Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Griekenland

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6.115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 ... 302 303 304 305 306 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
s.lin
0
Rijke Grieken sluizen miljarden weg

Stinkendrijke Grieken brengen met een noodgang hun kapitaal over de grens, zodat ze niet onder een brug hoeven te slapen als hun regering de drachme zou herinvoeren. Alleen in Zwitserland staat al 200 miljard euro, bijna evenveel als waarmee Europa in twee steunplannen heeft beloofd de Grieken te helpen.
In andere belastingparadijzen staat nóg eens 400 miljard. De cijfers, aldus bronnen in Brussel, komen van niemand minder dan de Griekse premier Papandreou, die met Zwitserland onderhandelt over een belasting van minstens 25 procent om de uitstroom van Grieks kapitaal snel aan banden te leggen. Dit schrijft het AD vandaag.

Koffers met geld
Zwitserse kranten melden dat nonnen, priesters en zelfs werklozen met koffers geld op de Zwitserse luchthavens aankomen, maar echt grote bedragen zouden vooral via Cyprus worden weggesluisd.

De Duitse financieel expert Markus Krall zei gisteren in Bild dat het alleen de afgelopen maanden al om 10 miljard euro moet gaan. De Griekse centrale bank houdt het sinds het begin van de crisis begin vorig jaar op een kleine 50 miljard. Europees topambtenaar Reichenbach, leider van een taskforce die met Europees geld de Griekse economie naar de 21ste eeuw moet halen, bevestigde gisteren tegenover de Financial Times Deutschland dat een belasting op Grieks geld er zit aan te komen.

Lees meer vandaag in het AD. (Redactie)


20/10/11 06u53
s.lin
0
Trojka-rapport uitgesteld vanwege onenigheid Griekse schulden
Gepubliceerd: 11:01
LONDEN (Dow Jones)--De Europese Commissie en het International Monetaire Fonds (IMF) verschillen van mening over de vraag of de Griekse schulden houdbaar zijn, stellen twee bronnen bekend met de situatie donderdag tegenover Dow Jones Newswires. De gesprekken vinden plaats om tot een overeenstemming te komen, zodat Athene het volgende deel van het reddingspakket kan ontvangen, waarmee een faillissement van het geplaagde land moet worden voorkomen,

"Alhoewel er overeenstemming bestaat over de benodigde naleving van Griekenland aan de gestelde voorwaarden om de lening te verstrekken, is er onenigheid over de houdbaarheid van de schulden. Maar ik verwacht dat de verschillen overwonnen zullen worden en dat het rapport van de trojka (Europese Unie, IMF en Europese Centrale Bank) vandaag of morgen wordt vrijgegeven", zegt e e n van de bronnen. "Een verdere vertraging kan echter niet worden uitgesloten."

De trojka zou woensdag het rapport al hebben moeten vrijgegeven, om daarmee groen licht te geven aan de leningen voor Griekenland.

E e n tweede bron zegt dat het IMF twijfel heeft over de houdbaarheid van de Griekse schuldenlast van euro350 mrd. Het IMF zou de voorkeur geven aan het verstrekken van het deel van het reddingspakket, nadat de crediteuren overeenstemming hebben bereikt over een tweede reddingsplan, waar een haircut voor private eigenaren van Griekse schuldpapieren in is meegenomen.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
'IMF blokkeert noodhulp Griekenland'
20 oktober 2011 11:13
AMSTERDAM - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blokkeert de verstrekking van het volgende deel van hulpleningen van 8 miljard euro aan Griekenland.

Dat zeggen bronnen binnen de EU, schrijft Reuters.

Het IMF zou de voorspellingen van de EU over de toekomstige schuldenlast van Griekenland te optimistisch vinden. Het zou daarom de uitkomsten van de EU-top op 23 oktober willen afwachten voordat het een oordeel velt over de houdbaarheid van die schulden.

Het volledige trojkarapport over Griekenland, waaruit moet blijken of het land voldoende vorderingen maakt om in aanmerking te komen voor het volgende deel van de hulp, wordt volgende week verwacht. De afgelopen tijd werd er echter druk op de experts uitgeoefend om hun oordeel al voor zondag af te leveren.

© NU.nl/ANP
s.lin
0
53-jarige man sterft bij nieuwe rellen in Athene
20/10/11, 18u00
dm UPDATE Bij opstootjes in het centrum van Athene is vandaag een 53-jarige man om het leven gekomen. Dat heeft een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad bevestigd. Over de precieze doodsoorzaak is nog geen duidelijkheid. Volgens Griekse media kreeg de man een steen tegen het hoofd en kreeg hij daarop een hartaanval.

Op de tweede dag van een algemene 48 urenstaking zijn vandaag opnieuw tienduizenden Grieken op straat gekomen tegen het draconische besparingsprogramma van de regering. Zo'n 500 oproerkraaiers bestormden een vreedzame demonstratie op het plein voor het Griekse parlement en veroorzaakten paniek. Er werd gegooid met stenen en molotovcocktails. De politie zette massaal traangas in om de jongeren uiteen te drijven. Die laatsten kregen het ook aan de stok met manifestanten van de machtige communistische vakbondsfederatie Pame.

Het Griekse parlement keurde de reeks bezuinigingen gisteren in eerste lezing al goed. Vanavond volgt een tweede stemming. De Grieken kwamen woensdag al massaal op straat. Toen waren er zo'n 70.000 manifestanten. De eerste stakingsdag legde het land zo goed als lam. Werknemers uit alle lagen van de bevolking bleven van het werk weg. (afp/adb/lpb)
dentroef
0
uiteindelijk,eindelijk!, begint links (com)op links(anarch) in griekenland te meppen , dat was voor de francisten de aankondiging van de blijde intrede van franco .Ben benieuwd wie de nieuwe Papadopoulos en Patakos zullen worden ...
s.lin
0
Duitse topbankier pleit voor Grieks bankroet

ANP VANDAAG 10:12
Griekenland moet zichzelf failliet verklaren om onder zijn financiële problemen uit te komen. Dat stelde de topman van het Duitse financiële concern Commerzbank, Martin Blessing, in een vrijdag gepubliceerd interview met de Duitse krant Bild.
,,Alleen afschrijvingen door banken leveren Griekenland te weinig op'', stelde Blessing. ,,Zonder een echte herstructurering van de staatsschuld wordt Griekenland niet geholpen en komen de markten niet tot rust.''

Daarvoor is het noodzakelijk dat Griekenland zelf aangeeft dat het zijn schulden niet meer kan betalen, stelde Blessing. ,,Het moet duidelijk zijn dat landen maar twee mogelijkheden hebben. Of ze voldoen aan hun verplichtingen, of ze verklaren zichzelf failliet met alle harde consequenties van dien.''

©ANP
[verwijderd]
0
Griekse crisis nog erger
AMSTERDAM - Het is veel slechter gesteld met de financiële situatie van Griekenland dan de euroministers van Financiën dachten. Volgens de Volkskrant heeft Athene minimaal 252 miljard euro aan noodleningen van de andere eurolanden nodig om een faillissement af te wenden, in het slechtste scenario zelfs 444 miljard euro.


Dat betekent dat de pot van het Europees noodfonds voor zwakke eurolanden gelijk leeg zou zijn. Het alternatief is een groot deel van de Griekse staatsschuld kwijtschelden. De rekening komt dan terecht bij de banken, pensioenfondsen en verzekeraars, die het Griekse schuldpapier in handen hebben.
[verwijderd]
0
In de uitgelekte houdbaarheidsanalyse laat de trojka economische stresstests los op de nieuwe ramingen en concluderen de drie instellingen dat het schuldentraject van Griekenland niet bestand is tegen schokken.

De trojka gaat uit van een economische krimp van 5,5 procent in 2011 en 3 procent in 2012. In 2013 en 2014 wordt er gerekend op een gemiddelde groei van 1,25 procent. In 2013 loopt de Griekse schuld op tot 186 procent en deze zou teruglopen tot 152 procent tegen het eind van 2020 en tot 130 procent tegen het eind van 2030.
[verwijderd]
0
quote:

Koek~invest~ schreef op 22 okt 2011 om 15:03:


Griekse crisis nog erger


Dat betekent dat de pot van het Europees noodfonds voor zwakke eurolanden gelijk leeg zou zijn. Het alternatief is een groot deel van de Griekse staatsschuld kwijtschelden. De rekening komt dan terecht bij de banken, pensioenfondsen en verzekeraars, die het Griekse schuldpapier in handen hebben.
de rekening komt altijd bij de burger
paulta
0
Het noodfonds is amper voldoende om de rente van de PIGS te dekken, het is gewoon een beetje wisselgeld....
[verwijderd]
0
quote:

paulta schreef op 22 okt 2011 om 18:18:


Het noodfonds is amper voldoende om de rente van de PIGS te dekken, het is gewoon een beetje wisselgeld....


Rente valt toch mel mee? :-)

www.bloomberg.com/quote/GGGB1YR:IND
Mon-E-Man
0
Greece Today: The Streets Are Piled With Trash, Transportation Is A Nightmare, And Everyone's Trying To Flee

How much longer will they take this?

Read more: www.businessinsider.com/what-greece-i...
s.lin
0
'Voordeel grote Griekse afschrijving beperkt'
23 oktober 2011 14:58
ATHENE - Een grote afschrijving van de Griekse schuldenlast brengt waarschijnlijk meer risico's dan voordelen met zich mee voor Griekenland.

Dat stelt de Griekse econoom Lucas Papademos, voormalig bestuurder van de Europese Centrale Bank (ECB), in een zondag gepubliceerd artikel in het Griekse tijdschrift To Vima.

''De potentiële economische voordelen van een schuldherstructurering zulen kleiner zijn dan vaak wordt voorspeld en de procedure brengt belangrijke gevaren voor Griekenland en de eurozone met zich mee'', waarschuwt Papademos.

Ook de Nederlandse monetair econoom Lex Hoogduin wees zondag op de risico's van een grotere bijdrage van banken aan de noodsteun voor Griekenland. ''Het kan, maar het is waarschijnlijk riskanter en in potentie duurder dan extra steun door de overheden.''


Twijfels
Volgens de voormalig directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) voedt een grotere afschrijving op de Griekse schulden de twijfels over de kracht van de Europese banken. Daarnaast kan het investeerders het idee geven dat ook andere eurolanden niet aan hun verplichtingen zullen voldoen.

''Zo wordt een onoverzichtelijke situatie gecreëerd, waarbij de banken van veel extra kapitaal moeten worden voorzien'', stelde Hoogduin. ''Dat zet druk op de kapitaalmarkten en beperkt de kredietverlening door banken.''


Griekse investeerders
Papademos, adviseur van de Griekse premier George Papandreou wijst er in zijn artikel op dat slechts 40 procent van de Griekse schuldenlast in handen is van buitenlandse investeerders. Een afschrijving van 50 procent daarop laat daardoor slechts 20 procent van de Griekse schulden verdwijnen.

Van het overige deel van de Griekse staatsschuld is bijna een derde in handen van Griekse investeerders, zoals banken en pensioenfondsen. Die moeten bij grote verliezen uit de brand worden geholpen door de overheid, terwijl die daar geen geld voor heeft.


IMF
De rest van de schuld ligt bij buitenlandse overheden en het Internationaal Monetair Fonds. Door ''politieke en wettelijke redenen'' kan dat deel ook niet worden meegenomen bij een herstructurering, aldus Papademos.


© ANP
paulta
1
Al jarenlang wordt alles in het werk gesteld om de rentes op Grieks papier betaalbaar te krijgen en betaalbaar te houden, het gaat niet om het land maar om de banken die ermee gelinkt zijn.
Als je vanaf vandaag niets meer met het land doet(geen stortingen meer oa) zal je zien dat er vanzelf oplossingen boven water komen drijven, de markt past zich aan en verliezers nemen noodgedwongen verlies, het zal soepel verlopen omdat het een traject van maanden zal zijn...een langzame fase waar vraag en aanbod hun werk zullen doen....
haas
0
Had je me maar
0
quote:

paulta schreef op 23 okt 2011 om 19:14:


Al jarenlang wordt alles in het werk gesteld om de rentes op Grieks papier betaalbaar te krijgen en betaalbaar te houden, het gaat niet om het land maar om de banken die ermee gelinkt zijn.
Als je vanaf vandaag niets meer met het land doet(geen stortingen meer oa) zal je zien dat er vanzelf oplossingen boven water komen drijven, de markt past zich aan en verliezers nemen noodgedwongen verlies, het zal soepel verlopen omdat het een traject van maanden zal zijn...een langzame fase waar vraag en aanbod hun werk zullen doen....


Aangezien het Griekse probleem bij de banken ligt, lijkt dit me de enige werkelijke oplossing. Degenen die het probleem gecreerd hebben door ongelimiteerd (uit)te lenen, zijn dan ook gedwongen om zelf voor een oplossing te zorgen.
[verwijderd]
0
quote:

Had je me maar schreef op 24 okt 2011 om 11:04:


[...]

Aangezien het Griekse probleem bij de banken ligt, lijkt dit me de enige werkelijke oplossing. Degenen die het probleem gecreerd hebben door ongelimiteerd (uit)te lenen, zijn dan ook gedwongen om zelf voor een oplossing te zorgen.


To big to fail, moral hazard....

We zijn weer op hetzelfde punt maar nu in Europa.
Hoe zeer het me ook tegenstaat, je kan de banken niet aan hun lot overlaten. Dat xzal een kettingreactie veroorzaken die ergere gevolgen heeft dat ingrijpen en ondersteunen.
De banken die geholpen moeten worden dienen echter wel genationaliseerd te worden. Vervolgens opknippen in een risicoloze "spaarbank" en een risicovolle investeringsbank. In de toekomst kunnen de investeringsbanken dan failiet gaan zonder dat het hele banksysteem in gevaar komt.
Had je me maar
0
Het probleem is dat we de banken de ruimte hebben gegeven met ons geld te doen wat zij beliefden, en daarbij hebben ze ruim gebruik gemaakt om voor eigen gebruik af te romen voor het geven bonussen.
De huidige crisis geeft aan dat dit systeem failliet is.
Nu redden betekent dezelfde problemen in de toekomst. De huizencrisis was nog op zijn hevigst, en er werden toch al weer gigantische bonussen uitgekeerd aan traders die gokten met ons geld.
Stop de banken ! Inderdaad, ontprivatiseer, nationaliseer.Verbied short trading. Ook, zeker bankmanagers dienen hun verstand te gebruiken, ze beheren het geld van anderen. Dat hebben ze dus opnieuw niet gedaan.
Als we er elke keer in springen om te redden als het fout gaat, gaat dit systeem door tot in de eeuwigheid.
We zullen echt links om of rechtsom door de zure appel heen moeten.
s.lin
0
Koersval Griekse banken
Door BNR Webredactie
24 oktober 2011 13:08 | bnr.nl


De koersen van de vier grootste Griekse banken daalden maandag tot 23 procent op de beurs van Athene.


De angst onder investeerders is groot dat de banken niet in staat zijn een afschrijving van minimaal 50 procent op hun portefeuille Griekse staatsobligaties te overleven. De National Bank of Greece verloor net als de Alpha Bank 19 procent, terwijl het aandeel Piraeus Bank 23 procent daalde.

Staatsobligaties
De index van de twintig voornaamste Griekse beursfondsen was enkele uren na de beursopening ruim 7 procent gedaald. De Griekse banken bezitten in totaal 44 miljard euro aan Griekse staatsobligaties. Maandag waarschuwden Griekse kranten dat het Europese steunfonds EFSF mogelijk moet worden ingezet om de banken te redden in geval van een eventuele afschrijving. Als ze al niet onder curatele worden gezet.
6.115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 ... 302 303 304 305 306 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street doet forse stap terug

14 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wer... 5

  Indices

  AEX 506,53 -0,34%
  EUR/USD 1,1306 -0,46%
  Germany30^ 10.848,30 -0,70%
  Gold spot 1.238,35 0,00%
  LDN100-24h 6.785,78 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 6.910,67 -2,26%
  US30# 24.049,87 -0,22%

  Stijgers

  Pharming
  +4,23%
  KPN
  +2,34%
  Corbion
  +1,64%
  Wereld...
  +1,60%
  Ahold ...
  +1,39%

  Dalers

  Sif Ho...
  -5,31%
  BESI
  -3,68%
  Heijmans
  -3,16%
  AMG
  -2,97%
  B&S Gr...
  -2,68%

  Nieuws Forum Meer»

  (13)

  TA=verlies op 16-dec-18 09:15
  (2)

  peter545 op 16-dec-18 09:01
  (1)

  Weert=No.1 op 15-dec-18 23:44
  (34)

  Dhrbelegger op 15-dec-18 21:48
  (3)

  DeZwarteRidder op 15-dec-18 13:32

  Column Forum Meer»

  (254)

  Formule1-Fan op 16-dec-18 09:09
  (109)

  -EriC- op 15-dec-18 22:32
  (4)

  Kees Schwaab op 15-dec-18 17:37
  (9)

  Helvan'18 op 15-dec-18 17:30
  (1)

  Ger1948 op 15-dec-18 17:25