Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

alleen positief nieuws!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.277 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Groei export versneld

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in mei harder gestegen dan in april. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het volume van de goederenexport was in mei 1,5 procent groter dan in mei 2018. In april bedroeg de groei op jaarbasis 0,8 procent.

In mei groeide vooral de export van machines en chemische producten. Daarentegen kromp opnieuw de export van elektrotechnische apparatuur.

Het volume van de import was in mei 3,0 procent hoger dan een jaar eerder.

De groei van de import en de export wordt gedrukt door een bedrijf dat vanaf oktober 2018 een deel van zijn activiteiten heeft verplaatst naar een ander land, aldus het statistiekbureau.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli 2019 minder gunstig dan in mei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: particuliere belegger veel optimistischer dan professional

(ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers zijn veel optimistischer gestemd dan de professionals. Dit bleek woensdag uit onderzoek van vermogensbeheerder Natixis Investment Managers, die wereldwijd onderzoek deed onder 9.100 particuliere beleggers met een belegd vermogen van minimaal 100.000 dollar.

Uit het onderzoek komt een aantal opvallende zaken naar voren.

Zo zijn particuliere beleggers veel optimistischer over het te behalen rendement dan de professionele belegger. Over 2019 verwacht de particulier een reëel rendement van 11,7 procent bij te kunnen schrijven, terwijl de professional een rendement van 5,5 procent realistisch vindt.

Het rapport laat tevens zien dat op het gebied van kennis over de werking van financiële instrumenten nog veel winst te halen valt.

77 procent van de beleggers die mee deden aan dit onderzoek, belegden in vastrentende waarden, maar op de vraag wat een rente stijging voor invloed op hun portefeuille zou hebben, bleek slechts 3 procent de relatie volledig te begrijpen, en ruim 60 procent helemaal niet.

68 procent van de beleggers gaf aan het verschil tussen passief en actief beleggen te begrijpen, maar een derde begrijpt niet dat indexfondsen rendementen geven die in lijn zijn met de markt als geheel. Ook de risico’s die bij indexbeleggen horen werden verkeerd ingeschat.

Robert Koopdonk van Natixis Investment Managers stelt dat beleggers niet volledig lijken te begrijpen dat het streven naar rendementen in de dubbele cijfers waarschijnlijk betekent dat er geïnvesteerd wordt in een hogere risicocategorie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aantal werkenden neemt toe

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 07:28 | Views: 1.295

DEN HAAG (ANP) - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 12.000 per maand toegenomen. In juni waren er in totaal 9 miljoen werkenden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden ook iets toegenomen. Vanaf maart kwamen er gemiddeld 2000 werklozen per maand bij, tot een totaal van 313.000. Daarmee komt de werkloosheid uit op 3,4 procent van de beroepsbevolking. Dat was in mei nog 3,3 procent.

In totaal hadden 4,1 miljoen mensen om verschillende redenen geen werk. Dat zijn naast werklozen bijvoorbeeld ook personen die niet recent hebben gezocht of bijvoorbeeld niet direct voor werk beschikbaar waren. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend.

Uitkeringsinstantie UWV registreerde eind juni 243.000 lopende ww-uitkeringen. Dat is een daling van 3,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. In alle beroepsgroepen was er sprake van aan afname, waarbij het aantal ww-uitkeringen bij de pedagogische beroepen het sterkst daalde.
voda
0
Already More Than 100,000 Containers Shipped via Intercity Barge - Port of Rotterdam

Since the start in early 2018, more than 100,000 containers have been transported via the Intercity Barge shuttle service. With the Intercity Barge, customers can pick up and deliver their containers at the location of their choice and are assured of timely delivery. The shuttle service connects the terminals of Hutchison Ports ECT Rotterdam on the Maasvlakte with the terminals and depots in the Waal- and Eemhaven area, the Botlek area, the Merwedehaven, Ridderkerk and Alblasserdam.

By bundling containers at these terminals and depots, it is possible to sail to and from the Maasvlakte with larger call-sizes. The Intercity Barge makes use of fixed windows at the ECT terminals and can therefore offer sustainable and efficient, but above all reliable, transport. Intercity Barge is a joint corridor initiative of Danser Group and European Gateway Services.

The Port of Rotterdam Authority welcomes freight bundling initiatives by market parties. Bundling of cargo, fixed visit agreements with larger cargo volumes and fixed point-to-point connections between inland terminals and deepsea terminals lead to a more reliable inland shipping product thanks to less delays in handling at the terminals. This improves the accessibility of the port of Rotterdam.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Vertrouwen consument neemt toe

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 06:54 | Views: 572

DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in juli opnieuw verbeterd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat werd positiever, terwijl de koopbereidheid volgens het statistiekbureau minder negatief is geworden.

Het consumentenvertrouwen bereikte in juli een stand van 2, tegen 0 een maand eerder Dat is boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit met 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 op min 41.

Het CBS maakte ook bekend dat consumenten in mei 2,4 procent meer hebben besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei was hoger dan die in de vier maanden ervoor. Er ging vooral meer geld naar woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Ook werd er meer gas verbruikt. De bestedingen aan nieuwe personenauto's daalden juist.
voda
0
Nederland investeert meer

(ABM FN-Dow Jones) De investeringen in Nederland zijn in mei flink toegenomen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In mei was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 8,9 procent groter dan in mei 2018. In april ging het nog om een stijging van 6,2 procent op jaarbasis.

In mei werd vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, transportmiddelen en machines meer geïnvesteerd dan een jaar eerder.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Mei heeft een werkdag meer dan mei 2018.

Volgens het CBS zijn de condities voor de investeringen in juli minder gunstig dan in mei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Vertrouwen Nederlandse beleggers in de lift'

Gepubliceerd op 27 jul 2019 om 08:15 | Views: 4.183

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is in juli licht gestegen. Volgens de maandelijkse beleggersbarometer van ING voelen beleggers zich gesteund door de klimmende AEX-index op de beurs in Amsterdam.

De graadmeter van de bank komt deze maand uit op 129 punten, van 125 punten in juni. De meeste voor het onderzoek ondervraagde investeerders merkten een verbetering in hun beleggingsportefeuille in de afgelopen maanden. Ook voor de komende tijd verwacht ruim de helft dat de waarde van de eigen beleggingen weer verder zal stijgen, vooral onder invloed van een stijgende AEX.

De meeste beurskansen worden verwacht in Nederland zelf, gevolgd door Azië (exclusief Japan). Overigens speelt voor ruim een derde van de beleggers klimaatverandering een rol bij het kiezen van hun investeringen. Meer dan de helft denkt volgens ING door de eigen beleggingskeuzes bij te kunnen dragen aan het tegengaan van klimaatverandering.

"We zien wereldwijd een enorme belangstelling voor duurzaam beleggen en dat duurzaam beleggen aan populariteit wint. Het is dan ook niet alleen vanuit een duurzaamheids-, maar ook vanuit een beleggingsperspectief interessant om aan deze trend mee te doen", zegt Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office.
voda
0
Containers Drive Throughput Growth in Port of Rotterdam

The port of Rotterdam achieved throughput of 240.7 million tonnes in the first six months of 2019. That is 3.4% more than in the first six months of 2018. Container throughput, one of the strategic priorities of the Port Authority, rose by 4.8% (in tonnes, +6.4% in TEU) by comparison with the first six months of 2018, which is also a new throughput record. That growth was mainly due to higher import and transhipment volumes.

Highlights

Total throughput of 240.7 million tonnes, a new record

Increase in container throughput to 7.5 million TEU (+6.4% in TEU, +4.8% in tonnes)

Moderate increase (+4.0%) in revenue of the Port of Rotterdam Authority to € 357.8 million

Clear increase (+7.0%) in operating result to € 134.8 million

Ongoing high investments (€ 177.1 million) in infrastructure

Other positive highlights were in the crude oil (+2.8%) and LNG (+94%) market segments. The rise in crude oil was driven by more imports of cheaper oil from the United States. LNG benefited mainly from more exports of American gas to Europe. Falls were seen in the first half year in the mineral oil products (-5.8%) and agribulk (-7.2%) market segments.

The financial results of the Port of Rotterdam Authority were good in the first half of 2019. Revenue from port dues, and rental and leasehold income from issued land, increased slightly, leading to a rise in revenue of 4.0% to € 357.8 million, with liquid bulk making the largest contribution. Partly because operating expenses rose less than revenue, the result from ordinary activities before taxation improved by 7.0% to € 134.8 million.

CEO Allard Castelein: “Throughput in the port is doing well, particularly in the strategically important container market segment. The financial results of the Port Authority are good. We can therefore continue to invest in the port, in physical infrastructure and in digital solutions for trade and logistics”.

Outlook

CEO Allard Castelein: “In the macroeconomic field, relations between the world's major trading blocs remain strained. There is also ongoing uncertainty about the introduction of trade tariffs post-Brexit. Both developments are rendering the prospects for the further growth of world trade uncertain. Given the global uncertainties mentioned here, the Port of Rotterdam Authority expects a slight weakening of the growth in cargo throughput in the second half of 2019”.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Producenten hebben meer vertrouwen

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 07:16 | Views: 39

DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van producenten in de industrie is in juli na twee maanden van dalingen weer wat verbeterd. Vooral over de verwachte bedrijvigheid en hun voorraden waren de producenten opgetogener.

Het vertrouwen ging naar 3,9 in juli van 3,3 een maand eerder, liet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. De afgelopen twintig jaar was het gemiddelde vertrouwen 1,0.

Producenten in de textiel-, kleding en lederindustrie waren het positiefst. In de transportsector waren meer zwartgallige dan positieve producenten te vinden.
voda
0
Werkloosheid eurozone verder gedaald

(ABM FN)De werkloosheid in de eurozone is in juni gedaald tot het laagste niveau sinds juli 2008. Dit meldde statistiekbureau Eurostat woensdagochtend.

De werkloosheid kwam uit op 7,5 procent, het laagste niveau sinds juli 2008.

In mei noteerde de werkloosheid in de eurozone nog op 7,6 procent en in juni 2018 op 8,2 procent.

In de Europese Unie kwam de werkloosheid in mei uit op 6,3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Opleving AEX richting 555/565 punten

(ABM FN-Dow Jones) Beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX buigt zich in een technische analyse over de vraag wat de onrust op de financiële markten betekent voor de AEX en de goudprijs. Blekemolen licht toe.

www.youtube.com/watch?v=iYUGDpx3SQ4

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Jos2233
0
Economische groei zet in Nederland stevig door. 944.000 banen erbij in Nederland in bijna 5 jaar tijd.
voda
0
Nederlandse detailhandel zet weer meer om

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft ook in juni meer omgezet. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In juni ging het om een stijging van 2,8 procent, tegenover een toename van 3,0 procent in mei.

In de non-foodsector groeide de omzet met 2,3 procent, de omzet van de foodsector steeg met 0,9 procent. Daarnaast werd online 16,8 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in juni. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 0,1 procent hoger dan in juni 2018.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Overheid heeft, tegen wil en dank, buffer om economie draaiend te houden

Hoe kan het dat de Nederlandse economie het zo goed blijft doen, terwijl internationaal de omstandigheden een stuk slechter zijn? Het heeft ook directeur Laura van Geest van het Centraal Planbureau (CPB) enigszins verrast, zegt ze, nadat het CBS woensdag een prima groeicijfer over het tweede kwartaal had gemeld.

Haar eigen CPB kwam donderdag met de meest recente verwachtingen die als basis zullen dienen voor de opstelling van de begroting van volgend jaar. Het kabinet presenteert die op Prinsjesdag.

Voor dit jaar is de groeiverwachting voor de tweede achtereenvolgende keer iets opgetrokken, tot inmiddels 1,8%. Na de groei van 0,5% in zowel het eerste als tweede kwartaal moest het CPB wel omhooggaan. De verwachtingen voor 2020 zijn ook beslist niet somber. Wel geeft Van Geest aan dat de omslag naar een soberder groeitempo is gemaakt, en de economie haar groeipiek al weer een aantal kwartalen achter zich heeft.

Voor 2020 gaat het CPB nu uit van een groei van 1,4%, slechts een fractie onder wat als het structurele groeitempo van Nederland wordt gezien. Van Geest: 'De vraag blijft natuurlijk: hoe lang houd je het vol in een internationaal onzekere omgeving?'

Tegengesteld

Delen van de Nederlandse economie worden trouwens wel geraakt door de handelsoorlog tussen de VS en China, en de slecht draaiende Duitse economie. In Nederland heeft met name de industrie het lastig, wat is terug te zien in een krimp van het productievolume sinds februari. Het is omdat het aandeel van de dienstensector in de economie inmiddels zo is toegenomen, dat die sector op eigen kracht kan blijven doordraaien. De grote vraag is hoe lang die opmerkelijke tegengestelde ontwikkeling bij industrie en dienstensector nog vol te houden is.

'Ik weet niet hoe dat voortgaat', zegt Van Geest, 'Feit is dat de binnenlandse economie nu veel steun ondervindt van de dienstensector. Wij verwachten wel dat de werkgelegenheidsgroei stevig inzakt.'

Een van de positieve verrassingen van dit jaar is het gedrag van investeerders. In maart dacht het Planbureau nog dat de investeringen dit jaar met 2,6% zouden stijgen. Maar ondernemers laten zich blijkbaar meer leiden door de huidige krapte op de arbeidsmarkt dan door het onzekere mondiale klimaat en ze hebben in de eerste helft van dit jaar fors extra geïnvesteerd. Dus trok het CPB de verwachting in juni al op tot 4,3% en inmiddels tot 4,7%.De vraag is hoe dat verder gaat. Het CPB gaat uit van meer terughoudendheid en een toename voor de investeringen van 2,3% volgend jaar. Overigens zou dat nog altijd bijna een procentpunt meer zijn dan de gemiddelde groei van de economie.

Bijdrage export

Dat het volgend jaar niet van de export moet komen, is gezien alle handelsperikelen geen verrassing. De bijdrage aan de groei van de export zal volgens het CPB marginaal zijn, en de laagste in vele jaren. De groei van de consumptieve bestedingen loopt vermoedelijk min of meer in de pas met het gemiddelde van de groei. Dat geldt ook voor de koopkracht.

Resteert de overheid. De vraag is hoe het de rest van dit jaar en volgend jaar met de overheidsconsumptie gaat. Die bestaat voor een belangrijk deel uit salarissen. Omdat het in een aantal sectoren lastig is aan personeel te komen, geeft de overheid minder uit dan ze van plan was. Ook komen plannen voor uitgaven aan defensie en infrastructuur minder snel tot een realisatie dan was verwacht.

Eigen ambities waarmaken

Het leidde er over 2018 al toe dat het CPB braaf de voornemens van de regering overnam en voor de overheidsconsumptie een plus van 3,0% noteerde, terwijl er uiteindelijk slechts 1,3% uit rolde. Voor dit jaar heeft het CPB de raming nu verlaagd van 2,9% naar 2,4%. Maar de vraag is of ook die 2,4% niet veel te optimistisch is. Het CBS meldde woensdag dat de overheidsconsumptie in het tweede kwartaal van dit jaar slechts met 0,8% is gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De overheid moet dus nog een flinke slag slaan om eigen ambities waar te maken.

Dat kan tot twee positieve conclusies leiden. Het blijkt dus dat de groei in Nederland in de eerste helft van dit jaar vrijwel geheel uit de marktsector is gekomen. Die trekt de kar dus op eigen kracht. Bovendien, als het economische beeld toch scherp verslechtert, dan beschikt de overheid over een flinke buffer om de eerste klap op te vangen.

Van Geest stelde donderdag vast dat de overheid een flink deel van de groei voor haar rekening gaat nemen. En dat kan makkelijk want het overschot op de begroting slinkt volgend jaar, maar blijft in de plus.

fd.nl/economie-politiek/1312745/overh...
2.277 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen hoger door hoop steunmaatregelen

11:51 De Europese beurzen stonden maandag in het groen. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de we... 3

  Indices

  AEX 547,84 +1,09%
  EUR/USD 1,1102 +0,07%
  Germany30^ 11.724,50 +1,40%
  Gold spot 1.498,73 -0,98%
  LDN100-24h 7.192,64 +0,89%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 26.167,32 +1,04%

  Stijgers

  Heijmans
  +5,88%
  Boskalis
  +5,58%
  AMG
  +5,27%
  Arcelo...
  +4,19%
  BESI
  +4,01%

  Dalers

  IMCD
  -2,58%
  Galapagos
  -1,71%
  Brunel
  -1,52%
  NN Group
  -1,30%
  Flow T...
  -0,91%

  Nieuws Forum Meer»

  (38)

  DeZwarteRidder op 19-aug-19 14:26
  (28)

  gokker op 19-aug-19 14:25
  (3)

  havik of duif op 19-aug-19 14:19
  (5)

  GWalstra op 19-aug-19 14:18
  (7)

  Pasti op 19-aug-19 14:15

  Column Forum Meer»

  (74)

  Hassan de yassan op 19-aug-19 14:08
  (7)

  Brulboei op 19-aug-19 13:24
  (4)

  Snugger op 19-aug-19 12:07
  (12)

  Snugger op 19-aug-19 10:57
  (4)

  Snugger op 19-aug-19 10:22