Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.483 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: handelsbeperkingen VS en China zijn blijvertje

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert maandag lager ten opzichte van de dollar, nadat de ontmoeting van de presidenten Donald Trump en Xi Jinping geen nieuwe ontwikkelingen brachten in het Amerikaans-Chinese handelsconflict.

Volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank beginnen marktpartijen te beseffen dat de handelsoorlog niet de handel met China moet verbeteren voor de VS, maar bedoeld is om de enorme opmars van China als economische macht te stuiten.

"De handelsbeperkingen are 'here to stay'", vatte Mevissen samen.

De uitkomst van de G20-top kan volgens de marktanalist op twee manieren worden samengevat. Het kan als positief worden opgevat dat er geen verdere escalatie was van het handelsconflict, bijvoorbeeld door opschaling van de Amerikaanse importheffingen, met een uitbreiding tot 10 procent voor honderden miljarden aan Chinese exportgoederen. Het uitblijven van escalatie vermindert de urgentie voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Een hogere rente zorgt voor meer vraag naar de dollar.

De negatievere opvatting is dat er geen oplossing in zicht lijkt voor het handelsconflict. De kans blijft aanwezig dat het zal escaleren en de economische groei wereldwijd onder druk zal blijven zetten. Als het slechter gaat met de wereldeconomie wil men meer dollars hebben, aldus Mevissen.

Rabobank zit meer in het kamp van de pessimisten. Volgens Mevissen begint de markt steeds meer door te krijgen dat het de Amerikaanse regering er niet om te doen is om het handelsconflict op te lossen, maar om de relatieve positie van de VS ten opzichte van China in de wereldeconomie te verbeteren.

De Amerikanen kijken bovendien nu ook naar beschermingsmaatregelen ten opzichte van andere landen, zoals Vietnam en India, zei Mevissen. Als dit beleid wordt doorgezet zullen de aanvoerketens in de wereldhandel worden aangepast, met meer activiteiten die naar de VS zullen gaan. Dat kost voor de wereldeconomie groei en ook winstgevendheid, omdat men hierdoor niet meer optimaal kan profiteren van de mondiale verschillen tussen de kosten van kapitaal en arbeid.

De euro stond maandag op 1,1330, een daling van 0,3 procent tegenover de dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar voorlopig in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar hielden elkaar dinsdag in evenwicht in een week die in het teken staat van de ontwikkelingen op de Amerikaanse banenmarkt en de olieprijs.

"De Amerikaanse banencijfers lijken deze week een dominante rol voor zich op te eisen", aldus valutahandelaar Joey van Hanegem van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "In combinatie met de door de OPEC voorgestelde handhaving van de productiebeperking voor de komende negen maanden zouden goede data een opwaarts effect moeten hebben op de dollar", aldus Van Hanegem.

De handelaar bracht dinsdag het verval van de dollar ten opzichte van de euro in juni in herinnering, dat zich aftekende nadat de banendata van de Verenigde Staten over mei sterk tegenvielen. "De Amerikaanse munt heeft zich daar nu deels van weten te herstellen en is deze week afwachten of de munt dat herstelproces kan voortzetten.

Voor dinsdag voorziet Van Hanegem geen al te grote dynamiek, mede omdat de macro-economische agenda aan de korte kant is met mogelijk als belangrijkste blikvanger de producentenprijsindex van de eurozone over mei.

De Verenigde Staten en China zijn al begonnen met onderhandelen over een nieuw handelsakkoord, zei de Amerikaanse president Donald Trump maandag tegen zakenzender CNBC. Hij vervolgde op CNBC dat een eventuele deal beter voor de VS moet zijn dan voor China, omdat de Chinezen jarenlang "enorme voordelen" hebben gehad.

De Duitse detailhandelsverkopen over mei stegen in een voorlopige meting gecorrigeerd voor inflatie op jaarbasis 4,0 procent met één verkoopdag meer dan in 2018. Op maandbasis daalden de verkopen met 0,6 procent.

De producentenprijzen van de eurozone over mei komen in de tweede helft van de ochtend naar buiten. Die zijn op maandbasis naar verwachting met 0,1 procent gedaald, terwijl in april de prijzen al met 0,3 procent onder druk stonden. De verwachting voor de verandering op jaarbasis ligt op een stijging met 1,6 procent tegen 2,6 procent een maand eerder. Zonder de invloed van energieprijzen stegen de producentenprijzen in met op maandbasis met 0,2 procent en op jaarbasis met 1,2 procent. Voor deze twee laatste parameters zijn geen prognoses beschikbaar.

In de Verenigde Staten staat voor dinsdag alleen de inkoopmanagersindex voor New York over juni op de rol. Die stond in mei op 48,6. Hiervoor is geen prognose beschikbaar.

De voorzitter van de Federal Reserve van Cleveland Loretta Mester houdt vandaag een toespraak ter gelegenheid van een seminar in het Verenigd Koninkrijk.

De euro noteerde dinsdag krap 0,1 procent hoger op 1,1296 dollar. De centrale bank van Australië verlaagde dinsdag het belangrijkste rentetarief met 25 basispunten naar 1,00 procent, nadat het beleidsorgaan de rente in juni ook al met dezelfde omvang omlaag bracht. De Australische dollar noteerde dinsdag 0,2 procent hoger op 0,6981 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar in afwachting van impulsen

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag inmiddels onder de 1,1300 dollar, waarbij het sentiment op de valutamarkten nog wel altijd afwachtend is, maar inmiddels met een negatievere ondertoon.

"De macro-economische data die we eerder deze week gezien hebben, waren niet al te positief", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Daarbij komt dat de handelsverhouding tussen de Verenigde Staten en China na de G20-top per saldo niet veranderd is. De indruk bestaat dat het geschil nog wel even voortduurt en dat zien we ook terug in de druk op de Chinese yuan en maakt dat niet alleen goud, maar ook de dollar worden of kunnen worden gezien als een veilig domein", aldus Boele.

Boele kijkt woensdag vooral naar de macrocijfers uit Europa en de Verenigde Staten met een accent op de inkoopmanagersindices voor de dienstensectoren van de verschillende landen en de eerste indicatie van de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone, kwam vorige maand uit op 53,6 tegen 52,9 in mei. En was voor juni een index van 53,4 verwacht. In de meeste lidstaten trok de groei van de dienstensector afgelopen maand aan. In Frankrijk gaat het om de sterkste groei in zeven maanden en in Duitsland zelfs in negen maanden.

"Vrijdag komt dan het grote banenrapport naar buiten. Mocht dat een bevestiging zijn van het beeld dat we kennen van mei, waarin de banengroei flink tegenviel, dan verwachten we een druk op de dollar, omdat dit de verwachting voor een renteverlaging door de Federal Reserve voedt. Nu is een verlaging met 25 basispunt al in ingeprijsd, terwijl 50 procent van de markt rekening houdt met een verlaging met 50 basispunten in juni", aldus Boele.

De voorzitter van de Bank of Engeland Mark Carney heeft in een toespraak aangegeven risico's voor de mondiale economie te zien in het zich voortslepende handelsgeschil tussen China en de Verenigde Staten en het Brexit-proces. Later vandaag treedt Carney andermaal aan voor een toespraak.

Er staat voor woensdag een meer dan gemiddeld aantal macro-economische data op de agenda vanwege de flinke reeks inkoopmanagersindices voor tal van dienstensectoren en de viering van de onafhankelijkheid in de Verenigde Staten donderdag, waardoor een aantal data naar de woensdag is verplaatst. Wall Street blijft morgen gesloten.

Vanochtend vroeg kwam in Japan al de inkoopmanagersindex over juni naar buiten. Die bleek in een iets hoger tempo te zijn toegenomen. De inkoopmanagersindex steeg hier van een stand van 51,7 in mei naar 51,9 afgelopen maand.

De Chinezen publiceerden eveneens een dienstenindex, maar die bleek in juni te duiden op een lager toegenomen groei dan een maand eerder. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam hier uit op 52,0, na een stand van 52,7 in mei.

Blikvanger is de groei van het aantal banen in de private sector van de VS over de juni, gemeten door ADP, waarvoor een groei van 135.000 wordt verwacht tegen een toename van 27.000 in mei, destijds een flinke tegenvaller.

Uit de VS volgen verder de handelsbalans over mei, de wekelijkse steunaanvragen over de week die eindigde op 29 juni, twee definitieve inkoopdata voor de Amerikaanse dienstensector over juni, de fabrieksorders en de wekelijkse olievoorraden, ook voor de week die eindigde op 29 juni.

De handelsbalans van de Amerikanen laat volgens de prognoses een opgelopen tekort zien van 50,79 miljard dollar in april naar 54,4 miljard dollar in mei.

De steunaanvragen lopen naar verwachting met 2.000 terug naar 225.000 aanvragen.

De twee inkoopdata staan in de voorspellingen allebei op een licht verlies in juni

De fabrieksorders lopen volgens de verwachtingen met 0,7 procent op maandbasis terug. In april kwam de daling op maandbasis uit op 0,8 procent. In deze cijfers wordt ook gekeken naar de orders zonder meerekening van defensie- en transportorders. Daarvoor zijn geen prognose beschikbaar. In april kwamen de orders zonder defensie op maandbasis 0,9 procent lager uit, zonder transport 0,3 procent hoger.

De wekelijkse olievoorraden dalen naar verwachting met 2,6 miljoen vaten. Een week eerder lag de daling 12,8 miljoen vaten.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1280 dollar. De dollar steeg 0,2 procent ten opzichte van de Chinese yuan en noteerde 6,8844 yuan, terwijl de Amerikaanse munt zelf 0,3 procent ten opzichte van de yen inleverde en 107,63 yen noteerde. Het Britse pond stond woensdag onder druk en zakte 0,3 procent ten opzichte van de dollar naar 1,2561 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar gevangen in smalle bandbreedte

(ABM FN-Dow Jones) De dollar noteerde van woensdag op donderdag stabiel, ook al trachtte de Amerikaanse president Donald Trump de koers van de dollar te drukken.

"Het effect daarvan zie je in deze rustige markt met onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten nog niet terug", concludeerde valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag.

Trump plaatste op Twitter een bericht waarin hij repte over koersmanipulatie door China en Europa door middel van injecties in hun monetaire systemen.

Van der Meer voorziet voor donderdag weinig tot geen dynamiek. "Vrijdag wordt het natuurlijk interessanter met het grote banenrapport van de Verenigde Staten over juni. Het mei-cijfer viel tegen, de raming voor vorige maand ligt op circa 160.000. Elk niveau boven de 50.000 banen zal naar ons idee geen wijziging voor de dollar met zich meebrengen", aldus Van der Meer.

De euro noteerde deze week binnen de bandbreedte van 1,1250 tot 1,1300 dollar. "Gezien het nieuws, zoals de waarschijnlijke opvolging van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi door Christine Lagarde, van deze week oogt het valutapaar kalm", aldus de valutahandelaar donderdag tegen ABM Financial News.

De euro noteerde donderdag ten opzichte van het Britse pond dicht tegen de 0,90 Britse pond. "Volgende week moet duidelijk worden wie de opvolger wordt van de leider van de conservatieve partij van het Verenigd Koninkrijk en de Britse premier, Theresa May. In de huidige koers van de euro lijkt de verwachting dat Boris Johnson de voorkeur geniet boven zijn tegenkandidaat Jeremy Hunt al te zijn ingeprijsd", aldus Van der Meer.

De macro-economische agenda van donderdag bevat alleen de detailhandelsverkopen uit de eurozone over de periode mei met een verwachte stijging van 0,3 procent op maandbasis tegen een daling met 0,4 procent in april. Op jaarbasis is er geen prognose beschikbaar. In april kwamen de verkopen 1,5 procent hoger uit.

In Frankrijk houdt de French Business Federation, MEDEF, zijn tweede dag van B7-top waarop ook de voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds Christien Lagarde aanwezig is.

In de Verenigde Staten is het vandaag onafhankelijkheidsdag, waardoor de financiële markten zijn gesloten en er ook geen macro-economische cijfers staan geagendeerd.

De euro noteerde donderdag 1,1283 dollar, een onveranderde koers. De Europese munt kostte 0,8968 Britse pond, eveneens een stabiel niveau. De dollar noteerde 0,1 procent lager ten opzichte van de Chinese valuta op 6,8740 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar licht in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft van donderdag op vrijdag lichte terreinwinst geboekt in afwachting van het banenrapport van de Verenigde Staten over juni.

"De markt is uitermate afwachtend", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Alles onder de 100.000 banen laat de verwachting toenemen dat de Federal Reserve in juli het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten verlaagt, terwijl een verlaging met 25 basispunt nu al in de koersen lijkt verdisconteerd. Dit wel op voorwaarde dat het mei-cijfer niet wordt herzien", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht dat de markt voorlopig sterk gefixeerd blijft op het verschil tussen de tienjaarsrente van Duitsland en de Verenigde Staten, waarbij de laatste nog ruimte omlaag houdt, maar een indicatie voor een grotere verlaging van de rente door de Fed dan nu wordt voorzien, zal de tienjaarsrente van de VS naar verwachting zeker parten spelen.

Na vrijdag is de valutamarkt vooral geïnteresseerd in het optreden van de voorzitter van de Fed Jerome Powell voor het Huis van Afgevaardigde op woensdag, gevolgd door de Senaat op donderdag, en verder de notulen van de meest recente vergadering van de Fed die woensdag naar buiten komen. Volgende week donderdag publiceren de Verenigde Staten ook hun inflatiecijfers over juni, een belangrijke parameter voor de Fed bij zijn monetaire beleid.

De Commonwealth Bank of Australia houdt er rekening mee dat de Europese Centrale Bank in september de depositorente met tien basispunten verlaagt naar 0,50 procent negatief. Een terugkeer naar de inkoop van waardepapier wordt door de bank niet voorzien, maar ook niet uitgesloten, net als een tweede renteverlaging in december.

De Australische bank verwacht bij een verlaging van de depositorente in september dat dit de euro onder druk zet, maar houdt niettemin de mogelijkheid open dat de Europese munt uiteindelijk in de periode tot aan het tweede kwartaal van 2020 naar 1,20 dollar kan stijgen, omdat de Federal Reserve met zijn belangrijkste rentetarief scherper aan de wind zal zeilen dan de ECB.

Duitsland publiceerde over mei fabrieksorders die veel sterker daalden dan was voorzien. De afname bedroeg 2,2 procent op maandbasis tegen een stijging met 0,4 procent in april en een verwachte daling met 0,3 procent.

De macro-economische agenda van vrijdag bevat alleen het officiële banenrapport van de Verenigde Staten over juni met een verwachte groei van 165.000 banen tegen een stijging met 75.000 in mei.

De euro daalde vrijdag met 0,1 procent naar 1,1271 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar in de greep van Powell

(ABM FN-Dow Jones) De dollarkoers zal deze week vooral onder invloed staan van de verantwoording die de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell aflegt tegenover het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

"Dat maakt de valutamarkt afwachtend", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Met een goed banenrapport over juni is het de vraag in hoeverre er voor het beleidsorgaan noodzaak bestaat de rente te verlagen. In het rapport zat wel één puntje van zorg en dat betrof de tegenvallende loonontwikkeling", aldus Erdmann.

De dollar heeft zich ten opzichte van de euro verder kunnen versterken nu de verwachting is getemperd dat de Fed deze maand met een stevige renteverlaging naar buiten treedt en de Europese Centrale Bank juist de depositorente verder zou kunnen verlagen. Maandag bereikte de euro met 1,1207 dollar het laagste punt sinds 19 juni van dit jaar.

Volgens de meest recente peiling ligt kandidaat Boris Johnson met een voorkeur van 74 procent onder de ondervraagden een straatlengte voor op zijn tegenvoeter Jeremy Hunt in de race om de leiding van de conservatieve partij in het Verenigd Koninkrijk en daarmee om het premierschap van het land.

De macro-economische agenda's van deze week zien er vooral woensdag robuust uit, dinsdag is dat anders met drie cijfers op de rol. Erdmann verwacht voor vandaag hiervan dan ook weinig invloed.

Halverwege de ochtend verschijnen in Italië de detailhandelsverkopen, om 12.00 uur gevolgd door het vertrouwen onder het Amerikaanse kleinbedrijf in juni. In de tweede helft van de middag volgen dan nog de vacatures over mei.

Jerome Powell is vandaag in de eerste middaghelft al present in een gesprek met zijn vice-voorzitter Randal Quarles over het fenomeen stress testing.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1209 dollar. De Europese munt won 0,2 procent ten opzichte van de Britse valuta en noteerde daarmee op 0,8978 Britse pond, een koers die algemeen wordt gezien als één waar de verkiezing van Johnson is verdisconteerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Federal Reserve gijzelt dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro is van dinsdag op woensdag nog iets van zijn waarde kwijtgeraakt ten opzichte van de dollar in afwachting van het eerste optreden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell in het Amerikaanse Congres. Vandaag legt Powell in het Huis van Afgevaardigden verantwoording af voor het monetaire beleid van de Fed.

"Samen met de notulen van de meest recente vergadering van de Fed bepaalt het optreden van de voorzitter vandaag, maar ook morgen voor de Senaat, de koers van de dollar", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABN Financial News. "Met de publicatie van het banenrapport van de Verenigde Staten over juni afgelopen vrijdag is de kans dat de Fed het belangrijkste rentetarief in juni met 50 basispunten verlaagt inmiddels nihil. Als Powell geen indicaties geeft te twijfelen aan de rechtvaardiging voor een verlaging met 25 basispunten in juli, dan blijft de dollar op zijn huidige koers", aldus Boele.

Omdat dat laatste nu nog de vraag is, spreekt Boele woensdag van nervositeit rondom de dollar. "Als de Fed geen signaal van twijfel aanreikt, dan lijkt een verlaging met 25 basispunten deze maand redelijk zeker, vooral op basis van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Al het andere speelt voor nu even geen rol, maar kan in een later stadium weer belangrijk worden", aldus de valutaspecialist woensdag.

Boele maakt een uitzondering voor de groei van de Britse economie over mei. Het Britse pond ligt ten opzichte van de dollar stevig onder vuur en kan bij een goed cijfer mogelijk herstellen. De munt ligt ook ten opzichte van de euro, een beweging die verband houdt met de daling van de Britse valuta ten opzichte van de dollar.

Boele wees woensdag op de aankomende verkiezing van de leider van de Britse Conservatieve Partij en de Britse premier, waarvan op 22 juli de uitslag bekend is, maar die niet noodzakelijk hoeft te leiden tot duidelijkheid omtrent het premierschap. ABN AMRO gaf in een analyse van deze verkiezingsdynamiek aan dat het leiderschap op 22 juli vast komt te staan, maar dat de meerderheid van de Conservatieve Partij, inclusief de Noord-Ierse DUP in het Lagerhuis slechts drie zetels omvat, waarmee 'dissidenten' nog wel eens de doorslag kunnen geven, gezien de relatief harde Brexit-lijn van kandidaat Boris Johnson. Dat zou dan leiden tot algemene verkiezingen. Mocht Johnson, die in de peilingen voor ligt op tegenkandidaat Jeremy Hunt, geen tegenwind ondervinden, dan kan Johnson nog zelf verkiezingen uitschrijven, omdat hij een meerderheid van drie zetels te mager acht om zijn Brexit-politiek gestalte te geven. Deze scenario's kunnen het Britse pond na 22 juli met de nodige onzekerheid blijven omgeven.

De consumentenprijzen van China over juni daalden 0,1 procent op maandbasis bij een stabilisering op jaarbasis van 2,7 procent, zoals verwacht. De producentenprijzen van het land over de afgelopen maand bleken op maandbasis met 0,3 procent te zijn gedaald, terwijl op jaarbasis een stabilisering aftekende waar een stijging met 0,2 procent was voorzien.

In Frankrijk werd over mei een industriële productie gepubliceerd die maar liefst 2,1 procent groeide na een stijging van 0,5 procent in april. Er was een stijging met 0,2 procent op maandbasis voorzien.

De macro-economische agenda van woensdag is goed gevuld met de industriële productie van Italië, de handelsbalans en de economische groei van het Verenigd Koninkrijk over mei en vanmiddag de groothandelsvoorraden van de Verenigde Staten over mei en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 6 juli.

Voor het Italiaanse cijfer is geen prognose beschikbaar. De Britse handelsbalans vermeldt naar verwachting een opgelopen tekort van 12,1 miljard Britse pond naar 12,5 miljard Britse pond. Voor de groei van de Britse economie in mei ligt de verwachting op maandbasis op een groei met 0,3 procent tegen een krimp met 0,4 procent in april op maandbasis. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een groei met 1,3 procent, gelijk aan de groei op jaarbasis in april.

De Amerikaanse groothandelsvoorraden zijn naar verwachting op maandbasis met 0,4 procent opgelopen tegen een stijging met 0,8 procent in april. De wekelijkse olievoorraden zijn afgelopen week naar verwachting met 2,4 miljoen vaten teruggelopen. De week ervoor bedroeg de afname 1,085 miljoen vaten olie.

Vanavond verschijnen dan nog de notulen van de Federal Reserve van de meest recente vergadering van het beleidsorgaan.

Naast het belangrijke optreden van Jerome Powell vandaag en morgen, is er nog een aantal andere prominenten die spreken. Zo is bestuurslid van de Bank of England Silvana Tenreyro aangezocht voor de Ronald Tress Memorial-lezing. Ronald Tress was een Brits econoom die in 2006 overleed en die gedurende oorlogsjaren het Britse kabinet voor een periode van vier jaar van advies diende.

De voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis James Bullard is vandaag voor een lunch aanwezig bij een bijeenkomst van de denktank Official Monetary and Financial Institutions Forum.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin ontvangt de Letse premier Krisjanis Karins en de Duitse minister van economische zaken Peter Altmaier.

De voorzitter van de Fed van New York John Williams start vandaag met zijn bezoek aan Hudson Valley.

De euro noteerde woensdag op 1,1215 dollar, een winst van nog geen 0,1 procent. Het Britse pond noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,2454 dollar. De Europese munt won op zijn beurt 0,1 procent ten opzichte van de Britse valuta en kwam daarmee uit op 0,9004 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De dollar staat woensdag zichtbaar onder druk ten opzichte van de euro, na de verklaring van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, waarin de voorzitter 'dovish' genoeg klonk om de laatste twijfels weg te nemen over een renteverlaging, voor het kleine deel van de beleggers dat geloofde dat de Fed deze maand de rente toch ongemoeid zou laten. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

"Die verlaging met 50 basispunten was al geen optie meer en er was een klein deel in de markt dat ook de 25 basispunten twijfelachtig vond. De valutamarkt was vooraf al nerveus", zei Boele. "Met de opmerkingen van Powell in aanloop naar zijn verantwoording voor het monetaire beleid in het Huis van Afgevaardigden oogt de beweging in de dollar nu even scherp. Let wel vanavond op de notulen van de Fed, want als daar net even weer iets anders staat dan wat Powell tot nu zei, kan de dollar dan ook weer rap noordwaarts koersen ten opzichte van de euro."

De euro noteerde woensdag 0,4 procent hoger op 1,1253 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: weer spannend dag

(ABM FN-Dow Jones) Het zal opnieuw een interessante dag worden voor valutahandelaren. Dit zei Paul Erdmann van Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

"Het belooft een spannende dag te worden", zei hij.

De euro/dollar handelde donderdagochtend op 1,1273. Dit was 1,1208 kort voor de opening van de aandelenhandel op woensdag.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve liet woensdagmiddag doorschemeren dat de centrale bank de rente later deze maand wel eens zou kunnen verlagen.

Sinds vorige maand "lijken de onzekerheden rond handelsspanningen en ongerustheid over de kracht van de mondiale economie te blijven drukken op de Amerikaanse economische vooruitzichten", zei Powell in een verklaring voor de bankencommissie van het Huis van Afgevaardigden. "De inflatiedruk blijft gematigd."

"Blijkbaar heeft het goede banenrapport van afgelopen vrijdag geen impact gehad [op de mening van Powell]", constateerde valutahandelaar Erdmann.

En uit de notulen van de laatste rentevergadering van de Fed, die woensdagavond werden gepubliceerd, bleek dat veel centraal bankiers inderdaad bereid zijn tot een renteverlaging, indien de economie onder druk blijft staan.

Vanmiddag spreekt Powell voor de Senaat, maar de verwachting is niet dat zijn boodschap veel zal afwijken van de woorden die hij woensdagmiddag in de mond nam.

Momenteel rekent 98,5 procent van de markt op een renteverlaging in juli van 0,25 procentpunt, aldus Erdmann.

Maar de economie is fundamenteel nog in goede conditie, vindt Ebury, wijzend op bijvoorbeeld het sterk meevallende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag.

Vermoedelijk blijft het dan ook bij één renteverlaging dit jaar, denkt Erdmann. En dat is een verlaging uit voorzorg. China en de VS hebben hun handelsgeschil nog niet bijgelegd en dit drukt de vooruitzichten, lichtte de handelaar van Ebury toe.

Wel zijn de recent uitgebrachte inkoopmanagersindexen een veeg teken, waarschuwde Erdmann. Als de inkopers gelijk krijgen, dan is een tweede renteverlaging dit jaar volgens Erdmann niet uit te sluiten.

Ook staan de notulen van de laatste rentevergadering van de Europese Centrale Bank voor vanmiddag op de rol. "De markt zal kijken naar signalen voor renteverlagingen", zei Erdmann.

Hij wees erop dat het Europees Commissie woensdag al de groeiramingen voor 2020 licht neerwaarts bijstelde.

Verder is er vandaag aandacht voor inflatiecijfers. In Duitsland bleek de inflatie in juni op jaarbasis te zijn uitgekomen op 1,6 procent, zoals ook voorzien, tegenover 1,4 procent in mei.

De Franse consumentenprijzen stegen in juni met 1,2 procent, wat ook een duidelijke stijging was ten opzichte van de 0,9 procent in mei.

Vanmiddag staan er nog inflatiecijfers in de VS op de rol. "Natuurlijk belangrijk", aldus Erdmann.

In mei lag de Amerikaanse inflatie op 2 procent, "in lijn met de doelstelling van de Fed". Erdmann verwacht voor juni een kleine stijging van de consumentenprijzen op maandbasis met 0,2 procent. Dit was in mei 0,1 procent. Op jaarbasis zal de inflatie onveranderd 2,0 procent zijn, denkt de valutahandelaar. Een duidelijk afwijkend cijfer zal voor beweging op de valutamarkten zorgen, waarschuwde hij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar gevangen in smalle range

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft donderdag heel licht kunnen profiteren van de iets sterker dan verwachte inflatiedata over juni, ofschoon de markt nog altijd rekening houdt met een verlaging van het belangrijkste rentetarief door de Federal Reserve later deze maand.

"Maar daarmee is het verhaal van euro en dollar wel zo'n beetje verteld", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "De euro zit gevangen in een bandbreedte die aan de onderkant wordt begrensd door de 1,1250 dollar en aan de bovenkant door de 1,1280 door. Een slot hierboven zet een beweging in gang naar 1,13320 tot 1,1330 dollar, maar niet veel meer dan dat", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar gaf aan dat de impulsen om het valutapaar in beweging te krijgen voorlopig uit beeld zijn. "Of de Federal Reserve moet einde deze maand het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten verlagen, maar daar is weinig kans op. Een verlaging met 25 basispunten is al ingeprijsd", aldus Jongbloed.

De valutamarkt zal het volgens Jongbloed komende tijd zich moeten doen met de mondiale handelsgeschillen, waarbij Washington zijn pijlen nu richt op Frankrijk. Jongbloed stelde vrijdag vast dat een uitdieping van het handelsgeschil tussen de VS en Europa de euro geen goed zal doen, een beweging die de Amerikaanse president Donald Trump verre van omarmt, aangezien de dollar daardoor juist aansterkt.

Jongbloed merkte verder op dat de lange rente van Duitsland de weg omhoog heeft gevonden. "In combinatie met een eventuele verdere daling van de lange rente van de VS zou dit een impuls voor de eurokoers kunnen zijn", aldus Jongbloed.

De handelaar voorziet voor vrijdag vrijwel geen majeure invloed uit de verschillende macro-economische cijfers die later op de dag naar buiten worden gebracht.

Vanochtend kwamen uit Azië twee macrocijfers naar buiten. De industrie in Japan heeft in mei op maandbasis 2,0 procent meer geproduceerd, maar op jaarbasis 2,1 procent minder. Het maandcijfer was wel een neerwaartse bijstelling van het voorlopige cijfer dat nog wees op een groei van 2,3 procent.

De export van China steeg uitgedrukt in de eigen valuta in de eerste helft van het jaar met 6,1 procent op jaarbasis, terwijl de import met 0,4 procent op jaarbasis daalde, eveneens uitgedrukt in lokale valuta.

Vanochtend wordt de aandacht van de markt gevraagd voor het maandelijkse olierapport van de IEA over juli en de industriële productie over mei van de eurozone.

De productie van de industrie in de muntunie stijgt naar verwachting met 0,2 procent op maandbasis tegen een afname met 0,5 procent in mei. Op jaarbasis wordt een daling met 1,6 procent voorzien. In mei daalde productie op jaarbasis met 0,4 procent.

Vanmiddag staat voor de Verenigde Staten alleen de producentenprijsindex over juni op de rol. Hier wordt een vlakke ontwikkeling op maandbasis tegen een stijging van de index in mei met 0,1 procent. Zonder invloed van prijzen voor vers voedsel en energie wordt op maandbasis een stijging met 0,2 procent voorzien, gelijk aan de toename in mei.

Er staan voor vrijdag twee optredens van prominenten op de agenda. Extern lid van het Britse Monetary Policy Committee Gertjan Vlieghe houdt een toespraak ter gelegenheid van een bijeenkomst belegd door Reuters. Zijn hoogste baas Mark Carney is uitgenodigd het woord te voeren bij de Londen Business School.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1269 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: duurzame bandbreedte euro en dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar nog altijd gevangen in een relatief smalle bandbreedte en de verwachting is dat voorlopig ook wel even zo blijft.

"Daarvoor is er deze week te weinig groot nieuws te verwachten", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Maar op de achtergrond is er wel iets meer dynamiek rondom Italië, waar de tienjaars rente daalt nu het gerucht speelt dat verkiezingen aanstaande zijn en de Europese Centrale Bank bij een actievere rol zich nog wel eens zou kunnen melden voor de opkoop van staatsschulden. Ook het gevaar van een strafbankje lijkt voor Rome inmiddels geweken", aldus Van der Meer.

Van der Meer verwacht voor vandaag vanuit de macro-economische agenda niet al te veel invloed. "De belangrijkste data lijken voor vandaag de Duitse vertrouwensindex en de Amerikaanse detailhandelsverkopen", aldus de valutahandelaar.

Anders is dat met betrekking tot het optreden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell bij de viering van de verjaardag van Bretton Woods. "Hij zal daar spreken en de verwachting is dat er scherp gelet wordt op indicaties voor het monetaire beleid", aldus Van der Meer.

De macro-economische agenda bevat vanochtend de Britse werkloosheid over mei, de handelsbalans van de eurozone over dezelfde maand, de ZEW-vertrouwensindex van Duitsland over juli en de Italiaanse inflatie in een definitieve meting, eveneens over juni.

De Britse werkloosheid blijft naar verwachting steken op 3,8 procent, terwijl het gemiddeld uurloon, exclusief bonussen met 3,5 procent is opgelopen. In mei stegen de lonen met 3,4 procent. Voor de handelsbalans van de muntunie is geen prognose beschikbaar. De Duitse vertrouwensindicator daalt in de prognose van 21,1 negatief naar 22,5 negatief. Voor de Italiaanse inflatiedata is eveneens geen verwachting voorhanden.

De Amerikanen publiceren dinsdag de detailhandelsverkopen, de importprijzen en de industriële productie over juni, de bedrijfsvoorraden over mei en het vertrouwen onder huizenbouwers in juli.

De detailhandelsverkopen van de Verenigde Staten zijn naar verwachting met 0,1 procent op maandbasis opgelopen tegen een stijging met 0,5 procent in mei. Zonder de autoverkopen komen de verkopen naar verwachting 0,2 procent hoger. In mei was er ook bij deze verkopen sprake van een toename van 0,5 procent.

De Amerikaanse importprijzen over juni dalen naar verwachting met 0,8 procent. In mei daalden deze prijzen met 0,3 procent.

De industriële productie komt in de voorspellingen 0,2 procent op maandbasis hoger uit. In mei bedroeg de toename 0,4 procent. De capaciteitsbenutting is naar verwachting stabiel gebleven op 78,1 procent.

Ook de vertrouwensindicator van de Amerikaanse huizenbouwers onderging in juli naar verwachting geen wijziging, waarmee deze nog altijd op 64 zou moeten uitkomen.

Dinsdag dient zich een aantal sprekers aan, om te beginnen met de voorzitter van de Federal Reserve van Chicago Charles Evans, die bij een gelegenheid over werk van CNBC het woord krijgt.

Jerome Powell, de hoogste man bij de Fed, is samen met de voorzitter van de Bank of England Mark Carney en tal van andere prominenten aanwezig voor een toespraak ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Bretton Woods.

Esther George, voorzitter van de Fed van Kansas City, houdt vandaag een toespraak bij een landbouwsymposium. Haar ambtsgenoot Robert Kaplan van de Fed van Dallas doet hetzelfde bij de jaarlijkse bijeenkomst van het zogeheten Economic Measurement Seminar.

De euro noteerde dinsdag op 1,1252 dollar, een daling met 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro met rentebesluit ECB in focus

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft het nog altijd lastig op peil te blijven. Donderdag komt de Europese Centrale Bank met een rentebesluit naar buiten en in aanloop daarnaar wordt er veel gespeculeerd over de kans dat de ECB deze week al verruimende maatregelen aankondigt of die pas in september doorvoert.

"Wij denken dat de ECB de markt voorbereidt op een verlaging van de depositorente in september en nog een verlaging in het eerste kwartaal van 2020 in combinatie met andere verruimende maatregelen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

Boele wees woensdag ook op de eurozwakte ten opzichte van de Zwitserse frank, waarmee de Europese punt rond 1,10 frank is terechtgekomen. "Dat is een koers die zonder twijfel de aandacht van de centrale bank van Zwitserland trek. Als de toelichting van de ECB van donderdag op het rentebesluit de koers van de euro richting 1,09 Zwitserse frank brengt, lijkt interventie door de Zwitsers dichterbij te komen, omdat de frank dan echt te duur wordt ten opzichte van de euro. Een tweede instrument dat de bank ter beschikking staat is natuurlijk een renteverlaging", aldus Boele.

Met Boris Johnson als de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk blijft het Britse pond neerwaartse druk ondervinden, maar ook in afwachting van zijn eerste speech in zijn nieuwe functie, waarbij de aandacht geheel uitgaat naar de houdbaarheid van zijn ferme Brexit-houding.

"Hij heeft ten aanzien van de Brexit-onderhandelingen heel erg weinig ruimte. De vraag is dus nu hoe Johnson met dat spanningsveld omgaat", aldus de valutaspecialist.

De dollar won van dinsdag op woensdag aan kracht op basis van de hoop op een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.

In Japan kwam vanochtend vroeg al een voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex over juli naar buiten en die bleek te zijn opgelopen. Dat gold ook voor de index van de dienstensector, terwijl de industrie in activiteit minder krimp ondervond.

Frankrijk maakte deze index over juli ook bekend in een voorlopige meting en daaruit bleek een verzwakking in de dienstensector van 52,9 in juni naar 52,2 in juli, terwijl vooraf was rekening gehouden met 52,6. De industrie draaide naar krimp met een index van 49,6 tegen 51,7 in juni. Hiervoor was een index van 51,3 verwacht.

Duitsland meldde over juli een inkoopmanagersindex voor de industrie die verder onder druk kwam te staan, waarmee de krimp toenam. De dienstensector van Duitsland bleef wel groeien, maar in een iets lager tempo dan in juni. De samengestelde index stond eveneens onder druk, maar noteerde nog altijd 51,4 en dat is boven het niveau waarop er geen sprake is van groei of krimp. De verwachtingen voor de industrie lagen op 45,0, voor de diensten op 55,3.

De industrie van de eurozone liet een verdere krimp zien, de diensten sector zag de groei afnemen. De samengestelde index kwam bijgevolg ook onder druk te staan. Alleen deze index deed het iets beter dan verwacht.

De geldhoeveelheid van de eurozone steeg in juni minder hard dan in mei.

In de Verenigde staat woensdag twee samengestelde inkoopmanagersindices over juli op de agenda en ook deze is voorlopig. Daarna volgen dan nog de verkopen van nieuwe woningen en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 20 juli.

Voor de VS wordt een voorlopige index voor de industrie verwacht van 51,0 tegen 50,1 in juni, en voor de dienstensector van 52,0 tegen 50,7 een maand eerder.

De verkopen van nieuwe huizen zijn in de prognose met 5,3 procent opgelopen naar een geannualiseerde 659.000 woningen.

Voor de olievoorraden wordt rekening gehouden met een afname met 4,1 miljoen vaten olie tegen een daling van 3,116 miljoen vaten een week daarvoor.

De euro daalde ten opzichte van de dollar naar 1,1138 dollar. Ten opzichte van de Zwitserse munt kwam de euro onder de 1,1000 uit op 1,0986 Zwitserse frank, een daling van 0,3 procent. De euro kostte woensdag 0,8943 Britse pond, en daarmee is de 0,90 pond weer even uit beeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: stilte voor de storm

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten is het stilte voor de storm. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

De macro-economische agenda is vandaag mager, maar later deze week is er voldoende drukte, aldus Koopman, wijzend op de centrale banken, de inkoopmanagersindexen en het Amerikaanse banenrapport. Deze laatste twee zullen volgens hem "vooral door de lens van de Fed" worden bekeken.

Woensdagavond zal de Federal Reserve volgens Rabobank de rente met 0,25 procentpunt verlagen. "Dat is wel zeker", aldus Koopman. Daarom zullen beleggers vooral kijken wat de Fed te zeggen heeft over de rest van het jaar. De markt heeft nog eens twee verlagingen voor dit jaar ingeprijsd, maar Rabobank rekent vooralsnog op slechts één verlaging.

Omdat de laatste macrocijfers best in orde waren, denkt Koopman dat de Fed "niet heel scheutig" zal zijn met hints voor verdere verlagingen.

De Bank of Japan zal dinsdag het huidige monetair beleid voortzetten, denkt Koopman, en daarbij een 'dovish' toon aanslaan.

Donderdag heeft de Bank of England weer een lastige dag, voorziet Koopman. Hoewel nu bekend is dat Boris Johnson de nieuwe premier van het VK is, zal de centrale bank toch af moeten wachten wat dit uiteindelijk betekent voor Brexit. Pas als echt duidelijk is dat er een no-deal Brexit komt, zal de centrale bank kunnen reageren. Zou de Bank of England dat nu al doen, dan bedrijft het politiek en daar zal het voor waken.

Verder zullen China en de VS deze week weer onderhandelen, maar daar hoeft de markt weinig van de verwachten, meent Koopman. Rabobank verwacht niet dat de twee kemphanen de komende maanden tot een deal komen. "Nul verwachtingen", aldus de analist.

De euro/dollar handelde maandag op 1,1118. Het euro/pond ging van de hand op 0,9015.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: focus op rentebesluit Fed

(ABM FN-Dow Jones) De dollar noteert woensdag vrijwel stabiel ten opzichte van de euro in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond.

"De valutamarkt wordt woensdag volledig gedomineerd door dit rentebesluit dat later op de dag staat geagendeerd, waarbij het moeilijk wordt voor voorzitter Jerome Powell om aan de verwachtingen te voldoen", zei valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO tegen ABM Financial News.

De markt is er vrijwel volledig van overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank de rente met 25 basispunten zal verlagen, wat volgens Boele ruimte creëert voor de euro/dollar om richting de 1,1100 te gaan. De kans dat de centrale bank de rente met 50 basispunten zal verlagen, wordt geschat op 20 procent.

De aandacht zal met name uitgaan naar de toelichting van voorzitter Powell, aangezien de verwachtingen in de markt over het toekomstige rentebeleid aanzienlijk uiteenlopen. ABN AMRO verwacht dat de centrale bank pas in januari 2020 de rente opnieuw zal verlagen met opnieuw 25 basispunten.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1152, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent daalde tot 0,9169 en tegenover de Japanse yen 0,1 procent verloor tot 121,07. De dollar daalde ten opzichte van het pond met 0,1 procent tot 0,8219, terwijl de greenback tegenover de yen vlak noteerde op 108,56.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: handelsoorlog houdt focus op yuan

(ABM FN-Dow Jones) Net als maandag zijn de valutamarkten ook dinsdag in de ban van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Maandag liet de Chinese centrale bank de yuan los, waardoor de dollar meer waard werd dan 7 yuan, een situatie die al meer dan 10 jaar niet meer was voorgekomen. De People's Bank of China nam de maatregel vanwege de verwachting van meer importheffingen vanuit de VS.

Dinsdag verhandelde het muntpaar ongeveer 0,5 procent lager op 7,0644 yuan voor één dollar, terwijl de PBoC de fix voor het muntpaar juist iets hoger zette dan maandag, op 6,983 tegenover 6,9225.

Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe gebruikt China de zwakkere yuan als signaal om aan te geven dat het op alle mogelijke manieren zal terugvechten tegen de Amerikaanse heffingen. Daar staat tegenover dat een zwakkere Chinese munt eigenlijk niet past in de gedachte van Beijing om de obligatiemarkt juist open te stellen, een kapitaalvlucht te voorkomen en de Chinese economie minder afhankelijk te maken van de maakindustrie en juist meer van de consument

"Om deze redenen denken wij dat de yuan ook de komende maanden zal blijven verzwakken, maar dat de Chinese centrale bank er alles aan zal doen om dit beheerst en gelijkmatig te laten verlopen", aldus Hordijk.

Volgens de valuta-analist wil de PBoC de yuan juist stabiel houden. En het monetaire beleid kan daar deels in helpen. De Chinese centrale bank zal zijn monetaire beleid in de komende 12 maanden vermoedelijk handhaven, terwijl de Amerikaanse Federal Reserve de rente naar verwachting juist gaat verlagen met een vol procent in dezelfde periode.

"Dit verschil in rentebeleid zou de yuan ten opzichte van de dollar iets moeten ondersteunen", verwacht Hordijk.

Omdat alle ogen gericht zijn op de Chinese munt en de macro-economische agenda vandaag en morgen weinig gevuld is, is er voor de euro weinig om zich op te richten. De munt verhandelde dinsdagochtend dan ook vrijwel stabiel op 1,1201 dollar.

Positief waren de Duitse fabrieksorders die na een zwakke meimaand in juni op maandbasis weer stegen, en bovendien een stuk harder dan verwacht. De orders liepen met 2,5 procent op, waar de markt rekende op een stijging van slechts 0,3 procent.

De cijfers zijn een opluchting, volgens ING-econoom Carsten Brzeski, maar het betekent niet dat Duitsland uit de problemen is. Met name de nieuwe orders uit landen buiten de eurozone stegen in juni sterk, wat erop zou kunnen duiden dat het grootste probleem voor de Duitse maakindustrie niet de mondiale groeivertraging is maar de hernieuwde economische verzwakking in de eurozone. Daar daalden de orders voor de derde maand op rij.

"Deze trend zal de alarmbellen doen rinkelen bij de Europese Centrale Bank", aldus Brzeski.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: rust keert terug

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten zijn woensdag wat tot rust gekomen, nadat de afgelopen dagen de vlam in de pan sloeg na een escalatie van de handelsoorlog. Dit zei analist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

"Na de schok van maandag kalmeert het nu. Maar het is nog niet over", waarschuwde zij.

Boele was verrast dat China de dollar/yuan tot boven de 7 liet stijgen.

Goud werd de afgelopen dagen meer waard. Sinds begin deze maand kwam er 70 dollar bij. Volgens Boele profiteerde goud van een lagere dollar en rente. Dat zijn exact de omstandigheden waar goud van profiteert, aldus de analist, die meent dat het opwaarts potentieel voor de goudprijs beperkt is, ook als de handelsoorlog verder escaleert. In dat geval zal de dollar volgens ABN AMRO namelijk stijgen en dit zal de goudprijs in toom houden.

Verder wees Boele nog op renteverlagingen in India en Nieuw-Zeeland. Vooral die laatste zorgde voor reuring. De verlaging van 50 basispunten "was dan ook veel meer dan verwacht". De Nieuw-Zeelandse dollar daalde meer dan 2 procent.

De euro "loopt iets op tot boven de 1,12", constateerde de analist van ABN AMRO. Van het macro-economische nieuws uit Duitsland "worden we niet erg blij", aldus Boele.

De Duitse industriële productie in juni daalde ten opzichte van mei met 1,5 procent. In mei steeg de productie nog met 0,1 procent.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,1194. De dollar/yuan was 7,0362 waard en de euro/Nieuw-Zeelandse dollar ging voor 1,7434 van de hand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) Na de berichten van dinsdag van de Amerikanen over het opschorten van hogere importheffingen op een aantal Chinese producten is de markt wat gekalmeerd. Dit meldde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

Boele schat in dat deze week vooral macro-economische data, en dan met name uit de Verenigde Staten, de valutamarkten beheersen.

ABN AMRO heeft nieuwe prognoses voor een aantal valuta en rentestanden. Zo verwacht de bank dat de Federal Reserve dit jaar in totaliteit de rente dit jaar die keer verlaagd met 25 basispunten. Voor Zwitserland houdt de bank rekening met één verlaging met 25 basispunten.

De euro komt nu aan het eind van dit naar verwachting uit op 1,1200 dollar en voor 2020 op 1,1500 dollar. Voor de Chinese yuan verwacht ABN AMRO een geleidelijke verlaging naar 7,20 yuan voor een dollar, "om Washington in het handelsconflict te laten zien dat het Beijing wel ernst is, zonder dat de munt naar een niveau daalt, waardoor een uitstroom van kapitaal kan worden uitgelokt. Wij verwachten dan ook dat de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten aanhouden", aldus Boele.

China trad vanochtend vroeg al met cijfers naar buiten over de detailhandelsverkopen over juli, die met 7,7 procent stegen. In juni lag de stijging van deze verkopen nog op 9,8 procent. De verwachting van analisten lag op een stijging met 8,5 procent.

De industriële productie van China over juli kwam uit op een stijging met 4,8 procent op jaarbasis, waar in juni nog een plus van 6,3 procent werd gerapporteerd op dezelfde basis. De verwachting was bij dit cijfer een stijging met 5,9 procent.

Duitsland maakte de eerste raming van de economische omvang over het tweede kwartaal bekend en die bleek in overeenstemming met de verwachtingen op kwartaalbasis met 0,1 procent te zijn gedaald. In de prognoses werd op jaarbasis rekening gehouden met een groei van 0,2 procent, maar dat bleek in de voorlopige cijfers 0,4 procent et zijn.

De Franse inflatie over juli bedroeg in een definitieve meting 1,1 procent op jaarbasis, gelijk aan de voorlopige meting.

Vanochtend komen uit het Verenigd Koninkrijk de consumenten- en producentenprijzen over juli naar buiten. Die worden ingeschat op respectievelijk een daling van 0,2 procent en een stijging met 0,3 procent op maandbasis.

De groei van de economie van de eurozone wordt in de loop van ochtend gepubliceerd en de verwachting hiervoor ligt op een groei van 0,2 procent op kwartaalbasis en 1,1 procent op jaarbasis.

Van de eurozone wordt ook een industriële productie over juni verwacht en die wordt ingeschat op maand- en op jaarbasis met 1,2 procent te zijn gedaald. In juni kwam de productie op maandbasis nog 0,9 procent hoger uit en op jaarbasis 0,5 procent lager.

Uit de Verenigde Staten volgen woensdag twee data: de importprijzen over juli en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 10 augustus.

De importprijzen komen naar verwachting 0,1 procent lager uit. De olievoorraden zijn naar verwachting met 2,1 miljoen vaten gedaald tegen een stijging met 2,385 miljoen vaten olie een week eerder.

De euro noteerde woensdag 1,1176 dollar, een stabiele koers. Ten opzichte van de Britse valuta liep de euro 0,1 procent op naar 0,9272 Britse pond. De euro zakte 0,1 procent ten opzichte van de Zwitserse munt naar 1,0900 Zwitserse Frank. De dollar kostte woensdag 7,044 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: risico voor euro voorlopig aan de onderkant

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft van woensdag op donderdag ten opzichte van de dollar terrein moeten prijsgeven en houdt ook donderdag uitzicht op een verdere daling als de Amerikaanse macro-economische cijfers vandaag goed zijn.

"De Europese munt kan het donderdag nog lastig krijgen als de Amerikaanse data goed uitpakken", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Daarmee zou de dollar verder oplopen en dat lijkt niet in overeenstemming met de wens van Washington, dat liever een lagere dollarkoers ziet", aldus Van der Meer.

Van der Meer wees donderdag op een dunne handel, gezien de vakantieperiode, en daarmee tevens op de relatief grote bewegingen die daardoor ontstaan. "Met een Amerikaanse lange rente die even onder de rente van de tweejaarsleningen uitkwam en de afstand tussen China en de Verenigde Staten op het gebied van de handelsdiscussies, oogt de markt ook wat nerveus", aldus Van der Meer.

Met betrekking tot de koers van het Britse pond merkte Van der Meer donderdag op dat 24 augustus een datum is om in gaten te houden. Dan wordt de G7-top gehouden. "Er zijn indicaties dat de Britse premier Boris Johnson rond die datum nog wel eens spijkers met koppen zou willen slagen als het om de Brexit gaat, ruim voor 31 oktober, de datum waarop het Verenigd Koninkrijk de tijd heeft gekregen de Brexit te realiseren", aldus Van der Meer.

Uit Europa komen vandaag alleen nog de Britse detailhandelsverkopen over juli naar buiten en die zijn naar verwachting op maandbasis gedaald met 0,1 procent tegen een plus van 1,0 procent in juni en op jaarbasis met 2,7 procent gestegen tegen een toename met 3,8 procent een maand ervoor.

Uit de Verenigde Staten worden donderdag de wekelijkse steunaanvragen over de week die eindigde op 10 augustus verwacht samen met de detailhandelsverkopen over juli, de voorlopige arbeidskosten en -productiviteit over het tweede kwartaal, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over augustus en de vergelijkbare index van New York. Later op de middag is het de beurt aan de industriële productie over juli, de vertrouwensindex van Amerikaanse huizenbouwer over augustus en de bedrijfsvoorraden over juni.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een stijging van 209.000 aanvragen een week eerder naar 214.00 vorige week.

De detailhandelsverkopen lopen naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent op tegen een stijging met 0,6 procent in juni. Zonder autoverkopen komt de stijging in de prognose uit op 0,4 procent, gelijk aan de toename in juni.

De kosten voor arbeid lopen naar verwachting in het tweede op met 2,0 procent tegen een daling met 0,9 procent in het eerste kwartaal. De productiviteit wordt verwacht te stijgen met 1,7 procent. Een kwartaal eerder bedroeg de toename nog 3,6 procent.

De index van Philadelphia daalt in de verwachting flink van 21,8 in juli naar 8,0 deze maand. Ook de index van New York is naar verwachting onder druk komen te staan gezien de voorziene index van 0,5 tegen 4,3 in juli.

De Amerikaanse industrie is naar verwachting met 0,1 procent op maandbasis gestegen tegen een vlakke trend in juni. De capaciteitsbenutting is in de prognoses licht gedaald naar 77,8 procent van 77,9 procent.

Het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwer is naar verwachting deze maand op maandbasis met een index van 65 gelijk gebleven.

De bedrijfsvoorraden laten volgens de ramingen een stijging met 0,1 procent zien tegen een toename met 0,3 procent in mei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar wint verder aan kracht

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zich van donderdag op vrijdag verder omhoog kunnen werken na de beter dan verwachte detailhandelsverkopen en opmerkingen van de topman Olli Rehn van de Finse centrale bank.

"Die gaf donderdag aan dat volgende maand de Europese Centrale een pakket stimuleringsmaatregelen aankondigt dat de verwachtingen in de markt overtreft", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Daarop kwam de euro onder druk te staan en zakte de Duitse lange rente", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht voor vrijdag met het oog op de schamel gevulde macro-economische agenda weinig bewegingen op de valutamarkten. Voor de euro ligt het risico nog altijd aan de onderkant met een eerste steunniveau op 1,1020 dollar en op 0,9120 Britse pond.

Met een lange rente in de Verenigde Staten die deze week even onder de rentestand van de leningen met een looptijd van twee jaar uitkwam en nog altijd onder druk staat, is het aandeel onder marktvorsers dat in september een renteverlaging door de Federal Reserve met 50 basispunten verwacht, inmiddels opgelopen naar 35 procent.

De markt kan vrijdag reageren op de handelsbalans van de eurozone over juni, de woningbouwcijfers en afgegeven bouwvergunningen van de Verenigde Staten over juli en het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan in een voorlopige lezing over augustus.

Voor de handelsbalans van de muntunie is geen prognose beschikbaar, maar over mei kwam het overschot uit op 23,0 miljard euro en een jaar eerder op 16,9 miljard euro.

Voor de in aanbouw genomen woningen staat in de verwachting een geannualiseerde daling van 1,0 procent naar 1,24 miljoen woningen bij een eveneens geannualiseerd aantal afgegeven vergunningen van 1,27 miljoen, een stijging met 4,1 procent.

Het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan komt naar verwachting uit op 97,0 tegen 98,4 in juli.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1098 dollar. Ten opzichte van de Britse munt daalde daalde euro 0,4 procent naar 0,9153 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Opdrogende dollarliquiditeit sterkt dollar

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe probeert antwoord te geven op de vraag hoe de opdrogende dollarliquiditeit een factor kan zijn in de komende paar maanden voor dollarsterkte. Hordijk legt uit.

www.youtube.com/watch?v=XWMARW8lMeI

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.483 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit hoger na notulen Fed

21 aug De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst gesloten. Beleggers verwerkten de notulen van de Fed... 4

  Indices

  AEX 550,42 +0,95%
  EUR/USD 1,1089 +0,01%
  Germany30^ 11.778,10 -0,21%
  Gold spot 1.501,35 -0,07%
  LDN100-24h 7.203,13 -0,17%
  NY-Nasdaq Composite 8.020,21 +0,90%
  US30# 26.225,51 +0,13%

  Stijgers

  ICT Group
  +8,73%
  Pharming
  +5,91%
  Accell
  +5,09%
  Vastned
  +3,49%
  TKH
  +3,39%

  Dalers

  Heijmans
  -4,80%
  B&S Gr...
  -2,90%
  Sif Ho...
  -2,76%
  OCI
  -1,88%
  Flow T...
  -1,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  Erg chebbi op 22-aug-19 05:09
  (4)

  bergen333 op 22-aug-19 01:23
  (5)

  Sorong op 22-aug-19 01:10
  (21)

  Chris 'belegt' op 22-aug-19 00:08
  (3)

  pielsje op 21-aug-19 22:02

  Column Forum Meer»

  (4)

  Weert=No.1 op 22-aug-19 01:33
  (126)

  Call me Put op 22-aug-19 01:31
  (6)

  Snugger op 21-aug-19 22:47
  (3)

  ffff op 21-aug-19 16:19
  (13)

  geobeo op 21-aug-19 13:47