Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.261 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juni 2010 12:55
    ff een draadtestje kijken hoelang we dit kunnen volhouden....

    zoals de titel doet vermoeden. en anticrisis draadje. we willen alleen bomen tot in de hemel en dus GOED! nieuws. geen sarcasme gewoon goed!

    -----------------------------------------------------
    Imtech in duurzame teelt planten en fruit
    17 jun 2010, 08:18 uur

    GOUDA (AFN) - Technisch dienstverlener Imtech gaat samen met PlantLab werken aan de energiezuinige en duurzame teelt van bloemen, planten, groente en fruit. Dat heeft de onderneming uit Gouda donderdag bekendgemaakt.

    Het gaat om de kweek in hoogtechnologische teeltruimten, waarbij geen daglicht meer nodig is en geteeld kan worden in gestapelde lagen. Zo is een gebouw van veertien teeltlagen op een oppervlakte van 100 bij 100 meter volgens het bedrijf voldoende om een stad als Den Bosch (140.000 inwoners) van verse producten te voorzien.

    Volgens Imtech kan met de nieuwe methode op elke willekeurige locatie worden geteelt, waardoor er onder meer geen negatieve milieueffecten zijn van transport. Het bedrijf verwacht dat binnen enkele jaren overal ter wereld dergelijke kwekerijen kunnen ontstaan. Deze staan ,,dichtbij de consument en bieden vele voordelen: een hoger productieniveau met een exact voorspelbaar oogstmoment en een betere smaak, kwaliteit en voedingswaarde dan de traditionele variant'', aldus Imtech.
    -----------------------------------------

    zoals het bovenstaande nieuws bewijst is innovatie prachtig! dit is bijzonder goed nieuws naar mijn mening. dit zou voorbeelden dat we alle gecultiveerde bouwgrond terugkan naar de natuur en we in volledig afgeschermde bioculturen alles naar harte wens kunnen vormen zonder dat daar onze wereld van veranderd. helaas voor de locale boer! dat dan weer wel. die nuance moet je maken vind ik. maar zo blijft er meer ruimte over voor natuur en mens!

    wie kan er met gewoon goed nieuws komen! een draadje vol! het eerste target is 100 posts. uiteindelijk 1000 posts. mijn iex staat op 100 posts per pagina.dus wil met een maand hier 10 pagina's zien....
    zodra er nieuws is wat ik goed vind. dan zal ik dat hier posten. als het goed word ontvangen en het draadje niet te snel doodbloed
  2. [verwijderd] 25 juni 2010 13:41
    Nou vooruit:

    Winst Oracle stijgt 10 procent tot 6,1 miljard
    Softwareleverancier Oracle heeft in het afgelopen boekjaar zijn omzet en nettowinst fors zien toenemen. Het bedrijf boekte ruim 6,1 miljard dollar (circa 5 miljard euro) winst, wat 10 procent hoger is dan vorig jaar. De omzet was bijna 27 miljard dollar (ongeveer 22 miljard euro), een toename van 15 procent hoger. Dat blijkt uit het verslag over het gebroken boekjaar 2010, dat eind mei 2010 eindigde.

    De onderneming profiteerde de afgelopen periode vooral van de verkoop van licentie-updates en productondersteuning voor bestaande klanten. De omzet uit die activiteiten nam toe met 11 procent. De verkoop van nieuwe softwarelicenties leverde 6 procent meer omzet op. In totaal komt 77 procent van de totale omzet uit softwarelicenties.

    De activiteiten van het in april 2009 overgenomen Sun Microsystems droegen voor bijna 2,3 miljard dollar ofwel 9 procent bij aan de totale omzet van Oracle. De verkoop van en ondersteuning aan Sun-producten dragen voor 400 miljoen dollar bij aan de nettowinst van Oracle. Voor de overname was de hardwarefabrikant verlieslatend. Oracle verwacht dat Sun in het komend boekjaar (lopend van juni 2010 tot juni 2011) anderhalf miljard dollar aan de omzet bijdraagt, en twee miljard in het jaar daarop.

    Kosten
    Tegenover de gestegen inkomsten staat een toename van de kosten. In totaal stegen de kosten met 19 procent ten opzichte van het jaar ervoor, naar bijna 18 miljard dollar. De grootste kostenpost (ruim 5 miljard dollar ofwel 19 procent) van Oracle is de verkoop- en marketingafdeling. Daarvan namen de kosten met 10 procent toe. De meeste toename in de kosten zit echter in de post herstructurering. Die nam toe van 117 miljoen naar 622 miljoen dollar.

    Wereldwijd werken bij Oracle ongeveer 85.500 mensen.

  3. [verwijderd] 25 juni 2010 14:03

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De futures van de Amerikaanse beurzen geven anderhalf uur voor opening aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan.
    De S&P 500 futures staan 4,00 punten hoger op 1078,5. Afgezet tegen de fair value, zal de DJIA omgerekend 49,19 punten hoger openen.
    De Nasdaq 100 futures staan 3,00 punten hoger op 1855,5. Afgezet tegen de fair value, zal de Nasdaq omgerekend 9,22 punten hoger openen ten opzichte van de vorige slotstand.
    Bron: Wallstreetweb.nl
    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    June 25, 2010 08:00 ET (12:00 GMT)
    © 2010 Dow Jones & Company, Inc.
  4. [verwijderd] 25 juni 2010 14:16

    Zzzaai zonder problemen te negeren noem ik.

    1. De ABU-cijfer en uispraken van hun voorzitter. Dat is wel gebasserd op feiten.

    2. De veel mindere werklooshheid dan door het CPB voorspeld.

    3. De Duitse export.

    4. De revaluatie van de yuan.

    5. Olieprijzen. blijkbaar bestaat er genoeg behoefte aan dat goedje.

    6. De goede uitgangspositie van veel grote bedrijven vooral in de U.S.

    7. Opkrikken binnenlandse vraag middels loonsverhogingen in China.

    8. Foutieve uitleg Amerikaanse huizencijfers. Nogal logisch toch om een goedkoop bestaand huis. te kopen.

    9. Ongeduld met dat herstel zoiets gaat niet in 1 klap.

    10. Bedrijven als Imtech groeien op winstgevende manier altijd en we hebben er meer.

    11. Voor jou eentje extra. Het ziet er naar uit dat we eindelijk binnenkort verlost worden van het grote linkse kwaad en dan krijgt het bedrijfsleven wat meer lucht. (geldt vooral vor de PvdA, liever dan nog de SP).

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 25 juni 2010 14:20
    :) Jonas, ik als ondernemer ben altijd blij met lastenverlichting

    Maar blijf socialist

    Denk dat dit een verkapte manier is om ons nog meer te ontfrutselen

    Net een boete van de Belastingdienst binnen

    Die gasten zijn nog erger als de DSB woekeraars en de banksters

    Excuses voor niet alleen positief nieuws
  6. [verwijderd] 25 juni 2010 14:36

    Zzzaai wees maar voorzichtig met die belastingdienst. Je wint het eigenlijk nooit.
    Win je het wel dan ben je zo over 10 jaar het geld toch kwijt aan procedurekosten.

    Op zich moet het mogelijk zijn als ondernemer toch socialistisch te zijn, maar de praktijk met die rooien drijft ondernemers vaak de andere kant uit.

    Waar ik een gloeiende hekel heb, zijn die zgn socialisten bij de PvdA die onderwijl hun eigen zakken vullen. Nu ook weer bij het Novib. Directeur verdient minimaal E 160.000 en schopt er lekker wat mensen uit zonder zelf in te leveren. Misselijke mentaliteit.

    Nee, het echte socialisme zit bij de SP en die flikken dat soort zaken niet.

    Groet, Jonas
  7. [verwijderd] 25 juni 2010 14:38
    Een rustige en beheerste groei die de bonuscultuur binnen de perken houdt wordt als positief gezien. Men moet gewoon weer hard werken voor zijn geld en zo hoort het ook.

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De economie in de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2010 met 2,7% gegroeid, blijkt vrijdag uit definitieve cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.
    In een eerste raming kwam het bruto binnenlands product (bbp) uit op +3,2%, terwijl in een tweede raming werd uitgegaan van een groei met 3,0%. Economen verwachtten voor de definitieve cijfers ook een stijging van 3,0%.
    In het vierde kwartaal van 2009 steeg het bbp met 5,6%.

  8. [verwijderd] 25 juni 2010 14:47
    Idd Jonas, maar met starters moeten ze normaal doen anders bestaan er alleen nog maar Blokkers

    Starters worden al overal uitgekleed

    En ik weiger om 59 Euro te betalen, anders stop ik er mee en ga in het werkelozenbestand

    Hele markt is al verziekt

    Laten ze daar wat aan doen

    Ik ben daar heeel pincipieel in
  9. [verwijderd] 25 juni 2010 15:08
    Hm, Jonas, dat klinkt als wijze raad, dank daar voor, niet dat ik wakker lig van het bedrag, maar wel van het principe

    Hoe moeten ze er anders achter komen dat ik geen grapje maak

    Ik ben er behoorlijk klaar mee, en zie dit als mooie uitlaatklep en waarschuwing aan alle belastingdiensten

    Ook al win ik het niet

    ----------

    Geniet er van Voda
  10. [verwijderd] 25 juni 2010 15:08

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal vrijdag naar verwachting hoger openen, waarbij in Washington overeenstemming werd bereikt over de grootste hervorming van de financiele sector in de Verenigde Staten sinds de Grote Depressie.
    De futures van de Amerikaanse beurzen geven een half uur voor opening aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan.
    De S&P 500 futures staan 1,00 punten lager op 1068,5. Afgezet tegen de fair value, zal de DJIA omgerekend 1,89 punten hoger openen.
    De Nasdaq 100 futures staan 5,50 punten lager op 1838,5. Afgezet tegen de fair value, zal de Nasdaq omgerekend 0,72 punten hoger openen ten opzichte van de vorige slotstand.
    De aandacht van de beleggers gaat vrijdag met name uit naar het nieuws dat Amerikaanse beleidsmakers uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat vrijdag een akkoord bereikten over hervormingen van de financiele sector in de VS. Het wetsvoorstel, dat nog officieel goedgekeurd dient te worden, zal mogelijk 4 juli door president Barack Obama ondertekend kunnen worden.
    Banken als Goldman Sachs, Citi en Bank of America stegen in reactie op het nieuws tijdens de voorbeurse handel met achtereenvolgens 1,4%, 1,6% en 1,5%.
    Daarnaast wordt vrijdag uitgekeken naar het verloop van de bijeenkomst van de G20 komend weekeinde in Toronto.
    Op macro-economisch vlak werd vrijdag voorbeurs bekend dat de economie in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van 2010 met 2,7% minder hard is gegroeid dan verwacht. Bij een eerder raming werd nog gerekend op een stijging van 3,0%.
    Qua bedrijfsnieuws staat Research in Motion, de fabrikant van de Blackberry, in de schijnwerpers. Hoewel het bedrijf het afgelopen kwartaal minder blackberry's verscheepte dan voorzien rapporteerde het concern over het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2010/2011 een winststijging van 20%. Tevens maakte het bedrijf bekend 31 miljoen eigen aandelen terug te kopen.
    Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle presenteerde over het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2009/2010 een onverwachte winststijging van 25%. Bovendien maakte het bedrijf bekend dat de softwarelicentieverkopen het afgelopen kwartaal met 14% stegen.
    Ook BP kan vrijdag wederom rekenen op de aandacht van de beleggers. De oliereus maakte bekend dat de schoonmaakkosten vanwege het olielek in de Golf van Mexico inmiddels zijn opgelopen tot $2,35 miljard. Zoals eerder voorspeld door Nomura suggereerde het olieconcern de noodzaak om geld op te halen met aandelen om zich te verzekeren van voldoende middelen. Om 15.55 uur maakt de University of Michigan de cijfers voor het consumentenvertrouwen bekend over de maand juni. De index kwam in mei uit op 73,6 en is in juni naar verwachting toegenomen naar 75,5 punten.
    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    June 25, 2010 09:00 ET (13:00 GMT)
    © 2010 Dow Jones & Company, Inc.
  11. [verwijderd] 25 juni 2010 15:13
    Zzzaai er is een gezegde dat luidt zoiets als : alleen boeren procuderen tot de Hoge Raad om een koe en leggen er desnoods een koe op toe.

    Ik zou eerst eens bellen met de Inspecteur en als ik heel boos zou zijn, zou ik De Jager brutaal direct opbellen. Hoge oomes stellen zoiets soms wel op prijs. Dat laatste is vreemd, maar kan wel werken weet ik uit ervaring. Mensen daaronder worden dan wat zenuwachtig.

    Sterkte en groet, Jonas

3.261 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0658 -0,12%
FTSE 100 7.881,57 +0,43%
Germany40^ 17.820,30 +0,28%
Gold spot 2.382,89 +0,93%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+9,85%
JUST E...
+5,82%
Air Fr...
+3,82%
Alfen ...
+2,65%
RANDST...
+2,57%

Dalers

Pharming
-8,85%
PostNL
-6,07%
ASMI
-5,93%
Avantium
-5,81%
BESI
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links