Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis; komt er nieuws aan?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Ik lig er niet wakker van. Verder is een stapje terug wel gezond denk ik. Aangezien Arcadis ytd toch op een zeer respectabele +20% staat.
Bolo
0
quote:

ignatius schreef op 16 februari 2012 17:14:


Hum een euro eraf in een vrij korte tijdspanne. Niet echt leuk.


misschien toch een soort correctie tov heijmans en Grontmij. misschien ook stukje expiratie morgen.
Wanneer komen ze met cijfers?

groet,
Bolo
[verwijderd]
0
Arcadis doet natuurlijk ook bouwdingen, ja.

maandag 27 februari 2012
27-02 Jaarresultaat 2011
voda
0
'Arcadis houdt winst op peil'
Gepubliceerd op 23 feb 2012 om 17:00 | Views: 41

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het vierde kwartaal van 2011 naar verwachting een vrijwel vergelijkbare netto operationele winst behaald als een jaar eerder. Ook voor heel 2011 wordt een nagenoeg onveranderd resultaat verwacht, zoals Arcadis zelf al had aangegeven. Dat blijkt uit een peiling onder analisten. Arcadis komt maandag voorbeurs met resultaten.

Voor het vierde kwartaal wordt een netto operationeel resultaat voorspeld van 23,9 miljoen euro, tegen 23,7 miljoen euro een jaar eerder. In het derde kwartaal was dit 18,2 miljoen euro. De omzet is naar verwachting met 8 procent gestegen tot 583 miljoen euro.

Netto resultaat

Voor heel 2011 wordt gerekend op een netto operationeel resultaat van 79,2 miljoen euro, tegen 78,4 miljoen euro in 2010. De omzet blijft naar verwachting gelijk op 2 miljard euro.

Analisten hebben zich de laatste tijd bezorgd uitgelaten over de gevolgen voor Arcadis van de bezuinigingen door overheden in Europa. Om deze zwakte te compenseren, wil het bedrijf zich vooral richten op opkomende markten in Azië, aldus topman Harrie Noy. Ook Zuid-Amerika is een veelbelovende groeimarkt voor Arcadis.

Opvolging

Arcadis maakte in januari bekend dat Noy in mei terugtreedt, na 12 jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf. Noy wordt opgevolgd door Neil MacArthur die zich onder meer bezighoudt met de strategie van het bedrijf in Azië en het Midden-Oosten. Volgens analisten komt met de benoeming van McArthur de focus nadrukkelijker te liggen op groei in die regio's.

Hieronder volgt een Engelstalig overzicht van de gemiddelde analistenverwachtingen, in miljoenen euro met uitzondering van winst per aandeel en dividend.
voda
0
PREVIEW: Arcadis vlakke winstontwikkeling bij omzetgroei KW4


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) zal maandag om 07.30 uur een nettowinst van EUR22,9 miljoen op een omzet van EUR601,1 miljoen over het vierde kwartaal van 2011 bekendmaken, tegen EUR22,6 miljoen en EUR540 miljoen een jaar eerder, aldus de gemiddelde verwachting van twee analisten. Voor de operationele winst zien ze EUR23,5 miljoen tegen EUR23,7 miljoen in de vergelijkbare periode, waarmee die over heel 2011 uitkomt op EUR78,7 miljoen, zoals het bedrijf zelf aangaf in lijn met de EUR78,4 over 2010. De analisten verwachten een autonome omzetgroei die gelijk of licht hoger ligt dan de 3% in het derde kwartaal, gedreven door ontwikkelingen in Brazilie en de VS, terwijl die in Europa zwak blijven. Harrie Noy maakte vorige maand bekend na 12 jaar als CEO terug te treden. Hij zal worden opgevolgd door Neil McArthur, die vorig jaar de overstap maakte van Booz & Co. Vrijdag omstreeks 14.00 uur noteert Arcadis 1,1% lager op EUR14,27, terwijl de Midkap met 0,8% stijgt. (AGR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
1
Arcadis koersdoel omhoog naar EUR17 bij Rabobank


AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank heeft het koersdoel op Arcadis (ARCAD.AE) verhoogd naar EUR17 van EUR16 in reactie op de overname van Davis Langdon & Seah (DLS). Het advies blijft hold. De analisten stellen dat de overname belangrijk is voor de uitbreiding van Arcadis in Azie. Strategisch passen beide bedrijven goed bij elkaar, volgens de analisten, al kan het merendeel van de blootstelling aan de vastgoedmarkten risico met zich mee brengen. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 2,0% hoger op EUR15,80, terwijl de Midkap met 0,4% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
1
Arcadis koersdoel omhoog naar EUR17,50 - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)-- KBC Securities heeft het koersdoel op Arcadis (ARCAD.AE) verhoogd naar EUR17,50 van EUR16,00. Het advies blijft accumulate. De koersdoelverhoging volgt op de overname van het Aziatische project management bureau Davis Langdon en Seah (DLS). De acquisitie is aantrekkelijk volgens de analist, omdat Arcadis zijn aanwezigheid in Azie sterk vergroot en DLS een platform biedt voor verdere groei in de regio. Omstreeks 9.55 uur noteert het aandeel 1,5% hoger op EUR15,71, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
voda
0
Arcadis advies omhoog naar buy - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Capital Markets heeft het advies op Arcadis nv (ARCAD.AE) verhoogd naar buy van hold en het koersdoel naar EUR18,00 van EUR15,00, na een opwaartse bijstelling van de verwachtingen. Volgens analist Andre Mulder van Kepler lijkt het er op het eerste gezicht op dat Arcadis wordt verhandeld in lijn met het gemiddelde van de industrietak, maar uit nieuwe berekeningen blijkt echter dat het aandeel een fair value kent van EUR18,00. Daarnaast stelt Mulder dat het ingenieursbureau door de geografische spreiding een superieure groei zal laten zien, met daarbij een belangrijke rol voor de synergiemogelijkheden tussen EC Harris en het vorige week overgenomen Davis Langdon Seah. Omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 1,0% hoger op EUR16,45, terwijl de Midkap met 0,1% daalt. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Milieucontract voor Arcadis in Duitsland

Gepubliceerd op 24 apr 2012 om 07:45 | Views: 167

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis is, in samenwerking met CDM Smith, contractpartner geworden in een raamwerkovereenkomst voor het leveren van milieudiensten aan het US Army Corps of Engineers in het Duitse Wiesbaden. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Het team van Arcadis en CDM behoort tot een groep van vijf consultants die deelnemen aan het vijfjarige contract, dat een maximale omvang heeft van 35 miljoen dollar.

Voor Arcadis is dit het derde grote contract in Europa met deze opdrachtgever. Eerdere contracten hadden een omvang van 45 miljoen dollar en 20 miljoen dollar.
Gunther
0
Arcadis doet het uitstekend. Ben erg blij met mijn langetermijn belegging in Arcadis. Volgende maand weer dividend en dan breidt mijn belang zich vanzelf verder uit. Heb vertrouwen in de nieuwe CEO en op corporate werkt een uitstekend team. Laat ze rustig op de plank liggen.
voda
0
Arcadis krijgt havencontract in Abu Dhabi

Gepubliceerd op 25 apr 2012 om 07:46 | Views: 185


ARNHEM (AFN) - Arcadis heeft samen met dochteronderneming EC Harris een 3-jarig raamcontract getekend met de havenautoriteit in Abu Dhabi. Dat maakte het advies- en ingenieursbedrijf woensdag bekend, zonder op financiële details in te gaan.

Beide ondernemingen zullen diensten op het gebied van planning, ontwerp, ingenieurswerk, programmamanagement en trainingen leveren. Hierbij gaat het onder meer om het ontwerpen van de haven, het inschatten van verkeersstromen en het management van de haven zelf.

,,Dit contract onderstreept dat Arcadis en EC Harris er in het Midden-Oosten sterk voor staan'' zei topman Philip Youell van EC Harris. ,,Gegeven het potentieel in deze regio en onze groeiende aanwezigheid, verwacht ik nog meer van dit soort kansen in de nabije toekomst.''
voda
0
Arcadis resultaten KW1 hoger dan jaar terug


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) meldt woensdag om 7.00 uur over de eerste drie maanden van 2012 hogere resultaten dan een jaar terug, die volgens analisten voornamelijk door overnames zijn gedreven. Gemiddeld verwachten drie door Dow Jones geraadpleegde analisten een omzetstijging van 17% tot EUR545 miljoen, en een stijging van de netto operationele winst, de winst voor amortisatie en niet-operationele items, met 12% tot EUR20,8 miljoen. De verwachting is dat het management de eerder afgegeven verwachtingen voor het volledige jaar van een verdere stijging van omzet en winst zal herhalen. De aandacht zal ook uitgaan naar wat Arcadis meldt over het in november vorig jaar overgenomen Britse adviesbureau EC Harris en de recente overname in april van het in Singapore gevestigde Davis Langdon en Seah (DLS). Omstreeks 15.00 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR17,06, terwijl de Midkap met 1,0% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Arcadis sluit contract met Lloyds Banking Group


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft via dochteronderneming EC Harris een opdracht gekregen van Lloyds Banking Group, waarbij het advies en ingenieursbureau kapitaalsinvesteringen van de Britse bank in zijn bankkantorennetwerk gaat begeleiden.

Arcadis maakt geen financiele details bekend. De opdracht gaat in per april en is afgesloten voor een periode van drie jaar.

EC Harris gaat voor Lloyds jet commercieel management verzorgen, de investeringen plannen, projectmanagement regelen en bouwontwerpen coordineren. Het gaat om het gehele bankkantorennetwerk, op de hoofdkantoren en in de data centers verspreid door het Verenigd Koninkrijk.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


Bolo
0
Hele mooie cijfers

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een sterke groei van de omzet en de winst opgetekend. Dat blijkt uit cijfers die woensdag werden gepubliceerd.
De omzet steeg met 28 procent tot 595 miljoen euro en de netto operationele winst ging eveneens met 28 procent omhoog tot 23,6 miljoen euro. De cijfers overtreffen de prognoses van analisten. Zij rekenden in doorsnee op een omzet van 548 miljoen euro en een netto operationele winst van 21,4 miljoen euro.
Volgens het bedrijf was vooral bij infrastructuur en milieu meer autonome groei te zien. Bij water en gebouwen stabiliseerden de marktomstandigheden en was enig herstel te zien. Verder droegen de resultaten van het overgenomen adviesbureau EC Harris bij aan de verbeterde resultaten, aldus Arcadis.
Arcadis handhaafde zijn verwachting voor heel 2012 voor een verdere stijging van de omzet en het netto operationeel resultaat.
Bolo
0
lijkt een beetje op cijfers van Brunel. ca 10% beter dan verwacht, maar de outlook voor 2012 wordt gehandhaafd. Bij Brunel ging de koers de afgelopen dagen naar beneden. Ik hoop daarop eigenlijk zodat ik een mooi instapmomentje kan vinden

succes!
voda
0
UPDATE: Arcadis KW1 boven verwachting, sterke autonome omzetgroei


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Arcadis boekt 28% meer winst en omzet in KW1' om, commentaar CFO, analisten, extra informatie en koersreactie toe te voegen.)


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft in het eerste kwartaal boven verwachting gepresteerd door sterke autonome groei en een hoger dan verwachte bijdrage van het vorig jaar overgenomen Britse adviesbureau EC Harris.

Het internationale advies- en ingenieursconcern zag in de eerste maanden van het jaar de bestedingen uit de private sector toenemen, terwijl overheidsbestedingen in Europa en de Verenigde Staten op een laag niveau bleven en zorgden voor prijzendruk.

De autonome groei bedroeg 9% en kwam daarbij ruim uit boven de verwachtingen van analisten. De groei werd gedragen door de onderdelen Infrastructuur en Milieu waarbij vooral in Brazilie en Chili sterk gepresteerd werd. De markt voor infrastructuur groeide autonoom 15% en de milieumarkt 9%. De overige divisies Gebouwen en Water stabiliseerden.

De omzet steeg met 28% tot EUR595 miljoen van EUR465 miljoen. Het vorig jaar in november overgenomen adviesbureau EC Harris was goed voor 18% van de omzetgroei. De marges bij EC Harris waren lager, onder meer door seizoenseffecten, waardoor de operationele marge daalde tot 8,9% van 9,4% een jaar eerder.

De netto operationele winst steeg met 28% tot EUR23,6 miljoen.

Arcadis breidde begin april zijn activiteiten in Azie uit met de overname van Davis Langdon & Seah dat kosten- en projectmanagement diensten verleent, vooral in het bouwsegment. "We zijn nu in de fase van afspraken maken over hoe we samen gaan werken, maar het ziet er erg veelbelovend uit, vooral commercieel", zegt CFO Renier Vree in reactie op de cijfers tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

De overname werd deels gefinancierd door de uitgifte van aandelen, waardoor het beslag op de overnamekas volgens Vree beperkt was. "Maar na EC Harris en DSL staan we voorlopig niet te popelen om meer grote overnames te doen. We kijken dan ook met name naar add-on acquisities in de emerging markets", stelt Vree.

Inclusief DSL is volgens de financieel topman inmiddels een kwart van de omzet van Arcadis afkomstig uit opkomende markten en een derde van het totale aantal werknemers.

Vooruitkijkend herhaalde Arcadis de verwachting van een verdere stijging van omzet en winst in 2012, zowel autonoom als door overnames. Het management verwacht dat de groei bij Infrastructuur en Water zal doorzetten en voorziet verdere stabilisering in de watermarkt, terwijl Gebouwen aanzienlijk is versterkt door de overnames van EC Harris en DSL.

De resultaten overtroffen de verwachtingen van drie door Dow Jones geraadpleegde analisten die uitgingen van een omzetstijging van 17% tot EUR545 miljoen en een stijging van netto operationele winst met 12% tot EUR20,8 miljoen. De analisten zijn vooral te spreken over de autonome omzetgroei en wijzen daarbij op de moeilijke marktomstandigheden.

Het aandeel noteert woensdag omstreeks 11.55 0,7% hoger op EUR17,46.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com
voda
0
Arcadis KW1 boven verwachting - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) heeft volgens Edwin de Jong van SNS Securities boven verwachting gepresteerd, waarbij de onderliggende resultaten sterk waren. De ontwikkeling van de marges was iets zwakker dan de analist had ingeschat, vanwege de verliezen in Polen en de beter dan verwachte resultaten van EC Harris, waar de marges lager zijn. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR20. Omstreeks 9.50 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op EUR17,45, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Arcadis Meer »

Koers 14,150   Verschil -0,07 (-0,49%)
Laag 14,000   Volume 204.378
Hoog 14,500   Gem. Volume 280.349
3 apr 2020 17:37
label premium

Arcadis is in control

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare