Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitstekend moment om te kopen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 nobahamas 5 december 2009 00:01
  Juist nu, omdat de economie in de westerse wereld zich stabiliseert, heeft Arcadis enorm veel kansen in het verschiet:
  Nieuwe woningbouwprojecten dienen zich aan.
  Stimuleringsprojecten in de Europese infrastructuur komen zeer snel tot stand (weg- en waterbouw).
  Olieprijs stabiliseert op een niveau boven de 65 Dollar (Dollar wordt duurder), hierdoor worden biogas-centrales op vuilnisbergen (specialiteit Arcadis) zéér interessante ontwikkelingsprojecten.
  Etc.
  Technisch ziet het plaatje er ook mooi uit, en meerdere analisten beoordelen het bedrijf positief...
  Als voorbeeld:
  www.rabobank.nl/beleggen/iris/page.as...
 2. Forecast2006 11 februari 2011 17:25
  Nomura Securities geeft koopadvies (Buy) voor Arcadis met een koersdoel van € 29,00.

  Fonds: Arcadis Guru: Nomura Securities
  Advies: Kopen Status: Actief
  Koersdoel: € 29,00 Score: -0,43%
  Startkoers: € 17,45 Huidige koers: € 17,50
  Verw. rendement: 66,19% 11 februari 2011 - 17:06u

  Leuk duwtje in de koers omhoog.

  Richting de cijfers in Maart is € 29,-een mooie koers.

  Kind regards,

  Forecast.
 3. Forecast2006 21 maart 2011 17:49
  quote:

  Forecast2006 schreef:


  Nomura Securities geeft koopadvies (Buy) voor Arcadis met een koersdoel van € 29,00.

  Fonds: Arcadis Guru: Nomura Securities
  Advies: Kopen Status: Actief
  Koersdoel: € 29,00 Score: -0,43%
  Startkoers: € 17,45 Huidige koers: € 17,50
  Verw. rendement: 66,19% 11 februari 2011 - 17:06u

  Leuk duwtje in de koers omhoog.

  Richting de cijfers in Maart is € 29,-een mooie koers.

  Kind regards,

  Forecast.


  We zijn al weer op het vorige nivo als je het dividend € 0,47 mee rekend in de huidige koers.

  De weg naar boven is ingeslagen en nu nog de overname en we gaan door de € 20,-

  Succes and kind regards,

  Forecast.
 4. [verwijderd] 18 augustus 2012 12:35
  Lange termijn beleggingen: Arcadis
  Door Gijsbrecht K. van Dommelen | 17 augustus 2012 |
  Eind juni publiceerden wij een stuk waarin wij onze lange termijn visie uiteen gezet hebben. Wij beloofden u daarin dat wij van tijd tot tijd met ideeën zouden komen over de beleggingen die in onze ogen passen in het geschetste beeld. Daar horen ook aandelenbeleggingen bij, die wij kiezen op basis van een fundamentele selectie van ondernemingen, puur kijkend naar de ontwikkelingen van de onderneming zelf en de wijze waarop de directie van de betreffende onderneming de middelen van het bedrijf (haar Eigen Vermogen) rendabel weet aan te wenden.

  Vandaag gaan wij concreet in op het aandeel Arcadis, dat wij conform deze methode hebben bestudeerd en vervolgens aan een technisch onderzoek hebben onderworpen. Onze conclusie hebben wij in daden omgezet door het aandeel voor onze cliënten aan te kopen. Alle historische fundamentele gegevens die wij gehanteerd hebben zijn afkomstig van Arcadis, de taxaties zijn afkomstig van analisten uit verschillende hoeken die wij zelf bijeengezameld hebben.

  Het bedrijf

  Arcadis is een ingenieurs- en architectenbureau. Maar wel één dat internationaal actief is. Zij zien zichzelf als de nummer zeven van de wereld met het Amerikaanse URS Corporation als de nummer 1. Dat bedrijf is qua omzet ongeveer viermaal zo groot als Arcadis. Zij delen hun activiteiten zelf in vier stukken in, te weten: Infrastructuur, Water (het kleinste onderdeel), Milieu en Bouw.

  De Nederlandse markt is in verhouding een steeds kleiner deel van het geheel aan het worden, in termen van omzet wordt nog maar 16% (2011, in 2010 was het 20%) in Nederland behaald. Ruim de helft van de omzet wordt in de V.S. behaald waarmee de winst van het bedrijf wel $-gevoelig is. 14% van de omzet komt momenteel uit het Verre Oosten en Midden- en Zuid Amerika, maar het bedrijf is wel in die hoek naarstig op zoek naar uitbreiding. Heel zichtbaar was Arcadis bij de oplossing van de problemen in New Orleans, maar voor Arcadis veel belangrijker zijn de activiteiten in Amerika op het gebied van energie, mijnbouw en chemie en dan met name waar het de milieuaspecten daarvan betreft. Zij zijn daarin ook minder afhankelijk van de overheid hetgeen in de komende jaren belangrijk is omdat ook de Amerikaanse overheid (zowel lokaal als op federaal niveau) zal moeten bezuinigen.


  De investering in deze bedrijven wordt doorgaans geactiveerd, maar vervolgens worden de gekochte bedrijven in het concern geïntegreerd waarbij steevast “reorganisatielasten” worden genomen die rechtstreeks ten laste van de verlies- en winstrekening komen. Dit heet goed koopmansgebruik maar in feite wordt op deze manier winst uitgesteld. Doordat het hier om een voortdurend terugkerend fenomeen gaat heeft het weinig wezenlijke invloed op de lange termijn ontwikkeling van de winst per aandeel en het rendement op het eigen vermogen, tenzij de bedragen plotseling sterk gaan schommelen.

  Een acquisitie van een voor Arcadis verhoudingsgewijs groot bedrijf zou daarmee in eerste instantie negatief kunnen zijn. De cijfers wijken van jaar op jaar wel af, maar in de voorbije 11 jaar is de gerapporteerde rentabiliteit nooit onder de 15% geweest, geen slechte prestatie voorwaar.

  In 11 jaar tijd werden de volgende REV-cijfers behaald door de directie:

  Net als bij SAP (waar wij op 3 augustus over schreven) is ook hier sprake van een bedrijf waar in verhouding tot het geïnvesteerde kapitaal veel mensen werken. Het bedrijf hoeft relatief weinig te investeringen in grote fabrieken en andere bedrijfsinfrastructuur, zodat relatief minder kapitaal nodig is dan bijvoorbeeld in de staal- of auto-industrie. Dit gegeven is terug te vinden in de wijze waarop Arcadis over acquisities rapporteert. Steevast wordt daarbij het aantal overgenomen personeelsleden genoemd.


  Wereldwijd actief

  Een van de eisen die wij aan aandelen in onze “lange termijn visie” stelden was dat de onderneming niet uitsluitend van de lokale Europese economie afhankelijk moest zijn. En daarin is ook Arcadis een goed voorbeeld. Zoals boven omschreven is de afhankelijkheid van de Amerikaanse markt zelfs aan de grote kant, terwijl de afhankelijkheid van Europa en Nederland in het bijzonder (respectievelijk 18% en 16%) beperkt is.

  Toekomstige waarde

  Nu moeten wij een waarde bepalen op basis waarvan wij kunnen beoordelen of de onderneming vandaag duur is of niet. De (over 5 jaar) gemiddelde koerswinstverhouding (KW) waarvoor het aandeel in de voorbije jaren sinds 2005 is verhandeld bedraagt 13,8. Het aandeel is daarmee doorgaans aanzienlijk goedkoper dan SAP (daar lag dit getal op 21,6) maar dat mag ook wel gezien het verschil in groei en rentabiliteit en gezien het feit dat Arcadis per saldo een veel kleiner bedrijf is en de aandelen daarmee minder verhandelbaar zijn.

  De KW op basis van de geschatte winst voor 2012 bedraagt 11,6. Afgaande op de verwachte en historische groei van de onderneming en het EVpA kan op grond hiervan een doelkoers worden berekend van € 32,5. In ons model en berekend op fundamentele basis kan het aandeel daarmee worden gekocht voor elke koers tot maximaal € 18 voor 2013 (dit jaar lag de grens op € 15,50). En daarmee is onze eerste conclusie: Arcadis is al niet meer zo goedkoop als SAP dat was in onze vorige analyse, maar het aandeel Arcadis is nog altijd niet duur en voldoet bovendien aan onze criteria.

  Tussen 1996 en begin 2003 heeft de koers een lange fase van consolidatie doorgemaakt (het bedrijf heette destijds nog Heijdemij). Vervolgens is de koers uitgebroken en in een rechte lijn tot een piek van € 23,33 gestegen (juli 2007). Maar aan de kredietcrisis ontkwam het bedrijf niet, zij zijn immers ook afhankelijk van de financierbaarheid van grote infrastructurele en andere bouwprojecten en die droogde in 2008 acuut op. De winstgevendheid van het bedrijf heeft daar overigens niet erg onder geleden, maar dat is deels te danken aan een aantal (goede) acquisities die in de afgelopen jaren zijn gedaan, want de groei is in die fase vooral daaruit gekomen.  Overigens bevinden wij ons met dit bedrijf in goed gezelschap, Warren Buffett heeft in zijn strategiewijziging juist de olie- en energiesector als speerpunt aangemerkt en in dit universum bevindt zich ook Arcadis.

  Conclusie

  Het wachten is dus op de uitbraak door de grens van € 17,60 en € 18, en intussen geniet u van een dividendrendement van 2,8%. U hoeft dus geen haast te hebben, maar wat ons betreft is het aandeel koopwaardig voor de lange termijn. Doch van een korte termijn koopsignaal is nog geen sprake, ook al ziet het korte termijn beeld er niet verkeerd uit. Maar niemand garandeert u dat u de aandelen nog voor koersen onder € 16 kunt kopen in de komende weken.

 5. forum rang 10 voda 21 februari 2013 16:16
  Arcadis advies omhoog naar buy - Rabo


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies op Arcadis (ARCAD.AE) is door Rabobank verhoogd naar buy van hold, terwijl het koersdoel naar EUR23 van EUR18 stijgt. De analisten denken dat het aankomende herstructureringsplan voor continentaal Europa zal leiden tot een aanzienlijke EBITA verbetering. Bovendien zien zij de autonome groei toenemen, als gevolg van bijdragen van overgenomen bedrijven EC Harris en L&S. Het aandeel is woensdag gesloten op EUR19,11. (LDF)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
 6. forum rang 10 voda 21 februari 2013 16:17
  Arcadis-dochter EC Harris en Mace ontvangen opdracht Saoedi Arabie


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) dochter EC Harris en Mace hebben van The Jeddah Economic Company (JEC) de opdracht gekregen voor het projectmanagement van de Kingdom Tower te Jeddah in Saoedi-Arabie, meldt het advies- en ingenieursbureau donderdag voorbeurs.

  De Kingdom Tower zal met een hoogte van 1 kilometer 's werelds hoogste gebouw worden.

  EC Harris en Mace zullen het commerciele en ontwerpmanagement van het gebouw, met een investeringswaarde van $1,2 miljard, voor rekening nemen.

  De financiele details van de opdracht worden niet vermeld.


  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


 7. forum rang 10 voda 27 februari 2013 14:09
  UPDATE: Arcadis reorganisatie Europa vooral via natuurlijke weg; houdt ogen open voor overnames


  (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Arcadis gaat herstructureren in Europa, boekt meer winst en omzet in 2012' om extra informatie toe te voegen.)


  Door Elco van Groningen

  Van DOW JONES NIEUWSDIENST


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) geeft woensdag in toelichting op de jaarcijfers aan dat de eerder op de dag bekendgemaakte Europese reorganisatieplannen vooral via natuurlijke weg zullen plaatsvinden. Met betrekking tot het aantal verwachte gedwongen ontslagen wil het internationale ingenieursconcern dan ook geen aantallen noemen. Daarnaast zal het bedrijf net als in 2012 ook in 2013 de ogen open houden voor overnames, die op elk geografisch en divisioneel gebied plaats kunnen vinden.

  "De EUR20 miljoen die wij voor 2013 en 2014 hebben uitgetrokken voor reorganisatiekosten zijn met name bedoeld voor werknemers die ons bedrijf niet op natuurlijke wijze zullen verlaten", zegt chief financial officer Renier Vree van Arcadis. "Over onze inschatting hoeveel mensen dit zal betreffen doen wij echter geen uitspraken", voegt Vree daar aan toe.

  Over het effect op de Nederlandse tak, met 35,6% van de Europese bruto-omzet een belangrijke tak binnen Europa, kan Arcadis eveneens geen uitspraken doen. "Het effect van de reorganisatie op Nederland is nog onbekend", stelt Vree. Wel geeft de financiele man aan dat het personeelsbestand in Nederland in de afgelopen jaren al is teruggebracht van 2.700 werknemers van 2.200 werknemers.

  Met de reorganisatie beoogt Arcadis een jaarlijkse kostenbesparing van EUR25 miljoen, die naast een besparing op personeelskosten zal bestaan uit onder andere een besparing op het aantal vierkante meters kantooroppervlakte die het bedrijf operationeel nodig heeft. Dit moet er tevens toe leiden dat de operationele marge eind 2014 verbeterd is tot 10% van 5% eind 2012.

  Om dit te bereiken zal de focus van het bedrijf nog sterker komen te liggen op een pan-Europese samenwerking tussen de verschillende landenteams, waarbij vanuit de huidige managementteams per land samen e e n Europees team gevormd zal worden. "Daarbij is een nieuwe ontwikkeling dat we een cfo aanstellen op Europees niveau", licht bestuurslid Friedrich Schneider uit. Voor de rest behelzen de plannen vooral een stroomlijning van operationele processen.

  Ondanks de Europese reorganisatieplannen houdt het bedrijf ook in 2013 zijn ogen weer open voor overnames. Chief executive Neil McArthur geeft aan dat het bedrijf zich daarbij net als het afgelopen jaar niet op e e n specifiek gebied focust. "Het belangrijkste voor ons is dat een overname onze organisatie verstrekt", aldus McArthur.

  Hoewel het bedrijf geen strak omlijnd plan heeft op overnamegebied kan financiele man Vree wel aangeven dat er ongeveer EUR150 miljoen beschikbaar is voor overnames.

  Een klein deel daarvan komt voort uit een iets lagere pay-out ratio van het dividend, omdat het bedrijf een deel wil gebruiken voor toekomstige investeringen. Met een dividend van EUR0,52 per aandeel keert Arcadis al meer dividend uit dan een jaar eerder. "We vonden het daarom ook niet nodig het dividend volledig op te rekken tot de maximale 40%", aldus Vree. Arcadis kent van een pay-out van 30-40% en koos voor 2012 voor ongeveer 35%.

  Dat het uiteindelijke dividend toch hoger uitviel dan een jaar eerder kwam met name voort uit de goede prestaties van het bedrijf in 2012. Arcadis boekte in het vierde kwartaal met EUR28 miljoen 36% meer nettowinst dan in 2011, terwijl de omzet in het vierde kwartaal steeg naar EUR667 miljoen van EUR576 miljoen. De netto operationele winst nam toe tot EUR31,4 miljoen van EUR26,4 miljoen.

  Arcadis verwacht voor 2013 een verdere stijging van winst en omzet.

  Analisten waren eensgezind in hun oordeel, namelijk dat de resultaten sterker waren dan verwacht, hoewel het ook voor hen buiten kijf staat dat het bedrijf in Europa nog genoeg werk aan de winkel heeft.

  Het aandeel noteert woensdag omstreeks 13.55 uur 5,5% hoger op EUR21,06, terwijl de Midkap 0,2% wint.


  - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


 8. forum rang 10 voda 27 februari 2013 14:15
  Arcadis cijfers boven verwachting; nog veel werk in Europa - ING


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Hoewel ING aangeeft dat de resultaten van Arcadis (ARCAD.AE) beter waren dan voorzien, blijkt uit de onderliggende resultaten dat het bedrijf in Europa nog veel werk heeft te verrichten. Desalniettemin is ING onder de indruk van hetgeen het management al gedaan heeft, en stelt analist Quirijn Mulder dat dit een steun zou kunnen zijn voor de visie van beleggers over de progressie van het bedrijf in deze moeilijke regio. Daarnaast merkt de analist op dat het bedrijf nu volledig toegerust is om te profiteren van de particuliere bestedingen in de VS en opkomende markten, terwijl de vraag in Europa lijkt te stabiliseren. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 1,9% hoger op EUR20,34, terwijl de Midkap met 0,3% daalt. (EVG)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Arcadis Meer »

Koers 16,170   Verschil +0,29 (+1,83%)
Laag 15,650   Volume 91.138
Hoog 16,170   Gem. Volume 204.223
10 jul 2020 17:35
label premium

Arcadis: Verlaging advies

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Arcadis

  30 maart 2017 16:19 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over turn-around-kandidaten

  14 februari 2017 16:34 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Boskalis en Arcadis

  1 februari 2017 16:04 - Vimeo

 4. video thumbnail

  IEX MarketUpdate met PostNL, Arcadis, olie en Italie

  2 december 2016 14:49 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare