Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
822 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 13 mei 2013 19:56
  Onzinnig ja. Meehuilen met de wolven noem ik dat. Dit zijn alleen berichten die worden gemaakt omdat het verkoopt. Inhoudelijk is het niet compleet en zelfs discutabel.

  Ik vroeg me alleen af of er ook over deze berichten wordt nagedacht. Dit soort inhoudelijke vragen wordt in elk geval niet op prijs gesteld door IEX :). Ik copy (paste) dit alvast omdat het straks ook weer weg is.
 2. [verwijderd] 13 mei 2013 20:27
  quote:

  noreply@work schreef op 13 mei 2013 19:56:


  Onzinnig ja. Meehuilen met de wolven noem ik dat. Dit zijn alleen berichten die worden gemaakt omdat het verkoopt. Inhoudelijk is het niet compleet en zelfs discutabel.

  Ik vroeg me alleen af of er ook over deze berichten wordt nagedacht. Dit soort inhoudelijke vragen wordt in elk geval niet op prijs gesteld door IEX :). Ik copy (paste) dit alvast omdat het straks ook weer weg is.
  misschien wel maar er zijn toch een aantal (veel)dingen die een eurozone nodig heeft om te werken en die zijn er niet ,ik kan mij trouwens niet voorstellen hoe ze dat ooit op een leuke manier gedaan kunnen krijgen + die eurozone zoals ze nu is , is dat nodig (welvaart, een leuke orde ) of dient het de zoveelste klasse ( de ultieme politieke)die ook maar niet wil afschrijven .
 3. Tja. 13 mei 2013 23:50
  Nog even dit artikel , maar dan vertaald. Ik huil niet mee met de wolven, maar maak me druk voor de toekomst van mijn en alle kinderen.

  Nederland stort in zwart gat en blaast euro op
  Geplaatst door Joost Niemoller op 11 mei, 2013 - 11:29

  Dat schreef The Wall Street Journal. Een IMF-rapport bevestigt het.

  Op 9 mei verscheen er een opmerkelijke analyse in de meest spraakmakende Amerikaanse krant, The Wall Street Journal. De titel loog er niet om:

  Stodgy Netherlands is nation that’ll blow up euro

  Je zou zeggen, dat komt niet goed aan bij de 'onverteerbare zware hap' die Nederland zou zijn volgens de Amerikanen. Maar het punt is dat de analyse geheel aan Nederland voorbij ging. We hebben het hier te druk met onze tere zieltjes inzake de 'kwestie' of een illegaal niet eerst een mens is, of dat je blij moet zijn om een MILF genoemd te worden, en meer van dat soort uiterst belangwekkende zaken. Dat zijn de typische tekenen van een getraumatiseerd land in nood: we negeren de echte problemen en richten ons op de afleiding.

  Vandaag bracht ook het IMF een rapport naar buiten over Nederland en ook dat loog er niet om:

  In een vrijdag gepubliceerd landenrapport zegt het IMF dat Nederland te maken heeft met hoge schulden, grote problemen in de financiële sector, huizenprijzen die steeds verder naar beneden gaan en een dalende binnenlandse consumptie. Daardoor doet Nederland het minder dan andere relatief sterke eurolanden qua economische groei en werkgelegenheid.

  Nu was dat nog voorzichtig geformuleerd, en dat hoort ook bij het IMF. 'Nederland doet het minder.' Een organisatie die het vermogen in zich heeft om paniek te kunnen zaaien met echt harde oordelen. Als we de echte waarheid willen weten, kunnen we beter langs bij The Wall Street Journal waarbij ze van dat soort politieke overwegingen geen last hebben.

  Wat The Wall Street Journal over Nederland te berde brengt is vernietigend.

  En er valt zo op het oog niets tegenin te brengen. Ik zal het puntsgewijs nalopen.

  Allereerst die schuld, waar het IMF het over heeft. Die is enorm. Onvoorstelbaar. En al helemaal binnen de internationale verhoudingen. Nederland, zegt The Wall Street Journal, is een van de landen in de wereld met de hoogste schuld. Per inkomen bijvoorbeeld twee keer zo hoog als Spanje.

  Consumer debt in the Netherlands has hit 250% of available income, one of the highest levels in the world. In Spain, by comparison, it has never gone above 125%. The Netherlands has turned into one of the most heavily indebted countries in the world.

  Nu hoeft zo'n enorme schuld niet een enorm probleem te zijn. als de vooruitzichten maar goed klinken. Maar juist de vooruitzichten zitten in Nederland structureel tegen. Nederland zit in een recessie en niets wijst erop dat het eruit kan komen:

  It has slumped into recession and shows very little sign of coming out of it.

  Nederland staat op het punt om net zo opgeblazen te worden als Ierland, Griekenland en Portugal. Alleen zal dat opblazen er langer over doen.

  It is blowing up in exactly the same way that Ireland, Greece and Portugal did — except on a slightly longer fuse.

  De huizenmarkt is al gigantisch gezakt, maar dat is nog maar het begin. Het gaat in een vaart die zelfs de ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt overtreft. Het gevolg is dat vele Nederlanders in een schuldpositie komen, waar er levenslang geen ontsnappen meer aan is:

  House prices are falling as fast as they did in Florida when the American housing boom turned sour. Prices are now 16.6% lower than they were at the peak of the bubble in 2008. The National Association of Estate Agents predicts another 7% drop this year. Unless you bought your home back in the last century, it will now be worth less than you paid for it — and even worse, probably less than you borrowed on it as well.

  En dan is er nog de bankencrisis, direct verbonden aan de huizencrisis:

  The Dutch banks have 650 billion euros outstanding on real estate that is rapidly falling in value — and if there is one thing we know for sure about the financial markets it is that when the property markets collapse, the financial system is not far behind.

  En er is de snel stijgende werkeloosheid in Nederland. Sneller dan in pakweg Cyprus!

  Unemployment is rising and hitting two-decade highs. The jobless total has doubled in just two years, and in March alone it went from 7.7% to 8.1% — a faster rate of increase than even in Cyprus.

  The Wall Street Journal valt de vicieuze cirkel waarin Nederland terecht is gekomen genadeloos samen, daarbij ook het IMF een veeg uit de pan gevend vanwege te grote voorzichtigheid:

  The IMF predicts that the economy will shrink by 0.5% in 2013, but those projections have a nasty habit of being too optimistic. The government is missing its deficit targets, despite imposing deep austerity measures as recently as last October. Just like other euro-zone countries, Holland now seems locked into a vicious cycle of rising unemployment and declining tax revenues, leading to yet more austerity — and even more cuts and unemployment.

  Daaraan valt zeker niet te ontsnappen binnen de het dwingende maatpak van de euro:

  Once a country gets set on that track, it is very hard to get out of it again — and certainly not within the confines of the euro.

  Griekenland kan verweten worden dat het teveel geld uitgaf. Ierland dat het zijn vastgoed markt zelf opblies. Italië had altijd al teveel schuld. Maar de keurige Nederlanders, schrijft The Wall Street Journal, kan eigenlijk weinig verweten worden. Behalve dan het domme feit dat ze zich opsloten in de euro. Zeker, Frankrijk staat er slecht voor. Maar nog lang niet zo slecht als Nederland. Nederland nadert snel het punt waar er geen controle meer mogelijk is. Misschien één, misschien twee jaar, en dan is het zo ver.

  En dan zal Nederland het zwarte gat zijn geworden wat de euro in zich opzuigt:

  Bron:
  www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/ne...
 4. forum rang 6 Kaiser 14 mei 2013 13:38
  Minder dan helft Europeanen nog voorstander van EU

  14/05/13 - 11u59 Bron: AP Demonstranten protesteren in Brussel tegen bezuinigingsmaatregelen in de eurozone.

  De populariteit van de Europese Unie en de steun voor verdere economische integratie van het landenblok is het afgelopen jaar flink afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Center. Nog maar gemiddeld 45 procent van de bevolkingen van acht onderzochte landen zegt in 2013 voorstander te zijn van de EU. In 2012 was dat nog gemiddeld zestig procent.

  Pew onderzocht de populariteit van de EU in de volgende acht lidstaten: Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland, Polen en Tsjechië. Alleen in Duitsland is de meerderheid van de bevolking nog voorstander van het overdragen van bevoegdheden aan Brussel.

  Scheuren
  De economische crisis leidt tot verdeeldheid, constateert het onderzoeksbureau. Tussen de noordelijke en zuidelijke lidstaten zijn scheuren ontstaan en ook Frankrijk en Duitsland staan niet langer op één lijn.

  In Zuid-Europa, waar de crisis het hevigst om zich heen slaat, drijven de negatieve sentimenten op de onvrede over strenge bezuinigingsmaatregelen die landen als Spanje en Griekenland door landen ten noorden van de Alpen opgelegd krijgen. Europese integratie heeft alleen maar geleid tot economische verzwakking is de heersende opvatting in deze landen. Parijs en Berlijn zijn het daarnaast oneens over de mate van zeggenschap die Brussel moet krijgen op de afzonderlijke huishoudboekjes van de lidstaten.

  Met name in Frankrijk heeft de zwartgalligheid toegeslagen. Een jaar geleden was de bevolking met zestig procent voorstanders van de EU nog eurofiel te noemen. Dit jaar is dat cijfer met negentien procent afgenomen tot 41 procent. De onvrede richt zich ook op president François Hollande. Twee derde van de bevolking (67 procent) vindt dat hij het slecht doet.

