Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.570 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 75 76 77 78 79 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: dollar veert op na milde toon Chinese president
Euro onder druk na teleurstellende data eurozone.

(ABM FN-Dow Jones) Een verdere versterking van de dollar is waarschijnlijk, na de milde woorden van de Chinese president Xi Jinpin richting Washington, waardoor de vrees voor verdere escalatie van het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten is afgenomen. Dit zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe dinsdag tegen ABM Financial News.

"In aanloop naar de speech werd een harde toon van de Chinese president Xi Jinpin richting Washington verwacht, maar zijn speech was mild en meelevend. Dat geeft de beurzen lucht", aldus Weller. De valutahandelaar verwacht dat de euro verder onder druk zal komen te staan, aangezien de meest recente macro-economische data uit de eurozone ronduit teleurstellend zijn.

De markt kijkt tevens naar Rusland, nadat de Russische roebel maandag 3 procent daalde en de Russische beurs circa 10 procent inleverde, in reactie op de economische sancties van de Verenigde Staten en Europa tegen Moskou vanwege de vergiftiging door Rusland van een Russische ex-spion.

Daarnaast kijkt de markt volgens Weller uit naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdagavond, waarbij de markt met name inzicht hoopt te krijgen over het tijdstip van een volgende renteverhoging en de verwachtingen van de centrale bank over de loonontwikkeling in de Verenigde Staten. De markt zal tevens letten op een speech van ECB-voorzitter Mario Draghi woensdagmiddag en een speech van de voorzitter van de Bank of England Mark Carney op donderdag.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar vlak op 1,2318, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,1 procent daalde tot 0,8709 en ten opzichte van de Japanse yen 0,3 procent steeg tot 132,00. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,4 procent tot 107,17, terwijl de greenback tegenover het pond 0,1 procent daalde tot 0,7067.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Iran kiest voor euro
Teheran laat dollar vallen.

(ABM FN) Iran zal de euro voortaan gebruiken in plaats van de Amerikaanse dollar als officiële rapporteringsmunt.

"Groot nieuws", aldus valutaspecialist Viraj Patel van ING.

Iran wil op die manier de afhankelijkheid van de dollar en Amerika verkleinen, stelde Patel op Twitter.

Het nieuws is ook interessant in het kader van de gesprekken over de nucleaire deal deze zomer, aldus de specialist. Verder zou dit mogelijk het begin kunnen zijn van een wereldwijde 'de-dollarisering'.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar zet opmars voort
Hoge Amerikaanse obligatierendementen ondersteunen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Er is meer ruimte voor de dollar om te stijgen, waarbij de greenback zich gesteund ziet door de hogere obligatierendementen. Dit constateerde marktanalist Lukman Otununga van FXTM.

Het ECB-rentebesluit, dat donderdag de agenda domineerde, bleek uiteindelijk een non-event. "Voorzitter Mario Draghi wilde geen woord loslaten over de 'roadmap' voor het afbouwen van het obligatie-opkoopprogramma", aldus valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe. "Hij trapt daarmee niet in dezelfde valkuil als waar Mark Carney en de Bank of England onlangs zijn ingestapt. Zij liepen op de zaken vooruit door impliciet een renteverhoging in mei aan te kondigen, hetgeen ze nu wellicht niet kunnen waarmaken", voegde Hordijk toe. "De uiteindelijke boodschap van Draghi's persconferentie zou dan ook kunnen worden samengevat als: Graag zien wij u terug in juni om de toekomst van het opkoopprogramma werkelijk te bespreken", concludeerde de valuta-analist.

De euro noteerde vrijdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,2093, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent verloor tot 132,20 en tegenover het Britse pond tevens 0,1 procent inleverde tot 0,8690. De dollar noteerde ten opzichte van de yen vlak op 109,30, terwijl de greenback tegenover het pond ook vlak noteerde op 0,7185.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar blijft aansterken
Tegenvaller Brexit drukt Brits pond.

(ABM FN-Dow Jones) De euro daalt dinsdag verder ten opzichte van de Amerikaanse dollar, nadat Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium voor Europa met een maand werden opgeschort.

Vanwege de viering van de dag van de arbeid in veel landen is er mogelijk minder handel en daardoor meer volatiliteit mogelijk.

De euro noteerde dinsdagochtend op 1,2058 dollar, tegen 1,2111 maandagochtend.

"De dollar blijft sterk, terwijl de geopolitieke spanningen afnemen", zei handelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

Een onthulling door de Britse premier Netanyahu, die bewijzen zegt te hebben dat Iran in het geheim is doorgegaan met zijn kernwapenprogramma zette de olieprijs en daarmee ook de Canadese dollar hoger, ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Netanyahu hield zijn presentatie voor de Amerikaanse bühne. De Amerikaanse president Trump moet binnen enkele weken beslissen of de nucleaire deal die in 2015 werd gesloten met Iran wel of niet wordt gehandhaafd. De markt reageerde er nauwelijks op, zei Maartens.

Het Britse pond zakte ten opzichte van de euro, na een stijging vrijdag. Er is een nieuwe tegenvaller voor de Britse premier in de Brexit-onderhandelingen: zij moet voor een definitief akkoord eerst goedkeuring van het parlement, wat haar onderhandelingspositie verzwakt, zei valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury. De noord-Ierse grens blijft een schijnbaar onoplosbaar probleem.

Erdmann zei uit te kijken naar de inkoopmanagersindex over de Britse industrie om 10.30 uur. Woensdag volgt dat cijfer voor de eurozone en woensdagavond zal het rentebesluit van de Fed de aandacht opeisen. Vrijdag volgt door het Amerikaanse banenrapport. "Een belangrijke week voor Amerikaanse cijfers", concludeerde Erdmann.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Optimisme over euro verder onder druk
Eenheidsmunt heeft niveau van 1,20 dollar getest.

(ABM FN-Dow Jones) De kans op een omslag van de positieve stemmming over de euro is toegenomen nu de munt het psychologische niveau van 1,20 dollar heeft doorbroken, waar ook het 200-daags gemiddelde ligt.

De euro noteerde woensdagochtend op 1,2009 dollar, nadat een dieptepunt werd aangetikt op 1,1982.

"Dit kan nog gezien worden als een test", zei Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. Het niveau van 1,20 wordt gezien als een steunniveau, sinds de euro enkele weken geleden een daling inzette van een niveau tussen 1,23 en 1,24 dollar.

Het sentiment op de valutamarkt is wel echt anders dan een paar maanden geleden, zei Boele.

Aan de ene kant is er nervositeit over de zwakkere economische cijfers uit Europa in het eerste kwartaal en wat daarachter zit. De verwachting voor de eerste renteverhoging door de Europese Centrale Bank is opgeschoven naar de tweede helft van 2019, waar de consensus eerder nog rond maart lag terwijl sommigen zelfs al december 2018 voorspelden. De economische groeicijfers voor de eurozone woensdag zijn in dat kader belangrijk, zei Boele.

Aan de andere kant is het verschil tussen de rente in de Verenigde Staten en Europa weer een drijfveer geworden voor het muntpaar, nadat deze factor een tijd uit beeld was. De Amerikaanse tienjaarsrente is de afgelopen weken opgeklommen naar het niveau van 3 procent, dat jarenlang niet vertoond was. In dat licht is het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond van belang, hoewel er geen vuurwerk wordt verwacht, aangezien er geen persconferentie is ingepland.

Verder is de negatieve sfeer over de dollar geneutraliseerd door gematigder uitspraken uit de Verenigde Staten over de handelsbetrekkingen met China en de toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea, die een verrassend positieve uitkomst lijkt van de onbehouwen diplomatieke stijl van de Amerikaanse president. "Trump roept van alles, maar de soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend", vatte Boele de huidige stemming samen.

De valutaspecialist gaat ervan uit dat de euro nog wel wat verder kan zakken om vervolgens uit te bodemen rond 1,17-1,18 euro, waarna een herstelbeweging omhoog kan volgen.

Ze houdt echter ook rekening met een scenario waarin de stemming onder valutahandelaren over de euro echt omslaat. Er was tot voor kort een recordniveau aan longposities en daarvan zijn er inmiddels wel wat gesloten, maar de markt zit nog steeds long euro's. Nu de koers blijft dalen, begint men nerveus te worden, zei Boele. Als men begint te geloven dat het niet meer omhoog gaat, dan zullen meer posities worden gesloten.

Hoewel dit niet het scenario is waar ABN AMRO van uitgaat, zou de koers van de euro, als het positieve sentiment echt helemaal zou draaien tot een neutraal sentiment, tot onder 1,15 dollar kunnen dalen.

Daarbij kan het zinvol zijn om te kijken naar het 200-daags gemiddelde. Zo lang de koers daarbij in de buurt blijft, kan de trend wel gebroken worden, maar blijft het sentiment positief. Als de euro richting 1,15 keldert, kan dat echter veranderen.

Over andere valutaparen is ook genoeg te melden, zei Boele. Ze wees op het teruggekeerde Brexit-risico dat het Britse pond onder druk zet, terwijl de Zwitserse frank op zijn beurt door het niveau van 1,20 euro is gezakt en volgens Boele "nog iets omlaag" zou kunnen. De euro noteerde op 1,1955 Zwitserse frank en op 0,8824 Britse pond.

De Zweedse kroon tenslotte zit "echt in het verdomhoekje", aldus Boele en is daardoor volgens haar nu "echt goedkoop". Het probleem is dat de Zweedse centrale bank ondanks de sterke economie het moment waarop de rente verhoogd kan worden steeds opnieuw vertraagt. De Riksbank zegt te willen blijven stimuleren om het inflatiedoel te bereiken. Volgens Boele zou het duidelijker zijn als de Zweden zouden toegeven dat ze pas willen gaan verhogen als de ECB daar ook klaar voor is.

Daarbij heeft de Zweedse kroon last van het feit dat het een relatief kleine markt is, net als de munten van opkomende markten, wat de koers zou drukken in het geweld van een verschuiving in het eurodollarpaar.

De dollar noteerde woensdag op 8,845 Zweedse kroon, nadat begin februari nog maar 7,85 kronen voor een dollar hoefden te worden neergeteld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro zal verder verzwakken
Bodemvorming rond 1,1550.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar kan verder dalen. Dit denkt valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO.

Het muntpaar is inmiddels onder de oude steun op 1,2160 gekomen en daalde door tot onder de 1,20.

De vraag is nu, aldus Boele, waarheen het muntpaar beweegt. Zij denkt dat de euro/dollar op korte termijn verder zal dalen.

"Beleggers zijn inmiddels positief over de dollar terwijl ze steeds negatiever worden over de euro", aldus Boele. Zij denkt dat beleggers met euro's waarschijnlijk steeds nerveurzer worden en dat een deel van hen zal overgaan tot verkopen.

Boele rekent op een uitbodeming tussen het huidige niveau en 1,1550, waarna een herstel kan inzetten. Voor eind 2018 mikt ABN AMRO op 1,20 voor de euro/dollar.

Het risico dat de euro/dollar daalt is echter toegenomen, waarschuwde Boele, hoewel dit niet het hoofdscenario bij de bank is. Dit gebeurt als de macro-cijfers in de eurozone zwak blijven, beleggers de eerste renteverhoging door de Europese Centrale Bank niet medio 2019 maar pas in 2020 verwachten en de inflatiecijfers in VS sterker zijn dan voorzien.

Beleggers zullen dan vermoedelijk besluiten om hun longpositie in de euro te sluiten.

Tocht meent Boele dat de lange termijnvooruitzichten voor de dollar niet rooskleurig zijn, omdat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie structureel gezien niet goed zijn.

Vrijdagochtend handelde de euro/dollar op 1,1956.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valutamarkt: dollarsterkte domineert
Markt kijkt uit naar rentebesluit Bank of England.

(ABM FN-Dow Jones) De markt is in in de ban van een sterke dollar, waardoor de valuta's van opkomende markten onder druk staan. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

Daarnaast is de markt volgens Maartens in afwachting van het rentebesluit van de Bank of England, dat op donderdag staat geagendeerd. Volgens analisten van Rabobank is de kans op een renteverhoging komende week, die aanvankelijk een uitgemaakte zaak leek, inmiddels vrijwel nul.

De analisten wezen daarvoor op de waarschuwing van voorzitter Mark Carney, die zei dat er dit jaar nog andere bijeenkomsten zijn, waarbij de Bank of England de rente kan verhogen van 0,50 naar 0,75 procent. Dit in combinatie met de zwakke cijfers die volgden op deze uitspraak, maakt dat Rabobank niet verwacht dat de Britse centrale bank in actie zal komen op donderdag. Wel zal de Bank of England vermoedelijk de groei- en inflatievooruitzichten neerwaarts bijstellen.

Ook zal de markt uitkijken naar een besluit in Washington over de nucleaire deal met Iran. Hoewel de deadline zaterdag is, kondigde president Donald Trump aan dat hij dit vanavond al zal doen.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar vlak op 1,1920, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,2 procent daalde tot 129,87 en ten opzichte van het Britse pond tevens 0,2 procent inleverde tot 0,8782. De dollar noteerde ten opzichte van de yen 0,1 procent lager op 108,94, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,2 procent daalde tot 0,7364.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro onder druk
Trump volgens Rabobank dominante factor op valutamarkten.

(ABM FN-Dow Jones) De beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om de VS terug te trekken uit de nucleaire deal met Iran is momenteel het belangrijkste thema op de valutamarkten, terwijl op de achtergrond de Italiaanse verkiezingen een rol spelen. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

De euro/dollar handelde vanmorgen op 1,1840. Rabobank voorziet dat het muntpaar verder zal dalen naar de 1,18, maar dat eerst nog een korte correctie zal plaatsvinden, die de euro weer terug zal brengen richting de 1,20 dollar.

De aanleiding voor de correctie is volgens Mevissen "vooral technisch van aard". Na bijna een maand van continue daling voorziet hij een "pull back".

Op de wat langere termijn zal het divergerende monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank zorgen voor een sterkere dollar en een zwakkere euro, denkt Mevissen.

Rabobank verwacht dit jaar nog twee renteverhogingen van de Fed, terwijl de ECB "absoluut niet zal verhogen". Hoewel niet het basisscenario van Rabobank, zou de Fed eventueel zelfs nog driemaal de trekker kunnen overhalen dit jaar, wat de euro/dollar verder onder druk zal zetten, aldus Mevissen.

Verder wees de analist op de sentimentsindicatoren die zowel in Europa als Amerika afkomen van recordniveaus. De daling is in Europa evenwel wat sterker dan in de VS, aldus Mevissen. "De grootste groei lijkt er uit", zo stelde de analist.

Door de politieke onrust in Italië is de spread tussen de Duitse Bund en Italiaans tienjaarspapier "iets opgelopen", en ook dit zorgt volgens Mevissen voor wat druk op de euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: trend euro wijst naar beneden
Zwaartepunt handelsdag bij publicatie vertrouwensdata Verenigde Staten.

(ABM FN-Dow Jones) De trend voor de euro ten opzichte van de dollar wijst momenteel naar beneden, richting de 1,16. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegenover ABM Financial News.

Het zwaartepunt van de handelsdag ligt vrijdag bij de publicatie van de voorlopige Amerikaanse vertrouwensdata gedurende de tweede helft van de handelsdag. Komende handelsweek zijn volgens de handelaar met name dinsdag en woensdag interessant, vanwege Europese economische groeicijfers en inflatiedata, plus de Amerikaanse detailhandelsverkopen. De verrassing zit volgens Jongbloed op het vlak van de consumentenprijzen momenteel aan de bovenkant.

Analisten van Rabobank wezen verder op de politieke ontwikkelingen in Italië. De leiders van Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging meldden inmiddels "significante stappen voorwaarts" te hebben gezet en willen meer tijd om met elkaar te praten. Een heel soepel onderhandelingsproces verwacht Rabobank evenwel niet.

De euro noteerde vrijdag ten opzichte van de dollar 0,2 procent lager op 1,1896, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,2 procent daalde tot 130,09 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent inleverde tot 0,8806. De dollar noteerde ten opzichte van de yen vlak op 109,35, terwijl de greenback tegenover het pond 0,1 procent steeg tot 0,7403.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Trump kan rust verstoren
Agenda is karig gevuld.

(ABM FN-Dow Jones) Het belooft donderdag geen heel spannende dag te worden op de valutamarkten. Dat is de verwachting van valutaspecialist Raju Musicco van Ebury, wijzend op een vrijwel lege beursagenda.

De meeste aandacht krijgen volgens Musicco de wekelijkse steunaanvragen uit Amerika. Aangezien de Amerikaanse arbeidsmarkt er goed voor staat, denkt de analist dat de steunaanvragen in een dalende trend zitten.

De euro/dollar daalde woensdag al, volgens Musicco vooral door de oplopende tienjaarsrente in Amerika.

Buiten de agenda om blijft het letten op geopolitieke ontwikkelingen in Italië en Korea en eventuele uitspraken rondom het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Vooral de wispelturigheid van de Amerikaanse president Donald Trump kan voor beweging zorgen, waarschuwde Musicco.

Hoewel er gisteren geluiden waren dat Noord-Korea mogelijk afziet van een ontmoeting met Zuid-Korea en president Trump, verwacht Musicco "dat ze er wel uitkomen".

Met het oog op het handelsconflict tussen de VS en China denkt de analist dat de tijdsdruk uiteindelijk groter is bij China dan bij de VS, aangezien het vooral China is dat exporteer en dus verdient aan de VS. "Dit zet druk op China", meent Musicco.

Italië zorgt voor veel politieke onrust, voegde analist van Ebury toe. Gisteren lekten plannen van Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging uit die door de markt als radicaal werden bestempeld, zoals het kwijtschelden van de door de ECB opgekochte Italiaanse staatsschuld. "Geloven Italiaanse politici in sprookjes", vraagt investment manager Simon Wiersma van ING zich af. "De kans dat de ECB dit gaat (en mag) doen, schat ik precies op nul."

Al vlot brachten de twee partijen naar buiten dat het om oude plannen zou gaan.

De euro/dollar werd donderdag verhandeld op 1,1812.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro op belangrijk steunniveau
Zwitserse frank profiteert van Italiaanse onzekerheid.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar worstelt met een belangrijke steun. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

Indien het muntpaar vanavond boven de 1,1750 sluit dan kan de markt zich volgens Jongbloed opmaken voor een correctie naar de 1,1850. Sluit de euro/dollar onder de 1,1750 dan is het volgende koersdoel van Jongbloed 1,1560.

Verder noemde Jongbloed het opvallend dat analisten die recent nog uitgingen van een euro/dollar van 1,25 of zelfs 1,30 nu getallen noemen als 1,12 en 1,10. Vrijdagochtend handelde de munt op 1,1602.

Voor Jongbloed liggen de risico's duidelijk aan de onderkant. Hij wees onder meer op de politieke onrust in Italië en "ook in Spanje begint het te rommelen".

Door deze spanningen is er vraag naar de Zwitserse frank, legde de handelaar van Saxo uit. De frank geldt als een 'safe haven' voor de euro. De euro/frank werd verhandeld op 1,1596. De 1,15 is volgens Jongbloed momenteel de bodem, nadat de munt eerst al steeg van 1,10 naar 1,20.

Vandaag staan nog enkele macro-economische cijfers op de rol en verschillende centraal bankiers spreken. Daarbij hebben Amerikaanse en Britse beleggers een lang weekend voor de boeg. De beurzen gaan daar pas weer op dinsdag open.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
henk38
1
De euro is totaal niet geschikt voor zuid Europa, maatregelen die goed zijn voor west Europa zijn weer slecht voor zuid Europa, vice versa. Deze landen zijn veel beter af met een eigen munt die ze flink kunnen laten devalueren.

De laatste ontwikkelingen in Spanje en Italie tonen ook aan dat de problemen met de Euro nog lang niet zijn opgelost en zo weer in alle hevigheid kunnen uitbarsten. Terwijl beleggers beleggen alsof er geen vuiltje aan de lucht is en net doen alsof de Euro een groot succes is geworden.

jonas
0

Henk gelijk heb je. Alleen als belegger heb je wel te maken met een bestaande situatie hoelang die ook duurt. EU is bedoeld als samenwerkingsverband van staten en niet als superstaat die even geld gaat overhevelen van Noord naar Zuid. Allemaal spookverhalen over wat bij Nexit zou kunnen gaan gebeuren. Zelfs al kost het eerst een paar procent groei dan nog heb je als land je autonomie terug en dat vind ik heel wat waard.

Italië zou aan de gang willen met dubbele valuta. Soort herinvoering Lire naast de Euro. Interessant en laat ze zolang het ons niet via een kunstmatig lage rente en overhevelingen van geld uit Europese fondsen niets kost prima!

Groet, Jonas
objectief
0
quote:

henk38 schreef op 26 mei 2018 16:32:


De euro is totaal niet geschikt voor zuid Europa, maatregelen die goed zijn voor west Europa zijn weer slecht voor zuid Europa, vice versa. Deze landen zijn veel beter af met een eigen munt die ze flink kunnen laten devalueren.

De laatste ontwikkelingen in Spanje en Italie tonen ook aan dat de problemen met de Euro nog lang niet zijn opgelost en zo weer in alle hevigheid kunnen uitbarsten. Terwijl beleggers beleggen alsof er geen vuiltje aan de lucht is en net doen alsof de Euro een groot succes is geworden.Ik heb niet echt het idee, dat je enige kennis van (monetaire) economie hebt. Hoeft ook niet, waarschijnlijk ben je deskundig op ander gebied.
In elk geval halen bijna alle beleggers al jaren een dik rendement, zal hen een worst wezen of er 1 of 2 vuiltjes in de lucht hangen
henk38
0
quote:

jonas schreef op 26 mei 2018 16:51:Henk gelijk heb je. Alleen als belegger heb je wel te maken met een bestaande situatie hoelang die ook duurt

Groet, Jonas


Daar heb je gelijk in.
henk38
0
quote:

fred12345 schreef op 26 mei 2018 17:07:


[...]

Ik heb niet echt het idee, dat je enige kennis van (monetaire) economie hebt. Hoeft ook niet, waarschijnlijk ben je deskundig op ander gebied.
In elk geval halen bijna alle beleggers al jaren een dik rendement, zal hen een worst wezen of er 1 of 2 vuiltjes in de lucht hangen


Volgens mij is er wel meer aan de hand dan 1 of 2 vuiltjes.
De problemen in Europa worden kunstmatig in toom gehouden door de lage rente en door het opkoopprogramma, maar de problemen die de crises in 2008 veroorzaakte zijn nog altijd voor de volle 100% aanwezig en groter geworden.

Er zijn ook zat ontwikkelingen in de wereld gaande die deze vulkaan van problemen weer kan laten uitbarsten. Spanje, Italie, Trump, Brexit, noord Korea, Poetin, vluchtelingen, protectionisme, enz enz.
Hier komt ook nog bij dat de economische cijfers aantonen dat de VS en Europa over hun top heen zijn en dat het nu eerder kwakkelen is dan echte groei.

DeZwarteRidder
0
Vertrouwen van Nederlanders groot
Zo'n mopperend land zijn wij helemaal niet: het vertrouwen in medemens, politie en politiek neemt toe

De mopperende natie die Nederland lijkt te zijn, blijkt een groot misverstand. Het vertrouwen in de medemens, politie en politiek is groot en groeit bovendien. Zelfs over de Europese Unie zijn burgers positiever gaan denken, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat maandag wordt gepresenteerd.

Marjon Bolwijn 28 mei 2018, 2:00

Het CBS peilt sinds 2012 jaarlijks het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in anderen en in instituties. In 2017 zei 62 procent van de bevolking ouder dan 15 jaar vertrouwen te hebben in zijn medemens. Dit is een paar procent meer dan het jaar ervoor. Het grootst is het vertrouwen in de politie, rechters en het leger. Het vertrouwen in de Europese Unie (43 procent) is groter dan in de Tweede Kamer (41 procent). De minste fiducie hebben Nederlanders in grote bedrijven, banken, kerk en media. Maar ook daarover zijn zij iets positiever gaan denken. Hoe ouder en hoe lager opgeleid, hoe minder het vertrouwen is in medemens en instituties - en hoe jonger en hoger opgeleid, hoe groter.

Opvallend zijn ook de regionale verschillen. De inwoners van Oost-Groningen en Delfzijl en omgeving hebben het minst op met de medemens en instituties als politie en politiek; het is de enige regio waar een meerderheid van 54 procent wantrouwen koestert. Het overige deel van de provincie Groningen scoort juist het hoogst in vertrouwen, evenals delen van Friesland, het noorden van Drenthe, de Gooi en Vechtstreek en de regio rond Alkmaar.

Van de 23 grote steden staat Zwolle bovenaan de lijst van inwoners die positief gestemd zijn over de medemens (72 procent), gevolgd door Utrecht, Groningen, Nijmegen en Leiden. Onderaan bungelen Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Almere. In die steden heeft iets meer dan 50 procent van de burgers vertrouwen in de medemens. Het vertrouwen in instituties is het hoogst in Utrecht en Amsterdam en het laagst in Maastricht, Zaanstad en Apeldoorn.

Erbij horen

Volgens socioloog Tanja Traag, verbonden aan het CBS, tonen de cijfers aan dat de grote onvrede die uitlatingen via social media ademen, niet overeenkomt met het gevoelen van een grote meerderheid van de bevolking. ‘Het vertrouwen in elkaar en in instituties neemt juist op alle fronten toe.’ En dat ondanks de individualisering, constateert zij. Wat opvalt bij de regionale verschillen is dat in traditioneel katholieke delen van land, zoals Limburg en Brabant, het onderling wantrouwen groter is dan in het protestantse noorden, zegt de socioloog. Als verklaring voor de mineurstemming in Oost-Groningen noemt zij de breed gevoelde ervaring niet gehoord te worden door de overheid over de aardbevingen en de schade daarvan. ‘Zoals ook in Zuid-Limburg het idee leeft er niet bij te horen.’

Of het toenemende vertrouwen verband houdt met de economische opleving kan Traag niet zeggen omdat er geen gegevens zijn van de periode tijdens en voor de recessie.
voda
0
Valuta: euro zakt verder weg
Euro onder druk door Italiaanse onrust.

(ABM FN-Dow Jones) De euro is dinsdag gezakt naar het laagste niveau in zes maanden, door het vooruitzicht van nieuwe Italiaanse verkiezingen waarin het lidmaatschap van de eurozone centraal zal staan.

"Er speelt op dit moment maar één ding en dat is dat de markt zich erg veel zorgen maakt over nieuwe verkiezingen in Italië", zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij.

Verkiezingen zouden tegen het einde van de zomer kunnen plaatsvinden, nadat de Italiaanse president Sergio Mattarella afgelopen zondag een coalitieregering met de twee anti-establishment partijen afkeurde, omdat hun beoogde minister van financiën een voorstander zou zijn van een exit uit de eurozone. De president benoemde in plaats daarvan de voormalige IMF-directeur Carlo Cottarelli als interim-premier.

Maandag liep de risico-opslag op Italiaanse staatsleningen sterk op, terwijl beleggers Italiaans papier verkochten en vluchtten naar de veilige haven van het Duitse staatspapier. "Het is een beetje Griekenland 2.0", zei Maartens.

De euro/dollar noteerde dinsdagochtend 1,1599 en stond daarmee op het laagste niveau sinds november vorig jaar.

Naar het gevoel van Maartens kan de koers verder omlaag naar 1,15 dollar of iets daaronder, maar zit de munt inmiddels wel aan de onderkant van de bandbreedte. In februari topte de euro nog boven 1,25 dollar.

"Onrust is natuurlijk nooit goed," zei Maartens, "maar een lagere euro is wel gunstig voor Europese exporterende bedrijven. We worden zo weer een stuk goedkoper."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar daalt door spanningen handelsoorlog

(ABM FN-Dow Jones) De dollar daalde door de oplopende zorgen over een wereldwijde handelsoorlog, terwijl de politieke spanningen in Europa zijn weggeëbd.

Afgelopen weekend is er internationaal veel kritiek gekomen op de invoer van tarieven door Amerika tegen zijn handelspartners, maar vooralsnog lijkt de regering van Donald Trump zich daar weinig aan gelegen te laten.

De euro is daarentegen iets gestabiliseerd, omdat zorgen over de politieke ontwikkelingen in Italië en Spanje naar de achtergrond zijn verdwenen. Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe waarschuwde dinsdag voor de camera van ABM Financial News echter voor 'LPF-achtige praktijken in Italië', wijzend op het grote aandeel onervaren politici in de nieuwe regering. Dit kan volgens Hordijk mogelijk tot "gerommel" leiden en uiteindelijk alsnog resulteren in nieuwe verkiezingen.

De euro/dollar noteerde rond de opening van de aandelenbeurzen in Europa op 1,1703.

De macro-economische agenda bevat vandaag een reeks aan inkoopmanagersindices voor de dienstensector uit zowel Europa als de Verenigde Staten. Ook staan detailhandelsverkopen in de eurozone op de rol.

Bij Rabobank letten de analisten vooral op de PMI van Italië. Zij zijn benieuwd of de politieke onrust ook gevolgen heeft gehad voor de dienstensector. Mogelijk zal het vertrouwen stijgen op de middellange termijn, aldus de bank, indien er geloof komt dat de nieuwe populistische regering er in zal slagen om de koopkracht van de Italiaan te vergroten. Dit zal vandaag nog niet terug te zien zijn in de inkoopmanagersindex, waarschuwde Rabobank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.570 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 75 76 77 78 79 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 559,98 -3,75%
EUR/USD 1,0993 +1,01%
Germany30^ 12.155,00 -1,72%
Gold spot 1.642,81 -0,14%
LDN100-24h 6.602,93 -3,92%
NY-Nasdaq Composite 8.566,48 -4,61%
US30# 25.634,73 -0,52%

Stijgers

IMCD
+1,26%
Flow T...
+1,05%
AMG
+0,73%
Volker...
+0,23%
GrandV...
0,00%

Dalers

Kiadis...
-13,04%
ALTICE...
-10,45%
AALBER...
-9,99%
Galapagos
-8,50%
Fugro
-8,49%

Nieuws Forum Meer»

(50)

Daexter op 28 feb 2020 01:08
(67)

Weert=No.1 op 27 feb 2020 23:20
(21)

Kaviaar op 27 feb 2020 22:23
(24)

Montercarlo op 27 feb 2020 21:45
(8)

B...K op 27 feb 2020 21:27

Column Forum Meer»

(542)

Calimero op 28 feb 2020 00:52
(14)

Racebeest op 28 feb 2020 00:37
(40)

crypt op 27 feb 2020 23:17
(16)

Wittman op 27 feb 2020 22:28
(10)

Bertpeer op 27 feb 2020 21:45