Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.569 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: markt volledig in teken rentebesluit Fed

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale valutamarkten staan woensdag volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag, hetgeen de dollar de laatste dagen onder druk heeft gezet. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO tegen ABM Financial News.

Hoewel de dollar in aanloop naar het rentebesluit onder druk staat, blijft de Amerikaanse munt er volgens de specialist nog goed bijliggen, vanwege de aanhoudende onzekerheden in Europa in relatie tot de begrotingsperikelen in Italië en de onzekerheid rond de Brexit.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,4 procent hoger op 1,1402, terwijl de euro ten opzichte van yen 0,2 procent hoger noteerde op 128,11 en tegenover het Britse pond 0,1 procent steeg tot 0,8995. De dollar noteerde ten opzichte van de yen 0,1 procent lager op 112,40, terwijl de greenback tegenover het pond 0,2 procent daalde tot 0,7894.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro veert weer wat op

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdagmorgen wat hoger ten opzichte van de dollar.

De Europese munteenheid veerde weer wat op, na een flinke daling op woensdagavond in reactie op de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve. De beleidsrente, de zogenaamde federal funds rate, werd door de Amerikaanse centrale bankiers met een kwart procentpunt opgehoogd, van de bandbreedte van 2,00 tot 2,25 procent naar de bandbreedte 2,25 tot 2,50 procent. Het besluit was unaniem.

"Er was voorafgaand aan het rentebesluit wat onzekerheid in de markt, maar de Fed heeft uiteindelijk toch de renteverhoging doorgevoerd. Als dat niet was gebeurd, was dat misschien ook uitgelegd als een paniekreactie van de Fed. Dat zou ook niet goed zijn geweest voor de markten", stelde valutaspecialist Stefan Koopman van de Rabobank tegenover ABM Financial News.

"Wij verwachten voor volgend jaar één renteverhoging, in plaats van twee. Die vindt naar verwachting al in maart plaats. Daarna gaat volgens ons de rentecurve inverteren, wat wijst op een naderende recessie in de Verenigde Staten", meent Koopman. "De Fed zal de economie volgend jaar wat rust geven door de economische tegenwind. Het effect van de belastingverlagingen van de regering-Trump zal dan ook zijn afgenomen.”

Wall Street reageerde woensdagavond negatief op het besluit van de Fed en de toelichting op het rentebesluit. “Er was wat hoop bij beleggers dat de Fed zou aangeven dat er een pauze zou komen, om zo de economie weer wat ruimte te geven, maar dat is niet gebeurd. Hierdoor reageerde Wall Street negatief. Het was wel opvallend dat Fed aangaf dat de werkloosheid in 2020 gaat oplopen. Dat had ik nog niet eerder gezien”, zegt Koopman.

Donderdagmiddag presenteert de Bank of England haar rentebesluit. Naar verwachting blijft de rente ongewijzigd staan op 0,75 procent, zo merkt de valutaspecialist op. “Er komt geen persconferentie, alleen een korte verklaring. Ook wordt er geen economische verwachting afgegeven. Door de onzekerheid rond de Brexit is alles in nevelen gehuld. Mocht premier Theresa May haar Brexit-plannen in januari door het parlement loodsen, dan zal de Bank of England weer beginnen met het geleidelijk verhogen van de rente. De Britse economie zal dan weer opveren. De eerste renteverhoging wordt dan in februari verwacht”, aldus Koopman.

De euro noteerde donderdagmorgen ten opzichte van de dollar 0,5 procent hoger op 1,1430.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: rust op valutamarkt is bedrieglijk

(ABM FN-Dow Jones) Het oogt rustig op de valutamarkt, maar schijn bedreigt. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News.

"Er broeit wat", aldus Jongbloed.

Vooralsnog zit de euro/dollar opgesloten binnen een bandbreedte van 1,1350 en 1,1480, maar een opwaartse uitbraak is zeker een mogelijkheid, denkt Jongbloed. En zodra de 1,15 is genomen dan kan het vizier op de 1,18 worden gezet.

Om die uitbraak te bewerkstelligen, zal er een bevestiging moeten komen in de vorm van slechte macro-economische cijfers.

De agenda voor vanmiddag biedt in dat opzicht de nodige aanknopingspunten, met bijvoorbeeld groeicijfers, duurzame goederen en het consumentenvertrouwen. Toch denkt Jongbloed niet dat dit de euro/dollar door de 1,15 zal duwen, daarvoor is meer bevestiging nodig.

En die zou bijvoorbeeld begin januari kunnen komen in de vorm van een slecht banenrapport over december. Een groei van minder dan 160.000 banen zou die bevestiging kunnen zijn. Dan zal de markt volgens Saxobank gaan inprijzen dat de Federal Reserve niet de gecommuniceerde twee renteverhoging in 2019 zal doorvoeren. En het is volgens Jongbloed dan tevens niet uit te sluiten dat de Fed in het derde kwartaal de rente zal verlagen.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1417.

Opmerkelijke noemde Jongbloed nog de ontwikkeling van de olieprijs ten opzichte van de dollar. "Vroeger bewogen deze hand in hand", maar de olieprijs daalde de afgelopen maanden hard, terwijl de dollar nauwelijks van zijn plek kwam.

Als de olieprijs nog verder daalt, dan zal de kraan dicht worden gedraaid, waarschuwde Jongbloed. Landen als Qatar en Saoedi-Arabië hebben bij het huidige prijsniveau namelijk moeite zichzelf te financieren.

De Verenigde Staten daarentegen lijken geen enkele probleem te hebben met het huidige prijsniveau. Volgens Jongbloed is een prijs van net onder de 50 dollar al voldoende om te kunnen winnen, terwijl heel veel Amerikaanse partijen volgens hem inmiddels al onder de 45 dollar break-even draaien.

Daarbij is Amerika in korte tijd van een importeur van olie verworden tot een exporteur. Een erg knappe prestatie, aldus de handelaar van Saxobank.

Een januari-future voor een vat ruwe WTI-olie werd donderdag 4,8 procent, ofwel 2,29 dollar, goedkoper op 45,88 dollar op de New York Mercantile Exchange. Vrijdag daalde de olieprijs verder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Euro Dollar richting 1,10

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe presenteert zijn euro-outlook voor 2019. Wat domineert de richting van de Europese munt in 2019: de politiek, economische data of het monetair beleid? Hordijk licht toe.

www.youtube.com/watch?v=k-aC9bYppbU

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: yen en frank sterker door politieke onrust VS

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse yen en de Zwitserse frank, twee traditionele veilige havens, staan maandag wat hoger ten opzichte van de Amerikaanse dollar, nadat onenigheid over de financiering van de muur langs de grens met Mexico dit weekend uitmondde in een nieuwe 'shutdown' van het overheidsapparaat.

De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin deed vervolgens twee mededelingen om de markten gerust te stellen. President Trump zou Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell niet willen of kunnen ontslaan om zijn monetaire beleid, zoals eerder was gesuggereerd. Verder functioneren de financiële markten en systemen goed met voldoende liquiditeit, kon de minister melden na een telefonisch onderhoud zondag met zakenbankiers.

Zulke geruststellende woorden, kort na sterke dalingen op de aandelenmarkten, kunnen ook een averechts effect hebben, vreesden sommige marktcommentatoren, omdat ze herinneringen oproepen aan de financiële crisis van 2008.

"Dat is een beetje als een voetbalclub die zegt dat ze achter hun trainer staan", zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Als dat soort verklaringen worden afgegeven is het ontslag van de trainer doorgaans nabij."

"Het rommelt en het is onrustig", zei Maartens, onder andere verwijzend naar de aanhoudende kritiek van Trump op de Fed-voorzitter. De renteverhogingen van de Federal Reserve zouden volgens de president de reden zijn dat de winst op de aandelenmarkten in de loop van het jaar weer is verdampt. De president klopte zich in het verleden vaak op de borst dat zijn economische en fiscale beleid had gezorgd voor recordstanden op de aandelenmarkten.

"Trump is geen stabiele factor", zei Maartens. "Of er in 2019 een financiële crisis komt, dat weet ik niet. Maar ik verwacht wel dat het onrustig blijft."

Dit zou de reden zijn dat de Japanse yen en de Zwitserse frank de afgelopen 24 uur meer waard zijn geworden ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Deze twee munten gelden van oudsher als veilige havens in de valutawereld.

De dollar stond maandagochtend 0,3 procent lager ten opzichte van de yen, op 110,8. De euro stond 0,2 procent hoger ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 1,396. Ten opzichte van de Zwitserse frank was de Europese eenheidsmunt vrijwel stabiel op 1,1320 frank.

De valutahandelaar is niet bezorgd dat de shutdown van de Amerikaanse overheid op dit moment problemen op de financiële markten zal geven. "Dat hebben we nou al zo vaak meegemaakt."

De handel is verder erg dun in deze vakantietijd aan de vooravond van Kerstmis. Een groot deel van de aandelenmarkten is vandaag gesloten of heeft een verkorte handelsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar onder druk na stijging tweede kerstdag

(ABM FN-Dow Jones) De dollar stond donderdagochtend onder druk ten opzichte van andere belangrijke valuta, na woensdag te zijn gestegen, gesteund door sterke Amerikaanse macro-data en een fors herstel op de aandelenmarkten.

De Amerikaanse munt zag zich woensdag gesteund door sterke detailhandelsverkopen. Amerikaanse detailhandelsverkopen, exclusief auto's, stegen tussen 1 november en 24 december met 5,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, wat de sterkste stijging markeerde in zes jaar. Het afgelopen jaar steeg de dollar meer dan 5 procent, waarmee de greenback beter presteerde dan alle andere belangrijke valuta. Sterke economische data stimuleerden de Federal Reserve het afgelopen jaar om zijn monetair beleid te verkrappen.

De euro steeg donderdagochtend ten opzichte van de dollar op 1,1379, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8993 en ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent daalde tot 126,30. De dollar verloor ten opzichte van het pond 0,2 procent, terwijl de greenback tegenover de yen 0,4 procent daalde tot 110,92.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Dollarsterkte eerste jaarhelft 2019, gevolgd door zwakte

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe presenteert zijn dollar-outlook voor 2019, waarbij hij voor de eerste jaarhelft een sterkere dollar voorziet en voor het tweede deel van het een jaar een verzwakking van de greenback verwacht. Hordijk licht toe.

www.youtube.com/watch?v=CbBJ10jPY6Y

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro geeft weer wat terrein prijs

(ABM FN-Dow Jones) De euro zakte woensdagmorgen ten opzichte van de dollar na een opleving weer wat terug.

“Er waren eerst geruchten over een beëindiging van de shutdown in de VS. Hierdoor veerde de euro op naar 1,15”, stelde valutaspecialist Teeuwe Mevissen van de Rabobank. “Daarna zakte de Europese munteenheid terug, na de publicatie van de inkoopmanagersindex voor de industrie in China over december. Uit deze publicatie van Markit Economics en Caixin bleek een krimp van de Chinese industrie. Dit verpestte het sentiment rond de euro”, meent Mevissen. Op maandag gaven cijfers van het Chinese nationale statistiekbureau ook al aan dat de Chinese economie in december is gekrompen.

Rabobank verwacht dat de euro ten opzichte van de dollar op termijn terugzakt naar 1,13.

Donderdag staat in de VS het banenrapport van het ADP op de agenda, waarna vrijdag het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid staat geagendeerd. “We verwachten voor deze laatste publicatie een groei van rond de 180.000 banen”, stelt Mevissen. “Dus niet heel uitbundig. Belangrijk is het cijfer van het gemiddelde uurloon. Dat geeft een indicatie voor de stijging van de inflatie en zegt ook iets over het monetair beleid van de Federal Reserve”, aldus Mevissen.

Woensdagmiddag wordt er in de VS opnieuw overleg gevoerd over een beëindiging van de shutdown, waardoor een groot deel van de Amerikaanse overheid plat ligt. Volgens Mevissen zal de euro bij het bereiken van een akkoord licht opveren, waarna die weer zal terugzakken.

De euro noteerde woensdagmorgen ten opzichte van de dollar 0,2 procent lager op 1,442.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Column: Lang leve de euro!

Door Joost Derks
1 uur geleden in FINANCIEEL

Na twintig jaar euro is het een mooi moment om de balans op te maken. Dankzij de munt kreeg de Nederlandse export een boost en hoeven we op vakantie vaak niet meer lastig te rekenen met vreemde valuta. De munt is echter nog lang niet perfect.

Op 1 januari was het precies twintig jaar geleden dat de euro werd ingevoerd. Aanvankelijk werd de munt alleen gebruikt in het giraal betalingsverkeer. Pas in 2002 kon er ook in winkels en het café met de nieuwe munt worden afgerekend. Op papier is de euro een groot succes. De omvang van de economie van de eurozone is sinds 1998 met 72% gegroeid naar € 11,2 biljoen. In Nederland lag de groei zelfs nog wat hoger, zodat onze economie grofweg dubbel zo groot is als twintig jaar geleden. Het aantal Europese landen waar je met de munt kan betalen is gestegen van 11 naar 19. In dit gebied zegt driekwart van de bevolking tevreden te zijn met de euro. In Nederland hoeven we bovendien geen heimwee meer te hebben naar de gulden. Op 8 april 2014 werd de digitale gulden geïntroduceerd als cryptovaluta.

Moeilijke tijden

De euro is echter geen onverdeeld succesverhaal. De Europese schuldencrisis heeft enkele jaren geleden de nadelen van een gezamenlijke munt volop in de schijnwerpers gezet. Op obligatiemarkten werden de staatsobligaties van alle eurolanden aanvankelijk over één kam geschoren. Hierdoor kreeg Griekenland de mogelijkheid om de staatsschuld zover op te laten lopen dat het land onder deze last dreigde te bezwijken. Daar komt bij dat het niet langer mogelijk is om via eigen wisselkoers en rentebeleid economische problemen in eigen land aan te pakken. Die rol is nu weggelegd voor de Europese Centrale Bank (ECB). In de praktijk is het bepalen van de ideale rente een heel lastige taak. Het huidige tarief van 0% is bijvoorbeeld ideaal voor bijvoorbeeld Italië en Griekenland. Voor Nederland, Duitsland en andere Noord-Europese landen is de rente veel te laag. Daar zullen veel spaarders ongetwijfeld hetzelfde over denken.

Terug bij af?

Het optuigen van een Europese bankenunie moet de eurozone helpen beschermen tegen nieuwe schokken, zoals het Griekse schuldendrama. Dit soort maatregelen zorgen ervoor dat de euro over twintig jaar nog steeds bestaat. De grote vraag is uiteraard wat de munt dan waard is. Als het verleden een aanwijzing is, hoeft het verschil met de dollar helemaal niet zo groot te zijn. Op 1 januari kreeg je 1,15 dollar voor een euro: precies hetzelfde niveau als twintig jaar geleden.

In de tussentijd schommelde die wisselkoers overigens tussen $ 0,85 (2000) en $ 1,60 (2008). Met het oog op de snel stijgende Amerikaanse overheidsschuld en een mogelijke eerste rentezet door de ECB rond de zomer, kan de euro de komende tijd zomaar wat terrein winnen ten opzichte van de dollar. Hoe dat over twintig jaar is, laat zich een stuk lastiger voorspellen.

Joost Derks (joost.derks@nbwm.nl) is valuta-expert en Algemeen Directeur bij de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij (ww.nbwm.nl). Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de valutawereld. Deze column geeft zijn persoonlijke mening weer en is niet bedoeld als professioneel (beleggings)advies.
voda
0
Valuta: euro stabiel tegenover dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro bleef dinsdagmorgen stabiel liggen ten opzichte dollar. De Europese munteenheid noteert al een aantal dagen boven de grens van 1,14.

“De euro zal naar verwachting in deze range blijven”, stelde directeur Joost Dirks van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. “Tenzij de Amerikaanse president Donald Trump of de Chinese leider Xi Jinping een bijzondere uitspraak doet. Maar als dat niet gebeurt, blijft de euro voorlopig op dit niveau. Dit heeft te maken met de verwachtingen rond de Amerikaanse en Europese rente. In de VS is het aantal verwachte renteverhogingen voor dit jaar teruggeschroefd, terwijl de Europese rente naar verwachting laag blijft. Dit heeft te maken met de beperkte inflatiestijging in de eurozone", aldus Dirks.

Dirks vindt het opvallend dat zowel in de VS als in Europa de loonstijging beperkt blijft. “Dit heeft te maken met de financiële crisis die ondernemers nog vers in het geheugen ligt. Ze willen hun vaste kosten nu beperkt houden en proberen daardoor de loonkosten niet te hoog te laten oplopen. Als er weer een crisis uitbreekt, moeten massa-ontslagen vermeden worden.”

Het Britse parlement stemt volgende week over de Brexit. CEO’s van Starbucks, Capita, Virgin Group, Deloitte and Legal & General hebben hun steun voor de Brexit-plannen van de Britse premier Theresa May ingetrokken en en willen dat er opnieuw een referendum over de Brexit wordt gehouden, zo meldt de Britse krant The Times dinsdag. De CEO’s hebben zich verenigd in de groep London First, waarvan Jasmine Whitbread CEO is. Whitbread riep de regering op de lopende Brexit-procedure te stoppen. De Brexit staat voor eind maart gepland.

De euro noteerde dinsdagmorgen ten opzichte van de dollar 0,3 procent lager op 1,1438. Het Britse pond verloor ten opzichte van de dollar 0,1 procent op 1,2760.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro/dollar-paar redelijk stabiel

(ABM FN-Dow Jones) Het euro/dollar-paar ligt er woensdag vrij stabiel bij, waarbij het sentiment rond de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China iets optimistischer is geworden. Dit stelde valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

"Maar om nou te zeggen dat de handelaren massaal instappen, nou nee", aldus Boele. Belangrijk punt van focus zijn de notulen van laatste bijeenkomst van de Federal Reserve en een aantal Fed-sprekers, waaronder Evans en Rosengren.

Daarnaast wijst de analist op de Brexit-stemming op 15 januari, die het Britse pond in beweging kan brengen. Zwakke Europese macro-data hebben volgens Boele tot dusver geen effect op de euro, "een signaal dat de markt dit reeds in zijn scenario's heeft meegenomen", aldus Boele.

Een indicatie dat het sentiment uiteindelijk nog altijd aan de lage kant is, blijkt volgens Boele uit de euro/Zwitserse frank, die momenteel nog steeds onder de 1,13 noteert.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,3 procent hoger op 1,1477, terwijl de Europese munt tegenover de yen 0,4 procent won tot 124,93 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent steeg tot 0,9005. De dollar won 0,1 procent ten opzichte van de yen tot 108,87, terwijl de greenback tegenover het pond 0,2 procent daalde tot 0,7849.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Gematigde opmerkingen Amerikaanse centrale bankiers zetten dollar lager

(ABM FN-Dow Jones) De dollar ging woensdag ten opzichte van de euro flink onderuit, na gematigde opmerkingen van twee functionarissen van de Federal Reserve.

Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, zei vandaag dat het mogelijk nog wel even zal duren, voordat de Amerikaanse centrale bank opnieuw de rente gaat verhogen. Dit heeft volgens Evans te maken met de onzekere economische vooruitzichten in de VS. Evans krijgt in de loop van het jaar het recht om te stemmen in het Federal Open Market Committee.

Daarnaast zei Raphael Bostic, topman van de Federal Reserve in Atlanta, dat de Amerikaanse korte termijn rente momenteel op een juist niveau staat, temidden van de onzekerheid over de economische vooruitzichten in de VS. Bostic heeft geen stemrecht binnen de Fed.

Vanavond publiceert de Fed de notulen van de laatste beleidsvergadering in december.

De euro steeg ten opzichte van de dollar 0,8 procent naar 1,1536. In september noteerde Europese munteenheid voor het laatst boven de 1,15.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar onder druk na publicatie Fed-notulen

(ABM FN-Dow Jones) Het euro/dollar-paar zit stevig in de lift na publicatie van de notulen van de Federal Reserve, terwijl de ontwikkelingen rond de Brexit een volatiele Britse pond tot gevolg hebben. Dit zei valutahandelaar Raju Musicco van Ebury.

Waar het euro/dollar-paar gisteren nog rond de 1,145 noteerde, bewoog het valutapaar na publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee richting de 1,1530 tot 1,1540. "Uit de notulen bleek dat de centrale bank de rente in 2019 waarschijnlijk niet zoals eerder werd voorzien twee keer zal verhogen, maar het tarief misschien helemaal niet verhoogd of mogelijk zelfs verlaagd", zei Musicco.

Een tweede punt van focus is de Brexit. "Gisteren werd het debat hervat over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en het wordt steeds duidelijker dat de Britse premier Theresa May volgende week dinsdag geen meerderheid achter zich zal krijgen voor de deal die zij met de EU heeft gesloten, aldus Musicco.

Een derde punt van aandacht is volgens de valutahandelaar het verloop van de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing. "Die lijken positief te verlopen", zei Musicco. "En dat is ook belangrijke voor andere opkomende markten", voegde hij toe.

De euro noteerde donderdag ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1533, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,2 procent steeg tot 0,9041 en ten opzichte van het de yen 0,1 procent daalde tot 124,70. De dollar steeg ten opzichte van het pond met 0,3 procent tot 0,7838, terwijl de greenback tegenover de yen 0,1 verloor tot 108,10.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: focus op Amerikaanse inflatiecijfers

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaren kijken vandaag vooral uit naar het inflatiecijfer vanmiddag uit Amerika. Dit zei handelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

"Vorige maand was het 2,2 procent en alles onder de 2,1 procent zal de markt achter de oren doen krabben, terwijl een cijfer boven de 2,2 procent een grote verrassing zal zijn", aldus Jongbloed. In combinatie met de recente woorden van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zit er dan "absoluut geen renteverhoging" op korte termijn meer in, meent Jongbloed. "En dat betekent lagere dollar en hogere euro."

De euro/dollar zit in een bandbreedte tussen de 1,12 en de 1,18. En indien het muntpaar vandaag boven de 1,15 sluit dan vermoedt Jongbloed dat de bovenkant van deze bandbreedte zal worden opgezocht.

Indien de euro/dollar echter toch onder de 1,1485 sluit, dan kan het even hard naar beneden gaan, waarschuwde de handelaar van Saxo. "Iedereen is voorgesorteerd op een opwaartse uitbraak." De schade zal evenwel beperkt blijven tot maximaal 1,12, meent hij.

Volgens Jongbloed kan zowel de Europese Centrale Bank als de Federal Reserve leven met de bandbreedte 1,12 tot en met 1,18. De maximale uitschieter die de handelaar voor dit jaar ziet is 1,20 en dat is nog ver weg van de 1,30 tot 1,40 die de ECB pas als problematisch zal ervaren.

De kans dat deze niveaus worden gehaald is echter miniem, denkt Jongbloed. De ECB zal de rente niet verhogen en ook de kans dat de Fed stevig doorzet met renteverhogingen is klein volgens de handelaar. Zolang Europa met verschillende grote problemen kampt in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, maar ook na de recente slechte cijfers Duitsland, zal voorzitter Mario Draghi van de ECB volgens Saxo niet willen bewegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Draghi zet euro onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank heeft maandag de euro onder druk gezet.

In een speech voor het Europese Parlement zei de centraal bankier dat de recente economische ontwikkelingen in de eurozone zwakker waren dan voorzien.

Verder stelde Draghi dat de onzekerheid aanhoudt en dat mondiale factoren van grote invloed blijven. Alle reden volgens de bankier om significant te blijven stimuleren.

De euro/dollar daalde naar 1,1393.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: stilzitten luidt het devies

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaren hebben een afwachtende houding aangenomen, nadat de Britse premier Theresa May dinsdagavond nul op het rekest kreeg voor haar Brexit-deal met Brussel.

"Het slimste voor beleggers om op korte termijn te doen, is stil zitten", aldus econoom Stephanie Kelly van Aberdeen Standard Investments.

May heeft tot maandagochtend de tijd om met een plan B te komen, mits zij vanavond een motie van wantrouwen weet te overleven. "Maar dat is wel de verwachting", aldus valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO.

Na deze stemming zullen de verschillende kampen volgens Boele proberen te gaan samenwerken. Daarmee is de kans op een no-deal Brexit afgenomen en zal het Britse pond wat aan kracht winnen.

Uiteindelijk kreeg het akkoord van May slechts 202 stemmen voor en maar liefst 432 stemmen tegen. "Dat werd al verwacht, maar niet dat het zo dramatisch zou zijn", aldus Boele, die meent dat de kans op een tweede referendum nu is gestegen.

Vanuit Brussel is er vooralsnog weinig te verwachten, denkt ABN AMRO. "De bal ligt bij het VK", meent Boele.

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, schreef dinsdagavond op Twitter: "als een deal onmogelijk is, en niemand wil 'no deal', wie zal dan uiteindelijk de moed hebben om te zeggen wat de enige positieve oplossing is."

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie zei op Twitter met spijt kennis te hebben genomen van de uitslag in het Lagerhuis.

"Ik spoor het VK aan om zou snel mogelijk haar intenties te verduidelijken", aldus Juncker. "De tijd is bijna op", waarschuwde hij.

De euro/dollar kwam dinsdag onder druk te staan, na een speech van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. In een speech voor het Europese Parlement zei de centraal bankier dat de recente economische ontwikkelingen in de eurozone zwakker waren dan voorzien.

"Direct bij deze woorden daalde de euro", constateerde Boele.

Later op de avond volgde nog voorzitter Esther George van de Kansas City Fed. Hoewel zij volgens Boele als ‘havik’ bekend staat, pleitte zij voor een pauze in de renteverhogingen.

George vindt "dat het een goed moment zou kunnen zijn om het normaliseren van de rente te pauzeren". Daarmee zou de Fed de ruimte krijgen om de cijfers te bestuderen en zijn positie te bepalen.

De Fed is dichtbij een neutrale rente, dat wil zeggen een renteniveau dat noch stimuleert noch afremt, "maar we zijn er nog niet", meent de centraal bankier.

"Ik denk dat we voorzichtig en geduldig moeten zijn nu we onze doelstelling naderen", aldus de voorzitter van de Kansas City Fed.

Nieuwe renteverhogingen zijn volgens George mogelijk nodig als de inflatiedruk oploopt.

Agenda

Vanochtend staan er nog inflatiecijfers in het VK op de agenda. Normaliter goed voor de nodige aandacht, meent Boele, maar vanwege de Brexit-ontwikkelingen zal ditmaal de attentie beperkt zijn.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen, meestal ook goed voor de aandacht van de markten, zullen niet gepubliceerd worden vanwege de shutdown in de VS.

De shutdown is inmiddels de langste in de geschiedenis en vooralsnog lijken de partijen volgens Boele niet nader tot elkaar te komen. "Trump blijft stug volhouden", aldus de analist, die zich afvraagt wie uiteindelijk de grootste rekening gepresenteerd krijgt voor de shutdown, de president of de Democraten.

De euro/dollar werd woensdag verhandeld op 1,1411. Het euro/pond noteerde op 0,8870.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt blijft afwachtend

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten blijven ook woensdag in de greep van de bekende thema's handelsoorlog, shutdown en Brexit, terwijl de centrale van bank van China bijna 38 miljard dollar in het monetaire systeem injecteerde om de kredietwerking voor kleine bedrijven te stimuleren.

"Met deze drie thema's blijft de stemming nog altijd afwachtend", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Verder betekent de actie van de People's Bank of China een steuntje in de rug voor de Chinese yuan", aldus Boele.

Boele zag woensdag de yen onder druk komen te staan na de neerwaarts bijgestelde inflatieverwachtingen door de centrale bank van Japan.

De Bank of Japan liet het belangrijkste rentetarief woensdag ongemoeid op het laagste punt. De bank verlaagde de inflatieverwachtingen voor de komende twee jaar. In het jaar dat eindigt in maart 2020 komt de kerninflatie, exclusief vers voedsel, vermoedelijk rond 0,9 procent uit. In een eerdere inflatie-outlook ging de centrale bank nog uit van 1,4 procent. In het opvolgende jaar zal de inflatie naar verwachting oplopen naar 1,4 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van 1,5 procent.

"Van de drie problemen die er liggen, is er de meeste dynamiek te vinden in het Brexit-dossier. Aanstaande dinsdag 29 januari stemt het Britse parlement over Plan B van de Britse premier Theresa May, maar waarschijnlijk ook over een voorstel tot een nieuw referendum. Waarover dinsdag verder nog meer gestemd kan gaan worden, is nu nog wat onduidelijk. En de shutdown begint nu toch wel effect te hebben, omdat een aantal macrodata niet naar buiten komen. Zolang deze kwesties niet zijn opgelost, wordt er weinig beweging in de valutamarkten voorzien", aldus Boele.

Volgens Nikolay Markov, senior econoom bij Pictet Asset Management, prijst de markt of een zachte Brexit of een tweede referendum over de Brexit in, waarmee hij woensdag het huidige niveau van het Britse pond verklaarde.

Boele vulde aan dat de kans op een harde Brexit in elk geval duidelijk is geslonken, terwijl een Brexit zonder overeenkomst ook niet direct een dominante optie is. "Je ziet het ook terug in de koers van de euro ten opzichte van de Zwitserse frank, die wat opveerde en daarmee iets meer rust weerspiegelt", aldus de valutaspecialist. De Zwitserse frank geldt voor beleggers regionaal als een veilige haven op het moment dat onzekerheid de overhand krijgt.

In de Verenigde Staten komen vandaag om 15.00 uur de huizenprijzen over november naar buiten, om 16.00 uur gevolgd door het voorlopige consumentenvertrouwen over januari van de eurozone.

Voor de huizenprijzen is geen prognose beschikbaar. Het voorlopige consumentenvertrouwen daalt naar verwachting van 6,2 negatief naar 6,5 negatief.

De dollar steeg woensdag 0,2 procent ten opzichte van de yen naar 109,5920 yen. De euro noteerde onveranderd van op 1,1358 dollar, "een niveau waar de Europese munt al enige tijd bivakkeert", aldus Boele. De euro kostte woensdag 0,8762 Britse pond, een daling met 0,1 procent. De euro noteerde onveranderd op 1,1334 Zwitserse frank, terwijl de munt vorige week nog onder de 1,12 Zwitserse frank noteerde. De dollar leverde ten opzichte van de Chinese yuan 0,3 procent in en noteerde woensdagochtend 6,7867 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: tegenwind voor de euro

(ABM FN-Dow Jones) De euro is donderdag onder vuur komen te liggen, nadat de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi bij zijn toelichting op het eerste rentebesluit van dit jaar waarschuwde voor economische risico's en heeft zich daar niet van kunnen herstellen.

"Draghi uitte donderdag duidelijk de nodige zorg en dat heeft zijn effect op de Europese munt niet gemist" , aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Maar er tekent zich ook nog altijd een zekere kracht in het Britse pond af, omdat het ergste scenario voor de Brexit, namelijk een uittreding door het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zonder een overeenkomst, steeds verder uit beeld raakt", aldus Van der Meer.

Daarmee blijven er tal van alternatieven over, waar aanstaande dinsdag in het Britse Lagerhuis al dan niet over gestemd wordt, die een stuk minder negatief voor het Britse pond zijn. Dinsdag wordt hoe dan ook Plan B van de Britse premier Theresa May in stemming gebracht. Dit is een vervolg van het afgekeurde Plan A van vorige week, dat de facto nauwelijks verschilt van Plan B. "Een positieve ontwikkeling lijkt dat de Noord-Ierse Democratic Unionist Party langzaam aan richting Plan B tendeert. Daarmee is May er nog niet, maar het kan een begin zijn van een betere uitkomst van de stemming dinsdag", aldus Van der Meer.

De twee andere thema's die de markten in hun greep houden, de shutdown en de onderhandelingen over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, kennen geen nieuwe ontwikkelingen. "Maar mocht in de VS er zich tussen de Republikeinen en de Democraten meer ontspanning aftekenen, waarmee de shutdown wordt opgeheven, dan zal dat zich duidelijk vertalen in een stijging voor de dollar", aldus de valutahandelaar.

De macro-economische agenda van vrijdag zal volgens Van der Meer geen beweging op de valutamarkten veroorzaken, vooral ook omdat een aantal wel geagendeerde macrodata in de VS niet naar buiten worden gebracht vanwege die shutdown. Ook maandag zal dat het geval zijn.

De macro-economische agenda van vrijdag is onder andere gevuld met het ondernemersvertrouwen in Duitsland van het Ifo over januari. De verwachtingsindex wordt ingeschat op 97,0 tegen 97,3 in december. De index die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weerspiegelt komt in de prognose uit op 104,3 tegen 104,7 een maand ervoor.

In de Verenigde Staten stonden normaal gesproken de orders voor duurzame goederen en de verkoop van nieuwbouwhuizen over december op de agenda, maar die komen dus te vervallen in verband met de nog altijd lopende shutdown in de VS.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,1320 dollar. De Europese munt kostte vrijdag inmiddels 0,8647 Britse pond, een ongewijzigde koers, waar donderdag de munt nog boven de 0,8700 Britse pond noteerde. Woensdagochtend stond er zelfs nog 0,8760 Britse pond op het bord.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euro stijgt ondanks alles

De euro heeft vrijdag het terrein teruggewonnen dat verloren is gegaan na de ECB-vergadering van donderdag. Dat valt niet bepaald te danken aan het goede nieuws uit de eurozone, want dat was er niet. De vrijdag gepubliceerde index van Duitse economische activiteit, de Ifo-index, viel juist behoorlijk tegen.
Maar de dollar verloor ook terrein tegen een mandje van belangrijke handelspartners. Het uitblijven van veel macronieuws, vanwege de nog voortdurende 'shutdown' in de VS, weegt op de Bloomberg Spot Dollar Index.

Hollandse Hoogte

Nieuwe Fed-vergadering
Volgende week staat een nieuwe monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve gepland en dan hebben beleggers meer zicht op hoe de Fed dit jaar met het rente-instrument zal omgaan. Liggen er nog een of twee rentestappen in het verschiet? Of heeft de markt gelijk door er nu nul in te prijzen?

Maar de euro won ook ten opzichte van andere munten. Dit ondanks uitlatingen van centrale bankiers uit de eurozone die vrijdag via persbureaus naar buiten kwamen. Zij wilden duidelijk benadrukken dat handelaren de woorden van ECB-president Mario Draghi op de persconferentie donderdag niet al te 'hawkish' moeten opvatten.

Rentestap
Bloomberg TV sprak zowel ECB-bestuurslid Benoît Coeuré als de president van Banque de France François Villeroy de Galhau. Coeuré wees erop dat een eerste rentestap kan worden uitgesteld als de data of de marktverwachtingen daarom vragen en Villeroy de Galhau meldde dat in maart de economische prognoses 'waarschijnlijk verlaagd' zullen worden.

De Litouwse centralebankgouverneur Vitas Vasiliauskas voegde zich bij zijn ECB-collega's door ook de verwachting uit te spreken dat in maart de prognoses verlaagd moeten worden.

Bloomberg maakte het bericht overigens iets spannender dan strikt noodzakelijk. De twee Fransen werden afgeschilderd als kandidaten om Draghi op te volgen als diens ambtstermijn in oktober afloopt. Een besluit over de opvolging ligt bij Europese politici. 'En dat is erg goed in democratieën', aldus Villeroy de Galhau.

Outsiders
Hij en Coeuré zijn trouwens outsiders in de race. Frankrijk leverde immers ook al de ECB-president voor Draghi en dus zou logischerwijs een ander land aan de beurt zijn. In het geval van Coeuré zou er nog iets verzonnen moeten worden, want hij zit al in het zeskoppige bestuur van de ECB en die hebben een niet-verlengbare ambtstermijn van acht jaar.

Volgens de Financial Times is Erkki Liikanen, een Fin, de belangrijkste kandidaat om Draghi op te volgen. Ook Bloomberg houdt op dit moment op Liikanen, maar daar ging heel lang de Duitse Bundesbank-president Jens Weidmann op kop.

fd.nl/beurs/1287093/euro-stijgt-ondan...
voda
0
Valuta: euro stabiel tegenover dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde maandagmorgen redelijk stabiel tegenover de dollar, na een flinke stijging op vrijdag.

“De Europese munteenheid steeg afgelopen vrijdag op het bericht in The Wall Street Journal dat de Federal Reserve mogelijk stopt met het afbouwen van zijn balans. Dit leidde tot een grote beweging van de euro”, stelde valutaspecialist Teeuwe Mevissen. Twee jaar geleden begon de Amerikaanse centrale bank met het verkleinen van zijn balans met obligaties met een waarde van 4,5 biljoen dollar. Volgens de zakenkrant zouden de functionarissen dicht bij het besluit zijn om een grotere portefeuille over te houden dan werd verwacht toen in 2017 werd begonnen met afbouwen.

Volgens Mevissen heeft de valutamarkt een drukke week voor de boeg. “Woensdag maakt de Fed haar rentebesluit bekend. Waarschijnlijk laat de Fed de rente onveranderd, maar er wordt wel met speciale interesse uitgekeken naar de bijbehorende toelichting. Analisten zijn benieuwd wat de Fed gaat zeggen over de huidige en toekomstige economische situatie.”

Daarnaast gaat de aandacht deze week uit naar het handelsoverleg tussen de VS en China op 30 en 31 januari. “We zijn vrij sceptisch over het bereiken van concrete resultaten uit dit overleg”, zegt Mevissen.

Na de opschorting van de shutdown komt er deze week in de VS een stroom aan macro-economische cijfers op gang, die door de shutdown niet werden gepubliceerd. Hiernaast staat de eerste raming van de Amerikaanse economische groei over het afgelopen kwartaal op woensdag op de agenda. “De verwachting is een toename van 2,6 procent”, meent de valutaspecialist.

Een ander belangrijk cijfer in de VS komt op vrijdag naar buiten, als het banenrapport over december wordt gepubliceerd. “In november bedroeg de toename van het aantal banen liefst 312.000”, stelt Mevissen. “Naar verwachting zullen dat er afgelopen maand 165.000 zijn, ongeveer een halvering. De aandacht zal ook gericht zijn op de ontwikkeling van de uurlonen, een belangrijk cijfer voor de Fed”, aldus Mevissen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.569 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 589,16 -0,70%
EUR/USD 1,0833 -0,17%
Germany30^ 12.948,80 -0,66%
Gold spot 1.650,10 -0,55%
LDN100-24h 7.096,57 -0,27%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 28.027,74 +0,21%

Stijgers

BAM
+3,61%
OCI
+3,51%
Ajax
+2,63%
VIVORY...
+2,61%
Ahold ...
+0,98%

Dalers

Alfen ...
-3,15%
Philip...
-2,97%
Fugro
-2,90%
PostNL
-2,60%
Brunel
-2,58%

Nieuws Forum Meer»

(26)

Jestbread op 25 feb 2020 12:25
(2)

2020-1 op 25 feb 2020 12:21
(2)

het zwaard op 25 feb 2020 12:05
(8)

pmepme_ op 25 feb 2020 11:58
(7)

P.Latzak op 25 feb 2020 11:43

Column Forum Meer»

(10)

Snugger op 25 feb 2020 12:30
(143)

Call me Put op 25 feb 2020 12:30
(1)

BK85 op 25 feb 2020 12:29
(37)

Adje789 op 25 feb 2020 11:49
(6)

Snugger op 25 feb 2020 11:42