Login
 

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
476 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
HerrKaiser
1
Belgische banken moeten kapitaalbuffers versterken

26 oktober 2015 19:08


De Nationale Bank legt hogere kapitaalvereisten op aan de grote Belgische banken. Ze zullen de komende jaren bijkomende kapitaalbuffers moeten aanleggen.

www.tijd.be/ondernemen/banken/Belgisc...

Nieuwe ronde kapitaalsverhogingen en verwatering ?
HerrKaiser
0
Kwartaalwinst Ageas bijna gehalveerd

04 november 2015 11:55

Verzekeringsgroep Ageas, die langzaam een traditie van positieve verrassingen aan het opbouwen was, heeft vorig kwartaal net geen 130 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is bijna de helft minder dan een jaar eerder.
HerrKaiser
0
Barclays a réduit son objectif de cours à 61 euros contre 64 euros avant. La recommandation reste à "neutre".
HerrKaiser
0
'Helft minder bankiers binnen tien jaar'

27 november 2015

Antony Jenkins, de ex-CEO van Barclays. © Bloomberg

De opgang van financiële startups bedreigt de banksector. 'De kans bestaat dat er binnen tien jaar twee keer minder bankiers en bankkantoren zijn', zegt Antony Jenkins, ex-CEO van Barclays.
Advertentie

Volgens Jenkins zullen de grote bankgroepen de grootste moeite hebben om mee te kunnen met de technologische veranderingen. Zelfs in een minder extreem scenario, verwacht hij dat een vijfde van de banen en van de bankkantoren zal sneuvelen in de financiële sector.

Volgens de ex-bankier staat de financiële sector dicht bij een 'Uber-moment' naar analogie met wat er in de taxisector gebeurt. 'De striktere regulering in de financiële sector vertraagt de beweging wat, maar technologie is een onstopbare kracht', stelt hij. 'Financiële start-ups halen veel kapitaal op en het is een kwestie van tijd voordat ze bekende merken worden.'

Jenkins, die Barclays leidde van midden 2012 tot midden dit jaar, is ook van oordeel dat het tijdperk van hoge lonen in de banksector ten einde is. 'Als banken talenten willen aantrekken, zullen ze ook interessante werkplekken moeten aanbieden en niet enkel geld. Er zal alvast nooit meer evenveel geld in de sector zjin als vóór 2008', meent hij.
HerrKaiser
0
eens benieuwd welke banken betrokken zijn deze keer ..... Oil loans set to implode, big banks hunker down -- Sott.net
www.sott.net/article/310567-Oil-loans... n
HerrKaiser
0
KBC en andere bankaandelen onderuit

Italiaanse bad bank
In Milaan werd de handel in Banca Monte dei Paschi di Siena stilgelegd toen het aandeel kelderde. Ook Banca Popolare dell'Emilia Romagna en Banco Comercial Portugues verloren meer dan 7,5 procent. De Italiaanse bankaandelen staan onder druk door het uitstel van de plannen voor een zogenaamde bad bank die alle ongezonde activiteiten - ten gevolge van de financiële crisis in 2008 - groepeert.

Brussel
De Italiaanse toestand doet almaar meer beleggers twijfelen aan de koopadviezen voor bankaandelen. In Brussel is KBC daarvan de pineut, met een verlies van meer dan 3 procent kort voor de middag.
Bron:"De Tijd"
HerrKaiser
0
KBC gaat samen met sector kopje-onder
27 januari 2016 15:06

De Europese beurzen kiezen opnieuw voor de weg omlaag. In de Bel20 gaat KBC samen met de hele Europese banksector onderuit. Bron : De Tijd
HerrKaiser
0
Fitch Says Brexit Negative For Ireland: The U.K.'s decision to leave the European Union is negative for Irel... bit.ly/29ki95N
HerrKaiser
0
Belgische verzekeraars zijn reus op lemen voeten volgens Europese stresstest

15/12/16 - 21u46 Bron: Belga

Een Europese stresstest heeft "belangrijke kwetsbaarheden" blootgelegd bij de Belgische verzekeraars in het zeer hypothetische scenario waarbij hun activa en passiva tegelijk een schok ondergaan. De Europese toezichthouder EIOPA heeft daarom een reeks aanbevelingen geformuleerd.

De waakhond onderwierp 236 verzekeraars uit dertig landen aan een test in twee mogelijke scenario's: een "double hit", waarbij activa en passiva tegelijk geschokt worden, en een "low-for-long", waarbij de rente langdurig laag blijft in combinatie met een blijvend lage groei.

De afzonderlijke resultaten van de verzekeraars worden niet gepubliceerd, maar de verzekeringssector in het algemeen blijkt kwetsbaar voor de aanhoudende lage rentes. De impact op hun balansen zou in de miljarden euro's lopen. De nationale regulatoren, in België de Nationale Bank, moeten daarom enkele aanbevelingen implementeren.

Volgens de Europese toezichthouder voor verzekeraars en pensioenfondsen zou een scenario met een langdurig lage rente een gat van zowat 99 miljard euro kunnen slaan in de balans van de onderzochte verzekeraars. Voor de onderzochte Belgische verzekeraars wordt daarbij een klap van zowat 3,5 miljard euro voorzien op de balansen. Voor Duitsland zou dat bijna 28 miljard euro zijn.

Het doemscenario kan de Europese verzekeraars met een negatieve impact van 159 miljard euro op de balansen opzadelen (België 8,5 miljard).
HerrKaiser
0
KBC schrapte rente op 6,22 miljard euro spaargeld

Op 6,22 miljard euro spaargeld bij KBC en CBC wordt sinds eind oktober geen rente meer betaald. Dat blijkt uit cijfers die de bank bezorgde naar aanleiding van de traditionele rondvraag over de sommen die eind 2016 op de gereglementeerde spaarboekjes stonden. KBC schrapte eind oktober de rente op spaargeld van bedrijven, maar communiceerde tot nu toe niet over hoeveel spaargeld het ging.

KBC en haar zusterbank CBC hadden eind vorig jaar 36,38 miljard euro op de gereglementeerde spaarrekeningen staan. Dat is een daling met 3,33 miljard euro of 8,3 procent tegenover een jaar eerder. Reden is dat KBC de spaarrekeningen van bedrijven en overheidsinstellingen in oktober omzette van gereglementeerd naar niet-gereglementeerd, waardoor de rente niet langer minimaal 0,11 procent moest bedragen.

In augustus zei KBC dat het maar om een kleine minderheid (3 procent) van de spaarrekeningen ging. Nu kleeft de bank er ook een exact bedrag op: het gaat om 6,22 miljard euro.

Mocht KBC de stap niet gezet hebben, zou ze het volume op de gereglementeerde spaarrekeningen hebben zien toenemen hebben tot 42,60 miljard euro, of een stijging van 7,3 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat ligt in lijn met wat andere banken maandag communiceren. Belfius noteerde een stijging met 7 procent, Crelan met 6 procent, Axa met 7,1 procent en marktleider BNP Paribas Fortis met 2 procent.
HerrKaiser
0
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel KBC Groep
Datum 02 januari 2017
Advies Houden
Koersdoel 55,00 EUR
HerrKaiser
0
KBC : Natixis a abaissé sa recommandation à " neutre " contre " acheter " avant. L’objectif de cours reste à 63,5 euros.
HerrKaiser
0
Beursblik: S&P Equity Research schrapt koopadvies KBC Groep
Gepubliceerd op 10 feb 2017 |

(ABM FN) S&P Equity Research heeft vrijdag het advies voor KBC Groep verlaagd van Kopen naar Houden met een ongewijzigd koersdoel van 63,00 euro.

Volgens analist Firdaus Ibrahim kon de gestegen omzet in het vierde kwartaal de hogere belastingen niet voldoende compenseren, wat resulteerde in een flink lager nettoresultaat. Het resultaat stond bovendien onder druk vanwege het wegvallen van eenmalige posten die het resultaat van KBC in het laatste kwartaal van 2015 stuwden.

Ibrahim toonde zich sceptisch over het besluit van KBC om de Ierse activiteiten aan te houden, aangezien de doelstelling om aan marktaandeel te winnen "uitdagend" lijkt.
HerrKaiser
0
KBC : UBS a relevé son objectif de cours à 57 euros contre 53 euros avant. La recommandation reste à " neutre ".
Massimo V.
0
Dossierkosten bij lening vanaf nu beperkt tot 500 euro

23/02/17 - 15u19 Bron: Belga

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) plafonneert de dossierkosten die een bank mag opleggen voor een hypothecaire lening op 500 euro. Uit een onderzoek van Spaargids.be bleek vorig jaar dat de kosten tussen 250 en 500 euro liggen, maar verschillende banken verhoogden sindsdien hun kosten om de dalende winsten op te vangen.

Peeters kondigde in de zomer van 2016 aan nog voor het einde van het jaar maximumtarieven te willen vastleggen voor de dossierkosten. Een van de aanleidingen daarvoor was een uitspraak van Max Jadot, topman bij BNP Pariba Fortis, die zei dat zijn bank nadenkt over duurdere bankdiensten om het verlies aan inkomsten te compenseren door de aanhoudende lage rente. In september gingen de dossierkosten voor de herziening van een hypotheek omhoog bij BNP Paribas.

"Wie een lening afsluit moet al heel wat eigen middelen inbrengen", zegt Peeters nu. "Als daar nog eens hoge dossierkosten bijkomen, is dat een onaangename verrassing. Door de dossierkosten wettelijk te plafonneren brengen we ze terug tot een redelijk niveau."

De minister wijst erop dat de kosten vaak niet overeenkomen met de reële kost die een bank maakt voor het opmaken van een dossier. Vanaf 1 april mag voor een hypotheek nog maximaal 500 euro worden aangerekend. Voor de combinatie van een overbruggingskrediet met een nieuw krediet is dat maximaal 800 euro.

Bij een eerste herfinanciering mag maar de helft van de kosten voor een initiële lening worden gevraagd. Wie een tweede herfinanciering wil binnen de twaalf maanden betaalt hetzelfde bedrag als bij een initiële lening.

476 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 ... 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen licht hoger op Hemelvaartsdag

11:58 De Europese aandelenmarkten lieten donderdag op Hemelvaartsdag kleine koerswinsten zien. Veel beleggers nam...

  Indices

  AEX 528,60 +0,14%
  DAX30 12.660,21 +0,14% #
  Dow30 21.084,03 +0,34% #
  EUR/USD 1,1216 +0,02%
  FTSE-100 7.524,81 +0,13%
  Gold spot 1.256,93 -0,10%
  NY-Nasdaq Composite 6.163,02 +0,40%

  Stijgers

  Air Fr...
  +3,39%
  Probio...
  +2,24%
  Unilev...
  +1,51%
  Heijmans
  +1,26%
  Altice
  +1,05%

  Dalers

  Arcelo...
  -2,27%
  Aperam
  -1,93%
  Philip...
  -1,52%
  BESI
  -1,50%
  Gemalto
  -1,29%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  The Third Way... op 25-mei-17 12:21
  (5)

  leon 55 op 25-mei-17 11:13
  (1)

  aandeeltje! op 25-mei-17 09:39
  (4)

  Chiddix op 25-mei-17 07:45
  (1)

  Dagelijkse Kost op 25-mei-17 00:28

  Column Forum Meer»

  (187)

  Dagobert Dick op 25-mei-17 12:28
  (4)

  s1138421 op 25-mei-17 11:58
  (4)

  Paul Weeteling op 25-mei-17 10:09
  (2)

  Pays-Bas op 25-mei-17 10:06
  (2)

  Bart Meerdink op 24-mei-17 23:40

  Meer »

  QA MANAGER (Koog aan de Zaan)

  Je bent o.a. verantwoordelijk voor het voorbereiden, ontwikkelen en realiseren van het kwaliteitsbeleid en voedselveiligheidssysteem. 24 mei - OLAM COCOA BV

  24 mei Sales Manager Food (Almere)
  24 mei Lader en Losser in Veendam (VEENDAM)
  24 mei Quality Control Supervisor (Doetinchem)