Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Video: Euro blijft zwak tegenover dollar

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe neemt de handelsweek door met ABM FN. De euro blijft zwak en noteert ten opzichte van de dollar op zijn laagste niveau in 2 1/2 jaar. Weller licht toe.

www.youtube.com/watch?v=4N7Z3xZwl7w

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar levert in na magere Amerikaanse macrodata

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft van dinsdag op woensdag een deel van zijn terreinwinst ten opzichte van de euro ingeleverd na een daling van de inkoopmanagersindex van ISM voor de Amerikaanse industrie.

"Die index was niet best en zette de dollar onder druk en bezorgde goud even een herstelbeweging, nadat die was gedaald naar circa 1.460 dollar", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Daarmee is het accent deze week op de Amerikaanse macro-economische data komen te liggen en wordt er vandaag ook goed gekeken naar de banengroei in de Amerikaanse private sector, morgen naar de steunaanvragen en vrijdag naar de totale banengroei", aldus Boele.

Boele gaf woensdag aan dat bij tegenvallende cijfers de dollar naar verwachting verder onder druk komt te staan. De euro heeft ruimte tot 1,05 dollar, zonder al te grote technische obstakels, ofschoon Boele het niet zover ziet komen. "De dollar is nu eenmaal een lastige valuta, omdat het ook een rol als veilige haven vervult. Daarmee en met het gebrek aan een op- en neerwaartse overtuiging, is de verwachte beweging van de munt voorlopig zijwaarts", aldus de valutaspecialist woensdag, die een eindejaarskoersdoel voor de euro van 1,1200 dollar hanteert.

Londen heeft een finaal voorstel in voorbereiding met daarin een tussenoplossing voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, dat Ierland overigens al direct zou hebben afgewezen. "Het lijkt er op dat wat voor voorstel de Britse regering nu verder nog op tafel legt een goedkeuring in het parlement niet waarschijnlijk is, omdat die opteert voor uitstel van de Brexit-datum en niet alsnog een risico op een no-deal Brexit wil lopen", aldus Boele.

Rondom Polen speelt de aanstaande 'ruling' van het Europees Hof, die donderdag bekend wordt gemaakt en een vingerwijzing kan inhouden voor de Poolse banken inzake in het verleden verstrekte kredieten in Zwitserse franken. De valuta van Zwitserland is inmiddels stevig opgelopen ten opzichte van Poolse zloty. Het Hof kan besluiten dat er moet worden afgelost en de vraag is of Poolse huizenbezitters daartoe in staat zijn.

Uit de eurozone komen woensdag geen macro-economische data van belang. In de Verenigde Staten ligt dat woensdag anders. In de eerste helft van de middag komt de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector over afgelopen maand naar buiten, gevolgd door de inkoopmanagersindex van New York en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 28 september.

Er wordt vooraf rekening gehouden met een banengroei van 125.000 tegen een plus van 195.000 in augustus. De index van New York kent geen raming. De olievoorraden stijgen naar verwachting met 1,2 miljoen vaten tegen een stijging met 2,412 miljoen vaten een week eerder.

Woensdag staat er één redevoering van belang op stapel en die wordt verzorgd door Patrick Harker, voorzitter van de Federal Reserve van Philadelphia.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0920 dollar, terwijl dinsdag de munt nog onder de 1,0900 dollar noteerde. De Europese munt won 0,2 procent ten opzichte van de Britse valuta en noteerde 0,8908 Britse pond. Ten opzichte van de Poolse zloty dikte de euro 0,1 procent aan op 4,3809 Poolse zloty.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: focus op banenrapport VS

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten zitten vrijdag in een afwachtende modus in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport.

Op woensdag reageerden beleggers nog flink op het banencijfer van loonstrookjesverwerker ADP, dat als voorbode wordt gezien op het officiële banenrapport van vanmiddag. Het aantal nieuwe banen kwam uit op 135.000. De markt rekende toen op een groei van 125.000 tot 150.000 banen. Daarbij werd de aanvankelijk gerapporteerde banengroei van 195.000 in augustus stevig bijgesteld naar 157.000.

Valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO merkte op dat de valutamarkten er vanochtend rustig bij liggen in afwachting van het banenrapport. Volgens Boele kunnen valutamarkten vanmiddag evenwel in beweging komen na de banencijfers, al is het alleen maar vanwege de beperkte liquiditeit in de markten vandaag.

Daarbij zullen de markten mogelijk twee bewegingen laten zien, aldus Boele, één nadat de eerste headlines rond de banencijfers verschijnen en de tweede beweging als de cijfers daarna worden geïnterpreteerd. Het muntpaar euro/dollar koerste vanochtend vlak op 1,0972.

Het Britse pond liet op donderdag nog flink bewegingen zien, zowel ten opzichte van de dollar als van de euro. Boele zag hier niet direct een verklaring voor, maar wees wel op het Brexit-plan dat de Britse premier Boris Johnson donderdag presenteerde.

"Johnson klinkt hard in zijn bewoording, maar dat hoeft niet te betekenen dat een harde Brexit er daadwerkelijk gaat komen", aldus Boele. Volgens haar ontstaat er steeds meer draagvlak voor een verlenging van de deadline. Het muntpaar euro/pond koerste vanochtend rond een niveau van 0,8893.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollarkoers onder vuur

(ABM FN-Dow Jones) De koers van de dollar kon zijn opwaartse trend niet vasthouden na weerbarstige macrocijfers uit de Verenigde Staten. De munt staat deze week extra in de belangstelling doordat er een aantal bepalende macrocijfers voor de Verenigde Staten op de agenda staan, zoals de inflatie over september die donderdag naar buiten komt. De koers van het Britse pond lijkt weer wat meer een no-deal Brexit-scenario in te prijzen.

"Het lijkt er op dat er sprake is van dollarzwakte en niet zozeer van eurokracht", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutahandelaar Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Je ziet matige tot slechte macro-economische data uit de Verenigde Staten meer impact op de dollarkoers hebben dan relatief goede macrocijfers uit de eurozone op de euro", aldus de valutahandelaar.

Voor de handelaar kwam de terugval van de dollar als een verrassing. "Wij hielden vorige week nog rekening met een euro onder de 1,08 dollar, vooral ook op basis van de status van de Amerikaanse munt als veilige haven", aldus Van der Meer.

Van der Meer vindt de koers van het Britse pond wat paniekerig overkomen. "Het voorstel van de Britse premier Boris Johnson mag dan volgens mediaberichten op twijfel in Brussel rekenen, onze visie is dat Brussel ook niet zijn afwijzende houding tot in de lengte van dagen kan volhouden. Wij gaan er vanuit dat de Brexit-datum wordt verschoven van 31 oktober dit jaar naar een latere datum en dat het eindresultaat uiteindelijk een soft-Brexit wordt. Daarmee oogt de huidige koers van de euro in Britse ponden redelijk aan de maat", aldus Van der Meer.

Vooruitblikkend kan de markt niet alleen reageren op de Amerikaanse inflatiedata, de notulen van de Federal Reserve, maar vooral ook op de verwachte handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China in Washington.

De industriële productie van Duitsland kwam over augustus 0,3 procent hoger uit ten opzichte van een maand eerder, waar vooraf werd gerekend op een daling met 0,1 procent. In juli daalde de productie met 0,4 procent op maandbasis.

In de Verenigde Staten staan dinsdag twee cijfers op de agenda, te weten het vertrouwen van ondernemers uit het kleinbedrijf over september en de producentenprijzen over september. De vertrouwensindex komt naar verwachting uit op 102,0 tegen 103,1 een maand ervoor. De producentenprijzen lopen in de prognoses op maandbasis met 0,1 procent op, gelijk aan de stijging in augustus. Zonder rekening te houden met de effecten van de prijzen voor voedsel en energie stijgen de prijzen naar verwachting met 0,2 procent tegen een stijging met 0,3 procent een maand eerder.

Dinsdag is de agenda voor speeches en dergelijke goed gevuld. De nieuwe topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds Kristalina Georgieva treedt aan voor de jaarlijkse zogeheten Curtain Raiser Speech.

Charles Evans, voorzitter van de Federal Reserve van Chicago houdt vandaag een toespraak bij Rotary Club van Chicago. Neel Kashkari van de Fed van Minneapolis houdt dinsdag elders een redevoering.

Voorzitter Jerome Powell van de Fed spreekt op de jaarvergadering van de NABE.

Bij een bijeenkomst over monetair beleid treden bestuurslid van de Europese Centrale Bank Philips Lane, bestuurslid van de Bank of England Silvana Tenreyro en gouverneur van de centrale bank van Spanje Pablo Hernandez de Cos aan voor een toespraak.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 1,0981 dollar. Ten opzichte van de Britse munt won de euro ook 0,1 procent waarmee de munt uitkwam op 0,8940 Britse pond. De dollar noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 7,1510 Chinese yuan, een koers waar Washington nauwelijks tevreden over kan zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar kan stijging nog niet hervatten

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft in aanloop naar de publicatie van de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve nog geen hervatting van zijn recente stijging kunnen laten zien.

"Deze notulen zijn het eerstvolgende richtpunt voor de Amerikaanse munt", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Voor de euro zijn de notulen van de Europese Centrale Bank die donderdag naar buiten worden gebracht van belang."

Vanavond worden dan de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve bekend gemaakt, deze week extra interessant vanwege de Amerikaanse inflatiedata. Dinsdag kwam de producentenprijsindex over september op maandbasis onverwacht lager uit, terwijl de kernindex op jaarbasis een vertraging liet zien ten opzichte van augustus. "Vorige week vrijdag bleken ook de uurlonen in september onder druk zijn komen te staan. Wij houden nog altijd rekening met nog een renteverlaging dit jaar", aldus Boele.

Donderdag komen de Amerikaanse consumentenprijzen over september naar buiten. Deze worden verwacht op maandbasis te zijn gestegen met 0,1 procent, gelijk aan de stijging in augustus. Zonder rekening te houden met de volatiele prijzen voor voedsel en energie stijgen de prijzen naar verwachting met 0,2 procent op maandbasis. In augustus bedroeg de kerninflatie op maandbasis met 0,3 procent. Op jaarbasis ligt de verwachte inflatie op 1,8 procent en de verwachte kerninflatie op 2,4 procent tegen respectievelijk 1,7 procent en ook 2,4 procent in augustus.

De valutamarkten zijn inmiddels wat minder afwachtend en wat nerveuzer geworden in aanloop van de hervatting van de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten. De verwachtingen zijn niet heel hoog. Deze week werd over en weer tussen Beijing en Washington nogal wat dreigende taal aan elkaars adres geuit.

De Brexit-dynamiek houdt het Britse pond volatiel. De kans dat een Brexit-deal voor de EU-top van volgende week gestalte krijgt, is zo ongeveer afwezig. De Britse premier Boris Johnson heeft met name van Duitse zijde te horen gekregen dat zijn meest recente voorstel, dat geheel om Noord-Ierland heen was gebouwd, niet het voorstel was waar de EU voor te porren waren. Dit vergroot de kans op een no-deal Brexit, tenzij Johnson Brussel om uitstel van de Brexit-datum van 31 oktober vraagt en krijgt.

"Daar is nu het wachten op, maar de Britten zijn hier nog nooit geweest, dus het zou zo maar kunnen dat Johnson, zeker geen voorstander van uitstel, nog ergens een mogelijkheid vindt geen uitstel aan te vragen en zijn land zonder deal de Europese Unie laat verlaten. In dit geval is een euro op 0,9300 Britse pond niet uitgesloten", aldus Boele.

Twee andere valuta die het lastig hebben zijn de Noorse en Zweedse kroon als gevolg van zwakke macrodata. Zo publiceerde Noorwegen over augustus een krimp van 0,2 procent. In Zweden zijn de inflatieverwachting voor oktober volgens een maandelijks onderzoeksrapport gedaald. "Het lijkt er op dat de centrale banken van Zweden en Noorwegen de rente in elk geval voorlopig niet verhogen", aldus de valutaspecialist woensdag.

De Noren voerden in september nog een renteverhoging door met 25 basispunten naar 1,5 procent.

De macro-economische agenda is woensdag gevuld met louter Amerikaanse data met de groothandelsvoorraden over augustus en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 5 oktober.

Voor de groothandelsvoorraden geldt een verwachte groei van 0,4 procent op maandbasis tegen een stijging met 0,2 procent in juli.

De olievoorraden stijgen naar verwachting met 1,5 miljoen vaten tegen een stijging met 3,1 miljoen vaten een week eerder.

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell is samen met de voorzitter van de Fed van Kansas City voor een toespraak bij een zogeheten Fed Listens gelegenheid.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent hoger op 1,0980 dollar. De euro steeg 0,1 procent naar 0,8972 Britse pond. De euro won 0,1 procent ten opzichte van de Noorse kroon en kwam daarmee uit op 10,0527 Noorse kroon. Ten opzichte van de Zweedse kroon dikte de euro 0,2 procent aan en kostte aldus 10,9914 Zweedse kroon, de hoogste notering tot nog toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro nog altijd boven 1,10 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde ook vrijdag boven de 1,10 dollar nu beleggers iets meer bereidheid zijn risico te nemen en ze de dollar en de yen minder zien als een veilige haven. De handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten en over de Brexit lopen vooralsnog niet vast en lijken zelfs lichtpuntjes te hebben.

"Deze twee aspecten maken de markt weer iets positiever, waardoor we wat meer bewegingen zien", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed vrijdag tegen ABM Financial News.

De Britse premier Boris Johnson en zijn Ierse ambtsgenoot Leo Varadkar meldden gisteren dat er misschien een uitweg gevonden is naar een Brexit-akkoord. Inhoudelijke gegevens hierover ontbreken vooralsnog.

Jongbloed bleef vrijdag specifiek stil staan bij de euro/pond-koers. Die is de afgelopen 24 uur omlaag gekomen en noteert nu dicht op een aantal cruciale steunniveaus, zowel in de dag, week- als maandgrafiek, die ook nog eens zeer dicht op elkaar liggen. In de daggrafiek ligt het 200-daags gemiddelde voor de euro op 0,8830 Britse pond. Mocht de euro daar in de loop van de ochtend onder noteren dan is het eerstvolgende steunniveau 0,8630 Britse pond, aldus Jongbloed.

"Daar hoort wel een kanttekening bij. De euro heeft dit jaar drie keer getracht onder het niveau van 0,85 Britse pond te komen, maar dat lukte niet en ik denk dat dit niveau voorlopig ook wel even de bodem voor de euro is", aldus Jongbloed.

Jongbloed wees verder op de sterk opgelopen Duitse 10-jaars rente. "Dat lijkt een signaal voor euro-beleggers om voorlopig terughoudend te zijn", aldus de valutahandelaar.

Jongbloed verwacht dat de markt vrijdag vooral let op ieder signaal uit Washington en Londen over de voorgang van de onderhandelingen en minder op de magere macro-economische agenda van vandaag.

De definitieve inflatie van Duitsland over september kwam vanochtend al uit en bleek ook nu 1,2 procent, een cijfer waar vooraf al geen twijfel over bestond.

In de Verenigde Staten staan vrijdag twee macro-economische cijfers op de agenda. Dat zijn de importprijzen over september en het consumentenvertrouwen over oktober, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

De importprijzen komen naar verwachting onveranderd uit en ook de vertrouwensindex blijft staan, in dit geval op 92,0.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1018 dollar. De Europese munt kostte 0,1 procent minder ten opzichte van de Britse valuta en noteerde 0,8843 Britse pond. De dollar ging voor 107,9730 yen over in andere handen, een plus van 0,1 procent. De Amerikaanse valuta daalde ten opzichte van de Chinese yuan naar 7,1049, een verlies van 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro voorlopig stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft zijn niveau ten opzichte van de dollar weten te behouden en de verwachting is dat de koers na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en het commentaar daarbij nauwelijks zal worden geraakt.

"Daarbij is het de vraag of ECB-voorzitter Mario Draghi bij zijn laatste toelichting vandaag nog wat heeft toe te voegen aan het beleid van de ECB tot nog toe" , aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Wij verwachten dat hij zich niet al te uitbundig opstelt, om het gras niet voor de voeten van zijn opvolger Christine Lagarde weg te willen maaien", aldus Van der Meer.

De valutahandelaar laat de koers van de euro donderdag voor een belangrijk deel afhangen van de standen van de voorlopige inkoopmanagersindices uit de eurozone over oktober. "Bij een notering boven de 1,12 dollar voorzien we voorlopig een bandbreedte van 1,1215 tot 1,1230 dollar, bij een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten is 1,1600 dollar voor de euro goed mogelijk, maar dit lijkt nog ver weg", aldus Van der Meer.

De Franse en Duitse inkoopmanagersindices van de eurozone lieten de volgende bewegingen zien. De Franse index voor de industrie steeg meer dan verwacht en dat gold ook voor de dienstensector. De Duitse index voor de industrie steeg, maar bleef licht achter bij de verwachtingen, en voor de dienstensector was er weliswaar sprake van een daling, maar deze was minder sterk dan voorzien. Voor de muntunie steeg de index voor de industrie fractioneel en bleef daarmee onder de verwachtingen. De dienstsector leverde een voorlopige index die iets minder steeg dan verwacht.

De Zweedse Riksbank en de centrale bank van Noorwegen hielden donderdag de belangrijkste rentetarieven conform verwachting intact. De Zweden hebben het tarief op 0,25 procent negatief, maar verwachten wel dat deze in december omhoog wordt getrokken naar 0,00 procent. De Noren bleven op 1,50 procent staan.

Vanmiddag gaat het vooral over het rentebesluit van de ECB en het commentaar er bij, hetgeen het laatste commentaar is dat vertrekkend voorzitter Mario Draghi zal geven alvorens hij de hamer overdraagt aan zijn opvolgster Christine Lagarde. Het rentebesluit valt om 13.45 uur, het commentaar erop begint om 14.30 uur.

Uit de Verenigde Staten volgen vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 19 oktober, de orders voor duurzame goederen over september, de verkopen van nieuwe woningen over dezelfde maand en de voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector over oktober.

Voor de steunaanvragen wordt een stijging met 1.000 naar 215.000 voorzien. Voor de orders voor duurzame goederen ligt de verwachting op een daling met 0,8 procent op maandbasis. In augustus was er nog sprake van een stijging met 0,2 procent, eveneens op maandbasis. De verkopen van nieuwe woningen daalt naar verwachting met 0,6 procent op maandbasis tegen een stijging met 7,1 procent in augustus. De PMI-index voor de industrie daalt naar verwachting ligt van 51,0 naar 50,7, voor de dienstensector van 50,9 in september naar 50,8.

Dan is er nog een uitreiking van een award aan de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams.

De euro noteerde donderdag op 1,1130 dollar, een vlakke notering. De euro kostte 0,8639 Britse pond, een winst van 0,2 procent. De euro noteerde donderdag op 10,6608 Zweedse kroon, een verlies van 0,6 procent en op 10,1327 Noorse kroon, een daling met 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro heeft minste papieren in handen

(ABM FN-Dow Jones) In het euro/dollar-paar heeft de euro de minste papieren in handen, terwijl een renteverlaging in de Verenigde Staten met 25 basispunten al in de koers lijkt te zijn verdisconteerd. Met een verlenging van de Brexit-termijn naar 31 januari 2020 lijkt de rust rondom het Britse pond te zijn teruggekeerd, ofschoon nieuwe verkiezing voor een nieuwe volatiliteit kunnen zorgen.

"De inkoopmanagersindices in de eurozone zien er minder goed uit dan die van de Verenigde Staten", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank dinsdag tegen ABM Financial News. "Daarbij is de verwachting van de Europese Centrale Bank niet positief en dat druk op de Europese munt. Wij houden het in elk geval voor mogelijk dat de euro aan het eind van het jaar rond de 1,07 dollar noteert", aldus de marktanalist.

Mevissen ziet voor het Britse pond voorlopig geen grote uitslagen. "Er zal in onze verwachting "ergens" deze week een verkiezingsdatum voor het Verenigd Koninkrijk bekend worden gemaakt. Met het verkiezingsstelsel van de Britten is overigens nog niet zo eenvoudig een voorspelling te doen over de uitslag", aldus Mevissen.

Maandagavond wist premier Boris Johnson geen tweederdemeerderheid veilig te stellen om op 12 december parlementsverkiezingen te houden. In samenwerking met oppositiepartijen Liberal Democrats en de SNP zal Johnson nu vermoedelijk een alternatieve motie indienen om op 9 december verkiezingen te houden. Een dergelijk voorstel heeft slechts een gewone meerderheid nodig.

"Wat we nu als koers voor het Britse pond op het bord hebben staan weerspiegelt in elk geval een Brexit met een overeenkomst. Mocht er onverhoeds toch een Brexit zonder deal tot stand komen dan zien wij de euro richting pariteit gaan", aldus de analist.

Mevissen verwacht voor dinsdag geen al te grote fluctualiteit in een valutamarkt die zich naar zijn oordeel momenteel in een consolidatiefase bevindt. "Woensdag wordt het een stuk spannender met economische groeidata over het derde kwartaal van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, de banengroei in de Amerikaanse private sector en het rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij wij uitgaan van een verlaging met 25 basispunten, waarmee het beleidsorgaan naar ons idee voor dit jaar klaar is met aanpassingen in rentestand", aldus Mevissen.

Voor de macro-economische agenda geldt deze week dat alle Amerikaanse data uitgedrukt in Nederlandse tijd een uur eerder dan gebruikelijk worden gepubliceerd, daar Europa afgelopen weekend weer terugschakelde naar wintertijd, maar de Verenigde Staten dit pas een week later doet, waarmee het tijdsverschil tijdelijk is teruggebracht tot vijf uur.

Vanochtend kwam het Franse consumentenvertrouwen over oktober naar buiten en deze bleek ongewijzigd te zijn.

In de Verenigde Staten staan voor vandaag twee macro-economische data op de agenda. Allereerst komen de aanstaande woningverkopen naar buiten, gevolgd door het grote Amerikaanse consumentenvertrouwen over oktober zoals dat wordt gemeten door het onderzoeksbureau The Conference Board.

Voor de woningverkopen wordt op maandbasis een stijging voorzien van 0,7 procent tegen een stijging met 1,6 procent in augustus. Het consumentenvertrouwen stijgt in de prognoses van 125,1 naar 128,0.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1084 dollar. Uitgedrukt in Britse valuta kostte de Europese munt 0,8628 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar verder verzwakt ten opzichte van de euro

(ABM FN-Dow Jones) Na het rentebesluit van de Federal Reserve is de dollar ten opzichte van de euro wat verder verzwakt, waarmee de Europese munt donderdag boven de 1,1150 dollar noteert.

"Daarbij komt dat de dollar met alle relatieve rust rondom de Brexit wat minder de rol van veilige haven opeist", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financiel News. "Blijft de vraag over wanneer de Chinezen en de Amerikanen nu een handelsakkoord sluiten", aldus Van der Meer, die inschat dat deze kwestie de dollar nog op peil houdt zolang dat akkoord uitblijft.

De Fed houdt het na drie verlagingen met de aanpassingen nu even voor gezien, maar de vraag is of dit beleid voldoende is in het licht van de macro-economische ontwikkelingen. "Als de macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten niet aansluiten op het beleid van de Fed dan heb je kans dat het beleidsorgaan daar op terugkomt", aldus Van der Meer.

Voor deze week is in de ogen van Ebury het grote banenrapport van de Verenigde Staten over oktober dat vrijdag wordt gepubliceerd het belangrijkste cijfer. Voor vandaag zijn dat wat Ebury betreft de Amerikaanse steunaanvragen en de inflatiedata uit de eurozone over oktober.

De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie over oktober kwam donderdag uit op een verdere krimp. De index voor de diensten groeide nog wel, maar in een minder hoog tempo.

De Bank of Japan handhaafde het rentebeleid en liet de rente ongewijzigd. Het consumentenvertrouwen van het land bleek over oktober te zijn opgelopen.

De Duitse detailhandel verkocht in september op jaarbasis 3,4 procent meer.

De Franse consumentenprijzen over oktober kwamen met 0,7 op jaarbasis lager uit dan de stijging van deze prijzen met 0,9 procent in september op jaarbasis.

Later deze ochtend worden van de eurozone en Italië nog groeicijfers over het derde kwartaal naar buiten. Van de eurozone wordt ook de inflatie over oktober en de werkloosheid over september gepubliceerd.

De groei van de economie van de muntunie komt naar verwachting op kwartaalbasis uit op 0,1 procent tegen 0,2 procent een kwartaal eerder. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een groei met 1,1 procent, eveneens gelijk aan de groei van een kwartaal eerder.

De inflatie wordt verwacht uit te komen op 0,7 procent op jaarbasis tegen 0,9 procent in september op jaarbasis.

De werkloosheid bleef in september naar verwachting nog altijd op 7,4 procent, gelijk aan augustus.

Uit de Verenigde Staten worden vanmiddag vier cijfers verwacht, te weten persoonlijk inkomen en dito bestedingen over september, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 26 oktober, de arbeidskosten over het derde kwartaal en de inkoopmanagersindex van Chicago over oktober.

De persoonlijke inkomen zijn op maandbasis naar verwachting met 0,3 procent gestegen tegen een plus van 0,4 procent een maand eerder. De bestedingen stijgen naar verwachting eveneens met 0,2 procent, maar een maand eerder was dat een plus van 0,1 procent op maandbasis. In deze cijfers zit ook een inflatiecomponent waarbij de effecten van voedsel en energieprijzen buiten beschouwing zijn gelaten. Op maandbasis wordt hier een stijging van 0,1 procent verwacht, gelijk aan augustus, op jaarbasis ligt de prognose op 1,7 procent tegen 1,8 procent een maand eerder.

De arbeidskosten over het derde kwartaal stijgen op kwartaalbasis naar verwachting met 0,7 procent tegen 0,6 procent op kwartaalbasis in het tweede kwartaal.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een totaal van 215.000 tegen 212.000 aanvragen voor de week die eindigde op 19 oktober.

De Chicago-index stijgt naar verwachting van 47,1 in september naar 48,5 deze maand.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1166 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar verzwakt verder

(ABM FN-Dow Jones) Met het belangrijke banenrapport van de Verenigde Staten over oktober voor vanmiddag op het programma, blijven voor de dollar de risico's aan de onderkant liggen met op de nabije achtergrond onzekerheid over de afloop van de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten.

"Wij rekenen hier voor de benengroei in de Verenigde Staten met twee maten, namelijk alles boven de 200.000 banen is een reden voor een renteverhoging, alles onder 130.000 reden voor een renteverlaging", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Op een afwachtende valutamarkt ligt hier voor partijen die aandacht hebben voor de euro en de dollar wel een uitdaging, bijvoorbeeld voor hen die nog niet in de euro zitten", aldus Jongbloed.

De risico's voor het Britse pond, deze week verder opgelopen ten opzichte van de euro, liggen wat Jongbloed vooral aan de bovenkant. "Laten we er vanuit gaan dat Boris Johnson de verkiezingen van 12 december wint, dan neemt de kans op een Brexit met het voorstel zoals het er nu ligt, toe, en zul je eerst de nodige bewegingen in het pond zien. Daarna zal de munt vooral reageren op het regeringsbeleid ten aanzien van investeringen en de fiscale implicaties ervan", aldus Jongbloed.

Vanochtend vroeg kwam de inkoopmanagersindex van de Japanse industrie over oktober definitief uit op 48,4 en impliceerde een verdere krimp van de industriële activiteiten. Het was de laagste stand van de index in bijna drie en een half jaar

De Caixin-index voor de Chinese industrie over oktober kwam met 51,7 wel hoger uit dan een maand eerder toen de index op 51,4 bleef steken.

Later op de ochtend verschijnt van het Verenigd Koninkrijk over vorige maand ook een inkoopmanagersindex voor de industrie van het land, ingeschat op 48 tegen 48,3 in september.

Uit de Verenigde Staten volgen vrijdag dan om 13.30 uur de banengroeidata. Die bedragen volgens de prognose 75.000 nieuwe banen tegen 136.000 in september. De werkloosheid loopt naar verwachting op van 3,5 procent in september naar 3,6 procent in oktober. Het gemiddeld uurloon op maandbasis stijgt in de prognoses met 0,3 procent tegen een fractionele stijging in de vorige maand.

Naast deze arbeidsdata volgen ook in de Verenigde Staten inkoopmanagersdata, één van Markit en één van ISM, beiden over oktober. De eerste wordt verwacht te zijn opgelopen van 51,1 naar 51,5 in oktober. De tweede stijgt naar verwachting van 47,8 naar 49,1 en dat duidt nog altijd op krimp.

Sprekers zijn vrijdag volop. De voorzitter van de Federal Reserve van Dallas Robert Kaplan houdt een toespraak op een energietop. Vicevoorzitter van de Fed Richard Clarida houdt een lunchtoespraak. Zijn collega Randal Quarles is in Yale voor redevoering. De voorzitter van de Fed van New York John Williams is in New Jersey voor een ontmoeting met overheidsofficials en de top van non-profit organisaties.

En het is de officiële eerste werkdag van Christine Lagarde als de nieuwe voorzitter van de Europese Centrale Bank.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1165 dollar. De Europese munt zakte 0,2 procent ten opzichte van de Britse valuta naar 0,8609 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: komende week weinig beweging in verschiet op valutamarkt

(ABM FN-Dow Jones) De komende handelsweek wordt vanwege een "redelijk" lege macro-economische agenda niet heel veel beweging voorzien op de valutamarkt, waarbij de euro/dollar naar verwachting binnen de bandbreedte van 1,115 en 1,118 zal bewegen. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

Een punt van focus zijn maandag volgens Mevissen de definitieve inkoopmanagersindices voor de industrie van oktober, die licht positiever uitvielen dan verwacht.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone steeg van 45,7 in september naar 45,9 afgelopen maand. De voorlopige raming lag op 45,7.

De Franse industrie liet een groeiversnelling zien en de krimp in Duitsland nam iets af.

Van de centrale banken verwacht de analist komende week weinig impulsen.

"Het optimisme over een tijdelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China is inmiddels grotendeels ingeprijsd", zei Mevissen. De analist verwacht dat Washington en Beijing voor 1 december een eerste akkoord zullen sluiten.

De Britse premier Boris Johnson heeft het dreigement van een no-deal Brexit losgelaten in de hoop meer kiezers te trekken tijdens de aanstaande parlementsverkiezingen, zo bleek dit weekend. De onzekerheid blijft, volgens de marktkenners van Rabobank, nu er Kerst-verkiezingen aankomen.

De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar stabiel op 1,1167, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,1 procent hoger noteerde op 0,8641 en tegenover de yen 0,2 procent steeg tot 120,99.

De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,2 procent, terwijl de greenback tegenover het pond ook 0,2 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar weer even aan het roer

(ABM FN-Dow Jones)

De euro noteerde woensdag weer onder de 1,1100 dollar nu de dollar zich kon optrekken aan de beter dan verwachte ISM-inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector over oktober.

"Het is vooral dollarkracht wat we nu zien", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "De Duitse data die deze morgen naar buiten werden gebracht, worden voor nu door de markt wel gezien, maar worden nog vertaald in eurokracht. Daar is meer bevestiging voor nodig", aldus Boele.

Het dollar/Chinese yuan valutapaar loopt al enkele dagen vooruit op een eventueel akkoord tussen China en de Verenigde Staten over de importheffingen. China zou graag zien dat Washington niet alleen afziet van het voornemen in december een verhoging daarvan door te voeren, maar ook de maatregelen die sinds september van kracht zijn terugdraait. "Zodra er in de markt hierover wordt gesproken dan zie je de dollar terugkomen naar circa 7,00 Chinese yuan van een hogere notering", aldus Boele.

ABM AMRO heeft de prognose voor de renteverlaging door de Federal Reserve bijgesteld. Aanvankelijk ging de bank nog uit van een verlaging met 25 basispunten in december, maar die is in de verwachting van ABN AMRO verplaatst naar volgend jaar. De markt houdt voor 2020 rekening met één verlaging van het belangrijkste rentetarief.

Voor woensdag ziet de macro-economische agenda er relatief overzichtelijk uit, waarop de Europese detailhandelsverkopen wat Boele betreft het belangrijkste richtpunt is. Deze stegen met 0,1 procent, na een toename van 0,6 procent in augustus. De verwachting lag op een stijging met 0,3 procent.

De Duitse fabrieksorders over september bleken dinsdag op maandbasis met 1,3 procent te zijn gestegen. Er werd vooraf gerekend op een stijging op maandbasis met 0,1 procent.

De groeitempo's van de verschillende dienstensectoren van Duitsland, Frankrijk en de eurozone lieten allemaal een versnelling zien. Bij de Duitse index betrof dat nog een lichte versnelling, maar Frankrijk en de eurozone zagen de indices aardig oplopen, met voor Frankrijk een index die dicht bij de 53 uitkwam.

Het Internationaal Monetair Fonds publiceert vandaag zijn economische outlook voor Europa.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar de arbeidsproductiviteit en de arbeidskosten over het derde kwartaal en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 2 november.

De productiviteit stijgt naar verwachting met 0,9 procent op kwartaalbasis, terwijl over het tweede kwartaal nog een stijging met 2,3 procent op kwartaalbasis werd gerapporteerd. De arbeidskosten stijgen naar verwachting met 2,3 procent op kwartaalbasis tegen 2,4 procent een kwartaal eerder.

Voor de olievoorraden wordt een stijging met 1,4 miljoen vaten olie voorzien tegen een stijging met 5,7 miljoen vaten voor de week die eindigde op 26 oktober.

De sprekersagenda vermeldt onder meer een toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve van Chicago Charles Evans op een bijeenkomst van de 'Council on Foreign Relations'.

Zijn collega Patrick Harker van de Fed van Philadelphia houdt een toespraak bij een evenement dat de naam 'Business Innovations for the Future of Work' heeft meegekregen.

Nummer drie in de reeks van Fed-prominenten betreft Robert Kaplan van de Fed van Dallas. Hij gaat in debat met de voorman van Texas 2036 Tom Luce, waarbij het gaat over economische vraagstukken van nationale en internationale aard.

Nummer vier is John Williams, voorzitter van de Fed van New York. Hij houdt een voordracht bij het zogeheten 'Global Risk Forum'.

De vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos en bestuurslid van de bank Yves Mersch krijgen spreekruimte op een forum over bankentoezicht.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent hoger op 1,1089 dollar. De Amerikaanse munt noteerde 0,1 procent lager op 6,9998 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar houdt nog altijd regie

(ABM FN-Dow Jones) De dollar hield van woensdag op donderdag zijn niveau ten opzichte van de euro goed op peil en wist deze zelfs nog iets te versterken.

"De Amerikaanse munt is kennelijk zijn rol van veilige haven nog niet helemaal kwijt " , aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "In een afwachtende en saaie valutamarkt lijken partijen vooral te wachten op een eerste doorbraak in de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten. De Chinese yuan lijkt ten opzichte van de dollar in elk geval op een niveau te worden verhandeld die weerspiegelt dat de Amerikaanse importverhogingen van afgelopen september worden teruggedraaid en de voorgenomen verhogingen voor december niet doorgaan", aldus Van der Meer.

Van der Meer verwacht voor deze week geen grote veranderingen binnen de belangrijkste valutaparen, mede gezien de macro-economische agenda. "Vooruitkijkend wordt het eigenlijk pas volgende week donderdag weer interessant met een aantal groeicijfers uit Japan en de eurozone", aldus de handelaar donderdag.

De industriële productie van Duitsland over september liet een onverwachte daling van 0,6 procent op maandbasis zien. Er was een daling verwacht met 0,3 procent.

In de loop van de ochtend komen van de Europese Commissie de economische ramingen naar buiten.

Vanmiddag staan alleen de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen voor de week die eindigde op 2 november op de agenda, waar 215.000 aanvragen voor worden verwacht. Een week eerder stegen de aanvragen naar 218.000.

Aan het begin van de middag is de beurt aan de Bank of England om zijn rentebesluit en zijn inflatierapport bekend te maken. De centrale bank zal het monetaire beleid vermoedelijk handhaven, waarmee de belangrijkste rente naar verwachting blijft staan op 0,75 procent. Dit is de voorspelling van door ABM Financial News geraadpleegde economen.

Vanavond verschijnt in de Verenigde Staten nog het consumentenkrediet over september. Daarvoor wordt een daling verwacht van 17,9 miljard dollar naar 15,0 miljard dollar.

Donderdag treden de volgende sprekers aan. Om te beginnen is dat de voorzitter van de Federal Reserve van Dallas Robert Kaplan die in Dallas een toespraak houdt. Ook zijn collega van de Fed van Atlanta Raphael Bostic houdt een toespraak, maar dan voor bij een gelegenheid georganiseerd door 'Money Marketeers'.

De voorzitter van het Internationaal Fonds Kristalina Georgieva krijgt het woord op de jaarlijkse onderzoeksconferentie Jacques Polak, vernoemd naar één van de mede-oprichters van het IMF na de conferentie van Bretton Woods in 1944.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1081 dollar. De dollar ging voor 6,9793 miljoen dollar over in andere handen, een daling met 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro fors ondergewaardeerd

(ABM FN-Dow Jones) Met de indicatie dat China en de Verenigde Staten zo langzamerhand uit het lopende handelsgeschil lijken te komen, ontstaat er voor de beleggers met een behoefte aan zekerheid minder interesse in de veilig geachte dollar. Toch is de munt ten opzichte van de euro de laatste dagen prijshoudend. Saxo Bank stelt dat de euro 25 procent is ondergewaardeerd.

"De vraag is dus hoelang dat houdbaar is", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Er is, net als vorig jaar, in de laatste fase van het jaar een tekort aan dollars. Dat gat wordt door de Federal Reserve opgevuld en dat zorgt voor opwaartse druk in de Amerikaanse munt. Maar de lange rentes in Europa lopen op, nu de koersen van tienjaars staatsleningen onder druk staan. Als de lange rentes positief worden, lopen de korte rentes ook op en dan wendt de markt zich tot euro's met een koersstijging tot gevolg", aldus Jongbloed.

Jongboed ziet voor de euro voor vrijdag een niveau aan de onderkant van 1,1035 dollar. Kan de euro dat niveau niet houden en zakt de munt daaronder, dan ligt er wat de valutahandelaar betreft een grens op 1,0950.

"Voor de 10-jaars bund wordt nu een koers van 169,50 betaald met een negatieve rente van 0,2670 procent. Als de koers onder 169,00 zakt, kan het hard gaan en dus ook met de lange rente", aldus de valutahandelaar van Saxo Bank. Eind augustus noteerde de Duitse lange rente nog rond 0,70 procent negatief.

Bunds en goud gelden doorgaans als veilige haven en tegen de achtergrond van het handelsconflict dat China met de Verenigde Staten uitvecht is daar behoefte aan gebleken. "De goudprijs is zijn opwaartse momentum inmiddels weer even kwijt met een koers op 1.471 dollar. Met een Amerikaanse bevestiging van de toenadering tussen beide landen waar nu nog alleen in China over wordt gesproken, blijft dat ook zo en dat zal ook voor bunds gelden. Dat maakt dat de markt klaar lijkt voor een verandering in de koerstrend van de euro, waarmee de risico's voor de euro voor de middellange termijn aan de bovenkant liggen", aldus Jongbloed.

Jongbloed ziet voor de markt voor de komende handelsdagen weinig richtpunten op macro-economische vlak. Volgende week woensdag en donderdag komen er uit de Verenigde Staten inflatiedata, donderdag staat een flinke reeks economische groeicijfers geagendeerd.

Uit de Chinese handelsbalans van oktober bleek vrijdagochtend vroeg weer een afgenomen export. Op jaarbasis daalde deze met 0,9 procent, maar dat was wel minder dan de verwachte daling met 3,1 procent.

Duitsland publiceerde ook zijn handelsbalans over september met een gestegen export en invoer. Die exportcijfers zouden volgens ING wel eens kunnen betekenen dat Duitsland een teechnische recessie ontloopt.

De industriële productie van Frankrijk over september kwam met een plus van 0,3 procent weer boven water. In augustus daalde productie ten opzichte van juli met 0,9 procent. Deze plus lag licht onder de prognose.

In de Verenigde Staten is het ook vrijdag relatief rustig met twee cijfers die in de tweede helft van de middag naar buiten komen. Dit zijn de groothandelsvoorraden over september en het voorlopige consumentenvertrouwen over november, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De verwachtingen hiervoor zijn als volgt. De voorraden dalen naar verwachting met 0,3 procent na een stijging met 0,2 procent in augustus. De vertrouwensindex loopt naar verwachting terug van 96,0 naar 95,3.

Verder is er vrijdag een bijeenkomst van de ministers van financiën van de lidstaten van de Europese Unie.

Spreker is vrijdag onder andere de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams bij een rondetafelbijeenkomst waarin het gaat over de kwetsbaarheden in het mondiale financiële systeem.

De voorzitter van de Fed van San Francisco Mary Daly en Fed-bestuurder Lael Brainard zijn aanwezig voor een spreekbeurt over de economie van klimaatveranderingen.

De euro noteerde vrijdag onveranderd op 1,1049 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: onzekerheid blijft centrale thema

(ABM FN-Dow Jones) Onzekerheid blijft momenteel de richting van de valutamarkten bepalen. Dit concludeerden analisten van Rabobank maandag.

De long-posities in de Amerikaanse dollar zijn voor de vijfde week op rij gedaald, maar er lijkt inmiddels sprake van een stabilisatie, denkt Rabobank.

De hoop op een eerste fase deal tussen de VS en China en een renteverlaging door de Federal Reserve in oktober maakten beleggers bereid meer risico te nemen, aldus Rabobank. "Maar in de laatste handelsdagen hebben twijfels over de handelsdeal de kop op gestoken en dit zorgde voor wat support voor de dollar."

De netto shortposities in de euro zijn juist voor de tweede week op rij groter geworden, constateerden de valutaspecialisten van Rabobank, terwijl deze eind oktober juist nog daalden naar het laagste niveau sinds september. "De focus wordt verlegd naar het 'Lagarde tijdperk' bij de ECB." De markt rekent volgens Rabobank daarbij nog altijd op meer stimuleringen volgend jaar.

De shortposities in het Britse pond daalden voor de achtste week op rij, en staan nu op het laagste niveau sinds mei. "Sinds premier Johnson naar verwachting voldoende steun heeft om de Brexit-deal erdoor te krijgen na de verkiezingen op 12 december, lijkt de markt er op te gokken dat de kansen voor een no-deal Brexit klein zijn", schreven de analisten.

De hoop op een handelsdeal heeft de vraag naar veilige havens doen afnemen, maar dit veranderde richting het einde van vorige week, met een herstel van de vraag naar de yen. "En de speculatie dat het Japanse overheidspensioenfonds meer in het buitenland wil beleggen, kan [net als de grotere risicobereidheid] ook op de Japanse yen hebben gedrukt", denkt Rabobank.

De euro/dollar handelde maandag op 1,1030. De euro/pond ging voor 0,8617 van de hand en de euro/yen voor 120,20.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar houdt niveau vast

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft ten opzichte van de dollar rond de 1,1030 dollar noteren en de verwachting is dat daar vandaag niet al te veel verandering in komt.

"Voorlopig lijkt het er op dat de dollar nog even gewild blijft", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Het wachten is nog altijd op een doorbraak in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten", aldus Van der Meer.

Van der Meer verwacht dat de belangrijkste bewegingen op de valutamarkten vandaag uit de publicatie van de Duitse vertrouwensindex ZEW kan komen. "Als die een verrassing laat zien, kan er zich nog wat beweging in de euro aftekenen", aldus Van der Meer.

Voor de korte termijn ziet de handelaar de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell als belangrijkste richtpunt. Hij legt woensdag verantwoording af tegenover een gezamenlijk economisch comité.

Het Britse pond, dat vorige week nog onder druk stond op basis van het onverwachte advies van twee leden van de Bank of England om de rente juiste te verlagen in plaats van ongemoeid te laten, noteerde weer hoger. Brexiteer van het eerste uur Nigel Farage houdt zich in de verkiezingsstrijd afzijdig en dat zorgt voor meer mogelijkheden voor de Conservatieven. Farage wil een no-deal Brexit en zijn deelname zou Labour nog wel eens in de kaart kunnen spelen, zo merkte Van der Meer op.

In de loop van de ochtend verschijnen in het Verenigd Koninkrijk cijfers over de werkloosheid over september en de arbeidsproductiviteit over het derde kwartaal in een voorlopige lezing. De Britse werkloosheid blijft naar verwachting 3,9 procent.

In Duitsland komt de ZEW-vertrouwensindex over november naar buiten. De verwachtingsindex zal naar verwachting oplopen van 22,8 negatief naar 14,8 negatief.

In de Verenigde Staten is het dinsdag stil, op de publicatie van het ondernemersvertrouwen onder het kleinbedrijf over oktober na.

De sprekers zijn ook vandaag vooral in de Verenigde Staten te vinden met een optreden van de voorzitter van de Federal Reserve van Philadelphia, Patrick Harker, op de jaarlijkse zogeheten SABEW-conferentie.

De voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder op de beurs SEC, Jay Clayton houdt een toespraak ter gelegenheid van Veterans Day.

De voorzitter van de Fed van Richmond Thomas Barkin krijgt spreektijd in Danville.

De Amerikaanse president Donald Trump spreekt vandaag op de Economic Club van New York.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,1028 dollar. De Europese munt kostte dinsdag 0,8591 Britse pond, een plus van 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Pond-Euro naar hoogste niveau sinds mei

(ABM FN-Dow Jones) Het pond stijgt deze week ten opzichte van de euro naar zijn hoogste niveau sinds mei dit jaar. Volgens valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe is de munt ten opzichte van de euro en dollar nog steeds ondergewaardeerd. Weller licht toe.

www.youtube.com/watch?v=aWIf7PaLnow&a...

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro nog wat verder onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro is van dinsdag op woensdag ten opzichte van de dollar nog iets verder onder druk komen te staan, waarmee de Europese munt de 1,10 dollar weer dicht nadert, nu de Amerikaanse president Donald Trump geen details prijsgaf over de onderhandelingen over een handelsakkoord met China en zich niet gunstig uitliet over Europa, zoals wel was verwacht.

"Zijn stelling leek dat Europa erger is dan China", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank woensdag tegen ABM Financial News. "En dat kan wat betekenen voor eventuele verhogingen van invoerrechten voor producten die vanuit onze regio naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd. Zoals het nu voorstaat lijkt een euro onder 1,10 dollar goed mogelijk", aldus Jongbloed.

Trump vond dinsdag voor The Economic Club in New York verder dat de Federal Reserve te lang heeft gewacht met de verlaging van het belangrijkste rentetarief. De president was wel positief over de kracht van de Amerikaanse economie, die volgens hem beter draaide dan verwacht.

De dollar kan vandaag in beweging komen onder invloed van de consumentenprijzen en de verantwoording van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vandaag voor een gezamenlijk economische comité van het Amerikaanse Congres op het moment dat de inflatiedata al bekend zijn.

Rond het Britse pond spelen de verkiezingen een rol die in belang toenemen. In die dynamiek is één van de speerpunten het uitgavenbeleid van de Britse overheid. Volgens de Rabobank kunnen de pleidooien om de overheidsuitgaven te vergroten leiden tot druk op de Britse munt.

De inflatie van Duitsland over oktober kwam in een definitieve lezing uit op 0,1 procent op maandbasis en 1,1 procent op jaarbasis. Deze percentages kwamen overeen met de voorlopige lezing.

In de loop van deze ochtend verschijnt in het Verenigd Koninkrijk eveneens de inflatiegegevens over oktober. Hier wordt een daling van de prijzen op maandbasis verwacht met 0,1 procent tegen een stijging daarvan met 0,1 procent in september. Op jaarbasis wordt rekening gehouden met een inflatie van 1,5 procent tegen 1,7 procent in september. Zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen is de verwachting dat de consumentenprijzen op jaarbasis met 1,7 procent zijn opgelopen, gelijk aan de kerninflatie in september.

Van de eurozone komt over september de industriële productie. Daarvoor ligt de prognose op een daling op maandbasis met 0,3 procent tegen een stijging met 0,4 procent een maand eerder. Op jaarbasis wordt vooraf uitgegaan van een daling met 2,1 procent tegen een afname met 2,8 procent op jaarbasis in augustus.

In de Verenigde Staten staat woensdag één cijfer op de rol en dat betreft de inflatie over oktober. De verwachtingen zijn als volgt: op maandbasis 0,3 procent tegen een onveranderd prijsniveau in september op maandbasis. Op jaarbasis 1,7 procent, gelijk aan een maand eerder. Voor de kerninflatie 0,2 procent op maandbasis tegen 0,1 procent in september, op jaarbasis 2,4 procent, eveneens gelijk aan een maand eerder.

Powell verschijnt tegen het einde van de Eurropese handelsdag voor het Congres.

De voorzitter van de Fed van Richmond Thomas Barkin houdt een speech in Greensboro. Zijn collega Neel Kashkari van de Fed van Minneapolis houdt een toespraak op de universiteit van Wisconsin.

Robert Kaplan, de voorzitter van de Federal Reserve van Dallas, gaat in discussie met Douglas Holtz-Eakin, de president van American Action Forum over diverse nationale en internationale onderwerpen van economische aard.

Trump ontvangt vandaag de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op het Witte Huis.

De euro noteerde woensdag op 1,1003, een daling met 0,1 procent. De euro kostte 0,8570 Britse pond, een vrijwel onveranderde koers. De dollar noteerde weer boven de 7,00 Chines yuan op 7,0163, 0,2 procent hoger. Goud kostte woensdag 1.460 dollar en is even dicht bij zijn steun geweest van 1.445 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 475,98 +2,38%
EUR/USD 1,1043 -0,71%
Germany30^ 9.873,94 +2,51%
Gold spot 1.622,15 -0,28%
LDN100-24h 5.564,54 +2,19%
NY-Nasdaq Composite 7.502,38 -3,79%

Stijgers

ICT Group
+28,65%
Sif Ho...
+8,31%
Akzo N...
+6,75%
ASML
+6,64%
Galapagos
+6,50%

Dalers

ABN AM...
-9,94%
ING
-8,88%
UNIBAI...
-8,78%
Euroco...
-6,74%
SIGNIF...
-5,90%

Nieuws Forum Meer»

(16)

Pavlov44 op 30 mrt 2020 22:03
(3)

Pavlov44 op 30 mrt 2020 21:59
(29)

zalwel op 30 mrt 2020 21:20
(31)

peter545 op 30 mrt 2020 20:50
(1)

Gre Braadslee op 30 mrt 2020 20:27

Column Forum Meer»

(116)

boschkabouter op 30 mrt 2020 22:03
(615)

Willem01 op 30 mrt 2020 22:01
(47)

Terechter op 30 mrt 2020 22:00
(5)

dipje op 30 mrt 2020 21:26
(2)

Keinscheisscoins op 30 mrt 2020 21:21
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare