Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.455 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: iets meer rust voor de euro

Enerverende week in verschiet.

(ABM FN-Dow Jones) Na druk op de euro vorige week volgend op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank ligt de Europese munt er maandagochtend iets rustiger bij. Dit zei valuta-analist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

De valuta-analist spreekt van een drukke week, waarbij de focus uit zal gaan naar het rentebesluit van de Federal Reserve komende woensdag, het Amerikaans banenrapport aanstaande vrijdag en de nieuwsontwikkeling over de opvolging van Federal Reseve-voorzitter Janet Yellen.

Wat het rentebesluit van de Federal Reserve betreft wordt er volgens de analist niet veel verwacht op wat extra verwachtingen na over een mogelijke renteverhoging in december. Na publicatie van het besluit volgt deze keer geen persconferentie.

Er zal volgens de analist meer aandacht zijn voor de mogelijke opvolger van Fed-voorzitter Janet Yellen. "De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven meer inzicht te geven in de benoeming voor zijn vertrek naar Azië. Op drie november vertrekt hij, dus deze week kunnen we meer nieuws voorzien", aldus Koopman. Volgens de analist worden er nu twee kandidaten genoemd. "Jerome Powell, die als gematigd bekend staat, en Taylor, de als meer als meer hawkish wordt beschouwd", aldus Koopman.

Tot slot kijkt de markt uit naar het Amerikaans banenrapport, dat op vrijdag staat geagendeerd. Koopman wijst op de vrij slechte data van vorige maand, vanwege het negatieve effect van de recente orkanen in de Verenigde Staten. "Er worden over oktober dan ook vrij sterke data verwacht", aldus Koopman.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1626, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,2 procent steeg tot 132,20. De euro verloor ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent tot 0,8832, terwijl de dollar tegenover de Britse munt 0,3 procent daalde tot 0,7598. Het Britse pond steeg ten opzichte van de yen met 0,1 procent tot 149,32.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: financiele markten positief over Fed

Marktvolgers in afwachting van Britse rentebesluit.

(ABM FN-Dow Jones) De financiële markten reageren positief op het rentebesluit van woensdag en de korte schriftelijke toelichting daarop door de Federal Reserve en de markten zijn nu vooral in afwachting van het rentebesluit van de Bank of England later op donderdag. Dat zei valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

"Verder wordt verwacht dat president Donald Trump vandaag bekend zal maken dat Jerome Powell de opvolger wordt van Janet Yellen als voorzitter van de Federal Reserve en dat hij het beleid van Yellen in grote lijnen zal voortzetten. Dat wordt door de markten als geruststellend ervaren", voegde Erdmann toe.

De valuta-expert ziet de laatste dagen weinig beweging in de koersen van de euro en de dollar. "In beide economische zones is er nog steeds weinig beweging te krijgen in de inflatie en dat is een probleem. Dat in anders in het Verenigd Koninkrijk, waar de verwachte renteverhoging met een kwart procent een versterking van het wat zwakke Britse pond kan geven." Volgens Erdmann verwacht 90 procent van de betrokken marktvolgers vandaag inderdaad een Britse renteverhoging met 0,25 procent.

De valutahandelaar ziet voor vrijdag het officiële Amerikaanse banenrapport over oktober van het ministerie van Arbeid als belangrijkste macro-economische cijfer, dat de dollar weer in beweging zou kunnen zetten. "Er wordt een banengroei van 233.000 verwacht", lichtte hij toe. Afgelopen maand steeg het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 235.000 stuks, aldus cijfers van loonstrookjesverwerker ADP op woensdag. Er was gerekend op een banengroei van rond de 190.000.

De euro/dollar noteerde donderdagochtend op 1,1639, terwijl de euro/pond op 0,8783 van de hand ging en de pond/dollar op 1,3249 stond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro wint aan kracht

Onzekerheden zorgen voor afzwakking dollar en pond.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft de laatste dagen wat aan kracht gewonnen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en het Britse pond. Daarbij spelen onzekerheden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een rol, constateerde markteconoom Stefan Koopman van Rabobank vrijdag.

"De Amerikaanse Senaat is donderdag met een eigen voorstel voor een belastingplan gekomen. Dat lijkt weliswaar in grote lijnen op het plan van de regering Trump, maar wijkt op een belangrijk punt af, want in het senaatsplan wordt de verlaging van de winstbelasting doorgeschoven van 2018 naar 2019. Dat wordt door de financiële markten als negatief ervaren", zo lichtte hij toe.

Voor het Britse pond is nu vooral de herstart van de Brexit-besprekingen op donderdag van belang, meent Koopman. "Beide partijen proberen tot elkaar te komen, maar er is daarbij nog steeds geen zicht op een doorbraak", aldus de econoom, die toevoegde dat op de achtergrond de regeringsleiders Merkel en Macron van Duitsland en Frankrijk druk uitoefenen om snel tot een transitie-overeenkomst te komen, als voorportaal van een handelsakkoord.

"Het zou voor de financiële markten mooi zijn als dat transitie-akkoord er in december komt, maar tot het zover is, blijft de onzekerheid overheersen en dat raakt de positie van het pond", aldus Koopman.

Vrijdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1637, euro/pond op 0,8853 en pond/dollar op 1,3142.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar onder druk

Focus op Brexit-onderhandelingen.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkt domineren dinsdag de Brexit-onderhandelingen, terwijl de dollar tegenover de euro onder druk staat. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

"De dollar flirt met het 1,17-niveau en zal daar vandaag waarschijnlijk overheen gaan", aldus de valutahandelaar.

Daarnaast kijkt de markt voor richting naar een reeks macro-publicaties, waaronder Europese inflatie- en economische groeicijfers, de Duitse ZEW-index en Amerikaanse producentenprijzen.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1693, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,3 procent hoger noteerde op 0,892. De dollar steeg ten opzichte van de Britse munt met 0,1 procent tot 0,7628. De euro noteerde tegenover de Japanse yen 0,3 procent hoger op 132,94, terwijl de dollar ten opzichte van de yen 0,1 procent won tot 113,70.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: druk op euro na mislukte coalitiebesprekingen Duitsland

Zwaartepunt volgens Rabobank deze week op notulen Fed en Duitse Ifo.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt wordt maandag gedomineerd door het mislukken van de coalitiebesprekingen in Duitsland, resulterend in druk op de euro. Dit zei analist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

Wat de analist betreft liggen er voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel drie opties op tafel: toch een coalitie met de SPD, nieuwe verkiezingen uitschrijven of een minderheidskabinet. Ongeacht de uitkomst zal dit proces volgens Mevissen waarschijnlijk niet heel snel verlopen en kan waarschijnlijk pas in januari echt vaart gemaakt worden. Een "halve optie", waarbij de kans op slagen heel klein is, is volgens Mevissen een voortzetting van de zojuist mislukte coalitiebesprekingen.

Op macro-economisch vlak licht het zwaartepunt wat Mevissen betreft komende woensdag bij de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve en op vrijdag met de publicatie van de Ifo-index over het ondernemersvertrouwen in Duitsland.

De euro noteerde maandagochtend 0,1 procent lager op 1,1784, terwijl de euro tegenover het Britse pond 0,3 procent inleverde tot 0,8894. De dollar verloor ten opzichte van het pond 0,2 procent tot 0,7552. De euro verliest ten opzichte van de yen 0,1 procent 132,04, terwijl de dollar vlak noteerde tegenover de Japanse munt op 112,09.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro stabiliseert

Weinig beweging verwacht in rustige handelsweek.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft zich dinsdag ten opzichte van de dollar behoorlijk gestabiliseerd, na een behoorlijk volatiele dag op maandag in verband met het afbreken van de Duitse coalitiebesprekingen.

"We zien de euro/dollar rond de 1,1750 blijven bewegen en dat is eigenlijk ook wel terecht. We moeten het probleem van de regeringsvorming in Duitsland ook niet groter maken dan het is", zei valuta-analist Stefan Koopman van Rabobank.

De marktvorser voorziet voor de rest van de week ook weinig gelegenheden, die de valutamarkten in beweging kunnen zetten. "Het is natuurlijk voor veel markten een korte week in verband met een gesloten Wall Street vanwege Thanksgiving op donderdag en aansluitend een verkorte handelsdag op vrijdag", lichtte hij toe.

"Vanmiddag krijgen we nog de Amerikaanse huizenverkopen in oktober, maar over het algemeen reageren de valutamarkten daar nauwelijks op", aldus Koopman.

De enige onzekere factor die Koopman voorziet, zijn de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve op woensdag. "De renteverhoging in december staat eigenlijk wel vast, maar ik ben benieuwd of de Fed meer inzicht kan geven in de verwachtingen voor 2018", zei hij. "Het probleem is dat er binnen de Fed momenteel veel wisselingen van de wacht plaatsvinden en dat daar ook nog vacatures zijn. Dat maakt de zaken op dit moment moeilijk voorspelbaar", aldus de valutaspecialist.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
olieprijs hoger gesloten

OPEC-bijeenkomst en aanvoeronderbrekingen domineren oliemarkt.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag hoger gesloten in aanloop naar Thanksgiving Day en de OPEC-bijeenkomst, waarbij gesproken zal worden over een mogelijke verlenging van de productiebeperkingen.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag gesloten in verband met Thanksgiving Day. De olieprijs kreeg tevens een kleine boost van de gedeeltelijke sluiting van TransCanada's Keystone-pijplijn na een olielek vorige week, zeiden analisten.

"De olieprijs beweegt nog steeds binnen de bandbreedte van vorige week. De markt ziet zich geconfronteerd met de Tanksgiving-vakantie en een aantal verstoringen in de toevoer, wat ondersteuning biedt", zei marktanalist Oliver Jakob van Petromatrix.

Marktparticipanten zijn met name in afwachting van de uitkomst van de OPEC-bijeenkomst op 30 november, waar de OPEC-lidstaten en andere producenten, waaronder Rusland, spreken over een verlenging van het productieverlagingsakkoord. De huidige overeenkomst loopt in maart 2018 af. De markt hoopt op een verlenging van het akkoord tot 2018.

Terwijl Saoedi Arabië heeft gezegd het akkoord te willen verlengen, zijn investeerders minder zeker van de inzet van Rusland.

De Russische minister van Energie Alexander Novak voerde dinsdag gesprekken met Russische oliemaatschappijen over de mogelijke verlenging van het akkoord.

In afwachting van de bijeenkomst hebben investeerders hun long-posities in WTI verhoogd met 32.000 tot 372.000 contracten in de week eindigend op 14 november, rond het recordniveau van februari 2017.

Sommige analisten waarschuwen ervoor dat de bijeenkomst kan resulteren in een verrassend resultaat.

"We denken dat er enig gevaar bestaat voor een teleurstelling op de korte termijn. De markt rekent op een definitieve en sluitende deal, terwijl de kans op een teleurstelling meer waarschijnlijk lijkt dan een positieve verrassing", aldus analisten van Standard Chartered Bank.

De januari-future op een vat West Texas Intermediate steeg dinsdag 0,41 dollar, ofwel 0,7 procent, tot 56,83 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: mogelijk beweging in dollar na notulen Fed

Volle macro-agenda vanwege Thanksgiving.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar kan later vandaag mogelijk in beweging komen ten opzichte van andere valuta na de publicatie van de notulen van de laatste monetaire vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve en een reeks naar voren gehaalde Amerikaanse macro-economische cijfers.

Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag desgevraagd aan ABM Financial News.

"De mededelingen in de Fed-notulen over de waarschijnlijkheid van een renteverhoging in december en over de vooruitzichten voor 2018 kunnen de dollar al dan niet in beweging zetten. Als er een duidelijke aanwijzing komt voor een renteverhoging in december, dan kan dat de dollar versterken", meldde de valuta-analist.

Boele merkte verder op dat er in de Verenigde Staten woensdag nog een reeks an naar voren gehaalde macrocijfers volgen in verband met de viering van Thanksgiving op donderdag. En daarnaast kan ook de reguliere wekelijkse rapportage over de Amerikaanse olievoorraden ook nog van invloed zijn van de positie van de dollar.

"Verder zal vandaag de Britse minister van financiën Philip Hammond en het Britse parlement hun budgetbesprekingen voeren, wat ook weer van invloed kan zijn op de koers van het pond", aldus Boele, die er daarbij op wees dat het pond de laatste dagen zich behoorlijk sterk toonde ten opzichte van andere belangrijke valuta. Ze merkte daarbij op dat in die budgetbesprekingen de Brexit en de daarmee gepaard gaande financiële consequenties ook van invloed zullen zijn.

"En verder kan de ontwikkeling van de huidige politieke patstelling in de Duitse regeringsvorming de euro al dan niet in beweging zetten", merkte de valutaspecialist nog op.

De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,1768, de euro/pond stond op 0,8884 en de pond/dollar tikte 1,3248 aan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar en pond onder druk

Focus op Europese inkoopmanagersindexen.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten kijken donderdag met name naar de dollar en het Britse pond. Dit concludeerde valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury tegen ABM Financial News.

Zwakte van de dollar is het resultaat van tegenvallende macro-publicaties in de Verenigde Staten, aldus Erdmann. Met name data over de vraag naar duurzame goederen vielen tegen. In oktober daalde de vraag met 1,2 procent, terwijl gerekend werd op een stijging met 0,7 procent. De wekelijkse steunaanvragen en een cijfer over het consumentenvertrouwen vielen niet ver van de verwachtingen uit.

Het Britse pond kwam onder druk te staan, nadat Londen de economische groeiverwachtingen in het Verenigd Koninkrijk tot 2021 neerwaarts bijstelde, "onder andere vanwege de mogelijke effecten van de Brexit", aldus Erdmann.

De valutahandelaar kijkt donderdag met name uit naar de reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindexen die staan geagendeerd.

De euro noteerde donderdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,1832, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond en de Japanse yen respectievelijk 0,2 procent steeg tot 0,8887 en vlak noteerde op 131,53. De dollar noteerde ten opzichte van het pond 0,1 procent hoger op 0,7511, terwijl de greenback tegenover de yen 0,1 procent verloor tot 111,17.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: voldoende reuring

Monex kijkt naar pond en dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten is vandaag, in tegenstelling tot de aandelenmarkten, wel voldoende te doen. Dit stelde valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europa dinsdag tegen ABM Financial News.

Het Britse pond moet volgens Weller goed in de gaten gehouden worden, nadat maandag nog geen akkoord werd bereikt tussen Brussel en Londen. "Er lijkt overeenstemming over de bailout, maar over de Ierse grens en de burgerrechten is dit nog niet het geval", benadrukte Weller.

Het muntpaar pond/euro handelde dinsdagochtend rond de 1,13. Monex ziet voor de korte termijn "nog veel onzekerheid" en verwacht dat de koers naar beneden kan richting de 1,11 of zelfs 1,10.

"Voor de lange termijn zien we dat het pond ondergewaardeerd is, dus is de verwachting omhoog", aldus Weller.

Ook de dollar kan omhoog volgens Monex, maar dan al op korte termijn. Zodra de belastingplannen van de Amerikaanse president Donald Trump definitief ondertekend zijn, denkt Weller dat de dollar nog wat omhoog kan. Dan komt voor de euro/dollar de 1,16 in zicht, denkt de valutahandelaar. Dinsdagochtend handelde het muntpaar nog op 1,1848.

Maar ook voor 2018 is Weller positief gestemd voor de dollar. Vrijwel zeker verhoogt de Federal Reserve halverwege deze maand de rente, en voor volgend jaar wordt er gerekend op nog drie verhogingen. Weller wees er evenwel op dat de nieuwe voorzitter van de Fed, Jerome Powell, wel eens "hawkisher" kan zijn dan Janet Yellen. Dat zou een steun in de rug kunnen zijn voor de greenback, denkt Monex. Yellen geeft begin februari 2018 het stokje door aan Powell, die momenteel al beleidsmaker van de Fed is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro iets hoger
Nieuwe Amerikaanse belastingwet waarschijnlijk voor Kerstmis rond.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert maandag tegenover de dollar licht hoger, nadat de greenback vrijdag ten opzichte van andere belangrijke valuta steeg vanwege het nieuws dat de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden overeenstemming hebben bereikt over de nieuwe belastingwet. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

"Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zet mogelijk woensdag al een krabbel onder de nieuwe wet, waarna Trump nog voor het kerstreces zijn handtekening kan zetten onder de nieuwe belastingwet", aldus Koopman.

De analist wees erop dat er maandag weinig economische-data verschijnen die de valutamarkt richting kunnen geven. Het resterende deel van de week ligt het zwaartepunt op macro-economische vlak op de Duitse Ifo-index op dinsdag en Amerikaanse inflatiecijfers van vrijdag, als ook de uitgaves en inkomens van Joe Sixpack bekend worden gemaakt.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1771, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,3 procent hoger noteerde op 132,62 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8822. De greenback daalde tegenover het pond 0,2 procent tot 0,7491. Ten opzichte van de yen steeg de Amerikaanse munt 0,1 procent tot 112,68.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: kortstondige druk op euro
RBC rekent ook op tegenwind voor dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro kwam vrijdag tijdens de Aziatische handel wat onder druk te staan. Dit zei marktanalist Ron van der Does van IG.

Van der Does schreef dit toe aan de overwinning van de separatisten bij de verkiezingen voor het Catalaanse parlement. Deze overwinning is volgens Van der Does "een forse afstraffing" voor premier Mariano Rajoy.

Door de opkomst van de liberale partij Ciudadanos, die tegen een afscheiding van Spanje zijn, "zal er in de toekomst veel onzekerheid ontstaan", zei Van der Does.

Daar sloten analisten van RBC zich bij aan. Vanochtend vroeg daalde de euro/dollar naar 1,1815. Vervolgens trad er herstel op, en inmiddels noteert de munt op 1,1850. De verwachte onzekerheid was ook terug te zien op de aandelenmarkt in Madrid. De IBEX index verloor circa een procent en deed het daarmee slechter dan de omringende Europese beurzen. Met name Spaanse bankaandelen stonden onder druk. Verder liep het rendement op Spaanse staatsobligaties licht op.

Maar niet alleen de Catalaanse verkiezingen drukten volgens IG op de euro. Ook een interview met vice-Bondskanselier Sigmar Gabriel van Duitsland deed dit. Gabriel liet weten rekening te houden met een een minderheidskabinet.

"De onderhandelingen over het vormen van een nieuwe Duitse regering lopen zeer stroef en een minderheidskabinet is daarbij één van de mogelijkheden. Dit betekent dan wel instabiliteit, aangezien het aannemen van voorstellen bemoeilijkt wordt door oppositieleden", aldus Van der Does.

RBC wees er echter ook op dat de dollar wat gedrukt kan worden, ondanks dat de Amerikaanse president Donald Trump de nieuwe belastingwet kan bekrachtigen.

Vannacht werd een noodwet aangenomen om een zogenoemde 'shutdown' van de Amerikaanse overheid te voorkomen. Deze noodwet geldt tot 19 januari aanstaande.

"Een verdeeld Congres heeft veel werk te doen na Kerstmis en Oud en Nieuw", aldus RBC.

Voorafgaand aan de goedkeuring van de noodwet schreef de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter dat de Democraten in het Huis een shutdown wilden om de aandacht af te leiden van de "erg populaire, net goedgekeurde belastingverlagingen".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro eindigt 2017 met stijging
Heel 2017 goed jaar voor Europese munt.

(ABM FN) De euro is aan het einde van 2017 weer aan het oplopen. Woensdag steeg de euro/dollar al boven de 1,19, het hoogste niveau in ongeveer een maand, en donderdagochtend kost het muntpaar 1,1945.

Marktstrateeg Hussein Sayed van FXTM wees op de lagere rendementen op Amerikaans overheidspapier die op de dollar wegen.

Volgens marktanalist Ron van der Does van IG wordt de dollar momenteel gedrukt door "het besef dat de Federal Reserve niet de enige centrale bank zal zijn die in 2018 het ruimhartige monetaire beleid zal afbouwen."

Van der Does benadrukte dat 2017 het slechtste jaar voor de dollar was sinds 2003, terwijl het voor de euro juist het beste jaar in 14 jaar tijd was. Valutaspecialist Bart Hordijk van Monex Europe sprak zelfs van "een fantastisch jaar" voor de euro, waarin de munt circa 15 procent duurder werd ten opzichte van de greenback.

Hordijk stipte aan dat de eurozone "pas aan het begin van de business cycle te zitten, waar de VS aan het einde zit". Dat betekent volgens Hordijk dat de groei in de eurozone nog extra kan worden aangejaagd.

"Voor 2018 lijkt de dollar een sterke hand te hebben met de renteverschillen die steeds verder oplopen door de agressieve Federale Reserve en de nog uiterst terughoudende ECB", is de mening bij Monex Europe evenwel.

Een risico vindt Hordijk de aanstaande Italiaanse verkiezingen. In een klimaat van een stagnerende groei en een hoge werkloosheid doet de Vijf Sterren beweging het goed, aldus de valutaspecialist. De beweging is duidelijk anti-Europa, wat bij winst kan leiden tot zorgen over de eenheid van de eurozone.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: lichte druk op de dollar
Dalende rente staatsleningen drukken op greenback.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar staat vrijdagochtend licht onder druk, vanwege de sterke daling van de Amerikaanse rente op staatsobligaties. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij vrijdag tegen ABM Financial News.

"Het is zoals gewoonlijk verder heel rustig in de aanloop naar het nieuwe jaar", voegde de handelaar toe.

De euro noteerde vrijdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1964, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent lager noteerde op 134,72 en tegenover het Britse pond 0,2 procent daalde tot 0,8871. De dollar noteerde tegenover de yen 0,2 procent lager op 112,60 en verloor ten opzichte van het pond 0,4 procent tot 0,7414.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro in de lift
Markt overweegt mogelijke negatieve effecten Amerikaanse belastinghervormingen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdagochtend hoger ten opzichte van de dollar, waarbij het valutapaar de afgelopen week aanzienlijk is opgelopen, ondanks dat er niet heel veel nieuws was. Dit zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex dinsdagochtend tegen ABM Financial News.

Volgens de handelaar beseft de markt dat er ook negatieve effecten kleven aan de onlangs aangenomen Amerikaanse belastinghervormingen, waaronder een oplopende staatsschuld. "Bovendien is het niet het meest geschikte moment voor de hervormingen, aangezien de Amerikaanse economie al heel goed draait en ook de werkloosheid heel laag is", aldus Weller.

Daarnaast staat de verhoging van het Amerikaanse schuldplafond deze maand gepland. "Dat zou president Donald Trump nog wel eens een hoop gedoe kunnen opleveren.

Tot slot merkte de handelaar op dat er deze week weer een hoop macro-publicaties op de agenda staan, die de markt richting kunnen geven.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,3 procent hoger op 1,2037, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,2 procent steeg tot 135,59 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8897. De dollar noteerde tegenover de yen vlak op 112,64, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,2 procent daalde tot 0,7389.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro levert licht in ten opzichte van dollar
Markt kijkt uit naar publicatie Fed-notulen.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de euro woensdagochtend licht lager noteerde ten opzichte van de dollar is er feitelijk sprake van een continuering van de situatie eind 2017, waarbij sprake is van dollarzwakte. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

De focus gaat vooralsnog met name uit naar de stijgende rente van 10-jaars staatsleningen in onder andere Duitsland en de Verenigde Staten, waarbij de stijging van de rente van treasuries iets achterbleven op bunds.

Vanwege de beperkte liquiditeit in de markt hecht Boele niet veel waarde aan de recente bewegingen op de valutamarkt. De markt kijkt woensdag met name uit naar de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee, de Europese inkoopmanagersindices donderdag en het Amerikaans banenrapport op vrijdag. "Dan zal er ook meer liquiditeit in de markt zitten", aldus Boele.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent lager op 1,2040, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,1 procent verloor tot 135,27 en ten opzichte van het Britse pond 0,2 procent inleverde tot 0,8855. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,1 procent tot 112,36 en verloor 0,1 procent tegenover het pond tot 0,7353.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: eurosterkte houdt aan
Focus op Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft er vrijdagochtend ten opzichte van andere belangrijke valuta sterk bijliggen. Dit constateerde valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

In dat opzicht is er volgens de valutahandelaar vrijdag niet veel veranderd ten opzichte van de voorgaande handelsdagen. De Europese munt worstelt met de 1,21 ten opzichte van de dollar, "om daarna een sprong verder opwaarts te kunnen maken", aldus Jongbloed.

Alle signalen staan volgens de valutahandelaar op groen. Naast de euro, zitten ook olie, zilver en goud in de lift.

Het zwaartepunt ligt op macro-economisch vlak vrijdag bij de publicatie van het Amerikaans banenrapport. Hoewel het ADP-rapport van donderdag sterke data liet zien, zijn de cijfers volgens Jongbloed geen voorbode voor de kwaliteit van het officiële banenrapport. Europese inflatiedata, en de ISM inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector kunnen de markt vrijdag tevens richting geven. Cijfers van Markit lieten donderdag reeds een daling van de inkoopmanagersindex voor de dienstensector zien van 54,5 naar 53,7.

Tenzij er sterk tegenvallende cijfers worden gepubliceerd, voorziet de valutahandelaar geen veranderingen in sentiment op de markt.

De euro noteerde vrijdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,2055, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,3 procent steeg tot 136,48 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent lager noteerde op 0,8902. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,4 procent tot 113,21, terwijl de greenback tegenover het pond 0,1 procent hoger noteerde op 0,7384.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: steun voor de dollar
Commentaar Fed-lid steunt Amerikaanse munt.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar ziet zich maandagochtend gesteund, na commentaar van San Francisco Fed-voorzitter John Williams. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

"Williams heeft dit jaar stemrecht gekregen binnen de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, dus er wordt met extra aandacht naar zijn visie op de Amerikaanse economie gekeken", aldus Koopman, eraan toevoegend dat er dit jaar veel wisselingen plaatshebben binnen de centrale bank, waardoor er met extra aandacht naar de leden wordt gekeken.

Williams gaf aan dat Amerikaanse data momenteel goed zijn, wat een geleidelijke verhoging van de rente dit jaar ondersteunt. Williams voorziet, in lijn met de dotplot, drie renteverhogingen in 2018. Hij zei tevens te verwachten dat de inflatie over twee jaar op de doelstelling van 2 procent zal noteren en de werkloosheid 4 procent zal bedragen.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar op 1,2004, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen vlak noteerde op 136,01 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent verloor tot 0,8863. De dollar steeg ten opzichte van de yen 0,3 procent tot 113,33, terwijl de greenback tegenover het pond 0,2 procent steeg tot 0,7384.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro onder druk vanwege winstnemingen
Japanse yen profiteert van besluit centrale bank.

(ABM FN-Dow Jones) De euro staat dinsdag onder druk ten opzichte van de dollar, dankzij winstnemingen, terwijl de Japanse yen sterker wordt dankzij het besluit van de Japanse centrale bank om het opkoopprogramma geleidelijk af te bouwen. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

"We hebben de euro de laatste weken een sterke opmars zien maken. Nu de feestdagen voorbij zijn en de normale handel weer is begonnen, nemen veel handelaren hun winst op de munt", aldus Maartens. De valutahandelaar wees er daarbij op dat de euro ook ten opzichte van het Britse pond de laatste dagen enigszins terrein heeft prijs gegeven.

"Verder valt op dat de Australische dollar sterker is geworden, dankzij goede macro-economische cijfers in het land", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,14 procent lager op 1,1953, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond noteerde op 0,8825. De dollar daalde ten opzichte van de yen 0,4 procent tot 112,7265, terwijl het pond/dollar paar op 1,3548 noteerde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro verder omhoog na voorlopig akkoord over Duitse coalitie
Munt op hoogste niveau in drie jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro zit vrijdag verder in de lift, nadat onderhandelaars een voorlopig akkoord bereikten over een nieuwe Duitse regering.

Volgens Handelsblatt ging er een marathonsessie van 24 uur vooraf aan het voorlopige akkoord tussen CDU/CSU en SPD.

Hoewel er sprake is van een doorbraak, wees econoom Carsten Brzeski van ING er op dat de jonge sociaal-democraten vermoedelijk niet blij zullen zijn.

"Een perfecte storm voor de euro", zei valutaspecialist Bart Hordijk van Monex Europe vrijdagochtend. Hordijk wees op de notulen van de ECB donderdag, gevolgd door een zwak cijfer voor de Amerikaanse producentenprijzen en vervolgens de witte rook uit Berlijn vanochtend.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,2118 en noteerde daarmee op het hoogste niveau in drie jaar tijd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.455 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX begint licht hoger op Fed-dag

09:08 De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Elders in Europa bleven de beurzen dicht bij hui... 2

  Indices

  AEX 559,62 -0,11%
  EUR/USD 1,1200 +0,05%
  Germany30^ 12.318,00 -0,11%
  Gold spot 1.342,17 -0,31%
  LDN100-24h 7.420,28 -0,21%
  NY-Nasdaq Composite 7.953,88 +1,39%
  US30# 26.454,80 -0,02%

  Stijgers

  BESI
  +2,80%
  Aegon
  +2,07%
  OCI
  +1,68%
  ASMI
  +1,49%
  Arcadis
  +1,44%

  Dalers

  Air Fr...
  -3,69%
  AMG
  -2,89%
  ADYEN NV
  -2,55%
  ASR Ne...
  -2,28%
  Fugro
  -1,90%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  rryn op 19-jun-19 10:56
  (2)

  rryn op 19-jun-19 10:54
  (7)

  Knight V op 19-jun-19 10:52
  (2)

  RSIman op 19-jun-19 10:27
  (7)

  Mijn Vriend op 19-jun-19 09:58

  Column Forum Meer»

  (34)

  handyman6 op 19-jun-19 10:57
  (1)

  Beursspeculant op 19-jun-19 10:44
  (16)

  Enzo123 op 19-jun-19 10:08
  (21)

  Enzo123 op 19-jun-19 10:00
  (136)

  ONN op 19-jun-19 09:14