Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

wk 37 7 tot 11 september

327 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 september 2009 10:31
    Zonder TA glazen bol schreef ik vorige week “De koers kabbelt ondertussen met salamiplakjes naar beneden, vroeger zou je bij dit verloop een spike naar beneden verwachten en misschien kan het nog steeds geen kwaad om een opportunistisch ordertje laag in te leggen”. De salami kwam en de koers zakte tot € 14,80 – maar veerde daarna op en sloot de week af op € 15,145. Ten opzichte van € 15,22 de week daarvoor toch een verliesje (€ 0,075, - 0,5%).

    En hoe verder nu? De geluiden van analisten kleuren somberder, dus (…) ik denk dat we het ergste en de bodem wel weer gehad hebben. Ja schiet maar! Het is maar mijn (niet TA gefundeerde) gevoel.
    De argumentatie die analisten gebruiken blijft bedroevend – persoonlijk irriteert mij het uitsluitend wijzen op de (toch echt niet onverwachte) toename van concurrentie en afname marktaandeel, zonder te melden dat de marktomvang fors groeit. Anderzijds geeft de slotopmerking uit het FD te denken “Bij Crucell was niemand beschikbaar voor commentaar”, dat kan natuurlijk niet, als het FD belt moet er worden opgenomen, desnoods komt Kruimer aan de telefoon (al vond John het kennelijk inmiddels zo vanzelfsprekend dat hij er niet eens iets over gezegd heeft ;) .

    Wel kwam er (later) vermeldenswaardig commentaar, inhoudende dat Crucell “weinig prijsdruk ondervindt bij Quinvaxem” (m.i. overigens gruwelijk taalgebruik), hetgeen toch minstens zo belangrijk is als de omvang van de order. Ongetwijfeld parels voor de analistenzwijnen, maar ieder hier weet wel dat zaken en adviezen die gratis zijn gewantrouwd moeten worden.

    Tot slot een vriendelijk verzoek aan ieder die meent dat hij/zij wijzer is dan degene die in zijn/haar ogen zich onheus uitlaat, om even op de vingers te gaan zitten en als de wijste eens geen reactie te sturen als dat inhoudelijk niets toevoegt, dat houdt de draadjes wel zo interessant.

    Allen weer veel geluk & wijsheid toegewenst!
  2. [verwijderd] 6 september 2009 11:41
    Farmabedrijven met wassen vleugels op weg naar de zon
    5 september 2009 | Het Financieele Dagblad
    Door: Schellekens, H.

    Huub Schellekens

    Farmaceutische bedrijven leggen de schuld graag ergens anders wanneer de opdrogende pijplijn aan innoverende, nieuwe geneesmiddelen ter sprake komt. Vooral bij de te strenge overheid met een nauwelijks doordringbaar woud aan regels. Ze roepen ook dat de gemakkelijke ziektes allemaal al zijn opgelost. Alleen de ingewikkelde aandoeningen zijn over en daarvoor pillen ontwikkelen zou razend moeilijk zijn. Maar de afgelopen jaren zijn ook onze mogelijkheden om complexe ziektes aan te pakken dramatisch toegenomen. De wetenschappelijke tijdschriften staan wekelijks vol met steeds maar snellere methodes om op een druilerige achternamiddag miljoenen varianten van een medicijn te maken of te testen op duizenden eigenschappen tegelijkertijd.

    Ik vrees dat slechts de ziekten aan het opraken zijn waaraan de farmaceutische bedrijven geld denken te kunnen verdienen. Nog steeds richten ze negentig procent van hun activiteiten op maar tien procent van de ziektes. En niet alleen de aandoeningen van de arme sloebers in de ontwikkelingslanden worden genegeerd. Ook voor veel medische noden in ons rijke deel van de wereld is weinig aandacht. Zoals geneesmiddelen voor kinderen of andere ziektes die weinig voorkomen. Naar schatting zijn er 6000 van die zogeheten weesziektes, ofwel ziektes op zoek naar een geneesmiddel.

    De markt bepaalt de keuzes van de farmaceutische industrie en niet de medische noodzaak. Geen mooier voorbeeld dan de dringende vraag naar nieuwe antibiotica, omdat steeds meer bacteriën voor alle therapieën ongevoelig aan het worden zijn. Aan een gebrek aan wetenschappelijke mogelijkheden om nieuwe middelen te ontwikkelen, kan het niet liggen. Van honderden medisch belangrijke bacteriën is de hele genetische doopceel gelicht en tientallen nieuwe doelwitten zijn ontdekt om antibiotica tegen te richten. Het risico dat een nieuw middel sneuvelt op de lange weg van laboratorium naar de kliniek is bij antibiotica bovendien klein, omdat de modellen om te testen een hoge voorspellende waarde hebben voor het uiteindelijk effect in patiënten.

    Toch komen de nieuwe middelen tegen bacteriën maar mondjesmaat. Ondanks de toenemende ongevoeligheid, kunnen de meeste infecties nog steeds met de standaard, patentvrije en dus goedkope middelen worden behandeld. Een nieuw middel zal daarom alleen gebruikt worden als de goedkope middelen falen. En een dergelijk "tweedelijns" geneesmiddel is niet erg interessant voor de farmaceutische industrie. Veel bedrijven ontwikkelen liever middelen voor de behandeling van kanker. Daar levert een middel dat patiënten een paar extra weken geeft nog steeds tienduizenden euro's op.

    De industrie haalt die producten tegenwoordig veelal binnen door acquisities en fusies met een voortdurende staat van reorganisatie als gevolg. Dat gaat vooral ten koste van het wetenschappelijk onderzoek, dat het moet hebben van een stabiele organisatie waarin medewerkers zich jaren ongestoord op een probleem kunnen focussen. Door de consolidatie binnen de bedrijfstak is het middelgrote gespecialiseerde farmaceutische bedrijf nagenoeg verdwenen. Dat is ook fnuikend voor de innovatie, omdat uiteindelijk een paar kolossen overblijven, waar met dezelfde technologieën pillen worden ontwikkeld voor hetzelfde beperkte groepje ziektes.

    De marketing heeft het in de farmaceutische industrie definitief gewonnen van de wetenschap. Wie vroeger een farmaceutisch bedrijf bezocht, trof bij de receptie meestal een vitrine aan waar het bedrijf met trots zijn pillen en zalfjes had uitgestald. Die vitrine is vervangen door een licht krant met de actuele beurskoers. Winst en beurswaarde zijn de nieuwe trots van de farmawereld.

    Ook de leiding van de bedrijven is veranderd. Vroeger kwam de bazen uit eigen gelederen en waren gepokt en gemazzeld in het ontwikkelen van medicijnen. Tegenwoordig zijn ze business managers van buiten met vooral oog voor het rendement op korte termijn. En dat verhoog je snel door het afknijpen van dure onderzoeksafdelingen. De prijs daarvoor wordt pas veel later betaald en dan zijn de managers al lang weer weg, met dikke bonus uiteraard.

    Veel bedrijven hebben aan risicospreiding gedaan door ook in andere zaken te gaan handelen dan medicijnen, zoals diagnostische producten of medische hulpmiddelen, van incontinentieluiers tot infuuslijnen. En in sommige van die sectoren is nauwelijks behoefte aan onderzoek en ontwikkeling. Kortom, van de huidige, tot marketingmachines verworden farmaceutische bedrijven hebben we weinig echte nieuwe medicijnen te verwachten. Van de universiteiten en wetenschappelijke instituten dan wel? Daarover volgende keer.

    Huub Schellekens is arts, hoogleraar innovatie in medische biotechnologie en in farmaceutische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

    Bij farmabedrijven stonden vroeger vitrines met pillen; nu hangt er een lichtkrant met de beurskoers

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  3. [verwijderd] 6 september 2009 13:55
    EPS Revisions 2009 2010
    Up Last 7 Days 1 0
    Up Last 30 Days 2 2
    Down Last 30 Days 6 7
    Down Last 90 Days 6 7

    This shows the damage that has been done the last 3 weeks.

    6 downward revisions of EPS for 2009
    7 downward revisions for 2010

    Then there was this article from September 4

    "Instead, we should target companies where flu vaccine sales make up a large portion of total revenue. My favorite play is Dutch biotech company Crucell (CRXL: 22.09, 0.17).

    Crucell, the seventh-largest vaccine maker in the world, sells the flu vaccine Inflexal. Mild flu seasons over the last two years have made it difficult for Crucell to grow its flu vaccine franchise. But if advance orders from competing firms are any indication, Crucell could increase its seasonal flu vaccine sales by at least 50% this year. That could translate to an extra, unexpected $40 million in revenue. For a firm with about $400 million in sales, that's no chump change."

    I have to laugh...does this guy not listen to Crucell CC. Doesn't he know that Crucell is involved in evey study in the world analyzing Flu, from

  4. [verwijderd] 6 september 2009 14:02
    EPS Revisions 2009 2010
    Up Last 7 Days 1 0
    Up Last 30 Days 2 2
    Down Last 30 Days 6 7
    Down Last 90 Days 6 7

    This shows the damage that has been done the last 3 weeks.

    6 downward revisions of EPS for 2009
    7 downward revisions for 2010

    Then there was this article from September 4

    "Instead, we should target companies where flu vaccine sales make up a large portion of total revenue. My favorite play is Dutch biotech company Crucell (CRXL: 22.09, 0.17).

    Crucell, the seventh-largest vaccine maker in the world, sells the flu vaccine Inflexal. Mild flu seasons over the last two years have made it difficult for Crucell to grow its flu vaccine franchise. But if advance orders from competing firms are any indication, Crucell could increase its seasonal flu vaccine sales by at least 50% this year. That could translate to an extra, unexpected $40 million in revenue. For a firm with about $400 million in sales, that's no chump change."

    I have to laugh...does this guy not listen to Crucell CC. Doesn't he know that Crucell is involved in evey study in the world analyzing Flu, from FluPan, H9N2, intradermal studies,yada yada yada.....and they expect no additional sales of Flu vaccine this year. Remember Addimmune? Supposedly all these extra doses coming on the market this year...doubling Crucells Inflexal sales...but no...stiffed again.

    Sanofi deal, which precludes Crucell from getting into the H1N1 market is sitting idle, Sanofi basically paying Crucell 5 million a year to stay out of the Flu vaccine market. While buying up competitors of Crucell's Quinvaxem, and then getting a bigger share of the pentavalent vaccine market than Crucell.

    It's been brilliant so far for Brus and company in 2009.

    Wyeth deal...withering on the vine as well...the biggest deal ever...acording to

  5. [verwijderd] 6 september 2009 14:28
    EPS Revisions 2009 2010
    Up Last 7 Days 1 0
    Up Last 30 Days 2 2
    Down Last 30 Days 6 7
    Down Last 90 Days 6 7

    This shows the damage that has been done the last 3 weeks.

    6 downward revisions of EPS for 2009
    7 downward revisions for 2010

    Then there was this article from September 4

    "Instead, we should target companies where flu vaccine sales make up a large portion of total revenue. My favorite play is Dutch biotech company Crucell (CRXL: 22.09, 0.17).

    Crucell, the seventh-largest vaccine maker in the world, sells the flu vaccine Inflexal. Mild flu seasons over the last two years have made it difficult for Crucell to grow its flu vaccine franchise. But if advance orders from competing firms are any indication, Crucell could increase its seasonal flu vaccine sales by at least 50% this year. That could translate to an extra, unexpected $40 million in revenue. For a firm with about $400 million in sales, that's no chump change."

    I have to laugh...does this guy not listen to Crucell CC. Doesn't he know that Crucell is involved in evey study in the world analyzing Flu, from FluPan, H9N2, intradermal studies,yada yada yada.....and they expect NO additional sales of Flu vaccine this year. Remember Addimmune? Supposedly all these extra doses coming on the market this year...doubling Crucells Inflexal sales...but no...stiffed again.

    Sanofi deal, which precludes Crucell from getting into the H1N1 market is sitting idle, Sanofi basically paying Crucell 5 million a year to stay out of the Flu vaccine market. While buying up competitors of Crucell's Quinvaxem, and then getting a bigger share of the pentavalent vaccine market than Crucell.

    It's been brilliant so far for Brus and company in 2009.

    Wyeth deal...withering on the vine as well...the biggest deal ever...according to Brus. We haven't heard Boo about it for a year and a half. Another Factor V?

    Is Crucell back to it's old ways. EVERY ANALYST concluded from the statements that Crucell put out for 2009, that "all the Quinvaxem contracts would be honored in 2009" -almost 250 million dollars worth, that Crucell must be sandbagging in their 2009 estimates. Why a 20% increase would only put them at 335 million euro. Except now we are beginning to wonder if Crucell is pulling the same s**t they did in 2007 where they implied they were going to handily beat estimates...then estimates came in "in line". With the delay of shipments and payments by WHO, are they just going to push them into 2010, and are included in the last tranche they announced? Probably so. Crucell estimates 20% imcrease in revenues in 2009 (@335million euro for 2009), we think they are winking at us, that it has to be at least 370 million. Then when they come in at 335 million...and everyone is disappointed or pissed off, then they say they can't figure out how we ever got the idea that it would be higher.

    They screwed the pooch again...and it will be years...again...that investors will have to wait for Crucell to make another run at a break-out. All the Street wanted in August was for Crucell to keep its word and they would have run it up to its old high...but Crucell couldn't make revenues, didn't make earnings or fell short on margins...then got taken to the woodshed by Panacea and Shantha. Then even the Flu Antibody news was laughed off as another 10 year program by Crucell with the US government...another Ebola vaccine...where the US government has Crucell to do some research, but they never actually get a contract...and is perpetually stuck in Phase I.

    Pitiful Brus....resign

  6. [verwijderd] 6 september 2009 14:58
    quote:

    aossa schreef:

    More they push QV into the next year, less taxes they have to pay waiting as they do to get the 7-year taxe holiday (end of 2010 I guess).
    Brus in the CC and AGM implied end of 2010 at the earliest...my guess if it is the end of 2010, they would want it pushed into 2011 anyway to get the biggest amount of tax relief. No use taking one quarter of reduced taxes when you can get 4 quarters.
  7. [verwijderd] 6 september 2009 15:59
    Hier nogmaals de Wyeth deal.

    12 mrt 2008, 11:43 uur
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - De waarde van de vaccinovereenkomst die Crucell onlangs heeft afgesloten met Wyeth, is groter dan alle andere deals die het biotechbedrijf in de afgelopen jaren heeft binnengehaald. Dat heeft bestuursvoorzitter Ronald Brus woensdag gezegd tijdens een investeerders- en analistendag in Londen.

    Begin deze maand maakte Crucell bekend een exclusieve overeenkomst te hebben gesloten met het Amerikaanse Wyeth. Het bedrijf uit Leiden noemde daarbij geen financiele details. Vandaag wilde Brus wel kwijt dat 'op jaarbasis het geld dat binnenkomt groter is dan elke andere deal van de afgelopen jaren'.

    'We zouden erg graag vertellen hoe het zit', aldus de bestuurder, 'maar we kunnen de exacte omvang van de samenwerking niet onthullen. Dat zijn de regels van het spel. De andere onderneming wil niet onthullen wat de doelstelling is. Dat moeten we respecteren.' Brus denkt dat het programma vijf jaar zal lopen.

    Crucell is binnen de overeenkomst verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de productie van bepaalde componenten van een vaccin dat door Wyeth wordt gebruikt in klinisch onderzoek. De ontwikkeling zal plaatsvinden bij Crucell in het Zwitserse Bern. Wyeth is verantwoordelijk voor de klinische ontwikkeling van het vaccin.

    Dirk
  8. forum rang 4 aossa 6 september 2009 17:38
    nederbelg - 11 aug 09, 09:01
    Uit de leveringenoverzicht van Unicef per 31 Juli `
    blijkt dat de voor Juni geplande leveringen aan
    Congo DR (2.439.0000) en Niger (806.600)uitgesteld zijn. Waren die wel geleverd dan zou de omzet ruim Euro 8 millioen hoger zijn geweest en de brutomarge
    ruim Euro 3 mln.
  9. [verwijderd] 6 september 2009 18:52
    quote:

    Dirk R. Wijnen schreef:

    Hier nogmaals de Wyeth deal.

    12 mrt 2008, 11:43 uur
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - De waarde van de vaccinovereenkomst die Crucell onlangs heeft afgesloten met Wyeth, is groter dan alle andere deals die het biotechbedrijf in de afgelopen jaren heeft binnengehaald. Dat heeft bestuursvoorzitter Ronald Brus woensdag gezegd tijdens een investeerders- en analistendag in Londen.

    Begin deze maand maakte Crucell bekend een exclusieve overeenkomst te hebben gesloten met het Amerikaanse Wyeth. Het bedrijf uit Leiden noemde daarbij geen financiele details. Vandaag wilde Brus wel kwijt dat 'op jaarbasis het geld dat binnenkomt groter is dan elke andere deal van de afgelopen jaren'.

    'We zouden erg graag vertellen hoe het zit', aldus de bestuurder, 'maar we kunnen de exacte omvang van de samenwerking niet onthullen. Dat zijn de regels van het spel. De andere onderneming wil niet onthullen wat de doelstelling is. Dat moeten we respecteren.' Brus denkt dat het programma vijf jaar zal lopen.

    Crucell is binnen de overeenkomst verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de productie van bepaalde componenten van een vaccin dat door Wyeth wordt gebruikt in klinisch onderzoek. De ontwikkeling zal plaatsvinden bij Crucell in het Zwitserse Bern. Wyeth is verantwoordelijk voor de klinische ontwikkeling van het vaccin.

    Dirk
    Okay, you can claim it is secret....but where is the income of the "biggest deal ever" buried in this revenue statement from last quarter. IT IS NO WHERE TO BE FOUND. period.

    "Total Revenues and Other Operating Income
    Total revenues and other operating income amounted to €78.7 million for the second quarter of 2009, an increase of 32% compared to the same quarter of 2008. The increase was mainly driven by growth in sales of our paediatric vaccines, in particular Quinvaxem®.

    Product sales in the second quarter of 2009 amounted to €66.4 million and represent sales of paediatric vaccines (60%), travel and endemic vaccines (24%), and other products (16%).

    License revenues were €3.5 million in the second quarter, a decrease of €2.0 million compared to the same quarter of 2008, which included a milestone payment for clinical development.

    Service fees for the quarter were €2.5 million, compared to €2.3 million last year. Service fees represent revenues for product development activities performed under contracts with partners and licensees.

    Other operating income was €6.3 million for the quarter, compared to €3.4 million in the second quarter of 2008. The increase is related to the level of activity in our malaria and rabies programs."

    Good God, there is a difference between when Brus is in BS mode, and the hard cold facts of the quarterly statement. The original PR obviously was more BS from Brus...and remember you can't spell Brus without BS.
  10. [verwijderd] 6 september 2009 19:44
    Ron Bangerd schreef
    [Okay, you can claim it is secret....but where is the income of the "biggest deal ever" buried in this revenue statement from last quarter. IT IS NO WHERE TO BE FOUND. period] einde qoute.

    Hi Ron

    in Hj2 2007 € ..8 Mn licentie en milestonebetalingen
    in Hj2 2008 € 19,5 Mn
    Het grote verschil zat in Q3
    in Hj2 2009 € 22 Mn?

    Louis
  11. [verwijderd] 6 september 2009 20:20
    quote:

    laatookuwinstinctsturen schreef:

    Ron Bangerd schreef
    [Okay, you can claim it is secret....but where is the income of the "biggest deal ever" buried in this revenue statement from last quarter. IT IS NO WHERE TO BE FOUND. period] einde qoute.

    Hi Ron

    in Hj2 2007 € ..8 Mn licentie en milestonebetalingen
    in Hj2 2008 € 19,5 Mn
    Het grote verschil zat in Q3
    in Hj2 2009 € 22 Mn?

    Louis
    The milestones were stated to be from rabies and sanofi flucell. The initial PR neither said nor implied there were to be milestones. LET ME REPEAT BRUS...BIGGEST DEAL EVER. The problem there is no evidence of biggest deal ever. OKAY, nobody asked Brus, what do you mean by "biggest deal", most man hours, biggest hype...he cetainly couldn't have meant "most revenue". Why doesn't anybody ask about the wyeth revenues...because they know the answer...there isn't any.

    No offense they were 12 million euro short on sales in the second quarter...not 1 million or 2 million, but twelve million euro. And 6 million euro light on earnings. They either lied or mis-stated WHO contracts. They contracted for them, but there is no enforcement clause to make them take them and pay the money...that is why they can simply refuse shipment and not pay. Now, since they have implied they were just pushed out, that means next quarter will be 12 million higher...BS.
    Analysts will work this lie in and Crucell will be short again..."Oh sorry, they pushed them out again". So goes the Crucell PR game.

    They built up some trust again, and then screwed the pooch by missing wildly on all fronts.

    Shameful, Brus should resign

  12. [verwijderd] 6 september 2009 20:58
    I've lowered my acceptable buy-out price to 25 euro. Since we are stuck in limbo for another 2 years...

    Quick, make a deal before Brus screws up another quarter.

    My favorite quote from the 2008 year end PR

    "Crucell does not expect its businesses to be affected by the difficult markets envisaged in 2009."

    That would imply smooth sailing...and even Better revenues when the world economy started to pick up. No they wait until the market is 45% UP off the March lows and gaining steam to screw the pooch. Crucell now up 10% off the March lows. What once was a stand-out is now a "dump it until next year" stock.

  13. forum rang 9 josti5 7 september 2009 08:36
    'Vandaag wilde Brus wel kwijt dat 'op jaarbasis het geld dat binnenkomt groter is dan elke andere deal van de afgelopen jaren'.'

    Dank Dirk, voor het plaatsen.
    Van een deal, die naar verwachting 5 jaar loopt, en alweer 1.5 jaar geleden is gestart, met dus pakweg nog 3.5 jaar te gaan, mogen, zoals Ron al aangeeft (zie ook mijn commentaar nav cijfers Q2) ruim een jaar na dato de eeste resultaten echt wel zichtbaar worden in de cijfers.

    Tenzij... de hele deal is gecanceled vanwege de overname van Wyeth door Pfizer, en de daarbij toch behorende afkoopsom die zou dienen te worden betaald bij 'the biggest deal ever', blijkbaar op een of andere manier buiten de cijfers wordt gehouden.

    Nogmaals: dit stinkt, met ruim 1 jaar na dato nog niets zichtbaars in de boeken, noch blijkbaar in de outlook 2009.

    Zouden van Herk & het analistenvolk hierover méér weten dan Piet de Aandeelhouder?

  14. [verwijderd] 7 september 2009 09:30
    quote:

    josti5 schreef:

    'Vandaag wilde Brus wel kwijt dat 'op jaarbasis het geld dat binnenkomt groter is dan elke andere deal van de afgelopen jaren'.'

    Dank Dirk, voor het plaatsen.
    Van een deal, die naar verwachting 5 jaar loopt, en alweer 1.5 jaar geleden is gestart, met dus pakweg nog 3.5 jaar te gaan, mogen, zoals Ron al aangeeft (zie ook mijn commentaar nav cijfers Q2) ruim een jaar na dato de eeste resultaten echt wel zichtbaar worden in de cijfers.

    Tenzij... de hele deal is gecanceled vanwege de overname van Wyeth door Pfizer, en de daarbij toch behorende afkoopsom die zou dienen te worden betaald bij 'the biggest deal ever', blijkbaar op een of andere manier buiten de cijfers wordt gehouden.

    Nogmaals: dit stinkt, met ruim 1 jaar na dato nog niets zichtbaars in de boeken, noch blijkbaar in de outlook 2009.

    Zouden van Herk & het analistenvolk hierover méér weten dan Piet de Aandeelhouder?

    Ik stel voor deze vraag gewoon per email te stellen. Is het voor ons onduidelijk dan moet je toch duidelijkheid krijgen vanuit Crucell (zonder de echte cijfertjes natuurlijk zoals al gewend)
  15. [verwijderd] 7 september 2009 10:58
    Excerpt van:

    "De Magie van Brus"

    Qua stempunten was de VEB tegen de incidentele toekenning van 300 duizend opties voor de ceo en 150 tot 200 duizend voor de rest van de bestuurders, wat ze betitelde als “een duur doekje voor het bloeden” voor de lagere bonussen. De lagere bonussen waren volgens de VEB volledig terecht, gezien de vele teleurstellingen en de slechte koersontwikkeling van het aandeel. Oosterveld wees op retentie-issues, maar zei bij navraag niet te weten of bestuurders inderdaad dreigden weg te gaan als ze geen extraatje kregen. Hij zei wel dat de opties de aandeelhouders niets zouden kosten, want ze worden pas definitief toegekend zodra de koers met 50 procent is gestegen (met de koers van de dag na de vergadering overigens), zodat de aandeelhouders ook veel zullen hebben verdiend.

    De VEB legde uit dat opties nooit gratis zijn en dat een 50 procent toename van de koers neerkomt op het niveau van een jaar geleden…
    De VEB vroeg Oosterveld ten slotte in welke mate hij Brus heeft zien ontwikkelen in zijn rol als ceo. Brus had zonder meer zijn sporen verdiend als ceo annex dealmaker voor een kleine biotechfirma, maar het huidige Crucell is een geïntegreerd vaccinbedrijf met fabrieken in diverse landen en meer dan duizend medewerkers. Oosterveld bevestigde zoals verwacht het vertrouwen in zijn ceo, maar gaf inherent ook aan dat de komst van de nieuwe operationeel directeur essentieel is. Hiermee kan Brus verder de boer op als ceo-dealmaker, terwijl operationeel directeur De Jong het huis op orde moet brengen en houden.

    Dirk

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/A...
327 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.788,10 -1,32%
Gold spot 2.387,60 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links