Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaiser
0
Magnette pleit na de brexit voor polxit, hongarexit, roemexit en bulgxit

Hoewel Paul Magnette (PS) ten strijde trekt tegen het "liberaal-conservatieve" Europa en zich afvraagt of hij niet de eerste socialistische euroscepticus is, is en blijft hij een overtuigd Europeaan. "Maar", vertelt hij aan l'Echo: "Europa is uit elkaar aan het vallen". Hij vermoedt dan ook dat de brexit gevolgd zal worden door "een polxit, een hongarexit, een roemexit en een bulgxit", een wenselijke evolutie volgens hem.

deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1...
New dawn
0
De lidstaten doen al langere tijd niet meer waar ze voor hadden getekend.
De gehele constructie werkt niet omdat de EU geen land is. De lidstaten willen geen macht verder aan de EU afdragen. De zuidelijke landen die extreem zware schuldenlasten hebben, kunnen niet meer hun valuta devalueren en inflatie maken. Er is een algemene anti Europese stemming, De schulden van de zuidelijke landen accumuleren al verder omdat de staatshuishouding al lang niet meer kloppend is. Het is een kwestie lijkt het van tijd, waarna er dikke boeken worden geschreven over het mislukte economische experiment.
izdp
0
De populisten zijn tegen ja.
Dan is er een groep die wijst op de tekortkomingen en puzzelen verder, omdat die het grotere belang begrijpen.
De laatsten zijn veruit in de meerderheid.
Ondanks de organisatie van de EU, is het bestaan volgens de meetlat democratisch.

Kaiser
0
Guy Verhofstadt: "Europese Unie riskeert te verdwijnen"

8/02/17 - 12u54 Bron: BBC World Service

Europa Oud-premier, Europees Parlementslid en hoofdonderhandelaar voor de brexit Guy Verhofstadt, vreest het einde van de Europese Unie. Terwijl vanuit Frankrijk bij monde van oud-premier Jean-Pierre Raffarin de vrees weerklinkt dat Poetin en Trump de kaart van Europa aan het hertekenen zijn, meent Verhofstadt dat de Europese Unie "een existentieel moment" beleeft. "De Unie moet zich hervormen of ze riskeert volledig te verdwijnen", stelde hij eerder vandaag in een interview met de BBC World Service.

Verhofstadt ziet verschillende zaken die de Unie onder druk zetten. "Als we kijken naar de druk die momenteel op de EU rust... Amerikaans president Donald Trump zet in op het uiteenspelen van de EU en ook Vladimir Poetin wil de EU verdelen", zei Verhofstadt.
Kaiser
1
Kaiser
0
Kaiser
0
De Gucht: "Als Marine Le Pen president van Frankrijk wordt, dan valt Europese Unie uiteen"

Als de extreemrechtse kandidate Marine Le Pen de Franse presidentsverkiezingen wint, dan valt de Europese Unie zoals we die nu kennen uiteen. Dat heeft voormalig eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht gezegd in "Van Gils en gasten".

Le Pen als president wel een geschiedenisbreuk

Maar De Gucht zegt tegelijk dat er dingen kunnen gebeuren die wel de loop van de geschiedenis veranderen. "Als Marine Le Pen bv. in april de president van Frankrijk zou worden, dan denk ik eerlijk gezegd dat dat wel een geschiedenisbreuk zou zijn, met name voor Frankrijk en voor de Europese Unie. De Europese Unie zoals we die nu kennen, valt dan uit elkaar."

"Je zal nog enkele landen hebben die klonteren rond Duitsland en Frankrijk zal failliet gaan. Frankrijk heeft namelijk een grote overheidsschuld, net zoals wij trouwens. De dag dat Le Pen teruggaat naar de Franse frank of uit de monetaire unie stapt, dan is die staat niet financierbaar. Dan krijgt het land niet meer het geld bijeen om die schulden te financieren."


deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1...
DeZwarteRidder
0
‘Scenario van Frexit is onwaarschijnlijk'
Gisteren, 16:00

Bij een overwinning van Marine Le Pen tijdens de presidentsverkiezingen lijkt de kans toch gering dat Frankrijk afscheid zal gaan nemen van de Europese Unie. Dat stellen economen bij ABN Amro.

De Fransen geven tijdens een eerste ronde op zondag 23 april aan welke kandidaat het meest geschikt is om president Hollande op te volgen.

Zolang een kandidaat nog niet beschikt over meer dan 50% van de stemmen staat op 7 mei een tweede ronde gepland met de twee beste kandidaten uit de eerste ronde die gaan uitmaken wie er aan het langste eind trekt.

Volgens de economen is de kans groot dat de presidentskandidaat Emmanuel Macron er uiteindelijk met de overwinning vandoor gaat, maar is het niet uitgesloten dat de populistische Le Pen de zege kan gaan pakken mede doordat er nog veel zwevende kiezers zijn in Frankrijk.

Een scenario dat Le Pen net als het Verenigd Koninkrijk artikel 50 in werking zal gaan stellen is niet onmogelijk, maar een Frexit zal heel wat voeten in de aarde hebben doordat het Franse EU-lidmaatschap in de wet is verankerd, stellen de economen.

Zij wijzen er op dat Le Pen in ieder geval 60% van de parlementsleden achter zich moet krijgen om de wet over de Franse participatie in de EU te laten schrappen, terwijl het nog onduidelijk of ze in een functie als president de macht heeft om een begin te maken met een Frexit.
Kaiser
0
"Griekenland verzeild in collectieve depressie"

vr 16/06/2017 - 09:32 Kathleen Heylen
Europese beleidsmakers zijn gisteren dan wel overeengekomen dat Griekenland recht heeft op een afgesproken schijf noodhulp van 8,5 miljard euro, voor de modale Griek verandert dat niet veel. "Ze geloven er niet écht meer in", zegt correspondent Bruno Tersago. " Het land blijft in een negatieve spiraal, of en hoe de Grieken daaruit geraken, dat is nog maar de vraag."

De ministers van Financiën en het Internationaal Muntfonds (IMF) zijn gisteren in Luxemburg overeengekomen dat Griekenland een eerder afgesproken schijf van 8,5 miljard euro aan noodhulp krijgt. Net op tijd, want volgende maand vervallen enkele deadlines voor terugbetalingen aan de Griekse schuldeisers. Griekenland kan weer even opgelucht ademhalen. Of toch niet?

"Of de Grieken zelf opgelucht zijn, dat is nog maar de vraag", zegt VRT-correspondent Bruno Tersago in Athene. "Van die 8,5 miljard euro gaat meteen al 6,7 miljard naar schuldeisers: het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB). Blijft er nog 1,8 miljard over, maar daar gaat de bevolking zelf niets van voelen. De regering zal dat geld aanwenden om schulden terug te betalen aan bedrijven en privéburgers van wie ze geld geleend heeft."

Er is licht aan het einde van de tunnel, was de boodschap van de beleidsmakers gisteravond in Luxemburg, Tersago schetst een heel ander beeld. Een heel somber beeld. "Met deze noodhulp worden geen extra banen gecreëerd, worden Grieken niet uit de armoede getrokken. Meer dan 30 procent van de bevolking leeft momenteel nog altijd onder de grens van extreme armoede, om maar iets te zeggen. De man in de straat ziet dat ook, beseft dat ook. Wat daar in Luxemburg gezegd is, dat blijft voor hem heel technisch. Hij gelooft er niet echt meer in."
"Stempel op meerdere generaties"

De reddingsprogramma's ("als je die nog reddingsprogramma's kunt noemen", zegt Tersago) uit 2010 en 2012, en de daaraan gekoppelde, zeer strenge bezuinigingen komen voor de gewone Griek met een hele hoge kostprijs. Meer en meer hypotheek- en bankleningen raken niet meer terugbetaald, meer en meer mensen worden uit hun woning gezet, meer en meer huizen en appartementen moeten gedwongen verkocht worden. Het aantal mensen dat moet aankloppen bij liefdadigheidsinstellingen en privé-initiatieven voor kleren, eten, medische hulp, blijft alleen maar stijgen.

"Griekenland is een soort collectieve depressie verzeild geraakt. De mensen zijn compleet murw. Mensen zien geen toekomst meer in dit land. Mijn vrouw geeft les aan 15-jarigen. Zij zeggen: als ik nog iets wil maken van mijn leven, zal ik moeten emigreren. Hier heb ik geen enkel ander toekomstperspectief dan eten rondbrengen met een motorfiets", schetst Tersago. "Dit drukt zijn stempel over meerdere generaties."

