Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

alleen positief nieuws!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Recordwinst voor niet-financiële bedrijven

Gepubliceerd op 24 dec 2018 om 06:53 | Views: 2.083

DEN HAAG (AFN) - De brutowinst voor belasting van niet-financiële bedrijven kwam in het derde kwartaal van het jaar uit op 67,2 miljard euro. Dat was 4,7 miljard euro meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder en het hoogste bedrag sinds het begin van de metingen in 1999. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor seizoeneffecten, merkt het statistiekbureau specifiek op. In het tweede kwartaal is de winst doorgaans lager omdat in dat kwartaal vakantiegelden worden uitbetaald.

De stijging kwam deels door een toename van ontvangen dividenden en winsten van dochtermaatschappijen met 2,1 miljard euro. Deze toename komt geheel op het conto van de winst van buitenlandse dochters, die 2,7 miljard euro hoger was dan in het derde kwartaal van 2017. Vooral Shell, maar ook enkele andere bedrijven zagen hun inkomsten uit het buitenland stevig toenemen. Voor een deel was de hogere buitenlandse winst incidenteel.

De operationele winst van de niet-financiële bedrijven was overigens, ondanks een toename van de loonkosten, in het derde kwartaal 1,8 miljard euro hoger dan in het derde kwartaal van 2017. De toename van de loonkosten wordt mede veroorzaakt door de groei van de werkgelegenheid, aldus het CBS. Met 47,8 miljard euro was ook de operationele winst hoger dan ooit tevoren. Vooral uitzendbureaus, computerservicebedrijven, bedrijven in de groothandel en bedrijven in de gezondheidszorg boekten hogere operationele winsten.
voda
0
Meer investeringen in oktober

Gepubliceerd op 24 dec 2018 om 06:40 | Views: 623

DEN HAAG (AFN) - In oktober was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 7,4 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. In woningen, gebouwen en machines is opnieuw meer geïnvesteerd, aldus het statistiekbureau.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Afgelopen oktober had een werkdag meer dan de oktobermaand van 2017. Volgens de zogeheten investeringsradar van het CBS zijn de condities voor de investeringen in december minder gunstig dan in oktober.
voda
0
'Nederland koploper met netto extern vermogen'

Gepubliceerd op 24 dec 2018 om 14:08 | Views: 156

AMSTERDAM (AFN) - Nederland is koploper in Europa als het gaat om het netto extern vermogen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van nieuwe cijfers.

Het gaat om een indicator die het saldo van vorderingen en verplichtingen ten opzichte van het buitenland weergeeft. Deze is in het derde kwartaal met 39 miljard euro toegenomen tot 690 miljard euro. Op de lopende rekening van de betalingsbalans realiseerde Nederland daarnaast een overschot van 21 miljard euro, ofwel 11 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Het overschot ligt daarmee 1 procentpunt hoger dan in het derde kwartaal van 2017.

Nederlandse beleggers haalden volgens DNB afgelopen kwartaal goede rendementen, vooral op hun buitenlandse aandelen. De waarde van hun buitenlandse aandelen en participaties in beleggingsfondsen nam met 22 miljard euro toe. De Nederlandse aandelen daalden juist licht in waarde. Volgens de centrale bank was in die laatste categorie sprake van een min van 2 miljard euro.
voda
0
Wereldhandel stijgt in oktober - CPB

(ABM FN-Dow Jones) Het wereldhandelsvolume is in oktober op maandbasis gestegen. Dit meldde het Centraal Planbureau maandag in zijn Wereldhandelsmonitor.

In oktober stegen de wereldhandelsvolumes met 1,1 procent ten opzichte van september. In september was nog sprake van een krimp van 1,1 procent, gelijk aan de initiële schatting.

De wereldwijde industriële productie steeg in oktober 0,2 procent, tegenover een daling van 0,2 procent in de voorgaande maand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Producenten opnieuw meer vertrouwen

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse producenten is in december opnieuw gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex ging van 7,2 in november naar 7,5 deze maand.

Producenten waren positiever over de verwachte bedrijvigheid, aldus het CBS. Het oordeel over de orderportefeuille en de voorraden gereed product verslechterde daarentegen.

Gemiddeld kwam het producentenvertrouwen in 2018 uit op 7,9. Dat is het hoogste jaargemiddelde sinds de start van de enquête in 1985.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Afzetprijzen Nederlandse industrie opnieuw hoger

(ABM FN-Dow Jones) De afzetprijzen in de Nederlandse industrie zijn in november gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De prijzen namen afgelopen maand met 2,7 procent op jaarbasis toe. In oktober stegen de prijzen nog met 5,3 procent.

De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie.

In november 2018 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie 58 euro. Dat is ruim 8 procent meer dan een jaar eerder. In oktober was de prijs voor een vat ruwe olie ruim 70 euro, ruim 43 procent hoger dan in oktober 2017.

Op maandbasis daalden de afzetprijzen in november evenwel met bijna twee procent. De prijzen op de binnenlandse markt namen met ruim 1 procent af en die op de buitenlandse markt met 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse industrie groeit weer harder

Gepubliceerd op 2 jan 2019 om 09:07 | Views: 2.673

ZOETERMEER (AFN) - De Nederlandse industrie is afgelopen maand weer harder gegroeid. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de sector meet kwam in december flink hoger uit dan een maand eerder. Over heel 2018 werd een record neergezet.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) kwam de zogenoemde PMI-graadmeter de laatste maand van 2018 uit op een niveau van 57,2. In november was dat nog 56,1. Een niveau boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

Onder meer de orders en de productieomvang namen toe. Daardoor stegen ook de achterstanden, al hadden grondstoftekorten daar ook een rol in. De levertijden namen opnieuw toe. Ook de werkgelegenheid groeide verder.

Record

Voor heel 2018 werd een PMI-cijfer van 59,7 in de boeken gezet. Dat was een nieuw record. Het oude hoogste jaarcijfer was dat van 2017, toen een peil van 59,2 werd bereikt. Voor 2019 is de industrie opnieuw optimistisch over de productiegroei.

In de eurozone kwam de PMI volgens marktonderzoeker Markit uit op 51,4 zoals ook al bleek uit eerdere ramingen. Ook de bedrijvigheid in de Duitse industrie nam toe. Markit kwam voor dat land uit op een waarde van 51,5 en ook dat was gelijk aan de voorlopige raming.

In Frankrijk nam de industriële bedrijvigheid af. De inkoopmanagersindex kwam daar uit op 49,7. In Italië werd een waarde van 49,2 neergezet. Dat was de derde maand op rij met minder bedrijvigheid, maar de afname was wel minder sterk dan in doorsnee werd verwacht.
voda
0
Berlin approves EUR 7 billion tunnel project connecting Germany and Denmark

Sputnik reported that the 19 km Fehmarnbelt link was supposed to be constructed in 2024, but the project has been previously delayed due to environmental protests in Germany. Berlin has approved EUR 7 billion rail and road tunnel that would link the Danish island of Lolland to the German island of Fehmarn.

Mr Claus Dynesen, project director at Femern A/S company, responsible for the construction, said in a statement that "This is the result of several years of cooperation between the parties involved in Denmark and Germany."

Now, the firm has 14 days to review the approval from Schleswig-Holstein's authorities before it is signed.

Source : Sputnik
voda
0
Industriële productie omhoog in november

Gepubliceerd op 9 jan 2019 om 06:54 | Views: 1.249

DEN HAAG (AFN) -De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in november 2,1 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. De stijging is kleiner dan in oktober.

De productie van de metaalproductenindustrie groeide het sterkst. Ook de productie van de machine-, de rubber- en kunststof-, en van de elektrische-apparatenindustrie groeide sterker dan gemiddeld in de totale industrie, aldus het statistiekbureau. Onder meer de farmaceutische industrie zag de gemiddelde dagproductie afnemen.
voda
0
Sinds 2001 niet meer zo weinig faillissementen

(ABM FN-Dow Jones) In 2018 waren er weinig faillissementen in Nederland. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2018 zijn 3.144 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 4,5 procent minder dan in 2017 en het laagste aantal sinds deze eeuw, aldus het CBS.

In december 2018 werden er wel 50 bedrijven en instellingen meer failliet verklaard dan in november.

Onduidelijke trend

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Vervolgens wisselden stijgingen en dalingen elkaar af. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna is het aantal faillissementen echter drie maanden op rij gestegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
marcel13
0
15-01-2019 BAM en Beamix brengen 3D-betonprinten in hogere versnelling met nieuwe fabriek

Een printrobot op rails met vier printbedden langszij. Daarmee willen BAM Infra en mortelleverancier Weber Beamix een enorme impuls geven aan het printen van betonconstructies.

www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2019/0...
marcel13
1
Eerste 3D-printlocatie voor beton geopend

De 3D-betonprinter gaat volgens de betrokken partijen voor opschudding in de bouwsector zorgen. Met een 3D-printer kunnen eenvoudig vormen worden gemaakt die met een traditionele bouwwijze erg arbeidsintensief zijn. Bouwen gaat daardoor sneller en is bovendien milieuvriendelijker.

www.telegraaf.nl/financieel/3023693/e...
GeduldBelegger
0
De volatiliteit van de cannabissector is goed te meten!

Hoe volatiel is de cannabissector wel niet?
Met wat hulp is het goed te meten, maakt dit artikel duidelijk cannabisaandelen.nl/archieven/421
voda
0
Update: Meer consumptie in november

(ABM FN-Dow Jones) Consumenten hebben in november 2,0 procent meer besteed dan in november 2017. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In oktober ging het nog om een stijging van 1,7 procent op jaarbasis.

In november 2018 hebben consumenten vooral meer uitgegeven aan duurzame goederen, bijna drie procent. Daarbij hebben ze vooral meer besteed aan huishoudelijke apparaten en kleding. Aan auto’s hebben ze echter een stuk minder uitgegeven dan een jaar eerder. Aan voedingsmiddelen gaven ze 1 procent meer uit.

Vorige week meldde het CBS dat de detailhandel in november ruim 4 procent meer heeft omgezet dan in november 2017. Het verkoopvolume lag 3,2 procent hoger. Ook dit cijfer is gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen.

De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Vooruitzichten

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de consumptie in januari minder gunstig dan in november.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
GeduldBelegger
0
Ontzettend positief is dat de hennep en cannabisplant eindelijk nar de war on drugs úit de illegaliteit wordt gehaald. In Canada is sinds 17 oktober cannabis 100% legaal, waar het voor medicinaal gebruik al lang legaal was. In Amerika is net voor kerst farmbill2018 aangenomen (boeren mogen nu legaal hennep verbouwen) en steeds meer staten legaliseren het gebruik van de plant. Er zijn behoorlijk wat bedrijven om in te beleggen, hier wordt we de industrie uiteen gezet cannabisaandelen.nl/archieven/426
marcel13
0
6 februari 2019
*BAM verwerft nieuwe bouwopdracht in Denemarken
*Bouwsom van 40 miljoen euro
marcel13
0
12-2-2019 11:03:24
BAM-dochter AM heeft groen licht gekregen voor de gebiedsontwikkeling van het Landgoed Wickevoort met maximaal 1000 woningen. Het bestemmingsplan voor het project, waarbij wordt samengewerkt met de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Epilepsie Nederland (SEIN), is goedgekeurd door de Raad van State.

www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/AM-kr...
voda
0
Aantal faillissementen neemt af

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal faillissementen in Nederland is in januari afgenomen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Er werd vorige maand 47 bedrijven minder failliet verklaard dan in december 2018. In de drie voorafgaande maanden steeg het aantal faillissementen juist.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in januari 271 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard.

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna was er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Vervolgens wisselden stijgingen en dalingen elkaar af. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna is het aantal faillissementen echter drie maanden op rij gestegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street op winst

19:39 De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over...

  Indices

  AEX 541,37 +0,15%
  EUR/USD 1,1334 -0,02%
  Germany30^ 11.445,10 +0,19%
  Gold spot 1.327,52 +0,29%
  LDN100-24h 7.163,53 -0,03%
  NY-Nasdaq Composite 7.459,71 0,00%
  US30# 25.960,25 +0,45%

  Stijgers

  ASMI
  +11,95%
  Heijmans
  +3,44%
  AMG
  +2,62%
  OCI
  +2,33%
  Volker...
  +1,80%

  Dalers

  Alfen ...
  -6,34%
  Brunel
  -2,36%
  Intert...
  -1,82%
  PostNL
  -1,77%
  Pharming
  -1,69%

  Nieuws Forum Meer»

  (7)

  DeZwarteRidder op 22-feb-19 20:16
  (3)

  Bowski op 22-feb-19 19:39
  (4)

  betweeter op 22-feb-19 19:18
  (5)

  het zwaard op 22-feb-19 18:41
  (15)

  Makita op 22-feb-19 17:31

  Column Forum Meer»

  (190)

  Formule1-Fan op 22-feb-19 21:09
  (24)

  Beperktedijkbewaking op 22-feb-19 18:58
  (4)

  ronaldus op 22-feb-19 16:33
  (5)

  Snugger op 22-feb-19 14:12
  (56)

  Pomper op 22-feb-19 13:50