  Staatsschuld
  Europeanen maken zich vooral zorgen over de staatsschuld van hun landen, schrijven de onderzoekers. Maar ondanks al ingevoerde strenge bezuinigingen verkiest de bevolking in de meeste landen nieuwe bezuinigingen boven extra investeringen om de economie op gang te brengen.

  Hoewel economische beslommeringen ten grondslag liggen aan het ongenoegen lijdt de euro daar niet onder. In elk van de vijf onderzochte eurolanden wil meer dan zestig procent van de ondervraagden de gezamenlijke munteenheid houden.

  De economie is de oorzaak van het anti-Europese sentiment, maar de economie kan ook de oplossing zijn. Als de lidstaten eenmaal de weg omhoog weer hebben gevonden, groeit de steun voor de EU mogelijk ook weer, aldus Pew.
 5. forum rang 6 Kaiser 15 mei 2013 08:44
  Meer Nederlandse banken kunnen in de gevarenzone belanden

  woensdag 15 mei 2013 om 07u07

  Het instorten van de Nederlandse vastgoedmarkt heeft grote gevolgen voor de banksector. De overheid is al tussenbeide gekomen om SNS Reaal te redden, maar meer Nederlandse banken kunnen in de gevarenzone belanden. De kans is groot dat de staat nog meermaals tussenbeide zal moeten komen om banken te redden.

  De banken zijn in heel wat Europese landen de kop van jut

  De Nederlanders dreigen anderzijds te verstikken onder een enorme schuldenberg. De uitstaande consumentenschulden zijn met 250% van het beschikbaar inkomen hoger dan die in Ierland. Ze bedragen zelfs tweeënhalf keer het niveau dat in Griekenland werd bereikt.

  De Nederlandse banken hebben allen samen 650 miljard euro uitstaan aan woonkredieten, waarbij de huizenprijzen in snel tempo blijven dalen. De ervaring leert dat wanneer de vastgoedmarkt instort het financieel systeem meestal snel volgt. De Nederlanders zijn met deze gewaarschuwd.
 6. forum rang 4 s.lin 15 mei 2013 15:20
  Kloof tussen beurzen en economie groeit
  15 mei 2013

  De economiën in de eurozone blijven rond het vriespunt hangen. Beurzen blijven voorschotten nemen op betere tijden. Hoe kan dat en hoe lang nog?

  Het was één groot macro-economische cijferfestival in Europa woensdag.

  De statistische bureaus van een groot aantal eurolanden publiceerden de groeicijfers over het eerste kwartaal, hoewel die term nauwelijks nog de lading dekte.

  Vooral in Italië is het begrip groeicijfers een wrang begrip aan het worden. De economie van de derde economie in de Eurozone kromp voor het zevende kwartaal op rij. De Italiaanse economie is nu acht procent kleiner dan bij het begin van de crisis in maart 2008.

  Frankrijk beleefde in de eerste maanden van het jaar een nieuwe krimp waardoor het land in de derde recessie binnen vijf jaar beland. Behalve de binnenlandse vraag zag Frankrijk ook de uitvoer terugzakken.

  Rond het vriespunt
  Export is nu juist de enige factor die in Nederland nog enigszins groeit: particulieren gaven iets meer geld uit maar dan vooral aan energie vanwege de koude winter. Uitgaven van overheden en bedrijven vielen hard terug.

  Een zwak lichtpunt komt uit Duitsland waar de economie volgens de nieuwste cijfers weer iets groeide. Het positieve cijfer van 0,1 procent lijkt vooral psychologisch belangrijk. Het kan zomaar dat latere correctie van de cijfers, een normale gang van zaken, Duitsland negatief raakt.

  De oorzaken van de slappe economie in de Eurozone zijn inmiddels genoegzaam bekend. Een treurige cocktail van bezuinigende overheden, oplopende werkloosheid, voorzichtige banken, aantrekkende euro ( die de eurozone duur maakt voor de rest van de wereld) en minder snelle groei in de rest van de wereld.

  Oorzaken
  Pogingen van de Europese Centrale Bank om de economie een zetje te geven zijn tot nu geen recept gebleken voor fors herstel. Nog nooit konden banken zo goedkoop lenen als nu, maar daarvan profiteren voorlopig alleen de beurzen.

  Voor beleggers is sparen of geld in obligaties investeren steeds minder aantrekkelijk waardoor geld naar de aandelenmarkten stroomt. Stijgende beurzen zijn het gevolg, hoewel niet zo extreem als in de Verenigde Staten waar records gebroken worden en aandelen over gemiddeld gezien historisch duur zijn.

  De stortvloed aan goedkoop geld is niet de enige denkbare reden dat de kloof tussen Europese beurzen en economieën steeds groter wordt. Voor aandelenmarkten is de wereldeconomie een stuk belangrijker dan de Europese economie. Veel (grote) ondernemingen zoeken de winsten buiten Europa.

  Daarbij komt dat koersen altijd vooruit lopen op economisch herstel. Dat effect doet in Europa tot nu toe nog weinig opgeld, volgens marktkenners. Zij zien dan ook voldoende ruimte voor verdere stijgingen komende tijd.

  VEB.net
 7. forum rang 6 Kaiser 16 mei 2013 12:00
  Nederland dreigt gevangen te raken in een vicieuze cirkel

  donderdag 16 mei 2013

  De Nederlandse overheid zit gevangen in een gevaarlijke spiraal die maar al te vertrouwd in de oren klinkt: dalende vastgoedprijzen, oplopende overheidsschulden en toegenomen twijfels over de stabiliteit van het bankensysteem. Inderdaad, de juiste cocktail om het land in een diepe crisis te storten.

  Omdat de economie in een recessie is verzeild geraakt, moet de overheid dweilen met de kraan open. Ondanks de zware besparingsmaatregelen die werden doorgevoerd, slaagt de Nederlandse regering er niet in om het deficiet op de begroting terug te dringen. De problemen stapelen zich steeds hoger op.

  Tot dusver was Nederland de grootste bondgenoot van Duitsland als het op besparingen aankwam. Een eindeloos dieet van besparingen lijkt echter niet het juiste recept om het tij te keren. Het zou wel eens kunnen dat de Nederlandse steun aan de euro in snel tempo zal krimpen.
 8. forum rang 6 Kaiser 16 mei 2013 12:02
  Euro vernietigt Europa, vertrouwen in euro zinkt als baksteen

  donderdag 16 mei 2013

  Binnen de eurozone is de euro momenteel de kop van jut geworden. In plaats van een voordeel wordt de euro momenteel als een nadeel ervaren.

  Het feit dat de 17 landen die deel uitmaken van de eurozone verenigd zijn in een muntunie belet namelijk een doeltreffende monetaire politieke te voeren.

  De euro wordt door steeds meer inwoners van de eurozone als de zieke man van Europa ervaren. Met name in Frankrijk willen steeds meer inwoners niet meer weten van Europa, de Europese Unie en de euro. De anti-Europastemming is er in de afgelopen maanden in snel tempo toegenomen.

  Twaalf maanden geleden waren nog 36% van de Fransen overtuigd van het nut van het Europees project, inmiddels is dat percentage teruggevallen tot 22. Het snel oplopen van de werkloosheidsgraad in Frankrijk in de afgelopen maanden is niet vreemd aan deze evolutie.
 9. forum rang 6 Kaiser 17 mei 2013 11:47
  Europese economische crisis neemt steeds grotere proporties aan

  vrijdag 17 mei 2013 om 11u07

  Peter Bofinger, één van de topadviseurs van de Duitse kanselier Angela Merkel, waarschuwt dat de Europese crisis verre van achter de rug is. De economische crisis is van de periferie overgewaaid naar de kern van de eurozone en dat is een zeer verontrustende vaststelling.

  De onderliggende trend is zelfs in Duitsland zwak geworden, tijdens het eerste kwartaal groeide de Duitse economie alleen dankzij het licht aantrekken van de consumptie. De Europese economische crisis neemt steeds grotere proporties aan en dus is het tijd om te handelen.

  Zelfs de traditioneel sterke Duitse export moest tijdens de verslagperiode stoom aflaten. De economie en de eurocrisis dreigen het centrale thema van de Duitse parlementsverkiezingen in septemer te worden, zodat voorzichtigheid geboden blijft.

822 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 554,09 +1,46%
EUR/USD 1,1210 +0,36%
Germany30^ 12.316,00 +2,45%
Gold spot 1.718,02 -0,58%
LDN100-24h 6.292,28 +0,63%
NY-Nasdaq Composite 9.608,38 +0,59%

Stijgers

UNIBAI...
+10,24%
Wereld...
+9,02%
Kendrion
+7,55%
Air Fr...
+7,37%
Aegon
+6,75%

Dalers

GrandV...
-2,24%
VIVORY...
-1,96%
Ajax
-1,39%
Corbion
-1,21%
ICT Group
-0,97%

Nieuws Forum Meer»

(8)

createmonnie op 3 jun 2020 12:07
(3)

timmetje83 op 3 jun 2020 12:02
(6)

k2es op 3 jun 2020 12:00
(1)

pietje-2005 op 3 jun 2020 11:40
(15)

TraderInWaves op 3 jun 2020 11:37

Column Forum Meer»

(90)

Sergeant García op 3 jun 2020 12:16
(4)

Topsnoep.nl op 3 jun 2020 12:05
(14)

xkinkykongx op 3 jun 2020 11:50
(4)

ffff op 3 jun 2020 11:18
(389)

Alex A La Hausse/ A La Baisse op 3 jun 2020 10:42
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare