Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming verkoopt belang dochter DNage

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Legrand
0
Pharming verkoopt belang dochter DNage17 mei 2010, 12:10 uur

LEIDEN (AFN) - Pharming verkoopt een belang van 49 procent in zijn dochter DNage terug aan de vroegere eigenaren. Dit maakte het biotechnologiebedrijf maandag bekend.

De kopers betalen Pharming niet in contanten, maar zien in ruil voor het belang af van maximaal 10 miljoen euro aan toekomstige betalingen. Als onderdeel van de transactie krijgen de aandeelhouders ook 5 miljoen aandelen Pharming. Het resterende belang van 51 procent houdt Pharming zelf totdat zich een nieuwe investeerder heeft gemeld.

Pharming kocht DNage in 2006 in ruil voor 4 miljoen aandelen en een deel van de toekomstige omzet. De toenmalige eigenaren van DNage waren onder meer het Erasmus Medisch Centrum en investeringsfondsen onder aanvoering van Life Sciences Partners. DNage doet onderzoek naar geneesmiddelen voor verouderingsziekten.
[verwijderd]
0
Pharming ingewijden afstoting van DNage
Sterke focus op Rhucin, vermindering van de geld nodig en passiva

Leiden, Nederland, de 17 mei 2010. Biotech bedrijf Pharming Group NV ("Pharming" of "de Onderneming") (NYSE Euronext: PHARM) kondigt vandaag aan dat het is het proces gestart om haar financieel belang in haar volle dochteronderneming DNage BV terug te dringen ("DNage") om vermindering van het geld nodig hebben en zich volledig richten op de commercialisering van zijn belangrijkste product Rhucin ®. Als een eerste stap in dit proces, heeft het bedrijf een akkoord bereikt met de voormalige aandeelhouders van DNage van wie DNage werd overgenomen door Pharming in 2006.

Na voltooiing van deze eerste stap van het proces van afstoting, toekomstige earn-out van Pharming betalingen die verschuldigd zijn aan de voormalige aandeelhouders van DNage tot € 10 miljoen zal worden beslecht door de uitgifte van 5 miljoen aandelen Pharming en een 49% aandeel in DNage. Pharming therefo opnieuw in eerste instantie houdt een meerderheidsbelang van 51% in het aandelenkapitaal van DNage. Dit zal naar verwachting dalen na DNage stelt nieuwe investeerders. Totdat deze nieuwe financiering is afgerond, zal Pharming DNage brug met een beperkte financiering te verstrekken. Daarna zal de financiering stop te zetten Pharming van DNage.

De gedeeltelijke spin-off van DNage past goed bij de strategie van Pharming om haar activiteiten te richten op de commercialisering van lead product Rhucin en de ontwikkeling van andere programma's die verband houden met biologische producten (recombinante eiwitten). Het platform onderzocht door DNage wordt gebruikt om de spannende nieuwe benaderingen op het gebied van ouderdomsziekten te ontwikkelen en heeft zich snel ontwikkeld tot het stadium waarin meer klinische proeven en andere studies bij mensen dienen te worden gestart. Deze activiteiten vereisen een aanzienlijke extra investeringen waarvoor gespecialiseerde investeerders nu zullen worden geïdentificeerd die de risico's en beloningen te delen door de aankoop van nieuw uitgegeven aandelen in DNage. Het netto-effect van deze spin-o ff voor Pharming zal een beperkte cash nodig vooruit gaan, terwijl een deel van de opwaartse potentie in DNage.

Na voltooiing van de gedeeltelijke spin-off, maar niet later dan op de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 27 mei 2010 zal Dr Rein Strijker van Pharming's ontslag uit raad van bestuur en zal de functie van Chief Executive Officer en Managing Director van DNage. Zijn huidige taken zullen worden overgenomen door Pharming's raad van bestuur. Intussen, zoals eerder aangekondigd, is de Vennootschap in het proces van het werven van een Chief Financial Officer verder de raad van bestuur versterken bredere financiële expertise. Afronding van de gedeeltelijke spin-off is te verwachten in het tweede kwartaal van 2010. Verdere details zullen worden verstrekt na de voltooiing van de transactie.

"Pharming is hard gewerkt aan de verwachte goedkeuring van ons belangrijkste product Rhucin in de Europese Unie en de overgang naar een commerciële PHAs e. Onze prioriteit is van de commercialisering van Rhucin voor acute HAE-aanvallen en de klinische ontwikkeling van de C1-remmer voor de follow-on aanwijzingen op het gebied van niertransplantatie. Deze heroriëntatie zal voor een optimale verdeling van onze middelen te verstrekken aan de Rhucin/C1 franchise, met het doel van het maken van Pharming financieel haalbaar op basis van toekomstige inkomsten uit deze prioritaire projecten ", zei Dr Sijmen de Vries, CEO van Pharming. "We erkennen het potentieel van de DNage technologie platform, maar tegelijkertijd aanzienlijke investeringen in verder onderzoek en ontwikkeling nodig zullen zijn om te profiteren van deze kansen. Sinds onze doelen zijn om ons eerste product op de markt brengen van dit jaar en een cash-flow positief geworden onderneming zo spoedig mogelijk, geloven we dat deze spin-off transactie, waarin we houden een belang in de kop van DNage, is in het beste belang van Pharming en onze aandeelhouders. '
pardon
0
Als ik het goed bekijk weten ze bij Pharming nu bijna zeker dat de goedkeuring er komt,anders ga niet zo ver om andere kanshebbers gedeeltelijk af te stoten.
pardon
0
Lees deze regel ze hebben het niet meer over goedkeuren,maar alleen over vermarkten!!

De reden om het belang in DNage af en te bouwen en de financiering op termijn te staken is dat Pharming zich geheel wil focussen op het vermarkten van zijn product Rhucin, gericht op de behandeling van erfelijk angioedeem.
[verwijderd]
1
Het paradepaardje met de gouden toekomst wordt dus nu brons. Vroegere eigenaren DNage en nieuwe investeerders eten mee in de ruif bij inkomsten van dit onderdeel.
[verwijderd]
0
quote:

ciddix schreef:


Het paradepaardje met de gouden toekomst wordt dus nu brons. Vroegere eigenaren DNage en nieuwe investeerders eten mee in de ruif bij inkomsten van dit onderdeel.


wat eerst leek op erwtesoep is verworden tot een watersoepje
Legrand
0
Pharming bouwt belang in DNage af om uitgaven te beperken
Maandag 17 mei 2010 12:37
Door Robin van Daalen
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Biotechnologiebedrijf Pharming Group nv bouwt zijn belang in onderdeel DNage bv af, om de uitgave van kasmiddelen terug te dringen en zich volledig op het commercialiseren van zijn belangrijkste product te kunnen richten.
Als eerste stap zal Pharming de bij de overname van DNage afgesproken earn-out regeling van maximaal EUR10 miljoen aan de voormalige eigenaren voldoen door 5 miljoen nieuwe aandelen Pharming en een 49%-belang in DNage over te dragen aan de voormalige eigenaren van DNage.
Daarna verwacht Pharming dat het resterende 51%-belang verder zal verwateren als er nieuwe investeerders in DNage worden aangetrokken.
Tot die tijd zal Pharming DNage voorzien van een beperkte overbruggingsfinanciering. Daarna stopt Pharming met het investeren in het bedrijf, dat zich richt op de ontwikkeling van een technologieplatform voor DNA-reparaties.
De reden om het belang in DNage af en te bouwen en de financiering op termijn te staken is dat Pharming zich geheel wil focussen op het vermarkten van zijn product Rhucin, gericht op de behandeling van erfelijk angioedeem.
Bij afronding van de deal wordt bestuurslid Rein Strijker Chief Executive Officer (CEO) van DNage.

Door Robin van Daalen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; robin.vandaalen@dowjones.com
Lordjord
0
Hierbij ook, als ze echt zouden verwachten dat Rhucin een dezer dagen wordt afgekeurd zouden ze niet hun ander product de deur uit doen. Dit zou dan eventueel een tweede toekomstige inkomstenbron kunnen zijn. Dus wie weet.
Legrand
0
Als gevolg van de verschillende aankondigingen conversie, in totaal € 2,0 miljoen, vanaf de maand januari 2010 € 7.500.000 prive Obligaties, Pharming uitgegeven voor een totaal 6.256.028 gewone aandelen in ruil voor deze conversies. Deze omzettingen hebben verminderd de nominale waarde van de Obligaties uitgegeven obligaties in januari 2010 naar € 4,8 miljoen. Als gevolg daarvan, het totale aantal Pharming's van de uitstaande gewone aandelen is momenteel 162.921.104

Deze 2 mlj van vandaag heeft toch betrekking op die 7,5 mlj prive Obligaties van januari..........

En deze 7,5 mlj zou gebruikt worden voor de commerciële ontwikkeling van Rhucin, zijn middel voor de behandeling van acute zwellingen van zwak weefsel.

Is de commerciële ontwikkeling van Rhucin dan nu ook in volle gang?
[verwijderd]
0
quote:

Lordjord schreef:


Hierbij ook, als ze echt zouden verwachten dat Rhucin een dezer dagen wordt afgekeurd zouden ze niet hun ander product de deur uit doen. Dit zou dan eventueel een tweede toekomstige inkomstenbron kunnen zijn. Dus wie weet.


Stel nu dat Rhucin wordt afgekeurd , wat ik niet verwacht ,dan heeft men in ieder geval dit zaakje afgehandeld?
Als Rhucin wordt goedgekeurd, red men het ook niet om DNage zonder hulp van investeerders verder te ontwikkelen.
Dat is wel duidelijk. Het zou wel kunnen maar dan moet men een emissie lanceren van minstens 100 miljoen aandelen? en daar wringt de schoen mogelijk?
sam en moos
2
"De bij de overname van DNage afgesproken earn-out regeling van maximaal EUR10 miljoen aan de voormalige eigenaren wordt voldaan door 5 miljoen nieuwe aandelen Pharming en een 49%-belang in DNage over te dragen aan de voormalige eigenaren van DNage."

Ik zal het wel niet goed begrijpen, maar als je 10 miljoen euro tegoed hebt en daarvoor in de plaats 5 miljoen aandelen krijgt, betekend dit m.i. toch een prijs van € 2,00 per aandeel. Mijn verwachting is derhalve dat men die koers binnenkort verwacht te halen als Rhucin wordt goedgekeurd en zelf denk ik dat de koers dan zeer snel op € 4,00 zal staan.
[verwijderd]
0
quote:

sam en moos schreef:


"De bij de overname van DNage afgesproken earn-out regeling van maximaal EUR10 miljoen aan de voormalige eigenaren wordt voldaan door 5 miljoen nieuwe aandelen Pharming en een 49%-belang in DNage over te dragen aan de voormalige eigenaren van DNage."

Ik zal het wel niet goed begrijpen, maar als je 10 miljoen euro tegoed hebt en daarvoor in de plaats 5 miljoen aandelen krijgt, betekend dit m.i. toch een prijs van € 2,00 per aandeel. Mijn verwachting is derhalve dat men die koers binnenkort verwacht te halen als Rhucin wordt goedgekeurd en zelf denk ik dat de koers dan zeer snel op € 4,00 zal staan.Volgens mij hebben ze er ook een 49% belang bij gekregen in Dnage.

Is die 49% niets waard dan??

In 2006 stond de koers tussen de 3 en 4 euro.
Ga uit van 3,50 * 4.000.000 = 14 miljoen euro.
Dus dat belang zou teruggerekend 7 miljoen zijn.
en de overige 3 miljoen is dus aangevuld door 5 miljoen aandleen. met een waarde dus van 3/5 = 0,60 cent per aandeel
[verwijderd]
0
bij afkeuring word biovitrum nieuwe eigenaar van Pharming voor ? bedrag en nu word DNage ontrokken en gaat het hele circus weer vrolijk verder.....
[verwijderd]
1
quote:

beeldscherm schreef:


bij afkeuring word biovitrum nieuwe eigenaar van Pharming voor ? bedrag en nu word DNage ontrokken en gaat het hele circus weer vrolijk verder.....


maw ze verwachten zelf - AFKEUR- waarom zou je deze stap dan anders doen in deze fase??
pardon
0
quote:

sam en moos schreef:


"De bij de overname van DNage afgesproken earn-out regeling van maximaal EUR10 miljoen aan de voormalige eigenaren wordt voldaan door 5 miljoen nieuwe aandelen Pharming en een 49%-belang in DNage over te dragen aan de voormalige eigenaren van DNage."

Ik zal het wel niet goed begrijpen, maar als je 10 miljoen euro tegoed hebt en daarvoor in de plaats 5 miljoen aandelen krijgt, betekend dit m.i. toch een prijs van € 2,00 per aandeel. Mijn verwachting is derhalve dat men die koers binnenkort verwacht te halen als Rhucin wordt goedgekeurd en zelf denk ik dat de koers dan zeer snel op € 4,00 zal staan.
Ze hadden geen 10 miljoen te goed,ze kregen alleen de eerste 10 miloen van een toekomstige winst als die ooit gemaakt zou worden!!!
[verwijderd]
0
quote:

beeldscherm schreef:


[quote=beeldscherm]
bij afkeuring word biovitrum nieuwe eigenaar van Pharming voor ? bedrag en nu word DNage ontrokken en gaat het hele circus weer vrolijk verder.....
[/quote]

maw ze verwachten zelf - AFKEUR- waarom zou je deze stap dan anders doen in deze fase??


Dreigend Proces?
Eis partner uit Zweden?
Eis USA partner om geen onberekenbare schuld tegen te komen?

Wel er zijn legio antwoorden te verzinnen.

Feiten worden 27 Mei verteld.
En Pharming Bezit nog steeds een meerderheid in Dnage.

Wat wel grappig is IMO is dat het nieuws steeds beter wordt al zal de koers nog niks laten zien sterker ik verwacht zelfs vandaag een 0 stand om 1735

Ruud.. 19 Mei dan komt er nieuws wat er toe doet.
pardon
0
Zou de eerste aandeelhouders vergadering zijn waar nieuws word verteld dat er iets toe doet.Maak jezelf niets wijs daar word je alleen aan het lijntje gehouden.Het enige wat je verteld word is hoeveel geld ze nog nodig hebben.
[verwijderd]
0
Ik vind het linke soep om te beweren als de EMEA geen vragen meer heeft deze maand, Rhucin is goedgekeurd. Nu is de opinie wel zo dat de meesten een goedkeuring verwachten incluis de SNS analist.
[verwijderd]
0
Wel dat van die analisten is hoe de wind staat.
Feit is enkel dat 19 Mei de EMEA MOET komen met iets.

Dnage was een brok waar Pharming zich in dreigde te verslikken.
Dat men R Strijker heen stuurt met zijn Love baby zegt genoeg, dat men 51% van de aandelen behoud mag uiterst opmerkelijk heten.
Pharming gaat hier zeker nog op terug komen.

Wat wel een feit lijkt is dat er iets nog niet klaar is.
De koers gaat nog een keer down of blijft nog even waar ze is.

Maar het zal deze week anders gaan worden.

Ruud..

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,223   Verschil +0,00 (+0,08%)
Laag 1,195   Volume 13.965.174
Hoog 1,247   Gem. Volume 17.193.558
23-aug-19 17:35
label premium

Belangrijke stap voor Pharming

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium