Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tips voor een nieuwe beleggingsliefde.....

235 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 aossa 17 september 2010 13:45
    Ik zal wat in J&J stoppen voor de lange termijn.
    De farma afdeling gaat onder Janssen vlag (Janssen Pharmaceutica) gaan.

    Mogelijk op termijn afscheuring van J&J en een IPO van JP op de beurs... (Euronext ?)

    Verder ook nog wat call opties in AMLN (heb de aandelen reeds; of schrijf ik beter put opties xynix?). De FDA goedkeuring van BYDUREON(TM) moet er zitten aankomen.

    Disclaimer: eigenlijk is het $geld uit MEDX dat ik eerst in CRXL (USA) gestopt heb en nu overdraag aan AMLN en/of J&J. Zit ook nog met wat GNVC (hopelijk komt dat ook goed).
  2. forum rang 4 aossa 17 september 2010 13:51
    quote:

    ome Jo schreef:

    Ik heb ook al horen roepen Galapagos en Octoplus.
    Wie weet meer?
    En Floszie, wat ga jij doen?
    Gr. Ome Jo.

    RE: Galapagos
    J&J zal na overname van CRXL zowat 10% van GLPG bezitten.
    Groeicurve van GLPG zit vroeger dan bij CRXL. Heeft mogelijk nog niet zijn (vroege) piek bereikt en is nog wat verwijderd van stagnering en consolidatie zoals de laatste jaren bij CRXL, maar dat komt ook nog. Watch my words, als er opties komen is de tijd rijp.

    RE: Octoplus
    Zeer kort: ken ik niet !
  3. forum rang 6 charlieb 17 september 2010 15:37
    quote:

    xiut schreef:

    USG en Ordina, ook van die overnamekandidaten.
    Disclaimer: op het moment aandeelhouder van beide fondsen.
    En niet te vergeten TomTom, ook een mooie potentiele overnamekandidaat, sorry dat ik het hier vermeldt op het CRXL forum, helaas heb ik Crxl al reeds verkocht, scheelt mij ff 55% aan rendement, helaas kun je niet alles hebben!!
  4. [verwijderd] 17 september 2010 15:39
    Chelsea Therapeutics.
    Eind september eindverslag 3e fase Droxidopa.Daarna ter goedkeuring naar FDA.
    Orphan drug status.
    Uitsluitend onderzoekscompany.
    Inmiddels personeelsadvertentie voor o.a. een sales-manager. Vertrouwen dus aanwezig.
    CEO kocht op 2 september j.l. nog een bescheiden postje.
    In Japan een reeds bestaand medicijn (al zo'n 20 jaar).
    Chelsea Therapeutics heeft rechten voor gehele wereld excl.Azie.
    Code CHTP.
    M.i. kans minstens 75%.

    ONDERZOEK ZELF!!!

  5. [verwijderd] 17 september 2010 15:42
    Hier een oude tip uit 2009. De helft daarvan is uitgekomen. Misschien is de andere helft, AMT, het overwegen waard.

    Nederlandse biotech bedrijven in trek bij farmaceuten`
    Merwin Bisseling - 2009-10-14 18:23:46 - de aandeelhouder

    Bedrijven als AMT en Crucell zijn interessant voor farmaceuten vanwege de unieke producten die zij mogelijk op de markt kunnen gaan brengen. Dat zegt Ilja Zaanen, analist bij SNS Securities.

    Afgelopen tijd hebben een aantal buitenlandse farmaceuten interesse getoond in aan het Damrak genoteerde biotech bedrijven. Johnson & Johnson (J&J) nam eind september een belang van bijna twintig procent in Crucell. Daarnaast maakte Galapagos vanochtend bekend dat het zijn alliantie met Merck heeft uitgebreid, en is AMT driftig op zoek naar partners voor het financieren van nieuwe middelen.

    Volgens Ilja Zaanen, analist bij SNS Securities, is er sprake van een patroon. “Nederlandse biotech bedrijven bereiken het stadium dat ze producten naar de markt gaan brengen, waardoor ze interessant worden voor grote multinationals,” aldus de analist.Volgens Zaanen zijn de grotere bedrijven genoodzaakt om de wereldmarkt af te struinen vanwege het de facto verlies van patentrechten als gevolg van de productie van generieke medicijnen. Daarentegen zijn gentherapeutische middelen relatief moeilijk te kopiëren voor generieke productie.

    Daarom is een bedrijf als AMT, dat ver gevorderd is met de ontwikkeling van het gentherapeutisch middel Glybera, een potentiële kandidaat voor grote farmaceuten, aldus Zaanen. Glybera, een middel tegen Lopoproteine Lipase Deficiëntie - een zeldzame genetische aandoening, wordt naar verwachting voor het einde van het jaar ter goedkeuring ingediend bij het Europees Bureau voor Geneesmiddelenbeoordeling (EMEA). Zaanen schat de kans op goedkeuring van Glybera door zowel de FDA als het EMEA “op 80 procent.” Daarmee zou AMT voor een doorbraak kunnen zorgen; er is tot op heden nog geen gentherapeutisch middel goedgekeurd door deze instanties. Maar momenteel moet het bedrijf zich “concentreren op het verbeteren van hun cash positie,” aldus Zaanen.

    Zaanen heeft een kopen advies voor AMT met een koersdoel van 6,50 euro.
  6. wilb52 17 september 2010 15:59
    quote:

    oudje schreef:

    Chelsea Therapeutics.
    Eind september eindverslag 3e fase Droxidopa.Daarna ter goedkeuring naar FDA.
    Orphan drug status.
    Uitsluitend onderzoekscompany.
    Inmiddels personeelsadvertentie voor o.a. een sales-manager. Vertrouwen dus aanwezig.
    CEO kocht op 2 september j.l. nog een bescheiden postje.
    In Japan een reeds bestaand medicijn (al zo'n 20 jaar).
    Chelsea Therapeutics heeft rechten voor gehele wereld excl.Azie.
    Code CHTP.
    M.i. kans minstens 75%.

    ONDERZOEK ZELF!!!

    Oudje : het grote geld , ligt totaal niet in de biotech.
    Uitzondering : DNDN
  7. [verwijderd] 17 september 2010 16:11
    Als je het nu nog niet geleerd heb komt het echt niet meer. De grote laten de kleintjes een product ontwikkelen in alle fase's. Een looptijd van veel zuur en veel hindernissen en vele jaren. Het zijn kostbare onderzoeken en middels door extra aandelen soms hulp van een grote wordt uiteindelijk de finish gehaald. Denk aan INSM of de geiten van GTCB maar waarschijnlijk voorbeelden genoeg. Vervolgens komt het mes uit de kast en wordt het bedrijf ingelijft en de lang wachtende belegger blijft met lege handen achter. Wat is er nu eigelijk door de volhardende belegger in CRXL verdiend. Niks nado zero. Voor mij dus echt geen Bio-Pharma meer. Voor mij zijn de volgende targets: Aegon-USG-Ordina-SNS
  8. [verwijderd] 17 september 2010 16:12
    UPDATE: Crucell-aandeelhouder Van Herk vindt bod mager
    17-9-2010 14:55:00


    Crucell NV
    24,365 ( 16:11 ) 8,6700 / 55,24%



    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Crucell-aandeelhouder Van Herk vindt bod mager en te vroeg' om meer informatie, commentaar aandeelhouders en analistenreactie toe te voegen)

    Door Ben Zwirs

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv's aandeelhouder Van Herk Groep bv vindt het bod van Johnson & Johnson op het biotechbedrijf uit Leiden 'mager en te vroeg'.

    "In een eerste reactie vond ik het een mooie premie", zegt directeur Gert Jan van der Baan van de investeerder, die een belang van 9,6% houdt. "Eindelijk iemand die het bedrijf op waarde weet te schatten."

    Bij nadere bestudering kwam hij echter tot het oordeel dat het voorgenomen bod van EUR24,75 'mager en te vroeg' is. "Crucell bevindt zich in een transitiefase. Het bedrijf heeft een kaspositie en omzet die neigen naar een farmabedrijf, en dus een laag risico. Terwijl Crucell de kansen heeft van een biotech", zegt Van der Baan. "Dan vind ik het bod mager en te vroeg."

    Bestuursvoorzitter Ronald Brus van Crucell toonde zich in een toelichting op de aankondiging enthousiast over de eventuele overname door Johnson & Johnson en zal aandeelhouders aanraden hun stukken aan te bieden.

    Van der Baan kan nog niet zeggen of hij dat zal doen. Pas als er een officieel bod ligt, geeft hij zijn reactie.

    Analisten van S&P Equity Research noemen de genoemde prijs van EUR24,75 per aandeel 'heel redelijk'. Indien het bestuur van Crucell institutionele beleggers en Nederlandse aandeelhouders echter niet weet te adviseren hun stukken aan te bieden kan een nieuw bod niet worden uitgesloten, stellen de analisten.

    Van der Baan meldt dat hij contact heeft gehad met andere aandeelhouders om op korte termijn samen te komen. Hij weet hun standpunt ten aanzien van het bod nog niet, maar ze zullen zo'n voorstel niet doen als 'ze het een mooie prijs vinden', aldus de directeur.

    "De aankondiging van het bod was voor ons een verrassing, maar we hadden er wel al langer rekening mee gehouden", zegt hij. Van der Baan heeft nog geen contact gehad met Crucell of Johnson & Johnson, maar verwacht dat binnenkort.

    Delta Lloyd, met een belang tussen de 4% en 5% in Crucell, vindt het te vroeg om het voorgenomen bod te beoordelen. "We gaan daar eens rustig de tijd voor nemen", zegt Jack Jonk, hoofd aandelen bij Delta Lloyd.

    Jonk was niet bij de gesprekken betrokken en heeft in de tussentijd ook nog geen contact gehad met Crucell of Johnson & Johnson, maar verwacht dat op korte termijn. Hij heeft ook nog niet gesproken met andere aandeelhouders.

    Eerder op de dag maakten Crucell en Johnson & Johnson bekend in gevorderde gesprekken te zijn over een overnamebod van het Amerikaanse concern op Crucell van EUR24,75 per aandeel in contanten.

    Door Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; ben.zwirs@dowjones.com




  9. [verwijderd] 17 september 2010 16:15
    quote:

    charlie b schreef:

    [quote=xiut]
    USG en Ordina, ook van die overnamekandidaten.
    Disclaimer: op het moment aandeelhouder van beide fondsen.
    [/quote]
    En niet te vergeten TomTom, ook een mooie potentiele overnamekandidaat, sorry dat ik het hier vermeldt op het CRXL forum, helaas heb ik Crxl al reeds verkocht, scheelt mij ff 55% aan rendement, helaas kun je niet alles hebben!!
    Inderdaad TomTom. Strategisch ligt een overname erg voor de hand. Op korte termijn kan er een klapper komen als VAG (VW, Seat, Skoda) aankondigt (mogelijk op de Parijse autoshow) te gaan samenwerken met TomTom voor inbouwnavigatie. Ik heb vandaag al wat Crucell winst geconverteerd naar TT.

    Ook voor ASML lijkt de huidige koers niet in overeenstemming met de enorme bedrijvigheid die hier in het Brabantse rond ASML is waar te nemen (piekinvesteringen, massale personeelswerving e.d.).
235 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0719 +0,20%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.884,40 -1,13%
Gold spot 2.330,07 +0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links