Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
fausto1
0
De britten hebben goed gekozen. weg met die politieke elite uit Brussel die het zogenaamd zo goed voor ons weten!
Kaiser
0
Kaiser
0
Galajurk
0
Altijd zo raar dat de zuidelijke landen in Europa erbij willen horen terwijl zij er eigenlijk alleen maar last van hebben. En in de Noordelijke landen die er heel veel profijt van hebben ontstaat er een beweging van mensen die er juist uit willen.
Kan iemand dat uitleggen?
Kaiser
0
‘2017 brengt cascade van landen die de eurozone verlaten’

Volgend jaar zal worden gekenmerkt door initiatieven van landen die de eurozone willen verlaten. Dat zegt Luigi Di Maio, mogelijk kandidaat van de populistische partij Cinque Stelle voor de Italiaanse parlementsverkiezingen.

Het eerste land dat zich uit de eurozone terugtrekt zal zich volgens Di Maio (30) redden, maar hij voegt er aan toe dat de anderen samen met de gemeenschappelijke munt tenonder zullen gaan. Di Maio zegt daarbij de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland volgend jaar de onzekerheid over de euro nog zullen aanwakkeren.

Hij verwacht dat beide landen na de verkiezingen in ieder geval kritischer zullen staan tegenover de eenheidsmunt.

Cinque Stelle heeft een referendum beloofd over de euro. Di Maio zegt voorstander te zijn van een Zuid-Europese versie van de eurozone, waardoor de Italiaanse economie volgens hem een kans op heropleving zou krijgen. “Het was een grote illusie om te denken dat in Europa het zuiden en het noorden op dezelfde snelheid zouden kunnen evolueren,” merkt hij op.

Geloofwaardigheid

De val van de Italiaanse regering van Matteo Renzi, de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten en de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, weerspiegelt volgens Di Maio een verlies aan geloofwaardigheid van een volledige politieke klasse.

Italiaans premier Matteo Renzi heeft ontslag genomen nadat een aantal van zijn voorstellen in een referendum door 59 procent van de kiezers was verworpen. Nieuwe verkiezingen worden in de lente van volgend jaar verwacht.

Cinque Stelle is na de Partito Democratico (PD) van Renzi de grootste politieke partij van het land. Tot nu toe heeft de populistische partij nog geen officiële lijsttrekker voor de verkiezingen, maar velen verwachten dat de leden Di Maio naar voor zullen schuiven.

Di Maio zou het daarbij wellicht moeten opnemen tegen Matteo Renzi, die heeft te kennen gegeven naar een herverkiezing te streven. (mah)

enwatnu
1
Bonusquote: Groene Amsterdammer checkt – Zijn eurocraten Brussel echt zo ver van realiteit verwijderd?
Het antwoordt raadt u nooit
12-01-2017, 18:05 Tags: Brussel, EU


“Het is niet het enige evenement deze avond: in alle zalen in dezelfde vleugel zijn etentjes en recepties. ‘Dat is bijna elke avond zo. We proberen ’s avonds borrels en recepties af te struinen in het EP, dan hoeven we zelf geen eten te kopen!’ zegt een Italiaanse stagiaire.

‘De zuigkracht van de bubbel in Brussel is enorm. Ik hoef er helemaal niet uit, want we hebben hier alles. Het is een microwereld. We hebben een stomerij, een kapper en een sportschool in het parlement, helaas zonder zwembad. Een flinke supermarkt in de parkeergarage en een bank om geld te pinnen.’

‘Mijn hotel is in de Rue Royal, een straat achter het parlement. Ik hoef nergens anders heen dan naar mijn hotel of dit gebouw, want iedereen komt naar mij toe. Lobbyisten, beleidsmedewerkers, experts. En verder hoef ik eigenlijk alleen met mijn collega’s en assistentes in dit gebouw te praten. Als ik naar een discussieavond twee straten verderop moet, denk ik al poeh poeh, kan dat niet hier? Erg hè?’

Ze werken al jaren bij de Europese instituties, wonen inmiddels in Tervuren of Oudergem met een partner uit een ander Europees land, hun kinderen bezoeken een peperdure internationale school (wat bij een vast contract wordt betaald door de Europese Commissie), worden verwacht op werkgerelateerde borrels, werken hard en zijn dus veel op kantoor met andere eurocraten. Ze reageren defensief als ze ervan beticht worden in een blauwe bubbel te leven.

‘Ze geloven dat zij de wijsheid in pacht hebben, wat in stand wordt gehouden omdat ze zich continu in hun Europese, elitaire, witte, bevoorrechte bubbel bevinden’, oordeelt een Britse journalist.

‘Ineens gaan we dat soort mensen aannemen: de Gewone Man. Die horen hier helemaal niet’

‘Ik heb nauwelijks contact meer met gewone mensen. Zij komen moeilijk het gebouw binnen en je moet dus echt je best doen om met hen te spreken’, zegt een europarlementariër.

De Brexit wordt voornamelijk geweten aan communicatieproblemen en gebrek aan besef bij de Britten dat zij de EU nodig hebben.

Het euroscepticisme moet de kop in gedrukt worden en ze willen niet van hun koers afwijken. Een communicatiemedewerker in het parlement beschrijft discussies over Marine Le Pen of Nigel Farage. ‘Sommige collega’s vinden dat we hen dood moeten zwijgen. En als ik zeg dat Farage eigenlijk wel een goede retoricus is, valt het stil.’

De problemen zijn groot, maar leiders durven geen beslissingen te nemen, wat het euroscepticisme weer voedt.

Het imago van de Commissie wordt dusdanig krampachtig en vijandig verdedigd dat de relatie met journalisten verslechtert en het overdreven veel moeite kost aan de juiste informatie te komen.”Ene Gabriela Adèr dompelde zich voor enkele maanden onder in het warme luxueuze bubbelbad van de EU-ivoren torens onder de Brusselse carriere-elitestolp om te onderzoeken of onze ‘democratisch’ verkozen Europese politici nou echt zo ver zijn verwijderd van het volk, de samenleving en de realiteit van eurosceptisisme.

U raadt het nooit: dat is dus zo. Ze zijn in Brussel echt héél ver verwijderd van de realiteit. Honderden, duizenden mijlen ver en ze zitten er vooral voor zichzelf, hun carrière en het neuken van stagiaires.

Verrassend niet?

Briljante must read long read in De Groene Amsterdammer (Blendle-link).

politiek.tpo.nl/2017/01/12/bonusquote...
Kaiser
0
[verwijderd]
0
Er komt driedubbele pariteit aan: GBP, $US, euro kruipen steeds meer naar elkaar toe.
Het wordt tijd voor een allesomvattende wereldmunt: The World dollar.
Groot, groter, grootst, wereldwijde stabiliteit, minder oorlogen, meer welvaart, betere samenwerking en het belangrijkste: tijdwinst.

Afgelopen 10 jaar leerde ons: een probleem samen met ander probleem= probleem opgelost(vooral bij banken populair)

De eurozone zal dus niet instorten op interne problemen, eerder opbloeien en floreren door unieke nieuwe standaard munt, zoals de introductie van de euro toenertijd....
[verwijderd]
0
Ja, laten we de problemen van de eurozone exporteren naar de rest van de wereld.
izdp
0
Trouwens over de tegenpartijen gesproken viel Marie Le pen laatst op.
Ze kwam tenminste met een idee: ze pleitte voor herinvoering van de ECU.
Kaiser
0
“Bye Bye Merkel” – EU’s Right-Wing Parties are now “Trump puppets”, not only Russian ones – Kiselyov youtu.be/kLV1ToUYbS0
Kaiser
0
Marine Le Pen wil ook uit NAVO stappen (en een referendum houden voor frexit)

4/02/17 - 21u20 Bron: Belga © getty.

Het rechtspopulistische Front National (FN) van Marine Le Pen stelt nu ook het NAVO-lidmaatschap van Frankrijk in vraag. Dat blijkt uit het programma van FN voor de presidentsverkiezingen, dat vandaag in Lyon bekendgemaakt werd. Het FN wil tegelijk meer aan defensie spenderen en de verplichte legerdienst weer invoeren.

De extreemrechtse partij bevestigde dat ze in geval van een zege van Le Pen bij de verkiezingen een referendum zal houden over de exit uit de Europese Unie. Presidentskandidate Le Pen had een frexit naar Brits voorbeeld (brexit) al eerder aangekondigd.

Le Pen wil morgennamiddag in Lyon een toespraak houden voor haar aanhangers. Ze kan volgens peilingen winnen in de eerste stemronde van de verkiezingen, maar ligt duidelijk achterop voor de tweede ronde. Ex-minister en presidentskandidaat Emmanuel Macron komt mogelijk tegenover haar te staan in de beslissende stemronde. Hij verscheen vandaag in Lyon demonstratief voor duizenden aanhangers.

De leider van de kiescampagne van FN, David Rachline, had het op de tweedaagse meeting over "144 toezeggingen om Frankrijk weer op orde te brengen". Daaronder rekent het FN ook een massale versterking van de veiligheidstroepen, een uitstap uit de Schengenzone en de herinvoering van de Franse munt.

De rechtspopulisten wijzen bovendien internationale vrijhandelsverdragen als CETA of TTIP af. Ze eisen in de plaats een "intelligent protectionisme", en willen inlandse boeren en vissers ondersteunen. De meerwaardebelasting mag niet verhoogd worden en de inkomensbelasting moet naar beneden. Om Frankrijk veilig te maken is een nultolerantiebeleid nodig, argumenteert FN. Buitenlandse delinquenten moeten automatisch uitgewezen worden.

Versterkte strijd tegen terrorisme
De onafhankelijke kandidaat Macron eiste na de aanval met een machete op vier militairen in Parijs een versterkte strijd tegen het terrorisme. Als hij in mei wint, wil hij tegen 2022 in totaal 10.000 politieagenten en gendarmes in dienst nemen, zei Macron voor duizenden aanhangers.

De vroegere minister van Economie sprak zich voorts uit voor een verhoging van het Franse defensiebudget tot 2 procent van het bbp. Nu wordt 1,8 procent van het bbp aan defensie besteed. Macron pleitte ook voor meer Europese samenwerking op het vlak van defensie. Naar zijn meeting kwamen volgens de organisatoren ongeveer 16.000 mensen.
[verwijderd]
0
gaat allemaal veel sneller dan men voor mogelijk acht .Trump is de! Gorbi van de EU.
Brexit , maar ook nu de nieuwste aanwinst :
was de vlag zie bijlage
Bijlage:
695 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Wall Street op koers voor hogere opening'

14:46 De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting licht hoger openen. Op dinsdag werden nog ove... 1

  Indices

  AEX 628,31 +0,46%
  EUR/USD 1,0790 -0,05%
  Germany30^ 13.762,70 +0,60%
  Gold spot 1.604,88 +0,21%
  LDN100-24h 7.442,77 +0,56%
  NY-Nasdaq Composite 9.732,74 +0,02%
  US30# 29.300,96 +0,23%

  Stijgers

  BESI
  +3,56%
  ASMI
  +3,37%
  Galapagos
  +3,05%
  Heijmans
  +2,59%
  IMCD
  +2,35%

  Dalers

  Fugro
  -5,10%
  Vastned
  -1,85%
  ING
  -1,55%
  Intert...
  -1,18%
  VIVORY...
  -0,99%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Pieter Vandewalle op 19 feb 2020 14:58
  (28)

  Vanoranje op 19 feb 2020 14:56
  (3)

  Jemoetwat op 19 feb 2020 14:51
  (6)

  Melick op 19 feb 2020 14:47
  (9)

  Bezoeky op 19 feb 2020 14:39

  Column Forum Meer»

  (182)

  The Short Caller op 19 feb 2020 15:33
  (9)

  Thorgall op 19 feb 2020 15:23
  (21)

  alexmaniax op 19 feb 2020 13:44
  (10)

  Onderbouwer op 19 feb 2020 13:21
  (2)

  kuddedier op 19 feb 2020 13:05