Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niets geleerd van de crisis: Goldman Sachs keert dit jaar recordbedrag (meer dan 20 miljard dollar) aan bonussen uit

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 oktober 2009 07:49
    Britse banken geven 6 miljard aan bonussen
    LONDEN/ WASHINGTON - De Britse financiële sector gaat dit jaar naar schatting 6 miljard pond (6,6 miljard euro) aan bonussen uitdelen aan zijn medewerkers, minder dan een jaar na de bijna-ineenstorting van het wereldwijde financiële systeem. Dit schrijven onderzoekers van het Centre for Economics and Business Research (CEBR) in een woensdag gepubliceerd rapport.

    „De winsten van banken zijn dit jaar zeer scherp gestegen als gevolg van een gebrek van concurrentie op de markt”, aldus CEBR-baas Douglas McWilliams. De leiders van de G20-landen hadden in september nog afgesproken te proberen excessieve bonussen aan banden te leggen.

    De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner zei dinsdag dat het „ten diepste beledigend” is voor de bevolking dat de financiële sector weer „massieve bonussen” betaald aan zijn managers. Hij herinnerde eraan dat dezelfde sector nog maar kort geleden „enorme schade” heeft aangericht.

    Goldman Sachs wil dit jaar een recordbedrag van meer dan 20 miljard dollar (13,4 miljard euro) aan bonussen uitkeren. Tijdens de kredietcrisis kreeg de Amerikaanse bank 10 miljard dollar aan overheidssteun die inmiddels zijn terugbetaald.
  2. [verwijderd] 21 oktober 2009 07:51

    AMSTERDAM - Consumenten betalen te veel rente over onze leningen en draaien daarmee op voor de rekening van de kredietcrisis.

    Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl, meldt Spits. Nog niet eerder konden banken zo goedkoop geld bij elkaar lenen, maar dit wordt niet doorberekend aan de consument.

    De rente die banken onderling berekenen voor een lening, de Euribor, is in een jaar tijd gezakt van ruim 5 procent naar minder dan 1 procent. Daarnaast zijn ook leningen bij de Europese Centrale Bank met een tarief van 1 procent nog nooit zo voordelig geweest voor banken.

    "Maar de rente van de consumptieve lening zakt niet of nauwelijks", aldus Monique Vernooij van Geld.nl. De consument betaalt daardoor als het ware de rekening van de kredietcrisis.

    De Consumentenbond heeft de banken vorig jaar al opgeroepen om het rentevoordeel volledig door te berekenen aan de consument. Tenslotte zijn de renteverlagingen bedoeld om de economie weer op gang te brengen.
  3. smith&jones 21 oktober 2009 08:05
    Onze eigen NL bankjes kunnen er ook wat van: Gesteund met ons belastinggeld gooien ze er een 'risico-opslag ' op die krankzinnig is: twee-drie procent op Euribor, en die ligt momenteel rond de ... 0,5 % !!! ( de 1 maands, zie : www.actuelerentestanden.nl/euribor.asp)

    Je houdt het niet voor mogelijk, maar de bankensector weet zich telkens nog belachelijker te maken...

    S&J.
  4. [verwijderd] 21 oktober 2009 08:45
    Nu nog overlijden elk jaar ongeveer 5,6 miljoen kinderen aan de gevolgen van ondervoeding. 146 miljoen kinderen lopen het risico te sterven omdat ze aan ondervoeding lijden. Kinderen raken ondervoed door een gebrek aan eten. Te veel van hetzelfde eten is ook niet goed. Daarnaast spelen ziektes en een gebrek aan goede zorg een rol.

    Bron: Unicef

    _______________________________________________________________________________

    De bankdirecteuren die al een hoog salaris ontvangen, nemen hier meestal geen genoegen mee en verwachten ook nog een bonus. Men is volkomen egoïstisch bezig. Terwijl de bancaire sector zijn zakken vult, wordt er te weinig gedaan aan de honger in de wereld. Terwijl het geld er is.

    Veel mensen hebbem echter alleen maar interesse in een auto met nog meer luxe, een nog groter huis en nog meer bijzaken.

    De bancaire sector is voor een groot deel verziekt evenals veel andere financiële sectoren.
  5. [verwijderd] 21 oktober 2009 09:10
    quote:

    handyman6 schreef:

    Nog steeds niet door dat de kiezers/politici de dienst allang niet meer uitmaken,maar een congsi van grootbanken /multinationals/wapenboys....ze doen gewoon wat ze willen..laat lopen joh!
    Dat is niet de juiste oplossing, dan gaat de bonusmafia zich nog meer misdragen. Dan neemt de gelegaliseerde diefstal nog meer toe.
  6. forum rang 10 voda 13 november 2009 17:20
    Die GS gasten zijn bikkelhard....

    Goldman Sachs verwaarloost jonge poesjes
    13-11-2009 | Gepubliceerd 13:33

    De Amerikaanse bank Goldman Sachs wordt ervan beschuldigd een stel jonge poesjes te verwaarlozen. Het nieuws komt een krappe week nadat de bestuursvoorzitter van de bank claimde dat hij en zijn collega's het werk van God op Aarde doen.


    Dat schrijft de New Yorkse lokale krant The Villager.

    Recentelijk werden vijf kittens geboren in het nieuwe hoofdkantoor van Goldman Sachs, dat nog in aanbouw is en naast de redactie van The Villager en zusterpublicatie Downton Express komt te staan.

    De poesjes kwamen in augustus ter wereld en Downtown Express berichtte daarover. Goldman Sachs meldde toen dat het de zorg voor de kittens op zich zou nemen door de rekeningen van de dierenarts (voor inentingen, ontwormen et cetera) te betalen.

    Goldman Sachs deed niets
    Maar volgens The Villager heeft Goldman Sachs nog niets gedaan voor de poesjes. En dat vindt de krant nogal raar, omdat de bank kennelijk wel het geld heeft om 22 miljard dollar aan bonussen uit te delen.

    Eerder verklaarde bestuursvoorzitter Lloyd Blankfein dat zijn bank het werk van God doet. Z24 vraagt zich af of God ook kittens in de steek zou laten.

    Lees ook:

    Robothamsters nieuwe kerstrage

    Baas Goldman: wij doen het werk van God

    Chinese vrouw koopt hond voor 400.000 euro

    Hond krijgt parkeerbon

    Exclusieve poes

    Z24
    www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/d...
  7. forum rang 7 handyman6 13 november 2009 17:22
    quote:

    handyman6 schreef:

    Nog steeds niet door dat de kiezers/politici de dienst allang niet meer uitmaken,maar een congsi van grootbanken /multinationals/wapenboys....ze doen gewoon wat ze willen..laat lopen joh!
    Fijn om dit weer es te lezen!Wat ben ik toch radicaal!HaHa..sukkel..H6
  8. forum rang 10 voda 18 november 2009 16:44
    Goldman Sachs heeft spijt
    18 nov 2009, 09:38 uur

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Goldman Sachs, die zwaar onder vuur ligt door het uitkeren van exorbitant hoge bonussen, heeft zijn excuses aangeboden voor de rol die ze heeft gespeeld in het ontstaan van de kredietcrisis.

    Als goedmakertje zet Goldman Sachs een half miljard dollar apart om tienduizend kleine Amerikaanse ondernemingen door de recessie te helpen. ,,Wij hebben meegedaan in zaken die duidelijk verkeerd waren en we hebben reden om spijt te hebben. Wij bieden onze excuses aan'', aldus Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein op een conferentie in New York.

    Het bedrag voor het hulpprogramma voor kleine ondernemingen is slechts een fractie vergeleken met de verwachte winst van het bankconcern voor dit jaar van meer dan 10 miljard dollar.

    Kritiek

    Blankfein zei eerder deze maand tegenover Britse media dat banken een maatschappelijk belang dienen en 'werk van God' doen. Dat leverde hem veel kritiek op vanuit de financiële wereld. Ook van deze uitlating heeft de topman nu spijt.

    Goldman Sachs zag de winst in het derde kwartaal omhoog schieten tot ruim 3 miljard dollar.

  9. [verwijderd] 18 november 2009 16:59
    Goldman Sachs could have suffered dramatic losses if the federal government had not intervened to prop up American International Group, according to a government report.
    Goldman Sachs logo

    The report by the special inspector general for the government bailout program raises doubts about Goldman's [GS 175.749 -0.851 (-0.48%) ] previous claims that it was hedged against potential AIG losses.

    Last fall, as the financial services industry stood on the brink of collapse, the government stepped in with an unprecedented effort to rescue the system.

    Wie heeft AIG ook al weer gered? Waar was Paulson eerst werkzaam? Vriendjes politiek of puur toeval? Het grootste hollywood is niet te vinden in californie, maar op Wallstreet. Niets zo goed geregiseerd als de bankenboevenbende. BBB
  10. forum rang 10 voda 23 november 2009 16:45
    The New York Times eist grote donatie van Goldman Sachs
    23 november 2009, 12:31 uur | FD.nl
    Amerikaanse krant The New York Times, in de volksmond afgekort tot 'de Times', heeft een opvallende oproep gedaan aan de Amerikaanse bank Goldman Sachs.

    DeDe krant stelt in een redactioneel commentaar dat de bank een grote donatie moet doen aan de Amerikaanse overheid.

    Volgens de krant heeft Goldman Sachs sterk geprofiteerd van de redding van de bankensector. Een redding die nodig was door een financiële crisis die, meent de Times, mede door Goldman is veroorzaakt. Claims dat Goldman zelf de redding niet nodig had, wijst de krant van de hand.

    Bonusbeleid journalisten doorn in het oog

    Vooral het bonusbeleid is de journalisten een doorn in het oog. Goldman Sachs maakt dit jaar een miljardenwinst en wil zijn werknemers hiervan laten meeprofiteren door middel van de uitkering van omvangrijke bonussen.

    Dossier Bonussen

    De krant stelt voor dat de bank hiervan afziet en een miljardendonatie doet aan de staat. Deze kan het geld vervolgens gebruiken voor het terugbrengen van het overheidstekort. Voor de volledigheid geeft de krant het adres van de overheidsorganisatie waar Goldman Sachs de cheque naartoe kan sturen erbij.

    Goldman Sachs betuigt spijt 18 november 2009
    Duivel in vermomming 12 november 2009
    Opmars 'dark pools' in Europa niet te stuiten 5 november 2009
    Groei markeert einde recessie in de VS 28 oktober 2009
    Bank of America: groter verlies dan verwacht 16 oktober 2009

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad

    www.fd.nl/artikel/13672724/the-new-yo...
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,72 -0,54%
EUR/USD 1,0673 +0,27%
FTSE 100 7.843,67 -0,42%
Germany40^ 17.706,80 -0,73%
Gold spot 2.383,41 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,28%
EBUSCO...
+3,22%
Heineken
+1,89%
Pharming
+1,56%
NX FIL...
+1,50%

Dalers

ADYEN NV
-2,75%
RENEWI
-2,65%
AMG Cr...
-2,53%
FASTNED
-2,50%
Fugro
-2,48%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links