"De Griekse schuld is op dit moment gewoon onleefbaar. De eurolanden en het IMF blijven in conflict over een kwijtschelding van een deel van de schulden." Een schuldverlichting zou een duurzame oplossing kunnen zijn, maar dat is nog niet voor morgen. "Griekenland blijft in een neerwaartse spiraal. Of ze hieruit kunnen geraken, en hoe dan, dat is nog maar zeer de vraag."
Helft van de jongeren is werkloos

Ter illustratie, enkele cijfers op een rijtje (bron: BBC)

22,5 procent van de Griekse bevolking heeft geen werk. Bij jongeren onder de 25 jaar is dat zelfs meer dan 50 procent
Wie wél werkt, verdient ook veel minder. Het minimumloon bedroeg 863 euro toen de crisis losbrak, nu is dat 684 euro.
Door gedwongen veranderingen aan het pensioensysteem moet 43 procent van de gepensioneerden nu overleven met minder dan 660 euro per maand.
Overheidsuitgaven voor gezondheidszorg zijn tussen 2010 en 2015 zo goed als gehalveerd, die voor onderwijs zijn gedaald met 20 procent.Kaiser
0
Will Italy QUIT the euro? Head of country's League party says the single currency is 'wrong' and declares he has a 'right to govern' following election results that gave his coalition 37% of the vote www.dailymail.co.uk/news/article-5462...
DeZwarteRidder
0
Ruzie tussen stroomleveranciers blijkt oorzaak storing luchtalarm

Gepubliceerd: 06 maart 2018 17:45 Laatste update: 06 maart 2018 18:39

De storing van de luchtalarmen in een deel van Nederland is het gevolg van een ruzie tussen elektriciteitsleveranciers in de Balkan, waardoor digitale klokken langzamer lopen.

Dat verklaart het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), dat het luchtalarm beheert, dinsdagmiddag op Twitter.

Tijdens de maandelijkse test van de luchtalarmen gingen maandag om 12.00 uur de sirenes in dertien veiligheidsregio's niet af. Die storing is het gevolg van problemen met het Europese stroomnetwerk.
Achterlopende klokken

Dinsdag meldde Europese netbeheerder ENTSO-E een ruzie tussen de netbeheerders in Servië en Kosovo. Die landen proberen elkaar onder druk te zetten door niet de afgesproken hoeveelheid stroom aan het Europese net te leveren. ENTSO-E zegt in zijn verklaring dat er niet alleen technisch maar ook een politiek probleem is, dat "snel moet worden opgelost".

Omdat Servië en Kosovo niet de afgesproken hoeveelheid stroom leveren, loopt het hoogspanningsnet niet precies op 50 hertz. Dat is te merken aan sommige digitale klokken die op netstroom werken, zoals klokken op magnetrons.

Klokken kunnen tot zes minuten achterlopen, omdat ze de tijd bijhouden aan de hand van de frequentie van de wisselstroom van het stroomnet. Loopt die frequentie net niet goed, gaan de klokken ook achterlopen.

"Er zijn strakke afspraken over het hoogspanningsnet in Europa. Het kan niet zo zijn dat landen hun conflicten afwentelen op dat net. Hier moet zo snel mogelijk een einde aan komen", zei Nederlandse netbeheerder TenneT dinsdag over de situatie. De netbeheerder verzekert dat het probleem niet voor een grote stroomstoring zal zorgen. "Dan grijpen de Europese netbeheerders meteen in."
Door: ANP/NU.nl
Kaiser
0
De premier verwees onder meer naar het engagement van de nieuwe Duitse coalitie om meer geld bij te dragen aan de Europese begroting na 2020. Dat is Den Haag alvast niet van plan.


Nederlandse premier tempert Frans-Duitse ambities voor de Europese Unie

16/03/18 bijgewerkt om 17:07

Bron: Belga

Angela Merkel reist vrijdag naar Parijs om met Emmanuel Macron te praten over gemeenschappelijke voorstellen voor de toekomst van de Europese Unie en de eurozone. Beide regeringsleiders dwepen met een ambitieuze agenda, maar 'wij gaan niet zomaar alles goed vinden waarover de Duitsers en de Fransen een akkoord bereiken', waarschuwt Nederlands premier Mark Rutte.


In de aanloop naar het overleg tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron, heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gewaarschuwd dat Berlijn en Parijs hun ideeën over de toekomst van de Europese Unie niet zomaar kunnen opdringen aan de andere lidstaten. 'We gaan niet zomaar instemmen', verklaarde hij vrijdag in een interview met het Duitse blad Der Spiegel.

Merkel reist vrijdag naar Parijs om met Macron te praten over gemeenschappelijke voorstellen voor de toekomst van de Europese Unie en de eurozone. Zowel Macron als de nieuwe coalitie in Berlijn dwepen met een ambitieuze agenda die de Europese Unie moet voorbereiden op de brexit en de opgang van populistische en anti-Europese partijen moet stoppen.

'Er bestaat vrij verkeer in de Europese Unie en uiteraard kan de nieuwe Duitse regering de Franse regering ontmoeten wanneer ze dat wil, zonder ons. Maar dat wil niet zeggen dat wij, of andere lidstaten, alles goed vinden waarover de Duitsers en de Fransen een akkoord bereiken. We gaan niet zomaar instemmen', waarschuwde Rutte in een interview dat zaterdag verschijnt.

Hij verwees onder meer naar het engagement van de nieuwe Duitse coalitie om meer geld bij te dragen aan de Europese begroting na 2020. Dat is Den Haag alvast niet van plan. De Nederlandse regering verzet zich ook tegen de plannen van Macron voor een eurobegroting en Europese minister van Financiën. Samen met zeven andere noordelijke lidstaten onderstreepte Nederland onlangs dat de voltooiing van de bankenunie en respect voor de begrotingsregels prioritair zijn.
Kaiser
0
Vandaag ligt niemand er wakker van, maar de houdbaarheid van de euro op lange termijn staat helemaal niet vast... Via Italië terug naar de eurocrisis www.tijd.be/r/t/1/id/9994174?freeAcce...
Kaiser
1
Italy’s Countdown to Fiscal Crisis
Italy's current scheme of piling unfunded government spending on top of an already-huge debt is a recipe for disaster.
fee.org/articles/italy-s-countdown-to...
fin®
0
President Italië keurt nieuwkomer Conte goed als premier
Gepubliceerd: 23 mei 2018 19:36
www.nu.nl/buitenland/5279828/presiden...
De 54-jarige Conte is een nieuwkomer in de politiek. De man is jurist en tevens professor aan de universiteiten van Florence en Rome. Conte zit niet in het parlement, maar behoort tot de kring van de Vijfsterrenbeweging.
Wordt de ministerploeg goedgekeurd, kan de regering ingezworen worden. Dit proces wordt met zorg bekeken, omdat zowel de Vijfsterrenbeweging en de Lega gelden als eurosceptische partijen.


=======================

Europe - The Final Countdown(with lyrics)
www.youtube.com/watch?v=TcJ-wNmazHQ
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 593,30 -3,89%
EUR/USD 1,0849 +0,19%
Germany30^ 12.975,70 -0,46%
Gold spot 1.654,17 +0,66%
LDN100-24h 7.141,30 -3,25%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 28.067,51 +0,35%

Stijgers

Flow T...
+6,57%
Volker...
+0,23%
NSI
-0,19%
GrandV...
-0,29%
KPN
-1,19%

Dalers

Fugro
-13,22%
Pharming
-10,42%
AMG
-8,99%
Galapagos
-8,78%
Air Fr...
-8,68%

Nieuws Forum Meer»

(9)

gokker op 24 feb 2020 23:46
(28)

Nuob op 24 feb 2020 23:31
(1)

P2020 op 24 feb 2020 22:56
(16)

Alexander op 24 feb 2020 22:17
(41)

Knight V op 24 feb 2020 21:42

Column Forum Meer»

(254)

P2020 op 25 feb 2020 00:21
(35)

sfc op 25 feb 2020 00:01
(1)

Martijn Kools op 24 feb 2020 23:36
(22)

netniet op 24 feb 2020 23:18
(3)

geobeo op 24 feb 2020 21:45