Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
483 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HerrKaiser
0
eens benieuwd welke banken betrokken zijn deze keer ..... Oil loans set to implode, big banks hunker down -- Sott.net
www.sott.net/article/310567-Oil-loans... n
HerrKaiser
0
KBC en andere bankaandelen onderuit

Italiaanse bad bank
In Milaan werd de handel in Banca Monte dei Paschi di Siena stilgelegd toen het aandeel kelderde. Ook Banca Popolare dell'Emilia Romagna en Banco Comercial Portugues verloren meer dan 7,5 procent. De Italiaanse bankaandelen staan onder druk door het uitstel van de plannen voor een zogenaamde bad bank die alle ongezonde activiteiten - ten gevolge van de financiële crisis in 2008 - groepeert.

Brussel
De Italiaanse toestand doet almaar meer beleggers twijfelen aan de koopadviezen voor bankaandelen. In Brussel is KBC daarvan de pineut, met een verlies van meer dan 3 procent kort voor de middag.
Bron:"De Tijd"
HerrKaiser
0
KBC gaat samen met sector kopje-onder
27 januari 2016 15:06

De Europese beurzen kiezen opnieuw voor de weg omlaag. In de Bel20 gaat KBC samen met de hele Europese banksector onderuit. Bron : De Tijd
HerrKaiser
0
Fitch Says Brexit Negative For Ireland: The U.K.'s decision to leave the European Union is negative for Irel... bit.ly/29ki95N
HerrKaiser
0
Belgische verzekeraars zijn reus op lemen voeten volgens Europese stresstest

15/12/16 - 21u46 Bron: Belga

Een Europese stresstest heeft "belangrijke kwetsbaarheden" blootgelegd bij de Belgische verzekeraars in het zeer hypothetische scenario waarbij hun activa en passiva tegelijk een schok ondergaan. De Europese toezichthouder EIOPA heeft daarom een reeks aanbevelingen geformuleerd.

De waakhond onderwierp 236 verzekeraars uit dertig landen aan een test in twee mogelijke scenario's: een "double hit", waarbij activa en passiva tegelijk geschokt worden, en een "low-for-long", waarbij de rente langdurig laag blijft in combinatie met een blijvend lage groei.

De afzonderlijke resultaten van de verzekeraars worden niet gepubliceerd, maar de verzekeringssector in het algemeen blijkt kwetsbaar voor de aanhoudende lage rentes. De impact op hun balansen zou in de miljarden euro's lopen. De nationale regulatoren, in België de Nationale Bank, moeten daarom enkele aanbevelingen implementeren.

Volgens de Europese toezichthouder voor verzekeraars en pensioenfondsen zou een scenario met een langdurig lage rente een gat van zowat 99 miljard euro kunnen slaan in de balans van de onderzochte verzekeraars. Voor de onderzochte Belgische verzekeraars wordt daarbij een klap van zowat 3,5 miljard euro voorzien op de balansen. Voor Duitsland zou dat bijna 28 miljard euro zijn.

Het doemscenario kan de Europese verzekeraars met een negatieve impact van 159 miljard euro op de balansen opzadelen (België 8,5 miljard).
HerrKaiser
0
KBC schrapte rente op 6,22 miljard euro spaargeld

Op 6,22 miljard euro spaargeld bij KBC en CBC wordt sinds eind oktober geen rente meer betaald. Dat blijkt uit cijfers die de bank bezorgde naar aanleiding van de traditionele rondvraag over de sommen die eind 2016 op de gereglementeerde spaarboekjes stonden. KBC schrapte eind oktober de rente op spaargeld van bedrijven, maar communiceerde tot nu toe niet over hoeveel spaargeld het ging.

KBC en haar zusterbank CBC hadden eind vorig jaar 36,38 miljard euro op de gereglementeerde spaarrekeningen staan. Dat is een daling met 3,33 miljard euro of 8,3 procent tegenover een jaar eerder. Reden is dat KBC de spaarrekeningen van bedrijven en overheidsinstellingen in oktober omzette van gereglementeerd naar niet-gereglementeerd, waardoor de rente niet langer minimaal 0,11 procent moest bedragen.

In augustus zei KBC dat het maar om een kleine minderheid (3 procent) van de spaarrekeningen ging. Nu kleeft de bank er ook een exact bedrag op: het gaat om 6,22 miljard euro.

Mocht KBC de stap niet gezet hebben, zou ze het volume op de gereglementeerde spaarrekeningen hebben zien toenemen hebben tot 42,60 miljard euro, of een stijging van 7,3 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat ligt in lijn met wat andere banken maandag communiceren. Belfius noteerde een stijging met 7 procent, Crelan met 6 procent, Axa met 7,1 procent en marktleider BNP Paribas Fortis met 2 procent.
HerrKaiser
0
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel KBC Groep
Datum 02 januari 2017
Advies Houden
Koersdoel 55,00 EUR
HerrKaiser
0
KBC : Natixis a abaissé sa recommandation à " neutre " contre " acheter " avant. L’objectif de cours reste à 63,5 euros.
HerrKaiser
0
Beursblik: S&P Equity Research schrapt koopadvies KBC Groep
Gepubliceerd op 10 feb 2017 |

(ABM FN) S&P Equity Research heeft vrijdag het advies voor KBC Groep verlaagd van Kopen naar Houden met een ongewijzigd koersdoel van 63,00 euro.

Volgens analist Firdaus Ibrahim kon de gestegen omzet in het vierde kwartaal de hogere belastingen niet voldoende compenseren, wat resulteerde in een flink lager nettoresultaat. Het resultaat stond bovendien onder druk vanwege het wegvallen van eenmalige posten die het resultaat van KBC in het laatste kwartaal van 2015 stuwden.

Ibrahim toonde zich sceptisch over het besluit van KBC om de Ierse activiteiten aan te houden, aangezien de doelstelling om aan marktaandeel te winnen "uitdagend" lijkt.
HerrKaiser
0
KBC : UBS a relevé son objectif de cours à 57 euros contre 53 euros avant. La recommandation reste à " neutre ".
Massimo V.
0
Dossierkosten bij lening vanaf nu beperkt tot 500 euro

23/02/17 - 15u19 Bron: Belga

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) plafonneert de dossierkosten die een bank mag opleggen voor een hypothecaire lening op 500 euro. Uit een onderzoek van Spaargids.be bleek vorig jaar dat de kosten tussen 250 en 500 euro liggen, maar verschillende banken verhoogden sindsdien hun kosten om de dalende winsten op te vangen.

Peeters kondigde in de zomer van 2016 aan nog voor het einde van het jaar maximumtarieven te willen vastleggen voor de dossierkosten. Een van de aanleidingen daarvoor was een uitspraak van Max Jadot, topman bij BNP Pariba Fortis, die zei dat zijn bank nadenkt over duurdere bankdiensten om het verlies aan inkomsten te compenseren door de aanhoudende lage rente. In september gingen de dossierkosten voor de herziening van een hypotheek omhoog bij BNP Paribas.

"Wie een lening afsluit moet al heel wat eigen middelen inbrengen", zegt Peeters nu. "Als daar nog eens hoge dossierkosten bijkomen, is dat een onaangename verrassing. Door de dossierkosten wettelijk te plafonneren brengen we ze terug tot een redelijk niveau."

De minister wijst erop dat de kosten vaak niet overeenkomen met de reële kost die een bank maakt voor het opmaken van een dossier. Vanaf 1 april mag voor een hypotheek nog maximaal 500 euro worden aangerekend. Voor de combinatie van een overbruggingskrediet met een nieuw krediet is dat maximaal 800 euro.

Bij een eerste herfinanciering mag maar de helft van de kosten voor een initiële lening worden gevraagd. Wie een tweede herfinanciering wil binnen de twaalf maanden betaalt hetzelfde bedrag als bij een initiële lening.

HerrKaiser
0

'Markt verwachtte te veel van KBC'


Met een verlies van bijna 5 procent krijgt bank- en verzekeraar KBC op Euronext Brussel een stevige oplawaai. Toch komt die pandoering niet als een verrassing, reageert CEO Johan Thijs.

Extra buffers

Toch struikelden beleggers woensdag over de kleine lettertjes van de digitale blijde boodschap die KBC uitstuurde. De groep gaf namelijk ook toelichting over hoe hij de komende jaren zijn kapitaalbuffers wil opbouwen en verstevigen, maar de markten hadden er blijkbaar niet op gerekend dat men daarbij zo voorzichtig te werk zou gaan. Financieeltoezichthouders onderhandelen momenteel over nieuwe regels voor de kapitaalvereisten waaraan de banken zich moeten houden - iets wat in de sector de Basel IV-norm wordt genoemd. Mogelijk kan dat een zwaardere impact hebben op KBC, omdat er een kans bestaat dat banken niet meer volledig zelfstandig regels mogen vaststellen waarmee ze de risico's inschatten voor kredieten die ze in portefeuille hebben.
50% KBC herhaalde dat het minstens 50 procent van zijn winst zal uitkeren als dividend. Maar beleggers hadden op meer gerekend.

KBC zet vandaag al 14,6 procent opzij van zijn kapitaal als buffer om eventuele schokken op te vangen, wat meer is dan veel gelijkaardige banken in Europa. Om te anticiperen op de strengere kapitaalregels, wil de groep nog eens een extra 1 procent van zijn kapitaal aanwenden als buffer. Een bijkomende buffer van 2 procent moet dan weer dienen om mogelijke overnames te financieren. Concrete dossiers liggen wel niet op tafel, benadrukte de bank.

Dat maakt wel dat KBC zich woensdag niet guller toont dan sommige beleggers blijkbaar hadden gehoopt. De groep herhaalt dat hij jaarlijks minstens de helft van zijn winst wil uitkeren aan de aandeelhouders, en dat er elk jaar in november een brutodividend zal worden uitgekeerd van 1 euro. 'Maar als blijkt dat we geen overnames kunnen doen die binnen onze strategie passen, vloeit dat geld wel terug naar de aandeelhouders,' zette CEO Johan Thijs de deur woensdag wel nog op kier.
www.tijd.be/ondernemen/banken/Markt-v...
HerrKaiser
0
Kepler Cheuvreux verlaagt het advies voor KBC naar “hold” en zet het koersdoel op 63 euro.
HerrKaiser
0
Macquarie a réduit son objectif de cours à 62 euros contre 65 euros avant. La recommandation reste à " neutre ".
DeZwarteRidder
0
EU gaat markt beter beschermen
4 min geleden

BRUSSEL - De EU wil ,,robuuste'' wereldwijde handel, maar wel met eerlijke regels voor iedereen. Daarom moet er snel gewerkt worden aan maatregelen om Europa beter te beschermen tegen oneerlijke handelspraktijken en marktverstoringen door landen van buiten de EU.

Dat zijn de EU-leiders vrijdag in Brussel overeengekomen na een lange discussie op de laatste dag van hun top. Premier Mark Rutte zei na afloop dat het niet om protectionisme gaat maar ,,om een gelijk speelveld".

De maatregelen moeten het mogelijk maken effectiever te reageren. Zo wordt de Europese markt nu overspoeld door spotgoedkoop staal uit China waartegen de huidige heffingen weinig helpen. Ook wordt de EU geconfronteerd met buitenlandse investeringen en biedingen op overheidsopdrachten in de EU terwijl die landen omgekeerd de deur dicht houden voor Europa. ,,We moeten geen gekke Henkie zijn", aldus Rutte.

De Europese Commissie gaat nu een analyse maken van buitenlandse investeringen in strategische sectoren, zoals telecommunicatie, in de EU. Daarna praten de lidstaten verder over wat en of daar iets aan valt te doen.
HerrKaiser
0
HerrKaiser
1
Belastingverlaging voor vennootschappen kost KBC 230 miljoen euro

10/08/17 - 15u03 Bron: Belga © photo news.

De verlaging van de vennootschapsbelasting heeft voor KBC een negatieve impact van 230 miljoen euro, zo leerde de bank-verzekeraar uit een studie van het zomerakkoord. "Een stevig bedrag", erkent CEO Johan Thijs bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het gaat om berekeningen van de bank op basis van wat nu bekend is over het zomerakkoord dat de federale regering afsloot. De regering besloot de vennootschapsbelasting geleidelijk te verlagen van ruim 34 procent vandaag naar 29 procent in 2018 en naar 25 procent in 2020.

Minder belastingen betekent dus goed nieuws voor de bedrijven. Dat klopt, klinkt het bij de KBC, maar door een boekhoudkundig effect zal de lagere vennootschapsbelasting in de tweede jaarhelft van dit jaar een verwacht eenmalig negatief effect op de resultaten van KBC hebben van naar schatting 230 miljoen euro.

Reden
De uitleg ligt bij de overdraagbare verliezen van KBC uit voorbije jaren. Door de lagere vennootschapsbelasting kan KBC minder van die 'uitgestelde belastingvorderingen' recupereren.

Vanaf 2018 zal de lagere vennootschapsbelasting natuurlijk wel betekenen dat KBC minder belastingen moet betalen. De bank gaat ervan uit dat vanaf 2020 de 230 miljoen euro zal gerecupereerd zijn en de lagere vennootschapsbelasting dus een positief effect zal hebben.

Primeur
KBC is het eerste bedrijf dat wijst op het negatief boekhoudkundig effect van de lagere vennootschapsbelasting. De bank-verzekeraar wijst er wel op dat het om berekeningen gaat op basis van wat uit het zomerakkoord naar buiten is gekomen uit de kranten. "Details zijn niet beschikbaar", betreurt men bij KBC.

Analisten vrezen blijkbaar dat door die 230 miljoen euro die in de tweede jaarhelft van de winst gaat, er minder zal overschieten voor het dividend. Ze stuurden het aandeel, ondanks de erg sterke resultaten, naar de strafbank.
ffff
0
Kaiser,


Dit zelfde speelt ook bij Real-Dolmen. Het bedrijf barst van de overdraagbare verliezen en kan daardoor minder recupereren. Afgelopen week werden nog enkele andere bedrijven genoemd voor wie deze aanpassing " beroerd" uitkomt, dus bedrijven met veel oude schulden......Als belegger toch iets om rekening mee te houden, al is het wat vreemd dat de waarde van een aandeel in een bedrijf bepaald wordt door wat dat bedrijf fiscaal mooi in rekening kan brengen.....

Ze moeten presteren.....

Peter

483 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in ban Obamacare en Korea-vrees

22 sep De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag zonder grote uitslagen de dag uit gegaan. De oplopende spanning... 14

  Indices

  AEX 528,03 -0,08%
  Dow30 22.346,13 -0,02% #
  EUR/USD 1,1908 -0,33%
  FTSE-100 7.310,64 +0,64%
  Germany30 12.619,70 +0,22% #
  Gold spot 1.297,30 +0,51%
  NY-Nasdaq Composite 6.426,92 +0,07%

  Stijgers

  Corbion
  +2,58%
  Sif Ho...
  +2,10%
  ASR Ne...
  +1,58%
  TomTom
  +1,33%
  Wessanen
  +1,19%

  Dalers

  KPN
  -2,66%
  Galapagos
  -1,62%
  Arcelo...
  -1,50%
  Gemalto
  -1,30%
  Hunter...
  -1,18%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  FairValue op 24-sep-17 23:18
  (13)

  kassiebora op 24-sep-17 21:41
  (5)

  FairValue op 24-sep-17 21:32
  (17)

  gyrolando op 24-sep-17 20:32
  (4)

  paulta op 24-sep-17 17:06

  Column Forum Meer»

  (10)

  LIBER8! op 24-sep-17 22:26
  (778)

  ttroo op 24-sep-17 22:24
  (5)

  Verkruimel op 24-sep-17 19:04
  (8)

  ramonls88 op 23-sep-17 23:51
  (4)

  Esmex op 23-sep-17 12:28