Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
www.telegraaf.nl/binnenland/8572176/_...,1

Lees onder het artikel ook de reacties(500) van tante Bep en ome Cor, het volk begint het toch een beetje door te krijgen ....
Kaiser
0
Has The Financial Collapse Of Europe Now Become Inevitable?

Professor Willem Buiter, the chief economist at Citibank (C: 4.73 0.00 0.00%), is warning that quite a few EU nations could financially collapse in the next few months if they are not quickly bailed out….

“The market is not going to wait until March for the EU authorities to get their act together. We could have several sovereign states and banks going under. They are being far too casual.”

www.dailymarkets.com/economy/2010/12/...
Mon-E-Man
0
David Rosenberg Predicts Total Financial Disarray In Europe;It's a matter of "when" not "if"

No monetary union has ever worked

read.bi/gsLxop

Kaiser
0
Europese begrotingscrisis zit heel diep
06/01/2011
De spread tussen Duitse en Griekse overheidsobligaties met een looptijd van 10 jaar heeft gisteren een nieuwe piek bereikt. Die spread bedroeg woensdag 974 basispunten.
Dat is het grootste verschil dat ooit werd opgemeten. Harvard University professor Kenneth Rogoff, de voormalige hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, heeft geen goed oog in de Europese begrotingscrisis.

De Europese begrotingscrisis zit volgens Rogoff diep, heel diep. Hij ziet niet goed in hoe Griekenland zijn problemen gaat oplossen, ook al heeft het land steun van Europa en het IMF ontvangen.

De Grieken gaan alle moeite van de wereld hebben om hun schulden af te betalen. Voor dit jaar wordt in Griekenland gerekend op een deficiet van 7,40% van het BBP, tegenover 9,60% vorig jaar en 15,40% in 2009.
[verwijderd]
0
Europa Hou grote mond maar dicht
Europa is rijp voor therapie
Door: Eva Ludemann | Jan-Hein Strop
Gepubliceerd: gisteren 23:47
Update: vandaag 11:30

Twee eurolanden zijn al failliet, waarvan er één nog corrupter is dan rovershol Bulgarije. EU-voorzitter Hongarije muilkorft de pers, net als Frankrijk en Italië. En België is geen land meer, maar een onbestuurbare wanorde. Welkom in Gekkenhuis Europa.

Europa was een voorbeeld voor de wereld. Op hoge toon wees het landen als Turkije op transparantie, persvrijheid en andere democratische beginselen. Bovendien was de Europese Unie een baken van economische stabiliteit en voorspoed, in de eurolanden bekrachtigd door een gemeenschappelijke munt. Een nieuwe wereldmacht leek geboren.
Infographic Els Engel | Klik op de afbeelding voor de vergroting.


Nu, januari 2011, is het Europese landschap drastisch veranderd. De wankele euro is een bedreiging voor de wereldeconomie en bron van euroscepsis, van Griekenland tot in Den Haag. Nu ook Europese waarden als persvrijheid met voeten worden getreden, en lang niet alleen in Hongarije, staat de geloofwaardigheid van de Unie op het spel. Wie in dit gekkenhuis hebben het hardst een psychiater nodig?

Hongarije

Het eerste slachtoffer was maandag Ice-T. Zijn nummer It’s on is ‘verderfelijk voor de jeugd’, stelde de nieuwe media-autoriteit NMHH, toen radiozender Tilos uit Boedapest de muziek de ether instuurde. Tilos kan een vette boete op zijn mat verwachten.

De door de regering benoemde NMHH beoordeelt sinds 1 januari of de berichtgeving van de media ‘moreel’ en ‘objectief’ is. Journalisten die de zeer ruim te interpreteren regels overtreden, riskeren een boete tot ruim 700.000 euro. De nieuwe maatregel geldt ook voor buitenlandse media in Hongarije.

In Europa is een storm van kritiek ontstaan over de mediawet van Hongarije, sinds zaterdag de nieuwe voorzitter van de EU. Want de regel schendt de persvrijheid en dwingt journalisten tot zelfcensuur. Eurocommissaris voor de media Neelie Kroes eiste maandag opheldering van Boedapest over de nieuwe wet.

Hongaarse journalisten hebben hun hoop op de EU gevestigd, hun verzet tegen de wet heeft niets opgeleverd. Nóg voor die afgelopen zaterdag van kracht ging, waren er al slachtoffers: de Hongaarse staatsomroep stelde op 30 december drie medewerkers op non-actief vanwege kritiek op de nieuwe regel.

Hongarije heeft lak aan Europese afspraken’, klinkt het overal in Europa. Maar de mediawet is niet het enige waarover Hongarije en de rest van de EU morgen bakkeleien op hun topontmoeting in Boedapest. Ook een nieuwe belastingwet heeft tot woede geleid. Topbestuurders van een dozijn internationale bedrijven, waaronder ING, Aegon en het Duitse RWE, hebben een brandbrief gestuurd aan Manuel Barosso, voorzitter van de Europese Commissie. Boedapest wil met terugwerkende kracht vanaf 1 januari belasting heffen op hun dochterondernemingen. Volgens de topbestuurders is dit in strijd met de Europese concurrentieregels, ze eisen sancties van de EU tegen het land als dat zijn beleid niet wijzigt.Griekenland
Voor het verkrijgen van zoiets als een vergunning om een bedrijf te beginnen, is het inmiddels doodnormaal om een ‘envelopje’ smeergeld – fakelaki in het Grieks’ – te betalen. Ook in ziekenhuizen is fakelaki aan de orde van de dag. In een reportage van Panorama van de Belgische zender Canvas vertelden geïnterviewden deze week dat éénderde van de artsen een extra betaling eist voor een ingreep, die kan oplopen tot 20.000 euro voor bijvoorbeeld een hersenoperatie.

Dat corruptie een noodzakelijk kwaad is, is mede veroorzaakt door een volstrekt uit de hand gelopen bureaucratie, die mede heeft geleid tot het faillissement van het land. Nog altijd weet niemand precies hoeveel ambtenaren er zijn en wat ze doen. Politici blijken als gunst aan de kiezer overal mensen aan banen te helpen, ook zonder bestaande vacature. Het resultaat is een bijzonder log ambtenarenapparaat, waar je je alleen met smeergeld nog doorheen worstelt, terwijl die ambtenaren ook nog eens hele hoge salarissen krijgen – normaal gesproken een waarborg tegen corruptie. Jonge mensen willen geen ondernemer worden, blijkt uit enquêtes, maar ambiëren een veilige, goedbetaalde baan bij de overheid – funest voor een economie.

Wil Griekenland uit de ziekenboeg komen, dan zal het iets moeten doen aan de gierende corruptie. Op dit punt scoort het land het slechtst van Europa, zelfs nog slechter dan het notoir corrupte Bulgarije. In het lijstje dat het gezaghebbende Transparancy International oktober vorig jaar publiceerde, noteert Griekenland wereldwijd een 78e plek, net onder Columbia, China en El Salvador.

Stijgen op de lijst gaat nog lastig worden, want als er één land is dat al decennia werkelijk alle regels aan zijn laars lapt, dan is het Griekenland – natie van wanbetalers. Het manipuleerde zijn begrotingscijfers, zodat het explosief stijgende tekort onopgemerkt bleef en ambtenaren op hun 53e met pensioen konden gaan. De regering belooft beterschap met een draconisch saneringsprogramma, maar of het helpt is de vraag.

Nu de regering de ergste uitwassen lijkt aan te pakken, komt half Griekenland in opstand. Een grote meerderheid wil geen afstand doen van verworven rechten, zelfs nu zonneklaar is dat dat nodig is om als land weer competitief te worden.

Niemand vertrouwt Griekenland nog, de financiële markten voorop. Dat komt het beste tot uitdrukking in de rente die de Griekse overheid moet betalen om geld te kunnen lenen: ruim 12 procent voor tienjarige staatsobligaties (Nederland: rond 3,5 procent) Conclusie is dat Griekenland nog lang slaafs aan de leiband van het IMF en het Europese noodfonds moet lopen, want zelf lenen zit er niet in.

(...zie vervolg)
[verwijderd]
0
(...)

Frankrijk

President Nicloas Sarkozy zou de Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen, de Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger, eens moeten lezen. Dat diende als voorbeeld voor de mensenrechtenverklaringen van de Europese Unie, maar deze president is de betekenis ervan vergeten. Sarkozy regeert met absolutistische trekjes en gedraagt zich als een achttiende-eeuwse despoot met het droit divin, alsof hij zich tegenover niemand te hoeft verantwoorden behalve God. De Franse Berlusconi wordt Sarkozy wel genoemd, vanwege het toenemend aantal schandalen waarbij hij is betrokken en zijn openlijke minachting voor de spelregels van de democratie, die zich misschien nog wel het beste manifesteert in zijn houding jegens de Franse media en journalisten. Sarkozy scheldt hen publiekelijk uit voor ‘pedofielen’ en ‘fascisten’ als zij hem vragen stellen die hem niet aanstaan.

Journalisten ondervinden bovendien steeds meer hinder bij hun onderzoek naar de schimmige praktijken van hun president. Ze klagen dat ze worden gevolgd en bij verslaggevers van diverse media als Le Point werd de afgelopen maanden ingebroken – op het werk én bij hen thuis, waar hun computers en dossiers over Sarkozy zijn gestolen. De prestigieuze krant Le Monde beschuldigde de staatsman er onlangs van de Franse geheime diensten voor deze sabotageacties te hebben ingeschakeld, ook om uit te vinden wie bij het Ministerie van Justitie had gelekt over gerechtelijke onderzoeken naar de president. Het ‘lek’ werd vlak na de inbraken ‘op missie’ naar een eiland nabij Frans Guyana gestuurd.

Sarkozy probeert ook op andere manieren controle te krijgen over de berichtgeving over hem en zijn regering. Sinds een jaar benoemt de president en het kabinet zelf het hoofd van de Franse publieke televisie. De onafhankelijke commissie die tot dan toe deze taak had uitgevoerd, werd naar huis gestuurd. Journalisten bij onder andere TF1 – het best bekeken tv-kanaal – en het rechts georiënteerde dagblad Le Figaro zijn ontslagen na Sarkozy onwelgevallige publicaties. De president is innig bevriend met de eigenaren van TF1, Le Figaro, Libération en andere puissant rijke uitgevers. En sinds Sarko aan de macht is, zijn opvallend veel van zijn maten op hoge functies benoemd bij de publieke zenders en media van ‘vrienden’.

Reporters Without Borders zette Frankrijk op de 44e plaats van zijn World Press Index van oktober 2010 – vér onder landen als Tanzania, Uruguay en Suriname.

Italië

Persvrijheid in Italië? Vergeet het maar. Wie in Italië journalist wil worden, legt Howard Hudson van de European Journalism Centre uit, moet zijn afgestudeerd aan een school van journalistiek en twee jaar stage hebben gelopen. Daarna moet je een examen afleggen bij een commissie van veertien man, onder wie vier overheidsfunctionarissen. Italiaanse journalisten klagen dat het moeilijk is het examen af te mogen leggen, want toegang tot het examen hangt af van je ‘sponsor’. Dat moeten erkende en gevestigde journalistieke bedrijven zijn, die in Italië vrijwel allemaal sterk gepolitiseerd zijn. Het verkrijgen van zo’n sponsor is volgens Hudson niet gemakkelijk, waardoor de kans bestaat dat journalisten zich verplicht voelen in hun berichtgeving inhoudelijk loyaal te zijn aan hun sponsor en dus niet onafhankelijk.

Misschien nog wel ernstiger is dat sinds afgelopen zomer verslaggevers op straffe van hoge boetes geen corruptiezaken mogen onderzoeken, zolang die niet voor de rechter zijn verschenen – in Italië kan dat soms tien jaar duren. De VN én Reporters without Borders hebben Rome opgeroepen de wet in te trekken. De EU houdt zich opmerkelijk stil, hoewel persvrijheid en mediapluralisme zijn gegarandeerd in het nieuwe Verdrag van Lissabon.

Hier komt bij dat de instigator van de wet, premier Silvio Berlusconi, controle heeft over een groot deel van de Italiaanse media: zijn eigen zenders en publicaties, maar ook de publieke zenders. Kritische journalisten worden ontslagen.

Uniek aan Italië is dat de grenzen tussen overheid en maffia zijn vervaagd, soms zelfs geheel verdwenen. Berlusconi en zijn kompanen hebben de wetten zó aangepast dat misdadigers – lees: zijzelf – vrijuit gaan. Ze hebben het justitiële apparaat zó uitgehold, dat het nauwelijks nog kan functioneren.

Dit met goedkeuring van de premier, die het land bestuurt zoals een godfather heerst over zijn famiglia: als een incompetente, op jonge meisjes geilende, megalomane godfather wel te verstaan. Lees de Amerikaanse diplomatieke memo’s op Wikileaks, waarin hij wordt omschreven als een waardeloze, zwakke leider wiens macht drijft op maffiavriendjes en corruptie.

Afgelopen november achtte het gerechtshof in Palermo bewezen dat Berlusconi in 1975 vergaderde met maffiabazen. Toch overleefde hij vorige maand een motie van wantrouwen, wat volgens zijn tegenstanders alleen lukte door omkoping en intimidatie.

Italië is één van de ziekste landen van de EU. Het bezet nummer 67 op de corruptie-index van Transparency International. Macedonië, Ghana, Turkije; ze scoren allemaal stukken beter. Italië bezet een magere 49e plaats op de World Press Freedom Index van oktober 2010.

België

‘België functioneert niet meer, België is een mislukt land’, zei de Vlaamse nationalist en politicus Bart de Wever (N-VA) onlangs in het Duitse tijdschrift Der Spiegel. De beroering om zijn uitspraken is groot, zeker nu de kabinetsformatie al 207 dagen lang in een impasse zit. Het land dat eigenlijk geen land is, twijfelt steeds sterker aan zijn toekomst en praat openlijk over de mogelijkheden tot opsplitsing - vanwege zijn onbestuurbaarheid. Bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft dinsdag aan de zeven betrokken partijen een nieuwe nota overhandigd, die als uitgangspunt moet dienen voor nieuwe onderhandelingen. De acceptatie daarvan wil dus nog niet zeggen dat er een nieuwe regering komt. Sterker nog: er is weinig optimisme over een goede uitkomst.

Belangrijkste probleem is een staatshervorming die Vlaanderen en Wallonië meer financiële autonomie moet geven. Dat is een grote wens van de Vlamingen. De Franstaligen onder leiding van socialist Elio di Rupo proberen dat tegen te houden, omdat zij bang zijn voor een verdere verarming van Wallonië en Brussel.

De onbestuurbaarheid van België kan nare gevolgen hebben voor de overheidsfinanciën. De kredietbeoordelaar S&P dreigt binnen enkele maanden de kredietwaardigheid van België naar beneden bij te stellen als er niet snel een regering komt. Dat betekent dat in België met zijn hoge staatsschuld Zuid-Europese toestanden niet langer denkbeeldig zijn.

www.depers.nl/buitenland/536373/Europ...
Mon-E-Man
0
Merkel And Sarkozy Fail In Pitch To Save The Euro As All Their Friends Turn Against Them

Belgium, Austria, and even the Netherlands don't like this.

read.bi/emBgBk

Kaiser
0
Ex-voorzitter Hongaarse beurs schetst apocalyptisch beeld van het einde van de eurozone: 'Een Grieks default ... bit.ly/oMMrMD
s.lin
0
Consumentenvertrouwen eurozone daalt verder in september
Gepubliceerd: 11:06
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in september verder gedaald, blijkt donderdag uit cijfers van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Commissie.

De index voor het consumentenvertrouwen verslechterde naar -19,1, van -16,5 een maand eerder. Economen geraadpleegd door Dow Jones rekenden gemiddeld op daling tot -18,9.

Het vertrouwen van ondernemers in de industriesector daalde in september naar -5,9, van -2,7 in augustus, waar economen op een waarde van -5,0 hadden gerekend.

Onder bedrijven in de dienstensector verslechterde het vertrouwen in augustus tot een niveau van 0,0, tegen 3,7 in augustus. Voor deze sector was geen verwachting afgegeven.

Het economisch sentiment daalde tot 95,0, van 98,4 een maand eerder. Er werd een score van 96,0 verwacht.

De index voor het bedrijfsklimaat daalde in september zoals verwacht tot -0,06, tegenover 0,06 in augustus.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
Kaiser
0
Kaiser
0
"if Germany leaves the EZ it won't go on its own, it will take some northern neighbours -Austria, Netherlands, France" digbig.com/5bewcf
[verwijderd]
0
EU staat er altijd beter voor dan de USA of de UK
Maar ik heb het idee dat jullie dat niet willen weten:P
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Nou en, aan de reacties van Obama en UK hebben zij meer last van onzekerheid dan wij
Erch terrechte reactie van de Duitse min van fin, aan Obama, mind your buisiness
En maar zaniken over duidelijkheid, get lost
[verwijderd]
0
quote:

zzzaai schreef op 4 oktober 2011 13:10:


EU staat er altijd beter voor dan de USA of de UK
Maar ik heb het idee dat jullie dat niet willen weten:P

Je ziet het alle hele tijd verkeerd in de US hebben ze hun huizenbubbel, die was US politiek gepushed tegen econo beter weten in , en die is ingestort . In de Eu hebben we de EU bubbel ,EU politiek van bovenaf opgelegd tegen econo beter weten in ,en die stort dus ook in .

Het dus in de eerste plaats de EUpolitiek die dit EU zootje heeft veroorzaakt .

[verwijderd]
0
Goh hoe kan iemand zichzelf in een paar zinnen zo tegen spreken

in de US hebben zun huizenbubbel, die was politiek gepushed
Het dus in de eerste plaats de EUpolitiek die dit zootje heeft veroorzaakt

NIET dus
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

ASR hekkensluiter in hogere AEX

11:43 Het aandeel van verzekeraar ASR stond woensdag onder druk op het Damrak na publicatie van de jaarcijfers. D...

  Indices

  AEX 628,89 +0,55%
  EUR/USD 1,0800 +0,04%
  Germany30^ 13.753,30 +0,53%
  Gold spot 1.609,88 +0,53%
  LDN100-24h 7.434,27 +0,45%
  NY-Nasdaq Composite 9.732,74 +0,02%
  US30# 29.296,84 +0,22%

  Stijgers

  Galapagos
  +2,68%
  ASMI
  +2,63%
  Heijmans
  +2,46%
  Alfen ...
  +2,16%
  Ordina
  +2,06%

  Dalers

  Fugro
  -5,90%
  Arcelo...
  -1,75%
  Intert...
  -1,66%
  ASR Ne...
  -1,51%
  JUST E...
  -1,37%

  Nieuws Forum Meer»

  (7)

  shortie op 19 feb 2020 11:57
  (1)

  Elwin1980 op 19 feb 2020 11:51
  (14)

  2020-1 op 19 feb 2020 11:49
  (8)

  sebapao op 19 feb 2020 11:33
  (5)

  Hangyodon op 19 feb 2020 11:30

  Column Forum Meer»

  (120)

  ONN op 19 feb 2020 11:55
  (9)

  Schip0100 op 19 feb 2020 11:20
  (1)

  Frayak_2 op 19 feb 2020 11:07
  (1)

  Lepre Chaun op 19 feb 2020 09:01
  (328)

  AEX greenkeeper op 19 feb 2020 08:57