Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Enorme erfenis van opa, belegen op de beurs?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 4 juli 2009 09:13
  quote:

  Bram1951 schreef:


  Goedemorgen, ik kreeg van de week een enorme erfenis van mijn opa, het gaat om meer dan 6 milj. euro (land, boerderij) Is het raadzaam om dat in aandelen te steken?

  Nooit doen. Rendement is niet wat de banken vertellen. Rendement is gemiddeld zelfs negatief. De spaarrekening is de beste belegging.

  Hans
 2. [verwijderd] 4 juli 2009 10:10
  Hoi Bram,
  Ik weet niet of het echt is wat je zegt maar ik zou het volgende doen met zoveel geld:

  - Om te beginnen wegwezen uit nederland. Hier wordt je helemaal leeggezogen. Ik zou kijken naar landen in Azie of zuid amerika (goed vooronderzoek doen), hier leef je met minder al als een god. Los van geld gaat de levensvreugde daar over het algemeen ook omhoog omdat mensen daar anders met elkaar omgaan. Of beter gezegt, men gaat daar normaal met elkaar om. Maar als je je sociaal te gebonden voelt met NL, dan zou ik net over de duitse grens gaan wonen. Dit scheelt je ook al een vermogen. Of als je een beetje afstand kan doen naar een zuid europees land.

  - Verder zou ik rekening houden met je leeftijd. Een gemiddeld mens (in nederland) leeft 65 jaar. Dit betekend dat je aardig op weg bent. Weliswaar heb je een groot deel van je leven al overleeft dus is jou levensverwachting inmiddels gestegen. Maar houdt er rekening mee dat de meeste mensen zeker geen 80 worden ook al is dat wel wat zij voor ogen hebben. (Dit schijnt een gevoelig onderwerp te zijn en mensen ontkennen dit snel, zeker naar mate ze ouder worden, maar de cijfers kan je natuurlijk zo opzoeken)

  Ik zou mijn geld ongeveer zo indelen:
  - 1 miljoen gespreid over vrij opneembare spaarrekeningen die niet bij elkaar zijn aangesloten. (bij www.dnb.nl kan je opzoeken wie bij wie hoort). Hier kan je je maandelijkse salaris uit trekken om gewoon van te eten en dergelijke.
  - 1 miljoen in aandelen, als je hier genoeg kennis van hebt kan je hier ook makkelijk van leven. Let er wel op dat je actief moet beleggen en niet gewoon je geld in de aandelen moet dumpen en afwachten wat veel mensen doen want dan gaat de waarde van je geld met de grote stroom mee (heen en weer dus en niet omhoog).
  - 4 miljoen beleggen in waardevaste producten zoals goud, een stuk land etc... Dit is eigenlijk het belangrijkste, het veilig stellen van je kapitaal. Waarde van geld is eindig en geld ontwaard in een razend tempo over de jaren. Als Geld niets meer waard is blijft jou land gewoon van jou en kan weer in de nieuwe valuta verkocht worden. Het koningshuis is hier momenteel ook mee bezig om haar kapitaal mee veilig te stellen. (mozambique, argentinie etc...)
  Wat dit laatste blokje betreft is www.youtube.com/watch?v=1gKX9TWRyfs ook een interresante documentaire. Want wat is geld nou eigenlijk?

  Met veel geld kan je uiteraard ook hele andere dingen doen, maar als ik miljoenen had dan zou ik gewoon willen genieten van het leven. Niets meer en niets minder.

  Ik ben zelf overigens pas 25 dus heb geen levenservaring genoeg om te zeggen wat het beste is, maar bovenstaande is wat ik zou doen. En wat mij het beste lijkt.

  Ik weet wel, geld maakt niet gelukkig maar met geld kan je wel geluk maken. Dus ik zou zeggen geniet er van en pot het niet op tot je dood.
  En geld maakt geld, ook niet onbelangrijk om te beseffen.
 3. beurskijker 4 juli 2009 10:37
  quote:

  40Fred schreef:


  Je bent nu bijna 60 jaar, zet het op de bank tegen 3,5% en ga lekker genieten van het leven.


  De bank?

  En dat is zeker veilig?

  Zalm dus ABN zit met het handen in het haar. (zijn woorden als hij geen kapitaal injectie krijgt)  Er komt een valuta boycot, wellicht gaat de geldpers nog volop draaien.....

  Aandelen?

  Dat lijkt me ook niet veilig. 4. [verwijderd] 4 juli 2009 11:11
  quote:

  Enige Echte Stier schreef:


  Complimenten Seguino. Gelukkig zijn er nog mensen als jij die nieuwkomers wél een serieus antwoord geven. En inhoudelijk ook nog eens top!

  Zat ik ook te denken Stier!!

  Er is 1 iets waar ze er niet meer van bij maken en dat is land dus houdt altijd land aan met de mogelijkheid om zelf groente etc te kunnen verbouwen want als de usa beslist om een nieuwe start te maken(lees hun schuld weg te saneren) dan is je 6 milj. op de bank weinig meer waard, dus assets hebben is belangrijk.
  Denk niet na een maandje inlezen dat je de beurs begrijpt want de snelweg ligt bezaait met ex beleggers die dat ook dachten.
  Intensief studeren, volg de massa en handel contrair.
 5. forum rang 7 haas 4 juli 2009 11:44
  quote:

  Bram1951 schreef:


  Goedemorgen, ik kreeg van de week een enorme erfenis van mijn opa, het gaat om meer dan 6 milj. euro (land, boerderij) Is het raadzaam om dat in aandelen te steken?


  aan de man van Zés Miljoen..............

  Het beste wat u tot nu hebt gedaan gedaan is uw vraag hier in de koffiekamer deponeren.
  Velen komen niet eens op die vraag en uw initiatief !
  Die beginnen eerst met beleggen.
  Daarna stellen ze vragen.
  Bijv,, Hoe kan het dat mijn aandelen dalen etc. Goed initiatief dus !Succes met uw keuzes.
 6. The Duck Master 4 juli 2009 12:23
  quote:

  Bram1951 schreef:


  Goedemorgen, ik kreeg van de week een enorme erfenis van mijn opa, het gaat om meer dan 6 milj. euro (land, boerderij) Is het raadzaam om dat in aandelen te steken?


  Wat wil je nog meer, je geeft gelijk de meest waardevaste belegging aan die je kunt hebben richting de toekomst.
  Zorg dat je elk jaar 100K opneemt om lekker te kunnen leven en ga verder als boer. (wel knechten gebruiken voor het werk)
 7. [verwijderd] 4 juli 2009 12:47
  het land houden en verpachten aan een boer

  waar woon je nu zelf?
  is het een mooie boerderij?
  je zou er zelf kunnen gaan wonen

  of als er 2 woonvergunningen opzitten, alles slopen en er 2 villa's op bouwen, verkopen voor 1 miljoen euro per stuk, of in 1 zelf gaan wonen

  dan die miljoen in kortlopende staatsobligaties en kort lopende deposito's ( van meerdere banken ) steken, en van de rente daarop gaan leven?

  ..
 8. Ruud100 4 juli 2009 12:55
  quote:

  Bram1951 schreef:  Is het raadzaam om dat in aandelen te steken?


  Jongens PAS OP!!

  Beleggingsadviezen geven zonder risicoprofiel van de klant te maken. En dat nog wel bij een klant die aangeeft zelf niet te weten wat hij wil!!

  Zometeen raakt ie de helft kwijt, worden jullie aangeklaagd, moet er een schadevergoeding worden betaald en krijgen jullie er nog een AFM boete bovenop omdat jullie klantdossier niet op orde is:

  www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

  De allerbelangrijkste vraag is inderdaad wat ie wil!!!

  Dus de eerste vraag die hij moet beantwoorden is keihard maar belangrijk:

  Wil je straks je opa opvolgen als de rijkste man op het kerkhof?

  Is die vraag nee, dan is mijn beleggingsadvies:

  Stop met werken
  Koop lekker een Ferrari, Aston Martin of Porche (of alle drie)

  Zet het geld niet langlopend vast, inflatierisico is veel te groot. Van 3,5% rente 5 jaar vast wordt je niet blij als de inflatie 6% of meer is.

  En die aandelen?
  www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

  Belangrijkste conclusie van Corne:
  Ergo, ook als we richting Zimbabwaanse of Weimar-achtige hyperinflatie gaan, zijn er mogelijkheden om te ontsnappen. Die mogelijkheden zijn goud, aandelen of commodities. Maar de waarde van uw spaarbankboekje verdampt als sneeuw in de julizon.

  O ja. Je krijgt het niet makkelijk. Ik zou zelf ook niet zo weten wat met het geld te doen. En de hulp van de grote banken bij een dergelijk probleem? Die adviezen kosten bakken met geld, en als je pech hebt:

  www.ad.nl/economie/3280510/Geld_voor_...

  Gr
  Ruud
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 551,47 -0,04%
EUR/USD 1,1699 +0,30%
Germany30^ 12.852,90 -0,14%
Gold spot 1.884,29 +0,18%
LDN100-24h 5.901,98 -0,94%
NY-Nasdaq Composite 11.117,53 +1,87%

Stijgers

Alfen ...
+2,43%
Akzo N...
+1,78%
SIGNIF...
+1,54%
OCI
+1,43%
Philip...
+1,28%

Dalers

UNIBAI...
-4,47%
B&S Gr...
-4,21%
Euroco...
-2,80%
Air Fr...
-2,45%
Vastned
-2,40%

Nieuws Forum Meer»

(7)

elschenk op 29 sep 2020 15:09
(8)

taurus86 op 29 sep 2020 14:55
(5)

Novice7 op 29 sep 2020 14:42
(7)

bp5ah op 29 sep 2020 13:41
(3)

Knight V op 29 sep 2020 13:14

Column Forum Meer»

(61)

IntimRassiert op 29 sep 2020 15:01
(6)

tilt op 29 sep 2020 14:49
(70)

Valse beer op 29 sep 2020 14:12
(3)

Lepre Chaun op 29 sep 2020 13:53
(46)

NikkiBrands op 29 sep 2020 12:01
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare