Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 81 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 12 februari 2020 12:17
  Valuta: dollar standvastig

  (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft ook woensdag kans gezien zijn relatief sterke positie ten opzichte van de euro vast te houden.

  "Het is met de dollar de laatste tijd behoorlijk hard gegaan", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Wij denken dat de munt op een punt is aangeland dat een correctie mogelijk is, waarmee de euro aan het einde van het eerste kwartaal weer rond 1,10 dollar kan noteren", aldus Mevissen.

  Mevissen verwacht vanuit de macro-economische hoek woensdag weinig opwinding. "De inzichten die opvallen, zijn op zich niet nieuw, maar worden wel in toenemende mate gedeeld, zoals bijvoorbeeld in de beperkte speelruimte die tal van centrale banken nog hebben op het moment dat de economie aan kracht inboet", aldus de marktanalist.

  De industriële productie in de eurozone daalde in december met 2,1 procent, en dat was aanzienlijk meer dan de verwachte afname met 1,6 procent.

  De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell legt woensdag verantwoording af tegenover de Senaat. Dinsdag zei hij al in het Congres dat de Fed nauwlettend kijkt hoe het coronavirus zich ontwikkelt.

  "De FOMC meent dat het huidige monetaire beleid een steun in de rug is voor aanhoudende economische groei, een sterke arbeidsmarkt en de terugkeer van de inflatie naar de gewenste 2 procent", zei Powell verder.

  De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin wordt vandaag ontboden bij een senaatscomité over de begroting voor 2021.

  De voorzitter van de Federal Reserve van Dallas Robert Kaplan gaat vandaag in debat met zijn ambtsgenoot William Dudley van de New York Fed.

  De macro-economische agenda voor woensdag is verder alleen gevuld met de wekelijkse voorraden olie van de Verenigde Staten voor de week die eindigde op 8 februari. Daarvoor geldt een verwachting van een stijging met 2,9 miljoen vaten olie tegen een toename van bijna 3,6 miljoen vaten over de week die eindigde op 1 februari.

  De euro noteerde woensdag op 1,0920 dollar, een nagenoeg onveranderde koers.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 2. forum rang 10 voda 13 februari 2020 11:56
  Valuta: eurozwakte domineert

  (ABM FN-Dow Jones) De euro is van woensdag op donderdag verder verzwakt, waarmee de munt onder de 1,09 dollar en onder de 0,84 Britse pond noteerde.

  "De zwakte van de Europese munt houdt niet alleen verband met de matige economische groeiverwachtingen voor de muntunie, maar ook met de gevolgen van het coronavirus voor de langere termijn" , aldus valutahandelaar Stefan Koopman van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News. "De verwachting is in elk geval dat het Europese bedrijfsleven er in elk geval wat van gaat merken nu in Azië productielijnen zijn stilgevallen. Als de prognose wordt dat dit lange tijd het geval gaat zijn, dan is het niet uit te sluiten dat de groeiraming voor de economie van de eurozone niet houdbaar zijn. In dat geval lijkt de dollar voorlopige de beste papieren te hebben", aldus Koopman.

  De consumentenprijzen van Duitsland over januari kwamen in een voorlopige lezing 1,7 procent hoger uit en dat kwam overeen met de verwachtingen. Op maandbasis daalden de Duitse consumentenprijzen met 0,6 procent en ook dat was overeenkomstig de prognoses.

  De Amerikanen komen donderdag naar de markt met een inflatierapport over januari en de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 8 februari.

  De prognose voor de inflatie ligt op maandbasis op 0,2 procent, gelijk aan december op maandbasis. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een stijging van de consumentenprijzen met 2,5 procent tegen een inflatie van 2,3 procent in december 2019 op jaarbasis. Als de volatiele effecten van voedsel- en energieprijzen niet worden meegenomen in de prognoses, komt de inflatie op maandbasis daarin naar verwachting uit op 0,2 procent op maandbasis tegen 0,1 procent in december op maanbasis.

  Voor de steunaanvragen wordt een stijging met 8.000 naar 210.000 voorzien.

  Fabio Panetta, bestuurslid van de Europese Centrale Bank bezoekt donderdag Rome, terwijl zijn collega Philips Lane in Dublin is.

  De Amerikaanse Senaat laat vandaag via een apart comité zijn licht schijnen over kandidaten voor de Federal Reserve.

  De voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams spreekt vandaag in New York bij een evenement dat wordt georganiseerd door de New York Bankers Association.

  De euro noteerde donderdag op 1,0882 dollar, een stijging met 0,1 procent na woensdagochtend nog boven de 1,09 dollar te hebben genoteerd. De euro ging met 0,1 procent omlaag naar 0,8365 Britse pond.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 3. forum rang 10 voda 14 februari 2020 12:03
  Valuta: dollar en pond sterk tegenover euro

  (ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft ook vrijdag in een behoedzame markt standvastig van aard, mede op basis van het effect van het coronavirus en matige macro-economische indicaties uit het eurogebied, terwijl de euro inlevert ten opzichte van het Britse pond.

  "De koers van de dollar wordt deels bepaald door de onzekerheid als gevolg van het coronavirus, maar ook door het krachtsverschil tussen de Europese en de Amerikaanse economie", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "We hebben ons koersdoel voor de euro voor het eerste kwartaal verlaagd van 1,14 naar 1,10 dollar, voor het tweede kwartaal van 1,15 naar 1,12 dollar en voor het derde kwartaal van 1,16 naar 1,14 dollar. Voor het einde van 2020 houden we nog wel 1,16 dollar aan", aldus Boele.

  Boele wees vrijdag ook op de kracht van het Britse pond, die ten opzichte van de euro opliep, "niet alleen als gevolg van eurozwakte, maar ook door de wijziging in het Britse kabinet met een nieuwe minister van financiën die meer bereidwilligheid heeft als het om stimuleringsmaatregelen gaat dan zijn voorganger. Daarmee neemt de kans dat de Bank of England de rente gaat verlagen af en dat is gunstig voor de Britse munt", aldus de valutaspecialist.

  Voor vrijdag gaat haar belangstelling uit naar de Amerikaanse detailhandelsverkopen. Volgende week wordt de markt vooral gedomineerd door toespraken van met name prominenten van de Federal Reserve.

  Duitsland gaf vrijdag een eerste indicatie voor de groei van de economie over het vierde kwartaal. Op kwartaalbasis kon er geen groei worden gemeld, maar op jaarbasis bleek de progressie volgens de eerste meting 0,4 procent te zijn. Ramingen wezen op een groei van 0,1 procent op kwartaalbasis en 0,4 procent op jaarbasis.

  De economische groei van de eurozone over het vierde kwartaal kwam in een tweede meting met 0,9 procent op jaarbasis onder de eerste meting van 1,0 procent uit. De werkgelegenheid in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2019 verder gestegen.

  De Amerikanen maken vrijdag de detailhandelsverkopen, importprijzen en de industriële productie over januari bekend, gevolgd door de bedrijfsvoorraden over december en het voorlopige consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan over februari en het handelsoverschot steeg in december, omdat de eurozone meer uitvoerde dan het importeerde.

  De Amerikaanse detailhandelsverkopen komen in januari naar verwachting op maanbasis 0,3 procent hoger uit, eenzelfde toename op maandbasis als in december. Zonder de autoverkopen mee te nemen komen de verkopen in januari ten opzichte van december naar verwachting ook 0,3 procent hoger uit, maar dat verhoudt zich tot een plus in december op maandbasis met 0,7 procent.

  De importprijzen dalen naar verwachting met 0,2 procent, terwijl er in december nog een stijging met 0,3 procent werd gemeld.

  De Amerikaanse industriële productie laat in de prognose een daling op maandbasis zien van 0,3 procent, gelijk aan de afname in december ten opzichte van november. De capaciteitsbenutting daalt naar verwachting van 77,0 procent in december naar 76,8 procent.

  De bedrijfsvoorraden laten in de voorspellingen een stijging met 0,1 procent zien tegen een afname van 0,2 procent in november. De vertrouwensindex stijgt naar verwachting van 99,1 in januari naar 99,5 deze maand.

  De euro kostte vrijdag 1,0846 dollar en 0,8320 Britse pond, in beide gevallen vrijwel ongewijzigde koersnoteringen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 4. forum rang 10 voda 17 februari 2020 17:47
  Video: EUR/USD op laagste niveau in 3 jaar

  (ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe neemt de handelsweek door met ABM FN: Het euro-dollar-paar noteert momenteel op zijn laagste niveau in drie jaar, terwijl het Britse pond tegenover de euro naar zijn hoogste niveau in vier jaar is gestegen.

  www.youtube.com/watch?v=KLOq2RJ83jY

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 5. forum rang 10 voda 18 februari 2020 12:16
  Valuta: euro houdt het lastig

  (ABM FN-Dow Jones) De euro was ook woensdag geen gewilde munt, na zwakke cijfers uit de eurozone en de trek naar de dollar als veilige haven in verband met het coronavirus.

  "De valutamarkt lijkt in mineur te zitten", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er op dat de markt het coronavirus wat te licht heeft ingeschat en daarmee zie je de onrust in de markt toenemen. De euro koerst daarmee af naar 1,08 dollar en is niet uitgesloten dat de munt daar onder zakt", aldus de handelaar.

  Van der Meer verwacht aanstaande vrijdag het meeste vuurwerk wanneer er vanuit de eurozone een flinke reeks samengestelde inkoopmanagersindices naar buiten komt.

  Macro-economische cijfers waren dinsdag tot nog toe bescheiden in aantal.

  Zo daalde de Britse werkloosheid in het vierde kwartaal naar 3,8 procent.

  Duitsland maakte dinsdag zijn vertrouwensindex ZEW over februari bekend. Over januari stond verwachtingsindex op 26,7, toen een aardige stijging. Over februari kwam de deelindex echter uit op 8,7. "Ook de index voor de eurozone liet een duidelijke afname zien en in combinatie met het vooruitzicht voor de gevolgen van het virus en de duur ervan, belooft dat vooralsnog weinig goeds," aldus Van der Meer.

  In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar twee data, namelijk de index die de economische activiteiten van New York weergeeft en de vertrouwensindex onder Amerikaanse huizenbouwers.

  De index voor New York daalt naar verwachting van 4,8 naar 4,5, de bouwersindex blijft in de prognose stabiel op 75.

  Er is dinsdag sprake van slechts één optreden van een monetaire prominent en dat is van bestuurslid van de Europese Centrale Bank Fabio Panetta die vandaag deelneemt aan een plenaire zitting die het Europees Parlement deze week organiseert.

  De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,0829 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 6. forum rang 10 voda 19 februari 2020 13:09
  Valuta: euro op 1,08 dollar

  (ABM FN-Dow Jones) De euro is woensdag druk in de weer om 1,08 dollar in het vizier te houden, terwijl de dollar ten opzichte van alle toonaangevende valuta gekocht wordt, behalve ten opzichte van goud.

  "Er staan erg veel long posities in de dollar uit, maar de munt wordt ten opzichte van goud juist gegeven, waarmee goud zich weer dicht in de buurt van de oude top van 8 januari van dit jaar van 1.611 dollar bevindt", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank woensdag tegen ABM Financial News.

  Jongbloed sprak vooral van dollarkracht. "De dollarkoers is een eenvoudig gevolg van carry trade, waarbij tegen lage tarieven geld geleend wordt en uitgezet wordt in de Verenigde Staten waar meer rendement te halen valt."

  De handelaar houdt er rekening mee dat de Europese munt in de loop van de week, en dan met name vrijdag bij de publicatie van diverse Europese inkoopmanagersindices, verder onder druk komt te staan. "Er ligt een gap uit 2017 tussen 1,0820 dollar en 1,0780 dollar. De euro heeft al even getracht die gap geheel te dichten, maar dat lukt vooralsnog niet. Als de inkoopdata somber ogen, kan de euro daar wel toe in staat blijken en dan komt technisch 1,0580 dollar in beeld", aldus Jongbloed.

  Voor woensdag gaat de interesse van Jongbloed uit naar de huizendata uit de Verenigde Staten. "De Amerikaanse rente is in de voorbije maanden verlaagd en dat zou zijn weerslag op de hypotheekvoorwaarden kunnen hebben en dus op de nieuwbouwdata", aldus de handelaar van Saxo Bank woensdag.

  Volgens Jongbloed is de stemming op de valutamarkten momenteel ontspannen, ondanks de zorg over het coronavirus, waarbij hij opmerkte dat tot nog toe veel onrust is uitgebleven door twee factoren, namelijk de steun van de centrale bank van China en het lokale karakter van de uitbraak van het virus. "Als de Verenigde Staten er indringend mee te maken krijgen, kan het een ander verhaal worden", aldus Jongbloed.

  Japan publiceerden woensdagochtend vroeg de export over januari. Die bleek voor de veertiende maand op rij te zijn gedaald, hoewel de afname beduidend minder groot was dan voorzien.

  De consumentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk lieten vorige maand op jaarbasis een stevigere stijging zien dan voorzien. De producentenprijzen liepen in januari op jaarbasis meer op dan in december vorig jaar werd gemeten.

  In de Verenigde Staten gaat woensdag de aandacht uit naar de woningbouw en de afgegeven bouwvergunningen over januari, de producentenprijzen over januari en vanavond naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

  Voor de woningbouw ligt de verwachting op een daling met 11,1 procent op maandbasis tegen een plus van 16,9 procent een maand eerder. De vergunningen laten naar verwachting een stijging op maandbasis zien van 1,0 procent afgezet tegen een afname met 3,9 procent in december.

  De producentenprijzen lopen volgens de prognoses met 0,2 procent op maandbasis op tegen een toename in december met 0,1 procent ten opzichte van november. Als de effecten van de prijzen voor energie en voedsel niet worden meegenomen lopen de producentenprijzen naar verwachting op met eveneens 0,2 procent en ook hiervoor was er in december sprake van een stijging met 0,1 procent op maandbasis.

  Sprekers zijn er woensdag in tweevoud. Om te beginnen betreft dat de voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic die een toespraak houdt bij Harvard Business School Club of Atlanta.

  Loretta Mester, voorzitter van de Fed van Cleveland, neemt woensdag deel aan een forum over topvrouwen.

  De euro noteerde woensdag op 1,0804 dollar, een stijging met 0,1 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 7. forum rang 10 voda 20 februari 2020 11:19
  Valuta: euro op de weegschaal

  (ABM FN-Dow Jones) De euro blijft met zijn koersontwikkeling ten opzichte van de dollar voorlopig de munt om in de gaten te houden.

  "Voorlopig verwachten wij een eurokoers die zich beweegt tussen de technische steun op 1,0775 dollar en de weerstand op 1,0825 dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

  Van der Meer verwacht van de notulen van de Europese Centrale Bank, net als van de notulen van de Federal Reserve, die woensdagavond publiek werden gemaakt, geen nieuwe inzichten. Ook van de macro-economische data die deze dag nog moeten verschijnen verwacht Ebury geen opmerkelijke verschuivingen.

  "Morgen kan dat anders worden met op de agenda tal van samengestelde inkoopmanagersindices uit Japan, de eurozone en de Verenigde Staten over februari. "Daarbij wordt sterk gelet op de Europese data, omdat die nieuwe inzichten bieden in de economische perspectieven van de muntunie", aldus Van der Meer.

  In Duitsland bleek donderdag de index voor het consumentenvertrouwen over maart licht te zijn gedaald naar 9,8.

  De Duitse producentenprijzen over januari stegen op maandbasis met 0,8 procent, terwijl op jaarbasis zich een stijging voltrok van 0,2 procent. In vergelijking met december was dit een verbetering gezien de daling met 0,2 procent op jaarbasis en de stijging met 0,1 procent ten opzichte van november.

  De Franse consumentenprijzen lieten in januari op maandbasis een daling met 0,4 procent en op jaarbasis met 1,5 procent zien.

  De Britse detailhandelsverkopen lieten in januari weliswaar een stijging zien van 0,9 procent, maar deze bleef wel duidelijk achter bij de verwachte plus van 1,5 procent.

  Aan het begin van de middag worden de notulen van de meeste recente vergadering van de Europese Centrale Bank gepubliceerd.

  In de tweede helft van de middag wordt van de eurozone de index voor het consumentenvertrouwen over februari in een voorlopige versie verwacht. Die stijgt naar verwachting van 8,1 negatief naar 8,0 negatief.

  In de Verenigde Staten worden vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 15 februari gepubliceerd, gevolgd door de index voor de zakelijke activiteiten van de Federal Reserve van Philadelphia over februari, de leidende indicatoren over januari en de wekelijkse voorraden olie, eveneens voor de week die eindigde op 15 februari en die met een dag zijn uitgesteld in verband met de vrije dag afgelopen maandag.

  De steunaanvragen lopen naar verwachting met 5.000 op naar 210.000. De index van Philadelphia daalt volgens de voorspellingen van 17,0 naar 8,0. De leidende indicatoren stijgen in de prognose met 0,4 procent tegen een plus met 0,3 procent een maand eerder. De olievoorraden laten naar verwachting een stijging zien van 3,4 miljoen vaten tegen een stijging met 7,6 miljoen een week eerder.

  Er zijn donderdag twee sprekers. Om te beginnen de vice-president van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos die vandaag een comité toespreekt van de Europese Bank Federatie. In de Verenigde Staten krijgt de voorzitter van de Federal Reserve van Richmond Thomas Barkin het woord bij de Harvard University.

  De euro noteerde donderdag 1,0799 dollar, een daling met 0,1 procent. De euro noteerde stabiel ten opzichte van de Britse munt op 0,8371 Britse pond.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 8. forum rang 10 voda 24 februari 2020 10:59
  Beursblik: coronavirus dominante thema valutamarkt

  (ABM FN-Dow Jones) Het coronavirus blijft de komende handelsweek, ook bij gebrek aan richtinggevend macro-economisch nieuws, het belangrijkste thema op de valutamarkt. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM financial News.

  De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar licht lager, maar dat mag volgens de analist geen naam hebben. Gezien de meest recente ontwikkelingen in Italië rond het coronavirus valt de druk op de Europese munt volgens Mevissen nog mee. De analist verwacht dat de euro/dollar op 1,08 of 1,07 stand zal houden, met name omdat de Europese munt de laatste weken al heeft moeten inleveren. Als dit niveau toch niet standhoud, dan is 1,05 nog "een mooie bodem", merkte Mevissen op.

  De analist concludeerde dat met name vanwege het aantal besmettingen met het coronavirus in Japan, de dollar momenteel de meest prominente veilige haven is en niet de yen.

  Een kleine meevaller kwam vanochtend uit Duitsland, waar de Ifo index licht steeg in plaats van wat daalde.

  De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent lager op 1,0829, terwijl de Europese munt tegenover de yen 0,4 procent verloor en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent steeg. De dollar noteerde ten opzichte van de yen 0,2 procent lager, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,3 procent steeg.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 9. forum rang 10 voda 25 februari 2020 12:07
  Valuta: euro ondervindt nog altijd druk

  (ABM FN-Dow Jones) De euro blijft goed liggen, ondanks veel onzekerheden vanwege het coronavirus en de renteverschillen tussen de eurozone en de Verenigde Staten. De 1,09 dollar is voor de euro nog niet uit zicht.

  "De alertheid en ongerustheid op de valutamarkten kan eventueel tot bedaren komen als centrale banken van Europa en de Verenigde Staten bereid zijn in actie te komen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Het leek er maandag bijvoorbeeld op dat de euro ten opzichte van de dollar kon herstellen op basis van een suggestie dat de Federal Reserve een soepeler rentebeleid voorstelt om de markten tot bedaren te brengen", aldus Van der Meer.

  De handelaar wees dinsdag op de de technische weerstand voor de euro op 1,0875 dollar. "Mocht de munt daar doorheen breken met een slot boven dat niveau dan is een verdere stijging richting 1,09 dollar goed mogelijk", aldus Van der Meer.

  De Duitse economie heeft in het vierde kwartaal 2019 ook in de meest recente raming een pas op de plaats gemaakt in vergelijking met een kwartaal eerder.

  Frankrijk liet over februari een stabiel ondernemersvertrouwen zien.

  Vanmiddag komen in de Verenigde Staten twee cijfers naar buiten. Dat zijn de huizenprijzen in de grootste steden van het land, berekend door Case Shiller, en het consumentenvertrouwen over februari.

  De huizenprijzen zijn in de 20 grootste steden naar verwachting met 2,9 procent opgelopen tegen een stijging met 2,6 procent op jaarbasis in november. Het consumentenvertrouwen laat naar verwachting een stijging zien van 131,6 naar 132,6.

  De euro noteerde dinsdag op 1,0844 dollar een daling met 0,1 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 10. forum rang 10 voda 27 februari 2020 11:59
  Valuta: fragiele rally euro

  (ABM FN-Dow Jones) De euro blijft sterker worden, maar het gaat wel om een "fragiele rally". Dit stelde analist Ranko Berich van Monex Europe donderdag.

  Voor de zesde dag op rij noteert de euro vandaag hoger ten opzichte van de dollar, constateerde Berich.

  "Aangezien de euro ook aansterkte tegenover andere munten, zou dit in eerste instantie gezien kunnen worden als eurokracht", volgens de analist. "Maar het tegenovergestelde is waarschijnlijker", stelde Berich.

  "In de race naar de bodem vanwege de schok van het coronavirus, is het geen kwestie van kracht, maar eerder van zwakte, en in de afgelopen dagen deden de dollar en sterling het slechter dan de euro", aldus Berich.

  Maar aangezien de eurozone een open economie is en vermoedelijk harder wordt geraakt dan de Amerikaanse economie, betekent dit volgens Berich dat de rally in de euro/dollar fragiel is.

  De macro-economische agenda was vanochtend vrijwel leeg. Het consumentenvertrouwen in de eurozone veerde op, en ook het economische sentiment verbeterde.

  Vanmiddag in de VS is het flink drukker, met de wekelijkse steunaanvragen, de economische groei, orders voor duurzame goederen en de aanstaande woningverkopen.

  De euro/dollar handelde op 1,0940. Euro/pond ging voor 0,8499 van de hand.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 11. forum rang 10 voda 28 februari 2020 12:16
  Valuta: risk-off valutamarkten houdt aan

  (ABM FN-Dow Jones) De stijging van de euro ten opzichte van de dollar en het Britse pond is geenzins een teken van eurokacht.

  "De markt is duidelijk risk-off en in de behoefte aan liquiditeit wordt er nog altijd flink afstand gedaan van long posities", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Die waren opgebouwd in dollar, Britse pond en ook goud. De optische stijging van de euro heeft dus niets te maken met eurokracht", aldus Boele.

  Boele signaleert nog geen paniek op de valutamarkten. "Als daar sprake van is dan zoeken marktpartijen de weg naar liquide munten en effecten: dollar, yen en treasuries", aldus Boele.

  Volgens de valutaspecialist blijven de macro-economische data uit de Verenigde Staten voldoende aandacht opeisen met vandaag de inflatiecomponent bij de inkomens en bestedingen en de inkoopmanagersindex van Chicago. Boele merkte vrijdag op dat los van het coronavirus de Amerikaanse economie al zwakke plekken vertoonde.

  Japan bracht vrijdagmorgen werkloosheidscijfers, de industriële productie en detailhandelsverkopen over januari naar buiten. De werkloosheid steeg van 2,2 procent naar 2,4 procent. De productie nam in januari op maandbasis met 0,8 procent toe, beduidend meer dan de groei van 0,2 procent die vooraf was voorzien. De verkopen van de Japanse detailhandel liet op jaarbasis een afname zien van 0,4 procent.

  Duitsland publiceerde over februari een werkloosheid van 5,0 procent. Duitsland maakt vrijdag verder de inflatie over februari bekend, die in een voorlopige meting naar verwachting uitkomt op 0,3 procent op maandbasis, tegen een daling van de consumentenprijzen met 0,6 procent in januari. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een stijging van de prijzen met 1,7 procent, gelijk aan de ontwikkeling in januari op jaarbasis.

  In de Verenigde Staten komen vrijdag 3 cijfers naar buiten. Dat zijn de persoonlijke inkomens en bestedingen over januari, vervolgens de inkoopmanagersindex van Chicago over januari en de definitieve consumentenvertrouwensindex van de universiteit van Michigan over februari.

  Op maandbasis wordt voor de inkomens een stijging met 0,4 procent verwacht tegen een plus van 0,2 procent een maand eerder. De bestedingen stijgen in de prognoses met 0,2 procent tegen een toename met 0,3 procent in december vorig jaar op jaarbasis. De inflatiecomponent die in deze cijfers wordt meegenomen, de zogeheten PCE-index, laat naar verwachting op maandbasis een plus van 0,2 procent zien, gelijk aan december, zonder impact van de prijzen voor de voedsel en energie. Op jaarbasis wordt rekening gehouden met een stijging met 1,7 procent tegen een plus van 1,6 procent een maand eerder.

  De index van Chicago stijgt naar verwachting van 42,9 naar 46.0.

  De vertrouwensindex van Michigan stijgt in de prognose van 99,8 naar 100,8.

  Sprekers betreffen vrijdag econoom Andy Haldane van de Bank of England in Oxford, de voorzitter van de Deutsche Bundesbank Jens Weidmann in een persconferentie naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag van de bank en de voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis James Bullard.

  De euro steeg vrijdag met 0,2 procent naar 1,1033 dollar en liep eveneens 0,3 procent op ten opzichte van het Britse pond naar 0,8559 Britse pond.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 12. forum rang 10 voda 2 maart 2020 12:08
  Valuta: deels technisch herstel voor euro

  (ABM FN-Dow Jones) Het opvallende herstel van de euro tegenover de Amerikaanse dollar wordt versterkt doordat beleggers hun posities in Mexicaanse peso's moesten terugdraaien vanwege de marktonrust. Dat zegt Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

  "De euro is de laatste anderhalve week veel sterker geworden, en dat was opvallend, nadat de munt lang in een dalende trend zat", zei Stefan Koopman van Rabobank. De beweging zette in na een zwak cijfer voor de Amerikaanse inkoopmanagersindex, maar werd versterkt doordat Europese beleggers veel Mexicaanse peso's hadden gekocht om te profiteren van de hogere rentes in dat land.

  Door de marktonrust rond het coronavirus draaiden beleggers hun posities terug, zodat de euro tegenstrijdig genoeg steeg, terwijl het coronavirus juist voet aan de grond kreeg in Europa. Koopman spreekt in dit verband van een 'technische beweging', die lijkt op wat ook vaak te zien is bij de Japanse yen. Het gaat hem te ver om te zeggen dat de euro door beleggers als veilige haven wordt gezien. "Het herstel is erg broos."

  Rabobank verwacht dat het coronavirus een stevige impact zal gaan hebben op de economie van Europa. Een recessie is daarbij een reëel risico, zei Koopman. De uitbraak heeft al Noord-Italië platgelegd en dat lijkt ook te kunnen gebeuren in andere landen zoals Duitsland en Nederland, zegt Koopman.

  In de Verenigde Staten zijn er juist nog geen grote brandhaarden gemeld.

  Rabobank heeft zelf ook al zijn maatregelen genomen en laat de helft van het personeel verplicht thuis werken.

  Koopman ging ook in op de verzwakking van het Britse pond tegen over de euro. De euro/pond leunt inmiddels tegen 0,87 aan, terwijl dat anderhalve maand geleden nog 0,83 was. Dat had te maken met uitspraken van de regering Johnson die erop wees dat deze weinig energie wil steken in een strakke handelsdeal met de EU en vooral gaat voor economische onafhankelijkheid van de EU. Daarom zou Johnson aansturen op een harde Brexit.

  "Het begin tot de markt door te dringen dat de nieuwe regering niet pragmatisch is, maar ideologisch. De Britten willen een nieuwe rol in de wereld, buiten de EU." Het economische belang is daaraan ondergeschikt.

  Daarbij komt dat de Bank of England heeft gehint dat een renteverlaging in het vat zit. Dit gebeurde in samenspraak met de Bank of Japan en de Federal Reserve, dacht Koopman. Daarmee geven de centrale banken de boodschap af dat ze in actie komen om de gevolgen van het coronavirus op te vangen.

  "Dit verklaart het herstel op de financiële markten van maandag, maar het is heel broos", waarschuwde Koopman. Volgens hem is namelijk niet zo duidelijk wat centrale banken kunnen doen tegen de economische gevolgen van het coronavirus.

  De euro stond maandag 0,4 procent hoger op 1,1091 dollar en tegenover het Britse pond een half procent hoger op 0,8676 pond.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 13. forum rang 10 voda 3 maart 2020 12:11
  Valuta: volatiliteit regeert

  (ABM FN-Dow Jones)De belangrijkste valutaparen laten de laatste handelsdagen stevige bewegingen zien in een markt die reageert op nieuws over het coronavirus en de reactie van centrale banken daarop.

  "Dat maakt de valutamerkt nogal volatiel", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De aandacht van valutapartijen zal de komende dagen en weken vooral gericht zijn op de eventuele maatregelen van de belangrijkste centrale banken en minder op de economische data, zo is onze verwachting", aldus Van der Meer.

  Van der Meer stond dinsdag apart stil bij de recente daling van de dollar. "Op het moment dat de maatregelen die van de Federal Reserve deze maand mogen worden verwacht, namelijk een rentevelaging met 25 basispunten, voorzie ik een stabielere dollar, waarmee een koers van 1,12 dollar voor een euro niet waarschijnlijk is", zo zei de valutahandelaar van Ebury.

  De Reserve Bank of Australia verlaagde vanochtend de rente in verband met het coronavirus met 0,25 procentpunt naar 0,50 procent.

  De Bank of England liet zich dinsdag eveneens niet onbetuigd tijdens een update over de aandacht die de bank heeft voor de effecten van het virus met de mededeling dat het orgaan klaar staat de noodzakelijke maatregelen te nemen ter ondersteuning van de economie en het financiële systeem.

  Vanuit de eurozone kwam dinsdag de voorlopige inflatie over februari die duidde op 1,2 procent. De verwachting lag vooraf op 1,2 procent. Een maand eerder was de inflatie nog 1,4 procent.

  De producentenprijzen over januari van de muntunie kwamen op jaarbasis 0,5 procent lager uit tegen een afname met 0,6 procent in december. Er was ook gerekend op een stijging met 0,5 procent.

  De werkloosheid in de muntunie kwam in januari uit op 7,4 procent, net als een maand eerder.

  In de Verenigde Staten is het qua macro-economische data dinsdag erg rustig. Er zijn wel drie optredens van monetair prominenten. Om te beginnen is de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin in het Huis van Afgevaardigden voor een verantwoording voor de begroting van volgend jaar.

  Loretta Mester, de voorzitter van de Federal Reserve van Cleveland, houdt een spreekbeurt voor de Society of Professional Economists. Haar ambtgenoot Charles Evans van de Fed van Chicago houdt een toespraak voor de universiteit van Illinois.

  De meeste aandacht zal echter uitgaan als om één uur vanmiddag een vergadering met centraal bankiers en ministers van financiën uit heel de wereld aanvangt, met als insteek om tot een gezamenlijke aanpak van de virusuitbraak te komen. De Amerikaanse minister Mnuchin en voorzitter Jerome Powell van de Fed leiden de telefonische vergadering.

  JP Morgan Asset Management verwacht niet dat er vanmiddag al concrete maatregelen zullen worden aangekondigd.

  De euro noteerde vrijwel onveranderd op 1,1133 dollar na een recente piek van 1,1181 dollar. De Europese munt noteerde 0,5 procent lager op 0,8693 Britse pond. De dollar steeg dinsdag 0,4 procent naar 0,6561 Australische dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 14. forum rang 10 voda 4 maart 2020 12:19
  Valuta: euro houdt 1,12 dollar in het vizier

  (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft ten opzichte van de euro per saldo geen grote beweging laten zien, ondanks dat de Amerikaanse Federal Reserve dinsdagmiddag met een onverwachte renteverlaging van 50 basispunten kwam, die de euro/dollar kortstondig boven de 1,12 zette.

  "De markt lijkt te vinden dat de Fed met dit besluit zijn geloofwaardigheid aantast, omdat het daarmee ook tegemoet komt aan de oproep van de Amerikaanse president Donald Trump tot een flink verlaging van het belangrijkste rentetarief", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank woensdag tegen ABM Financial News.

  "De Fed komt op 18 maart weer bijeen voor zijn reguliere beleidsvergadering en wij sluiten niet uit dat er dan weer 25 basispunten af gaan, afhankelijk van hoe het coronavirus zich in de komende twee weken ontwikkelt. In dat geval zul je de dollar verder zien dalen", aldus Jongbloed.

  Jongbloed sprak woensdag van een zeer volatiele valutamarkt die zich niet gevoelig toonde voor de inkoopmanagersindices over februari uit de eurozone en de diverse lidstaten.

  De handelaar van Saxo Bank schat in dat bij een tegenvallend rapport over de banengroei van de Amerikaanse private sector, dat vanmiddag wordt gepubliceerd, een nieuwe renteverlaging wordt ingecalculeerd door de markt, waarmee de dollar vandaag al verder onder druk kan komen te staan.

  Jongbloed ziet voor de euro ten opzichte van het Britse pond woensdag een technische weerstand op 0,8740 Britse pond. "Het lukt de euro vandaag tot nu toe niet door dat niveau heen te breken. Gesteld dat de gemeenschappelijke munt vandaag boven de 0,8750 Britse pond sluit, dan ligt de weg open voor 0,8850 Britse pond", aldus de handelaar.

  Jongbloed is met betrekking tot het Britse pond er niet gerust op dat de munt zijn eerdere niveau ten opzichte van de euro kan innemen, "gezien de discussie die Londen schijnt te voeren over de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, waarbij het er op lijkt dat bewaking ervan een onderdeel daarvan is", aldus Jongbloed.

  Japan publiceerde woensdagochtend vroeg al de inkoopmanagersindex over februari. Deze kwam uit op 46,8, een stevig verschil met de 51,0 van januari.

  China zag zijn dienstenindex zo ongeveer halveren van 51,8 in januari naar 26,5 vorige maand

  In de loop van de ochtend verscheen uit de eurozone een flinke reeks inkoopmanagersindices voor de respectievelijke dienstensectoren. Voor Duitsland betekende de index nog wel groei, m aar in mindere mate dan een maand eerder. Frankrijk liet een index zien van 52,5 tegen 52,6 in een voorlopige raming. Dat was beter dan een maand eerder. Voor de eurozone als geheel kwam de index uit op 52,6 tegen 52,5. De samengestelde index liep op naar 51,6. De vorige stand was 51,3.

  De detailhandelsverkopen van de eurozone lieten op maandbasis in januari een stijging van 0,6 procent zien en dat was licht beter de verwachte plus van 0,5 procent een heel wat beter dan de daling met 1,1 procent in december. In Duitsland stegen de detailhandelsverkopen in januari zowel maand- als op jaarbasis.

  In de Verenigde Staten gaat de aandacht wat macrocijfers betreft uit naar de groei van het aantal banen in de private sector over februari, die wordt ingeschat op 155.000 tegen 291.000 een maand eerder.

  Daarnaast komen er twee inkoopmanagersindices voor de dienstensectoren over februari uit, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 29 februari.

  De ISM-index daalt in februari naar verwachting van 55,5 naar 55,0, en de index van Markit van 53,4 naar 49,4. Voor de olievoorraden wordt een stijging voorzien van 3,1 miljoen vaten tegen een toename met 450.000 vaten een week eerder.

  Vanavond publiceert de Federal Reserve zijn Beige Book, de leidraad voor het monetaire beleid, dat twee weken voor de monetaire vergadering van, in dit geval, 18 maart bekend wordt gemaakt.

  Er is woensdag een viertal optredens. Allereerst maakt de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin ook vandaag zijn opwachting in het Congres voor een verantwoording voor de begroting. Afgevaardigde Ben Broadbent van de bank of England houdt een toespraak voor de London Business School. Jens Weidman, voorzitter van de Deutsche Bundesbank, doet dat bij een receptie van de bank en de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard verzorgt het welkomstwoord bij de Homer Jones Memorial-lezing.

  De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1160 dollar en 0,1 procent hoger op 0,8729 Britse pond.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 15. forum rang 10 voda 4 maart 2020 17:50
  Video: wederopstanding van de euro

  (ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar heeft de wind weer in de rug. Dit constateerde valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe voor de camera van ABM Financial News.

  Weller denkt dat na de plotselinge renteverlaging van 50 basispunten van de Federal Reserve de Europese Centrale Bank aan zet is. Maar de ECB heeft een veel kleiner wapenarsenaal tot zijn beschikking. Toch zal voorzitter Christine Lagarde volgende week niet helemaal met lege handen staan, denkt Weller.

  En ook andere centrale banken zullen de komende periode in navolging van de Fed de rente verlagen, voorziet Monex.

  www.youtube.com/watch?v=EIbW9wV5D98

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 16. forum rang 10 voda 6 maart 2020 12:10
  Valuta: dollar verder omlaag

  (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft van donderdag op vrijdag een stevige daling achter de rug.

  "Aanvankelijk ging de Amerikaanse munt omlaag door een afwikkeling van longposities", aldus Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Dat proces loopt nog steeds, maar er is inmiddels na de verlaging van de rente deze week door de Federal Reserve ook sprake van een kleiner renteverschil tussen de Verenigde Staten en Europa", aldus valutaspecialist Boele.

  Boele gaf vrijdag aan dat ABN AMRO rekening houdt met een verlaging door de Fed van het belangrijkste rentetarief in maart en april van steeds 25 basispunten, waar de markt rekent op drie keer een kwartje. Van de Europese Centrale Bank, die volgende week bijeenkomt voor een rentebesluit, wordt een verlaging van het reeds negatieve depositotarief met 10 basispunten door de markt ingeprijsd. ABN AMRO ziet de Bank of England de rente met 25 basispunten verlagen, terwijl de markt 50 basispunten in de taxaties heeft staan.

  Boele verwacht dat in het geval het coronavirus de markten blijft beroeren, zoals het dat nu doet, op een termijn van weken de dollar als zogeheten risk-off-munt in beeld komt. "Wij hebben onze koersdoel voor het einde van het eerste kwartaal nog altijd staan op 1,10 dollar voor een euro.

  De euro noteerde inmiddels wel op het hoogste punt van het jaar ten opzichte van de dollar en boven zijn 200 daags voortschrijdend gemiddelde. Met het huidige niveau boven de 1,1275 dollar lijkt er voor de munt ruimte te liggen richting 1,14 dollar.

  Macro-economische cijfers zijn er vrijdag ook, ofschoon de verwachting is dat deze gegevens weinig impact zullen hebben op het marktsentiment.

  De Duitse fabrieksorders over januari kwamen flink hoger uit met de 5,5 procent op maandbasis, afgezet tegen de afname in de december op maandbasis met 2,1 procent.

  Voor de rest van de dag zijn de Verenigde Staten de regio waar de macro-economische data vandaan komen met de nadruk op de banencijfers over februari. Daarvoor wordt een stijging voorzien van 175.000 tegen een plus van 225.000 in januari, toentertijd een positieve verrassing, en een werkloosheid van 3,5 procent tegen 3,6 procent een maand eerder. De uurlonen stijgen in de prognose met 0,3 procent, waar in januari sprake was van een toename van 0,25 procent.

  Naast het banenrapport maken de Amerikanen ook de handelsbalans over januari bekend, waarvoor een tekort wordt voorzien van 46,0 miljard dollar tegen 48,88 miljard dollar een maand eerder.

  Het derde cijfer betreft de groothandelsvoorraden over januari en die worden verwacht op maandbasis 0,2 procent lager uit te komen, gelijk aan de afname op maandbasis in december.

  Er is vrijdag één optreden en dat betreft een deelname van de voorzitter van het IMF Kristalina Georgieva aan een paneldiscussie.

  De euro noteerde vrijdag 0,5 procent hoger op 1,1295 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 17. forum rang 10 voda 9 maart 2020 12:48
  Valuta: euro stijgt tegen lagere olieprijs in

  (ABM FN-Dow Jones) De euro stijgt maandag, hoewel de olieprijs keldert door een revolutie op de oliemarkt, omdat beleggers verwachten dat de Federal Reserve de rente sterk gaat verlagen. Dat stelde Rabobank maandag in een commentaar op de valutamarkt.

  "Ik vraag me af of iedereen wel begrijpt wat hier gebeurt", zei Elwin de Groot van Rabobank.

  Als de olieprijs zwakker wordt, dan wordt de dollar normaal gesproken altijd sterker. Voor de kopers van olie in Europa wordt de olie dan namelijk goedkoper, en de pijn wordt altijd een beetje gespreid, dus als compenserend effect stijgt de dollar dan, legt De Groot uit.

  Maar dat mechanisme werkt nu niet, want de euro stijgt juist tegenover de dollar. "Dat is bijzonder", aldus De Groot. Hij ziet de reden vooral in de onverwacht sterke renteverlaging met 50 basispunten die de Amerikaanse centrale bank onlangs doorvoerde, die de verwachting van nog veel verdere verlagingen van de rente heeft opgewekt.

  "Daarna is het ontstellend hard omlaag gegaan, met een tienjarige Amerikaanse staatslening die nog maar een rendement van 0,47 procent heeft", aldus de Groot.

  Het verschil in de renteniveaus tussen de dollar en de euro is helemaal aan het inzakken. "De Amerikaanse rente komt heel snel naar de Duitse toe", ziet de econoom van Rabobank.

  Dat komt omdat de verwachting is dat de Europese Centrale Bank veel beperkter is in zijn ruimte om de rente te verlagen of om andere stimuleringsmaatregelen te nemen, zoals een groter opkoopprogramma.

  Van de Federal Reserve verwacht men daarentegen dat deze alles zal inzetten en snelle stappen neemt in de hoop om een stukje stabiliteit te kunnen terugkrijgen, nu de olie-industrie en de hele economie onder druk staan, terwijl het coronavirus ook al om zich heen grijpt en de economie in het slot dreigt te gooien. Een nieuw QE-opkoopprogramma kan daarbij niet worden uitgesloten, vermoedt De Groot.

  Zo'n QE programma ligt in Europa veel gevoeliger, omdat vooral Noord-Europese centrale banken zich zorgen maken over de ongewenste neveneffecten. "En die bij-effecten zijn er waarschijnlijk ook", aldus de econoom. De sterke koersdalingen op de beurs zijn misschien zelfs deels een reflectie van het gegeven dat het monetaire beleid de koersen omhoog heeft gedreven. Als dat wordt doorbroken door problemen in de reële economie, kan die koerswinst snel verdampen, zoals we nu zien gebeuren.

  Intussen heeft de Japanse yen zich traditiegetrouw weer als veilige haven op de valutamarkt laten gelden, met een koersstijging van zo'n 10 procent van de Japanse munt tegenover de Amerikaanse dollar in de recente periode. Inmiddels heeft de Japanse centrale bank al wat ontevreden geluiden laten horen over "onordelijkheid" van de stijging van de munt, wat een hint is dat ze kunnen interveniëren om de duurdere yen weer wat omlaag te duwen. Dat is iets wat de Japanse centrale bank relatief gemakkelijk deed in het verleden, zegt De Groot.

  Cryptomunten zoals bitcoin gaan hard onderuit. "Je ziet vaak bij dit soort marktstress dat beleggers kiezen voor wat ze goed kennen en wat ook liquide is", aldus De Groot. Cryptovaluta voldoen daar duidelijk niet aan. Ook de valuta van opkomende markten worden gezien als risicovol en worden daardoor minder waard, wat wel past bij het normale beeld van stress op de financiële markten.

  De euro noteerde maandag 0,4 procent hoger tegenover de dollar op 1,1424. De dollar verloor 1,4 procent tegenover de Japanse yen, die 102,30 yen voor een dollar noteerde. Dat was een paar weken geleden nog 112 yen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 18. forum rang 10 voda 10 maart 2020 11:54
  Valuta: dollar in herstel

  (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft na de recente klappen een herstelbeweging ingezet, waarmee de euro weer onder de 1,14 dollar is gedaald.

  "Er tekent zich een stabilisering in de lange rente af en daar lijkt de dollar van te profiteren" , aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank dinsdag tegen ABM Financial News. "Met de dalingen van maandag is de markt wakker genoeg om het redelijkheidsgehalte van de dalingen te beoordelen en in dat proces lijken macro-economische data voorlopig geen rol van betekenis te spelen", aldus de handelaar.

  Jongbloed schatte dinsdag in dat centrale bank de komende dagen de markt bepalen, met deze week het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, voorafgegaan door mogelijke stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse regering. Volgende week woensdag komt de Amerikaanse Federal Reserve met zijn volgende rentebesluit naar buiten.

  Vanochtend vroeg kwamen in China al de nodige inflatiedata naar buiten. De consumentenprijzen in China zijn in februari in een iets lager tempo gestegen dan een maand eerder. Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 5,2 procent, afgezet tegen een verwachte 5,1 procent en iets lager dan de 5,4 procent in januari. De voedselprijzen stegen afgelopen maand met maar liefst 21,9 procent. Zonder het effect van de hoge voedselprijzen kwam de Chinese inflatie afgelopen maand op jaarbasis uit op 0,9 procent.

  De Chinese producentenprijzen zijn in februari gedaald. De producentenprijzen stegen in januari op jaarbasis nog met 0,1 procent, maar daalden in februari met 0,4 procent. Economen hadden een daling van 0,3 procent voorzien. Op maandbasis was er in februari sprake van een afname met 0,5 procent, na een pas op de plaats in januari.

  De macro-economische agenda is dinsdag bescheiden gevuld met een zwaartepunt voor het Europese speelveld.

  De industriële productie van Frankrijk over januari steeg, maar minder dan voorzien. De productie liep op maandbasis met 1,2 procent op, waar door economen gerekend was op een plus van 1,7 procent.

  Van de eurozone kwam de groei van de economie over het vierde kwartaal van het vorig jaar op jaarbasis uit op 1,0 procent, waar in een eerdere raming nog melding werd gemaakt van een groei van 0,9 procent op jaarbasis.

  In de Verenigde Staten staat één cijfer op de agenda en dat betreft de vertrouwensindex van het Amerikaanse kleinbedrijf over februari. Deze wordt verwacht te dalen van 104,3 naar 102,8.

  De euro noteerde dinsdag op 1,1341 dollar, een daling met 0,8 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 19. forum rang 10 voda 12 maart 2020 12:43
  Valuta: euro onder druk

  (ABM FN-Dow Jones) De euro is ten opzichte van de dollar een deel van zijn positie kwijtgeraakt na de flinke daling van de dollar eerder deze week, waarmee de euro stevig boven de 1,14 dollar uitkwam.

  Vandaag zijn alle ogen gericht op de Europese Centrale Bank, die met een rentebesluit naar buiten komt. De bank weet dat de Federal Reserve, de centrale bank van China en de Bank of England al maatregelen hebben afgekondigd. Het belangrijkste instrument dat de ECB nu voor handen heeft is de depositorente, die nu op 0,50 procent negatief staat.

  "Wij houden rekening met een verlaging van de depositorente met 10 basispunten", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Mocht die beslissing inderdaad vallen dan verwachten we een verdere daling van de euro ten opzichte van de dollar", aldus de handelaar.

  Van der Meer wees er donderdag op dat met een dergelijk beslissing door de ECB het renteverschil tussen de Verenigde Staten en de eurozone weer groter wordt en daarmee de vraag naar de dollar weer stijgt.

  Ook donderdag geldt dat macro-economische data geen enkele invloed op het marktbeeld uitoefenen. "De markt is sterk in beweging onder invloed van de effecten op de economie van het coronavirus tot nog toe en is heel erg op zoek naar houvast en richting", aldus de handelaar donderdag.

  Van de eurozone verscheen vandaag de industriële productie over januari met een stijging van 2,3 procent. Dat was beduidend beter dan de verwachte plus van 1,3 procent.

  In de Verenigde Staten staan voor donderdag de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 7 maart en de producentenprijzen over februari op het programma.

  Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een stijging met 3.000 aanvragen naar 216.000.

  Voor de producentenprijzen ligt de verwachting op een daling op maandbasis met 0,1 procent tegen een plus van 0,5 procent in januari op maandbasis. Zonder rekening te houden met de invloed van voedsel-en energieprijzen komen de producentenprijzen naar verwachting op maandbasis 0,1 procent hoger uit tegen een stijging met 0,5 procent op maandbasis in januari.

  Het rentebesluit van de ECB komt, zoals altijd, om 13.45 uur naar buiten, om 14.30 uur gevolgd door het commentaar van de voorzitter van de bank Christine Lagarde.

  De euro noteerde donderdag 0,2 procent lager op 1,1236 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 20. forum rang 10 voda 13 maart 2020 12:13
  Valuta: centrale banken in de voorhoede

  (ABM FN-Dow Jones) De Noorse centrale bank heeft vrijdag het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten verlaagd naar 1,0 procent. Daarmee volgden de Noren andere centrale banken als de Feederal Reserve en de Europese Centrale bank die de afgelopen dagen ook al met nieuwe stimuleringen op de proppen kwamen.

  "Dit verrassende besluit gaf de markt vertrouwen in de Noorse kroon, die de laatste tijd behoorlijk onder druk heeft gestaan", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "De Noorse centrale bank liet vrijdag zien dat het stabiliteit wil, waarna de Noorse kroon de wind in de rug kreeg", aldus Boele.

  De valutaspecialist stelde vrijdag dat de markt momenteel vooral op zoek is naar stabiliserende maatregelen van de centrale banken. Daarna lijken de ogen vooral gericht op de de omvang van de weerslag van het coronavirus op de economische data.

  Met betrekking tot de belangrijkste valutaparen is het volgens Boele lastig te bepalen waar weerstands- en steunniveaus liggen. "Daar is de markt momenteel veel te volatiel voor", aldus de valutaspecialist vrijdag.

  Duitsland en Frankrijk publiceerden vrijdag de definitieve inflatiedata over februari. In beide landen was sprake van een pas op de plaats.

  De Verenigde Staten houden het vrijdag bij de publicatie van twee macrocijfers, namelijk de importprijzen over februari en het voorlopige consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

  De vertrouwensindex wordt ingeschat op 95,0 tegen 100,9 in februari. De importprijzen daalden naar verwachting met 0,8 procent op maandbasis. Over januari was er op maandbasis geen sprake van een wijziging in de importprijzen.

  De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1162 dollar. Een euro kostte ten opzichte van de Noorse kroon 1,7 procent minder en kwam daarmee uit op een koers van 11,1832 Noorse kroon.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 81 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1134 +0,18%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.737,67 +0,48%
LDN100-24h 6.121,53 -0,37%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(958)

Robin82 op 1 jun 2020 04:01
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare