Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis; komt er nieuws aan?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
s.lin
1
PERSBERICHT: Arcadis N.V. Persbericht: ARCADIS WINT GROOT MILIEUCONTRACT VOOR AMERIKAANSE LEGER IN DUITSLAND
Gepubliceerd: 08:02
*** Bijgesloten treft u de volledige en originele pdf versie van het persbericht. ***

PERSBERICHT

ARCADIS WINT GROOT MILIEUCONTRACT VOOR AMERIKAANSE LEGER IN DUITSLAND

17 augustus 2011 - ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een contract ter waarde van $ 20 mln heeft gewonnen voor het leveren van milieu- en GIS-diensten aan het U.S. Army Corps of Engineers. De werkzaamheden onder dit vijfjarige contract zullen voornamelijk worden uitgevoerd in Duitsland, maar kunnen ook projecten omvatten in Belgi , Itali en Nederland. Verdere financi le details zijn niet vrijgegeven. Dit is het tweede grote contract met deze opdrachtgever in Europa binnen een jaar, wat de sterke positie van ARCADIS in deze markt onderstreept.

Onder het contract zal ARCADIS een breed scala aan diensten verlenen, waaronder het meten en monitoren van bedreigde dier- en plantensoorten, GIS dienstverlening, het inventariseren van water, draslanden en biotopen en vele andere activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van de water-, grond- en bodemkwaliteit. Hoewel het werk voornamelijk zal worden uitgevoerd in de vier genoemde landen, is het contract niet beperkt tot deze gebieden. Het kan overal worden toegepast waar het U.S. Army Corps of Engineers in Europa betrokken is bij ondersteunende werkzaamheden, of waar zij wordt verzocht om ondersteuning te leveren. ARCADIS werkt in dit contract samen met CDM, net als in de andere overeenkomst met deze opdrachtgever.

Stephanie Hottenhuis, CEO van ARCADIS Duitsland, zei: "We zijn er trots op dat we wederom een belangrijk contract hebben kunnen afsluiten met de Europese divisie van deze prestigieuze opdrachtgever. De werkervaring die we hebben opgebouwd met het US Army Corps of Engineers is omvangrijk, wat ons in staat stelt om onze dienstverlening precies af te stemmen op de behoeften van de klant, waardoor we waarde cre ren in het proces."


(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
weer een mooie opdracht. koers van ARCA gaat nergens over. binnenkort weer boven de 15euro.
Forecast2006
0
quote:

ignatius schreef:


Gaat toch wat langer duren denk ik lol.


Overname komt er aan.

Kind regards,

Forecast
[verwijderd]
0
1. Door wie? Wie zou groot genoeg zijn?
2. Dan wil ik ze eerst wel even geassigned krijgen :P
3. Dividend is ook niet slecht op de huidige koers en water heeft de toekomst.
Gunther
0
Overname zou best kunnen, maar dan is Arcadis de overnemende partij. Verwacht nog wel een overname in Zuid Amerika of Azie. Maar gelukkig is Arcadis erg secuur met overnames en wordt een bedrijf eerst deskundig doorgelicht. Bij twijfel doen ze het niet. Nog een mooie overname van de heer Noy. Kan ook wel een van z'n laatste wapenfeiten worden.
[verwijderd]
0
Het valt me op dat Arcadis de laatste tijd veel minder hard onderuit gaat dan de AMX. Uitbodeming rond 12 euro?
s.lin
0
Arcadis krijgt opdracht milieuproject in VS
Gepubliceerd: 08:26
AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft een opdracht ter waarde van $30 mln gekregen van een Amerikaans nutsbedrijf voor het opruimen van een vervuilde locatie, aldus het ingenieursbureau woensdag.

Arcadis wordt verantwoordelijk voor het opruimen van een vervuilde locatie in het westen van de Verenigde Staten met een oppervlakte van circa 35 hectare met tienduizenden kubieke meters vervuild slib.

Omdat het bedrijf bewezen technieken zal inzetten, verwacht Arcadis dat het project in hoog tempo afgerond kan worden. "Binnen anderhalf jaar zullen de getijdegebieden hersteld zijn en wordt binnen een aanzienlijk ecosysteem de lucht en waterkwaliteit beter en wordt de locatie beschikbaar gemaakt voor hergebruik", aldus Steve Blake, Arcadis' chief executive van de Amerikaanse activiteiten.

Het aandeel Arcadis sloot dinsdag in Amsterdam op euro13,26.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Arcadis wint contract in Maleisie van $44 mln
Gepubliceerd: 08:37
AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft met Vale Malaysia Manufacturing (VMM) een contract ondertekend ter waarde van $44 mln voor het leveren van project- en bouwmanagementdiensten.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd vanuit een in Maleisie gehuisveste joint-venture, waarin Arcadis voor 75% en Towell Construction voor 25% participeert.

Het betreft de eerste fase van het zogeheten Vale Malysia Manufacturing Project, dat de ontwikkeling omvat van een regionaal distributiecentrum voor ijzererts. Het distributiecentrum zal worden geintegreerd in een haventerminalgebied, aldus Arcadis.

De planning is dat het complex binnen drie jaar operationeel zal zijn.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Arcadis krijgt opdracht voor twee geothermische putten
Gepubliceerd: 08:30
AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft van Californie Wijnen Geothermie de opdracht gekregen voor de realisatie van twee geothermische putten in het glastuinengebied Californie in Grubbenvorst, maakt het advies- en ingenieursbureau woensdag bekend.

De waarde van de opdracht bedraagt enkele mlnen euro's, meldt het concern.

De werkzaamheden zullen op 1 december 2011 aanvangen. De boring van de twee putten samen zal naar verwachting 80 tot 100 dagen duren.

De opdracht is voor Arcadis het eerste project op dit onderdeel van geothermie, meldt het concern.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Arcadis CEO: overname EC Harris versterkt positie Azie, Mid.Oost
Gepubliceerd: 08:56
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) versterkt door de overname van het Britse adviesbureau EC Harris LLP (ECH.YY) zijn positie in Azië en het Midden-Oosten, zegt bestuursvoorzitter Harrie Noy maandag in een telefonische toelichting op de overname.

"Door de uitbreiding in het Midden-Oosten en Azië, kunnen we groeikansen in deze markten beter benutten. Onze versterkte positie in het Verenigd Koninkrijk geeft ons de mogelijkheid een bredere portfolio van diensten aan te bieden aan onze gezamenlijke klanten", aldus de bestuursvoorzitter.

Arcadis heeft vijf jaar met EC Harris over samenwerking gesproken, waarvan de laatste twee jaar echt onderhandeld werd, aldus Noy.

De bestuursvoorzitter wil niet zeggen hoeveel Arcadis in contanten aan EC Harris heeft betaald, naast de 3 mln aandelen. "Maar we hebben voldoende financiele armslag over voor nieuwe acquisitiemogelijkheden", zegt hij.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Arcadis neemt Brits adviesbureau EC Harris LLP over
Gepubliceerd: 08:18
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) neemt het Britse adviesbureau EC Harris LLP over, maakt het advies- en ingenieursbureau maandag voorbeurs bekend.

De overname van het bureau, met een jaaromzet van euro290 mln in het afgelopen boekjaar, wordt gefinancierd door de uitgifte van 3 mln aandelen aan de huidige partners van EC Harris en een niet nader bekendgemaakt bedrag in contanten, waarvoor wordt gebruikgemaakt van bestaande kredietfaciliteiten.

Tevens geeft Arcadis maandag een trading update, waarin wordt aangegeven dat ontwikkelingen in het derde kwartaal in lijn zijn met de eerste helft van 2011 en dat de marktomstandigheden ook in het vierde kwartaal "niet significant zullen wijzigen".

Het bedrijf verwacht over 2011 een netto operationele winst ongeveer op het niveau van 2010.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: Arcadis buiten Europa sterker door overname - TGB
Gepubliceerd: 09:17
AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) versterkt met de overname van het Britse EC Harris (ECH.YY) zijn positie buiten het kwakkelende continentaal Europa en dan niet alleen in Groot-Brittannie, maar ook in groeiregio's als Azië en het Midden-Oosten, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist schat dat Arcadis naast 5% van het aandelenkapitaal nog zo'n euro100 mln aan kasgeld uit bestaande kredietfaciliteiten voor Harris betaalt, waarmee een omzetgroei van zo'n 15% wordt gerealiseerd. TGB heeft een buy-advies bij een koersdoel van euro17,00. Omstreeks 09.15 uur noteert het aandeel 1,2% lager op euro14,11, terwijl de Midkap met 1% stijgt. (BTK)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: Arcadis stelt winstverwachting neerwaarts bij - SNS
Gepubliceerd: 09:46
AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) laat de bekendmaking van de overname van EC Harris (ECH.YY) vergezeld gaan van een neerwaartse bijstelling van de verwachting voor de operationele winst in 2011, constateert Edwin de Jong van SNS Securities. Arcadis spreekt nu over een gelijk niveau als in 2010, waar eerder werd uitgegaan van een toename tussen 0% en 5%. De gerapporteerde ebita zal ongeveer 10% lager uitkomen door valuta-effecten en zwakke marktomstandigheden in Polen. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 1,0% hoger op euro14,40, terwijl de Midkap met 1,5% stijgt. (BTK)
(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: Arcadis overname EC Harris +2% omzet - KBC
Gepubliceerd: 09:54
AMSTERDAM (Dow Jones)-- Analist Dieter Furniere van KBC Securities verwacht dat de overname door Arcadis (ARCAD.AE) van EC Harris in zijn eerste jaar 2% zal bijdragen aan de omzet van het concern en mogelijk euro1,00 toevoegt aan de waarde van het aandeel. Aangezien de overname deels wordt gefinancierd met de uitgifte van aandelen en EC Harris winstgevend is verwacht de analist dat het concern financieel voldoende ruimte heeft voor nieuwe acquisities. Furniere hanteert een accumulate-advies en koersdoel van euro16,50. Omstreeks 9.45 uur noteert het aandeel 1,2% hoger op euro14,43, terwijl de Midkap met 1,6% stijgt. (PBU)
(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: Arcadis verhoogt winst per aandeel door acquisitie
Gepubliceerd: 09:55
AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis betaalt voor de overname van EC Harris ongeveer euro490 mln in aandelen en euro80 mln in kasgeld, berekent Andre Mulder van Kepler. De analist becijfert dat met de verhoging van het aantal uitstaande aandelen naar 70 mln van 67 mln en een winstbijdrage van euro11-12 mln per saldo de winst per aandeel met 3% tot 4% zal toenemen, exclusief synergievoordelen. Kepler heeft een hold-advies bij een koersdoel van euro17,00. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 0,8% hoger op euro14,36, terwijl de AEX met 0,8% stijgt. (BTK)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
voda
0
2e UPDATE: Arcadis neemt Brits bureau over, past winstverwachting aan


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Arcadis neemt Brits adviesbureau EC Harris LLP over', om informatie, commentaar CFO en actuele koers toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) neemt het Britse adviesbureau EC Harris LLP over, maakt het advies- en ingenieursbureau maandag bekend, waarbij ook een neerwaartse bijstelling van de winstverwachting voor 2011 wordt gegeven.

De overname van EC Harris, met een jaaromzet van EUR290 miljoen in het afgelopen boekjaar, wordt gefinancierd door de uitgifte van 3 miljoen aandelen aan de huidige partners van EC Harris en een niet nader bekendgemaakt bedrag in contanten, waarvoor gebruik wordt gemaakt van bestaande kredietfaciliteiten.

Arcadis betaalt voor de overname van EC Harris ongeveer EUR40 miljoen in aandelen en EUR80 miljoen in kasgeld, berekent Andre Mulder van Kepler. De analist becijfert dat met de verhoging van het aantal uitstaande aandelen naar 70 miljoen van 67 miljoen en een winstbijdrage van EUR11-12 miljoen per saldo de winst per aandeel met 3% tot 4% zal toenemen, exclusief synergievoordelen. Kepler heeft een hold-advies bij een koersdoel van EUR17,00.

Arcadis versterkt door de overname van EC Harris ook zijn positie in Azie en het Midden-Oosten, zegt bestuursvoorzitter Harrie Noy maandag in een telefonische toelichting op de overname.

"Door de uitbreiding in het Midden-Oosten en Azië, kunnen we groeikansen in deze markten beter benutten. Onze versterkte positie in het Verenigd Koninkrijk geeft ons de mogelijkheid een bredere portfolio van diensten aan te bieden aan onze gezamenlijke klanten", aldus de bestuursvoorzitter.

Arcadis heeft vijf jaar met EC Harris over samenwerking gesproken, waarvan de laatste twee jaar echt onderhandeld werd, zegt Noy.

De bestuursvoorzitter wil niet zeggen hoeveel Arcadis in contanten aan EC Harris heeft betaald, "maar we houden voldoende financiele armslag over voor nieuwe acquisitiemogelijkheden", zegt hij.

CFO Renier Vree zegt tegen Dow Jones Nieuwsdienst dat binnen de bestaande bankconvenanten nog ongeveer EUR75 miljoen aan kasgeld beschikbaar is voor acquisities.

"Maar net als bij deze en vorige acquisities kunnen we ook in de toekomst een overname deels in aandelen betalen", voegt hij toe. "Dat heeft als voordelen dat de kasuitstroom beperkt blijft, maar ook dat het management van een over te nemen bedrijf zich als aandeelhouder meer gecommitteerd voelt", zegt de CFO.

Vree zegt niet uit te sluiten dat dit jaar nog meer acquisities plaatsvinden, maar voegt toe dat op dit moment geen concrete onderhandelingen plaatsvinden. "We blijven kijken naar opkomende markten, waaronder Azie en het Midden-Oosten", zegt hij.

Arcadis haalt op dit moment ongeveer 20% van de omzet uit Azie en het Midden-Oosten, terwijl dit bij EC Harris ongeveer een derde van de omzet is, meldt de CFO.

Arcadis geeft maandag ook een trading update, waarin wordt aangegeven dat ontwikkelingen in het derde kwartaal in lijn zijn met de eerste helft van 2011 en dat de marktomstandigheden ook in het vierde kwartaal "niet significant zullen wijzigen".

Het bedrijf verwacht over 2011 een netto operationele winst ongeveer op het niveau van EUR78,4 miljoen in 2010, toen de omzet EUR2 miljard bedroeg.

Dat is een neerwaartse bijstelling van de verwachting voor de operationele winst, constateert Edwin de Jong van SNS Securities, omdat eerder werd uitgegaan van een toename tussen 0% en 5%. SNS houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR20,00.

De gerapporteerde winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) over 2011 zal ongeveer 10% lager uitkomen, onder meer door valuta-effecten en zwakke marktomstandigheden in Polen.

De CFO geeft aan dat geen nieuwe kostenmaatregelen, bovenop de bestaande maatregelen zijn voorzien.

Arcadis maakt op 3 november de cijfers over het derde kwartaal bekend.

Het aandeel Arcadis staat maandag rond 12.00 uur 3,1% lager op EUR13,82, terwijl de Midcap 0,5% hoger noteert.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Arcadis Meer »

Koers 17,560   Verschil +0,02 (+0,11%)
Laag 17,470   Volume 91.822
Hoog 17,770   Gem. Volume 100.283
22-okt-19 17:35
label premium

Dik tevreden met Arcadis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium