Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,286 17 apr 2024 16:53
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,262 - 0,286
  • 5.121 Gem. (3M) 12,6K

Qurius notes

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 juni 2009 22:03
    quote:

    cinbo schreef:

    Nederland , duitsland en spanje zorgen voor 75% omzet.
    Italie , tjechie , belgie leveren goed werk.

    Grootste kandidaten om afgestoten te worden zijn :
    Op de eerste plaats : Noorwegen , dan Australie , Ierland en groot Brittannie
    Australie = lees Austria of Oostenrijk
  2. [verwijderd] 12 juni 2009 22:07
    vrijdag 13 maart 2009 9:48

    Qurius vertilt zich aan buitenland
    De buitenlandse vestigingen hebben Qurius handenvol werk bezorgd. Matige prestaties, afnemende opdrachten, hoog personeelsverloop, hogere integratiekosten: deze tegenvallers zorgden voor reorganisaties en goodwill-afschrijvingen.




    Ceo Fred Hermans

    Qurius' verlies (22,5 miljoen euro) over 2008 is voor een groot deel te wijten aan de slecht presterende buitenlandse vestigingen. Daardoor moest het bestuur een aantal malen ingrijpen: het verving het management in Spanje, Duitsland en Zweden en sneed op sommige locaties personeel weg. Dat kostte de softwaredienstverlener 1,43 miljoen aan reorganisatiekosten. Ook moest het volgens de financiële IFRS-standaard goodwill (19 miljoen euro) afschrijven op een aantal buitenlandse overnames die in waarde waren gedaald.

    Bestuursvoorzitter Fred Hermans somde tijdens de toelichting op de jaarcijfers een aantal problemen op: Spanje kampte met te veel overhead en te weinig facturabele uren, kwaliteitsarme service en een gebrek aan managementcontrole; in Duitsland kwamen de integratiekosten van de overgenomen bedrijven Wilhelm + Zeller en Cabus hoger uit dan verwacht, en in Zweden was sprake van een hoog personeelsverloop waaronder veel specialisten. "Bovendien liep daar een aantal grote contracten af die niet werden opgevangen door nieuwe opdrachten."

    Omscholing
    De leverancier van Microsoft-bedrijfssoftware kampte ook nog met problemen in het nearshore-ontwikkelcentrum in Tsjechië. Hermans: "Er werken daar vijftien mensen die zijn gespecialiseerd in Microsoft Navision. Alleen de vraag naar deze software vanuit andere landen viel terug in het afgelopen vierde kwartaal. Nu zijn we deze medewerkers aan het opleiden in Microsoft Axapta."

    Ondanks de problemen in het buitenland hebben de overnames wel voor een belangrijk deel gezorgd voor de omzetgroei. Die bedroeg over 2008 29,1 miljoen euro (van 114,8 in 2007 naar 143,9 miljoen euro omzet in 2008), een toename van een kwart. Zeven procent ervan was autonome groei, voornamelijk gerealiseerd in Nederland en Spanje; het overgrote deel werd bereikt door acquisities (met name Duitsland).

    Bij Qurius (met het hoofdkwartier in Zaltbommel) werken 1074 mensen. Volgens Hermans zijn Nederland (omzet 63 miljoen, 402 werknemers, Duitsland (29,5 miljoen omzet, 216 werknemers) en Spanje (15,6 miljoen omzet, 160 werknemers) de belangrijkste landen voor Qurius. De omzet uit de overige landen bedraagt 35,8 miljoen euro (met cumulatief 296 werknemers).

    Qurius kocht de afgelopen jaren diverse bedrijven op in het buitenland. Het bedrijf wil in Europa tot de top drie behoren van dienstverleners die Microsoft-bedrijfssoftware leveren aan het midden- en kleinbedrijf en de onderkant van de grootzakelijke markt. De strategie was om bij acquisities door te gaan met het lokale management. Die zouden de marktomstandigheden in het betreffende land goed kennen. In de praktijk blijkt dat toch regelmatig tegen te vallen.

    Bestuursvoorzitter Hermans erkende dat de overnames tegenvielen. Hij gaat zich nu vanuit de hoofddirectie meer met het internationale beleid bemoeien. De wil om over te nemen is vanwege de economische crisis even getemperd. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers bleek de vorig jaar aangekondigde overname van het Spaanse Bindar opnieuw tot nader order uitgesteld.




  3. [verwijderd] 12 juni 2009 22:18
    Ben helemaal met Cinbo eens.

    Nederland en Duitsland gaan een grote rol spelen in de toekomst van Q. Wat Spanje betreft, liggen er nogal veel kansen op lange termijn. Nu is het verlieslatend, maar de verwachting is dat het in de komende jaren omgetoverd wordt naar mooie winstcijfers.

    De afgestoten landen tot heden zijn Denemarken en Zweden. Noorwegen en Oostenrijk komen er ook aan zoals Cinbo genoemd heeft. De vraag is dan wat gaat met de klaten gebeuren waarmee Q nog contracten heeft lopen? Wat deze situatie betreft, gaat Q Duitsland een grote rol spelen in deze regio. Zij gaan als het ware vanuit Duitslang de nog overgebleven klanten van Q in Scandinavische landen en Oosternrijk ondersteunen.

    Ierland en Engeland zullen naar mijn inziens niet afgestoten worden.

    Wat mog op te merken valt is, dat deze herstructurering weer wat eenmalige kosten met zich gaat brengen. Maar als ik vervolgens bereken wat zij gaan besparen aan loonkosten, kan ik de volgende schatting maken.

    Denemarken 6
    Zweden 72

    In totaal 78 man. Gemiddeld 3.000 euro's per persoon, is dat per maand 3.000 * 234.000. En per jaar is dat een besparing van 234.000 * 12 = 2.800.000. Een mooi bedrag wat mij betreft aangezien deze landen tot heden alleen maar negatief invloed hebben gehad op de winst.

    Er zit wel een maarrr!!!. Het geld dat voor de overname's is betaald, is weg gegooid geld geweest en wat de gevolgen hiervan zijn, kan ik niet zo inschatten. Meer duidelijkheid zal in de komende weken zijn en anders bij de halfjaarcijfers.

    Groetjes,

    Casillias

  4. [verwijderd] 12 juni 2009 22:21
    4 mei 2009 – Als onderdeel van een set bedrijfsbrede reorganisaties en kostenbesparende maatregelen, heeft Qurius besloten zijn Deense operatie, een klein kantoor in Kopenhagen-Herlev met zes medewerkers, op te heffen. Zowel door de uitdagende economische omstandigheden als het gebrek aan schaalgrootte, bleek de Deense onderneming niet in staat zijn strategische ambities succesvol te realiseren. Daarom vond de Raad van Bestuur het niet langer haalbaar deze organisatie te handhaven.

    4 Mei sluiting Denemarken
    12 juni sluiting Zweden
    Begin juli sluiting ? ? Noorwegen ??
  5. [verwijderd] 12 juni 2009 22:32
    Het klink misschien gek, maar sinds lange tijd bekruipt me een goed gevoel over Qurius en dat is dan ook wel heel heel heel lang geleden.....
    Zou het dan toch nog goed gaan komen. Misschien is dit wel het signaal voor een verdere koersstijging wie het weet mag het zeggen, anders zien we maandag wel weer........overigens ben ik alleen maar cash en weer te laat om in te stappen???
  6. [verwijderd] 12 juni 2009 22:56
    quote:

    zjeeraar schreef:

    Het klink misschien gek, maar sinds lange tijd bekruipt me een goed gevoel over Qurius en dat is dan ook wel heel heel heel lang geleden.....
    Zou het dan toch nog goed gaan komen. Misschien is dit wel het signaal voor een verdere koersstijging wie het weet mag het zeggen, anders zien we maandag wel weer........overigens ben ik alleen maar cash en weer te laat om in te stappen???
    Blijft gewoon de vraag waarom die eerdere stijgingen

    Een partij die veel koopt moet toch ook aan onderzoek hebben gedaan

    En of dit het signaal is voor verdere koerstijgingen Zjeraar, dat weet ik niet. Voor hetzelfde is het een aanzet tot verdere koersdalingen

    Ik houd het op fifty-fifty , maar het is de gok waard
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links