Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: euro even onder 1,10 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro is donderdagochtend kort onder de 1,10 dollar gedoken nu met het recente optreden van de Amerikaanse president Donald Trump de onzekerheden rondom de diverse handelsconflicten, zoals met China, niet zijn verminderd.

"En daarmee lijkt de politiek de valutamarkt momenteel aardig in zijn greep te hebben", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Er lijkt wel een belangrijk verschil tussen de euro en de dollar. Als de macrodata uit de eurozone positief verrassen, heeft dat beduidend minder opwaarts effect op de eurokoers dan goede macrodata uit de Verenigde Staten op de dollar hebben", aldus Van der Meer.

Van der Meer verwees donderdag naar het inmiddels bekend geworden groeicijfer van Duitsland dat over het derde kwartaal een kleine, positieve verrassing met zich meebracht. "Twee jaar geleden zou dit cijfer een stevige beweging hebben veroorzaakt, maar vandaag wordt het optisch genegeerd", aldus Van der Meer.

Voor de valutahandelaar zijn donderdag twee blikvangers te onderscheiden en dat zijn de voorlopige groei van de economie van de eurozone over het derde kwartaal en het tweede optreden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres. "Hij zal vandaag niet afwijken van hetgeen hij gisteren al zei, maar de markt zal er zeker op letten", aldus Van der Meer.

"We verwachten dat het huidige monetaire beleid gepast zal blijken zolang inkomende informatie over de economie in brede zin overeenkomt met onze outlook van een gematigde economische groei, een sterke arbeidsmarkt en een inflatie die uitkomt dichtbij ons doel van 2 procent", aldus Powell woensdag.

Vanochtend vroeg waren er al diverse macro-economische data uit Azië. De economie van Japan liet over het derde kwartaal een voorlopige groei zien van 0,1 procent op kwartaalbasis en 0,2 procent op jaarbasis. De verwachting lag hier op een groei met 0,8 procent op jaarbasis. Inmiddels groeit de Japanse economie wel voor het vierde kwartaal op rij.

De detailhandelsverkopen in China zijn in oktober in een lager tempo gegroeid. De verkopen stegen in oktober met 7,2 procent op jaarbasis. In september ging het nog om een toename van 7,8 procent en in augustus namen de verkopen met 7,5 procent toe.

De Chinese industriële productie is in oktober in een lager tempo gestegen. De productie ging in oktober met 4,7 procent omhoog. In september steeg de productie nog met 5,8 procent en in augustus was dit 4,4 procent. Economen hielden rekening met een stijging van 5,2 procent in oktober.

Duitsland publiceerde donderdagochtend al een voorlopige groei van de economie over het derde kwartaal, aangepast voor kalendereffecten, met 0,1 procent op kwartaalbasis. Er was vooraf gerekend op een krimp met 0,1 procent op kwartaalbasis, gelijk aan de krimp op kwartaalbasis over het tweede kwartaal.

De veranderingen in de Franse consumentenprijzen werden donderdag in een definitieve versie gepubliceerd. De prijzen over oktober stegen iets steviger dan aanvankelijk gemeld, namelijk met 0,8 procent tegen een voorlopige meting van 0,7 procent op jaarbasis.

In de loop van de ochtend kunnen beleggers reageren op de Britse detailhandelsverkopen over oktober en de voorlopige groei van de economie van de eurozone over het derde kwartaal.

De Britse detailhandelsverkopen lopen naar verwachting op maandbasis met 0,2 procent op tegen een vlakke ontwikkeling in september op maandbasis. Op jaarbasis wordt een stijging verwacht met 3,7 procent tegen 3,1 procent in september.

De groei van de economie van de muntunie stijgt op kwartaalbasis in de prognose met 0,2 procent, gelijk aan de stijging over het tweede kwartaal op kwartaalbasis.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht donderdag uit naar de producentenprijzen over oktober, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 9 november en de wekelijkse olievoorraden, eveneens voor de week die eindigde op die datum. Dit laatste cijfers verschijnt doorgaans woensdag, maar schuift deze week een dag op in verband met Veterans Day van afgelopen maandag.

Voor de producentenprijzen is de verwachting dat deze op maandbasis met 0,3 procent zijn opgelopen tegen een daling met 0,3 procent op maandbasis in september. Zonder de effecten van voedsel en energieprijzen stijgen de prijzen op maandbasis naar verwachting met 0,2 procent tegen een daling op maandbasis met 0,3 procent.

De steunaanvragen stijgen naar verwachting van 211.000 in de week die eindigde op 2 november naar 215.000 aanvragen.

De olievoorraden laten in de prognoses een stijging zien van 1,7 miljoen vaten tegen een plus van 7,9 miljoen voor de week die eindigde op 2 november.

De belangrijkste sprekers van donderdag zijn donderdag, naast de tweede sessie van verantwoording voor Powell in het Congres, Philip Lane, bestuurslid van de Europese Centrale Bank. Daarnaast houden de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard en vice-voorzitter Richard Clarida een toespraak.

De euro liep donderdag toch weer 0,1 procent op naar 1,1011 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro herstelt in lichte mate

(ABM FN-Dow Jones) De euro is van donderdag op vrijdag ten opzichte van de dollar licht opgelopen en noteerde na die beweging rond de 1,1020 dollar.

"Toch lijken de financiële markten deze dagen risico-avers", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Kijk maar naar de weer stijgende koersen van staatsobligaties, waardoor de lange rentes weer onderuit komen. Goud klom van 1.445 naar 1.465 dollar. Toch verwacht ik dat voor de langere termijn de euro de meest kans maakt om op te lopen", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht ook dat de valutamarkt, net als de financiële markten in hun totaliteit, onderhevig blijven aan de politiek. Hij verwees daarbij naar de recente hoopgevende woorden van Lawrence Kudlow, adviseur van het Witte Huis, die aangaf dat een handelsakkoord met China aanstaande is, maar dat de Amerikaanse president Donald Trump er nog niet klaar voor is een handtekening te zetten onder een zogeheten fase 1 akkoord, dat de opmaat moet worden voor een breder, duurzamer handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten.

Voor vrijdag verwacht Jongbloed weinig dynamiek en ook in de eerste twee dagen van volgende week blijft het in zijn inschatting rustig. De eerstvolgende twee richtpunten zijn de notulen zoals die zijn opgemaakt tijdens de meest recente vergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank, die respectievelijk aanstaande woensdag en donderdag worden gepubliceerd.

Voor het euro ligt er voor Jongbloed een essentieel niveau op 1,1040 dollar. Als het muntpaar daar boven komt, "dan denk ik dat we het laagste punt van de afgelopen dagen weer even achter ons laten". Ten opzichte van het Britse pond ligt wat de valutahandelaar betreft een steun op 0,8480 Britse pond.

De industriële productie van Japan over september zat volgens cijfers die vanochtend vroeg al verschenen weer in een stijgende trend, nadat augustus een daling had opgeleverd. De industrie van het land produceerde over september op maandbasis 1,7 procent meer.

In de tweede helft van de ochtend verschijnt van de eurozone de definitieve inflatiegegevens over oktober en de handelsbalans over september.

Op maandbasis wordt een stijging van de consumentenprijzen voorzien met 0,2 procent, gelijk aan de stijging in september op maandbasis. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een stijging met 0,7 procent tegen 0,8 procent in september. Zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen komt de inflatie op maandbasis in oktober uit op 0,1 procent tegen 0,4 procent in september, en 1,1 procent op jaarbasis tegen 1,0 procent een maand eerder.

Voor de handelsbalans van de muntunie is geen prognose beschikbaar.

In de Verenigde Staten staan voor vrijdag relatief veel data op de agenda. De reeks begint met de detailhandelsverkopen over oktober, gevolgd door de activiteitenindex van de staat New York over november, de industriële productie over oktober en tot besluit de bedrijfsvoorraden over september.

Voor de detailhandelsverkopen ligt de prognose op een stijging met 0,2 procent op maandbasis tegen een afname met 0,3 procent in september op maandbasis.

De zogeheten Empire State-index stijgt naar verwachting van 4,0 in oktober naar 5,0 deze maand.

De industriële productie van de Verenigde Staten daalt in de calculaties vooraf met 0,5 procent op maandbasis tegen een afname met 0,4 procent in september ten opzichte van augustus. De capaciteitsbenutting daalt naar verwachting van 77,5 procent naar 77,0 procent.

Voor de bedrijfsvoorraden wordt een stijging met 0,1 procent voorzien. Een maand eerder werd geen verandering gemeld.

Er is vandaag één relevante spreker in de persoon van bestuurslid van de Europese Centrale Bank Yves Mersch. Hij houdt een toespraak bij een gelegenheid van Colloque de l'AEDBF-Europe.

De ministers van financiën van de Europese Unie komen vandaag voor een vergadering bijeen om de begroting te bespreken.

De euro noteerde vrijdag op 1,1023 dollar, een vrijwel onveranderde koers. Ten opzichte van de Britse valuta noteerde de euro eveneens vlak op 0,8560 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro lonkt weer naar 1,11 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert geleidelijk aan weer in de buurt van de 1,11 dollar met maandag aan het eind van de middag een piek op 1,1088 dollar.

"Het lijkt er op dat de matige vooruitzichten voor een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten overheerst worden door de Amerikaanse president Donald Trump over de Amerikaanse rente, die naar zijn idee nog altijd te hoog is". aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Dat lijkt de rol van veilige haven die de dollar vervult wanneer er onzekerheden opspelen, zoals rondom de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten, voor nu even te verkleinen", aldus Van der Meer.

Trump had maandag een onderhoud met de voorzitter van de Fed Jerome Powell, die tijdens dat gesprek aangaf dat het beleid van het monetair beleidsorgaan gericht blijft op de macro-economische ontwikkelingen. De Fed gaf eerder al aan dit jaar de rente verder ongemoeid te willen laten. Trump opperde in een bericht op Twitter dat de Amerikaanse rente lager moet zijn dan van alle andere landen.

Van der Meer verwacht dat de markt het vandaag verder niet hoeft te hebben van de macro-economische data. De agenda daarvoor is dinsdag relatief leeg. Het zwaartepunt ligt deze week in de tweede helft, met woensdag de notulen van de meest recente vergadering van de Fed, donderdag de notulen van de Europese Centrale Bank. Naast diverse samengestelde inkoopmanagersindices over november uit Japan, de eurozone en de Verenigde Staten in een voorlopige versie, kan de valutamarkt vrijdag volgens Van der Meer ook reageren op een toespraak van de nieuwbakken voorzitter van de ECB Christine Lagarde.

De Australische dollar raakte terrein kwijt nu uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering bleek dat de Reserve Bank of Australia bereid is zijn rentebeleid te versoepelen om zo de inflatiedoelstellingen te kunnen realiseren.

Verder heeft Morgan Stanley voor volgend jaar de belangrijkste valuta eens tegen het licht gehouden en sluit een koers van 1,18 dollar voor de Europese munt niet uit als de economie van de muntunie herstelt en er meer evenwicht komt op politiek vlak. Met een lage verwachting voor de economische perspectieven van de eurozone en een relatief lage eurokoers zou de euro volgens de bank nog wel eens kunnen stijgen, zeker nu de Amerikaanse economie op zijn top lijkt te draaien.

Het Britse pond kan volgens de Amerikaanse zakenbank ook verder omhoog als Brexit een feit is. Morgan Stanley gaat uit van een soepele Brexit en ziet de Britse valuta dan oplopen naar 1,40 dollar.

Vanmorgen komt van de eurozone de lopende rekening en de bouwproductie over september naar buiten. Voor beide cijfers zijn dinsdag vooralsnog geen voorspellingen beschikbaar.

In de Verenigde Staten gaat dinsdag de aandacht uit naar nieuwbouwcijfers en de afgegeven bouwvergunningen over oktober. De verwachtingen daarvoor liggen op een stijging met 3,5 procent voor de huizenbouw tegen een afname met 9,4 procent in september. Voor de bouwvergunningen wordt nog altijd een daling voorzien, in het geval van vorige maand met 0,5 procent tegen een afname met 2,7 procent in de maand ervoor.

De euro noteerde dinsdag onveranderd op 1,1070 dollar. Het Britse pond noteerde vlak op 1,2953 dollar. De Australische dollar zakte dinsdag 0,1 procent naar 0,6800 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro kortstondig boven 1,11 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft woensdag zijn kortstondig verblijf boven de 1,1100 dollar niet kunnen vasthouden in een markt die nu uitkijkt naar de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

"De notulen zijn voor vandaag het belangrijkste richtpunt", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "De verwachting in de markt is dat de Fed dit jaar niets meer met het belangrijkste rentetarief doet en volgend jaar in het eerste kwartaal er dan nog een kwartje van afhaalt. Ik verwacht uit de notulen geen afwijkend inzicht", aldus de valutaspecialist.

De verhoudingen tussen China en de Verenigde Staten zouden een andere dynamiek kunnen krijgen nu de Amerikaanse Senaat een maatregel heeft goedgekeurd waarmee de demonstranten in Hongkong worden gesteund. Daarmee worden mensenrechten gerespecteerd en is de president van de Verenigde Staten gerechtigd sancties af te kondigen tegen hen die deze niet naleven.

"Het is nu afwachten wat voor invloed dit kan hebben op de besprekingen tussen China en de Verenigde Staten over het handelsconflict", aldus Boele.

Het debat tussen de zittende Britse premier Boris Johnson en Labour-leider Jeremy Corbyn, dat dinsdagavond op de Britse televisie werd uitgezonden, werd door de valutamarkt neutraal geabsorbeerd.

Met voor woensdag de notulen als belangrijkste agendapunt, is de rest van de macro-economische agenda voor de valutamarkt van ondergeschikt belang, aldus Boele.

In Japan daalde in oktober export en import, waar per saldo een handelsoverschot uit voortvloeide.

Duitsland werden woensdag producentenprijzen gepubliceerd, die in oktober verder onder druk kwamen. Vergeleken met een jaar eerder liepen de producentenprijzen afgelopen maand met 0,6 procent terug. Op maandbasis daalden de producentenprijzen met 0,2 procent. De verwachting lag op maandbasis op een vlakke trend en op jaarbasis op een daling met 0,4 procent.

In de Verenigde Staten staan voor vanmiddag alleen de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 16 november op de agenda. Daarvoor wordt een daling met 1,1 miljoen vaten olie verwacht. Over de week die eindigde op 9 november stegen de voorraden met 2,2 miljoen vaten.


Er is vandaag een optreden van één monetair prominent en dat is Philip Lane, bestuurslid van de Europese Centrale Bank. Hij houdt een redevoering bij de Bocconi-universiteit.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1068 dollar. De Europese munt noteerde vrijwel onveranderd op 0,8571 Britse pond.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro dicht onder de 1,11 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert relatief hoog ten opzichte van de dollar nu een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten in elk geval niet dichter bij is gekomen.

"De verwachtingen wijzen in de richting van begin 2020 wanneer er een akkoord zou kunnen worden bereikt over de eerste fase van een totaalovereenstemming", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Er zijn ook geluiden dat de vete nog tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen kan duren. Dat maakt de huidige koers van de dollar opvallend, omdat de munt nog altijd gezien wordt als een veilige haven bij onzekere omstandigheden als deze", aldus Van der Meer.

Van der Meer sluit niet uit dat de huidige dollarkoers voor een deel verklaard kan worden uit de vermelding van het begrip 'negatieve rente' in de notulen van de Federal Reserve, zoals opgemaakt tijdens de meest recente vergadering van de het beleidsorgaan, die woensdagavond werden gepubliceerd.

De discussie over de negatieve rentes was een opvallend element in die notulen. De beleidsmakers in het Federal Open Market Committee oordeelden dat negatieve rentes geen aantrekkelijk beleidsinstrument zijn in de VS. Beleidsofficials noemden het effect ervan in landen elders gemengd. De Amerikaanse president Donald Trump, die vaak kritiek uit op de Fed, roept al langer op tot lagere of zelfs negatieve rentes in de VS. In het verslag van de beleidsvergadering sloten de Fed-leden de mogelijkheid niet uit dat men in de toekomst wel opnieuw kijkt naar de haalbaarheid van negatieve rentes.

Van der Meer schat in dat de Amerikaanse munt in de loop van de dag wel in beweging kan komen met de publicatie van een aantal macro-economische data uit de Verenigde Staten die in de loop van de middag worden verwacht.

Zijn aandacht gaat donderdag echter in eerste instantie uit naar de notulen van de Europese Centrale Bank van de meest recente rentevergadering. Vrijdagochtend geeft de nieuwe voorzitter van de ECB Christine Lagarde in Frankfurt een speech.

In Frankrijk verscheen donderdagochtend het ondernemersvertrouwen over november, dat stabiel bleef op 105, terwijl de index voor de maakindustrie steeg van 99 in oktober naar 100 voor november.

In het begin van de middag staan de notulen van de ECB op de rol en in de tweede helft van de middag het voorlopige consumentenvertrouwen in de eurozone. Deze stijgt naar verwachting van 7,6 negatief naar 7,4 negatief.

In de Verenigde Staten staan er donderdag drie cijfers op het programma, te weten de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 16 november, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over november en de verkoop van bestaande woningen over oktober.

De steunaanvragen worden verwacht uit te komen op 217.000, een afname met 8.000 aanvragen op weekbasis. De index van Philadelphia daalt naar verwachting van 5,6 in oktober naar 5,0. De verkoop van bestaande woningen stijgt in de prognoses met 1,5 procent tegen een afname met 2,2 procent in september.

Sprekers betreffen donderdag de vice-voorzitter van de ECB Luis de Guindos en de voorzitter van de Federal Reserve van Cleveland Loretta Mester bij een conferentie over financiële stabiliteit.

De Fed van New York en de ECB houden donderdag een workshop over verwachtingsonderzoek als handvat voor onder andere monetair beleid.

De euro noteerde donderdag onveranderd op 1,1080.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: stabiele euro met krachtige dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag afgelopen etmaal ten opzichte van de dollar vrijwel stabiel.

"Met een eurokoers dicht bij de 1,10 dollar is er vooral sprake van dollarkracht", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Ik verwacht niet dat we binnen afzienbare tijd met de euro weer in de buurt van de 1,11 dollar komen", aldus Van der Meer.

Veel beroering verwacht de valutahandelaar de komende weken niet. "We gaan met de valutamarkten deze week een fase in met beperkte liquiditeit en lage volatiliteit. Deze week staan in de Verenigde Staten op donderdag Thanksgiving en op vrijdag de start van het inkoopseizoen voor de feestdagen op de agenda. Wij schatten in dat veel partijen voorlopig een positie in dollar aanhouden, alvorens weer naar mogelijkheden te kijken", aldus Van der Meer.

Van der Meer verwacht dat de komende weken de aandacht komt te liggen op de Britse verkiezingen en daarmee op het Britse pond. "Voorlopig zien we een koers voor de Britse munt waarin een overwinning voor de Conservatieven nog het meest is verdisconteerd.

Vanochtend bleek het Duitse consumentenvertrouwen over december uit te zijn gekomen op 9,7 tegen 9,6 in november. Er was vooraf gerekend op een index van 9,6.

De macro-economische agenda van dinsdag is voor de eurozone en diens lidstaten verder leeg, in de Verenigde Staten is dat anders met huizenprijsontwikkelingen over september, de verkoopcijfers van nieuwe koopwoningen en het consumentenvertrouwen over november, zoals dat wordt gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board.

Voor de huizenprijzen wordt een stijging van 1,8 procent voorzien. In augustus stegen de huizenprijzen in de 20 grootste steden van het land met 2,0 procent.

Voor de verkoop van nieuwe koopwoningen wordt nu een stijging verwacht van 0,6 procent tegen een afname met 0,7 procent in september.

Het consumentenvertrouwen stijgt naar verwachting van 125,9 naar 126,8.

De evenementen met prominenten betreffen dinsdag onder andere een bilateraaltje tussen de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin en de Braziliaanse minister van economische zaken Paulo Guedes.

De voorzitter van de centrale bank van België Pierre Wunsch en vertrekkende ECB-bestuurslid Sabine Lautenschläger krijgen spreektijd op een gezamenlijke conferentie van de ECB en NBB.

Benoit Coeuré is als ECB-bestuurslid aanwezig bij de uitreiking van de zogeheten Risk Awards in Londen.

Vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank, Luis de Guindos, en ECB-bestuurslid Philip Lane houden een toespraak bij een gelegenheid van de European University Institute in Frankfurt.

Bestuurslid van de Federal Reserve Lael Brainard ontvangt vandaag de William F. Butler-award 2019.

De euro noteerde dinsdag onveranderd op 1,1014 dollar. De Europese munt steeg wel ten opzichte van het Britse pond. Er kwam 0,3 procent bij op de koers, waarmee de euro 0,8559 Britse pond kostte.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro nog altijd nipt boven 1,10 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert nog altijd dicht op de 1,10 dollar, terwijl het er niet naar uitziet dat het Britse pond zijn waardering vasthoudt in aanloop naar de verkiezingen van 12 december.

"Ondanks deze relatief kalme week, sluiten we voor de euro aan het eind van het jaar een koers van 1,1200 dollar niet uit", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Ik verwacht dat de flinke hoeveelheid macro-economische data uit de Verenigde Staten van de komende tijd aanleiding geeft tot enige dollarzwakte", zei de valutaspecialist.

Voor het Britse pond lijkt de nervositeit achter de rug. "Als de Conservatieven de verkiezingen winnen, en daar gaan wij vanuit, dan voltrekt de Brexit zich conform het voorstel dat nu op tafel ligt. Mocht een meerderheid uitblijven dan is er kans op meer beweging in de Britse valuta. Het verhoogt ook de kans op een tweede referendum. Als die er inderdaad komt, is dit keer de voorkeur om als Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie te blijven reëel en dat is positief voor de sterling. Een chaotische Brexit lijkt in elk geval niet meer aan de orde", aldus Boele.

De valutaspecialist verwacht dat woensdag de aandacht zich richt op de tweede raming van de groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal. "Meestal is de sterkste reactie in de dollar zichtbaar bij de eerste raming, dus ik verwacht voor vandaag met de tweede meting geen grote verschuiving", nuanceerde Boele.

Na woensdag valt de markt zo goed als stil met Thanksgiving op donderdag met gesloten financiële markten in de Verenigde Staten en vrijdag een verkorte handelsdag.

De Franse consumentenvertrouwensindex over november bleek woensdag te zijn uitgekomen op 106 tegen 104 een maand eerder. Er was hiervoor een index van 103 voorzien.

In verband met Thanksgiving Day donderdag worden de macro-economische data die normaliter voor die dag op de agenda stonden naar woensdag gehaald.

Dit betekent dat vandaag ook de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 23 november naar buiten worden gebracht. Daarnaast volgt de tweede raming van de groei Amerikaanse economie over het derde kwartaal, de orders voor duurzame goederen voor oktober, de persoonlijke inkomen en bestedingen over oktober, de aanstaande huizenverkopen over oktober, de wekelijkse olievoorraden en ten slotte het Beige Book van de Federal Reserve met daarin de economische ontwikkelingen van de Verenigde Staten. Deze gelden als leidraad voor het rentebesluit van de Fed dat over twee weken wordt genomen.

De wekelijkse steunaanvragen dalen naar verwachting van 227.000 voor de week die eindigde op 16 november naar 220.000. Voor de groei wordt nog altijd 1,9 procent op kwartaalbasis verwacht. De orders voor duurzame goederen lopen in de prognoses op maandbasis met 1,0 procent terug, net iets minder dan de daling met 1,0 een maand ervoor.

De inkomens lopen in de verwachting 0,3 procent op maandbasis op, gelijk aan de stijging in september, de bestedingen stijgen naar verwachting eveneens 0,3 procent tegen een plus van 0,2 procent op maandbasis een maand eerder. De verkopen van bestaande huizen is naar verwachting met 0,8 procent gestegen tegen een plus met 1,5 procent in september.

De olievoorraden tot besluit dalen naar verwachting met 300.000 vaten tegen een stijging met 1,38 miljoen vaten in de week die eindigde op 16 november.

Er is woensdag één spreker en dat is Philip Lane, bestuurslid van de Europese Centrale Bank. Hij is vandaag aan het woord op de jaarlijkse bijeenkomst van de European Investment Bank.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1009 dollar en onveranderd op 0,8572 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro verder onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro is ten opzichte van de dollar nog wat verder onder druk komen te staan in een valutaklimaat dat nog altijd kiest voor risicobeperking.

"Met een lage liquiditeit die deze dagen de valutamarkt kenmerkt, hebben beleggers behoefte aan valuta als de dollar, maar ook de yen" , aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van Ebury donderdag tegen ABM Financial News, die daarbij verwees naar Thanksgiving Day dat vandaag in de Verenigde Staten marktpartijen thuis houdt, en Black Friday, elk jaar aanleiding voor een verkorte handelsdag op vrijdag.

Van der Meer wees donderdag op de stevige daling van de euro ten opzichte van de Britse valuta richting de 0,8500 pond. "Het lijkt erop dat de Britse munt reageerde op recente peilingen in aanloop naar de Britse verkiezingen, waarin de conservatieve partij op een meerderheid in het Lagerhuis lijkt af te stevenen. Daarmee zou een geordende Brexit geen struikelblok meer moeten zijn", aldus de valutahandelaar.

Van der Meer voorziet deze week dan geen al te grote bewegingen meer op de valutamarkten, volgende week kan het nog redelijk aantrekken met tal van inkoopmanagersindices voor de industrie en dienstensector van de eurolidstaten, Japan en de Verenigde Staten over november en de Amerikaanse banencijfers over dezelfde maand.

Verder vooruit kijkend, lijkt in december het Britse pond voorlopige de munt waar nog het meeste over te doen kan zijn, terwijl het opwaarts potentieel voor de euro wat Van der Meer betreft beperkt lijkt, gezien de economische ontwikkelingen.

Rabobank stelde in een vooruitblik dat de euro op een termijn van drie tot zes maanden kan dalen naar 1,08 dollar op basis van zwakke economische vooruitzichten voor de eurozone of een verdere versoepeling van het monetaire beleid.

De detailhandelsverkopen in Japan in oktober bleken donderdag met 7,1 procent op jaarbasis te zijn afgenomen.

In de eurozone verschijnen vandaag nog de geldhoeveelheid over oktober, het consumentenvertrouwen en het economische sentiment over november en de voorlopige inflatie van Duitsland in november.

De geldhoeveelheid van de eurozone stijgt naar verwachting met 5,5 procent in oktober, gelijk aan de toename in september. Deze percentages gelden ook voor het driemaandelijks gemiddelde.

Het consumentenvertrouwen van de muntunie stijgt naar verwachting van 7,6 negatief in oktober naar 7,2 negatief deze maand. Het sentiment loopt naar verwachting op van 100,8 naar 101,0.

De Duitse consumentenprijzen zijn naar verwachting met 0,5 procent op maandbasis gedaald, terwijl er in oktober nog sprake was van een stijging met 0,1 procent. Op jaarbasis wordt een stijging van 1,3 procent voorzien tegen 1,1 procent in oktober. Zonder de invloed van de effecten van voedsel- en energieprijzen komen de prijzen op maandbasis in de prognose in november 0,7 procent lager uit tegen een stijging met 0,1 procent in oktober. Op jaarbasis wordt voor de kerninflatie een stijging van de prijzen met 1,3 procent verwacht tegen een plus van 0,9 procent in oktober.

De voorzitter van de Duitse Bundesbank Jens Weidmann houdt donderdag een toespraak ter gelegenheid van een jubileum.

ECB-bestuurslid Philip Lane houdt een speech in Dublin.

De voorzitter van de Banque de France Francois Villeroy de Galhau heeft een onderhoud met zijn Japanse ambtgenoot Haruhiko Kuroda in Parijs ter gelegenheid van het Paris EUROPLACE International Financial Forum.

De euro noteerde donderdag vrijwel onveranderd op 1,1011 dollar. Ten opzichte van de Britse munt noteerde de euro 0,2 procent hoger op 0,8513, waar woensdag rond 09.00 uur nog 0,8580 op de borden stond. De dollar noteerde 109,41 yen tegen 109,17 yen een etmaal eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar nog altijd in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag nog altijd pal boven de 1,10 dollar en de verwachting is dat de munt ook vrijdag nauwelijks van zijn plaats komt, ook al is er vrijdag dan wel een halve dag handel op de financiële markten van de Verenigde Staten, nadat donderdag de deuren gesloten bleven vanwege Thanksgiving.

"Het huidige niveau van de euro verklaar ik vooral aan het tekort aan dollars, zoals vorig jaar rond deze tijd ook al het geval was", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "De verwachting is dat dat tekort nog de hele maand aanhoudt, ook al vult de Federal Reserve dat tekort dan wel aan", aldus de valutahandelaar.

Jongbloed ziet voor het Britse pond een zijwaarts patroon tot aan de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk op 12 december.

"Voor de euro zie ik een bandbreedte die een bodem heeft rond de 0,8460 tot 0,8480 Britse pond en een bovenkant van 0,8600 Britse pond. Na de verkiezingen, waarbij de verwachting voorlopig in de richting van een overwinning voor de conservatieven wijst, kan sterling geleidelijk aan omhoog, zeker als de Brexit er voor kerst doorheen komt. Maar de Britse macrocijfers zijn de laatste tijd niet al te goed. Mocht dat zo blijven dan zou de Bank of England nog wel eens aanleiding kunnen zien de rente te verlagen en dat zorgt voor druk op het Britse pond. De euro kan daarentegen bij een wending in het beleid van de Europese Centrale Bank onder leiding van Christine Lagarde nog wel eens in waarde stijgen", aldus de valutahandelaar van Saxo Bank.

Na de Britse verkiezingen is de spanning nog niet weg, want 15 december is de datum waarop de Amerikanen moeten besluiten of ze overgaan tot de voorgenomen verhoging van de importheffingen voor Chinese producten met een waarde van 175 miljard dollar. "Dat kan voor onzekerheden zorgen", aldus Jongbloed.

Vanochtend vroeg werden er in Japan al enkele macro-economische cijfers naar buiten gebracht. De werkloosheid van Japan kwam over oktober uit op 2,4 procent, gelijk aan het werkloosheidspercentage in september.

De industriële productie van het land nam met 4,2 procent af, een stuk meer dan de daling met 2,1 procent die vooraf was voorzien. Op jaarbasis tekende zich zelfs een daling met 7,4 procent af.

In Japan kwam vrijdag ook nog het consumentenvertrouwen naar buiten en die kende een index van 38,7, een stijging met 2,5 punten.

In Duitsland zette de detailhandel in oktober op jaarbasis nog 0,8 procent meer om, maar op maandbasis 1,9 procent minder.

De Fransen brachten aan het begin van de dag hun economische groei over het derde kwartaal in een definitieve meting uit en die bleef 0,3 procent op kwartaalbasis. Tegelijkertijd verscheen de voorlopige inflatie over november. De consumentenprijzen stegen op jaarbasis met 1,0 procent tegen 0,8 procent in oktober op jaarbasis. Dit was vooraf ook verwacht. Ten opzichte van november 2018 betekende de 1,0 procent wel een flinke terugval. Destijds was de jaarinflatie nog 1,9 procent.

Later deze ochtend worden dan nog de werkloosheid van Duitsland over november, de voorlopige inflatie van de eurozone over november en de werkloosheid van de muntunie over oktober gepubliceerd.

De Duitse werkloosheid blijft naar verwachting staan op 5,0 procent. De consumentenprijzen zonder rekening te houden met de invloed van energie- en voedselprijzen stijgen naar verwachting met 1,2 procent. Een maand eerder kwam de kerninflatie uit op 1,1 procent. Ook de werkloosheid van het eurogebied blijft naar verwachting stabiel, in dit geval op 7,5 procent.

De euro noteerde vrijdag op 1,1007 dollar en 0,8527 Britse pond. Beide koersen waren ongewijzigd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: wachten op Amerikaans banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten hebben dinsdag weinig om zich aan op te trekken en zullen moeten wachten op een beter gevulde macro-economische agenda op woensdag.

Maar met name het Amerikaanse banenrapport van vrijdag wordt belangrijk, volgens valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury, omdat die de sterke groeicijfers in het derde kwartaal die vorige week verschenen, moet bevestigen.

Maandag kwam de dollar onder druk te staan na de aankondiging van de Amerikaanse president Trump, dat hij importheffingen op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië herinvoert, zag valutahandelaar Erdmann van Ebury. Trump beschuldigt de twee landen van valuta-manipulatie.

Kijkend naar de langere termijn blijft ook met name de handelsoorlog een belangrijke rol spelen op de valutamarkt, in afwachting van een mogelijke deal tussen de VS en China.

Daarnaast zijn de Britse parlementsverkiezingen in aantocht. Volgens Erdmann is het pond wat gestegen nu de kans op een 'hung parliament' kleiner is en de Conservatieven van premier Boris Johnson lijken af te stevenen op een absolute meerderheid. Dinsdag noteerde het Britse pond ten opzichte van de euro op 0,8534.

De Australische dollar was dinsdag een opvallende stijger, volgens Erdmann, na het verschijnen van het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia. De Australische centrale bank handhaafde de rente op een historisch laag niveau van 0,75 procent en benadrukte het belang van lage rentes.

De RBA verlaagde tot nu toe drie keer de rente dit jaar en sluit verdere verlagingen in 2020 niet uit. De Australische dollar noteerde dinsdagochtend ten opzichte van zijn Amerikaanse evenknie op 0,6859.

De komende dagen beloven meer actie voor de valutamarkten. Zo verschijnen woensdag inkoopmanagersindices over de mondiale dienstensector in november.

Zwakke inkoopdata over de industrie de VS zetten maandag druk op de dollar, ook omdat de bedrijvigheid in de eurozone juist wat verbeterde. Dinsdag stabiliseerde de Amerikaanse greenback ten opzichte van de euro op 1,1084.

Dinsdag verschijnen later op de ochtend de producentenprijzen in de eurozone in oktober en vanmiddag de inkoopmanagersindex voor de regio New York.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Valutamarkt volatiel het jaar uit

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe neemt de agenda voor de laatste maand van dit jaar door. Belangrijkste punten van focus zijn de Britse verkiezingen en 15 december, de dag waarop president Trump dreigt de nieuwe handelstarieven op Chinese goederen in te voeren. De valutahandelaar voorziet een volatiele maand op de valutamarkt.

www.youtube.com/watch?v=4j4ze0SfVA4

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro weer boven 1,11 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft van donderdag op vrijdag kans gezien zich over de 1,11 dollar heen te tillen in afwachting van het Amerikaanse banenrapport over november dat mogelijk een gematigder trend in de Amerikaanse arbeidsmarkt laat zien nu de bedrijfsinvesteringen teruglopen en het aantal nieuwe vacatures voor nieuwe banen onder druk staat.

"Daar staat tegenover dat de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector over november nog wel een goede dynamiek in de werkgelegenheid liet zien", aldus marktanalist Bas van Geffen van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Van Geffen wees vrijdag op berichten in Chinese staatsmedia dat de Chinese overheid zou overwegen in het beleid voor importheffingen een uitzondering te maken voor soja en varkensimporten uit de Verenigde Staten. Gesteld dat dit klopt, dan is nog niet helder of China dit louter doet om de onderhandelingen over het handelsconflict te ondersteunen of dat het vooral gedreven wordt door een binnenlandse oorzaak, na de varkenspest die onder andere in China flink huishield.

Na vrijdag verplaatst de aandacht van de markt zich naar de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank die geagendeerd staan voor respectievelijk woensdag 11 en donderdag 12 december.

Van Geffen omschreef de valutamarkt vrijdag als afwachtend waarin de volumes laag zullen zijn.

De industriële productie van Duitsland over oktober kwam vanochtend 1,7 procent lager uit ten opzichte van de maand ervoor. Economen rekenden juist op een stijging met 0,2 procent. Een maand eerder daalde productie ook al, maar toen met 0,6 procent.

Dit cijfer zorgde kort voor een lagere euro die van 1,1110 dollar naar 1,1104 zakte, maar zich weer wist te herstellen.

In de Verenigde Staten eist het banenrapport over november vrijwel alle aandacht op. De prognose duidt op een stijging met 187.000 banen tegen 128.000 in oktober. De werkloosheid blijft naar verwachting staan op 3,6 procent. Het gemiddeld uurloon loopt in de voorspellingen op met 0,3 procent tegen een stijging met net iets meer dan 0,2 procent in oktober.

Daarnaast is er nog een drietal andere macrocijfers die voor beweging kunnen zorgen. Dit zijn het voorlopige consumentenvertrouwen over december dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan, de groothandelsvoorraden over oktober en het consumentenkrediet, eveneens over oktober.

Voor de vertrouwensindex wordt vooraf uitgegaan van 96,5 tegen 95,7 in november. De groothandelsvoorraden nemen naar verwachting met 0,2 procent toe tegen een afname met 0,4 procent in september. Het krediet wordt verwacht uit te komen op 13,5 miljard dollar tegen 9,51 miljard dollar een maand eerder.

Naast deze data staat ook de OPEC-vergadering in Wenen vrijdag in de belangstelling met de vraag in hoeverre er overeenstemming kan worden bereikt over de productiequota. De OPEC zelf wil in 2020 van de huidige beperking van de productie met 1,2 miljoen vaten per dag opvoeren naar 1,7 miljoen vaten per dag, aldus berichtgeving van The Wall Street Journal op basis van uitspraken van kartel-functionarissen, maar moet daar vandaag nog wel een akkoord over bereiken met tien olieproducerende landen die geen lid zijn van het oliekartel en die worden aangevoerd door Rusland. De verwachting is dat ook deze landen zich achter de nieuwe beperkingsquota scharen.

De euro noteerde vrijdag op 1,1107 dollar, een vrijwel onveranderde notering.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: week van rentebesluiten

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten gaan een week tegemoet met weinig macro-economische cijfers, waarin de aandacht vooral uitgaat naar de rentebesluiten van de centrale banken en de Britse verkiezingen.

"Het wordt een relatief rustige week", zei valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

De rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank zullen geen wijzigingen in het monetaire beleid opleveren, verwacht de Mevissen. Wellicht kan de Fed nog wat nieuwe informatie geven over de geldmarkt, met name de krap geworden markt voor kortlopende repurchase-transacties waar de Fed weer meer ruimte wil creëren.

Rabobank verwacht dat de boodschap van Fed-voorzitter Jerome Powell al met al positiever zal zijn dan die van de ECB, wat steun kan geven aan de Amerikaanse dollar, tegenover een wat zwakkere euro.

Van de economische cijfers is de ZEW-index voor het economisch sentiment bij Duitse ondernemers op dinsdag nog enigszins van belang, zei Mevissen. Cijfers over de industriële productie zullen weinig gewicht in de schaal leggen. "Dat de maakindustrie het wereldwijd moeilijk heeft, is bekend."

Het Britse pond is intussen aan een opmars bezig, nu premier Boris Johnson van de Conservatieve partij op een absolute meerderheid lijkt af te stevenen bij de verkiezingen aan het einde van deze week. Een Brexit is in dat geval vrijwel zeker, maar beleggers vatten dat toch positief op volgens Rabobank. "Het pond is in elk geval behoorlijk in beweging."

Komend weekend zal het spannend worden of de Amerikaanse president Donald Trump zijn importheffingen doorvoert, omdat dan de deadline voor een eerste fase-handelsakkoord met China afloopt. Volgens Mevissen heeft Trump er belang bij om het handelsdispuut voorlopig niet te laten escaleren. Hij acht het daarom niet erg waarschijnlijk dat de Amerikaanse president het dispuut zal laten escaleren.

Een bericht dat de Chinese overheid het gebruik van buitenlandse computer-apparatuur gaat verbieden, bevestigt dat de zalvende woorden van China over het opengooien van de markten veel geblaat en weinig wol waren, volgens de analist. Het maakt duidelijk dat China van een staatsgeleid industrialisatieproces naar een staatsgeleid digitalisatieproces wil gaan. "Tot zover het openen van de grenzen. Dit is precies waarom Trump zijn handelsoorlog is begonnen."

De euro noteerde maandag 0,1 procent hoger ten opzichte van de dollar, op 1,1068. Ten opzichte van het pond stond de euro op 0,8409 euro. Dit was fors lager dan een week eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt maakt zich op voor centrale banken en Britse verkiezingen

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft na het verrassend goede banenrapport van de Amerikanen over november weer afstand moeten doen van zijn notering boven de 1,11 dollar, terwijl de munt ook ten opzichte van het Britse pond steeds zwakker is komen te staan met een koers van net iets boven de 0,84 Britse pond.

"Met deze koers is een overwinning voor de conservatieven bij de Britse verkiezingen van aanstaande donderdag ingeprijsd", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank dinsdag tegen ABM Financial News. "Daarmee is de verrassing bij die verkiezingen bij Labour komen te liggen. Gesteld dat die partij met de eer gaat strijken of Boris Johnson en de zijnen tot een samenwerking dwingt dan zal dat naar ons idee een zwakkere pond tot gevolg hebben, omdat dat weer een oplopende onzekerheid over de Brexit met zich meebrengt", aldus Jongboed.

Voor de euro zijn met de huidige koers van de Britse munt, 0,8380 en daarna 0,8310 Britse pond de niveaus waar volgens Saxo rekening mee moet worden gehouden. "Maar die niveaus verwacht ik in aanloop naar de verkiezingen niet op het bord.

De valutahandelaar verwacht, met het oog op die verkiezingen, vandaag weinig invloed van de macro-economische cijfers uit het Verenigd Koninkrijk. Ook andere data uit Duitsland en de Verenigde Staten zullen volgens de handelaar nauwelijks voor beweging zorgen.

"Woensdag is dat anders, omdat dan 's middags de consumentenprijzen over november [uit de VS] naar buiten komen. Daar wordt een stijging van 2,0 procent voor verwacht, maar het is de vraag wat de Federal Reserve morgenavond doet als het cijfer blijft steken op 1,7 of 1,8 procent. Mogelijk dat het goede banenrapport over november even naar de achtergrond verschuift en de Fed toch wat met de rente doet", aldus Jongbloed.

Deze week treden nog twee andere centrale banken met een rentebesluit naar buiten. Samen met de Europese Centrale Bank zal ook de centrale bank van Zwitserland vermoedelijk geen wijzigingen doorvoeren, maar wellicht wel een signaal afgeven voor een moment waarop voor een milder monetair beleid wordt gekozen.

"Donderdag is het verder interessant te vernemen hoe het met de verdeeldheid binnen de ECB is gesteld. Nederland, Duitsland, Finland en Oostenrijk zijn geen voorstander van de monetaire verruiming die oud-voorzitter Mario Draghi eerder dit jaar voorstelde. Zijn opvolger Christine Lagarde kan daar zeker vragen over krijgen en dan valt te bezien in hoeverre zij het beleid van Draghi voortzet", aldus Jongbloed.

Dinsdagochtend vroeg bleken de Chinese producentenprijzen in november op jaarbasis met 1,4 procent te zijn gedaald, terwijl economen een daling van 1,5 procent hadden voorzien. In oktober daalden de prijzen ook al, maar toen met 1,6 procent, het hoogste tempo sinds de zomer van 2016. Op jaarbasis kwamen de consumentenprijzen 4,5 procent hoger uit. Dat was een maand eerder 3,8 procent en in september 3,0 procent. Sinds februari dit jaar is er sprake van een steeds sterker stijgende trend. Geraadpleegde economen rekenden hier gemiddeld op een inflatie van 4,4 procent in november.

In Frankrijk werd de industriële productie over oktober gepubliceerd. Op maandbasis kwam de productie 0,4 procent hoger uit. De verwachting lag op een stijging met 0,2 procent. Op jaarbasis was er sprake van een afname met 0,4 procent.

De Britten maken vanochtend de handelsbalans, de industriële productie en de economische groei, alle drie over oktober, bekend. Duitsland publiceert de sentimentsindicator ZEW over december.

Ten opzichte van september is er naar verwachting op economisch vlak een groei van 0,1 procent gerealiseerd in het VK. September liet op maandbasis een daling zien van 0,1 procent.

De industriële productie van het Verenigd Koninkrijk stijgt naar verwachting op maandbasis met 0,4 procent tegen een daling met 0,3 procent in september. Op jaarbasis is er naar verwachting nog altijd sprake van de krimp, nu met 1,0 procent. In september kwam de daling van de productie op jaarbasis uit op 1,4 procent.

De Duitse ZEW-index was in november al een flink verrassing met een stijging van de verwachtingsindex van 22,8 negatief naar 2,1 negatief. Voor december wordt een verder herstel verwacht naar 0,1 negatief. De index die het sentiment voor de huidige omstandigheden weergeeft, verbetert naar verwachting van 24,7 negatief naar 22,3 negatief.

De Amerikanen overleggen vandaag twee cijfers. Dat zijn het ondernemersvertrouwen in het kleinbedrijf en de definitieve arbeidsproductiviteit en arbeidskosten over het derde kwartaal.

De index voor het ondernemersvertrouwen stijgt in de voorspellingen van 102,4 naar 103,0.

Voor de arbeidsproductiviteit werd in een eerste meting een daling op kwartaalbasis bekend gemaakt van 0,3 procent. Daarvoor wordt een bijstelling verwacht naar een daling met 0,1 procent. Voor de kosten kwam de eerste lezing uit op een stijging met 3,6 procent en ook hiervoor wordt een bijstelling verwacht, in dit geval naar een toename van 3,4 procent.

De euro noteerde dinsdag op 0,8427 Britse pond, een stijging van 0,1 procent. Ten opzichte van de dollar noteerde de Europese munt ook 0,1 procent hoger op 1,1072 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Britse pond stevig in de plus

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond is van donderdag op vrijdag opgelopen naar het hoogste niveau sinds mei 2018, nadat de Conservatieven onder leiding van Boris Johnson een duidelijke overwinning behaalde in de Britse parlementsverkiezingen.

De prognoses geven aan dat Johnson met 361 zetels een duidelijke meerderheid heeft. Daarmee lijkt de Brexit een feit.

"Daarna kunnen de onderhandelingen met de Europese Unie beginnen en die kunnen naar verwachting nog zo'n drie jaar in beslag nemen", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "De euro heeft naar onze inschatting zijn voorlopige dieptepunt gezien", aldus Jongbloed.

Strateeg Peter Kinsella van de Zwitserse private bank UBP gaf vrijdag in een commentaar aan dat de stijging van de Britse munt vanaf nu beperkt kan zijn, omdat er nog zorgen bestaan over de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de verdere afwikkeling van de Brexit.

Ondertussen lijkt er tussen de Verenigde Staten en China een eerste handelsdeal in de maak te zijn. Als die er komt kan deze voor een daling van de dollar zorgen, omdat de munt in de onzekerheid over de handelsonderhandelingen in de voorbije weken fungeerde als een veilige haven.

De dollar daalde gisteren ten opzichte van de Chinese yuan onder de 7 Chinese yuan. "Dat stemt Washington gunstig, ofschoon de Amerikanen met 6,90 yuan voor een dollar nog veel beter kunnen leven en dat zien we nu nog niet op het bord", aldus Kinsella.

Jongbloed ziet als volgende en waarschijnlijk laatste richtpunt voor 2019 het rentebesluit van de Bank of England. "De macro-economische data uit het Verenigd Koninkrijk zijn niet goed. Met een Brexit op de rol zou het mij niet verbazen als voorzitter Mark Carney aanstaande donderdag er 25 basispunten en misschien wel meer af haalt", aldus Jongbloed. "Als dat gebeurt dan zal het Britse pond gas terugnemen", aldus de valutahandelaar van Saxo Bank.

Jongbloed omschreef de valutamarkt van vrijdag, behoudens de korte en achterliggende dynamiek in het Britse pond, als rustig.

Naast de recente doorbraakmomenten is er ook nog een macro-economische agenda. Het Japanse Tankan-rapport van de Bank of Japan liet over het vierde kwartaal het laagste vertrouwen in bijna zeven jaar zien onder grote producenten.

In de Verenigde Staten gaat vrijdag de aandacht uit naar de detailhandelsverkopen en de importprijzen over november en de bedrijfsvoorraden over oktober.

Voor de detailhandelsverkopen geldt de verwachting dat deze met 0,5 procent op maandbasis zijn opgelopen tegen een stijging met 0,3 procent in oktober. Als er geen rekening wordt gehouden met de verkopen van auto's loopt de verkoop van de Amerikaanse detailhandel naar verwachting met 0,4 procent op tegen een plus van 0,2 in oktober.

De importprijzen over november stijgen in de prognoses vooraf met 0,2 procent op maandbasis. In oktober tekende zich een daling af met 0,5 procent.

De Amerikaanse bedrijfsvoorraden laten volgens de voorspellingen vrijdag een stijging met 0,2 procent op maandbasis zien tegen een vlakke trend in september ten opzichte van augustus.

Vrijdag staat er één relevant publiek optreden van een monetaire prominent op de agenda en dat betreft er een van John Williams, de voorzitter van de Federal Reserve van New York. Hij houdt een lezing voor studenten van Borough of Manhattan Community College.

De euro koerste vrijdag 0,1 procent lager en noteerde 1,1174 dollar. De Europese munt liep na een notering rond 0,8280 Britse pond circa 0,4 procent op naar 0,8336 Britse pond. De dollar kostte 6,9856 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: rustig richting jaareinde

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaren beginnen zich langzaamaan voor te bereiden op het einde van het handelsjaar. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

"De belangrijkste zaken voor dit jaar zijn nu wel geweest", aldus Mevissen, wijzend op het eerste fase handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, de Britse verkiezingen en een serie rentebesluiten, hoewel er voor deze week ook nog wat centrale banken op de rol staan.

"De grootste brokken zijn geweest", aldus Mevissen, die verwacht dat het handelsjaar "weer als een nachtkaarsje uit zal gaan".

Toch is het nog lang niet allemaal koek en ei. Vooral met betrekking tot de handelsdeal is er nog veel onzeker. Er ontbreken nog allerlei details en ondertekening van het akkoord volgt vermoedelijk pas in januari.

"It ain't over till the fat lady sings", waarschuwde Mevissen. Zaken kunnen snel weer veranderen, zoals in de afgelopen maanden wel is gebleken.

"Maar beide partijen hebben in ieder geval een soort van overeenkomst", erkende de analist ook. Het is nu simpelweg wachten op details en de ondertekening.

De inkoopmanagersindices vanochtend waren geen opsteker, oordeelde Mevissen verder nog.

De afgelopen weken leek het richting een uitbodeming te gaan, maar vandaag waren de cijfers uit de eurozone toch slechter dan verwacht.

"We zijn nog niet uitgebodemd." Maar, zo zei Mevissen hoopvol, het is een voorlopig cijfer, dat nog kan veranderen.

Wellicht nu er een akkoord ligt, dat die bodem er toch komt, hoopt Mevissen, maar vooralsnog "zijn we er niet".

De cijfers uit China vanochtend, de detailhandelsverkopen en de industriële productie, vielen mee, maar de vraag is volgens de analist van Rabobank wel hoe betrouwbaar die zijn.

Verder noemde Mevissen het conflict tussen Duitsland en China over Huawei "een heikele kwestie". Indien Berlijn een ban zet op Huawei, dan dreigt Beijing met maatregelen tegen Duitse autobouwers, terwijl die ook nog altijd moeten vrezen voor importheffingen in de VS.

In dit licht kijkt Mevissen ook nadrukkelijk uit naar de Ifo-index later deze week in Duitsland. Er wordt een kleine stijging verwacht, aldus Rabobank.

Voor het Britse pond is de meeste volatiliteit nu wel achter de rug, denkt Mevissen. De Britse politici gaan spoedig met reces en daarmee wordt het wachten op volgend jaar.

Donderdag staat er nog wel een rentebesluit van de Bank of England op de rol, maar die zal de kaarten volgens Rabobank nog even tegen de borst houden. De bankiers zullen volgens Mevissen eerst willen zien hoe premier Boris Johnson de Brexit "ordentelijk" zal laten verlopen. Een vertrek met een grote klap van de deur, zit er volgens de analist niet meer in.

De inkoopcijfers vanochtend uit het VK gaven overigens geen florissant beeld, met meer krimp in zowel de industrie als de dienstensector.

De euro/dollar handelde maandag op 1,1132 en euro/pond was 0,8343 waard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Public support for the euro and trust in the ECB: The first two decades
Felix Roth, Lars Jonung 13 December 2019

On the 20th anniversary of the euro, this column traces public support for the single currency and public trust in the ECB. The crisis years slightly dented support for the euro while trust in the ECB fell sharply. The recovery increased support for the euro, but while trust in the ECB has also risen, it remains below its pre-crisis levels. Unemployment is the key factor driving public support for the euro as well as trust in the ECB.

Voor meer, zie link:

voxeu.org/article/public-support-euro...
voda
0
Valuta: dollar wat lager in rustige markt

(ABM FN-Dow Jones) Er is weinig beweging op de valutamarkt dinsdag op de dag voor kerstmis, met een licht lagere dollar na gemengde economische cijfers uit de Verenigde Staten op maandag.

"Er gebeurt vrij weinig", concludeerde valutahandelaar Jelle Jans van Monex Europe.

Met name de orders voor duurzame goederen in de VS, die maandagmiddag werden gepubliceerd, waren wat lager dan verwacht, waardoor de dollar een stapje terug deed. Deze daalden in november onverwacht met 2 procent, waar een toename was voorspeld. Daarentegen was de Chicago Fed index gisterenmiddag een enorme meevaller, voegde analist Corné van Zeijl van Actiam toe. Er was gerekend op een verbetering, aldus de analist, maar niet zo sterk. En volgens Van Zeijl geeft juist de Chicago Fed index van alle regionale indexen in de VS de beste afspiegeling van de Amerikaanse economie.

Verder wees Jans op een bericht maandag dat de Chinese president Xi Jinping met de Japanse premier Shinzo Abe gaat praten om de betrekkingen naar een nieuw niveau te tillen. Dit zou voor beweging zou kunnen zorgen, afhankelijk van de uitkomst.

Later in de week zijn de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, die nog mogelijk voor wat beweging kunnen zorgen, maar het blijft naar verwachting rustig rond de kerstperiode, zei de handelaar van Monex.

De euro/dollar noteerde dinsdagochtend op 1,1082. Tegenover het Britse pond noteerde de euro op 0,8571. Een Amerikaanse dollar deed 109,412 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollarzwakte na recordniveaus Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De dollar noteerde vrijdagochtend ten opzichte van andere belangrijke valuta lager, nadat Wall Street tweede kerstdag opnieuw recordniveaus realiseerde en de Europese en Britse beurzen na de tweedaagse kerstvakantie opnieuw de deuren openden.

De Amerikaanse dollarindex daalde voor de derde dag op rij, terwijl riskantere valuta's als de Australische dollar en Nieuw-Zeelandse dollar beter presteerden dan andere G-10-valuta. "Dit suggereert dat het risicosentiment nog steeds positief is", concludeerde analist Margaret Yang Yan van CMC Markets.

De analist merkte tevens op dat de Japanse yen vrijdag één van de sterkste belangrijke valuta is, na sterke Japanse inflatiecijfers.

De euro noteerde vrijdag ten opzichte van de dollar 0,4 procent hoger op 1,1140, terwijl de Europese munt tegenover de yen 0,2 procent steeg tot 121,92 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8551. De dollar daalde tegenover de yen 0,1 procent tot 109,49, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,2 procent lager noteerde op 0,7676.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro doorbreekt weerstandsniveau

(ABM FN-Dow Jones) Het muntpaar euro/dollar zette maandag de rally van vrijdag voort en doorbrak daarmee een belangrijk weerstandsniveau. Dit stelde marktanalist Margaret Yang Yan van CMC Markets.

Yang Yan zag de euro op vrijdag nog met 70 procentpunten aansterken ten opzichte van de dollar tot 1,1174, hetgeen volgens haar de beste dagprestatie is sinds begin augustus.

Aangejaagd door een positief sentiment op het gebied van handel en het herstel van de wereldeconomie, steeg de euro ook op maandag, tot een niveau van 1,1183. "Een belangrijk weerstandsniveau", aldus Yang Yan.

Het positieve marktsentiment leidde volgens de marktvorser tot een minder sterke vraag naar de greenback. De Europese Centrale Bank wees daarnaast recent nog op een bescheiden herstel in de industrie van de eurozone, hetgeen de euro volgens Yang Yan goed deed.

Ook werd bekend dat de Chinese industriële productie in november met 6,2 procent aantrok, hetgeen meer was dan de groei van 4,7 procent in oktober. "Dit is tevens de sterkste groei op jaarbasis in vijf maanden en dat draagt bij aan de overtuiging dat de neerwaartse spiraal in de wereldeconomie het einde nadert."

De Amerikaanse dollarindex daalde tot 96,65 als gevolg van een sterkere euro, Australische dollar, Nieuw-Zeelandse dollar en andere risicovollere valuta. Bekeken vanuit de aandelenmarkt, suggereert een zwakkere dollar dat beleggers bereid zijn om meer risico's te nemen. "Dit wordt vooral gezien als een positief signaal voor opkomende markten", aldus CMC.

De zwakkere dollar zal volgens Yang Yan goed zijn voor de grondstofprijzen, waaronder de olieprijs. Ook de goudprijs profiteert van de goedkopere dollar, aldus de marktvorser.

In Azië bleef de Hang Seng index boven de 28.000 punten. Volgens Yang Yan kan de beurs de weg verder omhoog vinden richting de nieuwe weerstandsniveaus 28.640 en dan 29.300 punten. De recente kracht van de Hongkongse dollar tegenover de Amerikaanse dollar laat volgens CMC zien dat er weer geld stroomt naar beleggingen die in Hongkongse dollars noteren. "Mogelijk zijn er koopjesjagers actief."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 475,98 +2,38%
EUR/USD 1,1042 -0,72%
Germany30^ 9.806,77 +1,81%
Gold spot 1.614,37 -0,76%
LDN100-24h 5.564,54 +2,19%
NY-Nasdaq Composite 7.502,38 -3,79%

Stijgers

ICT Group
+28,65%
Sif Ho...
+8,31%
Akzo N...
+6,75%
ASML
+6,64%
Galapagos
+6,50%

Dalers

ABN AM...
-9,94%
ING
-8,88%
UNIBAI...
-8,78%
Euroco...
-6,74%
SIGNIF...
-5,90%

Nieuws Forum Meer»

(10)

Franfran1000 op 30 mrt 2020 21:25
(29)

zalwel op 30 mrt 2020 21:20
(31)

peter545 op 30 mrt 2020 20:50
(1)

Gre Braadslee op 30 mrt 2020 20:27
(1)

Lepre Chaun op 30 mrt 2020 20:17

Column Forum Meer»

(603)

Guuster op 30 mrt 2020 21:26
(5)

dipje op 30 mrt 2020 21:26
(2)

Keinscheisscoins op 30 mrt 2020 21:21
(31)

perry1 op 30 mrt 2020 21:04
(17)

Lepre Chaun op 30 mrt 2020 19:51
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare