Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tips van Jack Hoogland

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
"De tips die we geven zijn cruciaal om op termijn winstgevend te beleggen. Zo logisch als deze tips ook zijn, zo moeilijk blijkt het toch voor veel beleggers te zijn om in aandelen te beleggen die voldoen aan wat we in het rapport beschrijven.

Beleggers worden tegenwoordig bestookt met e-mails die prachtige tips bevatten over aandelen van bedrijven die "in de toekomst de volgende Microsoft of de volgende oliegigant " zullen gaan worden. Vaak betreft het aandelen van bedrijven die nog nooit winst hebben gemaakt, en soms bedrijven die zelfs nog nooit één euro omzet hebben gerealiseerd. Met dat soort aandelen loopt het 999 op 1000 keer helemaal fout af!

In principe kunt u ieder aandeel dat u vanaf vandaag tegenkomt gewoon zelf beoordelen door de volgende vijf vragen te stellen:

*Wat is eigen vermogen per aandeel (excl. goodwill en immateriële activa)
*Hoeveel geld heeft het bedrijf in kas?
*Maakt het bedrijf winst? Realiseert het winstgroei?
*Wat is de koers winst verhouding?
*Is het rendement op het eigen vermogen (RoE) hoger dan 15%? "

Mijn vraag, welke bedrijven vallen hieronder?
Ik kan er niet 1 verzinnen.
ik ben Diede
0
volgens mij mist de belangrijkste vraag.

- wat is de koers van het aandeel op dit moment?
Landgenoot
0
quote:

ik ben Diede. schreef:


volgens mij mist de belangrijkste vraag.

- wat is de koers van het aandeel op dit moment?


Die valt onder de K/W verhouding.
[verwijderd]
0

Ton Lansing lees ik over het algemeen graag. Met die Hooglandpromotie weet ik niet wat ik aan moet. Hoogland schijnt beregoed te zijn. Waarom geeft hij geen systematisch overzicht van zijn resultaten.

Jonas kan ook wel wat kopen toeteren (volgens sommigen doe ik dat al, maar soi). Strategie kan ik ook wel bedenken.

Als stel de Jonasgelovigen een "lousy" (met inbegrepen korting uiteraard) E 300 jaars gaan dokken dan pak ik als "voorganger" in ieder geval al bij 1000 gelovigen E 300.000. Duidelijk is dat ik daar wel beter op zak worden en dat is bij afwezigheid van verantwoording dan ook het enige.

Groet, Jonas.

P.S. Pas dus op met al die Guru's die je geld trachten te roven. Bereken eens hoeveel bijvoorbeeld Guru Kraland je had kunnen kosten als je op al die K..T- tips inzake onduidelijke mijntjes was ingegaan. Rainy River, Opal, Xemplar e.d. je kan ze door de W.C. spoelen nu. Hier dient overigens een terecht strafrechtelijk staartje te volgen voor deze figuur. (zijn al draadjes over)
[verwijderd]
0
DeZwarteRidder
0
Beleggers zien een probleem pas aankomen als...
Geschreven door Jack Hoogland

De grote massa beleggers ziet een probleem (of opportuniteit) pas aankomen als ze ermee om de oren wordt geslagen.

Het is verstandig om dit voor altijd te onthouden. Dat geldt trouwens ook voor ons. Want als je je huiswerk doet, serieuze analyses maakt en op basis daarvan een trend ziet aankomen, dan ben je als belegger gegarandeerd veel te vroeg.

Ruim drie maanden geleden gaf ik u in dit artikel al het best denkbare voorbeeld van de hierboven vermelde quote.

Regelrechte fraude
Het was toen al ruim een jaar bekend dat het Amerikaanse farmabedrijf MiMedx (MDXG) een regelrechte fraude is. Maar beleggers negeerden de vele berichten en bleven massaal het aandeel kopen.

Waardoor de koers in een jaar tijd met 125% steeg tot $18 eind januari.

Pas toen op 20 februari het bericht kwam dat MDXG de publicatie van haar jaarcijfers moest uitstellen, brak er plotseling paniek uit en daalde de koers met 40% op één dag.

Vervolgens bewoog de koers maandenlang zijwaarts en tikte in mei zelfs nog even $10 aan. Veel beleggers besloten blijkbaar om de feiten alsnog te negeren.

Definitieve klap
Begin juni kwam de definitieve klap. MDXG berichtte dat ze haar cijfers van vorige jaren moest aanpassen, waarop begin juli het bericht volgde dat CEO Parker Petit is opgestapt.

Pas nu beleggers met de feiten om de oren zijn geslagen, begrijpen ze dat MDXG een regelrechte fraude is. Met als gevolg een koersdaling van $18 eind januari naar ruim $3 nu.

Ofwel 80% in nog geen zes maanden tijd.

Dit is het meest duidelijk denkbare voorbeeld van hoe beleggers een probleem net zo lang negeren tot ze ermee om de oren worden geslagen.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tesla
We zien hetzelfde bij onder meer Tesla. Tesla staat er financieel dramatisch voor, lijdt enorme verliezen en stevent op een faillissement af.

Tesla's obligatieleningen hebben een junk-rating (junk = rommel) en noteren nu 9% rente. Áls Tesla dus al opnieuw geld zou kunnen lenen op de obligatiemarkt, dan moet het bedrijf 9% rente ophoesten. Onmogelijke situatie.

Je hoeft zelfs maar naar Elon Musk's gedrag in de media en op Twitter te kijken, en je weet dat het de foute kant op aan het gaan is. Alle problemen zijn nu de schuld van shortsellers en journalisten.

Toch heeft een grote schare beleggers nog steeds vertrouwen in Tesla.

Zodra straks echter de berichten komen dat Tesla in liquiditeitsproblemen zit en dat ze leveranciers niet meer betaalt, zal er paniek uitbreken. Dan gaan we net zulke koersdalingen zien als op de koersgrafiek hierboven.

Dezelfde toestanden bij veel andere tech-aandelen
Hetzelfde soort toestanden (maar dan iets minder mediageniek) zien we bij veel andere tech-aandelen. Eén voorbeeld daarvan vindt u in dit artikel van eind juni.

Door stijgende rente, een handelsoorlog en een liquiditeit opdweilende Fed wordt liquiditeit steeds schaarser. Waardoor het voor verlieslijdende bedrijven steeds moeilijker wordt om nieuw geld aan te trekken.

Met als gevolg dat de situatie voor structureel verlies lijdende bedrijven (zoals TSLA) steeds benauwder wordt.

Fraudes, faillissementen, enorme koersdalingen
Voor ons rapport "De Nieuwe Internet Hype" bouwden we een lijst van 43 peperdure aandelen van veelal verlies lijdende bedrijven.

Zo'n grote lijst is ideaal omdat het je in staat stelt om veel kleine posities in te nemen. In dit artikel beschrijf ik waarom dat belangrijk is.

Bij die 43 aandelen gaan we faillissementen als gevolg van fraude zien, gaan we reguliere faillissementen zien en gaan we (net als in 2000/01) koersdalingen van 80% tot 90% zien bij bedrijven die zullen overleven of nu zelfs al winst maken.

Het is onvermijdelijk.

Zodra het straks gebeurt, zal het (net als bij MDXG) gebeuren met 40% koersdalingen op één dag. Zullen beleggers in zéér snel tempo hun (blinde) vertrouwen verliezen.

Profiteer van 80% tot 100% koersdalingen!
Bestel hier het rapport "De Nieuwe Internet Hype"
------------------------------------------------------------------

DeZwarteRidder
0
Deze maand hebben we onze focus gelegd op stabiliteit. We selecteerden supergoedkope aandelen van bedrijven die niet recessiegevoelig zijn.

Maar wél aandelen die naast stabiliteit iets extra's brengen.

Speciaal dividend
We ontdekten deze maand onder meer een spotgoedkoop farma-aandeel van een bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt en produceert, en inmiddels een uitgebreid assortiment heeft.

Een niet-recessiegevoelig aandeel van een bedrijf dat nog jarenlang zal profiteren van de vergrijzing. Want hoe ouder mensen worden, hoe meer geneesmiddelen ze nodig hebben.

Een stabiel bedrijf dat echter óók duidelijk focust op groei.

30 nieuwe geneesmiddelen
Alleen afgelopen kwartaal al lanceerde dit bedrijf drie nieuwe geneesmiddelen.

En de komende jaren zullen maar liefst 30 nieuwe geneesmiddelen worden gelanceerd.

Een stabiel, maar óók fors groeiend bedrijf!

12% korting
Door jarenlang winst te maken én door jarenlang goed op de centen te passen heeft dit bedrijf nu een ongelofelijke hoeveelheid geld in kas.

Teveel geld.

Daarom heeft de directie besloten om in december een speciaal dividend uit te keren dat maar liefst 12% van de huidige koers bedraagt.

Je pakt dat dividend mee als je het aandeel vóór 10 december aankoopt.

Dat is direct 12% korting op de aankoopkoers!

Grote kans op méér dividend
Het grappige is dat het banksaldo zelfs na dit speciale dividend ongelofelijk hoog blijft én de komende jaren alleen maar verder zal stijgen.

Grote kans dat dit daarom volgend jaar nog een keer gebeurt óf dat de directie zal aankondigen om ieder kwartaal dividend te gaan uitkeren.

Vooral als dat laatste gebeurt, kan de koers in korte tijd zéér snel stijgen.

Koers moet binnen een jaar met 100% omhoog
Dit aandeel koop je nu aan voor slechts 9 keer de voor komend jaar verwachte winst.

Dat betekent dat de koers binnen een jaar met 100% omhoog moet om net zo gewaardeerd te worden als het beursgemiddelde.

En als je in december direct die 12% aan speciaal dividend meepakt, is je winst nog een stuk hoger!

Klik hier om het splinternieuwe "Super Rendement Rapport" direct te bestellen!

Van de tot nu toe geselecteerde aandelen bekijken we wekelijks de vermogenspositie, de winstverwachting en natuurlijk de koers. Zodra we van een aandeel vinden dat het tijd is om te verkopen, sturen we u hierover een bericht per e-mail.
Vriendelijke groeten,

Jack Hoogland

MOL1555
0
Zwarte Ridder, wellicht is dit SNR of DRAD? ik ben eigenlijk wel benieuwd ook. Ik moet zeggen dat ik de stukjes van Jack Hoogland altijd wel interessant vind. Ik ben nog niet in gegaan op z'n tips, behalve het aandeel Kirkland (goud). Jack (en vele anderen) denken dat GOUD gaat boomen, en eerlijk gezegd, de kans is zeer groot als je het mij vraagt.
DeZwarteRidder
0
quote:

MOL1555 schreef op 3 dec 2018 om 15:01:


Zwarte Ridder, wellicht is dit SNR of DRAD? ik ben eigenlijk wel benieuwd ook. Ik moet zeggen dat ik de stukjes van Jack Hoogland altijd wel interessant vind. Ik ben nog niet in gegaan op z'n tips, behalve het aandeel Kirkland (goud). Jack (en vele anderen) denken dat GOUD gaat boomen, en eerlijk gezegd, de kans is zeer groot als je het mij vraagt.

Ook uranium gaat skyhigh volgens hem; ooit zal hij wel gelijk krijgen....

Ik zal even kijken naar SNR en DRAD.
DeZwarteRidder
0
quote:

MOL1555 schreef op 3 dec 2018 om 15:01:


Zwarte Ridder, wellicht is dit SNR of DRAD? ik ben eigenlijk wel benieuwd ook. Ik moet zeggen dat ik de stukjes van Jack Hoogland altijd wel interessant vind. Ik ben nog niet in gegaan op z'n tips, behalve het aandeel Kirkland (goud). Jack (en vele anderen) denken dat GOUD gaat boomen, en eerlijk gezegd, de kans is zeer groot als je het mij vraagt.

SNR kan ik niet vinden en DRAD is het zeker niet.
MOL1555
0
En toch ben ik eens benieuwd (lees dagelijks via Twitter) en via de nieuwsbrieven de naar mijn mening goede informatie van Jack Hoogland. Nu weet ik dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar wie heeft er weleens een abbo bij hem gehad? en waren de tips gemiddeld gezien interessant?
Zwitserleven
0
Op de speciale rapporten vind ik de onderbouwing mager. Je moet echte verder kijken dan de simpele zaken die hij voorschotelt. Stuurt verkoopmails uit bij positieve berichten, blijft echter zitten bij inklappende koersen. Ben niet overtuigt
MOL1555
0
quote:

Zwitserleven schreef op 15 mrt 2019 om 17:40:


Op de speciale rapporten vind ik de onderbouwing mager. Je moet echte verder kijken dan de simpele zaken die hij voorschotelt. Stuurt verkoopmails uit bij positieve berichten, blijft echter zitten bij inklappende koersen. Ben niet overtuigt


aha, duidelijk. En heb je weleens goed verdiend aan een tip van hem? uiteindelijk gaat het daar om natuurlijk
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Ook Wall Street sluit sessie met winst

26 mrt De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag net als graadmeters in Europa en Azië met winsten de handel uit... 1

  Indices

  AEX 545,37 +0,78%
  EUR/USD 1,1274 -0,36%
  Germany30^ 11.446,10 +0,23%
  Gold spot 1.317,69 +0,09%
  LDN100-24h 7.196,36 -0,01%
  NY-Nasdaq Composite 7.691,52 +0,71%
  US30# 25.619,19 -0,09%

  Stijgers

  SIGNIF...
  +4,36%
  ADYEN NV
  +3,84%
  Pharming
  +3,58%
  Flow T...
  +3,19%
  BESI
  +2,91%

  Dalers

  ALTICE...
  -2,15%
  Arcelo...
  -1,54%
  Corbion
  -1,25%
  RANDST...
  -1,15%
  KPN
  -1,05%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Weert=No.1 op 27-mrt-19 00:24
  (1)

  Wie weet ! op 26-mrt-19 23:29
  (4)

  De Troon Jan op 26-mrt-19 22:44
  (4)

  longtermwins op 26-mrt-19 22:24
  (1)

  Porcupine op 26-mrt-19 22:06

  Column Forum Meer»

  (1)

  marcvanutrecht op 27-mrt-19 01:07
  (220)

  Pakka op 27-mrt-19 00:44
  (1)

  Snugger op 26-mrt-19 22:52
  (3)

  Bonost op 26-mrt-19 21:25
  (21)

  edwin&jerney op 26-mrt-19 21:24