Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China nieuws berichten

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
1
'Groot Chinees belang in Swiss Re'

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 17:57 | Views: 0

ZÜRICH (AFN) - China Pacific Insurance Group voert gesprekken over een deelneming ter waarde van minstens 2 miljard dollar in de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re. Dat laten ingewijden met kennis van de zaak weten aan persbureau Bloomberg.

Als onderdeel van de deal zou Swiss Re dan 500 miljoen tot 1 miljard dollar investeren in China Pacific. Naar verluidt zijn de onderhandelingen tussen beide partijen al vergevorderd en kan spoedig het nieuws over de samenwerking naar buiten worden gebracht. Er is overigens nog geen zekerheid dat de deal doorgaat, aldus de bronnen.

De marktwaarde van Swiss Re bedraagt circa 35 miljard dollar. Op de beurs van Zürich zat het aandeel in de lift door de berichten.
voda
0
Work Starts on China Pavilion at Expo 2020 Dubai

More than 40 Chinese representatives participated in the ground breaking ceremony of Expo 2020 Dubai’s Chinese lantern-inspired pavilion, named Light of China, within the Opportunity district. Under the theme of “Building a Community with a Shared Future for Mankind – Innovation and Opportunity”, the China pavilion covers an area of 4,636m2, making it one of the largest pavilions across the entire site. China Pavilion will highlight the country’s scientific and technological achievements in the fields of information, science and technology, and transportation, including 5G technology, artificial intelligence, and the ‘Belt and Road’ initiative.

The architect involved with the pavilion is Construction Engineering Design Group Corporation Limited.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Ondertekening handelsdeal mogelijk later

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 18:34 | Views: 1.815

WASHINGTON (AFN) - De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping voor de ondertekening van een voorlopige handelsdeal vindt mogelijk later plaats dan gepland. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen rond Trump.

De handtekeningen zouden aanvankelijk halverwege deze maand worden gezet tijdens een inmiddels geschrapt congres in Chili. Sinds de annulering wegens binnenlandse onrust in Chili wordt naarstig gezocht naar een nieuwe locatie. Ook aan de voorwaarden van de deal wordt nog geschaafd.

De bron zei verder dat het ook nog mogelijk is dat de zogenoemde eerste fase van de deal er helemaal niet komt, maar de kans op wél een akkoord zou groter zijn dan de kans op geen akkoord.
voda
0
*Chinese ministerie van Handel: China en VS komen overeen om bestaande importheffingen gefaseerd in te trekken
voda
0
VS en China willen importheffingen intrekken

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten en China zijn overeengekomen om de bestaande importheffingen gefaseerd in te trekken. Dit stelde het Chinese ministerie van Handel donderdag.

Het intrekken is wel afhankelijk van de progressie die wordt geboekt met het afronden van het handelsakkoord, voegde het ministerie toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: VS en China gaan importheffingen intrekken

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten en China zijn overeengekomen om de bestaande importheffingen gefaseerd in te trekken. Dit stelde het Chinese ministerie van Handel donderdag.

"Dit is wat is overeengekomen na zorgvuldige en constructieve onderhandelingen in de afgelopen twee weken", zei de woordvoerder van de Chinese minister.

Het intrekken is wel afhankelijk van de progressie die wordt geboekt met het afronden van het handelsakkoord, voegde het ministerie toe.

Volgens het Chinese ministerie zullen, als de eerste fase deal met de VS is getekend, de heffingen ook worden ingetrokken, in lijn met de gemaakte afspraken.

Wanneer en waar deze eerste fase deal wordt getekend, is nog onduidelijk.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
Het deelakkoord tussen de VS en China stelt al weinig voor, maar zelfs het tekenen van het akkoord is al een probleem.
Het wordt steeds uitgesteld en nu is het voor december voorzien.
voda
0
Chinese overheid verbiedt jongeren meer dan anderhalf uur per dag te gamen

De Chinese overheid heeft regels vastgesteld om te voorkomen dat kinderen en jongeren verslaafd raken aan games. Zo mogen jongeren doordeweeks niet langer dan anderhalf uur per dag spelen en is ‘s nachts gamen ook verboden.

Techredactie/Tweakers 07-11-19, 11:30
In het weekend mogen kinderen en jongeren tot zestien jaar drie uur lang spelen, maar ook dan is gamen tussen tien uur ‘s avonds en acht uur ‘s ochtends verboden, blijkt uit een publicatie van Chinees staatsmedium Xinhuanet waarover New York Times schrijft. De regels zijn erop gericht om gameverslaving te voorkomen.


Ook legt de Chinese overheid maxima op aan het bedrag dat jongeren maandelijks mogen uitgeven aan games. Dat loopt op van 200 tot 400 yuan, omgerekend momenteel ongeveer 26 euro en 52 euro. Hoeveel het is, hangt af van de leeftijd van de speler. Spelers in China moeten zich met echte naam gaan registreren als zij online spelen. Dat moet handhaving van de regels makkelijker maken.

Het toezicht op naleving van de regels ligt bij gamebedrijven. Zij moeten in de gaten houden dat kinderen en jongeren niet te veel gamen en te veel geld uitgeven. Als zij daarin falen, volgen eerst waarschuwingen en daarna intrekking van de licentie. Na het intrekken van de licentie mogen ze niet meer actief zijn op de Chinese markt.

Volgens The New York Times kunnen kinderen ontkomen aan de limieten door een telefoon van een van hun ouders te gebruiken. Ook is het gebruik van offline games niet te reguleren, waardoor zij op die manier kunnen blijven spelen. Het is niet de eerste keer dat er in China regels komen tegen gameverslaving.

www.ad.nl/tech/chinese-overheid-verbi...
voda
0
Chinese Coal Imports Slide in October – Report

Reuters, citing to vessel-tracking and port data compiled by Refinitiv, reported that China's seaborne coal imports slumped 19% in October to 19.9 million tonnes in October, the lowest monthly total of seaborne arrivals since February, down from September's 24.5 million. Official customs data showed imports for the first nine months at 250.6 million tonnes, a gain of 9.5% over the same period in 2018. Add the October seaborne imports of 19.9 million tonnes, plus around 7 million tonnes more in overland arrivals from Mongolia and Russia, and it's likely that imports for the first 10 months of the year will be around 277 million tonnes. Even if imports for November and December are severely curbed, it's still likely that the 2019 total will exceed 300 million tonnes. Imports may even approach the annual record of 327.2 million tonnes from 2013.

The rise in imports has been accompanied by increasing domestic output, with production totalling 2.74 billion tonnes in the first nine months of 2019, up 4.5% from the same period a year earlier.

The robust coal import and domestic output data show just how difficult it is for an economy the size of China to wean itself off the fuel.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Chinese export weer gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese export is in oktober opnieuw gedaald, maar minder sterk dan voorzien. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Chinese douane.

Gerekend in dollars nam de Chinese export in oktober met 0,9 procent op jaarbasis af. Economen geraadpleegd door The Wall Street Journal hadden evenwel een afname van 3,1 procent voorzien. In september daalde de export met 3,2 procent.

De import daalde in dollars zelfs met 6,4 procent in oktober. Economen rekenden op een importdaling van 8,6 procent.

Het Chinese handelsoverschot kwam uit op omgerekend 42,8 miljard dollar. Dat was meer dan de 39,7 miljard dollar in september en vrijwel gelijk aan de 42,6 miljard dollar die economen hadden verwacht.

In yuan steeg de export in oktober overigens met 2,1 procent. De import nam gemeten in yuan met 3,5 procent af.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Alibaba mikt op 10 tot 15 miljard dollar bij beursgang Hong Kong - media

(ABM FN-Dow Jones) Alibaba mikt bij zijn beursgang in Hong Hong op een opbrengst van 10 tot 15 miljard dollar. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van één bron.

De geraadpleegde bron gaf tegen het persbureau aan dat Alibaba begin volgende week in Hong Kong in notering wordt genomen.

Het zou gaan om de grootste emissie sinds 2010 in Hong Kong.

Alibaba wilde Bloomberg geen commentaar geven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China verlaagt mogelijk subsidies op elektrische auto's - media

(ABM FN-Dow Jones) China overweegt om de subsidies op elektrische auto's verder te verlagen. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

In 2009 is Beijing begonnen met de subsidies om de sector zo een zet in de rug te geven.

De laatste keer dat Beijing de subsidies verlaagde, daalde de verkoop van elektrische auto's voor het eerst, aldus Bloomberg.

Of China daadwerkelijk de subsidies zal verlagen, is nog onzeker, en zal volgens de bronnen afhangen van de verkoopcijfers in de komende maanden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Geen akkoord over uitstel importheffingen - media

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben China niet beloofd de importheffingen in te zullen trekken. Dit zei adviseur Peter Navarro van het Witte Huis op de Amerikaanse TV-zender Fox News.

"Er is op dit moment geen akkoord om de bestaande heffingen af te schaffen als voorwaarde voor de eerste fase deal", aldus Navarro.

"De enige persoon die dat besluit kan nemen, is president Donald J. Trump en zo simpel is dat", voegde hij daaraan toe.

Verder meent Navarro dat de Chinese de heffingen zo graag kwijt willen, "omdat ze zo mooi werken".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op grofweg vlakke opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een weinig spectaculaire opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Het positieve sentiment is vrijdag licht bekoeld na het recente optimisme over een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. "Er werd aangekondigd dat, indien overeenstemming wordt bereikt over de eerste fase van de handelsbesprekingen volgende maand, de importheffingen aan beide zijden zouden kunnen worden afgeschaft. Het nieuws werd gezien als een grote vooruitgang omdat het nog niet zo lang geleden is dat beide partijen de [oorlogs]retoriek nog opvoerden", zei hij.

Twee personen bekend met de situatie in Washington betwistten echter dat er een formeel plan is overeengekomen om de heffingen terug te draaien. "Er zijn geen plannen om de heffingen terug te draaien in ruil voor een zogenaamd fase 1 akkoord", zei één van de bronnen. Chinese functionarissen proberen "opnieuw in hun voordeel over de deal te onderhandelen", voegde hij toe.

Kort voor opening van de markten zei adviseur Peter Navarro van het Witte Huis op de Amerikaanse TV-zender Fox News dat de Verenigde Staten China niet hebben beloofd de importheffingen in te zullen trekken.

"Er is op dit moment geen akkoord om de bestaande heffingen af te schaffen als voorwaarde voor de eerste fase deal", aldus Navarro."De enige persoon die dat besluit kan nemen, is president Donald J. Trump en zo simpel is dat", voegde hij daaraan toe.

Verder meent Navarro dat de Chinese de heffingen zo graag kwijt willen, "omdat ze zo mooi werken".

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Vrijdag verschijnen de groothandelsvoorraden van september en het voorlopig consumentenvertrouwen in november.

De euro/dollar noteerde op 1,1030. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1049 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,8 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde in de elektronische handel voorbeurs 6,2 procent hoger, nadat het Amerikaanse entertainmentconcern over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Dropbox heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald en meer betalende gebruikers aangetrokken. Het aandeel van de Amerikaanse aanbieder van clouddiensten steeg voorbeurs 0,2 procent.

Gap daalde voorbeurs 8,8 procent. Gap heeft na een moeizaam derde kwartaal de verwachtingen voor heel het boekjaar verlaagd. Het concern maakte donderdag ook bekend dat CEO Art Peck terugtreedt als topman en bestuurder.

Ook GoPro heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De Amerikaanse fabrikant van actiecamera's verhoogde donderdag nabeurs de winstverwachting voor heel 2019. Het aandeel won voorbeurs 7,3 procent.

Duke Energy noteerde voorbeurs vlak. Het concern boekte het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst, terwijl de omzet licht teleurstelde. Het energieconcern verhoogde tevens zijn aangepaste winstverwachting voor het hele boekjaar.

Booking Holdings heeft in het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. Op aangepaste basis was er sprake van een winst van 45,36 per aandeel, hetgeen 20 procent meer was dan een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op 44,50 dollar per aandeel. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 4,6 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 3.085,18 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 27.674,80

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Inflatie China sterker omhoog

Gepubliceerd op 10 nov 2019 om 13:14 | Views: 2.500

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in China is in oktober met 3,8 procent gestegen op jaarbasis, wat het hoogste niveau in bijna acht jaar is. De inflatie wordt vooral aangejaagd door de sterk gestegen prijzen van varkensvlees veroorzaakt door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in het land.

In september bedroeg de inflatie nog 3 procent en economen hadden in doorsnee voor oktober op een stijging tot 3,4 procent gerekend. De kerninflatie, dus zonder de sterk schommelende prijzen van voedsel en energie, was stabiel op 1,5 procent.

De Chinese producentenprijzen namen vorige maand met 1,6 procent af op jaarbasis, na een daling met 1,2 procent in september. Die daling maakt het moeilijker voor Chinese bedrijven om winst te maken.
voda
0
Single's Day levert Alibaba in eerste uur al 12 miljard dollar op

(ABM FN-Dow Jones) Alibaba heeft in het eerste uur van Single's Day een omzet geboekt van 84 miljard Chinese yuan, ofwel 12 miljard dollar. Dit meldde de Chinese online retailer maandag.

Eén minuut en acht seconden na de aftrap van het jaarlijkse evenement, ook wel 'vrijgezellendag' genoemd, genereerde de Chinese online retailgigant al een omzet van 1,0 miljard dollar.

In de meest recente update van het concern via Twitter werd een omzet van meer dan 20 miljard dollar genoemd.

In 2009 begon Alibaba met deelname van slechts 27 retailers met het evenement. Inmiddels nemen meer dan 200.000 retailers deel aan het evenement.

In 2018 genereerde Alibaba tijdens Single's Day een omzet van 31 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update2: Alibaba boekt recordomzet Single's Day

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
JD.com Inc -ADR-
$ 33,24 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Alibaba heeft met nog circa 5 uur op de klok de omzet van 31 miljard dollar, die het vorig jaar tijdens Single's Day boekte, overtroffen. Dit meldde de Chinese online retailer maandag rond het middaguur via Twitter.

Eén minuut en acht seconden na de aftrap van het jaarlijkse evenement, ook wel 'vrijgezellendag' genoemd, genereerde de Chinese online retailgigant al een omzet van 1,0 miljard dollar.

Na achttien uur en 31 minuten bedroeg het aantal orders iets meer dan een miljard stuks, wat gelijk was aan het aantal bestellingen tijdens Single's Day in 2018.

In 2009 begon Alibaba met deelname van slechts 27 retailers met het evenement. Inmiddels nemen meer dan 200.000 retailers deel aan het evenement.

In 2018 genereerde Alibaba tijdens Single's Day een omzet van 31 miljard dollar.

Rivalen, waaronder JD.com en Suning, doen het volgens persbureau AP ook goed. JD.com rapporteerde om negen uur 's ochtends Chinese tijd een omzet van 165,8 miljard yuan, ofwel 23,8 miljard dollar.

Elektronicawinkel Suning had in de eerste minuut van het evenement als een omzet van 1 miljard yuan, ofwel 160 miljoen dollar binnen, terwijl onlineboekhandel Dangdang in het eerste uur 6,8 miljoen bestellingen binnenkreeg.

Update2: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: China zorgt voor solide vraag naar grondstoffen

(ABM FN-Dow Jones) Met name China biedt voor de lange termijn een solide basis voor de vraag naar grondstoffen. Dit concludeerde Casper Burgering, econoom Metalen & Agrarische Grondstoffen van ABN AMRO in een sectorrapport.

Hoewel de BRICS, de opkomende markten Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, zich volgens de econoom de afgelopen decennia hebben ontwikkeld tot echte zwaargewichten op zowel economisch als grondstoffengebied, spannen met name China en India de kroon.

China is een belangrijke motor van wereldwijde economische groei, terwijl India volgens Burgering dat op het punt staat om de status van snelst groeiende economie definitief van China over te nemen. De groei van de vraag naar grondstoffen in deze twee landen biedt een solide basis voor de komende jaren, zei de econoom.

"Voor de lange termijn zal [met name] het Belt & Road-initiatief van China - dat zich richt op connectiviteit en samenwerking tussen Euraziatische landen - een solide basis vormen voor de vraag naar grondstoffen", voorziet Burgering.

Tot slot wees de econoom van ABN AMRO erop dat het gecombineerde aandeel van BRICS in de wereldeconomie verder zal toenemen, waarbij China voorop gaat, maar India ook steeds meer zijn stempel zal drukken op de wereldeconomie en grondstoffenmarkt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China to Restrict Coal Imports to 300 Million Tonnes

Mr Yang Xianfeng president of the China Coal Transportation & Distribution Association told a conference in Shanghai that China is likely to hold annual coal imports at between 200 million and 300 million tonnes. He said “Imports at this level are necessary to supplement domestic miners and maintain balanced trade with exporting nations. China last exceeded the upper limit in 2013, but this year expectations have built that 300 million tonnes could again be reached after cargoes in the first 10 months hit 276 million tonnes, in part due to cheaper overseas fuel.”

He said “We will maintain a certain level of imports, but we also don’t want imports to be too big. The target is to ensure both domestic supply-demand balance, and also balanced global trade.”

China regularly tries to control imports to help local miners by limiting the amount of competing coal. In 2018, foreign purchases were held at 281 million tonnes, with cargoes shut out almost entirely in the last weeks of the year.

Source : Bloomberg
voda
0
GE Renewable Energy & China Huaneng Ink Pact for 715 MW Wind Farm in Henan Province

GE Renewable Energy and China Huaneng Group Co Ltd signed an agreement at the China International Import Expo to build a 715 MW wind farm in Puyang, Henan Province, China. This record deal represents GE’s largest-ever wind order in Asia, as well as the single-largest onshore wind deal ever awarded to a non-Chinese wind turbine generator OEM in China. According to the agreement, GE Renewable Energy is set to provide 286 units of its 2.5-132 turbines with 130m soft steel towers to the wind farm, which will be developed by China Huaneng and located in the Puyang prefecture, Henan Province.

This project is also noteworthy for its deployment of GE’s 2.5-132 turbines, which are designed specifically for the unique low-wind-speed needs of the China wind regime and manufactured by GE in China.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
5.239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine winsten op Europese beurzen

11:59 De meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Op de beursvloeren keerde het optimisme over... 2

  Indices

  AEX 596,86 +0,27%
  EUR/USD 1,1034 +0,10%
  Germany30^ 13.208,90 +0,22%
  Gold spot 1.464,70 -0,44%
  LDN100-24h 7.261,67 -0,71%
  NY-Nasdaq Composite 8.479,02 -0,04%
  US30# 27.866,46 +0,33%

  Stijgers

  Kiadis...
  +7,65%
  Boskalis
  +2,71%
  ALTICE...
  +2,48%
  ASMI
  +2,26%
  BESI
  +1,94%

  Dalers

  OCI
  -3,43%
  Nedap
  -2,03%
  Sif Ho...
  -1,91%
  ForFar...
  -1,90%
  RELX
  -1,10%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  Knight V op 15-nov-19 13:43
  (2)

  24150 op 15-nov-19 13:22
  (1)

  Bob777 op 15-nov-19 13:22
  (1)

  Banana op 15-nov-19 13:19
  (16)

  objectief op 15-nov-19 13:12

  Column Forum Meer»

  (2)

  Snugger op 15-nov-19 13:37
  (106)

  Call me Put op 15-nov-19 13:26
  (2)

  Kees1 op 15-nov-19 12:45
  (46)

  Pakka op 15-nov-19 12:39
  (3)

  theo1 op 15-nov-19 09:46