Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Euro op hoogste niveau sinds 2014

Gepubliceerd op 12 jan 2018 om 10:12 | Views: 1.09

AMSTERDAM (AFN) - De euro won vrijdag stevig aan waarde ten opzichte van de dollar. Reden voor de opleving is onder meer het voorlopige akkoord dat in Duitsland werd gesloten over een coalitie tussen Duitse christendemocraten en sociaaldemocraten. Daarmee lijkt langzamerhand een einde te komen aan maanden van politieke onzekerheid in de grootste economie van de eurozone.

Ook de eerder vrijgegeven notulen van de decembervergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) gaven de euro een zetje. Volgens de documenten kan de centrale bank mogelijk eerder dan verwacht beslissen om de rentes te verhogen. De kans op een eerste rentestap aan het einde van het jaar wordt door bijna drie kwart van de kenners voorzien.

Tussentijds noteerde de eenheidsmunt een niveau van 1,2114 dollar, waarmee het op zijn hoogste stand stond ten opzichte van de dollar sinds december 2014.
voda
0
Valuta: dollar zakt verder weg
Euro blijft sterk dankzij Duits coalitie-akkoord.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar verzwakt maandag verder ten opzichte van de euro en andere belangrijke valuta. Dit constateert marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

"De gunstige cijfers over de consumentenprijzen in de Verenigde Staten zorgden vrijdag voor een korte opleving van de dollar, maar de munt moest kort daarna weer terrein prijsgeven ten opzichte van de euro vanwege hetaanhoudende optimisme over de bereikte coalitie tussen CDU/CSU en SPD in Duitsland, hoewel het nog wel even zal duren voordat daar een definitief regeerakkoord op tafel ligt", meende de marktanalist.

Koopman noemde het "ironisch" om te zien hoe de Amerikaanse munt verder verzwakt, ondanks de sterke economische ontwikkelingen en renteverhogingen in de VS.

De analist van Rabobank voorziet voor dit jaar nog een verdere stijging van de euro ten opzichte van de dollar, maar niet tot 1,30 zoals door ING voorziet. "Ik denk dat op 1,24 wel ongeveer de top zal liggen", zo voorziet hij.

"De dollar zal vandaag in ieder geval weinig steun ondervinden vanuit de VS, omdat daar de beurzen gesloten zijn vanwege Martin Luthter King Day", constateerde hij tot besluit.

Maandagochtend noteerde de euro/dollar 0,14 procent hoger op 1,2205. Daarmee noteert het muntpaar op het hoogste niveau in drie jaar tijd.

Het muntpaar euro/pond noteerde 0,10 procent lager op 0,8878 en de pond/dollar ging 0,12 procent hoger op 1,3745.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Euro op hoogste niveau in drie jaar

Gepubliceerd op 15 jan 2018 om 09:07 | Views: 736

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De waarde van de euro is maandagochtend gestegen naar zijn hoogste niveau in ruim drie jaar tijd. De munt was rond 08.30 uur ruim 1,22 dollar waard. Dat is bijna drie cent meer dan halverwege vorige week.

De euro maakte een sprongetje sinds president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank donderdag een toespraak gaf. Daarin leek hij geen directe aanleiding te geven voor bijvoorbeeld een snelle renteverhoging of iets anders om de eurokoers op te krikken. Investeerders lijken desalniettemin te gokken op een renteverhoging voor het einde van het jaar.

Draghi noemde de volledige afbouw van het Europese schuldenopkoopprogramma als voorwaarde voor een nieuwe rentestap. Dat einde wordt op zijn vroegst in september verwacht.

De dure euro is slecht nieuws voor bedrijven die het moeten hebben van de export van producten en diensten, zoals Unilever, Siemens en Volkswagen.
voda
0
Wall Street dicht
Martin Luther King Day.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street houdt maandag de deuren gesloten in verband met Martin Luther King Day.

De toonaangevende S&P 500 index won vrijdag nog 0,7 procent op 2.786,24 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent tot 25.803,19 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 0,7 procent in het groen op 7.261,06 punten.

De aandacht gaat maandag opnieuw uit naar de valutamarkten, waar de euro/dollar blijft stijgen. Met een koers van 1,2277 is de 1,23 nadrukkelijk in het vizier.
Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro rally gestopt na Duitse inflatiecijfers
Bitcoin zakt weg na maatregelen Zuid-Korea.

(ABM FN-Dow Jones) De euro daalde dinsdag licht ten opzichte van de dollar en lijkt daarmee zijn rally ten opzichte van de Amerikaanse munt te hebben gestaakt. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

"Het zijn vooral de tegenvallende inflatiecijfers uit Duitsland die dat veroorzaken. De inflatie blijft vooralsnog ver weg van de gewenste 2 procent", lichtte de valutahandelaar toe. De Duitse inflatie van 1,7 procent in december op jaarbasis was gelijk aan een voorlopig cijfer, maar in november steeg het consumentenprijspeil nog met 1,8 procent.

De valutahandelaar wees verder op de aanhoudende sterke yen ten opzichte van doller en euro, vanwege het positieve sentiment rond het handhaven van het monetaire beleid in Japan.

Maartens wees er verder op dat de bitcoin onder druk blijft staan, na de plannen van Zuid-Korea om de handel in cryptomunten aan banden te leggen.

De euro/dollar noteerde dinsdagochtend 0,1 procent lager op 1,2252, het pond/dollar-paar leverde ook bijna 0,1 procent in op 1,3788 en de dollar/yen stond 0,2 procent hoger op 110,7570. De bitcoin noteerde bijna 12 procent lager op 12.219,46 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar omlaag uit angst voor Amerikaanse shutdown
Toch verwachting dat oplossing wordt gevonden.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is gedaald aan het begin van de Europese handel door zorgen over een mogelijk gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse regering.

Volgens marktanalist Ron van der Does van IG kan het spannend worden als de Amerikaanse senaatsleden zich vanmiddag zullen buigen over het tussentijdse begrotingsvoorstel. Gisteren ging het Huis van Afgevaardigden akkoord met een verlenging tot 16 februari, maar de Senaat kon geen overeenstemming bereiken, waardoor de onderhandeling doorgaan. De deadline staat op 12.00 uur vannacht plaatselijke tijd.

"Vier republikeinse senaatsleden hebben aangegeven tegen te stemmen en dat betekent dat een akkoord afhankelijk is van 12 Democratische leden. Een moeilijke opgave", volgens Van der Does. De analist wees erop dat bij vergelijkbare eerdere situaties een sluiting van overheidsdiensten op het laatste moment voorkomen kon worden.

De euro/dollar noteerde op 1,2269, ten opzichte van 1,2239 rond het slot op Wall Street op donderdag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar houdt redelijk stand ondanks shutdown
Rabobank voorziet meer beweging voor de euro.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar houdt vooralsnog redelijk stand ten opzichte van andere valuta, ondanks de shutdown van Amerikaanse overheidsdiensten. Dit merkte marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandagochtend op tegen ABM Financial News.

"De financiële markten lijken zich vooralsnog niet heel zenuwachtig te maken over de gedeeltelijke overheids-shutdown, waarbij de nadruk vooralsnog ook ligt op gedeeltelijk", merkte de marktvorser op, die toevoegde dat het niet voor het eerst is dat dit fenomeen zich in de Verenigde Staten voordoet.

De analist merkte verder op dat de voortgang van de coalitiebesprekingen in Duitsland tussen CDU/CSU en SPD de sterke euro in stand houden. "Maar de euro zou later deze week wel weer eens in beweging kunnen komen, afhankelijk van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag en de toelichting daarbij", aldus Mevissen.

De analist verwacht weinig beweging rond de yen, als de Japanse centrale bank dinsdag zijn rentebesluit bekend zal maken. "Ik voorzie daar geen verandering in de rente en het huidige monetaire beleid", zo lichtte hij desgevraagd toe.

Maandagochtend noteerde de euro/dollar 0,14 procent hoger op 1,2239 verloor het euro/pond-paar 0,11 procent tot 0,8811 en stond de dollar/yen 0,09 procent hoger op 110,8760.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Euro stijgt in waarde na uitspraken Draghi

Gepubliceerd op 25 jan 2018 om 13:51 | Views: 3.088

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) is er nog steeds van overtuigd dat de inflatie in de eurozone door het economisch herstel op termijn naar het juiste niveau gaat bewegen. Dat heeft ECB-president Mario Draghi gezegd. Na zijn woorden kwam de waarde van de euro kortstondig boven de 1,25 dollar. Dat was sinds december 2014 niet meer voorgekomen.

De centralebankpresident benadrukte tegelijk dat de stimuleringsmaatregelen van de ECB voorlopig nodig blijven. Ook noemde hij het beweeglijke koersverloop van de euro van de laatste tijd ,,een bron van onzekerheid'', omdat het nog niet duidelijk is wat de gevolgen hiervan precies zijn voor de ontwikkeling van het prijspeil in Europa.

Kenners hadden hier echter op krachtigere kanttekeningen van Draghi gerekend, omdat de euro de laatste tijd al behoorlijk omhoog was gegaan. Dat kwam volgens de centrale bankier door de goede economische omstandigheden en uitspraken over de dollar ,,van iemand anders''.

Rentetarieven onveranderd

Draghi leek daarmee te verwijzen naar de Amerikaanse president Donald Trump, maar noemde diens naam niet. Hij haalde wel hard uit naar de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, die onlangs de waarde van de dollar omlaag praatte om daarmee het Amerikaanse bedrijfsleven te helpen.

Na uitlatingen van Draghi over de rente zakte de euro overigens weer wat in waarde ten opzichte van de dollar. Draghi onderstreepte dat een renteverhoging er dit jaar waarschijnlijk nog niet inzit. Voorlopig houdt de ECB de rentetarieven in de eurozone onveranderd op hun historisch lage niveaus. De herfinancieringsrente blijft daardoor 0 procent, wat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de centrale bank. De depositorente blijft min 0,4 procent, waardoor banken geld toeleggen op de middelen die ze bij de ECB stallen.

De ECB pompt via zijn inkoopprogramma nu nog altijd 30 miljard euro per maand in de economie van de eurozone. Vorig jaar ging het maandelijks om 60 miljard euro, maar in oktober werd besloten om het steunbeleid met ingang van 2018 flink terug te schroeven. Het opkoopprogramma duurt in ieder geval nog tot eind september, over de periode daarna moet nog een besluit worden genomen.
voda
0
Draghi weet euro niet naar beneden te praten
ECB doet vooralsnog weinig om stijging Europese munt in te dammen.

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank heeft donderdag gezegd dat de oplopende euro vooral het gevolg is van het herstel van de economie, maar hij wees ook op "opmerkingen van iemand buiten de ECB" als reden voor de recente stijging van de munt ten opzichte van de dollar. Dit bleek uit de toelichting op het rentebesluit.

Draghi refereerde daarmee vermoedelijk aan de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, die eerder deze week zei dat een zwakkere dollar goed is voor Amerika.

Volgens Draghi toonden diverse leden van de raad van bestuur van de ECB zich bezorgd over de opmerkingen van Amerika met betrekking tot de dollar en over de internationale betrekkingen in het algemeen. De voorzitter van ECB benadrukte evenwel dat wisselkoersen weliswaar van belang zijn voor de economische groei en de prijsstabiliteit in de eurozone, maar dat valuta-ontwikkelingen geen beleidsdoel vormen voor de centrale bank. Draghi erkende echter dat de recente volatiliteit van de euro "een bron van onzekerheid" is die nauwlettend in de gaten zal worden gehouden.

De opmerkingen van Draghi deden weinig om de euro in te dammen. De Europese munt noteerde donderdag voorafgaand aan het rentebesluit nog rond de 1,24 dollar en steeg tijdens de persconferentie tot boven de 1,25 en daarmee het hoogste niveau sinds eind 2014.

"De magie van het Draghi-effect lijkt dan toch te zijn uitgewerkt, of simpelweg overwonnen door de loeisterke economie van de eurozone die maar positief blijft verrassen", stelde marktanalist Bart Hordijk van Monex in een reactie op Draghi's persconferentie.

Valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO voegde toe: "op specifieke vragen over de sterke euro leek Draghi een duidelijke boodschap te vermijden. Financiële markten interpreteerden dit als dat de ECB niet bezorgd is over de sterke euro zolang economische groei sterk is", aldus Boele.

Weinig kans op renteverhoging dit jaar

Draghi legde in zijn toelichting vooral de nadruk op het sterke economische herstel en sprak het vertrouwen uit dat het huidige economische momentum ervoor moet zorgen dat de ECB op middellange termijn zijn inflatiedoel bereikt. Evenwel benadrukte de ECB-voorzitter dat er momenteel "nog geen overtuigende duurzame opwaartse inflatietrend" merkbaar is.

De ECB streeft naar een prijsstabiliteit van dichtbij maar net onder 2 procent. In december stegen de consumentenprijzen in de eurozone met 1,4 procent. De centrale bank verwacht dat de inflatie pas in 2020 uitkomt op 1,7 procent. Voor die tijd zal de inflatie schommelen rond de 1,4 en 1,5 procent.

Volgens beleggingsstrateeg James Athey van Aberdeen Standard Investments heeft de ECB wat meer vertrouwen in de ontwikkeling van de inflatie en houdt men vast aan de positieve groeiverwachtingen voor de eurozone.

Hoewel de data positief zijn, verwacht Draghi niet dat de rente dit jaar al wordt verhoogd. "Weinig kans", zei hij daarover.

Nog geen discussie over aanpassen forward guidance

Marktkenners rekenen erop dat de ECB later dit jaar meer duidelijkheid zal geven over de toekomst van het rente- en opkoopbeleid, door zijn forward guidance aan te passen. Donderdag herhaalde de centrale bank nog de eerder afgegeven forward guidance.

De ECB benadrukte daarmee dat de rentes "langere tijd, tot ruim na de periode van de netto activa-aankopen, op het huidige niveau zullen blijven."

De maandelijkse obligatie-opkopen lopen zeker tot en met september "of zo nodig langer" totdat de ECB bewijs ziet van "een aanhoudende verandering in het beloop van de inflatie in overeenstemming met zijn inflatiedoelstelling", aldus de centrale bank. Ook werd opnieuw herhaald dat het opkoopprogramma qua omvang en/of duur uitgebreid kan worden wanneer de omstandigheden minder gunstig worden.

Draghi zei in zijn toelichting dat de raad van bestuur van de ECB nog niet begonnen is met een discussie over een eventuele aanpassing van de forward guidance. Ook stelde hij dat de markt de recent verschenen notulen van de decembervergadering van de ECB wellicht niet juist had geïnterpreteerd. Marktvolgers vatten die notulen op als een mogelijke aanwijzing dat de ECB de forward guidance snel aan zou passen.

Econoom Marchel Alexandrovich van Jefferies rekent erop dat de robuuste economie de ECB in staat zal stellen om de economische ramingen bij de volgende vergadering in maart opwaarts bij te stellen. "Die kunnen dan gebruikt worden om een aanpassing van de forward guidance op het gebied van QE te rechtvaardigen", aldus de marktvorser.

De ECB hield het monetaire beleid donderdag zoals verwacht ongemoeid. Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent.

Sinds begin deze maand koopt de centrale bank maandelijks voor 30 miljard euro aan obligaties op en dat tot zeker september 2018.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar onverminderd zwak
Verdere stijging van euro voor nu niet voorzien door Saxo Bank.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft tegen vrijwel alle grote munten zwak, maar een verdere doorbraak van de euro lijkt op korte termijn niet waarschijnlijk. Dit stelde valuta-expert Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegenover ABM Financial News.

"Hoewel de markten lijken uit te gaan van een verdere stijging van de euro ten opzichte van de dollar naar 1,30 of 1,35, lijkt voor de korte termijn evenwel de bovenkant van de bandbreedte te zijn bereikt", aldus Jongbloed. De valuta-expert verwacht dat de euro later dit kwartaal verder zal oplopen, maar dat er voor nu een pas op de plaats zal worden gemaakt rond de huidige niveaus.

Donderdag liep de Europese munt nog enigszins op in aanloop naar de speech van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. Tijdens zijn toespraak bereikte de euro/dollar zelfs een niveau van ruim 1,25.

In de avond zorgde de Amerikaanse president Donald Trump bij zijn aankomst in Davos voor wat opschudding door te melden dat hij een sterke dollar wil zien, zo merkte marktanalist Ron van der Does van IG Markets op. "Dat stond haaks op uitlatingen van een dag eerder gedaan door Minister van Financiën Steven Mnuchin, die juist meldde dat een zwakkere dollar vanuit een handelsperspectief gunstig voor de Verenigde Staten is", aldus Van der Does. "Trump merkte op dat de markt de woorden van Mnuchin verkeerd hadden geïnterpreteerd."

Mario Draghi verwees in zijn speech naar de uitspraak van Mnuchin door te zeggen dat sommige partijen zich niet aan eerder gemaakte afspraken houden. Hij doelde daarmee op het verbaal omlaag praten van de eigen munt.

De opmerking van Trump, gemaakt tijdens een interview met CNBC, zorgde volgens Van der Does ervoor dat euro/dollar in een zeer kort tijdsbestek terugviel naar 1,2370 om vervolgens licht te herstellen en op 1,2410 de dag uit te gaan.

Vrijdagochtend trok de euro weer verder aan tot 1,2456, zo stelde Jongbloed. De valutadeskundige van Saxo Bank merkte op dat in Europa de rentes langzaam stijgen, maar dat deze in de Verenigde Staten afzwakken. "Dit heeft een effect op de huidige dollarkoers", aldus Jongbloed.

De valutadeskundige kijkt voor vrijdag nog uit naar voorlopige groeicijfers uit de Verenigde Staten en naar de ontwikkelingen tijdens het World Economic Forum in Davos, waar Trump ook vandaag zal spreken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Rabobank ziet euro naar 1,28 dollar stijgen
Koersdoel opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank denkt dat de euro/dollar verder kan stijgen naar de 1,28, maar op korte termijn zal de 1,25 niet worden doorbroken. Dit bleek vrijdag uit een rapport van valutaspecialist Jane Foley, die eerder het koersdoel voor het muntpaar op 1,24 had staan.

De recente stijging van de euro/dollar werd volgens Foley veroorzaakt door zowel sterkte van de euro als zwakte van de dollar. Wat betreft de euro wees de analist op de sterker dan verwachte economische data die in het afgelopen jaar uit Duitsland kwam. Vervolgens bleek dat niet alleen de Duitse economie het goed doet in de eurozone, maar de gehele muntunie. Tegenwind uit politieke hoek bleef bovendien achterwege, stelde Rabobank.

De dollar werd vooral gedrukt door de aanhoudend zwakke inflatie in Amerika. In de laatste maanden van 2017 herstelde de greenback, als gevolg van de verlaging van de belastingen door de regering onder leiding van Donald Trump. Dit duurde echter niet lang, volgens Foley, omdat er ook twijfel bestond of de lagere belastingen wel tot hogere lonen zullen leiden.

Ondanks dat Foley het koersdoel voor de wisselkoers heeft verhoogd, verwacht de valutakenner dat in de komende weken een daling goed mogelijk is. De wisselkoers zal volgens Foley moeite krijgen om de 1,25 te doorbreken op de korte termijn, zich baserend op technische analyse. Het belooft een periode van "consolidatie of terugval te worden", denkt de analist.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: focus deze week vooral op Amerikaans banenrapport en loongroei
Woensdag rentebesluit Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten wordt deze week vooral uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport op vrijdag, terwijl woensdag ook het rentebesluit van de Federal Reserve staat geagendeerd. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Maandag is de macro-economische agenda beperkt gevuld, maar verschijnen in de middag wel de persoonlijke inkomens en uitgaven. "De zogenoemde pci deflator is belangrijk voor de Fed, helemaal voor wat betreft de kerninflatie", zei Mevissen.

Deze week kijkt Mevissen vooruit naar het rentebesluit woensdag, dat het laatste onder leiding van Janet Yellen is. "Maar het belangrijkste is deze week het banenrapport op vrijdag en de meeste aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de lonen, wat ontzettend belangrijk is", zei Mevissen. De markt rekent voor januari op een banengroei van circa 183.000. Vorige maand kwamen er 148.000 banen bij.

Rabobank verhoogde afgelopen vrijdag in een rapport zijn verwachting voor de euro/dollar en denkt dat de wisselkoers verder kan stijgen naar 1,28, terwijl eerder op 1,24 werd gerekend. Op de korte termijn voorziet Rabobank echter consolidatie en denkt dat de wisselkoers moeite zal hebben om de 1,25 te doorbreken.

Maandag rond de opening van de aandelenmarkten noteerde de euro/dollar op 1,2401.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar in trek na oplopende Amerikaanse rente
Euro afhankelijk van groei- en inflatiedata.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is dinsdag verder opgelopen ten opzichte van de euro, in afwachting van een aantal macro-economische cijfers en de eerste State Of The Union van de Amerikaanse president Donald Trump.

De greenback was maandag al gewild terwijl de Amerikaanse obligatierentes opliepen en de aandelenmarkten daardoor onder druk stonden. "Het sentiment is plotseling gekeerd en beleggers realiseren zich dat met de oplopende rentes in de Verenigde

Staten er een serieus alternatief voor aandelen zich aanbiedt", aldus marktanalist Ron van der Does van IG."Tel daarbij de belangrijke macro-economische cijfers bij op, alsmede The State of the Union vannacht, de Fed vergadering morgenavond, en het banenrapport op vrijdag en het is niet vreemd dat beleggers eieren voor hun geld kiezen en winsten verzilveren."

Voor de euro tellen dinsdag groeicijfers uit de eurozone en inflatiedata uit Duitsland. "Hoewel een sterkere dollar de euro sowieso onder druk zet, zullen beleggers vooral letten op de groeicijfers uit de eurozone", volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. Hij rekent erop dat het economisch momentum in de eurozone iets aan stoom heeft verloren in het vierde kwartaal.

Volgens analisten van ADS Securities is het Duitse inflatierapport dat dinsdagmiddag verschijnt mogelijk nog belangrijker. "Er is een grote kans dat de Duitse inflatie zwakker is dan vorige keer en elk positief effect van de groeicijfers uit de eurozone op de euro kan daardoor teniet worden gedaan."

Mochten zowel de groeicijfers als de inflatiedata inderdaad tegenvallen, dan is niet uitgesloten dat de euro weer door de grens van 1,23 dollar zakt. Eind vorige week verhandelde het muntpaar euro/dollar nog boven de 1,25.

Voor de greenback telt dinsdag het consumentenvertrouwen zoals The Conference Board dat meet en de State Of The Union van president Trump, verwachten de economen van ADS. "De vertrouwenscijfers komen vermoedelijk beter uit dan verwacht en de Amerikaanse president zal naar verwachting een infrastructuurplan van 1 biljoen dollar bekendmaken, waarmee de Amerikaanse economie een boost krijgt."

Kijkend naar andere valuta, stond het Britse pond dinsdag onder druk ten opzichte van de euro en de dollar. Een Brits overheidsrapport schetste een aantal scenario's voor de impact van Brexit op de economie van het Verenigd Koninkrijk en die waren in alle gevallen negatief voor de groei, meldde BuzzFeed, dat het rapport inzag.

De euro noteerde dinsdagochtend 0,2 procent lager op 1,2353 dollar. Ten opzichte van de Europese munt verloor het pond 0,3 procent op 0,8826 en versus de dollar daalde de Britse munt zelfs 0,5 procent op 1,4001.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro stabiel na rentebesluit Fed
Fed ziet inflatie stijgen richting 2 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De euro zakte donderdagochtend even terug onder 1,24 dollar, maar na de opening van aandelenbeurzen en publicatie van de inkoopmanagersindex voor de industrie noteerde de munt weer boven dat niveau

"Dat was een belangrijk cijfer", zei valuta-analist Paul Erdmann van Ebury over de inkoopmanagersindex voor de eurozone tegen ABM Financial News. Later op de dag volgt het vergelijkbare cijfer voor de Amerikaanse industrie van zowel ISM als Markit en vrijdag het Amerikaanse banenrapport. Een banenrapport kan de dollar laten herstellen ten opzichte van de euro, denkt Erdmann.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone daalde van 60,6 in december naar 59,6 in januari. In december werd nog de hoogste indexstand gemeten sinds Markit in 1997 is begonnen met het bijhouden van de data.

Op monetair gebied meldde de beleidscommissie van de Federal Reserve woensdag dat de inflatie naar verwachting dit jaar oploopt tot 1,9 procent en naar 2 procent in de twee jaar daarna.

Dit signaal werd opgevat als een teken van vertrouwen, met winst op Wall Street na een grote verkoopgolf op de wereldwijde aandelenmarkten in de voorgaande dagen, volgens Naeem Aslam van Think Markets.

Volgens Erdmann blijven er zorgen bij de Fed dat het niveau van 2 procent inflatie niet wordt gehaald, zei hij donderdag.

Belangrijk voor de valutamarkt in de nabije toekomst wordt de inhuldiging van Jerome Powell als opvolger van voorzitter Janet Yellen op 5 februari. De Fed-voorzitster maakte het bij de laatste vergadering onder haar leiding duidelijk dat de Amerikaanse economie rijp is voor meer renteverhogingen. Deze 'hawkish exit' betekent dat Powell zijn voorzitterschap zal beginnen met een renteverhoging in maart, stelde Aslam.

De kans dat de Fed de rente volgende maand verhoogt, wordt door de markt zeer hoog ingeschat, op meer dan 90 procent, zei Erdmann.

De eurodollar stond donderdagochtend op 1,2432, licht hoger dan de 1,2416 bij het slot op Wall Street woensdagavond. De euro stond op 0,8726 Britse pond en de dollar was 109,52 Japanse yen waard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: alleen Fed kan oplopende euro halt toeroepen
Banenrapport brengt weinig beweging denkt Saxo.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar handelt vrijdag rond de 1,25 en de trend is opwaarts. Dit concludeerde handelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

"Buy on the dips", is volgens Jongbloed momenteel het adagium onder beleggers. "Elke beweging naar beneden wordt gekocht."

Voor vandaag kijkt de markt vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport. Jongbloed denkt evenwel niet dat het rapport voor veel beweging zal zorgen. Alleen bij heel goede cijfers kan er volgens de handelaar wat rugwind komen voor de dollar.

In de ogen van Jongbloed is het louter de Federal Reserve die de daling van de dollar kan stoppen, maar daarvoor moet inkomend voorzitter Jerome Powell van de Fed in maart de rente niet met 0,25 procentpunt, maar met bijvoorbeeld 0,50 procentpunt verhogen. Dat zal de markt volgens de handelaar met de neus op de feiten drukken. Inmiddels rekent de markt al op 4 renteverhogingen in 2018, waar dit er eerder nog 3 waren.

"De Fed loopt achter de markt aan", meent Jongbloed. De rente had, kijkend naar de Amerikaanse economie, volgens de handelaar "al veel hoger" moeten zijn.

De Europese Centrale Bank is volgens Saxo machteloos. "Wat kunnen ze doen", aldus Jongbloed. Vroeg of laat moet de rente in Europa omhoog, dat weet de centrale bank en dat weet de markt. Beleggers kopen daarom nu al euro's, in afwachting van een verder verkrappend beleid van de ECB, concludeerde Saxo.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: meer ruimte voor stijging dollar tegenover euro
Beurzen wereldwijd onderuit.

(ABM FN-Dow Jones)Hoewel de dollar na het sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag al aan kracht heeft gewonnen ten opzichte van de euro, is er nog meer ruimte voor de greenback om te stijgen. Dit zei valutaspecialist Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

Het sterke Amerikaanse banenrapport en de daaruit voortvloeiende verwachting dat de inflatie verder zal oplopen, heeft er volgens de valutaspecialist inmiddels toe geleid dat de markt verwacht dat de Federal Reserve de rente dit jaar vier keer zal verhogen. Daarbij houdt de markt nauwgezet de stijgende tienjaarsrente in de gaten.

Daarnaast wijst Maartens op het commentaar van ECB-voorzitter Mario Draghi dat de inflatie weliswaar oploopt, maar dat de Europese Centrale Bank zich nog steeds zorgen maakt over de sterke euro, wat volgens hem suggereert dat er nog steeds ruimte is voor de dollar om verder te stijgen ten opzichte van de euro. "Nieuwe tegenwind heeft de kop opgestoken na de recente volatiliteit in de wisselkoers en de gevolgen hiervan voor de [inflatie]verwachtingen op de middellange termijn zouden nauwlettend in de gaten gehouden moeten worden", stelde Draghi maandagavond.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,2390, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen en het Britse pond achtereenvolgens 0,1 procent steeg en 0,3 procent steeg. De dollar noteerde tegenover de yen 0,1 procent lager op 109,02 en noteerde ten opzichte van het pond 0,1 procent hoger op 0,7167.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: versterking euro-dollar-paar in verschiet
Focus op plannen president Trump.

(ABM FN-Dow Jones)De focus op de valutamarkten zal maandag met name uitgaan naar de presentatie van de infrastructurele plannen van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn budgetvoorstellen voor 2019. Dit zei analist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

"De markt wordt steeds pessimistischer in zijn oordeel of Trump in de toekomst zijn begroting sluitend kan krijgen", aldus Mevissen. "Daarnaast is er scepsis over zijn infrastructurele plannen", vervolgde de analist. "Trump wil 1500 miljard dollar in de infrastructuur steken, maar heeft zelf slechts 200 miljard vrijgemaakt in zijn budget. De rest zou van lokale overheden en de private sector moeten komen. De kans dat op teleurstelling is aanwezig", aldus Mevissen.

Daarnaast voorziet de analist dat de vlucht naar 'veilige havens' als de Japanse yen zal aanhouden, waardoor de Japanse munt verder zal stijgen ten opzichte van de euro en de dollar.

Op macro-economisch vlak is het komende week vrij rustig. Voorlopige economische groeicijfers kunnen op aandacht van de markt rekenen, hoewel de analist de kans vrij klein inschat dat daar verrassingen uitkomen.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,2269, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent lager noteerde op 133,13 en tegenover het Britse pond 0,1 procent steeg tot 0,8872. De dollar verloor ten opzichte van de yen 0,3 procent tot 108,53, terwijl de greenback ten opzichte van het pond vlak noteerde op 0,7232.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar minder in trek door herstel aandelenmarkten
Inflatiecijfers op de rol.

(ABM FN-Dow Jones)Door het recente herstel van de financiële markten is de dollar als veilige haven minder in trek. Dit concludeerde valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

Dinsdagochtend zakte de dollar weer wat weg, zo constateerde Maartens. Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,2320. "Doordat de rust weer wat is teruggekeerd op de financiële markten, is de dollar als veilige haven minder in trek."

In de Aziatische handel vanochtend verloor de dollar verder terrein, zo merkte ook marktanalist Ron van der Does van IG Markets op. Vooralsnog is er volgens Van der Does weinig richting.

Maartens kijkt voor dinsdag uit naar de Britse inflatiecijfers over januari en voor woensdag naar de Amerikaanse inflatie. Dit kan volgens de handelaar voor beweging zorgen op de valutamarkten. De euro koerste ten opzichte van het Britse pond sterling fractioneel hoger op 0,8890.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar omlaag
Zuid-Afrikaanse president Zuma treedt af.

(ABM FN-Dow Jones)Op de valutamarkten is de Amerikaanse dollar verder gedaald, na de inflatiecijfers uit Amerika een dag eerder, terwijl er ook aandacht is voor het aftreden van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma. Dit zei aluta-analist Paul Erdmann van Ebury.

De dollar daalde woensdagmiddag nadat bleek dat de inflatie in Amerika sneller dan verwacht was opgelopen. In eerste instantie ging de Amerikaanse munt omhoog toen uit de data naar voren kwam dat de consumentenprijzen in januari op jaarbasis met 2,1 procent waren toegenomen. Later maakte de dollar echter een omgekeerde beweging. Er was gerekend door economen op een prijsstijging van 1,9 procent.

Erdmann wees erop dat de dollar afgelopen nacht verder is gedaald. De euro/dollar noteerde op 1,2493 ten opzichte van 1,2461 rond het slot van Wall Street op woensdag.

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is na intense druk uiteindelijk afgetreden. Zuma was negen jaar president en zijn regeerperiode wordt niet als positief gezien voor de economie van Zuid-Afrika. De rand won op het aftreden van de president aan kracht tegenover de dollar.

Verder gaat de aandacht vandaag uit naar een aantal macro-economische cijfers, zoals de Amerikaanse steunaanvragen, en speeches van bestuurders van de Europese Centrale Bank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street poetst eerdere minnen weg

23 okt De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten de handel uitgegaan, na eerder in de min te... 4

  Indices

  AEX 575,97 -0,08%
  EUR/USD 1,1130 +0,04%
  Germany30^ 12.818,80 +0,16%
  Gold spot 1.491,64 -0,03%
  LDN100-24h 7.272,93 +1,45%
  NY-Nasdaq Composite 8.119,79 +0,19%
  US30# 26.848,76 +0,07%

  Stijgers

  Akzo N...
  +1,99%
  IMCD
  +1,97%
  RANDST...
  +1,93%
  Alfen ...
  +1,81%
  Arcelo...
  +1,76%

  Dalers

  Brunel
  -22,98%
  TomTom
  -5,18%
  Heineken
  -3,14%
  Basic-Fit
  -2,33%
  B&S Gr...
  -1,95%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  noos op 24-okt-19 01:58
  (4)

  RodolfoBoxo op 24-okt-19 00:17
  (1)

  Vive tu vida positivamente op 23-okt-19 23:49
  (2)

  Gnos op 23-okt-19 23:28
  (2)

  turpeklitser op 23-okt-19 22:05

  Column Forum Meer»

  (279)

  Call me Put op 23-okt-19 23:49
  (8)

  Andy5 op 23-okt-19 23:27
  (9)

  PaultW op 23-okt-19 21:00
  (3)

  Snugger op 23-okt-19 20:26
  (3)

  P_kaas op 23-okt-19 15:42