Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.457 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: euro in de lift
Amerikaanse vertrouwensdata kunnen dollar in beweging zetten.

(ABM FN-Dow Jones)De euro/dollar beweegt vrijdag richting de 1,255 en als het muntpaar daar doorheen gaat, dan ligt de weg naar 1,27 open. Dit stelde valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

De focus richt zich vrijdag volgens de handelaar met name op de euro/dollar en de dollar/yen. Op macro-economisch vlak is het vrijdag relatief rustig. Data over het Amerikaans consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan, kunnen gedurende de tweede helft van de handelsdag de dollar in beweging brengen, denkt Jongbloed.

Dat Haruhiko Kuroda nog een termijn aanblijft als voorzitter van de Japanse centrale bank zorgde volgens Saxo niet voor sterke bewegingen van de yen. Wel sloot de Japanse beurs ruim een procent hoger, nu het er op lijkt dat het stimulerende beleid van de Bank of Japan niet op heel korte termijn zal worden afgebouwd, aldus analisten van AFS.

De euro noteerde vrijdagochtend ten opzichte van de dollar 0,3 procent hoger op 1,2539, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen vlak noteerde op 132,78 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8877. De dollar noteerde ten opzichte van de yen 0,2 procent lager op 105,89, terwijl de greenback tegenover het pond tevens 0,2 procent daalde tot 0,7081.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Video: Mysterie stijgende yield curve en zwakke dollar
Valutamarkt richt focus op notulen ECB, FOMC en Britse arbeidsmarktdata.

(ABM FN-Dow Jones)Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe legt uit: Het mysterie van de stijgende yield curve en de zwakke dollar.

Indien de video niet werkt, dan kunt u onderstaande link in een nieuw venster plannen om de bijdrage te kunnen bekijken.

www.youtube.com/watch?v=h4HoIn-BitU

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar trekt verder aan
Britse pond blijft last houden van Brexit-perikelen.

(ABM FN-Dow Jones)Het herstel van de dollar ten opzichte van de euro zet door, terwijl het Britse pond onder druk blijft staan vanwege de onzekerheid rond de Brexit. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

"Maandag was een rustige dag, aangezien Wall Street gesloten was. Vandaag zijn de financiële markten in de Verenigde Staten weer open", aldus Maartens. "We zien dat de dollar verder aantrekt en het euro/pond slachtoffer blijft van de onzekerheid rond de Brexit."

Valutaspecialist Bart Hordijk van Monex Europe kijkt deze week vooral uit naar de notulen van de laatste rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Deze kunnen, net als vorige maand het geval was, de valutamarkten in beweging zetten.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,4 procent lager op 1,2363, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen vlak noteerde op 132,24 en tegenover het Britse pond vlak noteerde op 0,8866. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,4 procent tot 106,98, terwijl de greenback tegenover het pond 0,4 procent steeg tot 0,7169.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: licht opwaarts potentieel dollar
Focus op stijgende rente 2-jarige treasuries.

(ABM FN-Dow Jones)Met name het iets slechtere economische sentiment in de Verenigde Staten, in combinatie met de oplopende rente van 2-jarige treasuries en zorgen over de Amerikaanse begrotingstekorten zorgen momenteel voor een licht opwaartse druk voor de dollar. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

Het risico ligt voor de greenback voor de lange termijn volgens de valutaspecialist echter aan de onderkant.

De focus ligt woensdag op de publicatie van de notulen van de de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee en werkgelegenheidscijfers uit het Verenigd Koninkrijk. Valutaspecialist Bart Hordijk van Monex Europe waarschuwde dat de notulen, net als vorige maand het geval was, de valutamarkten flink in beweging kunnen zetten.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,2324, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,3 procent steeg tot 0,8823 en ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent hoger noteerde op 132,52. De dollar steeg ten opzichte van het pond 0,2 procent tot 0,716, terwijl de greenback tegenover de yen 0,2 procent won tot 107,54.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: druk op euro in aanloop naar verkiezingen Italie
Onzekerheid verkiezingen zal Zwitserse frank steunen.

(ABM FN-Dow Jones)De aandacht op de valutamarkt zal in aanloop naar de verkiezingen in Italië op 4 maart steeds meer verschuiven richting de Zwitserse frank. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag aan ABM Financial News.

Hoewel er begin volgende week nog wel een aantal interessante macro-economische data geagendeerd staan, zal de focus zich vanaf woensdag volledig richten op de aanstaande verkiezingen in Italië. Mocht de markt de indruk krijgen dat dit verkeerd gaat aflopen, dat wil zeggen eurosceptische partijen er met de winst vandoor gaan, dan zal de markt Zwitserse franken kopen, denkt Jongbloed. Mocht de markt de indruk krijgen dat de Italiaanse verkiezingen wel goed afgelopen, dan komt er volgens de valutahandelaar steun voor de euro. Vooralsnog voorziet hij evenwel druk op de euro.

De euro noteerde vrijdag ten opzichte van de dollar 0,2 procent lager op 1,2314, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent daalde tot 131,55 en tegenover het Britse pond 0,3 procent verloor tot 0,8812. De dollar noteerde ten opzichte van het pond 0,2 procent lager op 0,7154, terwijl de greenback tegenover de yen 0,1 procent steeg tot 106,83.

De dollar stijgt ten opzicht van de Zwitserse frank 0,2 procent tot 0,9343, terwijl de euro ten opzichte van de Zwitserse munt 0,1 hoger noteerde op 1,1508.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar stijgt na hint Powell op hogere rente
Zwakke data uit Azië helpen dollar omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar stond woensdagochtend hoger ten opzichte van de meeste valuta en ook ten opzichte van goud, na de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell dinsdag voor het Amerikaanse Congres en zwakke economische cijfers uit Azië.

Het begon ermee dat er dinsdag een "gigantisch goed" cijfer voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen werd gepubliceerd, waardoor de dollar steeg, zei valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO.

Daarna was de aandacht geheel gericht op de 'maiden speech' van Jerome Powell voor de financiële commissie van het Huis van Afgevaardigden. "De markt stond vooraf onder druk omdat verwacht werd dat Powell minder 'hawkish' zou zijn over het tempo van de renteverhogingen", zei Boele "Toen bleek dat dat niet zo was, ging de dollar omhoog."

Powell liet in het vragenuurtje na de toespraak blijken dat er waarschijnlijk wel een vierde renteverhoging dit jaar mogelijk is. "Dat vonden de aandelenmarkten niet zo leuk, en de grondstoffenmarkten ook niet", volgens Boele.

Het vooruitzicht van een sneller stijgende rente maakte beleggers risico-avers, wat een vlucht naar de dollar en de yen opleverde.

Daar kwam bij dat er woensdagochtend zwakker dan verwachte economische cijfers uit Azië kwamen, met name een lagere inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in februari en krimpende detailhandelsverkopen in Japan in januari.

"De combinatie met de uitspraken van Powell zorgden voor de beweging in de dollar", dacht Boele.

Door de beweging is de koers van de euro nu teruggezakt naar een niveau waarop beleggers die hebben ingezet op een duurdere euro zenuwachtig beginnen te worden, zei Boele. De long-posities in de euro zijn "exorbitant hoog", volgens haar. Als beleggers winst nemen omdat ze vrezen dat de euro verder kan dalen, kan dat opeens voor een sterke beweging zorgen, zonder dat duidelijk is waar dat vandaan kwam, legde de analist uit. Als de euro onder de bandbreedte van 1,2160 tot 1,2205 euro zou komen, kan de munt in één klap doorzakken naar het volgende niveau op 1,2090 dollar, voorspelde de valutakenner.

De euro/dollar stond woensdagochtend op 1,2207. Ten opzichte van het Britse pond was de euro ongewijzigd op 0,8796. De dollar/yen stond op 107,18.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Powell opnieuw in schijnwerpers
Yen fors hoger ten opzichte van Britse pond.

(ABM FN-Dow Jones)De markt kijkt donderdag of de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell in de Amerikaanse Senaat even 'hawkish' blijft als dinsdag tijdens het vragenuurtje voor het Huis van Afgevaardigden, waar de dollar toen op steeg. Dat zei valuta-analist Bart Hordijk van Monex donderdag tegen ABM Financial News.

Het pond staat intussen lager, nu Noord-Ierland een struikelblok blijft voor Brexit, zo merkte Hordijk op, terwijl de yen omhoog ging op het nieuws dat de Bank of Japan minder langlopende obligaties wil gaan opkopen.

De nieuwe voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell liet dinsdag doorschemeren dat een vierde renteverhoging dit jaar tot de mogelijkheden behoort en de vraag is of hij dat donderdag voor de Senaat zal herhalen, zei Hordijk.

Powell zette de dollar in beweging met antwoorden op de vraag van een afgevaardigde, onder welke voorwaarden de Federal Reserve de rente dit jaar vier keer zou verhogen. "Op zo'n vraag kan alleen maar een 'hawkish' antwoord volgen", vond Hordijk.

Als een senator vandaag de vraag zou stellen, onder welke voorwaarden het tempo van renteverhogingen zou worden verlaagd, zou het antwoord van Powell vermoedelijk 'dovish' uitvallen, dacht de valuta-analist.

De dollar sterkte woensdag verder aan ten opzichte van de euro, ondanks een teleurstellend cijfer over de woningmarkt, waar met name het aantal aanstaande huizenverkopen tegenviel.

Hordijk legde een link met de sterke Japanse yen, die profiteerde van de aankondiging dat de Bank of Japan minder langlopende obligaties wil gaan opkopen om de Japanse economie te stimuleren.

Het Britse pond stond woensdag onder druk nadat de EU een blauwdruk voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie publiceerde. De bepaling dat Noord-Ierland in elk geval onder Europese regelgeving zou moeten blijven vallen, om een 'harde grens' met Noord-Ierland te voorkomen, werd door de Britse premier Theresa May als een annexatie veroordeeld.

Het pond ging onderuit nadat de kansen op een 'harde' Brexit, zonder goede afspraken, leken te zijn toegenomen, zei Hordijk. In dat licht is het interessant wat May zal zeggen tijdens haar toespraak van aanstaande vrijdag. Als zij water bij de wijn doet zou dat een hogere koers voor het pond sterling opleveren, zo verwacht de valuta-analist, een harde opstelling zou de koers omlaag duwen. Zo'n harde opstelling zou overigens ook slechts een onderhandelingstactiek van de Britten kunnen zijn, merkte Hordijk op.

De euro/dollar stond donderdag op 1,2191 dollar, nadat het muntpaar enkele dagen geleden nog boven 1,23 dollar stond.

Ten opzichte van het Britse pond steeg de euro licht tot 0,8865, terwijl de yen iets inleverde op de dollar, die 105,71 yen noteerde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro/dollar stabiel in aanloop naar Italiaanse verkiezingen
Focus tevens op Trump en Britse premier May.

(ABM FN-Dow Jones)De euro/dollar maakt vrijdag een pas op de plaats in aanloop naar de parlementsverkiezingen in Italië. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag aan ABM Financial News.

"De richting van het valutapaar maandag zal afhangen van de uitkomst van de verkiezingen in Italië", aldus de valutahandelaar, eraan toevoegend dat hij zelf een iets sterkere euro voorziet.

Daarnaast gaat de focus vrijdag uit naar de Britse premier Theresa May en de Brexit-onderhandelingen en naar Washington, nadat de Amerikaanse president Donald Trump donderdag de markt onder druk zette door de importtarieven voor staal en aluminium te verhogen.

De euro noteerde vrijdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,2259, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,1 procent daalde tot 0,8901 en ten opzichte van de Japanse yen 0,5 procent daalde tot 129,72. De dollar noteerde ten opzichte van het pond vlak op 0,7262, terwijl de greenback tegenover de yen 0,4 procent verloor tot 105,85.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro trekt licht aan
Schrik Italiaanse verkiezingen valt mee.

(ABM FN-Dow Jones)De dollar zwakte dinsdagochtend licht af, terwijl de euro aantrok, aangezien de schrik over de uitslag van de parlementaire verkiezingen in Italië is meegevallen. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

De valutahandelaar wees erop dat de dollar in de loop van de handelsdag weer wat lucht zou kunnen krijgen, vanwege de groeiende druk op de Amerikaanse president Donald Trump, "ook binnen de eigen gelederen", omtrent de door hem aangekondigde invoering van importheffingen op staal en aluminium.

Het wordt volgens Maartens geen 'wilde' dag vandaag. De valutahandelaar voorziet met name zijwaartse bewegingen.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar vlak op 1,2341, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,2 procent steeg tot 0,8923 en tegenover de Japanse yen 0,1 procent steeg tot 131,05. De dollar steeg ten opzichte van het pond 0,1 procent tot 0,7231, terwijl de greenback tegenover de yen vlak noteerde op 106,21.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: zwakte voor de dollar
Economisch topadviseur Trump stapt op.

(ABM FN-Dow Jones)Nadat de dollar technisch gezien vorige week stevig in het zadel zat, is deze week sprake van dollarzwakte. Dit zei valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO.

Boele wees erop dat de euro/dollar vorige week daalde, waarna aan het einde van de week de aankondiging van Trump om importtarieven te heffen op staal- en aluminiumimporten "erover heen kwam", aldus Boele.

Wat de analist bij aanvang van de handelsdag op woensdag het meest in het oog springt, is het vertrek van Gary Cohn, Trumps economische topadviseur. Hoewel Cohn zich publiekelijk nooit heeft uitgesproken over de introductie van de importheffingen op aluminium en staal, zou de adviseur het beleid naar verluidt niet steunen. "De markt is niet blij met zijn vertrek", aldus Boele. "Hij gaf de markt houvast", voegde zij toe.

De markt krijgt de komende dagen volgens Boele een hoop te verwerken, waaronder vanmiddag het ADP-banenrapport, cijfers over de Amerikaanse handelsbalans, een reeks Fed-sprekers, donderdag het ECB-rentebesluit en het Amerikaans banenrapport aanstaande vrijdag.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,2411, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,2 procent steeg tot 0,8946 en tegenover de Japanse yen 0,3 procent daalde tot 131,26. De dollar steeg ten opzichte van het pond 0,1 procent tot 0,7207, terwijl de greenback tegenover de yen 0,3 procent daalde tot 105,79.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: rust op valutamarkten
Amerikaans banenrapport op de rol.

(ABM FN-Dow Jones)Na wat flinke bewegingen op donderdag na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, keerde de rust op de valutamarkten vrijdag terug. Dit stelde valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank tegenover ABM Financial News.

De Europese Centrale Bank liet donderdag het monetaire beleid conform verwachting ongemoeid, maar paste wel de forward guidance aan. De ECB paste de zogeheten 'easing bias' aan door de vermelding te schrappen dat het kwantitatieve opkoopprogramma van obligaties, QE, qua omvang zou kunnen worden uitgebreid.

Volgens Jongbloed zorgde het besluit voor een duurdere euro, maar in een toelichting van voorzitter Mario Draghi van de ECB viel de Europese munt weer terug door de gematigde toon. De valutahandelaar blijft voor het muntpaar euro/dollar een bandbreedte van 1,20 tot 1,25 voorzien, al zal de onderkant worden getest.

Temeer omdat de olieprijzen mogelijk verder gaan dalen, zo verwacht Jongbloed. Als de olieprijzen dalen tot onder de zestig euro per vat, dan kan het volgens de valutahandelaar snel gaan en lijken olieprijzen rond 50 dollar realistisch. "In dat geval kan de euro evenwel dalen tot 1,18 ten opzichte van de dollar." Vanochtend koerste het muntpaar op 1,2297.

De markt kijkt vandaag vooral uit naar het Amerikaans banenrapport, dat vrijdagmiddag geagendeerd staat. Bij sterke cijfers verwacht Jongbloed dat de euro verder kan dalen. Daarbij wordt het monetaire beleid van de Federal Reserve nauwlettend in de gaten gehouden. "Beleggers kijken vooral naar volgend jaar en de vraag is hoe vaak de rente in de Verenigde Staten zal worden verhoogd", aldus Jongbloed, die stelde dat er voor dit jaar wordt uitgegaan van nog drie renteverhogingen. Voor volgend jaar mikt de markt op één a twee renteverhogingen. "Maar als de macro-economische cijfers goed zijn, dan kan dit best eens drie tot vier keer worden."

Ook in Azië bleef het vanochtend rustig, zo merkte Jongbloed op. De Bank of Japan liet zijn monetaire beleid vrijdag ongemoeid. Daarnaast herhaalde de Bank of Japan de belofte om jaarlijks voor 80 biljoen Japanse yen aan obligaties op te kopen. De yen werd een stuk goedkoper ten opzichte van de dollar en de euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: opwaarts potentieel euro/dollar beperkt
Handelsconflict domineert volgens Rabobank.

(ABM FN-Dow Jones)Zowel de aandelen- als valutamarkt wacht een saaie handelsweek, waarbij de focus met name ligt op het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

Op macro-economisch vlak verschijnen later in de week inflatiedata uit de Verenigde Staten en de eurozone. Deze cijfers kunnen volgens de analist op aandacht rekenen. Maar de meeste aandacht zal volgens hem uitgaan naar de ontwikkelingen in het handelsconflict met aan de ene kant onder meer Canada, Europa, China en Japan en aan de andere kant de Verenigde Staten.

"Daarbij is het opwaarts potentieel voor de euro/dollar en het euro/pond beperkt", aldus Mevissen.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,2337, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent steeg tot 0,8898 en tegenover de Japanse yen vlak noteerde op 131,46. De dollar verloor ten opzichte van het pond 0,1 procent tot 0,7211, terwijl de greenback tegenover de yen 0,2 procent daalde tot 106,56.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: steun voor de dollar
Spanningen VS namen af volgens IG Markets.

(ABM FN-Dow Jones)De dollar vond steun bij meevallende Amerikaanse werkloosheidcijfers en opmerkingen van de adviseur van het Witte Huis, Peter Navarro, al won de euro vrijdagochtend weer wat aan terrein. Dit stelde marktanalist Ron van der Does van IG Markets.

In de Verenigde Staten heerste enige opluchting nadat Navarro donderdag liet weten dat de beoogde importheffingen niet per se tot een handelsoorlog zullen leiden. Het was volgens Van der Does opvallend hoe beleggers hierop reageerden, "maar blijkbaar hadden zij iets nodig om het negatieve sentiment van de afgelopen dagen even achter zich te laten", aldus de marktanalist, die vervolgens de dollar zag aantrekken.

Ook vond de greenback volgens de analist steun in de meevallende werkloosheidcijfers. De werkloosheidsaanvragen bleven met 226.000 onder de verwachting van 230.000. "Dit toont nog steeds aan dat de arbeidsmarkt zich sterk ontwikkelt."

Verder speelde de naderende vergadering van de Federal Reserve volgende week, waarbij door economen wordt verwacht dat de rente omhoog gaat, volgens Van der Does een positieve rol rondom het sentiment voor de dollar. De euro daalde donderdag naar 1,2315 na in de ochtend nog op 1,2375 te zijn verhandeld. Vrijdagochtend won de euro weer wat aan terrein en koerste het muntpaar op 1,2320.

Belangrijk voor de euro zijn de inflatiecijfers die vanochtend worden gepresenteerd. Senior financial economist Tom Simonts van KBC meent dat beleggers "in hun ledikant kunnen blijven" tot even voor elf uur vanochtend, wanneer de Europese inflatiedata bekend worden gemaakt. "Volg vanaf dan de koers van de euro de reactie van de rentes. De rest is dagvulling", meent Simonts.

Verder zag Van der Does het Britse pond onder druk staan door escalerende geopolitieke spanningen. In een reactie op de uitzetting van Russische diplomaten uit Groot-Brittannië liet de Russische minister Sergie Lavrov van Buitenlands Zaken weten op haar beurt Britse diplomaten uit te zenden. Het pond koerste vanochtend op 1,1340 ten opzichte van de euro.

De Noorse kroon stond donderdag in de belangstelling nadat de Centrale Bank van Noorwegen had laten weten later dit jaar de rente te zullen verhogen. Tijdens de reguliere monetaire vergadering van gisteren liet de centrale bank de rente nog ongewijzigd. De kroon steeg naar 9,4850 vanwege een zwakkere euro en doorbrak daarmee het 200 daags gemiddelde, aldus Van der Does.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro sterker na rentebesluit Fed
Britse pond stijgt vanwege mogelijke rentestap.

(ABM FN-Dow Jones)De euro staat donderdag licht hoger ten opzichte van de dollar, nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve de verwachting voor het aantal renteverhogingen dit jaar verlaagde van vier naar drie.

De renteverhoging van woensdag was door de markt geheel ingecalculeerd, zei valutahandelaar Raju Musicco van Ebury. Hij noemde het wel opmerkelijk dat Powell aangaf dat er dit jaar drie renteverhogingen kunnen worden verwacht, waar hij eerder dit jaar nog op vier verhogingen zinspeelde.

De minder snelle stijging van de rente in de VS verklaart waarom de euro iets aansterkte na het rentebesluit van de Fed, zo merkte Musicco op. De Europese eenheidsmunt noteerde donderdag 1,2366 dollar, tegen 1,2992 bij de publicatie van het rentebesluit.

Donderdag zal de aandacht op de valutamarkt gericht zijn op de Bank of England, die een rentebesluit zal bekendmaken. Hoewel sommige commentatoren rekening houden met een renteverhoging, lijkt de markt meer te verwachten dat de Britse beleidsmakers de verhoging zullen uitstellen tot mei. Dit zou te maken hebben met nieuwe inflatiecijfers die iets zwakker dan verwacht zijn, zei Musicco.

Het Britse pond is de munt die de afgelopen weken goed heeft gepresteerd. Daar zou nog iets bij kunnen komen als cijfers voor de Britse detailhandelsverkopen beter dan verwacht uitvallen.

De goede resultaten van de Britse munt hangen samen met toenemende steun voor een 'softe' Brexit en een transitiedeal over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Die deal gaf enorm veel vertrouwen in een positieve afloop van de Brexit-onderhandelingen, volgens de valutaspecialist.

Het Britse pond stond donderdag 0,2 procent hoger tegenover de dollar, op 1,4170. Begin maart was dit nog 1,38 dollar.

De euro stond licht lager versus het pond op 0,8726, waarmee de koers het laagste niveau van dit jaar uit januari nadert. Begin maart was de euro nog meer dan 0,89 pond waard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: alle ogen op nakend handelsconflict
Yen profiteert, euro nauwelijks van zijn plaats.

(ABM FN-Dow Jones)Op de valutamarkten zijn alle ogen gericht op de nakende handelsoorlog tussen Amerika en China en de gevolgen daarvan voor de wereldwijde economie. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn pijlen op China gericht en wil importtarieven zetten op handelsstromen uit China ter waarde van 60 miljard dollar. China reageerde door 3 miljard aan goederenstromen vanuit Amerika naar China aan banden te leggen met tarieven.

"De reactie van China kan als redelijk mild worden beschouwd. De verwachting is echter dat het hier niet bij blijft", zei Mevissen. De marktanalist wees in dit verband op Trump die donderdag zei dat de ingestelde tarieven op Chinese goederen slechts het begin zijn.

Aandelenmarkten reageren duidelijk negatief op de mogelijkheid van een handelsoorlog en ook op de valutamarkten is de risicobereidheid laag volgens Mevissen. "We zien de yen profiteren, deels omdat het een veilige haven is en deels omdat Japan zou kunnen profiteren van de strijd tussen Amerika en China". De yen is dit hele jaar al aan het stijgen.

Wat betreft de euro/dollar is er weinig beweging. "Men weet het even niet, er is onzekerheid", concludeerde Mevissen. Volgens de marktanalist kunnen scenario's over een escalerend handelsconflict tussen Amerika en China op meerdere manieren worden uitgelegd voor de dollar.

Aan de ene kant kunnen hogere tarieven leiden tot hogere prijzen in Amerika en daarmee een toenemende inflatie. Dat zou de Federal Reserve kunnen aansporen om de rente sneller te verhogen en zo de dollar aan te jagen. Maar er is ook de mogelijkheid dat de wereldwijde economie een tik krijgt als gevolg van de handelsoorlog, waardoor de vraag naar dollars zal afnemen en de Amerikaanse munt onder druk komt te staan.

Rabobank heeft recent zijn verwachtingen voor de euro/dollar bijgesteld. Waar de bank eerder nog rekende op een wisselkoers van 1,28 aan het einde van dit jaar, is de verwachting nu dat over 12 maanden, dus eind maart 2019, de euro/dollar rond de 1,21 zal bewegen.

Vrijdagochtend kostte een euro 1,2332 dollar. Rond het slot van Wall Street op donderdagavond was dit 1,2313. De dollar daalde tegen de yen tot 104,635, wat het laagste punt van de laatste 16 maanden is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: potentiele handelsoorlog domineert valutamarkt
Oplopende spanningen met Moskou drukken tevens op het sentiment.

(ABM FN-Dow Jones)De dreiging van een mondiale handelsoorlog blijft een dominerende factor op de aandelenmarkten, terwijl de oplopende spanningen tussen Rusland en het Westen omtrent de aanslag op oud-spion Skripal tevens op de markt drukt. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

"Al met al voelt de markt wat nerveus aan", zei de valutahandelaar, waarbij de handelsperikelen tussen Washington en Beijing met name tot dollarzwakte leiden "zowel ten opzichte van de euro als het Britse pond", aldus Maartens. Op macro-economisch vlak kijkt Maartens met name uit naar de definitieve economische groeicijfers uit de Verenigde Staten over het vierde kwartaal, die woensdag staan geagendeerd.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,2475, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,5 procent won tot 131,76 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent steeg tot 0,8758. De dollar noteerde tegenover het pond 0,1 procent lager op 0,7021, terwijl de greenback ten opzichte van de yen 0,2 procent steeg tot 105,66.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar en euro gaan strijd aan
Belangrijke inflatie-indicatoren op de rol donderdag.

(ABM FN-Dow Jones) Er komt donderdagmiddag een strijd tussen de euro en de dollar, aangezien voor beide valuta een belangrijke inflatie-indicator zal worden gepubliceerd. Dat voorspelde marktanalist Paul Erdmann van Ebury donderdag.

De dollar is de afgelopen dagen aangesterkt ten opzichte van de euro. Donderdagmiddag komen er "zeer belangrijke" inflatiecijfers uit Duitsland naar buiten, zei Erdmann. Het zijn de eerste cijfers over de maand maart en verwacht wordt dat de inflatie van 1,2 procent in februari zal zijn opgelopen tot 1,6 procent, of volgens sommige ramingen zelfs 1,7 procent. Als blijkt dat de inflatie naar de doelstelling van de Europese Centrale Bank van 2 procent aan het oplopen is, neemt de kans toe op een verkrapping van het monetaire beleid. Dit zou de koers van de euro laten aantrekken in waarde. Het Duitse cijfer is het belangrijkste in de eurozone, volgens Erdmann.

Een half uur later volgen Amerikaanse cijfers over de persoonlijke bestedingen en inkomens van Amerikanen. Ook dit cijfer is een belangrijke indicator voor het rentebeleid in de Verenigde Staten en zou de dollar kunnen ondersteunen.

"Het zal dus een strijd worden tussen de euro en de dollar", concludeerde de valutaspecialist.

In hoeverre het thema van een mogelijke handelsoorlog, uitgelokt door de Verenigde Staten, een rol zal spelen donderdag valt moeilijk te zeggen, zei Erdmann. Het Witte Huis vernieuwde woensdag een handelsakkoord met Zuid-Korea, na een Amerikaanse dreigement met hogere importtarieven voor staal. De afspraken zouden het grote handelstekort van de VS met het Aziatische land moeten terudringen, onder andere doordat Zuid-Korea minder staal naar Amerika mag exporteren.

"De spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea lijken in elk geval afgenomen, na een bliksembezoek van de Noord-Koreaanse leider aan Beijing. De Zuid-Koreaanse won is hierdoor aangetrokken", zei Erdmann.

De eurodollar noteerde donderdagochtend op 1,2306, nadat maandag nog een top rond 1,2450 was neergezet.

De dollar stond op 106,55 ten opzichte van de Japanse yen en de euro op 0,8761 ten opzichte van het Britse pond.

--

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: sussende taal in handelsoorlog steunt dollar
Rustige markt verwacht tot banenrapport VS vrijdag.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar sterkte donderdag aan tegenover de euro en valuta van opkomende markten herstelden nadat adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump woensdagavond aanstuurden op dialoog in de dreigende handelsoorlog met China.

Volgens valutahandelaar Bas van Geffen van Rabobank ontstond woensdag een sfeer van goed nieuws op de aandelenmarkten, nadat adviseurs van Trump, Larry Kudlow en Wilbur Ross, leken aan te sturen op dialoog met handelspartners voordat de aangekondigde importheffingen van kracht worden. "Daarop zag je ook de aandelenmarkten van minnen naar plussen gaan", volgens Van Geffen. De dollar sterkte wat aan tegenover de euro, op 1,2252 dollar, terwijl de vlucht naar de veilige haven van de Japanse yen een ommekeer liet zien, met een dollar die met 0,3 procent steeg tot 107,11 yen. Valuta van opkomende markten, die gevoelig zijn voor de gevolgen van een dreigende wereldwijde handelsoorlog, lieten ook herstel zien, merkte Van Geffen op. De Amerikaanse minister van handel Wilbur Ross zei woensdagavond dat een overeenkomst tussen China en de Verenigde Staten een mogelijke uitkomst was, nadat China importheffingen aankondigde op 106 Amerikaanse producten, in reactie op eerdere stappen uit de Verenigde Staten. Hoe snel de schermutselingen zouden moeten eindigen, legde Ross niet uit. Een andere economisch adviseur van president Trump, Larry Kudlow, zei woensdag dat de regering Trump uiteindelijk niet meer, maar minder handelsbeperkingen nastreeft, omdat dat beter is voor de economische groei. De Amerikaanse president tweette zelf eerder woensdag dat de VS geen "handelsoorlog" met China voeren, omdat die oorlog vele jaren geleden al verloren werd. Vooruitblikkend verwacht Rabobank een rustige dag op de valutamarkt, bij gebrek aan belangrijke economische cijfers. De markt is in afwachting van het Amerikaanse banenrapport van vrijdag, dat één van de belangrijkste economische cijfers uit Amerika blijft. Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: markt onterecht bullish op de euro
Saxo ziet ruimte voor euro/dollar naar 1,15.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten laten zich niet van de wijs brengen van het oplopende handelsconflict tussen Amerika en China. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

"Helemaal genegeerd", aldus Jongbloed.

Nadat de Amerikaanse president Donald Trump China eerder dreigde met importheffingen op goederen ter waarde van 50 miljard dollar, sloegen de Chinezen terug met vergelijkbare acties.

Donderdagnacht bleek dat Trump hier weinig van onder de indruk was en zei extra importheffingen te overwegen op nog eens 100 miljard dollar aan Chinese goederen.

De markt neemt volgens Jongbloed een afwachtende houding aan. De euro/dollar beweegt daarbij binnen een smalle bandbreedte van 1,2150 tot 1,25.

Jongbloed denkt dat de onderkant van de bandbreedte eerder zal worden opgezocht dan de bovenkant. Daarvoor ziet hij verschillende aanjagers.

Allereerst het Amerikaanse banencijfer van vrijdagmiddag. Vervolgens een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell vanavond met zijn economische verwachtingen en dan volgende week woensdag als de Amerikaanse inflatie op de rol staat evenals de notulen van de laatste rentevergadering van de Fed.

"De dollar is favoriet", meent Jongbloed, die denkt dat de 1,2150 kan sneuvelen, waarna de euro/dollar naar de 1,18 kan of zelfs 1,15. "En dan heeft Mario Draghi ook wat hij wil".

De markt beseft dit volgens de handelaar van Saxo niet en is "bullish" op de euro, terwijl het divergerende monetaire beleid van de Fed en de Europese Centrale Bank volgens Jongbloed juist aanleiding is voor een sterkere dollar.

Daar komt nog eens bovenop, aldus Jongbloed, dat in Italië de Vijf Sterren beweging steeds nadrukkelijker van zich laat horen en "niet erg pro-euro is".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Opmerkingen Draghi zetten euro hoger

Gepubliceerd op 9 apr 2018 om 15:52 | Views: 2.080

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat het tempo van de economische groei in de eurozone dit jaar krachtig zal blijven. Dat stelt ECB-president Mario Draghi in het maandag verschenen jaarverslag van de centrale bank in Frankfurt. Kort na het verschijnen van het verslag ging de euro in waarde omhoog.

Draghi zei ook dat hij erop blijft vertrouwen dat de inflatie zich op de middellange termijn richting de doelstelling van net geen 2 procent zal bewegen. Er spelen evenwel nog steeds allemaal economische onzekerheden. Daarom blijft het volgens de ECB-preses noodzakelijk een ,,geduldig, standvastig en prudent'' monetair beleid te voeren.

De koers van de euro steeg maandagmiddag tot 1,2322 dollar. Rond het middaguur was de Europese munt nog 1,2273 dollar waard. Draghi's woorden laten zien dat de ECB zich niet van zijn stuk heeft laten brengen door enkele tegenvallende macro-economische cijfers die recent naar buiten kwamen. Zo werd onlangs bekend dat de export en de industriële productie in Duitsland in februari een stevige dip lieten zien.

Stimuleringsmaatregelen

De ECB is nu al jaren bezig om met omvangrijke stimuleringsmaatregelen de economie en inflatie in de eurozone aan te jagen. Door dit beleid bevindt de rente zich bijvoorbeeld op een historisch laag niveau. Ook pompt de ECB maandelijks veel geld in de economie door het opkopen van miljarden aan schuldpapier.

In het jaarverslag zijn de gevolgen hiervan duidelijk te zien. Zo is de omvang van de gecombineerde balans van de ECB en de centrale banken van de eurolanden vorig jaar opgelopen tot bijna 4472 miljard euro, oftewel een kleine 4,5 biljoen euro. Eind 2016 ging het nog om afgerond 3,7 biljoen euro.

Inmiddels lijkt dit ruime monetaire beleid wel zijn langste tijd te hebben gehad. De ECB heeft zijn opkoopprogramma met ingang van dit jaar al flink teruggeschroefd. Kenners rekenen erop dat het programma na september verder wordt afgebouwd. Het ligt in de verwachting dat de ECB dan in de loop van volgend ook de rente voorzichtig weer wat kan gaan opschroeven.
1.457 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Fastned keldert op Damrak

09:15 De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend k... 6

  Indices

  AEX 562,26 -0,26%
  EUR/USD 1,1385 +0,15%
  Germany30^ 12.289,60 -0,41%
  Gold spot 1.404,71 +0,37%
  LDN100-24h 7.407,33 +0,50%
  NY-Nasdaq Composite 8.031,71 -0,24%
  US30# 26.745,16 +0,09%

  Stijgers

  Kendrion
  +4,82%
  AMG
  +2,86%
  Ordina
  +1,53%
  ASR Ne...
  +1,31%
  TomTom
  +1,28%

  Dalers

  Pharming
  -3,17%
  BAM
  -2,82%
  ING
  -2,17%
  BESI
  -2,02%
  Accell
  -1,69%

  Nieuws Forum Meer»

  (14)

  dasokwat op 24-jun-19 11:05
  (1)

  angst en hebzucht op 24-jun-19 11:04
  (2)

  Just lucky op 24-jun-19 11:01
  (17)

  UDTPPX op 24-jun-19 10:38
  (71)

  objectief op 24-jun-19 10:35

  Column Forum Meer»

  (33)

  handyman6 op 24-jun-19 10:43
  (7)

  Bonus aanbieding op 24-jun-19 10:38
  (16)

  Johannl op 24-jun-19 10:05
  (9)

  Now U See Me! op 24-jun-19 07:50
  (61)

  efreddy op 23-jun-19 22:44