Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
822 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 haas 15 juli 2014 14:39
  quote:

  mvliex 1 schreef op 15 juli 2014 14:31:


  Juncker in het FD:

  "Er komt ook een speciale vice-voorzitter van de Commissie voor 'betere regelgeving' en minder bureaucratie."

  ;-))


  dit bericht bevat 2 elementen:
  1. extra baantje te vergeven in het circus
  2. nog meer gesjoemel in EU en in de politiek !

  PS: Juncker is bekend met alle ingangen,wandelgangen daar in Brussel: alles zal gesmeerd verlopen
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 juli 2014 11:31
  Handelsoverschot eurozone gestegen

  Gepubliceerd op 16 jul 2014 om 11:14 | Views: 53 | Onderwerpen: Europa

  [11:14 - Handelsoverschot eurozone gestegen]

  LUXEMBURG (AFN) - De eurozone heeft in mei een overschot op de buitenlandse handel neergezet van 15,4 miljard euro, tegen een overschot van 14,6 miljard euro een jaar eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend op basis van een eerste raming.

  In vergelijking met april bleef het verschil tussen de waarde van de export en die van de import van de eurolanden onveranderd, omdat het cijfer van die maand werd herzien naar 15,4 miljard euro, van een eerder gemeld overschot van 15,7 miljard euro. Voor de gehele Europese Unie bedroeg het handelsoverschot in mei 600 miljoen euro.

  In de periode januari tot en met april had Duitsland traditiegetrouw het hoogste handelsoverschot van de EU met 66 miljard euro. Het Nederlandse handelsoverschot kwam volgens Eurostat in die periode uit op 21,2 miljard euro, waarmee de tweede plek werd ingenomen. Het grootste handelstekort in die periode kwam voor rekening van Groot-Brittannië met een bedrag van 38,8 miljard euro, gevolgd door Frankrijk met een tekort van 24 miljard euro.
 3. forum rang 6 Kaiser 16 juli 2014 12:26
  Utopische zeepbel betekent dat er niets is opgelost

  woensdag 16 juli 2014 om 12u13

  Regelmatig worden we met waarschuwingen om de oren geslagen over zeepbellen die zich rondom ons hebben gevormd. Naargelang van die bron worden die waarschuwingen al dan niet au serieux genomen. Maar vorige week verhief iemand zijn stem die in ieder geval wel au serieux genomen wordt.

  Maximilian Zimmerer, CEO van Allianz, verklaarde in een interview met Bloomberg dat er eigenlijk in de eurozone niets is opgelost. Het erge van de zaak is dat iedereen dat wel degelijk beseft, maar dat er uiteindelijk niets verandert. Iedereen doet alsof de crisis al achter de rug is.

  Maar dat is dus helemaal niet het geval. Er is uiteindelijk maar één land dat minder schulden heeft uitstaan dan op het hoogtepunt van de crisis. Volgens Zimmer moeten de schulden hoe dan ook naar omlaag, zoniet dreigen we met een levensgroot probleem opgezadeld te worden.
 4. forum rang 6 Kaiser 16 juli 2014 15:49
  'Financieel systeem vandaag kwetsbaarder dan in 2007'

  16 jul 2014


  De wereldeconomie is even kwetsbaar voor een nieuwe financiële crisis als ze dat in 2007 was, met het bijkomende gevaar dat de schuldenratio’s van de landen een pak hoger liggen, die van de zogenaamde opkomende economieën inbegrepen.

  Dat heeft Jaime Caruana, die de Bank for International Settlements (BIS) leidt, gezegd in een interview met de Britse krant The Telegraph. De BIS heeft haar zetel in het Zwitserse Basel, streeft internationale monetaire en financiële samenwerking na en treedt op als bank voor de nationale centrale banken.

  Caruana waarschuwde voor de tsunami aan goedkoop geld die de markten nu al jaren overspoelt. Hij zei dat investeerders de risico’s van een hogere rente volledig negeren in hun ‘gulzige jacht naar opbrengsten’.

  De markten lijken ervan overtuigd dat de huidige monetaire voorwaarden nog lange tijd geldig zullen blijven en lijken daaraan meer geloof te hechten dan centrale banken willen.”

  Nog volgens Caruana is het internationale systeem op verschillende vlakken kwestbaarder dan in de aanloop naar de Lehmancrisis. De schuldratio van de rijke landen is sinds dan met 20% gestegen. Bedrijven lenen massa’s geld om hun eigen aandelen terug te kopen. Zo zouden 40% van de leningen vandaag worden toegekend aan weinig kredietwaardige leners, een percentage dat hoger is dan in 2007 (zie grafiek). Ook in landen als China, Brazilië en Turkije zijn massa’s leningen toegekend, gedeeltelijk een gevolg van de ‘goedkoop geld’-tsunami in het Westen.

  Amper twee weken geleden waarschuwde de Bank for International Settlements in haar jaarrapport dat de financiële markten ‘euforisch’ waren geworden:

  De volatiliteit - de mate van beweeglijkheid van de koers van een aandeel - staat op een historisch laagtepunt, Europese aandelen zijn 15% gestegen bij een economische nulgroei en een inkomstenverwachting die gemiddeld 3% is gedaald."
  www.express.be/pictures/lowres/web/sy...
 5. forum rang 6 Kaiser 22 juli 2014 13:46

  Eurolanden hebben schuld van meer dan 9.000 miljard euro

  Vandaag om 13:05 door llo | Bron: Belga

  Eurolanden hebben schuld van meer dan 9.000 miljard euro Foto: Photo News
  De staatsschuld van de eurolanden is op het einde van het eerste kwartaal boven de 9.000 miljard euro gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Uitgedrukt in procent van het bruto binnenlands product gaat het om 93,9 procent. De Belgische schuld steeg naar 105,1 procent van het bbp ofte 404,25 miljard euro.

  Op het einde van het vierde kwartaal bedroeg de overheidsschuld van de landen in de eurozone nog 92,7 procent. De stijging komt er na twee opeenvolgende kwartalen van daling.

  Voor de ganse EU steeg de overheidsschuld van 87,2 tot 88 procent van het bbp, of 11.500 miljard euro.

  De hoogste schuldgraad op het einde van het eerste kwartaal was voor Griekenland (174,1 procent van het bbp), gevolgd door Italië (135,6 procent), Portugal (132,9 procent), Cyprus (112,2 procent) en België (105,1 procent).

  In vergelijking met het vierde trimester 2013 was de hoogste stijging van de schuldgraad in de EU-landen voor Slovenië (7 procentpunt), Hongarije (5 procentpunt) en België en Portugal (3,9 procentpunt). In vergelijking met het eerste kwartaal 2013 was er wel een daling voor ons land met 0,9 procentpunt.

  De Belgische staatsschuld op het einde van het eerste kwartaal 2014 bedroeg dus 404,25 miljard euro (105,1 procent van het bbp), tegen 387,16 miljard euro (101,2 procent) in het voorgaande kwartaal en 398,977 miljard euro (105,9 procent) in het eerste kwartaal 2013.
 6. forum rang 6 Kaiser 24 juli 2014 12:03
  Overheid zal burgers blijven pluimen tot de kei niet verder kan gestroopt worden

  donderdag 24 juli 2014 om 11u51

  De overheden zitten op zwart zaad en dat zal de burgerbevolking geweten hebben. Overal worden de belastingen verhoogd tot niveaus die bijna ondraaglijk zijn geworden. In Duitsland gaat al meer dan 50% van de opbrengst van de arbeid van de gemiddelde inwoner van het land naar de belastingen.

  Er worden ganse boeken volgeschreven waarin wordt uitgelegd waarom de belastingen nog verder omhoog moeten om de sociale ongelijkheid weg te werken. De overheid zal de burgers (lees: de middenklasse) blijven pluimen tot de kei niet verder kan gestroopt worden, in Duitsland en in andere landen.

  Maar de rijken slagen er voorlopig in om de dans te ontspringen, zij zijn tegen de achtergrond van stijgende beurskoersen alsmaar rijker geworden. Wanneer ook de rijken hun portemonnee moeten openen, dreigt volgens de OESO de situatie helemaal uit de hand te lopen.

  Wie zal nog zaken willen, bedrijven willen opstarten en voor jobcreatie zorgen? Frankrijk geeft op dat vlak het voorbeeld hoe het niet moet, ondernemende Fransen ontvluchten op grote schaal hun land. Zeer tot ongenoegen natuurlijk van president François Hollande.
 7. forum rang 6 Kaiser 29 juli 2014 12:56
  Duitsland is de fabriek van Europa, maar hoe lang nog?

  dinsdag 29 juli 2014 om 12u52

  Over de formidabele Duitse exportmachine doen heel wat verhalen de ronde, binnen de eurozone is het Wirtschaftswunder altijd al een hype geweest. Duitsland beschikt uiteraard over een aantal uitstekende bedrijven, het kan zelfs als de fabriek van Europa beschouwd worden.

  In die fabriek gaan andere landen shoppen. Bijna 70% van de export gaat naar andere Europese landen, met Frankrijk als belangrijkste handelspartner van Duitsland. Dat land is in zijn eentje goed voor bijna 10% van de Duitse export. Het Aziatisch aandeel in de export groeit uiteraard snel.

  Toch is dat aandeel nog maar goed voor 16% van de totale export. Duitsland is dus de fabriek van Europa, maar hoe lang nog? Zowel in Frankrijk als in Finland en Nederland vertraagt de economische groei en dat is natuurlijk geen goede zaak voor de Duitsers. Uiteindelijk kan ook de machtige Duitse economie door de knieën gaan.
 8. forum rang 6 Kaiser 30 juli 2014 11:42
  Russische sancties kunnen voluit in het gezicht van Europa ontploffen

  woensdag 30 juli 2014 om 11u43

  De Europese Unie wordt door de Amerikaanse bondgenoot alsmaar opgestookt om hardere standpunten ten opzichte van Rusland in te nemen. Blijkbaar komt het Washington om één of andere reden goed uit dat het Rusland van president Wladimir Poetin keihard wordt aangepakt.

  Maar in de praktijk blijken de Europeanen er niet zo happig op te zijn om de houding tegenover Rusland te verharden. Frankrijk is bijvoorbeeld nog altijd geneigd om oorlogsschepen aan de Russische marine te leveren. Andere landen zijn dan weer van Rusland afhankelijk voor de import van olie en aardgas.

  De Russische sancties kunnen bovendien voluit in het gezicht van Europa ontploffen. The Committee on Eastern European Economic Relations, een Duitse vereniging, waarschuwde dat er in Duitsland alleen al 25.000 jobs verloren kunnen gaan wanneer Rusland te hard wordt aangepakt.
 9. forum rang 6 Kaiser 31 juli 2014 09:36
  Zal Duitsland het gewicht van een volgende crisis kunnen dragen?

  donderdag 31 juli 2014 om 09u02

  De Europese periferie bevindt zich nog steeds in zak en as, van een economische verbetering is in de Zuid-Europese landen nauwelijks sprake. Inderdaad, de macro-economische indicatoren wijzen in de richting van een verbetering, maar die blijft bijzonder breekbaar.

  Het probleem van de werkloosheid, en dan op de eerste plaats de jeugdwerkloosheid, blijft torenhoog. Uiteindelijk kan dit er toe leiden dat er een nieuwe crisis losbarst. De eurozone is er niet in geslaagd om de nodige hervormingen door te voeren, waardoor eens te meer haar gebrek aan slagkracht bleek.

  De Europese autoriteiten hopen met name dat Duitsland de economische motor van Europa zal blijven en ook de periferie langzaam maar zeker uit het moeras trekt. Maar de Duitse economie is volop aan het verzwakken en bij een volgende crisis zullen dus ook de Duitsers moeten passen. Duitsland zal dus niet in staat zijn om het Europees gewicht te dragen.
 10. forum rang 6 Kaiser 1 augustus 2014 15:05
  Europa zal een Duitse recessie niet kunnen overleven

  vrijdag 01 augustus 2014 om 14u59

  Duitsland heeft niet geaarzeld om zijn economie in de jaren 90 van de vorige eeuw grondig te hervormen en heeft daar ook de vruchten van geplukt. Het land was daardoor goed geplaatst om te profiteren van de komst van de Europese eenheidsmunt, want meteen ook verklaart waarom de Duitse economie de sterkhouder van Europa is gebleven.

  In het verleden devalueerden landen als Frankrijk en Italië regelmatig hun munt om concurrentieel te blijven met de sterke Duitse buur, maar die mogelijkheid is met de komst van de euro echter weggevallen. Misschien ligt hier de oorzaak van toekomstige problemen.

  Duitsland staat sterk op het gebied van zowel tewerkstelling als bedrijfsresultaten, maar dan grotendeels dankzij export naar de buurlanden. Wanneer die export vertraagt wegens economische zwakte, dreigt Duitsland snel dezelfde weg op te gaan. Onze oosterburen zijn economisch gezien dus nog niet veilig thuis.
 11. forum rang 6 Kaiser 3 augustus 2014 23:21
  Grieks toerisme lijdt onder sancties tegen Rusland

  3/08/14 - 23u00 Bron: Belga

  Het toerisme, de belangrijkste economische sector in Griekenland, lijdt onder de tegen Rusland uitgevaardigde sancties. "Wegens de embargo's hebben banken (in Rusland) hun deuren gesloten, is de koers van de roebel gedaald en zijn de mensen onzeker geworden", zei de voorzitter van de federatie van de Griekse touroperators, Andreas Andreadis, aan de Griekse nieuwszender Skai.

  De Grieken hadden gehoopt dat deze zomer rond de 1,35 miljoen Russen zouden komen. "Maar meer dan 1,1 miljoen worden het er zeker niet", aldus Andreadis. Een Russisch reisagentschap is al op de fles gegaan.

  De sancties zullen ook andere sectoren treffen, luidt het voorts. De Griekse landbouwbedrijven hadden vorige week bericht dat Rusland al maatregelen treft om de import van groenten en fruit uit landen van de Europese Unie en daarmee ook Griekenland te beperken.

  Ook de regering in Athene maakt zich zorgen. Griekenland exporteerde in 2013 perziken, aardbeien en ander fruit naast bont naar Rusland voor een bedrag van 400 miljoen euro. Bovendien is 65 procent van de gasimport van het land afkomstig uit Rusland.
 12. forum rang 6 Kaiser 7 augustus 2014 09:01
  Kopzorgen over Europese economie steken weer de kop op
  07 augustus 2014 om 09u01


  Kopzorgen over de Europese economie steken weer de kop op, nu blijkt dat de Italiaanse economie totaal onverwacht opnieuw in een recessie is beland. Daarmee zijn de twijfels over de herstelkracht van die economie plots weer toegenomen, het herstel is blijkbaar niet zo sterk als men ons wil doen geloven.

  Bovendien lijkt ook de Duitse economie, tot dusver nog altijd de sterkhouder in Europa, te verzwakken. Die evolutie kan nog versnellen wanneer de invloed van de Russische crisis bij onze oosterburen voelbaar zal worden. De financiële markten kijken nu naar de Europese Centrale Bank, die nieuwe maatregelen zal moeten treffen.
 13. forum rang 6 Kaiser 8 augustus 2014 13:15
  Zwakte Europese bankaandelen voorspelt niet veel goeds

  vrijdag 08 augustus 2014 om 13u00

  Op de Europese beurzen valt op de bankaandelen ronduit zwak op koers liggen in vergelijking met aandelen uit andere sectoren. Om dat bevestigd te zien volstaat het om de ratio van de Developed Europe Financial Services Stocks te toetsen aan de FTSE Developed Europe Stock Index.

  De bankaandelen presteren nu al maanden zwakker dan het beursgemiddelde, waarbij bovenvermelde ratio onlangs is teruggevallen onder het gemiddelde voor de afgelopen 10 maanden. Traditioneel mag dit beschouwd worden als een negatief signaal voor de beurzen in het algemeen.

  De Europese banken zouden van de sterke prestaties van de beurzen gebruik gemaakt moeten hebben om hun kapitaalbasis te versterken, maar hebben dat niet gedaan. Dat maakt dat de banken eens te meer kwetsbaar zijn wanneer zich nieuwe problemen aandienen.
 14. forum rang 5 mvliex 1 8 augustus 2014 13:18
  quote:

  HerrKaiser schreef op 8 augustus 2014 13:15:


  Zwakte Europese bankaandelen voorspelt niet veel goeds

  vrijdag 08 augustus 2014 om 13u00

  Op de Europese beurzen valt op de bankaandelen ronduit zwak op koers liggen in vergelijking met aandelen uit andere sectoren. Om dat bevestigd te zien volstaat het om de ratio van de Developed Europe Financial Services Stocks te toetsen aan de FTSE Developed Europe Stock Index.

  De bankaandelen presteren nu al maanden zwakker dan het beursgemiddelde, waarbij bovenvermelde ratio onlangs is teruggevallen onder het gemiddelde voor de afgelopen 10 maanden. Traditioneel mag dit beschouwd worden als een negatief signaal voor de beurzen in het algemeen.

  De Europese banken zouden van de sterke prestaties van de beurzen gebruik gemaakt moeten hebben om hun kapitaalbasis te versterken, maar hebben dat niet gedaan. Dat maakt dat de banken eens te meer kwetsbaar zijn wanneer zich nieuwe problemen aandienen.


  Los van dat ik geen bronvermelding zie, plaatste jij ook niet dit soort berichten toen de aex ongeveer op 200 stond?
  ;-)
822 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 557,81 +2,14%
EUR/USD 1,1220 +0,44%
Germany30^ 12.378,90 +2,97%
Gold spot 1.702,74 -1,47%
LDN100-24h 6.344,10 +1,46%
NY-Nasdaq Composite 9.608,38 +0,59%

Stijgers

UNIBAI...
+13,89%
Brunel
+12,84%
Wereld...
+12,68%
Aegon
+8,25%
AMG
+7,95%

Dalers

VIVORY...
-2,45%
Corbion
-1,82%
GrandV...
-1,22%
PROSUS
-1,13%
Fagron
-1,03%

Nieuws Forum Meer»

(4)

Watchdog op 3 jun 2020 16:04
(13)

ooievaar49 op 3 jun 2020 15:36
(6)

Mike007 op 3 jun 2020 15:34
(4)

TW82 op 3 jun 2020 15:16
(4)

eddygoed op 3 jun 2020 14:45

Column Forum Meer»

(169)

Robin82 op 3 jun 2020 16:06
(20)

lvs op 3 jun 2020 16:04
(1)

bp5ah op 3 jun 2020 15:05
(1)

systemtrader op 3 jun 2020 14:55
(6)

sjaak1918 op 3 jun 2020 14:24
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare