Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
687 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bolo
1
Fijn dat wij toch zo mooi ons begrotingstekort proberen in te perken...

'Austerity might be driving the eurozone into a debt-deflation cycle, as higher debt and deflation feed off each other'

www.bruegel.org/nc/blog/detail/articl...
Kaiser
0
German law prof: "The ECB is going to buy junk bonds...This is socialisation of risk and is completely illegal" www.telegraph.co.uk/finance/comment/a...
Kaiser
0
Drastische terugloop autoverkoop in Rusland bezorgt Europese constructeurs kopzorgen


06/10/2014 om 13:14

In de marge van het Autosalon van Parijs is de voorbije dagen intens overleg gepleegd tussen de topmensen van verschillende Europese automerken over de gevolgen van de implosie van de autoverkoop in Rusland.

De cijfers spreken voor zich. In augustus liep de autoverkoop in Rusland terug met 24,3 procent en daalde de autoproductie er met 38 procent. Het Amerikaanse marktonderzoekbureau IHS voorspelt dat de autoverkoop dit jaar zal dalen tot 2,4 miljoen auto's, of een half miljoen minder dan vooropgesteld.

Vooral de Europese volumemerken delen in de klappen, getuige hiervan de verkoopresultaten voor de maand augustus: Citroën (- 91,2 procent), Ford (- 50,1 procent), Opel (- 37,5 procent), Peugeot (- 37,4 procent), Renault (- 16,7 procent) en VW (- 33,9 procent). Enkel Mercedes-Benz (+ 2,6 procent) en Porsche (+ 7,4 procent) noteerden een lichte winst.

Die ongunstige ontwikkeling betekent een streep door de rekening van die Europese volumemerken die uit de rode cijfers hoopten te komen via de Russische markt. Maar door de sancties tegen Rusland als gevolg van de politieke spanningen in de regio is de economische activiteit in Rusland sterk teruggelopen en heeft de koers van roebel een historisch dieptepunt bereikt tegenover de euro. Winst maken wordt daardoor quasi onmogelijk.
Opel en VW schroeven productie drastisch terug, Renault houdt vast aan vooropgesteld schema

Een aantal Europese automerken produceert ook zelf in Rusland. In een reactie op de implosie van de Russische autoverkoop heeft Volkswagen beslist om de productieband in Kaluga tijdelijk stil te leggen. Hetzelfde is gebeurd bij GAZ dat in opdracht van VW de modellen Jetta en Skoda Yeti en Octavia bouwt. In de Opel-fabriek van Sint-Petersburg waar de Astra en Chevrolet Cruze van de band lopen, is het aantal ploegen van drie naar één teruggeschroefd.

Johan Willems (directielid Adam Opel AG) over die beslissing: 'De situatie in Rusland baart ons zorgen en door de productie af te stemmen op de vraag proberen wij de operationele verliezen zo klein mogelijk te houden. De Russische markt bezit een enorm groot groeipotentieel en wij gaan ervan uit dat Rusland op termijn onze belangrijkste automarkt in Europa wordt, maar daar kunnen we vandaag alleen maar van dromen. Ook de ongunstige koers van de roebel speelt in ons nadeel.'

Het Franse Renault is sinds vorig jaar meerderheidsaandeelhouder van het Russische Avtovaz met Lada als bekendste merk. In 2002 bezat Lada nog een marktaandeel van 73,3 procent maar dat is intussen verschrompeld tot 16,3 procent. Daardoor is Lada in augustus zijn positie van marktleider kwijtgespeeld aan het Zuid-Koreaanse Hyundai. Ook Toyota en Mazda presteren opvallend goed in Rusland, wat onder andere te maken heeft met de gunstige koers van de roebel tegenover de yen.

Volgens Renault-woordvoerder Karl Schuybroek overweegt het Franse merk op korte termijn geen ingrijpende structurele maatregelen in Rusland. 'Voorlopig houden wij vast aan ons vooropgesteld productieschema. Het is moeilijk om voorspellingen te doen en volgen de evolutie van de markt op de voet. Tot nader order blijven wij overtuigd dat Lada een belangrijke rol zal blijven spelen op de Russische markt en dat de moeilijkheden van voorbijgaande aard zijn.'
Kaiser
0
'Duitse economie steunt op illusies'

07/10/2014 om 11:28 - Bijgewerkt om 12:51

" De Duitse euforie die er heerst, is gevaarlijk. Het maakt ons aanmatigend, blind en saai." Dat schrijft Marcel Fratzscher, hoofd van het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek, in een boek genaamd 'The Germany Illusion'.


De boodschap van het boek van Fratzscher bestaat erin dat Duitsland, ondanks zijn economische kracht, wel degelijk enkele opmerkelijke zwakke punten heeft. Meer zelfs, Marcel Fratzcher omschrijft die zwakke punten als de 'illusie van Duitsland'.

Volgens de auteur schort er wat aan de interpretatie van het Duitse succesverhaal. Dat verhaal steunt volgens de 'conventionele verklaringen' op drie alom bekende pijlers:

Het 'banenwonder', dat een gevolg is van de hervormingen van de arbeidsmarkt in het vorige decennium.
Een robuuste export als gevolg van sterk concurrerende bedrijven.
Een federale begroting die min of meer in evenwicht is.

Duitsers zijn terecht trots op bovenstaande prestaties, geeft Fratzscher toe, maar ze mogen niet blind zijn voor de onderliggende problemen die het succesverhaal verhult, luidt het. De auteur verduidelijkt:

Het 'banenwonder' werd voor een groot deel bereikt door het creëren van tal van deeltijdse en 'precaire' banen. Het totale aantal gewerkte uren is amper toegenomen, zelfs met een aanzienlijke terugval van het aantal werklozen (van ruim 5 miljoen in 2005 tot minder dan 3 miljoen dit jaar).
Het succes van de export is niet het gevolg van een grotere productiviteit, maar van het in toom houden van de lonen. Ondertussen blijkt een groot deel van de dienstensector van Duitsland bepaald niet-competitief te werken.
Het begrotingsgat werd eenvoudigweg gedicht doordat meer werkgelegenheid heeft geleid tot meer fiscale inkomsten.

Duitsers houden aan het geroemde succesverhaal alvast drie illusies over die ze koesteren, oordeelt Fratzscher.

Duitsland zal sterk blijven door te doen wat het gewoon is te doen, meer van hetzelfde dus.
De eurozone is niet echt nodig.
De partners van de eurozone zijn enkel uit op het geld van de Duitse belastingbetalers. Die belastingbetalers zijn de echte 'slachtoffers' van de reddingsplannen die gelanceerd werden om de euro te redden.

'Duitsers sparen veel, maar ze sparen onverstandig

Tot zover 'The Germany illusion'. Waar het in Duitsland echt om draait is het opmerkelijke onevenwicht tussen sparen en beleggen, stelt Fratzscher. Duitsers 'sparen veel, maar ze sparen onverstandig,' zegt hij. Ze sturen hun spaargeld namelijk massaal naar het buitenland, waar ze een mager rendement oogsten. Hadden ze hun spaargeld in Duitsland zelf geïnvesteerd, dan hadden ze nu kunnen rekenen op een groter rendement, aldus de auteur. Ter illustratie: De Duitse binnenlandse investeringen stemden in de vroege jaren 1990 overeen met 23 procent van het bbp , vandaag bedraagt dat percentage amper nog 17 procent. Dat is volgens de statistieken van Eurostat minder dan in de meeste vergelijkbare rijke landen het geval is.

Duitsers zijn minder rijk zijn dan ze zouden kunnen zijn

Het gebrek aan binnenlandse investeringen blijft niet zonder gevolgen, oordeelt Fratzscher. De invoer is lager dan ze zou kunnen zijn, de uitstroom van kapitaal creëert enorme overschotten op de lopende rekening - waarover zowel de VS als de Europese Commissie al hun beklag hebben gedaan - en de lage investeringsgraad is mee verantwoordelijk voor de beperkte toename van de productiviteit. In veel bedrijfstakken is het aandelenkapitaal kleiner dan in 2000, wat betekent dat Duitsers minder rijk zijn dan ze zouden kunnen zijn. Bovendien zal de Duitse economie in de toekomst minder sterk zijn dan ze zou moeten zijn, besluit Fratzscher.

Sigmar Gabriel, de Duitse minister van Economie, beschouwt het boek van Fratzscher alvast als 'verplichte lectuur'.

(The Economist/BO)
Kaiser
0
Cézan
0
simi500
1
En het orkest speelde vrolijk verder op de Titanic.

Wat is er in augustus met de Duitse economische motor gebeurd? Bestellingen, industriële productie én uitvoer: alle drie kregen ze de grootste klap in vijf jaar. Behoudens een 'klein mirakel' in september, vreest ING-econoom Carsten Brzeski dat Duitsland in een recessie zit.


Het wordt steeds duidelijk dat de Duitse economie na een belabberd voorjaar met een krimp van 0,2 procent deze zomer niet zoals verhoopt terug 'happy ever after' was. Na dramatische cijfers over de fabrieksbestellingen en de industriële productie (zie inzetje), blijkt deze ochtend ook de uitvoer - de traditionele turbo op de Duitse achtcilindereconomie - van een klif gevallen. Minus 5,8 procent maand op maand.
Kaiser
0
The analyst that predicted Germany's horrible industrial numbers has another terrifying forecast read.bi/1CXXTiS
Dream*On
1
Bekende Duitse journalist verklaard dat hij altijd betaalde propaganda en leugens heeft geschreven in dienst van de Elite, geheime diensten en met name die van Amerika.

Journalist dr Udo Ulfkotte explains how he was educated to lie and betray the public.
www.wanttoknow.nl/overige/klokkenluid...

www.gewoon-nieuws.nl/2014/09/journali...
Journalist Udo Ulfkotte werkte zeventien jaar voor de Frankfurter Algemeine Zeitung en is de corruptie zat. Hij schaamt zich voor de omkoping waar ook hij zich, net als alle westerse media, schuldig aan heeft gemaakt.
Zoals ik al vaker schreef: het is de tijd van de waarheid en voordat we in allesvernietigende oorlogen terechtkomen die gedicteerd zijn door de machtige elite, zou je in ieder geval dit boek maar eens moeten lezen.
Het is niet de bevolking die oorlogen wil, maar wie dan wel? Naam en toenaam worden in dit boek genoemd!

Hij onthult hier voor het eerst hoe hij voor zijn verslaggeving in de FAZ (Frankfurter Algemeine Zeitung) en de corruptie werd aangemoedigd. En hij onthult waarom opinieleiders hun tendentieuze rapporten opstellen als handlangers van het NAVO-persbureau om via de media oorlogen voor te bereiden. Als vanzelfsprekend werd de auteur ingewijd in de Amerikaanse elite organisaties, en ontving in ruil voor de positieve berichtgeving in de Verenigde Staten daarvoor een ereburger certificaat.


Dr Udo Ulfkotte aan het woord
youtu.be/yp-Wh77wt1o
Kaiser
0
Lagarde: We are stuck in a painful jobs crisis – in some regions, youth unemployment is a painful social problem. ow.ly/CyG2v
whammy
1
quote:

HerrKaiser schreef op 10 okt 2014 om 15:47:


Lagarde: We are stuck in a painful jobs crisis – in some regions, youth unemployment is a painful social problem. ow.ly/CyG2v

Lagarda l*lt vaak maar om deze uitspraak kan niemand heen en kan alleen maar leiden tot?!
Of even more concern: we are stuck in a painful jobs crisis. 200 million people around the world are looking for work today—if the unemployed formed their own country, it would be the fifth largest in the world. In some regions—southern Europe and North Africa—youth unemployment is now a chronic social problem, leading to widespread disenchantment and disengagement.
As Dostoyevsky once put it, “deprived of meaningful work, men and women lose their reason for existence”.
687 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 +1,33%
  EUR/USD 1,1090 -0,15%
  Germany30^ 11.556,40 +1,26%
  Gold spot 1.513,56 0,00%
  LDN100-24h 7.128,94 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 25.919,27 +0,09%

  Stijgers

  Fugro
  +4,82%
  ForFar...
  +4,52%
  Heijmans
  +4,44%
  BAM
  +4,24%
  BESI
  +4,05%

  Dalers

  IMCD
  -15,13%
  ICT Group
  -3,28%
  Brunel
  -1,68%
  TKH
  -1,56%
  Alfen ...
  -1,16%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  dasokwat op 17-aug-19 12:30
  (8)

  [NL]HardcoreHolland op 17-aug-19 11:36
  (18)

  Ouwe-zeur op 17-aug-19 10:07
  (5)

  Arie40 op 17-aug-19 09:58
  (4)

  Donald de Kwakerd op 17-aug-19 00:09

  Column Forum Meer»

  (7)

  Arie40 op 17-aug-19 09:36
  (140)

  san marco op 17-aug-19 08:58
  (18)

  Apekool op 16-aug-19 17:58
  (6)

  Makita op 16-aug-19 15:59
  (1)

  ffff op 16-aug-19 12:55