Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kill the big banks

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Kaiser 5 april 2010 12:35
  'Eind 2010 deal over wereldwijde bankentaks'

  Gordon Brown praatte op 1 april met Angela Merkel (Foto Reuters)

  Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland staan dicht bij een akkoord over een wereldwijde bankentaks, die de sector miljarden per jaar zal kosten. Dat zegt de Britse premier Gordon Brown in een gesprek met de Financial Times. Hij hoopt dat alles rond raakt op de G20-top van november in Seoel.

  (tijd) - Volgens Brown staan de neuzen nu in dezelfde richting en zijn het VK, Frankrijk en Duitsland het erover eens dat een wereldwijde bankentaks noodzakelijk is. Hij hoopt dat de Verenigde Staten zich ook achter het project zullen scharen.

  Hoewel in het VK verkiezingen voor de deur staan, voert Brown druk diplomatiek overleg om een wereldwijde regeling over een heffing op de banken uit te dokteren. 'De relatie tussen banken en maatschappij moet veranderen', zei hij aan de Financial Times.

  Brown wil dat dat de G20-top in Seoel in november het eens wordt over een wereldwijde bankentaks. De top van G20 van juni in Toronto lijkt hem te vroeg. Daarnaast moet er ook overeenstemming worden bereikt over een versterking van het kapitaal van de banken, zodat ze in de toekomst beter gewapend zijn voor een crisis.

  Hoeveel de Britse banken zou moeten bijdragen, wou Brown niet zeggen. Hij verwees alleen naar Duitsland, waar Angela Merkel op 1,2 miljard euro rekent, en naar de VS, waar de heffing 10 miljard dollar zou moeten opbrengen. De opbrengst van de Duitse bankentaks zal gestort worden in een noodfonds.

  KL

  10:25 - 05/04/2010 De Tijd
 2. forum rang 6 Kaiser 8 november 2018 01:49
  Big Investors Sue 16 Banks in U.S. Over Currency Market Rigging money.usnews.com/investing/news/artic...

  The banks being sued are: Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Japan's MUFG Bank, Royal Bank of Canada, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Standard Chartered and UBS.
 3. forum rang 6 Kaiser 21 mei 2019 15:39

  Geen kantoor meer, alles via app: neobanken trekken aan mouw van jonge klanten

  Frank Dereymaeker 18 mei 2019

  N26, Revolut en Bunq: de banken van de toekomst?
  RV N26, Revolut en Bunq: de banken van de toekomst?
  Consument N26, Revolut, Bunq. Onthoud de namen, want deze ‘neobanken’ rukken op in het Europees bankenlandschap en proberen klanten in te pikken van de klassieke banken. “De Belgische banken hebben nog tijd om zich aan te passen, maar niet veel meer”, waarschuwt Jeroen Dossche, topman van het consultancybedrijf Capco.

  Neobanken zijn zogenaamde fintechbedrijven. Dat zijn technologiebedrijven, die in de financiële wereld opereren, en die de concurrentie met de klassieke banken aangaan. Die digitale banken beschikken niet over bankkantoren, maar bieden tal van diensten aan via een gebruiksvriendelijke app. Het Britse Revolut en het Duitse N26 staan het verst in hun veroveringstocht. Revolut telt wereldwijd al 4 miljoen klanten, van wie al 50.000 in België. De ambitie van Revolut is om dat aantal tegen eind dit jaar op 100.000 gebruikers te brengen.

  Om dat aantal te bereiken, trekken die neobanken vooral aan de mouw van de millenials, de jongeren die opgegroeid zijn in en met digitale technologie. “Het gedrag van de bankklanten wijzigt”, vertelt Jeroen Dossche. “Millenials doen alles via apps. Ze boeken vakanties, huren een taxi en betalen via apps. Het moet snel en efficiënt zijn voor hen, en daar spelen die neobanken op in. Hun apps zijn zeer gebruiksvriendelijk. Je ziet direct waar je hoeveel hebt uitgegeven. En daardoor verhogen ze de beleving voor hun (jonge) klanten.” Vaak gaan die neobanken partnerschappen aan met bekende merken, waardoor ze hun klanten ook interessante deals kunnen voorstellen.
  Goedkope tarieven

  Nog een middel om klanten te lokken zijn de aantrekkelijke en transparante tarieven. Omdat de neobanken over geen kantorennetwerk beschikken en alleen werken via apps, zijn ze goedkoper dan traditionele banken. Aan marketing wordt niet veel geld uitgegeven, ze leven meer van de mond-tot-mondreclame. Bij Revolut kan je internationale geldtransfers doen zonder kosten en de betalingen in vreemde munten gebeuren tegen het interbancair tarief. Dat is het tarief dat banken aan elkaar aanrekenen. Ook wie in het buitenland geld wil afhalen van een automaat, betaalt geen commissie als het bedrag minder dan 200 euro (per maand) bedraagt. Zelf beweert men bij Revolut dat klanten hun buitenlandse uitgaven met 3% tot 10% kunnen verminderen.

  Voorlopig begeven de neobanken zich alleen op het vlak van betaaldiensten. Maar dat zal snel veranderen, denkt Dossche. “Die fintechbedrijven starten met een zichtrekening, maar het is de bedoeling om op termijn ook kredieten en spaarrekeningen aan te bieden.” Enig nadeel is wel dat de neobanken werken met een buitenlandse bankrekening, en dat betekent dat de Belgen dit in hun belastingaangifte moeten vermelden. Daarom zoekt Revolut een Belgische bank om mee samen te werken, zodat dit concurrentieel nadeel vervalt.

  Niet stilzitten

  De opkomst van de neobanken dreigt het bancaire landschap snel concurrentiëler te maken. Al verschilt dat van land tot land. In het Verenigd Koninkrijk zijn al 80 neobanken actief. “Een speler als Monzo telt al 2 miljoen klanten op een totaal van 60 miljoen”, geeft Jack Burrows van Capco UK, mee. Zo heeft Royal Bank of Scotland (RBS) een eigen, nieuwe digitale bank (Mettle) opgericht. “Ze trekt niet alleen nieuwe klanten aan, maar ook bestaande klanten maken de overstap”, vertelt Burrows.

 4. forum rang 6 Kaiser 23 mei 2019 20:33
  Het gevolg van nieuwe technologie, veranderend consumentengedrag en de impact van nieuwe spelers.

  ‘Een op de tien banken houdt het geen vijf jaar meer vol’

  Het sluiten van kantoren is een kortetermijnoplossing om de inkomsten per klant te verbeteren, maar op termijn niet genoeg om te overleven, schrijft de consultant in een toelichting.

  De millennials leven met hun ‘bank in the pocket’ en zien meer heil in de zogeheten neobanken – 100 procent digitaal, lage kosten en gericht op mobiel. Daarnaast wordt de komst van PSD2, de Europese richtlijn die consumenten de macht over hun betaaldata geeft en daarmee ook de deur opent voor nieuwe financie¨le aanbieders, gezien als een van de drijvende krachten naar meer vernieuwing in de sector. De Amazons of Alibaba’s van deze wereld die ook rechtstreeks betaalverkeer mogelijk zullen maken, zonder dat die daarom zelf bankier gaan spelen. Ze zouden wel gek zijn, gezien de strenge regels en hijgende toezichthouders.

  De komende vijf jaar zullen de inkomsten van de banken dus zo verder onder druk komen te staan, stelt het rapport. Het is in dat licht niet verrassend dat de studie een verdere inkrimping ziet van het aantal banken, hetzij via sluitingen of gedwongen internationale fusies.


  www.demorgen.be/nieuws/een-op-de-tien...
 5. forum rang 6 Kaiser 19 juni 2019 15:02
  Facebook currency 'clearly a threat' to big banks, finance sector www.smh.com.au/business/companies/fac...

  Facebook wants to be your bank with its new Libra cryptocurrency | CBC News www.cbc.ca/news/thenational/national-...

  Western Union stock tanks after Facebook unveils Libra cryptocurrency www.fastcompany.com/90365728/western-...
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 559,57 +0,20%
EUR/USD 1,1788 -0,75%
Germany30^ 12.705,00 +0,24%
Gold spot 2.035,16 0,00%
LDN100-24h 6.028,34 -0,58%
NY-Nasdaq Composite 11.010,98 -0,87%

Stijgers

Pharming
+5,32%
Neways
+4,20%
Avantium
+3,19%
NN Group
+2,45%
ASML
+1,85%

Dalers

PROSUS
-4,03%
Arcelo...
-2,72%
Fagron
-2,08%
Royal ...
-1,67%
NSI
-1,61%

Nieuws Forum Meer»

(7)

Mrx77 op 7 aug 2020 23:59
(8)

GWalstra op 7 aug 2020 23:54
(13)

de volharder op 7 aug 2020 23:51
(3)

Pechorin op 7 aug 2020 23:20
(1)

FC Barcelona op 7 aug 2020 23:14

Column Forum Meer»

(184)

LT-Gokker op 8 aug 2020 00:52
(13)

DRIVERS80 op 7 aug 2020 23:25
(2)

Niels Koerts op 7 aug 2020 22:43
(8)

scheiber op 7 aug 2020 18:37
(335)

Dead cat bounce op 7 aug 2020 15:42
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare