Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Holland Colours boekt 32% hogere omzet KW1 20

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Holland Colours boekt 32% hogere omzet KW1 2010/11


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv heeft in het afgelopen kwartaal een 32% hogere omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder, zo maakt de fabrikant van kleurpigmenten voor kunststoffen en verf donderdag nabeurs bekend.

In de trading update over het op 30 juni geeindigde kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/11 merkt het bedrijf op dat het vergelijk met het kwartaal van een jaar eerder gunstig uitvalt, omdat toen de omzet met 26% daalde.

De omzet werd in het afgelopen kwartaal bovendien positief beinvloed door een sterke Amerikaanse dollar.

Door de hogere omzet en verbetering van de brutomarge, en ondanks een lichte toename van de bedrijfslasten heeft Holland Colours het kwartaal afgesloten met een zeer sterke verbetering van het bedrijfs- en nettoresultaat in vergelijking met een jaar eerder.

Het concern doet geen uitspraken over het gehele gebroken boekjaar vanwege onzekere economische ontwikkelingen. Over het eerste halfjaar verwacht de pigmentspecialist een sterke stijging van de omzet en een meer dan evenredige stijging van het resultaat.Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

voda
0
Omzet Holland Colours bijna derde hoger
5 augustus 2010, 18:12 | ANP
APELDOORN (AFN) - Pigmentspecialist Holland Colours heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 32 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode van 2009/2010. Voor de eerste helft van het lopende boekjaar wordt een sterke stijging van de omzet en een meer dan evenredige stijging van het nettoresultaat verwacht. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Volgens Holland Colours komt de omzet in de afgelopen maanden in de buurt van het niveau van voor de economische crisis. Het bedrijf profiteerde onder meer van de hogere koers van de Amerikaanse dollar.

Het bedrijf uit Apeldoorn gaf geen concrete cijfers, maar zei wel dat zowel het bedrijfsresultaat als het nettoresultaat ,,zeer sterk'' verbeterd zijn dankzij de hogere omzet.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:


Omzet Holland Colours bijna derde hoger
5 augustus 2010, 18:12 | ANP
APELDOORN (AFN) - Pigmentspecialist Holland Colours heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 32 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode van 2009/2010. Voor de eerste helft van het lopende boekjaar wordt een sterke stijging van de omzet en een meer dan evenredige stijging van het nettoresultaat verwacht. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Volgens Holland Colours komt de omzet in de afgelopen maanden in de buurt van het niveau van voor de economische crisis. Het bedrijf profiteerde onder meer van de hogere koers van de Amerikaanse dollar.

Het bedrijf uit Apeldoorn gaf geen concrete cijfers, maar zei wel dat zowel het bedrijfsresultaat als het nettoresultaat ,,zeer sterk'' verbeterd zijn dankzij de hogere omzet.Even de voetjes op de vloer. Als de omzet in Q1 2008 100 was, dan impliceert de daling in 2009 van 26% dat het n Q1 2009 64 was en een stijging van 32% nu komt dan uit op 97,68. Dus nog altijd 2,5 % lager dan in 2008. Dat geldt overigens niet alleen voor HC, maar voor vele bedrijven momenteel. Verwachtingen van analisten worden verslagen, maar de resultaten zijn nog steeds slechter dan in 2008.

Overigens heeft HC gelukkig eens goed gesneden in de kosten in de afgelopen periode, dus de winst zal wel beter zijn dan in 2008.
Zoef
voda
0
UPDATE: Holland Colours ziet omzet stijgen in KW1


(Update van eerder gepubliceerd bericht '=Holland Colours boekt 32% hogere omzet KW1 2010/11' om extra informatie en commentaar CEO toe te voegen.)Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien terugkeren rond het niveau van voor de economische crisis, vanwege een positief pijplijneffect en een sterke dollar. Het concern uit Apeldoorn verwacht over het eerste halfjaar een meer dan evenredige stijging van het resultaat, maar doet geen uitspraken over het gehele boekjaar.

In de trading update over het op 30 juni geeindigde kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/11 maakt de fabrikant van kleurpigmenten donderdag nabeurs bekend dat de omzet in vergelijking met een jaar eerder is toegenomen met 32%. Daarbij meldt het bedrijf dat de vergelijking gunstig uitvalt omdat een jaar eerder de omzet in het eerste kwartaal 26% lager uitkwam.

Bestuursvoorzitter Bernard van Schaik spreekt daarom in een telefonische toelichting liever over een rebound. Van Schaik stelt dat Holland Colours een "behoorlijke omzet" heeft behaald, voornamelijk omdat voorraden in de pijplijn van klanten weer worden aangevuld. Ook had de hogere koers van de dollar ten opzichte van de euro een positief effect en zijn de kosten volgens Van Schaik nauwelijks toegenomen.

De hogere omzet heeft in combinatie met een verbetering van de brutomarge en ondanks een lichte toename van de bedrijfslasten geleid tot een "zeer sterke verbetering" van het bedrijfs- en nettoresultaat in vergelijking met een jaar eerder.

Holland Colours doet geen uitspraken over het gehele gebroken boekjaar vanwege onzekere economische ontwikkelingen. Over het eerste halfjaar verwacht de pigmentspecialist evenwel een sterke stijging van de omzet en een meer dan evenredige stijging van het resultaat.

De producent van kleurpigmenten voor onder meer bouwmaterialen, de auto-industrie en verpakkingsmiddelen is actief over de hele wereld. Nieuwe markten zoals Oost-Europa, Zuid-Amerika en Azie dragen volgens de CEO "goed bij". Het concern blijft daarbij kijken naar nieuwe mogelijkheden. "We zijn voortdurend alert op nieuwe kansen in de BRIC landen (Brazilie, Rusland, India en China), maar hebben vooralsnog geen concrete plannen om daar meer te gaan dan wat nu doen", aldus Van Schaik.

Het aandeel sloot donderdag op EUR21,61.Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Holland Colours Meer »

Koers 84,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 84,000   Volume 100
Hoog 84,000   Gem. Volume 539
2 apr 2020 17:11
label premium

Holland Colours is koersval te boven

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare