Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.588 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: markt blijft zeer onevenwichtig

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond lijkt in een vrije val te zijn terechtgekomen, waarmee de euro ruim boven de 0,91 Britse pond is uitgekomen.

"De rente doet daar ook zijn werk", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank dinsdag tegen ABM Financial News. Voor de euro ligt er ten opzichte van de Britse munt nu een weerstand op 0,9150 Britse pond", aldus Jongbloed, die voorlopig de centrale banken voor de meeste actie ziet zorgen.

De handelaar ziet de euro/dollar in een bandbreedte noteren van 1,11 tot 1,12 dollar met een steun op 1,1090 dollar, hoewel het muntpaar hier nu iets onder noteert. "Ik schat in dat de kracht van de dollar toe te schrijven valt aan de inname van grote posities, maar of die verband houden met risico-aversie vraag ik me af", aldus Jongbloed.

De handelaar wees in dit verband ook op de goudprijs die dinsdag rond 1.470 dollar noteerde. "Het lijkt er op dat partijen cash willen. Alle zogeheten 'leverage' is er zo ongeveer uit", aldus de handelaar van Saxo Bank.

De centrale bank van Zweden neemt, net als tal van andere centrale banken in de wereld, stevige maatregelen om de gevolgen van het coronavirus het hoofd te bieden. Het voornemen is de rente te verlagen van 0,75 procent naar 0,2 procent en banken onbeperkt leningen te verstrekken. Ook de inkoop aan obligaties wordt naar verwachting verhoogd naar 300 miljard Zweedse kroon.

De Britten publiceerden vanochtend hun werkloosheidscijfers over januari. Die kwam uit op 3,9 procent, licht hoger dan over de periode van 3 maanden tot en met december vorig jaar.

De Duitse vertrouwensindex ZEW daalde hard, van 8,7 in februari naar 49,5 negatief in maart. Er was vooraf gerekend op een daling tot 30,0 negatief.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar de detailhandelsverkopen over februari, de industriële productie over dezelfde maand, de vacatures over januari en het vertrouwen van de huizenbouwers over maart.

Voor de winkelverkopen wordt een stijging met 0,1 procent op maandbasis verwacht. Een maand eerder stegen de verkopen nog met 0,3 procent. Deze percentages gelden ook voor de verkopen zonder rekening te houden met de autoverkopen.

De Amerikaanse industriële productie stijgt op maandbasis naar verwachting met 0,4 procent tegen een afname ervan in januari met 0,3 procent. De capaciteitsbenutting stijgt naar verwachting van 76,8 procent naar 77,0 procent.

De vertrouwensindex van de Amerikaanse huizenbouwer blijft in de prognoses stabiel op 74.

De euro noteerde dinsdag 1,1 procent lager op 1,1057 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger ten opzichte van de Britse munt op 0,9112 Britse pond. De euro won 0,2 procent ten opzichte van de Zweedse kroon op 10,9456 Zweedse kroon. Een dollar kostte 106,56 yen, een stijging met 0,3 procent en 7,0216 Chinese yuan, een plus van 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: enorme reddingsplannen spelen dollar in de kaart

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar fungeert weer als veilige haven. Dit zei valtuhandelaar Martijn Weller van Monex Europe voor de camera.

"In tijden van crisis gaat men voornamelijk dollars kopen. Dat gebeurt nu ook."

Daardoor is de euro/dollar weer afgegleden naar het niveau van vorige maand.

Valuta die sterk gelinkt zijn aan olie, zoals de Canadese dollar en de Noorse kroon, krijgen klappen, aldus Weller.

De hoge volatiliteit blijft, denkt Weller, en sterke munten als de dollar en de Zwitserse frank zullen nog duurder worden.

www.youtube.com/watch?v=q2_yh1RdBNM

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar verliest zienderogen terrein

(ABM FN-Dow Jones) De dollar was vorige week nog aan de stijgende hand, maar deze week is het beeld gekanteld en staat de greenback juist onder druk

"De Verenigde Staten beginnen de pijn van de coronacrisis te voelen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Dat zet de koers van de dollar onder druk. Aanvankelijk was er veel animo voor de munt, mede op basis van de behoefte aan contant geld in dollars, maar in die behoefte lijkt nu te zijn voorzien en is er meer oog voor de risico's die de Amerikaanse economie als gevolg van het coronavirus omgeven", aldus Van der Meer.

Van der Meer sluit niet uit dat de euro op niet al te lange termijn weer richting 1,10 en zelfs 1,11 dollar kan, waar de Europese munt nog niet zo lang geleden richting de 1,06 dollar koerste. "Maar er is nog geen sprake van paniek. Wel is de stijging van de goudkoers richting 1.600 dollar een signaal dat er iets in de markt lijkt te zijn veranderd", aldus de handelaar van Ebury. Goud noteerde in de tweede helft van vorige week nog rond 1.470 dollar en dinsdag inmiddels op 1.594 dollar.

Uit het macro-economische speelveld zijn de eerste harde bevestigingen binnen van de economische gevolgen van het coronavirus op de economische gezondheid van Japan en de lidstaten van de eurozone.

Japan maakte over maart zijn voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex bekend, die flink kelderde en onder de 36 uitkwam. De index stond met 47 in februari al in de krimpmodus en die is met deze daling flink verdiept.

Frankrijk week met zijn samengestelde index niet van dit beeld af. Integendeel: de index daalde hier van 51,9 in februari naar 30,2 deze maand.

Duitsland zag zijn gecombineerde index wegzakken van 50,7 in februari naar 37,2 in maart.

De eurozone als geheel verbaasde niet met een index over maart van 31,4, het laagste punt sinds juli 1998.

Het Verenigd Koninkrijk meldde dinsdag een samengestelde inkoopmanagersindex van 37,1 over maart tegen 53,0 een maand eerder.

Na deze cijferreeks resteren vanuit de Verenigde Staten de inkoopdata over maart in een voorlopige versie en de verkopen van nieuwe woningen in februari.

Voor de Amerikaanse industrie wordt een index van 42,5 verwacht tegen 50,8 in februari en voor de diensten een index van 42,0 tegen 49,4 een maand eerder.

De verkopen van nieuwe huizen dalen in de prognose op maandbasis met 0,9 procent tegen een stijging met 7,9 procent in januari.

De euro won dinsdag 1,3 procent op 1,0856 dollar. Ten opzichte van het Britse pond daalde de Europese munt met 0,6 procent naar 0,9248 Britse pond. De dollar noteerde inmiddels 7,0586 Chinese yuan, een daling met 0,5 procent. De Amerikaanse munt verloor 0,4 procent en kostte daarmee 110,5120 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: iets meer kalmte in dollarkoers

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten lijken zich donderdag voor nu even in een wat rustiger vaarwater te bevinden met de steunaanvragen van de Verenigde Staten en het overleg tussen de beleidsmakers van de landen die deel uitmaken van de G-20 op de agenda.

Bij die digitale bijeenkomst staat slechts één thema centraal. De steunaanvragen zullen naar verwachting een indicatie geven van de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt en die zijn uiteraard verre van gunstig.

"Je ziet iets meer rust in de belangrijkste valutaparen, zoals de euro/dollar, euro/pond en pond/dollar", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News. Mevissen omschreef de valutamarkten ook donderdag als onzeker, volatiel en onrustig.

Dit neemt niet weg dat Rabobank voor de komende maanden een versterking van de de dollar voorziet. "Eén en ander hangt natuurlijk samen met het vermogen wereldwijd de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, maar gesteld dat dat lukt, denken wij aan een euro van 1,07 dollar op een termijn van drie maanden en 1,05 dollar drie maanden later, puur op basis van een behoefte aan zekerheid", aldus Mevissen.

Voor donderdag acht Mevissen het eerder waarschijnlijk dat de dollar in kracht wint als blijkt dat de wekelijkse steunaanvragen veel hoger uitvallen dan nu wordt verwacht.

Het Britse pond reageerde niet op de relatief zwakke detailhandelsverkopen uit het Verenigd Koninkrijk. "Die betroffen februari en de markt wil toch liever een beeld van de trend die zich in maart aftekende", aldus de analist.

Volgens TD Securities zou het nog wel eens zo kunnen zijn dat de dollar voor de korte termijn op niveau blijft, omdat de markt in het huidige, mondiale klimaat, weinig tot geen risicobereidheid toont en beleggers vooral op zoek blijven naar liquiditeit. Verder vooruit kijkend verwacht TD juist een onzeker verloop in de dollarkoers.

In Duitsland bleek donderdag het consumentenvertrouwen voor april flink te zijn gedaald en met 2,5 ook beduidend onder de verwachting van 7,5 te zijn uitgekomen.

De Franse ondernemer zag het deze maand duidelijk minder zitten en zorgde voor een vertrouwensindex die kelderde van 105 naar 95.

De Britse detailhandelsverkopen liepen in februari op maandbasis met 0,3 procent terug bij een stabiel verloop op jaarbasis.

De Bank of England komt vandaag aan het begin van de middag met een rentebesluit de markt in.

In de Verenigde Staten gaat donderdag de aandacht uit naar de definitieve groei van de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal van 2019, de groothandelsvoorraden over februari en de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 21 maart.

Voor de Amerikaanse groei wordt geen verandering verwacht ten opzichte van de tweede raming waarin rekening werd gehouden met een groei van 2,1 procent.

De steunaanvragen laten donderdag een ongekende stijging zien naar 1,5 miljoen aanvragen, denken economen. Een week eerder waren dit er 281.000, dat al een flink verschil van 70.000 betekende met het cijfer over de week die eindigde op 14 maart.

De euro noteerde donderdag 0,6 procent hoger op 1,0942 dollar en vlak op 0,9200 Britse pond. De dollar kostte 7,0879 Chinese yuan, een daling met 0,4 procent. De dollar verloor 0,7 procent en kwam daarmee uit op 110,1115 yen. De Britse munt won 0,6 procent en noteerde 1,1899 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar wint weer aan kracht

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft vrijdag na een korte terugval ten opzichte van de euro zijn opwaartse trend weer enigszins kunnen hervatten, terwijl de euro onder druk ligt als gevolg van de mislukte besprekingen over de uitgifte van zogeheten eurobonds.

"Dat laatste aspect speelt zeker mee bij de dollarkoers ten opzichte van de Europese munt", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank vrijdag tegen ABN Financial News. "Maar wij denken dat de Amerikaanse valuta de komende maanden wel verder oploopt. Het recente bericht dat er in China toch weer een coronabesmetting is vastgesteld bij een persoon die niet buiten de landsgrenzen is geweest, voedt de angst voor een opleving van het virus en maakt beleggers gevoelig voor veilige havens als de dollar," aldus Mevissen.

De analist schatte vrijdag in dat de acties van de Federal Reserve de liquiditeitsstress heeft doen slinken, waarmee vanuit dat sentiment een deel van het opwaarts potentieel voor de dollar lijkt te zijn weggevallen.

De euro zakte ten opzichte van het Britse pond stevig weg, maar Mevissen sluit een stijging voor de komende maanden naar 0,92 Britse pond niet uit, mede op basis van het tekort op de lopende rekening van de Britten.

De Franse consument meldde over maart iets minder vertrouwen te koesteren, maar bleef met een index van 103 ver boven de verwachte 94.

Vanmiddag is het in de Verenigde Staten relatief rustig met de publicatie van twee cijfers, namelijk de persoonlijke inkomens en persoonlijke bestedingen over februari en het definitieve consumentenvertrouwen over maart, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Voor het inkomen wordt een stijging op maandbasis verwacht van 0,2 procent tegen een plus van 0,6 procent in januari, voor de bestedingen ligt de verwachting op een stijging met 0,2 procent, gelijk aan de toename een maand eerder. De verwachting voor de inflatie zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen ligt op 1,7 procent op jaarbasis tegen 1,6 procent in januari.

De vertrouwensindex van Michigan komt in de prognose uit op 90,0 tegen 101 in februari. De index voor het consumentenvertrouwen daalde in een voorlopige meting al naar 95,9 voor maart.

De euro kostte vrijdag 1,0998 dollar, een daling met 0,4 procent. De euro verloor vrijdag 0,9 procent en kwam daarmee uit op 0,8996 Britse pond. Deze won 0,5 procent ten opzichte van de dollar en kostte 1,2200 dollar. De dollar verloor 0,3 procent en daalde naar 108,9185 yen en dikte 0,3 procent aan naar 7,0922 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: herstel euro niet houdbaar

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft zich vorige week enorm hersteld ten opzichte van de dollar, dankzij het ingrijpen van de Federal Reserve, maar zal de winst de komende maanden vermoedelijk weer teruggeven, omdat beleggers toch voor dollars kiezen als veilige haven. Dat stelde valuta-analist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

Maandagochtend noteerde de euro 1,1071 dollar, tegen 1,1122 vrijdag. De munt herstelde zich afgelopen weken snel van de voorgaande daling tot een niveau rond 1,06 dollar.

"Gigantisch", noemde Mevissen dat herstel. Dat had alles te maken met de swaplijnen die de Federal Reserve instelde om centrale banken in de rest van de wereld van dollars te voorzien. "Ze zijn vol op het orgel gegaan."

Rabobank voorziet echter dat de stijgende vraag naar dollars bij onder andere beleggers de komende tijd meer bepalend zal zijn en denkt dat de euro binnen drie maanden weer terug zal zakken tot 1,05 dollar.

Daarbij speelt de onenigheid in de eurozone over de mogelijke uitgifte van eurobonds of het inzetten van een noodfonds om de recessie het hoofd te bieden een rol, denkt Mevissen.

Bij het euro en het Britse pond speelt hetzelfde. Het pond is enorm verzwakt, maar in de komende tijd zal de financieel-politieke situatie in de eurozone meer aandacht krijgen, verwacht de Rabobank-analist.

Intussen liggen de Brexit-onderhandelingen echter ook sti,l zodat het er niet naar uitziet dat premier Boris Johnson het handelsakkoord dat hij heeft beloofd binnen enkele maanden zal krijgen.

Door de coronaviruscrisis zal de aandacht meer op interne aangelegenheden liggen.

Het blijven spannende tijden op de valutamarkt, denkt Mevissen, hoewel de onrust momenteel even lijkt te zijn afgenomen. Er wordt onder andere met spanning uitgekeken naar nieuwe Amerikaanse banencijfers, na de nooit eerder vertoonde piek in werkloosheidsaanvragen vorige week. Die aanvragen stegen met 3 miljoen stuks tot 3,3 miljoen in totaal.

Ook het Japanse tankan-rapport zal deze week laten zien hoe slecht het gesteld is met het economische sentiment in het Aziatische land in het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Mijn Vriend
0
De EU kampioen in detailmanagement (betuttelen) en het gaat elke keer weer de mist in wanneer het om substanstiele wereldse zaken gaat. Met Tech de boot gemist. Geopolitiek is een drama met Libie en de Oekraine als voorbeelden. De Financiele crisis uit de VS en nu Covid-19 uit China. Ik dacht nog een moment dat de EU misschien geen ministerie van gezondheid heeft, maar is er natuurlijk wel; het ECDC. En het lijkt erop dat net zoals met de fin crisis ook nu met Covid-19 de EU zwaarder wordt getroffen dan het land waar het vandaan kwam. Wanneer de EU nu eens stopt met betuttelen, graaien en interne politiek (Straatsburg etc) dan is er waarschijnlijk ook meer draagvlak voor grotere vraagstukken. Wanneer de EU op dezelfde voet verder gaat dan zie ik de EUR niet sterker worden Zouden kunnen beginnen om met Brexit niet zo kinderachtig te doen.
voda
0
Valuta: dollar nu nog in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De dollar noteerde dinsdag ten opzichte van de euro en het Britse pond hoger in een markt die inmiddels gekenmerkt werd door een afwachtende houding.

"De sfeer voelt dinsdag wat gelaten aan", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van valutabroker Saxo Bank tegen ABM Financial News. "Met een nu nog oplopende dollar zit de euro ten opzichte van de dollar toch in een redelijk smalle bandbreedte. Er zijn nu twee thema's: de relatieve eensgezindheid in Europa en de positie van de Amerikaanse president", aldus Jongbloed.

Jongbloed schat in dat mocht in de eurozone consensus worden bereikt over de steunmaatregelen aan landen als Italië, dit voor stabiliteit in de euro kan zorgen. In combinatie met een Amerikaanse president Donald Trump die een deel van zijn verspeelde krediet moet zien terug te winnen kan dit op termijn voor een stijging van de euro te opzichte van de dollar leiden", aldus Jongbloed.

Jongbloed ziet de euro zich vooralsnog bewegen tussen de 1,0950 en 1,1050 dollar.

Het Britse pond heeft de afgelopen handelsdagen behoorlijke bewegingen laten zien en met de lopende onderhandelingen over Brexit tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie kan de munt met een positieve uitkomst daarvan flink oplopen. De euro kan dalen naar circa 0,8300 Britse pond, zo verwacht Jongbloed.

In Japan bleken de detailhandelsverkopen in februari op jaarbasis met 1,7 procent te zijn opgelopen. Er werd in februari ook meer geproduceerd door de industrie van het land: 0,4 procent, en dat was ook meer dan de verwachte plus van 0,1 procent.

In China werden vandaag al inkoopmanagersindices over maart uitgebracht en die boden een stuk rooskleuriger beeld dan de getallen uit februari: er werd weer groei gerapporteerd met indices die weer boven de 50 uitstegen. Woensdag volgen de cijfers van Markit.

De consumentenprijzen van Frankrijk over maart vielen in een voorlopige versie 0,6 procent hoger uit, flink minder dan een maand eerder toen een stijging van 1,4 procent op jaarbasis werd gemeld. De Franse consumenten gaven in februari in tegenstelling tot wat er vooraf werd verwacht, zowel op maand- als op jaarbasis minder uit.

Duitsland maakte over vorige maand een werkloosheid bekend van 5,0 procent, waarmee de werkloosheid van het land stabiliseerde.

De Britten berekenden hun economische groei over vierde kwartaal in een definitieve versie op jaarbasis op 1,1 procent, terwijl er op kwartaalbasis geen progressie werd geboekt. De groei in heel 2019 van 1,4 procent was de laagste sinds de financiële crisis.

Over maart kwamen de consumentenprijzen van de muntunie weliswaar hoger uit, maar op jaarbasis tekende zich hier weer een vertraging af met een plus van 0,7 procent tegen een stijging met 1,2 procent in februari ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar drie cijfers, namelijk de ontwikkeling van de huizenprijzen in de grootste steden van het land in januari, de inkoopmanagersindex van de regio Chicago in maart en het consumentenvertrouwen over maart, zoals dat wordt gemeten door het Amerikaanse onderzoeksbureau The Conference Board.

Voor de huizenprijzen in de 20 grootste steden van de Verenigde Staten wordt een stijging voorzien van 3,2 procent op jaarbasis tegen 2,9 procent op jaarbasis in december.

De inkoopindex van Chicago daalt in de prognose van 49,0 naar 40,0.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen krijgt deze maand naar verwachting een stevige knauw met een voorziene daling van de index naar 110,0 van 130,7 een maand eerder.

De euro noteerde dinsdag op 1,0979 dollar, een daling met 0,6 procent. De euro kostte 0,8894 Britse pond, een daling met 0,2 procent. Het Britse pond stond op zijn beurt ten opzichte van de dollar met 0,4 procent onder druk en noteerde daarmee op 1,2339 dollar. De dollar won 0,5 procent op 108,4140 yen en zakte 0,1 procent naar 7,0965 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.588 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 483,44 +1,57%
EUR/USD 1,1027 -0,17%
Germany30^ 9.825,20 -1,11%
Gold spot 1.577,68 -2,82%
LDN100-24h 5.643,29 +1,42%
NY-Nasdaq Composite 7.700,10 -0,95%

Stijgers

WDP
+11,84%
Aperam
+8,62%
Arcelo...
+8,60%
Boskalis
+8,08%
Brunel
+7,89%

Dalers

ICT Group
-8,64%
ING
-4,23%
B&S Gr...
-3,46%
Akzo N...
-2,90%
VIVORY...
-2,19%

Nieuws Forum Meer»

(37)

Waarzegger op 1 apr 2020 01:09
(19)

radfahrt op 1 apr 2020 01:06
(9)

bergen333 op 1 apr 2020 01:03
(7)

suske wiet op 1 apr 2020 01:02
(51)

Traveler@repair op 1 apr 2020 00:51

Column Forum Meer»

(35)

ivet op 1 apr 2020 00:53
(565)

shortie op 1 apr 2020 00:46
(10)

Foxred op 1 apr 2020 00:39
(8)

Verstraler op 1 apr 2020 00:31
(33)

DerksVisie op 1 apr 2020 00:06
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare