Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.585 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 76 77 78 79 80 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

WJ schreef:


zal voorlopig een op en neer trend blijven ben ik bang voor.


Ik zie een verder daling van de dollar tov de euro na een herstel vd dollar wat misschien nog wel even aanhoudt.

Persoonlijk kijk ik liever naar de dollar tov een mandje en dan kom je bij de dollar-index uit:

stockcharts.com/h-sc/ui?s=$USD&p=D&yr...

voda
0
Greenback drukt euro weg
12 augustus 2010, 8:00 uur | FD.nl
De dollar is gisteren met een plotselinge opmars begonnen tegenover de euro. De aandelenmarkten verloren flink terrein en de obligatiekoersen zochten nieuwe hoogtepunten op, zodat de rente, die tegengesteld beweegt, op een historisch dieptepunt belandde.


De onrust op de stille vakantiemarkten was het gevolg van de uitspraken van de Amerikaanse centrale bank van dinsdag laat. De Fed vraagt zich af of het tempo van economisch herstel kan worden gehandhaafd. De Bank of England sloot zich gisteren bij deze pessimistischer stemming aan door de groeivooruitzichten voor de economie de komende tijd naar beneden aan te passen.

De beleggers meden daardoor woensdag de risicovolle waarden, waardoor de aandelen flink moesten inleveren en de vluchthavens bij roerige tijden, de staatsleningen, flink in koers konden oplopen.

Vluchthaven

etc.

www.fd.nl/artikel/19643994/greenback-...
voda
0
Euro stijgt licht bij gemengd sentiment


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--Zwakke Japanse groeicijfers wakkeren maandag de vrees aan over het wereldwijde economische herstel en ondersteunen de veilige havens als de Amerikaanse dollar en Japanse yen.

Het risico op nieuwe verbale interventies of een echte interventie door de Bank of Japan houdt de winsten echter beperkt en de meeste belangrijke valuta's laten daarbij geen significante richting zien.

De euro startte maandag zwak maar wist zich vanaf $1,2730 te herstellen en veerde terug tot $1,2837.

De Europese aandelenmarkten zien juist de openingswinsten weer verdampen. Ook valt de euro weer wat terug van het hoogste punt van de dag in afwachting van de obligatieveilingen van Ierland en Portugal op respectievelijk dinsdag en woensdag.

Het nieuws dat de Japanse economie in het tweede kwartaal met 0,4% op jaarbasis is gegroeid, terwijl was gerekend op een groei van 2,3% zet de stemming wereldwijd onder druk.

De stijging van de yen ten opzichte van de dollar blijft beperkt door de mogelijkheid van een interventie door de Japanse centrale bank om de klim van de Japanse munt een halt toe te roepen.

Valutastrategen verwachten daarnaast dat de naar verwachting sterke Duitse ZEW-index, die woensdag zal worden bekendgemaakt, mogelijk slechts een beperkte positieve invloed zal hebben op de euro, aangezien de zwakheden niet in Duitsland maar elders in de eurozone liggen.

Het Britse pond staat eveneens onder druk nadat bekend werd gemaakt dat de Britse huizenprijzen met 1,7% zijn gedaald.

Het Britse pond noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5561, tegen $1,5601 vrijdagavond in New York.

De euro stijgt ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot $1,2796, van $1,2757 vrijdagavond. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y109,85, van Y110,21.

De Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van de Japanse yen tot Y85,86, van Y86,28. Ten opzichte van de Zwitserse frank noteert de dollar lager op CHF1,0417, tegen CHF1,0516 vrijdagavond.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Euro levert winst weer in; pond stijgt


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--Het fragiele investeerdersvertrouwen in de wereldwijde economie zorgt er woensdag voor dat de euro nog maar een kleine winst laat zien, ondanks een eerder herstel in het risicosentiment.

Een herinnering door president James Bullard van de St. Louis Federal Reserve dat er nog altijd een 50%-50% kans is op verdere activa aankopen in de VS was genoeg om de stemming te doen omslaan.

Eerder werd de euro nog geholpen door de onverwacht sterke Amerikaanse industriele productie van dinsdag en door de suggestie van president Narayana Kocherlakota van de Minneapolis Fed dat de pessimistische vooruitzichten voor de Amerikaanse economie overtrokken zijn.

Een winst van 1% van de Dow Jones Index op dinsdag en een stijging van 0,9% van de Nikkei in Tokio eerder vandaag illustreren de verbetering in het risicosentiment.

De stemming sloeg echter weer om tijdens de Europese handelssessie. De publicatie van het commentaar van James Bullard in The Wall Street Journal in combinatie met de algemene wil om winst te nemen deed de stemming in de ochtendhandel omslaan.

De Canadese dollar presteerde iets beter en houdt de eerdere winsten, die volgden op de afwijzing van Potash van het bod van $39 miljard van BHP, vast. De Canadese dollar zal naar verwachting stevig blijven nu BHP een vijandig bod op Potash heeft gelanceerd.

Het Britse pond kreeg een steun in de rug met de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Bank of England, waaruit bleek dat de beleidsmakers bij de laatste rentevergadering argumenten hebben afgewogen voor zowel een verkrapping als verruiming van het monetaire beleid. Acht leden stemden er uiteindelijk voor de rente ongewijzigd te laten op 0,5%.

Het Britse pond noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5627, tegen $1,5572 dinsdagavond in New York, na eerder tot $1,5500 te zijn gezakt.

De euro stijgt licht ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot $1,2882, van $1,2879 dinsdagavond. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y110,01, van Y110,12.

De Amerikaanse dollar daalt licht ten opzichte van de Japanse yen tot Y85,41, van Y85,50. Ten opzichte van de Zwitserse frank noteert de dollar lager op CHF1,0410, tegen CHF1,0440 dinsdagavond, en noteert ten opzichte van de Canadese dollar op CAD1,0317, tegen CAD1,0325.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Euro, yen onder druk; pond stijgt op retailverkopen


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De euro en de Japanse yen zijn donderdag onder verkoopdruk komen te staan, doordat de euro wordt getroffen door nieuwe zorgen over Griekenland terwijl de yen wordt geraakt door speculatie dat de Japanse centrale bank meer liquiditeit in de markt zal pompen.

Het Britse pond herstelt ondertussen nadat de laatste retailcijfers hoger uitvielen dan verwacht.

Een artikel in het Duitse magazine Der Spiegel voedt de zorgen van de markt over de impact van de begrotingsmaatregelen in Griekenland op de Griekse economie, waar de werkloosheid in sommige gebieden is gestegen tot 70%.

Het bericht komt op een moment dat de markt zich al zorgen maakt over de aanhoudende hoge kosten voor het verzekeren tegen een schuldverzuiming door Griekenland, middels credit default swaps, wat wijst op weinig vertrouwen van investeerders op een oplossing van de schuldproblemen van het land.

Ook staat de euro onder druk door berichten dat Moody's de triple-A rating van Frankrijk mogelijk wil verlagen.

De Bank of Japan staat daarnaast onder toenemende druk om te intervenieren in de markt om de stijging van de yen ten opzichte van de dollar te stoppen. Volgens minister van Industrie Masayuki Naoshima is het huidige niveau van Y85 zeer pijnlijk voor Japanse ondernemingen.

De ontwikkelingen in Europa en Japan zorgen voor een afzwakking van het optimisme op de wereldwijde aandelenmarkten, waarbij de Europese beurzen eerdere winsten weer uit handen moeten geven.

Het Britse pond profiteert ondertussen van beter dan verwachte detailhandelsverkopen, die in juli met 1,1% stegen, terwijl was gerekend op een toename van 0,6%. Ook vielen de nettoleningen van de publieke sector lager uit dan verwacht.

Het Britse pond noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5637, tegen $1,5610 woensdagavond in New York, na eerder tot $1,5510 te zijn gezakt.

De euro daalt ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot $1,2819, van $1,2860. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y109,76, van Y109,87.

De Amerikaanse dollar stijgt ten opzichte van de Japanse yen tot Y85,63, van Y85,43. Ten opzichte van de Zwitserse frank noteert de dollar lager op CHF1,0401, tegen CHF1,0420 woensdagavond.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Euro daalt terwijl yen, Zwitsere frank profiteren


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--Een nieuwe golf van anti-risicosentiment duwt vrijdag de euro lager en stuurt de Japanse yen en de Zwitserse frank hoger.

Echter, de paren van belangrijkste valuta's blijven daarbij steken in een nauwe range aangezien investeerders geen grote posities lijken in te nemen.

De Amerikaanse dollar toont een gemengd beeld nadat donderdag bekend werd dat de wekelijkse steunaanvragen in de VS veel hoger uitvielen dan verwacht en de Philadelphia Fed index een onverwachte daling liet zien.

De vrees voor een dubbel-dip recessie in de VS stuurt investeerders richting de veilige havens en duwt de beurzen in Azie en Europa lager.

De Amerikaanse dollar zette donderdag in eerste instantie een daling in als gevolg van de tegenvallende economische data, maar wist zich te herstellen door de rol van de dollar als veilige haven.

De Japanse yen en de Zwitserse frank profiteren eveneens van de beweging richting de veilige havens, waarbij beide munten eveneens worden ondersteund door de afnemende vrees voor een interventie.

In Japan nam de speculatie op een interventie af, nadat de Japanse minister van Economische Zaken Satoshi Arai liet weten dat de overheid op dit moment geen specifieke plannen heeft voor de Bank of Japan om het monetaire beleid verder te verruimen, in een poging de yen te verzwakken.

In Zwitserland is de kans op een interventie door de Swiss National Bank volgens analisten ook afgenomen, doordat de centrale bank zich meer zorgen lijkt te maken over de recente balansverliezen dan om de stijging van de frank.

De euro kwam vrijdag verder onder druk te staan op berichten dat de Franse president Nicolas Zarkozy zijn ministers bijeen heeft geroepen om de groeivooruitzichten en de begroting voor 2011 te bespreken.

Hoewel de kredietbureaus de triple-A rating voor Frankrijk hebben bevestigd, maakt men zich zorgen dat de groeivooruitzichten voor volgend jaar scherp neerwaarts bijgesteld zullen worden. Economen van Credit Agricole stellen dat de economische groei voor 2011 zou kunnen worden verlaagd tot 1,0% a 1,5%, van 2,5%.

De euro daalt ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot $1,2762, van $1,2820 donderdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y108,99, van Y109,40.

De Amerikaanse dollar stijgt licht ten opzichte van de Japanse yen tot Y85,39, van Y85,29. Ten opzichte van de Zwitserse frank noteert de dollar op CHF1,0335, tegen CHF1,032.

Het Britse pond noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5538, tegen $1,5606 donderdagavond in New York.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Weber praat euro ruim een cent omlaag
20 augustus 2010, 13:03 uur | FD.nl
4Op de valutamarkt heeft de euro vanmorgen ruim een cent aan waarde kwijtgespeeld. Aanleiding zijn uitspraken van ECB-bestuurder Axel Weber. Hij liet weten dat banken nog zeker tot in het eerste kwartaal van volgend jaar onbeperkt geld kunnen afhalen in Frankfurt.


Weber zei dat de ECB in het eerste kwartaal van 2011 zal kijken of de bijzondere liquiditeitsmaatregelen voor banken kunnen worden stopgezet. ´Het is duidelijk dat we weer moeten beginnen met het normaliseren van het beleid´, sprak de Duitse centrale bankier op Bloomberg TV. Daar voegde hij aan toe dat het ´verstandig´ is om tot na de jaarwisseling door te gaan met de onbeperkte liquiditeitssteun in de vorm van week-, maands- en driemaandgeld.

Tot dusver was nog onduidelijk hoe lang de ECB de geldkraan zou openhouden. Vorige maand had ECB-president Jean-Claude Trichet gezegd dat het bestuur van de centrale bank daarover op de bijeenkomst van 2 september in discussie zou gaan. De bestaande arrangementen garanderen onbeperkte liquiditeitssteun tot half oktober.

etc.


voda
0
Euro daalt licht ten opzichte van veilige havens


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--Onzekerheid over het wereldwijde economische herstel domineert maandag het sentiment en duwt de euro lager ten opzichte van de als veilige havens beschouwde valuta's.

De Japanse yen staat daarbij weer in de belangstelling nadat Japanse overheidsafgevaardigden weinig lijken te willen ondernemen om de stijging van de Japanse munt te stoppen.

De Japanse premier Naoto Kan en gouverneur Masaaki Shirakawa van de Bank of Japan bespraken maandag in een telefoongesprek van 15 minuten de situatie rond de yen, waarmee de speculatie is toegenomen dat de nood om in te grijpen niet erg hoog is.

De afname van de risicobereidheid onder investeerders volgde na het commentaar van Bundesbank president Axel Weber van afgelopen vrijdag over het risico van een economische groeivertraging in de eurozone in de tweede helft van het jaar.

Bewijs hiervan werd maandag geleverd door de sterker dan verwachte afname van de samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en de dienstensector in de eurozone. De index daalde in augustus tot 56,1 van 56,7 in juli, terwijl was gerekend op een indexcijfer van 56,3.

Daarnaast werd het onzekere klimaat niet geholpen door de Australische verkiezingen, die geen duidelijke winnaar hebben opgeleverd en waarschijnlijk zullen resulteren in een minderheidsregering.

Hoewel de Australische dollar herstelt van de eerdere verliezen, zal de munt naar verwachting meer risico lopen indien de Labor Party er in slaagt een coalitie te vormen met de Groenen en hun aanhangers onder de onafhankelijke leden van het parlement aangezien zij eerder geneigd zijn de winstbelasting voor de mijnbouwers in te voeren.

De belasting wordt gezien als schadelijk voor de mijnbouwsector in Australie en de Australische economie.

Volgens het strategieteam van Commerzbank zou een coalitie van de Liberale conservatieven met de meer conservatieve MP's waarschijnlijk de minst slechte zijn.

De Australische dollar noteert momenteel op $0,8939, tegen $0,8872 vrijdagavond in New York, na eerder tot $0,8855 te zijn gedaald.

De euro noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar nagenoeg vlak op $1,2709, tegen $1,2706 vrijdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y108,49, van Y108,71.

De Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van de Japanse yen tot Y85,37, van Y85,75. Ten opzichte van de Zwitserse frank noteert de dollar op CHF1,0333, tegen CHF1,0375.

Het Britse pond noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5568, tegen $1,5490 vrijdagavond in New York.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Dollar en yen staan onder druk, euro profiteert
26 augustus 2010, 12:17 uur | DJ
Door Nicholas Hastings

Van Dow JonesLONDEN (Dow Jones)--Zowel de dollar als de yen staan donderdag onder druk vanwege geruchten dat Japan en de Verenigde Staten aan het einde van de week tijdens het bankensymposium in Jackson Hole plannen onthullen voor aanvullende monetaire versoepeling.

Van de belangrijke valuta profiteerde de euro hier het meest van, ondanks hernieuwde zorgen over de schuldenproblemen in de eurozone en een stijging van de risicopremies voor staatspapier uit de zwakkere lidstaten.

Wat Amerika betreft is de speculatie over een versoepeling van het monetaire beleid ontstaan door een reeks van tegenvallende economische cijfers. Het blijft echter onduidelijk of Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke steun kan vinden voor een dergelijk plan, omdat er verdeeldheid bestaat in het Federal Open Market Committee (FOMC) van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

"De speech van Bernanke tijdens Jackson Hole zal daarom zeer belangrijk zijn", zegt valutastrateeg Geoffrey Yu van UBS in Londen.

Tegelijkertijd wordt er in de markt ook gespeculeerd dat Japanse overheidsafgevaardigen het symposium zullen gebruiken om goedkeuring te krijgen voor versoepeling van het Japanse monetaire beleid.

In de afgelopen weken, waarin de dollar is gezakt tot Y85 en lager, lijkt het alsof de Japanse regering twijfelt over hoe de opmars van de yen moet worden gestopt.

Alhoewel marktinterventie een mogelijkheid blijft, waarbij de Bank of Japan de yen verkoopt, lijken de Japanse autoriteiten meer te voelen voor onconventionele maatregelen om zo deflatie te voorkomen en tegelijkertijd de yen te verzwakken.

Deze Japanse en Amerikaanse ontwikkelingen zijn op dit moment nadelig voor de dollar en de yen, waarvan de euro kan profiteren.

De Europese munt ondervond tevens steun van een rapport van onderzoeksgroep GfK, die een vooruitblik geeft voor het Duitse consumentenvertrouwen. De index voor september bleek te zijn gestegen tot 4,1 van 4,0 in augustus.Door Nicholas Hastings; Dow Jones +31 20 57 15 201; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Euro stijgt bij verbetering risicosentiment


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De euro klimt woensdag op de internationale valutamarkten nadat beter dan verwachte data uit China en Australie zorgen voor een verbetering van het risicosentiment.

De Amerikaanse dollar koerst over het algemeen lager, behalve ten opzichte van de Japanse yen door speculatie dat Japan mogelijk later deze maand een nieuwe premier heeft die meer openstaat voor een interventie.

Ichiro Ozawa, een populair lid van de regerende Democratische Partij van Japan, liet weten dat hij de zittende premier zal uitdagen tijdens een leiderschapsverkiezing over twee weken. Winst voor Ozawa, die heeft aangegeven indien nodig te zullen intervenieren om de stijging van de yen te stoppen, betekent dat hij automatisch premier zal worden van Japan.

De stemming wordt woensdag ondersteund door een beter dan verwachte Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie, die in augustus een stijging liet zien tot 51,7, van 51,2 in juli, terwijl was gerekend op een kleinere stijging tot 51,5.

Daarnaast bleek dat de Australische economie in het tweede kwartaal met 3,3% is gegroeid, terwijl slechts was gerekend op een groei van 2,8%.

De verbetering van het algemene risicosentiment zou mogelijk echter van korte duur kunnen blijken te zijn aangezien de markten nerveus blijven in afwachting van de economische data uit de VS.

Tijdens de aanvang van de Europese handelssessie kwam de stemming al wat onder druk te staan, nadat bleek dat de inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone is afgenomen tot 55,1, van 56,7 in juli.

In het VK kwam de inkoopmanagersindex over augustus daarbij veel lager uit dan verwacht. De index zakte tot 54,3, van een herziene 56,9 in juli.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,2770, tegen $1,2673 dinsdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen stijgt de euro tot Y107,44, van Y106,25.

De Amerikaanse dollar klimt ten opzichte van de Japanse yen tot Y84,14, van Y83,83. Ten opzichte van de Zwitserse frank daalt de dollar tot CHF1,0134, van CHF1,0147.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5368, tegen $1,5346 dinsdagavond in New York.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.comvoda
0
Stevige omslag van de rente
1 september 2010, 16:40 | BNR.nl
Daarmee komt een in ieder geval voorlopig einde aan weken van voortdurende rentedalingen, tot niveau's die vrijwel nooit eerder zijn voorgekomen. Tegelijkertijd stijgt de euro met ruim een cent in waarde ten opzichte van de dollar.

De rentestijgingen zetten vanaochtend al in, na publicatie van cijfers die duiden op een aanhoudend forse dynamiek in China. Daar zou ook de Europese conjunctuur van kunnen profiteren. Vanochtend bleek bovendien dat de inkoopmangers in de eurozone in augustus onveranderd optimistisch zijn gebleven.
voda
0
Euro krijgt enige steun van Spaanse veiling


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De euro moet donderdag de eerdere winsten weer inleveren nadat de recente verbetering in het wereldwijde risicosentiment van korte duur blijkt te zijn.

De Europese munt krijgt echter wel wat steun van de succesvolle plaatsing van een vijfjarige Spaanse obligatie, waardoor de zorgen over de schuldproblemen in de eurozone wat zijn afgenomen.

Een verdere daling van de Britse huizenprijzen, de bezorgdheid dat de ECB voorzichtiger en defensiever zal blijken te zijn dan verwacht en speculatie over de uitkomst van het Amerikaanse banenrapport van vrijdag, zorgen voor meer voorzichtigheid in de valutamarkten.

Het enige goede economische nieuws komt vandaag uit Zwitserland, waar sterke detailhandelsverkopen en een sterke groei in het tweede kwartaal de euro weer onder de CHF1,30 duwen. De Zwitserse economie groeit in het tweede kwartaal met 3,4%, tegen 2,3% in het eerste kwartaal. Daarnaast stegen de detailhandelsverkopen met 4,8%. De goede cijfers zorgen voor speculatie op een meer 'hawkish' standpunt van de Swiss National Bank ten aanzien van een verhoging van de rente.

Woensdag werd het wereldwijde sentiment nog gesteund door een sterker dan verwachte Amerikaanse ISM-index voor de industrie. Dit resulteerde in meer risicobereidheid en stuurde de euro hoger en hielp de Nikkei aan een winst van 1,5%.

De terugkeer van de zorgen over het economische herstel zorgt echter voor een vlucht naar veilige havens en zet de euro onder druk.

Investeerders houden er tevens rekening mee dat ECB-president Jean-Claude Trichet zich naar verwachting wat voorzichtiger zal uitlaten over de economie van de eurozone en dat hij de onbeperkte kredietverstrekking zal verlengen tot begin 2011.

In afwachting van het officiele Amerikaanse banenrapport van vrijdag zullen beleggers donderdag met name letten op de wekelijkse steunaanvragen in de VS om te kijken of de stijgende trend in het vierweekse voortschrijdend gemiddelde zich voortzet.

In Zweden verhoogde de centrale bank donderdag de rente conform verwachting met 25 basispunten tot 0,75%. Het besluit had weinig impact op het algemene marktsentiment.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,2819, tegen $1,2800 woensdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y107,78, van Y108,11.

De Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van de Japanse yen tot Y84,08, van Y84,47. Ten opzichte van de Zwitserse frank daalt de dollar tot CHF1,0115, van CHF1,0159.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5390, tegen $1,5445 woensdagavond in New York.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.comvoda
0
Dollar gemengd; euro hoger in positionering banenrapport


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De Amerikaanse dollar noteert vrijdag gemengd en de euro koerst hoger terwijl investeerders zich positioneren voor het Amerikaanse banenrapport, dat om 14.30 uur wordt gepubliceerd.

Het Britse pond staat daarbij wat onder druk als gevolg van nieuwe data die de vrees aanwakkeren dat de Britse economie terugglijdt in een recessie.

Het algemene risicosentiment is licht positief voorafgaand aan het banenrapport, met lichte winsten op de Aziatische aandelenmarkten en op de Europese aandelenmarkten.

De marktreactie op het banenrapport is echter moeilijk te voorspellen, met name ook vanwege het feit dat Wall Street maandag gesloten is vanwege Labor Day.

De verwachting is dat het aantal banen in de VS met 110.000 is gedaald, tegen een daling van 131.000 in juli. Het risico op een tegenvallend rapport is echter toegenomen na het tegenvallende ADP-banenrapport over de private sector van afgelopen woensdag.

Hoewel een tegenvallend rapport de verwachting op een verdere monetaire versoepeling in de VS zal voeden en de dollar zal ondermijnen, zou de dollar mogelijk echter ook kunnen profiteren van slechte banencijfers indien een afnemend risicosentiment zorgt voor een vlucht naar veilige havens als de dollar.

De euro krijgt vrijdag een beetje steun van de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone, die in augustus een onverwachte stijging liet zien tot 55,9.

Het Britse pond is daarentegen wat onder druk komen te staan na een sterker dan verwachte daling van de Britse diensten-PMI tot 51,3.

Naast het banenrapport wachten beleggers ook nog op de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de VS, die naar verwachting is gedaald tot 53, van 54,3.

In Japan neemt de speculatie op een interventie om de stijging van de yen te stoppen toe in aanloop naar de leiderschapsverkiezing binnen de regerende Democratische Partij van Japan.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,2837, tegen $1,2821 donderdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen stijgt de euro tot Y108,36, van Y107,96.

De Amerikaanse dollar stijgt ten opzichte van de Japanse yen tot Y84,41, van Y84,21. Ten opzichte van de Zwitserse frank klimt de dollar tot CHF1,0154, van CHF1,0128.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5412, tegen $1,5388 donderdagavond in New York.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com

voda
1
Euro valt weer terug bij afname risicobereidheid


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De verbetering in de risicobereidheid onder investeerders na het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport van vrijdag blijkt van korte duur te zijn, waardoor de euro weer terugvalt en de Amerikaanse dollar en de Japanse yen maandag een kleine ommekeer laten zien.

Het sentiment staat onder druk op speculatie dat een reeks aan vergaderingen van centrale banken deze week naar verwachting niet zullen leiden tot renteverhogingen en dat verdere monetaire verruiming nog altijd nodig is in veel belangrijke economieen.

De verbetering in het risicosentiment na het banenrapport zorgde voor winsten in Azie, waar de beurzen tevens werden ondersteund door gunstige Australische inflatiecijfers.

De Europese beurzen kennen maandagochtend een schommelend verloop.

Ondanks de recente banencijfers is het zeer onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse Federal Reserve zal beginnen met een monetaire verkrapping gezien het aanhoudende risico op een dubbele-dip recessie. Ook elders zijn er weinig tekenen dat centrale banken nu meer vertrouwen hebben in het herstel van hun economieen om de rente te verhogen.

Naar verwachting zullen de Bank of Japan, de Bank of England, de Bank of Canada en de Reserve Bank of Australia de rentetarieven onveranderd laten.

De euro kende een korte opleving tot boven de $1,29 maar viel weer terug ondanks het commentaar van ECB-president Jean-Claude Trichet dat de waarschijnlijkheid van een dubbele-dip recessie in de eurozone is afgenomen.

De Japanse yen laat daarbij een herstel zien ten opzichte van de euro en de dollar.

Volgens analisten is de markt erop gebrand om de Japanse autoriteiten te testen om uit te vinden waar ze staan met betrekking tot een marktinterventie om de stijging van de yen te stoppen.

De Japanse minister van Financien Yoshihiko Noda gaf afgelopen weekeinde toe dat een gecoordineerde interventie met andere belangrijke centrale banken 'moeilijk' te implementeren is.

Echter, aangezien de Japanse yen nog altijd op niveaus staat die als schadelijk worden gezien voor de Japanse exporteurs wordt er wel gespeculeerd op een mogelijk solo-interventie door de Bank of Japan.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,2882, tegen $1,2896 vrijdagavond in New York, na eerder tot $1,2920 te zijn gestegen. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y108,34, van Y108,87.

De Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van de Japanse yen tot Y84,09, van Y84,43. Ten opzichte van de Zwitserse frank daalt de dollar tot CHF1,0163, van CHF1,0168.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5385, tegen $1,5470 vrijdagavond in New York.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.comvoda
0
Euro daalt; Noda slaagt er niet in klim yen te stoppen


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De euro staat onder hernieuwde verkoopdruk vanwege de terugkeer van de bezorgdheid over Europese banken en de overheidsschulden in de eurozone.

Ondanks de waarschuwing van de Japanse minister van Financien Yoshihiko Noda dat een interventie nog altijd mogelijk is, klimt de Japanse yen tot een nieuw vijftienjarig hoogtepunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar doordat investeerders terugkeren naar de als veilige haven geziene yen.

Het Britse pond wordt enigszins gesteund nadat de laatste Britse huizenprijzen sterker uitvielen dan verwacht en door fusie- en overnamenieuws.

'De schuldencrisis zal waarschijnlijk terugkeren naar het centrum van de aandacht', stellen de valutastrategen van Commerzbank AG, wijzend op de aanzienlijk prijsstijging van credit default swaps voor de probleemlanden sinds augustus en die nu dicht tegen de piekniveaus noteren.

De Zwitserse frank profiteert ook van de vlucht naar veilige havens, waarbij de euro tot een nieuw dieptepunt zakt ten opzichte van de Zwitserse frank op CHF1,2765.

Ook de yen profiteert van de toenemende risicoaversie van investeerders, waarbij de dollar daalt ten opzichte van de Japanse munt tot een vijftienjarig dieptepunt op Y83,34.

De sterke yen-trend wordt tevens ondersteund door sterker dan verwachte Japanse machine-orders, die in juli met 8,8% stegen terwijl slechts was gerekend op een toename van 2,0%.

De waarschuwing van de Japanse minister van Financien dat een interventie nog altijd mogelijk is had slechts een kortstondige impact op de yen. De yen pakte de stijgende trend snel weer op door speculatie dat een interventie alleen effect zal hebben indien de Bank of Japan tegelijkertijd het monetaire beleid verder zal versoepelen.

Volgens Hans Redeker, hoofd-valutastrateeg bij BNP Paribas in Londen, is de poging van de Swiss National Bank in mei om de stijging van de frank te stoppen om dezelfde reden mislukt.

'De markt zal dus meer aandacht besteden aan het commentaar van gouverneur Masaaki Shirakawa van de Bank of Japan in plaats van de commentaren uit het ministerie van Financien', stelt Redeker.

Het Britse pond wordt ondanks de vlucht naar veiligere havens ondersteund door het nieuws dat Vodafone het belang in China Mobile te koop heeft gezet voor circa GBP4,0 miljard. Daarnaast wordt het pond geholpen door de huizenprijzen van Halifax, die vorig maand een stijging lieten zien van 0,2%, terwijl een daling was verwacht. Het pond valt wel wat terug nadat de stijging van de industriele productie in het VK in juli lager is uitgevallen dan verwacht.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,2683, tegen $1,2689 dinsdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y106,21, van Y106,33.

De Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van de Japanse yen tot Y83,74, van Y83,80, na eerder te zijn gezakt tot Y83,34. Ten opzichte van de Zwitserse frank noteert de dollar nagenoeg vlak op CHF1,0083, tegen CHF1,0098.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5441, tegen $1,5350.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.comvoda
0
Euro daalt licht; yen blijft stijgen


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De euro noteert donderdag vlak tot licht lager waarbij wordt gewacht op de resultaten van de laatste Ierse obligatieveiling.

Ierland veilt vandaag EUR400-600 miljoen aan zesmaands en achtsmaands staatspapier. Indien Ierland een rentetarief van meer dan 2% tot 2,35% dient te betalen zal de investeringsvraag volgens analisten afnemen.

Dit zal bijdragen aan de bezorgdheid dat de schuldencrisis in de eurozone nog niet achter de rug is.

De Japanse yen profiteert van de toenemende speculatie dat Japan geen interventie zal ondernemen voor de leidersschapverkiezingen binnen de regerende Demcrotische Partij van Japan op dinsdag.

De euro werd recent gesteund door de succesvolle obligatieveiling van Portugal en relatief gunstige economische ontwikkelingen elders.

De steun nam echter af nadat duidelijk werd dat de Europese Centrale Bank actief eurozone-obligaties heeft opgekocht om de vraag te ondersteunen. De ECB heeft naar schatting zo'n EUR300 miljoen aan staatspapier opgekocht deze week.

De prijzen voor de credit default swaps en de yields voor enkele Zuid-Europese landen zijn na de hoogtepunten van dinsdag weer overwegend gestabiliseerd.

Het algehele sentiment wordt daarbij gesteund door een overwegend positief Beige Book van de Fed, waarin werd gesteld dat de Amerikaanse economie nog altijd groeit, maar wel in een trager tempo. De renteverhoging van 25 basispunten door de Bank of Canada draagt ook bij aan een bepaalde mate van optimistisch sentiment.

Daarnaast bleek in Australie dat de werkloosheid in augustus is afgenomen tot 5,1%, van 5,3% in juli, terwijl was gerekend op een percentage van 5,2%.

De yen zet de klim voort op speculatie dat er geen interventie zal plaatsvinden voor de leiderschapsverkiezingen op dinsdag. De nieuwe leider van de Democratisch partij zal automatisch de nieuwe premier van Japan worden, waardoor de huidige premier Naoto Kan vervangen zou kunnen worden door zijn belangrijkste uitdager Ichiro Ozawa, die heeft aangegeven een voorstander te zijn van een interventie om de stijging van de yen te stoppen.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,2726, tegen $1,2716 woensdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen daalt de euro tot Y106,32, van Y106,72.

De Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van de Japanse yen tot Y83,54, van Y83,92. Ten opzichte van de Zwitserse frank stijgt de dollar tot CHF1,0142, van CHF1,0122.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5411, tegen $1,5465, waarbij wordt gewacht op de bevestiging van de Bank of England dat de rente onveranderd zal blijven en dat er op dit moment geen verdere monetaire verruiming zal plaatsvinden.

Het pond staat tevens onder druk nadat bleek dat het Britse handelstekort is opgelopen tot een recordniveau van GBP8,7 miljard in juli, terwijl was gerekend op een toename van het tekort tot GBP7,4 miljard.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Euro stijgt licht bij speculatie renteverhoging China


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTLONDEN (Dow Jones)--De euro noteert vrijdag licht hoger en de Japanse yen valt wat terug in een schommelende handelssessie, waarbij wordt gespeculeerd op een mogelijk renteverhoging in China in het komende weekeinde.

Hoewel het risicosentiment enigszins is verbeterd na de sterke Amerikaanse macro-cijfers, lijken de valutamarkten geen duidelijk richting te kunnen kiezen en laat de Amerikaanse dollar een gemengd beeld zien.

In Azie zorgt de verbetering in de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie voor winsten op de aandelenmarkten.

In Japan wordt de stemming daarbij ondersteund door de sterker dan verwachte stijging van de Chinese import. Ook biedt het extra stimuleringspakket van de Japanse regering van Y915 miljard enige stimulans. Hoewel het pakket over het algemeen als te gering wordt gezien om een duidelijke impact te hebben op de Japanse economie, wekt de overheid met het pakket in ieder geval wel de indruk nog altijd te reageren op de economische behoeften.

In aanloop naar de publicatie van de laatste Chinese inflatiecijfers, die zaterdag zullen worden vrijgegeven, is de speculatie op een renteverhoging in China toegenomen.

'De theorie luidt dat beleidsmakers weten dat de data een zeer hoge inflatie zullen aangeven en/of een zo sterke groei die niet strookt met de intentie om de economie af te koelen', zegt Dariusz Kowalczyk, hoofdeconoom bij Credit Agricole in Hongkong.

'Ze zouden een renteverhoging kunnen plannen, en gezien het feit dat investeerders niet zijn voorbereid, geven ze er de voorkeur aan om deze beslissing tijdens het weekeinde aan te kondigen zodat de markt genoeg tijd heeft om de stap te verteren voor de opening op maandag. Echter, we geloven dat de kans op een renteverhoging slechts een op drie is', stelt Kowalczyk.

De Chinese centrale bank heeft al toegestaan dat de yuan hoger koerst, waarbij de centrale wisselkoers pariteit met de dollar werd vastgesteld op CNY6,7625, het hoogste niveau sinds de herwaardering van de yuan in 2005.

De Zwitserse frank behoort vrijdag tot de belangrijkste verliezers. Volgens handelaren wordt de munt overwegend verkocht door Zwitserse entiteiten.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,2734, tegen $1,2726 donderdagavond in New York. Ten opzichte van de Japanse yen stijgt de euro tot Y106,86, van Y106,64.

De Amerikaanse dollar stijgt ten opzichte van de Japanse yen tot Y83,88, van Y83,80. Ten opzichte van de Zwitserse frank stijgt de dollar tot CHF1,0204, van CHF1,0126.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5439, tegen $1,5445.- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Euro stijgt licht bij succesvolle obligatieveilingen


Door Nicholas Hastings

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


LONDEN (Dow Jones)--De euro noteert dinsdag licht hoger, waarbij de Europese eenheidsmunt reageert op de succesvolle obligatieveilingen en uitgiften van schatkistpapier door schuldenlanden in de eurozone.

De Amerikaanse dollar blijft ondertussen steken in een nauwe range waarbij investeerders hun posities afdekken voor het geval de Amerikaanse Federal Reserve signalen van een verdere monetaire verruiming zal afgeven na afloop van de beleidsvergadering dinsdagavond.

De veilingen van EUR500 miljoen aan 2014-obligaties en EUR,0 miljard aan 2018-obligaties door Ierland zijn succesvol verlopen. De plaatsing van EUR7,04 miljard aan Spaans schatkistpapier en EUR390 miljoen aan Grieks schatkistpapier verliep daarnaast ook succesvol. Alle drie de landen wisten met weinig moeite geld op te halen tegen relatief gunstige tarieven.

De euro wordt ook ondersteund door het nieuws dat Standard & Poor's en Fitch Ratings beide een triple A-rating hebben gegeven aan de European Financial Stability Facility, het noodpakket dat eerder dit jaar werd opgezet om de Zuid-Europese landen te helpen met hun schulden.

De wisselkoersbewegingen blijven echter zeer beperkt voorafgaand aan de beleidsvergadering van de Fed. Ondanks speculatie dat de Fed zal overgaan tot een verdere monetaire versoepeling om de Amerikaanse economie te stimuleren, blijkt uit recente data dat het Amerikaanse herstel niet zo kwetsbaar is als werd gevreesd.

Volgens analisten zal een onveranderd beleid van de Federal Reserve goed zijn voor de Amerikaanse dollar en helpen om de daling van de dollar ten opzichte van de euro te stoppen.

De Australische dollar wordt ondersteund door de notulen van de laatste vergadering van de Reserve Bank of Australia waaruit blijkt dat de centrale bank de koers van renteverhogingen zal hervatten.

Het nieuws dat China de centrale wisselkoers pariteit van de yuan heeft vastgesteld op het sterkste niveau sinds de revaluatie, op CNY6,6997 ten opzichte van de dollar, zorgt voor geruststelling in de markt dat Beijing comfortabel is met de groeivooruitzichten van China.

Het Britse pond staat daarentegen onder druk nadat de speculatie op een renteverhoging is afgenomen door een verdere daling van de Britse huizenprijzen. Daarnaast vielen de nettoleningen van de Britse publieke sector in augustus hoger uit dan verwacht.

De euro noteert momenteel ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,3137, tegen $1,3061 maandagavond. Ten opzichte van de Japanse yen stijgt de euro tot Y112,38, van Y112,02.

De Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van de Japanse yen tot Y85,52, van Y85,75 maandagavond. Ten opzichte van de Zwitserse frank daalt de dollar tot CHF1,0040, van CHF1,0052.

Het Britse pond noteert ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $1,5534, tegen $1,5552 maandagavond in New York.


- Door Nicholas Hastings; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200; amsterdam@dowjones.com
1.585 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 76 77 78 79 80 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 464,93 -3,74%
EUR/USD 1,1142 +0,94%
Germany30^ 9.556,50 -4,44%
Gold spot 1.626,66 0,00%
LDN100-24h 5.445,30 0,00%
NY-Nasdaq Composite 7.502,38 -3,79%
US30# 21.557,41 +0,05%

Stijgers

ICT Group
+6,88%
Ahold ...
+5,40%
Flow T...
+5,26%
NIBC H...
+2,46%
ForFar...
+2,40%

Dalers

ING
-8,62%
Fugro
-8,49%
AMG
-8,32%
ASML
-7,83%
Royal ...
-7,66%

Nieuws Forum Meer»

(1)

suske wiet op 29 mrt 2020 00:56
(10)

Kaspersky op 29 mrt 2020 00:49
(24)

RodolfoBoxo op 29 mrt 2020 00:18
(63)

Dagelijkse Kost op 28 mrt 2020 23:06
(14)

GorillaGlue op 28 mrt 2020 22:22

Column Forum Meer»

(35)

Anton78 op 28 mrt 2020 23:26
(8)

xkinkykongx op 28 mrt 2020 22:40
(805)

One_Million_Euro_Man op 28 mrt 2020 22:22
(31)

De Buurman op 28 mrt 2020 14:29
(5)

TomV2020 op 28 mrt 2020 13:52
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare