Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Holland Colours AEX:HOLCO.NL, NL0000440311

  • 94,000 23 apr 2024 15:49
  • -2,500 (-2,59%) Dagrange 94,000 - 95,000
  • 71 Gem. (3M) 160

Holland Colours keert terug naar winst in '10

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 juni 2010 18:56
    Holland Colours keert terug naar winst in 2009/2010


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv heeft als gevolg van kostenbesparingen het boekjaar 2009/10 met een nettowinst kunnen afsluiten, vooral dankzij gunstige ontwikkelingen in het tweede halfjaar, maakt de producent van kleurstoffen dinsdag nabeurs bekend. Het bedrijf verwacht in de eerste helft van het lopende boekjaar verdere verbetering van resultaat en omzet.

    De nettowinst kwam in het op 31 maart 2010 geeindigde boekjaar uit op EUR1,2 miljoen, waar het vorige boekjaar nog een nettoverlies van EUR0,6 miljoen werd geboekt. Het positieve resultaat werd vooral in de tweede helft van het boekjaar gerealiseerd.

    Over het hele jaar kwam de omzet 4% lager uit op EUR51 miljoen, tegen EUR53,3 miljoen in het vorige boekjaar.

    Het nettoresultaat en de omzet van Holland Colours waren beter dan analist Frank van Wijk van SNS Securities had verwacht. Hij voorzag een nettowinst van EUR0,2 miljoen bij een omzet van EUR49,9 miljoen.

    De producent van kleurstoffen voor onder meer bouwmaterialen, de auto-industrie en verpakkingsmiddelen zal tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 5 juli 2010 voorstellen een dividend over het afgelopen boekjaar van EUR0,50 uit te keren. Vorig jaar werd het dividend vorig nog gepasseerd. Gezien de aanhoudende onzekere marktomstandigheden spreekt Holland Colours geen verwachting uit over het resultaat en de omzet voor het lopende boekjaar, maar het bedrijf uit Apeldoorn zegt voor het eerste halfjaar een "duidelijke stijging van de omzet" en een "meer dan evenredige stijging" van het resultaat te verwachten.

    Het aandeel Holland Colours sloot dinsdag op EUR19,66.



    - Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 1 juni 2010 19:46
    UPDATE: Holland Colours keert terug naar winst in 2009/2010


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Holland Colours keert terug naar winst in 2009/2010' om informatie en commentaar bestuursvoorzitter toe te voegen)



    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv heeft als gevolg van kostenbesparingen en omzetstijging het boekjaar 2009/10 met een nettowinst kunnen afsluiten, vooral dankzij gunstige ontwikkelingen in het tweede halfjaar, maakt de producent van kleurstoffen dinsdag nabeurs bekend. Het bedrijf verwacht in de eerste helft van het lopende boekjaar verdere verbetering van resultaat en omzet.

    De nettowinst kwam in het op 31 maart 2010 geeindigde boekjaar uit op EUR1,2 miljoen, waar het vorige boekjaar nog een nettoverlies van EUR0,6 miljoen werd geboekt. De winst per aandeel kwam uit op EUR1,34.

    Gezien de aanhoudende onzekere marktomstandigheden spreekt Holland Colours geen verwachting uit over het resultaat en de omzet voor het lopende boekjaar. Wel zegt het bedrijf uit Apeldoorn voor het eerste halfjaar een "duidelijke stijging van de omzet" en een "meer dan evenredige stijging" van het resultaat te verwachten.

    Het positieve resultaat over 2009/2010 werd vooral in de tweede helft van het boekjaar gerealiseerd. Het bedrijfsresultaat kwam uit op een operationele winst van EUR2,7 miljoen tegen een operationeel verlies van EUR0,6 miljoen een jaar geleden.

    De bedrijfslasten namen met EUR2,8 miljoen af naar EUR21,5 miljoen door minder personeel, betere procesbeheersing en lagere investeringen.

    Holland Colours ziet de grondstofprijzen echter terugkeren naar "oude niveaus" als gevolg van kleinere voorraden bij leveranciers.

    "Daarbij is mijn zorg over de beschikbaarheid van grondstoffen groter dan de ontwikkeling van de prijs", zegt bestuursvoorzitter Bernard van Schaik tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Over het hele jaar kwam de omzet 4% lager uit op EUR51 miljoen, tegen EUR53,3 miljoen in het vorige boekjaar. In het eerste en tweede kwartaal daalde de omzet met respectievelijk 26% en 9%, maar in het derde en vierde kwartaal was er een omzetgroei van respectievelijk 5% en 26%.

    Holland Colours zag de omzet in Europa met 10% dalen met name door de stagnerende bouwmarkt. In Amerika steeg de omzet juist met 5% vanwege de licht aantrekkende bouwactiviteiten. In Azie kon de daling van de omzet "ruimschoots" worden gecompenseerd door een stijging van de verkoop van eigen producten. Het kleurstoffenbedrijf ziet door de sterke concurrentie een toenemende druk op marktaandeel, omzet en prijzen van kleurstoffen voor de verpakkingsmarkt.

    "In Azie is de bouwmarkt veel minder belangrijk, maar zijn we sterk in de verpakkings- en siliconenmarkten", zegt Van Schaik.

    Het nettoresultaat en de omzet van Holland Colours waren beter dan analist Frank van Wijk van SNS Securities had verwacht. Hij voorzag een nettowinst van EUR0,2 miljoen bij een omzet van EUR49,9 miljoen.

    De producent van kleurstoffen voor onder meer bouwmaterialen, de auto-industrie en verpakkingsmiddelen zal tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 5 juli 2010 voorstellen een dividend over het afgelopen boekjaar van EUR0,50 in contanten uit te keren. Vorig jaar werd het dividend nog gepasseerd.

    Holland Colours streeft voor de komende drie jaar naar een omzetgroei van 8% tot 12% per jaar, een "meer dan evenredige" groei van de wint per aandeel en een groei van het rendement op eigen vermogen (roi) van tenminste 15%. De roi was in het afgelopen boekjaar 8,8%. Het bedrijf bleef met een total debt/EBITDA-ratio van 2 op 31 maart 2010 ruimschoots binnen de bankconvenanten met een maximale ratio van 3.

    Het aandeel Holland Colours sloot dinsdag op EUR19,66.



    - Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
  3. forum rang 10 voda 2 juni 2010 16:18
    Holland Colours straalt vertrouwen uit - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours straalt met veel beter dan verwachte jaarcijfers, een dividendbetaling in cash en verhoogde doelstellingen veel vertrouwen uit, zegt analist Frank van Wijk van SNS Securities. De dinsdag nabeurs bekendgemaakte omzet en resultaat zijn veel beter dan Van Wijk had verwacht. Hij noemt de cijfers "sterk" en is verrast door de aangekondigde dividendbetaling, die volgens hem het vertrouwen van management en banken voor de komende periode illustreren. Dat blijkt ook uit verhoogde targets voor omzetgroei, winst per aandeel en rendement op geinvesteerd vermogen, zegt hij. Van Wijk gaat hertaxaties maken op het huidige accumulate-advies en EUR17 koersdoel van SNS. Het aandeel Holland Colours sloot dinsdag op EUR19,66. (BTK)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links