Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiekamer DD: 10-09-2010 Weer geen chocola

241 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 10 september 2010
    Het is mijn beurt om de dagdraad te openen van vrijdag 10 september en om eerlijk te zijn heb ik weinig inspiratie om wat zinnigs te kunnen zeggen over de beurs. Misschien wel een beetje beursmoe na weken intensief volgen van de beurzen en alle beurs gerelateerde berichten is het misschien wel eens goed om wat afstand te nemen.

    En zolang de AEX blijft bewegen tussen de 310 en 340 punten blijft het toch een beetje gokken in welke richting de beurs zich zal gaan bewegen. Je hoeft de fora maar na te lezen om te zien hoe de één overtuigd is van een daling richting 300 terwijl de ander er van uitgaat dat de 340 punten grens een kwestie van tijd is.

    Je kan er eigenlijk geen chocola van maken, sterker nog steeds meer beleggers weten niet meer wie of wat ze moeten geloven. Technische analyse, fundamentele analyse, historische koersgrafieken, beursgoeroes, de FED of de ECB, onafhankelijke analisten ( mits die bestaan ), analisten in dienst van een financiële diensverlener of misschien medeforum genoten.

    Gisteren opende de Witte Weduwe met “ HP en het kleine drama” en ik dacht gelijk aan mijn HP laptop dv 9085ea die ik in januari 2007 kocht, made in China, die er afgelopen maandag de brui aan gaf. Na vijf verschillende telefoonnummers die ik achtereenvolgens kreeg gebeld te hebben kwam ik tenslotte op een HP servicesite waarop dit type !! niet meer terug te vinden was om voor reparatie in aanmerking te komen en werd weer doorverwezen naar een algemene reparatie site.

    Ik vond het toch wel merkwaardig dat het blijkbaar heel gewoon gevonden wordt dat een laptop ook al kostte hij in 2007 toch nog zo’n 1500 euro geacht wordt om niet langer dan drie en een half jaar mee te gaan. Het zal wel, inmiddels weer een nieuwe computer besteld, geen laptop ditmaal en noodgedwongen zit ik dit stukje op de laptop van mijn vrouw te tikken.

    Omdat ik van de beurs geen chocola kan maken en er gelukkig nog veel meer interessante zaken zijn om je mee bezig te houden blijf ik voorlopig even weg van de beurs.
    Voor de diehards veel succes.

    Agenda: www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

  2. [verwijderd] 10 september 2010 08:10
    10 september 2010 07:54

    'AEX opent lager'

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index gaat vrijdag naar verwachting omlaag bij opening. Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer rekent op een verlies van 1 tot 3 punten.

    De beurzen op Wall Street leverden donderdag na het Europese slot een deel van hun winsten in. Gunstige cijfers over de economie werden overschaduwd door een gerucht dat Deutsche Bank voor een bedrag van 9 miljard euro aan nieuwe aandelen gaat uitgeven om de balans te versterken.

    ,,Men is bang dat de Europese stresstest te weinig soelaas heeft geboden en dat banken alsnog te weinig buffer hebben'', legt Koenders uit. ,,Dit zal vooral de financiële fondsen vandaag beïnvloeden'', denkt hij.

    Schulden aan de staat

    Hoeveel effect het zal hebben op de Nederlandse financiële fondsen (ING en Aegon) is echter de vraag, aldus Koenders. Daarom houdt hij bij zijn schatting van de beursopening een brede bandbreedte aan. ,,We weten dat zij hun schulden aan de staat terugbetalen.''

    Mogelijk kan de beurs in de loop van de dag herstellen. ,,De trend van de laatste dagen is dat we lager openen en hoger de dag uitgaan'', zegt Koenders. De handelsvolumes zullen vrijdag waarschijnlijk laag liggen, aangezien er weinig nieuws wordt verwacht.

    AEX

    De AEX eindigde donderdag met een winst van 1 procent op 334,59 punten. De MidKap-index voor middelgrote bedrijven eindigde 0,7 procent hoger op 529,14 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen wonnen tot 1,2 procent.

    Dow-Jonesindex won donderdag 0,3 procent tot 10.415,24 punten. De S&P 500 won 0,5 procent tot 1104,18 punten en de Nasdaq-index kreeg er 0,3 procent bij tot 2236,20 punten.

    Koers van de euro

    In Tokio noteerde de Nikkei vrijdag even voor het slot 1,2 procent hoger op 9205 punten.

    De koers van de euro zakte vrijdagochtend tot 1,2685 dollar. Bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag was de Europese munt 1,2715 dollar waard

  3. relic 10 september 2010 08:12
    Chinees handelsoverschot opnieuw groter dan 20 miljard dollar

    10-09-2010 07:58:21

    Brussel (tijd) - China heeft in de maand augustus opnieuw een handelsoverschot geboekt van meer dan 20 miljard dollar, en dat voor de derde maand op rij. Nochtans steeg de import sterker dan verwacht, met 35,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Na de bekendmaking van het forse handelsoverschot ging de yuan de hoogte in.

    De Volksrepubliek voerde in augustus voor 139,3 miljard dollar uit, een toename met 34,4 procent, en voerde voor 119,27 miljard dollar in. De groei van de export was iets kleiner dan analisten hadden verwacht (35%), maar de import nam een stuk sterker toe dan hun gemiddelde raming van 27,5 procent.

    Het handelsoverschot van China bedroeg aldus 20,03 miljard dollar tegen 15,7 miljard dollar een jaar eerder. Toch is het surplus kleiner dan de mediaanverwachting van economen (26,9 miljard dollar), merkt Bloomberg op.

    'Nu de import wijst op een 'robuuste' binnenlandse consumptie, zullen deze cijfers de bezorgdheid doen afnemen dat de Chinese economie mogelijk op een harde landing afstevent', zei Shen Jianguang, econoom bij Mizuho Securities in Hongkong.

    Het aanhoudend grote handelsoverschot kan de VS ertoe aanzetten meer druk uit te oefenen op China om de yuan te laten stijgen ten opzichte van de dollar. Door de koers laag te houden, genieten de Chinese bedrijven een concurrentievoordeel, betoogt Washington. De Chinese munt ging alvast hoger.
  4. [verwijderd] 10 september 2010 08:12
    10 september 2010 07:40

    Economische groei Japan opwaarts bijgesteld

    TOKIO (AFN) - De Japanse economie is in het tweede kwartaal sterker gegroeid dan eerder werd aangenomen. De toekomst ziet er echter minder zonnig uit vanwege de trage groei van de wereldeconomie en de dure yen. De Japanse munt bereikte deze week de hoogste stand ten opzichte van de dollar in vijftien jaar.

    De Japanse overheid maakte in de nacht van donderdag op vrijdag, Nederlandse tijd, bekend dat de economie met 0,4 procent groeide ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat is een stuk sterker dan de groei van 0,1 procent die aanvankelijk werd becijferd.

    In vergelijking met het tweede kwartaal van 2009 viel de groei nog sterker uit dan verwacht. De aanvankelijke raming van 0,4 procent werd opgeschroefd tot 1,5 procent.

    En Japan ruim in de plus

    www.cnbc.com/id/17689937

  5. relic 10 september 2010 08:32
    Deutsche Bank wil EUR9 miljard ophalen met aandelenemissie

    10-09-2010 08:24:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Bank ag wil EUR9 miljard ophalen met de uitgifte van aandelen, om zijn belang in een andere Duitse bank te vergroten en eventueel het eigen kapitaal te verhogen.

    De Duitse bank is van plan om de emissie maandag al te laten plaatsvinden, zeggen bronnen bekend met de situatie. Met de opbrengst wil Deutsche Bank een bod doen op extra aandelen van Deutsche Postbank ag, de grootste consumentenbank in Duitsland naar het aantal klanten gemeten.

    De plannen zijn echter nog niet definitief en de bank kan nog besluiten om de emissie niet te laten doorgaan.
  6. [verwijderd] 10 september 2010 08:34
    Prima opening 'd Aandelen, ondanks dat je schrijft dat je weinig inspiratie hebt om wat zinnigs te zeggen over de beurs.

    Je schrijft verder dat je misschien wel een beetje beursmoe bent na weken intensief volgen van de beurzen en alle beursgerelateerde berichten.
    Ik denk trouwens dat het beursmoe zijn voor veel beleggers geregeld zal gelden.
    Nu hoef ik daarvoor alleen maar naar mezelf te kijken. Als ik ECHT eerlijk naar mezelf ben en niet VOORAL de betere resultaten mee laat wegen en dus kijk naar het uiteindelijke resultaat wat ik de afgelopen 2,5 jaar met het handelelen heb behaald, dan zou, ook ik, accuut moeten stoppen !

    Vooral als ik de totale tijd die ik aan onderzoek en het handelen heb besteed en de onvermijdelijke stress die het vaak met zich heeft meegebracht af zou zetten tegen wat er uiteindelijk onder de streep is overgebleven, dan zou de enige juiste conclusie moeten zijn om afstand te nemen van alles wat met de beurs te maken heeft.

    Maar ja .... zo'n groot casino, gewoon in je huiskamer, op je eigen schermpje(s) is toch ook weer iets dat blijft trekken, en waar je altijd maar weer opnieuw het gevoel krijgt dat er de volgende keer wel wat te halen valt.

  7. pro-visio 10 september 2010 08:52
    Eerlijke opening, dikke AB.
    Ik herken dat gevoel 'd Aandelen. Ik zou ook liever met de poten omhoog rustig en beheerst willen beleggen...echt beleggen. Goede posities opbouwen is erg lastig en stressy en turbo-handel (hoe graag ik dit ook doe) maakt me vaak zenuwachtig de laatste tijd (wanneer ik grotere trades heb (door) lopen).
    Maar rustig buy en redelijk holden is nog steeds niet goed mogelijk. Toch denk ik wel, na bijna 3 jaren van "spitten en wroeten in die eerde" dat het niet de moment is om op te geven maar net juist wel de markt scherp te blijven volgen. Er zijn nog maartjes 2008 te doen:) In de bouw oa.
  8. vlietjuh 10 september 2010 08:57
    Goedemorgen allemaal, vandaag een belangrijke dag. Als wij vandaag de top van gisteren gaan breken dan is het KD 341. Echter als wij niet door de top heen gaan kunnen wij een correctie verwachten. Gisteren zag het er positief uit totdat Deutsche Bank een aandelenemissie aankondigde. Dit zou best weer allerlei stresstest verhalen kunnen opleveren.
    Ik verwacht dat wij eerst de 332,6 zullen gaan opzoeken. Hier zou steun moeten liggen. Dit zou een leuk call moment moeten opleveren richting de 335,2.
    Zoeken wij de 335,2 vandaag niet op dan stap ik in de Aug puts. Dat is mijn plan voor vandaag.
  9. forum rang 4 ONN 10 september 2010 08:58
    quote:

    turbo-1 schreef:

    Maar ja .... zo'n groot casino, gewoon in je huiskamer, op je eigen schermpje(s) is toch ook weer iets dat blijft trekken, en waar je altijd maar weer opnieuw het gevoel krijgt dat er de volgende keer wel wat te halen valt.
    En dan ook nog zo'n gezellig forum erbij ;-)
  10. [verwijderd] 10 september 2010 09:00
    quote:

    ouwebeursrot schreef:

    [quote=turbo-1]
    Maar ja .... zo'n groot casino, gewoon in je huiskamer, op je eigen schermpje(s) is toch ook weer iets dat blijft trekken, en waar je altijd maar weer opnieuw het gevoel krijgt dat er de volgende keer wel wat te halen valt.
    [/quote]

    En dan ook nog zo'n gezellig forum erbij ;-)
    haha precies, wie kan daar nou nee tegen zeggen?

    Zelf heb ik voor mezelf de streep getrokken dat als ik in december 2011 niet winstgevend ben er de brui aan geef, maar mijn officieuze target is december 2010. Dat moet ook te halen zijn aangezien ik de verliezen ook in 4 maanden heb gemaakt en de helft ervan al weer terug heb.
  11. [verwijderd] 10 september 2010 09:08
    Overigens long FTI vanaf 333.30. Heb zo colleges dus ik denk wel dat ik er ook weer snel vanaf wil tenzij hier een mooie uptrend uit voorkomt waar een leuke trailing stop bij past.

    Edit: Nou, gezellig, vorig topje met redelijke overtuiging gebroken. Ziet er wel positief uit nu.
241 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0634 -0,09%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.384,00 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links