Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
fred 58
1
Weer gat in Europese begroting
BRUSSEL -
In de Europese begroting van 2013 zit een fors gat. De Europese Commissie in Brussel zegt ruim 11,2 miljard euro extra nodig te hebben van de EU-lidstaten om alle rekeningen te kunnen betalen.


„Dit kan niet als een verrassing komen”, stelde Europees Commissaris Janusz Lewandowski (Begroting) woensdag. De begrotingen van de afgelopen jaren werden steeds krapper opgesteld, benadrukt de commissaris. Hij spreekt over een sneeuwbaleffect, waarbij rekeningen naar het volgende jaar worden doorgeschoven. Hij verwijt de lidstaten die minder aan Brussel willen overmaken, struisvogelpolitiek.
Lewandowksi benadrukt dat van de benodigde extra miljarden geen cent naar Europese instellingen vloeit. Het geld is uitsluitend nodig om rekeningen te betalen van EU-gesteunde projecten in de lidstaten, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur of wetenschap.
De lidstaten en het Europees Parlement moeten zich nog uitspreken over het verzoek van Lewandowski.


Zijn er nog mensen die vrijwillig wat willen schenken om hier en daar leuke Europese
projecten te steunen , en mooie weg in Spanje [ naast die andere] of wat geld voor
een champagne boer.

Komop mensen , toon eens wat solidariteit en trek uw knip.


[verwijderd]
0
Marc Faber denkt dat wat Europa nu gedaan heeft met Cyprus inderdaad het recept zal zijn voor toekomstige bailouts. Ook aandeelhouders, obligatiehouders en spaarders aanpakken dus.. Faber verwacht dat 20 tot 30 procent van het vermogen belast zal gaan worden op deze manier..

www.marketupdate.nl/nieuws/kredietcri...
[verwijderd]
0
quote:

goudisgeengeld schreef op 28 maart 2013 15:08:


Marc Faber denkt dat wat Europa nu gedaan heeft met Cyprus inderdaad het recept zal zijn voor toekomstige bailouts. Ook aandeelhouders, obligatiehouders en spaarders aanpakken dus.. Faber verwacht dat 20 tot 30 procent van het vermogen belast zal gaan worden op deze manier..

www.marketupdate.nl/nieuws/kredietcri...
tja en vermogen + 2 tot 3 maal dat vermogen aangevuld met bankleningen , dat is wat een activiteit financiert ,

effe zeer!rap door de bocht :
vermogen -20-30% + 1-1.5 bankleningen ipv 2-3 ( aangepast aan de aanslag op de depositos en de extra risicoschrik)

Zo heb je dus een politieke template om een continent in te krimpen tot een economisch dwergstaatje

whammy
0
Perifere eurolanden hebben de rente op hun staatsobligaties sinds de zomer van vorig jaar per saldo zien dalen. Maar vooralsnog profiteren de bedrijven in dezelfde landen niet mee.


Bankleningen voor Spaanse en Italiaanse bedrijven zijn op z’n best niet duurder geworden, zo concludeert zakenbank Goldman Sachs. Uit de recentste cijfers blijkt dat de rente op kleine leningen (maximaal €?1 mln, looptijd tot 5 jaar) een slordige 6% per jaar bedraagt, tegen nog geen 3,5% in Duitsland.
Grillig
In kernland Duitsland zijn de leenkosten voor kleine ondernemingen, die sterk afhankelijk zijn van de banksector, sinds medio 2011 gestaag gedaald. In de periferie was het patroon grilliger, maar per saldo ging de rente op mkb-kredieten fors omhoog. Voor een deel zijn deze ontwikkelingen volstrekt logisch: in een economie die harder groeit zullen banken een lagere risico-opslag vragen zolang de inflatie binnen de perken blijft.
Tegelijkertijd roept het vragen op over de effectiviteit van het monetaire beleid. Gedurende de afgelopen 18 maanden trok de Europese Centrale Bank (ECB) alles uit de kast: twee renteverlagingen, twee goedkope driejaarsleningen en de belofte zo nodig op grote schaal staatsobligaties te kopen. Deze stappen blijken dus weinig effect te hebben in de landen waar de behoefte aan een stimulans het grootst is — al blijft het natuurlijk lastig in te schatten wat er zou zijn gebeurd als de ECB niets had gedaan.
Fragmentatie
De fragmentatie van de Europese geldmarkt — waar banken zich kort financieren — is een van de boosdoeners. Banken in de kernlanden fungeren als veilige havens en kunnen goedkoop lenen; voor perifere banken geldt de herfinancieringsrente van de ECB (0,75%) als het minimale tarief. Het gezond maken van de Europese banken is dan ook cruciaal voor het economisch herstel, zo benadrukte Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank, donderdagavond tijdens het FD Financieel Diner. De komst van een Europese bankunie is volgens hem een ‘unieke gelegenheid’ om in één keer alle bankbalansen door te lichten.
Volgens Knot heeft de situatie in Cyprus vooralsnog niet tot een extra kapitaalvlucht uit de periferie geleid. Kapitaalcontroles (de eerste in de eurozone) moeten dat op het eiland zelf voorkomen. Paradoxaal genoeg kan dat elders juist tot besmetting leiden, aldus de analisten van Rabobank. Wie verwacht dat zo’n stap elders ook mogelijk is, kan besluiten zijn geld louter te parkeren in de veiligste eurolanden. Zo kan zelfs de kunstmatig stabiel gehouden patiënt Cyprus op het ziekbed de fragmentatie van de eurozone een nieuwe impuls geven.

voilà de geboorte van de neuro en zeuro.
Lindemansje
0
quote:

whammy schreef op 31 maart 2013 10:11:


Volgens Knot heeft de situatie in Cyprus vooralsnog niet tot een extra kapitaalvlucht uit de periferie geleid. Kapitaalcontroles (de eerste in de eurozone) moeten dat op het eiland zelf voorkomen. Paradoxaal genoeg kan dat elders juist tot besmetting leiden, aldus de analisten van Rabobank. Wie verwacht dat zo’n stap elders ook mogelijk is, kan besluiten zijn geld louter te parkeren in de veiligste eurolanden. Zo kan zelfs de kunstmatig stabiel gehouden patiënt Cyprus op het ziekbed de fragmentatie van de eurozone een nieuwe impuls geven.

voilà de geboorte van de neuro en zeuro.


Geld wordt niet al weggehaald, lieve knotje?

It appears, given news from Italy today, that European depositors are increasingly coming to the realization that deposits in their local bank are not 'safe' places to put their spare cash, but are in fact loans to extremely leveraged businesses. In a somewhat wishy-washy, 'hide-the-truth'-like statement on Monte dei Paschi's website, the CEO admits to, "the withdrawal of several billion in deposits." Of course, the reasons why these depositors withdrew their capital from the oldest bank in the world will never be known though of course he blames it on "reputational damage" from their derivative cheating scandal. Apparently the fact that this happened to come about six week after said scandal and the bank's third bailout, and that the prior two bailouts did not result in such an outflow of unsecured liabilities (at least not to the public's knowledge), was lost on the senior management, as was lost that a far greater catalyst may have been the slightly more troubling events in Cyprus in the second half of March. Unsurprisingly, as Reuters notes, the CEO declined to give a forecast on the level of deposits at the end of the first quarter of 2013; no wonder given the bank just doubled its expectations for bad loans and the 'Cypriot Solution' dangling over uninsured depositor hordes.

www.zerohedge.com/news/2013-03-30/who...
NewKidInTown
0
Vraag is dan, waar gaat dat geld naar toe ? Andere banken binnen de EU of buiten de EU ? Andere vermogensassets zoals goud of aandelen ?
Dat laatste zou dan weliswaar betekenen dat het geld uit cash of deposito's gaat maar er wordt wel met cash betaald, wat weer ergens anders naar toe gaat.

Iemand een idee ?
pardon
0
Zwakke banken nú aanpakken'
Gepubliceerd op 31 mrt 2013 om 13:01 | Reacties: 1 | Onderwerpen: banken

AMSTERDAM (AFN) - Europese leiders moeten per direct beginnen met de schoonmaak van de Europese bankensector. Daarvoor is de oprichting van een bankenunie, met een gezamenlijke pot om banken te ondersteunen en de afwikkeling van faillissementen uit te betalen, noodzakelijk. Dat stelde de toonaangevende econoom Bas Jacobs zondag in het tv-programma Buitenhof.

,,Banken moeten nu hun verliezen openbaren en afschrijven en zich herkapitaliseren'', stelde de hoogleraar Openbare Financiën. ,,Anders krijg je zombiebanken die niets uitlenen en ontstaat er in Europa een verloren decennium zonder economische groei. Een groot deel van de Europese banken is nu al afhankelijk van de ECB. Die banken met verborgen verliezen verlenen geen kredieten en knijpen de economie af.''

Om de bankensector op deze manier aan te kunnen pakken is een Europese bankenunie onontbeerlijk, aldus Jacobs. ,,Zonder regime om banken af te wikkelen, te saneren of te redden, durven beleggers geen geld te steken in zwakke banken. Om de kredietverlening in Europa aan de gang te krijgen, moet de bankenunie in no time worden aangepakt.'
josti5
0
Haha, welke belegger zal er ooit nog geld in banken steken, althans de komende 10 - 20 jaar, nu zelfs de spaarcentjes, beslist niet alléén het zwarte geld van de Russen, maar ook die van welke simpele spaarder dan ook, niet meer veilig zijn in tenminste Europa???
Bovendien: beleggingsgeld van een hele generatie is het afgelopen decennium verdwenen, en voor er weer enig vertrouwen terug is, zijn we minstens een hele generatie verder.

Kaiser
0
Cyprus is op weg naar een euro-exit

dinsdag 02 april 2013 om 15u34

Bart Van Craeynest, Chief Economist van Petercam, is van mening dat de gevolgen van de Cyprus op korte en op lange termijn bekeken moeten worden. Op middellange tot lange termijn zijn volgende opmerkingen op hun plaats:

• Cyprus op weg naar euro-exit: met vandaag al een sterk toegenomen anti-euro sentiment, een paar jaar van economische depressie zal dat alleen maar versterken. Op een bepaald moment zal de bevolking de economische miserie beu zijn en opteren voor het alternatief voor de euro, een exit. Met kapitaalcontroles, geen toegang tot externe financiering, een zware klap voor de spaarders en een zware herstructurering kent Cyprus trouwens vandaag al heel wat van de negatieve gevolgen die gepaard zouden gaan met een devaluatie, zonder het voordeel ervan.

• Voor Europa: Van Craeynest vreest dat de Griekse verkiezingen een jaar geleden, de Italiaanse situatie, en nu Cyprus symptomen zijn van hoe de euro geleidelijk ontrafelt. Een monetaire unie kan enkel werken als het ook een verregaande vorm van economische, fiscale en politieke unie is, en dat is duidelijk niet aan het lukken.
Integendeel, naarmate de economische problemen aanhouden, neemt de kans toe dat de politieke situatie verder verslechtert en dat in bepaalde landen echt nagedacht wordt over de alternatieven. De ECB kan de boel nog geruime tijd overeind houden, maar heeft geen impact op lokale kiezers, die zich uiteindelijk allicht meer en meer tegen de euro zullen keren.
Kaiser
0
Eurozone dreigt in een economische depressie verzeild te raken

woensdag 03 april 2013 om 14u07

Zoals altijd het geval is, werd er in het geval van Cyprus weer op het laatste moment een oplossing in elkaar geflanst. Beide partijen hadden er alle belang bij om een compromis te vinden: de bedragen die op het spel stonden waren te klein en de gevolgen van een Griekse exit zouden te catastrofaal zijn geweest.

Stevenen de Amerikanen op een nieuwe vorm van de Great Depression af?

Maar de gevolgen van de Cypriotische crisis zullen niet te onderschatten zijn. De eurozone zal in een depressie verzeild raken want de financiële crisis is een economische crisis geworden die door het instorten van Cyprus nog een stuk erger dreigt te worden.

Er mag een outflow van geld uit de eurozone worden verwacht, terwijl kleine bedrijven en spaarders zullen vermijden te veel cash op de bank te hebben staan.

Een moderne economie kan niet functioneren zonder een gezond bankensysteem. Na Cyprus zal geen enkele bank in de eurozone nog als veilig worden beschouwd.
Kaiser
0
Zal Beppe Grillo uiteindelijk de eurozone doen kelderen?

dinsdag 09 april 2013

Het kan vreemd in de oren klinken, maar de Italianen blijken in totaal niet wakker te liggen van het gevaar dat van de populist Beppe Grillo uitgaat. Volgens de recente polls stijgt de aanhang van Grillo nog steeds, hij zou inmiddels zowat 30% van de kiezers achter zich hebben.

De relatieve rust op de obligatiemarkten rond Italiaanse staatsobligaties is volgens Bridgewater alleen maar schone schijn. De beheerders van het hedge fonds kunnen alleen maar vaststellen dat de zaken in Italië veel erger zijn dan op basis van de evolutie van de obligatiekoersen zou blijken.

Zal Beppe Grillo uiteindelijk de eurozone doen kelderen?, dat is de vraag die iedereen zich stelt. Het is allesbehalve duidelijk wat deze komiek zal doen wanneer hij uiteindelijk de macht in handen zal krijgen.

Hij stelt openlijk de euro in vraag en is van mening dat de politiek gevoerd door Europa nadelig is voor Italië. Dit verhaal krijgt hoogstwaarschijnlijk nog een verlengstuk.
[verwijderd]
0
te liggen van het gevaar , welk gevaar ? Een emancipatorische beweging is nooit gevaarlijk.

Dit is pas gevaarlijk , nooit gedacht dat die na 20 jaar toch dicht bij de "waarheid" zouden komen

Destruction of Cyprus is another step towards NWO
01.04.2013


It would be naive to believe that the destruction of the Cyprus offshore zone was a "terrible mistake" of European politics made in a noble struggle with offshore companies in general or those where Russian oligarchs are laundering their money. The analysis shows that this is a part of the plan for building a new world order required for the forthcoming collapse of the U.S. debt pyramid. Is Russia involved in this process?

It is the U.S. economy that defines the state of the world economy, and given the financial and political influence of America, the prospect of its development. In the U.S., only 20 percent of GDP is created in the real sector, the remaining 80 is a financial speculation based on the current neoliberal model of development of nearly all countries on the planet. The U.S. debt for years has been growing at the rate of 10 percent a year, and GDP - 2 percent. Even all newly created assets in the world (4 percent of global GDP per year) will be unable to repay it. Raising the debt ceiling is becoming increasingly more difficult, and is a hopeless task. Those on Wall Street are well aware of it. Soon the debt pyramid will collapse, or rather will be collapsed. What should be done to provide the groundwork for the restoration of the financial power? Of course, for starters, all possible assets in the offshore must be collected.


Print version
Font Size
Send to friend
Offshore is created precisely to lure capital with low or even zero tax on income from investments, and minimal oversight of monetary transactions in the market. Business is conducted in accordance with a simplified procedure, and clients and investors are protected by bank secrecy and other similar regulations. This system allows attracting capital ten times higher than the local production sector. In Cyprus, for example, it is seven times higher than the local GDP, or 126 billion euros, and this money will flow (according to experts) not to the European offshore - Gibraltar, Madeira, Ireland, Andorra, Luxembourg, Liechtenstein, but to the British or American ones - Delaware, Bermuda and the Cayman Islands, the Virgin Islands, and so on.

Now recall the statement of British Prime Minister David Cameron about a possible withdrawal from the EU, and the information about creating a free economic zone between the transatlantic U.S. and EU leaked to the press at the end of the year. It becomes clear that this has to do with a plan to change the world order with the old global players, but new alliances, with no room for weak links in the form of "peripheral", weak European economies.

Next task is to remove the European and other offshore companies from the playing field, tightening the entire system of capital accumulation, linking it to its territory. Part of it would be expropriated under the Cyprus scenario, and the rest will be used for the recovery. The U.S. and UK have found an ally in Europe - Germany. Obviously, the three main players are now actively negotiating the redistribution of financial flows. Germany, judging by the events in Cyprus, became actively involved in the process, and its position, albeit ambiguous, is more powerful, as the country has a strong real sector economy. Germans also have Finance Minister Wolfgang Schaeuble who is a gray cardinal and the engine behind the process.

He is the second most important person in the EU, and perhaps even the first, since he gives orders to the ECB President Mario Draghi to run the printing press. This is the only person who was elected by his party (CDU) in the Bundestag ten consecutive terms, that is, he has forty years of experience staying in power. His interview in November of 2011with The New York Times implies that the actions of Germany (and maybe even the U.S.) in Cyprus were not a tragic mistake, but a well-defined plan. In that interview Schaeuble spoke about the need to move towards a centralized Europe, as the euro zone was not enough. He spoke about the need to form a political union whose president would be elected directly by the people. He further said that at the time there was a limited transitional period and that nervousness in the market had to be controlled, but by the end of 2012 or mid-2013, everything needed to strengthen and deepen the political structures would be in place. The Minister concluded that a political union could only be achieved in times of a crisis.

The plan is simple: to achieve formation of a rigid centralized control and the use of force with the help of financial turmoil - the sentence of the "three" IMF, the ECB, and, frankly, Germany. Now the "three" will dictate how much money will be automatically deducted from the accounts to keep the system afloat. If there is opposition, Brussels will shut down services that the system created - online banking, ATMs and banks. Germany has nothing to fear as after the Cyprus events Europeans will start transferring the money to German banks.

In the near future Europe will either resolve to politically succumb to Germany or the EU will disintegrate and a new unit will be formed, represented by the donor countries, while other countries will be removed from the picture.

Russia can feel relatively unaffected by these perturbations as it is minimally involved in a virtual financial speculative market, and the real sector in the Russian Federation dominates over the speculative one. However, the Russians are not willing to give their money to save the Germans and Anglo-Saxons, and the Russian government may consider itself warned. If it does not take action to close the accounts of large Russian businesses (up to 80 percent) in foreign offshore, Russia will lose starting opportunities under the new world order. Due to the Cyprus precedent, Russia has a real chance to return the capital to the country. Russia would greatly benefit from a strategist similar to Schauble.

It appears that Russia must urgently create its own offshore, although the idea has been discredited by the liberal press bought by Golden Sachs and associates. Perhaps, Russia should impose a tax on withdrawal of capital, as did Rafael Correa in Ecuador, or even solve the problem through the prosecutor's office, but there is an urgent need to do something. Otherwise, in three to five years, the Americans will build a new world order with difficult for Russia conditions.

Lyuba Lulko

Pravda.Ru

Read the original in Russian


De cashloze bijeengedreven diergechipte europeanen in beperkt beschikbare onveilige vanop afstand bedienbare deposito rekeningen .
[verwijderd]
2
Reuters) - Hungary promised on Friday to make changes after the EU executive threatened action to overturn constitutional amendments it said may be incompatible with European Union law.

The EU, the United States and human rights organizations have accused Prime Minister Viktor Orban's government of using constitutional amendments to limit the powers of Hungary's top court and undermine democracy in the former Soviet satellite.

In a letter to Orban, European Commission President Jose Manuel Barroso said that, based on an initial analysis, the Commission had serious concerns about the compatibility of the constitutional changes with EU legislation and the rule of law.

Once it has completed its legal analysis, the Commission "will have to take the necessary steps in order to start infringement procedures where relevant", Barroso told Orban.

He appealed to the prime minister, the leader of the nationalist Fidesz party, to "address these concerns and to tackle them in a determined and unambiguous way".

"This is without doubt in the best interest of Hungary and of the EU as a whole," Barroso wrote.

Orban assured Barroso in a reply that Hungary was committed to European norms and pledged full cooperation with Brussels to address its concerns.

"I certainly pay full attention to the points you raised and I should like to inform you that I have already initiated the necessary legislative steps to follow them up," he said in the letter published on his orbanviktor.hu website.

Orban earlier dismissed criticism that the constitutional changes are anti-democratic and last month challenged EU legal experts to present evidence if they had any problems.

Barroso's letter said the Commission was particularly concerned about the legality of constitutional changes relating to European Court of Justice judgments entailing payment obligations.

It also raised concerns about powers given to the president of the national office for the judiciary to transfer cases, and restrictions on the publication of political advertisements.

The forint currency eased slightly after news of Barroso's letter to trade at 295.45 against the euro at 1348 GMT, but stayed near six-week highs hit earlier in the day at 294 as foreign investors encouraged by Japan's monetary stimulus continue to buy high-yielding assets in emerging markets.

Orban, a 49-year-old conservative who made his name as a young dissident when Hungary was behind the Iron Curtain, has overseen a rewrite of the constitution and four revisions.

He has imposed swingeing "crisis taxes" on some foreign firms (lees banks)and forced banks to write off some of the foreign currency debt owned by Hungarian households.

His opponents accuse him of harming Hungarian democracy and gambling with economic stability. The EU says he has eroded the independence of the courts, the media, the central bank and other institutions, pulling Hungary out of Europe's mainstream.

A deputy governor in Hungary's central bank resigned on Monday in protest at what she said was a campaign by Orban appointees to reduce the bank to a rubber-stamp for risky economic policies.

Orban says he has saved Hungary from a Greek-style economic collapse, his reforms are democratic because he won a huge majority in a 2010 election, and he is under attack because he threatens the interests of foreign business lobbies.

(Reporting by Adrian Croft in Brussels and Sandor Peto in Budapest; Editing by Michael Roddy)


David en goliath , zou het einde het zelfde zijn ?De EU naar de filistijnen ??

En wie werkt er hier voor wie , beide staan wel op de payroll van het volk .
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Zware verliezen op beurzen Europa door virusvrees

15:53 De Europese aandelenbeurzen gingen maandag zwaar onderuit door zorgen over de verdere verspreiding van het ...

  Indices

  AEX 592,03 -4,10%
  EUR/USD 1,0849 +0,19%
  Germany30^ 13.028,50 -4,06%
  Gold spot 1.675,36 +1,94%
  LDN100-24h 7.115,89 -3,59%
  NY-Nasdaq Composite 9.576,59 -1,79%
  US30# 28.220,11 -2,67%

  Stijgers

  Flow T...
  +5,47%
  Volker...
  0,00%
  GrandV...
  -0,07%
  NSI
  -0,19%
  Van La...
  -1,23%

  Dalers

  Fugro
  -11,00%
  Pharming
  -10,75%
  Air Fr...
  -10,42%
  AMG
  -9,71%
  Brunel
  -9,07%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Jetje1 op 24 feb 2020 15:43
  (36)

  IceBear1 op 24 feb 2020 15:30
  (1)

  MOEdig Voorwaarts op 24 feb 2020 15:18
  (7)

  Quest op 24 feb 2020 13:35
  (5)

  Fatje op 24 feb 2020 13:30

  Column Forum Meer»

  (151)

  fred optie op 24 feb 2020 15:40
  (26)

  sterko op 24 feb 2020 15:39
  (1)

  Lepre Chaun op 24 feb 2020 15:21
  (1)

  theo1 op 24 feb 2020 15:15
  (8)

  theo1 op 24 feb 2020 15:13