wordt geschoten. Een deel vlucht een appartementencomplex in.

Daarna herpakken de demonstranten zich, en ze proberen via de straat waar hotel InterContinental staat, naar de universiteit te gaan. Een paar toeristen rennen het hotel uit, een taxi in.

Achter de glazen deuren en ramen volgen hotelgasten met verontruste blik het strijdtoneel. Een daarvan, Tebogo Shola, is sinds vrijdag in Hongkong. ‘We hebben alleen een trip naar Disneyland kunnen maken, maar vandaag zijn we niet eens de deur uit geweest. Toen we boekten was het nog niet zo geëscaleerd. Woensdag gaan we weg, maar ik weet niet eens of we wel weg kunnen komen.'

fd.nl/economie-politiek/1324993/polit...
Bijlage:
luchtschip
0

Enkele honderden protesteerders hebben zich al enkele dagen opgehouden in de Hong Kong Polytech University achter barricades.

Nu is de oproerpolitie in actie en zijn er bloedige gevechten losgebarsten.

edition.cnn.com/asia/live-news/hong-k...

pbs.twimg.com/media/EJovKnbWwAARAh9?f...

pbs.twimg.com/media/EJovLMFWwAA09hR?f...
voda
0
Flinke belangstelling voor beursgang Alibaba in Hongkong

(ABM FN-Dow Jones) Vanwege de flinke belangstelling voor de tweede notering, sluit Alibaba de boeken voor de beursgang in Hongkong vervroegd. Dit meldden bronnen dinsdag aan The Wall Street Journal.

De Chinese e-commercereus zal de boeken voor Amerikaanse institutionele beleggers dinsdag om 18:00 uur Nederlandse tijd sluiten, in plaats van de eerder geplande 22:00 uur.

Voor Aziatische institutionele beleggers sluit de inschrijving dinsdag om 09:00 uur Nederlandse tijd en Europese beleggers kunnen orders inleggen tot 17:00 uur vanmiddag. Een klein deel van de 500 miljoen aandelen wordt beschikbaar gesteld aan individuele beleggers maar hoeveel dat er precies zijn, is afhankelijk van de uiteindelijke volumes, aldus de bronnen.

Alibaba verwacht de uitgifteprijs rond 20 november bekend te maken. Vorige week meldde het bedrijf dat die niet boven de 188 Hongkong dollar uitkomt maar de daadwerkelijke introductieprijs is afhankelijk van de slotprijs op dinsdag van de zogeheten American Depositary Shares in New York.

De banken die de IPO onderschrijven, schatten de opbrengst in op 11,7 miljard dollar, een bedrag dat kan oplopen tot 13 miljard dollar wanneer overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend.

De beursgang in Hongkong is op 26 november aanstaande, ondanks de hevige protesten in deze speciale bestuurlijke regio van China.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Belgen willen Chinezen frietjes leren eten

KOKEN & ETEN
Belgische aardappelproducenten gaan de boer op om Chinezen aan de frieten te krijgen. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor meer dan een kwart van de wereldproductie. Maar qua consumptie hinkt het land ver achterop.

Redactie Koken&Eten 19-11-19, 11:00

Chinezen kennen de gesneden gefrituurde aardappelen nauwelijks © Shutterstock

Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. Friet sluit aan bij de Chinese eetcultuur van ‘street food’, is de gedachte. Twee Belgische ondernemers zijn bovendien van plan om een eerste Belgische frituur te openen in China.

Nederlanders proberen eveneens voet aan de grond te krijgen in China. In mei van dit jaar ging ondernemer Edwin den Hartog naar China om frietzaken te beginnen. Zijn gedachte: in Nederland worden vier op de tien snackbars gerund door Chinezen, terwijl China geen vers gesneden patat kent.

Lees ook
Belgische zakenman wil lunch kopen, maar blijkt 100 miljard euro rood te staan
Deze pepernoten uit de supermarkt komen als beste uit de test

De Chinese overheid focust zelf ook steeds meer op de aardappel. De teelt ervan is veel duurzamer dan rijst of tarwe (voor noedels): er is minder water nodig en minder ruimtebeslag. Voor de Belgen ligt hier een kans om de kennis en innovatie die ze hebben opgebouwd rond aardappelteelt met de Chinezen te delen, merkt Romain Cools van Belgapom op. Onder meer het Vlaams instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) is bezig met 'remote sensing'-technologie, waarbij de oogst en weersomstandigheden met satellieten of drones worden gevolgd.

En ook op het vlak van export biedt de toenemende focus van China op aardappelen kansen. België is de grootste exporteur van diepvriesfrieten ter wereld. Maar de export naar China blijft tot nu toe erg bescheiden, met zo'n 25.000 à 30.000 ton per jaar.

Belgapom start in 2020 een twee jaar durende promotiecampagne voor de Belgische friet, opgehangen rond ‘James Bint’ (naar analogie met Bond). Volgend jaar vindt in Kortrijk de tweejaarlijkse Interpom-conferentie plaats, de grootste indoorbeurs rond de waardeketen van de aardappel, en daar zal voor het eerst een Chinese delegatie uitgenodigd worden.

Ossenwit
In de marge van de missie werd bekend dat twee Belgische ondernemers van plan zijn om een eerste Belgische frituur te openen in China. Die komt in de stad Guangzhou, onder de noemer ‘Lucky Belgian Fries’. ,,Hopelijk wordt het een succes, want het is niet makkelijk om de juiste producten te vinden", legt Cools uit.

Zo mag er geen ossenwit worden ingevoerd en moeten de Belgen ook op zoek naar een geschikte aardappelvariëteit. Enkele jaren geleden probeerde een andere Belg ook al onze nationale trots in China te slijten, toen in Shanghai. Maar dat werd geen succes.

Friet? Daar hoort saté bij. Probeer deze versie van Hugo Kennis met salade een keer:

Met video:

www.ad.nl/koken-en-eten/belgen-willen...
voda
0
China Hongqiao to Shift 2 Million Tonne Aluminium Capacity to Yunnan Province to Cut Power Costs

World’s biggest aluminium supplier China Hongqiao Group will move almost a third of its smelting capacity to Yunnan in southwest China from Shandong province, cutting its reliance on coal-fired power. Chairman Mr Zhang Bo told Reuters “Hongqiao plans to move 2 million tonnes of capacity in two phases to Wenshan prefecture, in the southeast of hydropower rich Yunnan province near the border with Vietnam. It’s mainly to adjust the energy structure of Hongqiao, with nearly one third of the production capacity using hydropower and clean energy in Yunnan. The cost is good. Yunnan government gives us some preferential electricity prices.”

The 1 million tonnes of smelting capacity in the first phase of the Yunnan project is expected to start in the third or fourth quarter of 2020. The time frame for the second phase will depend on how the first goes

There is no need to buy replacement capacity permits as overall group capacity will remain at 6.46 million tonnes.

All of Hongqiao’s smelting capacity is currently located in the city of Binzhou in Shandong and relies on coal-fired power for the electricity-intensive smelting process.

Source : Reuters
voda
0
Chinese Non Ferrous Production in 10 Months Touches 48 Million tonnes

National Bureau of Statistics data showed that China's production of 10 nonferrous metals, including copper, aluminium, lead, zinc and nickel, totaled 4.97 million tonne last month, up 4.6% YoY. In January-October, output of the 10 nonferrous metals amounted to 48.15 million tonne, with a year-over-year increase of 4.6%.

China’s production of primary aluminium fell 1.8% from a year ago and 0.7% from a month ago to 2.88 million tonne in October. This brought output in the first 10 months of 2019 to 29.24 million tonne, up 0.7% from the same period a year earlier

China’s production of copper cathode rose 17.9% from a year ago to a record high of 868,000 tonnes in October. Copper production in the first 10 months of 2019 amounted for 7.83 million tonnes, up 8.1% from the same period last year.

China’s zinc production came in at 548,000 tonnes, barely changed from a month ago and up 8.3% from a year ago. This was the highest level since January 2018. This brought zinc production in January-October to 5.12 million tonnes, with a YoY increase of 9.4%.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Mei-afspraken blauwdruk voor deal China-VS

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 18:32 | Views: 351

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben het bijna-akkoord tussen de economische grootmachten van zes maanden geleden erbij gepakt om te bezien welke importtarieven eventueel moeten worden geschrapt als onderdeel van de nu te sluiten deal. Dat hebben ingewijden rond de onderhandelingen over het gedeeltelijke akkoord laten weten.

Volgens de bronnen zou in het Witte Huis nog driftig worden overlegd over ofwel tarieven die van tafel moeten ofwel tarieven die met procentpunten moeten worden verlaagd. China en de VS waren in mei dicht bij een vergelijk, maar uiteindelijk kwam het niet tot een akkoord. Kort daarop kondigde de Amerikaanse president Donald Trump nieuwe tarieven aan.

Peking zou hebben geëist dat alle ingevoerde tarieven sinds mei per direct worden geschrapt. Importheffingen die al langer gelden, zouden geleidelijk afgebouwd moeten worden. In totaal zou gesproken worden over het terugdraaien van 250 miljard dollar aan heffingen op Chinese goederen.
voda
0
Hongkong komt even op adem

Na twee dagen van zeer gewelddadige confrontaties tussen politie en demonstranten verliep de dinsdag rustig. Mensen lijken moegestreden.

Een man legt in een bocht van de stoep op Nathan Road de stenen terug op het zand. Hij kan maar een klein stukje mozaïeken, maar het is een begin. Straks lopen hier weer voetgangers, een dag nadat betogers en oproerpolitie rond de bezette Polytechnical Universiteit en in Kowloon hevig strijd hadden gevoerd. Hongkong lijkt even adem te kunnen halen.

In de wijken TST, Jordan en Mong Kok, die de avond ervoor nog tot diep in de nacht het strijdtoneel van rellen waren, hangt in de ochtend nog de geur van traangas. Maar de straten, die ’s nachts nog op allerlei plekken gebarricadeerd waren met hekken en stenen, zijn alweer vrijgemaakt. Het verkeer stond om 2 uur ’s nachts muurvast, maar kan vanmorgen weer doorrijden. Puin van ijzer en stenen ligt opgehoopt op straathoeken en langs de kant.

Het lijkt misschien routine. Inwoners van Hongkong zijn de afgelopen maanden eraan gewend geraakt om te leven tussen de rellen en demonstraties door. Maar iedereen die je spreekt, zegt dat de afgelopen dagen wel heel extreem waren.

Colleges opgeschort
Ook doorsnee-inwoners van Hongkong zeggen dat de betogingen tegen de groeiende Chinese invloed in de stad op een uitputtingsslag uitlopen, ongeacht of ze het verzet steunen of niet. Ze moeten nu al dagen heel veel moeite doen om naar hun werk te komen en weer naar huis omdat om de haverklap metrostations worden gesloten wegens de rellen, en er dan ook voor bussen, auto’s en taxi’s geen doorkomen aan is.

Verschillende universiteiten hebben al dagen de colleges opgeschort, scholen zijn eveneens al dicht sinds vorige week donderdag, en omdat het toerisme is ingestort, hebben bedrijven weinig klandizie. In het winkelcentrum Metropolis is vrijwel uitgestorven. De eigenaar van een mediterraans restaurant aan Mody Road, die niet met haar naam in de krant wil, weet niet hoe lang ze het nog volhoudt. ‘Het is al maanden heel rustig, maar afgelopen week was rampzalig.’

Rene, medewerker van koffieketen Pret a Manger, zegt dat ze dagelijks bekijken hoe vroeg ze sluiten. ‘Normaal zijn we tot 21.00 uur open, gisteren gingen we om 17.00 uur al dicht. Soms hebben we maar een half uur om op te ruimen en schoon te maken. Van de week heb ik er drie uur over gedaan thuis te komen, het was heel gevaarlijk. De explosies vonden recht voor mijn deur plaats.’

Drukke winkels
Aan de overkant van Kowloon op het eiland bij Central, het financiële district van Hongkong, is de sfeer anders. Bij de grote luxemerken in de shopping malls van Times Square en Sogo, die het vooral moeten hebben van Chinese toeristen van het vasteland, is het stil. Maar bij de andere winkels is het een drukte van belang omdat het ‘Thankful week’ is een week met grote kortingen op spullen.
Mensen joelen, een vrouw scandeert: ‘De politie liegt, mensen vecht terug!’
Rond lunchtijd lijkt het op het kruispunt bij Central even spannend te worden. De hele week stromen elke dag medewerkers van de grote bedrijven en kantoren hier samen om hun steun te betuigen aan de demonstraties. Zo ook vandaag. De oproerpolitie houdt al snel een bord omhoog dat de samenkomst illegaal is en dat ze wapens zal inzetten. Mensen joelen, een vrouw scandeert: ‘De politie liegt, mensen vecht terug!’

Dan ontstaat er een verhitte discussie tussen een groepje mensen en een agente. Maar de agente blijft rustig, ze vouwt regelmatig haar handen in een smekend gebaar. ‘Persoonlijk vind ik het ook heel erg dat de situatie zo uit de hand is gelopen.’ Daarmee ebt de spanning weg. De agente krijgt zelfs een applaus en mensen vertrekken van het kruispunt. ‘Dat zouden ze vaker moeten doen, praten’, zegt een omstander.
In de loop van de dag geven steeds meer demonstranten zich over op de campus van de Polytechnical University. Met nog een klein groepje achterblijvers lijkt dit protestbolwerk vrijwel ontmanteld.

Ook een rally die ’s avonds bij het Space Museum wordt gehouden, trekt weinig mensen. Hongkong is even demo-moe.

fd.nl/economie-politiek/1324948/hongk...
voda
0
China veroordeelt bemoeienis VS met Hongkong

China heeft felle kritiek geuit op de Amerikaanse Senaat, die eerder op de avond een wetsvoorstel had aangenomen gericht op het beschermen van de mensenrechten in Hongkong. China veroordeelde die beslissing en liet weten stappen te zullen ondernemen om zijn soevereiniteit en veiligheid te beschermen.

Buitenlandredactie 20-11-19, 04:03
In een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken riep de VS dat het land moet stoppen zich te mengen in interne zaken van Hongkong en China en dat de regering moet voorkomen dat de wetsvoorstellen over Hongkong ook wetten worden.

De Amerikaanse Senaat had eerder op de dag unaniem wetgeving aangenomen die erop gericht is de mensenrechten in Hongkong te beschermen tijdens de hevige protesten in de stad. De politie en het leger treden hard op tegen de demonstranten, die al weken in opstand komen tegen de invloed van China. Volgens Jim Risch, de voorzitter van het Foreign Relations Committee is de maatregel ‘een belangrijke stap voorwaarts in het verantwoordelijk stellen van de Communistische Partij in China’. Het land onderdrukt in Hongkong ‘fundamentele vrijheden’, aldus Risch.

Ook werd in de Senaat een wetsvoorstel aangenomen dat de export van bepaalde soorten munitie voor de politie van Hongkong verbiedt, zoals traangas pepperspray en rubberen kogels.

www.ad.nl/buitenland/china-veroordeel...
voda
0
'Alibaba kan bijna 13 miljard ophalen'

Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 07:38 | Views: 0

Alibaba Group Holding 19 nov
185,25 +0,64 (+0,35%)

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Alibaba kan tot wel 12,9 miljard dollar ophalen met zijn beursgang in Hongkong. Volgens ingewijden tegen meerdere zakenmedia wil de Chinese internetreus aandelen verkopen voor een prijs van 176 Hongkong dollar per stuk.

Daarmee zou het de grootste beursgang in Hongkong worden sinds 2010, toen verzekeringsgigant AIA een notering kreeg. Het is de bedoeling dat de handel in Alibaba op 26 november begint. Recent diende Alibaba formeel al een aanvraag in voor een notering in Hongkong, naast die in de Verenigde Staten. Overigens wilde de onderneming eigenlijk in de zomer al naar de markt in Hongkong gaan, maar vanwege de aanhoudende protesten tegen Chinese invloed in de stadstaat werd de beursgang uitgesteld.

Alibaba ging in 2014 naar de beurs in New York, waarbij een recordbedrag van 25 miljard dollar werd opgehaald. De notering in New York blijft de belangrijkste, zo heeft Alibaba aangegeven.
voda
0
Amerikaanse Senaat achter demonstranten Hongkong

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Senaat heeft vannacht unaniem een wet goedgekeurd die de demonstranten in Hongkong steunt.

Deze wet vereist dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken jaarlijkse verklaart dat Hongkong voldoende autonomie geniet ten opzichte van Beijing om zijn speciale status te rechtvaardigen.

Bij het schenden van de mensenrechten zullen er sancties opgelegd worden.

Onderdeel van de nieuwe wet is ook een verbod op de verkoop door de VS van traangas, pepperspray en andere soorten munitie aan de politie in Hongkong.

In een reactie liet Hongkong weten dat het buitenland zich niet moet bemoeien met interne aangelegenheden. China sprak zijn steun uit voor de regering in Hongkong. De kwestie gaat volgens Beijing niet om mensenrechten en democratie, maar om een halt toe te roepen aan geweld en chaos.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Alibaba prijst Aziatische beursgang

(ABM FN-Dow Jones) Alibaba heeft de introductieprijs voor zijn beursgang in Hong Kong vastgesteld op 176 Hongkong dollar per aandeel.

Daarmee is de introductieprijs in lijn met de 185,25 dollar waarop het aandeel dinsdag in New York sloot. Eén Amerikaans aandeel staat gelijk aan 8 stukken in Hongkong.

De emissie zal circa 11,2 miljard Amerikaanse dollar opleveren en dit kan tot 12,9 miljard dollar oplopen als de begeleidende banken de overtoewijzingsoptie uitoefenen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China Launches Probe into Steel Capacity

China has started investigating production capacity at its steel mills amid increasing worries about the rapid growth in output this year, according to a notice circulated online. The notice jointly issued by the National Development and Reform Commission, Ministry of Industry and Information Technology and the National Bureau of Statistics urges local governments and the State-owned Assets Supervision and Administration Commission to verify the steel firms’ capacity, production and fixed-asset investments.

The notice said that local governments will check the mills under their administration while SASAC will look into national steel firms.

China has eliminated more than 150 million tonnes of steel capacity over the past three years as part of its environmental crackdown and supply-side reforms. However, the amount of steel churned out by the world’s top steelmaker in the first ten months of 2019 rose 7.4% from the year earlier period.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
China roept Amerikaanse diplomaat op matje

(ABM FN-Dow Jones) Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken heeft de hoogste Amerikaanse diplomaat in Beijing woensdag op het matje geroepen vanwege de steun van de Verenigde Staten aan de demonstranten in Hongkong.

De Amerikaanse Senaat ging dinsdag unaniem akkoord met een wet waarbij de VS geen traangas en pepperspray verkoopt aan de Hongkongse politie en waarbij jaarlijks wordt beoordeeld of Hongkong onafhankelijk genoeg is om zijn speciale handelsstatus te behouden.

Omdat de Amerikaanse ambassadeur in China momenteel niet in Beijing is, werd zijn waarnemer William Klein gesommeerd. In een ontmoeting met de Chinese minister van buitenlandse zaken Ma Zhaoxu kreeg Klein te horen dat elke poging van de Amerikaanse regering om zich te mengen in de kwestie Hongkong problematisch zou zijn voor de VS.

Klein heeft tijdens de bijeenkomst duidelijk gemaakt dat Washington zich ernstige zorgen maakt over de gang van zaken in Hongkong, volgens een woordvoerder van de ambassade.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
5.436 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen sluiten grotendeels in de min

20 jan De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend lager gesloten. Beleggers deden het rustig aan na de re...

  Indices

  AEX 614,23 -0,22%
  EUR/USD 1,1098 +0,00%
  Germany30^ 13.565,10 +0,12%
  Gold spot 1.566,40 +0,23%
  LDN100-24h 7.632,57 -0,31%
  NY-Nasdaq Composite 9.388,94 +0,34%
  US30# 29.261,91 -0,30%

  Stijgers

  Alfen ...
  +3,25%
  Fagron
  +3,19%
  Arcadis
  +3,14%
  Sif Ho...
  +2,78%
  Galapagos
  +2,76%

  Dalers

  Air Fr...
  -4,63%
  Kiadis...
  -2,14%
  Ajax
  -1,95%
  ABN AM...
  -1,83%
  Vopak
  -1,81%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  totoo op 21-jan-20 01:32
  (25)

  Kaspersky op 21-jan-20 01:29
  (3)

  R0ME0 op 21-jan-20 00:21
  (8)

  Traveler@repair op 21-jan-20 00:20
  (5)

  keljans 123 op 21-jan-20 00:16

  Column Forum Meer»

  (70)

  shortie op 21-jan-20 00:35
  (7)

  Calimero op 20-jan-20 23:55
  (23)

  bdj op 20-jan-20 21:47
  (24)

  Lepre Chaun op 20-jan-20 19:40
  (26)

  efreddy op 20-jan-20 18:17