Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
822 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 josti5 19 mei 2013 23:29
  quote:

  ycdtosay schreef op 19 mei 2013 18:56:


  Verbijsterend. Complete landen en generaties de vernieling ingeholpen en dan hier mee komen. De EU psychopaten raken steeds verder los van de werkelijkheid.
  www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/...
  Grt, Willem  Allemaal het gevolg van lobby, in dit geval van de olijfolie-industrie.
  Denk ook maar eens de idiotie rondom gloeilampen en 'alternatieve' geneeswijzen.

  Ja hoor, kom er maar weer in, A5:
 2. forum rang 4 france 20 mei 2013 03:04
  quote:

  ycdtosay schreef op 19 mei 2013 18:56:


  Verbijsterend. Complete landen en generaties de vernieling ingeholpen en dan hier mee komen. De EU psychopaten raken steeds verder los van de werkelijkheid.
  www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/...
  Grt, Willem  Dit is een mooi voorbeeld van dat dat hele Europa ineen dondert, waar is men in godsnaam mee bezig.

  ja ja ja en de meerderheid stemt voor, dus einde unie. de maatschappij is ziek en sterft uiteindelijk,

  als dat is wat ze willen..........

  mvg, uiteindelijk wel.
 3. [verwijderd] 20 mei 2013 13:59
  Dat brits gebalk is een geopolitieke sideshow .

  Friedman van stratfor in boekarest gaf het mooi weer jongstleden wat ik ook altijd al beweerde . Molotov is weer helemaal terug . De as berlijn moskou word meer en meer versterkt en dat gaat spijtig genoeg op een vrij natuurlijk wijze.


  1 omdat berlijn eigenlijk nog weinig te zoeken heeft in de EU (PIGSS)
  2. ze hebben elkaar wat leuks aan te bieden , iets dat onderling in de EU ver te zoeken is . Gas en manufacturing expertise .
  2.Moskau is aan het herindustrialiseren voor na de gas .

  De Euro is finished , het dient niemand buiten een politieke achterhaalde klasse die maar niet wil afschrijven .
  adevarul.ro/news/eveniment/george-fri...
 4. forum rang 6 Kaiser 21 mei 2013 12:56
  Geld zal geleidelijk aan wegvloeien uit Zuid-Europese periferie

  dinsdag 21 mei 2013 om 12u50

  Van bij de start was het de bedoeling van de eurozone om de euro te laten uitgroeien tot een reservemunt, waarbij de euro de concurrentiestrijd met de dollar zou aangaan. 42% van de Russische reserves waren in euro’s, maar de Russen gaan dat percentage zonder enige twijfel afbouwen.

  Spanje stelt nu een heffing van 0,20% op bankrekeningen voor en andere landen zullen volgen. Daarmee is de droom om een reservemunt voor de euro verder af dan ooit. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien, het geld zal geleidelijk aan wegvloeien uit de Zuid-Europese periferie.

  Dat proces zal geleidelijk aan verlopen, maar het zal wel onomkeerbaar zijn. Zowel bedrijven als privé-personen zullen niet langer geneigd zijn om hun geld op de bank te bewaren. Daarmee zullen de banken in de Europese periferie het nog moeilijker krijgen.
 5. forum rang 6 Kaiser 21 mei 2013 12:57
  Euro is volop bezig met het vernietigen van de Europese Unie

  dinsdag 21 mei 2013

  George Soros maakt zich grote zorgen over wat er momenteel in de eurozone gebeurt. De euro is volop bezig met het vernietigen van de Europese Unie, terwijl het uiteraard de bedoeling was om een volgende stap te zetten in de eenmaking van Europa.

  Bij de start was de EU een proces van landen die op basis van gelijkheid een samenwerkingsverband of associatie aangingen. De crisis heeft tot een geheel andere situatie geleid: er is nu sprake van een relatie tussen landen die steun nodig hebben en landen die steun geven.

  In een financiële crisis zijn het de steunverleners die het hoogste woord voeren, waardoor er in de EU niet langer een relatie op basis van gelijkheid mogelijk is. De situatie is bovendien nog een stuk ingewikkelder worden vanwege de nabijheid van de Duitse verkiezingen die in september van dit jaar plaatsvinden.
 6. forum rang 5 Bowski 30 mei 2013 10:04
  quote:

  Mon-E-Man schreef op 30 mei 2013 03:38:


  Der Fiskalpakt ist tot: Das Ende der EU hat begonnen

  deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2...

  Heb het artikel ook gelezen. Eigenlijk is het mij uit het hart gegrepen.
  Een paar van de verrukkelijke constateringen (vooral de laatste):

  -Glühbirnen, Olivenöl-Fläschchen oder Badewannen-Armaturen kann die Kommission regulieren (Gruppe I: irrelevant)

  -Die Kommissare sind bedauernswerte, wenngleich gut bezahlte Schauspieler: Sie sollen der EU-Bürgern und den Politikern in den Staaten das Gefühl geben, dass die EU als Vorläufer der „Vereinigten Staaten von Europa“ ein politischer und rechtlicher Raum ist, in dem gemeinsam entschieden wird, was für alle gut ist.

  -Die EU-Kommissare sind aus gutem Grund nicht gewählt: Sie haben nämlich weder eine demokratische, noch eine rechtliche Funktion.

  -Die EU-Kommissare sind nichts anderes als Darsteller einer Idee, die sich in der Krise langsam, aber unaufhaltsam als Illusion erweist. Sie sind Propagandisten, Fürsten ohne Land, Briefträger für nationale Interessen.

  -Es ist kein Zufall, dass es nicht unbedingt die Besten sind, die von den Staaten nach Brüssel in die Kommission geschickt werden.
 7. [verwijderd] 5 juni 2013 11:16
  BIS: Herkapitaliseer banken met geld van vermogende spaarders

  Belangrijk: de BIS publiceert een paper over de nieuwe aanpak van een bankencrisis. De bail-in wordt de standaardprocedure. Niet langer wordt de belastingbetaler aangeslagen als een bank dreigt om te vallen, maar wordt de last bij de crediteuren van de bank gelegd. Vermogende spaarders en obligatiehouders dus..

  www.marketupdate.nl/nieuws/kredietcri...
 8. forum rang 7 josti5 5 juni 2013 11:24
  quote:

  goudisgeengeld schreef op 5 juni 2013 11:16:


  BIS: Herkapitaliseer banken met geld van vermogende spaarders

  Belangrijk: de BIS publiceert een paper over de nieuwe aanpak van een bankencrisis. De bail-in wordt de standaardprocedure. Niet langer wordt de belastingbetaler aangeslagen als een bank dreigt om te vallen, maar wordt de last bij de crediteuren van de bank gelegd. Vermogende spaarders en obligatiehouders dus..

  www.marketupdate.nl/nieuws/kredietcri...


  Nou: de grote vlucht van geld uit Europa kan een aanvang gaan nemen, zo die nog niet aan de gang is -:)
  Stap voor stap wordt realiteit, wat tot nog voor kort als 'doemdenken' gold...
 9. forum rang 6 Kaiser 13 augustus 2013 17:38
  'Griekenland is slechts topje van euro ijsberg'

  13 augustus 2013 om 08u25

  Een extra noodlening voor Griekenland is volgens de Duitse centrale bank onafwendbaar. 'Geen verrassing, de Griekse economie is er erger aan toe dan ooit', aldus Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends.

  Griekenland zal uiterlijk begin volgend jaar extra noodleningen nodig hebben van zijn internationale geldschieters. Dat maakte het Duitse tijdschrift Der Spiegel bekend op basis van interne documenten van de Duitse centrale bank. Drie vragen aan Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends.

  Griekenland heeft alweer vers geld nodig. Een beetje verrassend toch na de optimistische uitlatingen van verschillende leden van de Griekse regering?

  Johan Van Overtveldt: “Neen, de onthullingen van het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van documenten van de Bundesbank, de Duitse centrale bank, zijn helemaal geen verrassing. Griekenland kreeg tot reeds 240 miljard aan steun waarvan 90% vandaag effectief reeds opgenomen en dat zal niet volstaan. Alle direct betrokkenen weten dat al maanden. Ja, er waren inderdaad die bizarre uitlatingen van onder meer de Griekse premier Samaras die Griekenland een “bastion van stabiliteit” noemde. De minister van Buitenlandse Zaken verklaarde dat zijn land nu “twee derde van de weg” heeft afgelegd en ook de minister van Financiën liet dergelijke geluiden horen. Dat klonk allemaal heel wereldvreemd en was allicht bedoeld voor interne consumptie, zo het al geen uiting was van stilaan extreme wanhoop.”

  “De Griekse economie en staatshuishouding zijn er inderdaad erger aan toe dan ooit. Terwijl de gecumuleerde krimp van de economie nu al 25% bedraagt, sedert het begin van de crisis komt er nauwelijks echt beterschap. Voorspellingen van een stabilisatie van de economie moeten steeds opnieuw in de tijd worden opgeschoven. De werkloosheidsgraad is op weg naar de 30% en de staatsfinanciën zijn en blijven out of control. Ook politiek heerst de malaise. De regering Samaras is sinds het verlies van een van de drie originele partners vleugellam. De ontevredenheid binnen de Griekse samenleving zwelt alsmaar verder aan en de aanhang van de extreme politieke partijen, zowel ter linkerzijde als ter rechterzijde, groeit gestaag.”

  Hoe komt het dat het land maar niet uit de miserie en de recessie wegraakt?

  Van Overtveldt: “Vele elementen spelen hier, maar centraal staat de krimp van de economie. Hierdoor staan de publieke financiën voortdurend onder druk. Het begrotingstekort zou dit jaar moeten landen op 4% van het BBP (na 10% vorig jaar) maar niemand gelooft nog in de haalbaarheid van dat cijfer. De staatsschuld zal dit jaar ergens tussen de 180 en 190% van het BBP landen. Minder belastinginkomsten, meer uitgaven (onder meer voor werkloosheid) en dus een groter tekort en oplopende schuld. Enkel een devaluatie van de munt waardoor de Griekse export onmiddellijk wordt aangezwengeld en de import afgeremd kan hier enig soelaas bieden. Dat betekent een exit van Griekenland uit de eurozone, maar voor de politieke elite van Europa is dat geen optie en dus blijft de Griekse economie wegkwijnen naar het niveau van een ontwikkelingsland.”

  “Gegeven het lidmaatschap van de eurozone dient er een schuldvermindering (herschikking is niet voldoen) te komen. De netto-interestlasten belopen vandaag 5% van het BBP. Het lijkt er echter op dat eerst de Duitse verkiezingen zullen moeten passeren vooraleer dit thema echt aan de orde kan komen. Merkel blijft immers naar de Duitse publieke opinie ontkennen dat er vers geld naar Griekenland zal vloeien. Ook dient de Griekse regering veel ernstiger dan tot nu toe het geval was werk te maken van privatiseringen en structurele hervormingen zoals bijvoorbeeld het doorbreken van de beschermde positie van allerhande geprivilegieerde groepen binnen de samenleving. De privatiseringen zijn niet enkel nodig om zaad in het bakje te brengen maar ook om het concurrentievermogen van de Griekse economie aan te scherpen. De regering Samaras schiet, net als de voorgangers trouwens, hopeloos tekort inzake privatiseringen en structurele hervormingen.”

  Is Griekenland een geïsoleerd geval? Kunnen we voor de rest de eurocrisis als onder controle beschouwen?

  Van Overtveldt: “Absoluut niet. In alle crisislanden heerst grote politieke onzekerheid. De Portugese regering wankelt, net als de Italiaanse en de Spaanse: besparingsmoeheid, weerstand tegen structurele hervormingen en grote problemen overal qua reputatie en aanzien van de politiek als gevolg van, onder meer, soms schokkende corruptiefeiten. De noodzakelijke bankenunie binnen de eurozone blijft hogelijk onafgewerkt. Begrotingsdiscipline lijkt méér dan ooit erg ver weg. Landen als Portugal en Italië hebben ook dringend behoefte aan een devaluatie om de recessie te breken, voor Ierland en Spanje geldt dat maar net iets minder. We zwijgen zedig over de problemen die zich opstapelen voor de Franse economie."

  "Wat wel eens een netelig nieuw probleem voor de eurozone zou kunnen worden, is dat binnen het IMF de weerstand tegen de aanpak van de eurocrisis tot nu toe escaleert. Onder leiding van Brazilië vragen steeds meer IMF-lidstaten zich af waar het huidige eurobeleid toe leidt. Alsmaar meer geld storten in alsmaar meer bodemloze putten? Het IMF participeerde tot nu toe trouw in alle steunprogramma’s, maar die steun kan niet zomaar meer als verworven beschouwd worden. Er kondigt zich voor de Europese leiders een warme herfst en winter aan met veel meer dan enkel maar Griekenland op het menu. Uiteraard is het bij dit alles ook zeer uitkijken naar de houding die de Europese Centrale Bank (ECB) gaat aannemen. Voorzitter Mario Draghi slaagde er op een verbluffende wijze in om sinds de zomer van vorig jaar enige ademruimte en luwte af te dwingen. De politieke bewindslui maakten daar onvoldoende gebruik van. Er komt dan ook onvermijdelijk sleet op Draghi’s blufpoker. Het moment nadert nu snel dat hij zal moeten laten zien tot wat hij en de ECB concreet bereid zijn te doen.”
822 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 553,32 +1,32%
EUR/USD 1,1192 +0,20%
Germany30^ 12.301,50 +2,33%
Gold spot 1.718,87 -0,53%
LDN100-24h 6.284,69 +0,51%
NY-Nasdaq Composite 9.608,38 +0,59%

Stijgers

UNIBAI...
+9,96%
Wereld...
+9,37%
Vastned
+7,33%
Air Fr...
+6,31%
AMG
+6,19%

Dalers

Corbion
-2,42%
Ajax
-2,35%
ICT Group
-2,18%
VIVORY...
-1,96%
GrandV...
-1,63%

Nieuws Forum Meer»

(4)

bp5ah op 3 jun 2020 13:18
(12)

bp5ah op 3 jun 2020 14:19
(30)

Groentje op 3 jun 2020 13:05
(4)

barondehuile op 3 jun 2020 13:01
(3)

a.haasnoot op 3 jun 2020 13:00

Column Forum Meer»

(121)

bp5ah op 3 jun 2020 14:23
(19)

TradeFish op 3 jun 2020 14:00
(1)

Super1953 op 3 jun 2020 13:06
(5)

Pavlov44 op 3 jun 2020 12:49
(5)

Ali Babba op 3 jun 2020 12:36
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare