Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Microsofts nieuwste zoekmachine heet Bing

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 mei 2009 17:58
    Microsofts nieuwste zoekmachine heet Bing
    28 mei 2009, 17:52 | ANP
    SCHIPHOL (ANP) - Softwaremaker Microsoft bindt met de nieuwe zoekmachine Bing opnieuw de strijd aan met de populaire zoekmachine Google. Volgens het concern sluit Bing beter aan bij de wensen van de consument dan andere zoekmachines. Dat maakte Microsoft donderdag bekend.

    Over Bing, waarvoor Microsoft eerder de codenaam Kumo hanteerde, werd al maandenlang gespeculeerd. Donderdag toont het concern de zoekmachine voor het eerst op een technologieconferentie in Californië.

    De introductie van Bing vindt niet overal tegelijk plaats. Volgende week woensdag zijn als eerste de Verenigde Staten en Canada aan de beurt. De lancering gaat gepaard met een grootscheepse reclamecampagne.

    Andere landen

    Wanneer andere landen volgen is nog niet bekend. Nederlandse gebruikers moeten het voorlopig doen met een testversie. Bing vervangt de huidige zoekmachine van Microsoft, Live Search.

    ,,Veel mensen zijn niet tevreden over de resultaten die zoekmachines bieden'', zegt Derk Wagelaar, die de internetdivisie van Microsoft in Nederland leidt. ,,Wij willen relevantere zoekresultaten leveren en mensen de tijd van het heen en weer klikken besparen.''

    Heen en weer klikken

    Om heen en weer klikken te voorkomen, biedt Bing alvast een blik op een deel van de site wanneer de gebruiker met de muis over de zoekresultaten beweegt. Hierdoor kunnen gebruikers volgens Microsoft sneller beoordelen of het zoekresultaat relevant is.

    Aan de hand van de eerste zoekterm verschijnt ook een aantal suggesties voor specifiekere zoekopdrachten. Bij het zoeken op een automerk kan bijvoorbeeld op accessoires of op video's van dit specifieke merk worden gezocht. Vervolgens kan de gebruiker de zoekopdracht weer verder specificeren, bijvoorbeeld op kleur van de auto.

    Extra functionaliteiten

    Binnen de zoekomgeving biedt Bing bovendien een aantal extra functionaliteiten. Zo kan de speurder de gewenste prijscategorie kiezen bij restaurants, vluchten of hotels. Een overzicht van relevante beoordelingen door gebruikers, afkomstig van populaire vergelijkingssites, is ook mogelijk. Hiermee concurreert Bing dus direct met vergelijkingssites, zoals het Nederlandse vergelijk.nl of iens.nl.

    De zoekmachine neemt de locatie van de gebruiker, indien relevant, mee in het berekenen van zoekresultaten. Vanwege de regiogebonden functies lanceert Microsoft de zoekmachine per land.

    Uitdaging

    Voor Microcoft ligt de grootste uitdaging in het overtuigen van consumenten om te veranderen van favoriete zoekmachine. Microsoft heeft namelijk een grote achterstand op zijn grootste concurrenten Google en Yahoo!.

    In de Verenigde Staten heeft het concern met Live Search volgens onderzoeksbureau comScore een marktaandeel van ongeveer 8 procent, terwijl Google en Yahoo! respectievelijk ongeveer 64 en 20 procent voor hun rekening nemen. Ondertussen staan deze concurrenten ook niet stil en zijn hard bezig met het verder optimaliseren van de eigen zoekresultaten.

    Wagelaar bevestigt dat het verkrijgen van naamsbekendheid de grootste uitdaging is. ,,In de reclamecampagne wordt flink geïnvesteerd.'' Hoewel hij geen bedrag wil noemen, circuleert in de internationale media een bedrag van 80 à 100 miljoen dollar, ongeveer vier keer zoveel als het totale advertentiebudget van Google in 2008.

  2. [verwijderd] 28 mei 2009 20:12
    Ja daarom o.a.
    Bing kan dan lijkt me beter gaan concurreren met MS-search.
    Maar deze keer zal Neelie niets krijgen, de concurrenten zijn al te groot om MS ook in deze als monopolist neer te zetten.

    Het is wel mogelijk om google uit te schakelen door Bing te installeren via updates als MS toch een boete wil hebben.
  3. [verwijderd] 19 juni 2009 20:49

    Jullie begrijpen er helaas niets van. Geeft niet, heb ik ook weleens.

    Binnen Microsoft heet het systeem onder gewone werknemers Ping en in de top noemen ze het Ping Ping. De bedoeling van deze Amerikaanse roversbende is de Europese P.C.-gebruikers verder uit te kleden.

    Dat gaat dan in Euro's en bij binnenkort $ 4 voor de Euro is dat wel gunstig voor ze.

    Ach, wat is het leven toch simpel soms!

    Groet, Jonas
  4. Ruud100 20 juni 2009 00:32
    quote:

    voda schreef:

    Microsofts nieuwste zoekmachine heet Bing
    Volgens het concern sluit Bing beter aan bij de wensen van de consument dan andere zoekmachines. Dat maakte Microsoft donderdag bekend.

    Jongens. Beetje meer waardering voor micro$oft graag. Het is toch prima dat ze een alternatief bieden aan mensen die zo dom zijn dat geen idee hebben hoe Google werkt?

    Kan me wel voorstellen dat echte micro$oft adepten nog steeds niet geloven dat zoeken op het web niet meer is dan je zoekterm in een balkje intypen en een enter geven...

    Zonder 24 menu's te openen in drie verschillende programma's toch iets vinden. Zonder ook maar één keer de vraag te krijgen "weet u zeker dat u wilt zoeken".

    En dan ook nog zonder een button om de zoekmachine van de nieuwste patches te voorzien wanneer de zoekresultaten niet zijn wat je hoopte.

    Kan me dus goed voorstellen dat Bing een zoekmachine is die de M$ dummies een meer vertrouwde omgeving biedt om op het internet te zoeken.

    He? Vreemd scherm krijg ik nou.
    "Please reboot to complete your search"

    Gr
    Ruud

  5. forum rang 10 voda 20 augustus 2009 17:10
    B(l)ing
    20 augustus 2009 | Het Financieele Dagblad

    Een nieuwe zoekmachine en een deal met de concurrent. Microsoft heeft de laatste tijd het strijdvuur met Google flink aangewakkerd. De twee stappen moeten ertoe leiden dat de zoekmachinemonopolist eindelijk van zijn troon wordt gestoten. De vraag is echter of dat zo'n vaart zal lopen.

    Microsoft heeft met Bing in ieder geval iets nieuws gebracht dat de aandacht heeft getrokken. Bing moet een intelligentere manier van zoeken bieden. Bij een zoekopdracht 'films + Amsterdam' niet alleen als resultaat een rijtje met websites waar informatie over het aanbod en aanvangstijden van films in Amsterdam te vinden is, maar direct het lijstje met films en tijden op het scherm. Of direct de aandelenkoers op het scherm als iemand zoekt naar een naam van een bedrijf en tevens de zoekterm 'koers' intikt.

    Voorlopig is al deze functionaliteit alleen nog voor zoekers in de VS beschikbaar. Maar het effect is al zichtbaar. Onderzoeksbureau Comscore meldde eerder deze week dat Microsoft in juli 8,9% van de zoekmarkt in handen had, een stijging van 0,5 procentpunt ten opzichte van juni, terwijl zowel Yahoo als Google in juli juist 0,3 procentpunt aan marktaandeel verloren.

    Wanneer de aantallen zoekopdrachten vergeleken worden, dan verloor Google in juli in vergelijking met juni 4% en Yahoo zelfs 5%. Microsoft zag het aantal zoekopdrachten juist met 2% stijgen.

    Stel nu even dat deze trend zich voortzet. Hoe lang duurt het dan voordat het consortium van Microsoft en Yahoo evenveel zoekopdrachten verwerkt als Google? Het is een kwestie van lijnen trekken. In december 2011 kunnen Microsoft en Yahoo de champagne ontkurken.

    Daarmee is echter nog niet alles gezegd. Enkele weken geleden lekte een document uit dat Microsoft en Yahoo waarschijnlijk geheim hadden willen houden. Het was een berekening over wat wie verdient met de zoekopdrachten. Een gemiddelde zoekopdracht levert Microsoft en Yahoo respectievelijk 3,9 en 4,3 dollarcent op. Hun inschatting was dat Google gemiddeld op 7 dollarcent per opdracht uitkomt.

    Wanneer deze gegevens in acht genomen worden, gaat de strijd wat langer duren. Pas in december 2012 komen de twee kampen elkaar dan tegen. Beide partijen verdienen dan zo'n $ 120 mln per maand met hun zoekactiviteiten.

    Voor deze sommen is uiteraard slechts de achterkant van een sigarendoosje gebruikt. Het is bijvoorbeeld natuurlijk reëel om te verwachten dat Google bij verlies aan marktaandeel steeds minder per zoekopdracht gaat verdienen. Daardoor zouden de lijnen in de grafiek elkaar sneller ontmoeten. Van de andere kant profiteert Microsoft momenteel van de nieuwigheid van Bing en is voor te stellen dat de groei aan zoekopdrachten uiteindelijk minder snel zal verlopen en de lijnen elkaar pas later ontmoeten.

    Maar stel dat beide invloeden elkaar zo'n beetje opheffen en het monopolie van Google inderdaad over iets meer dan twee jaar gebroken blijkt? Dan mag de samenwerking tussen Microsoft en Yahoo toch revolutionair worden genoemd.

    Bartjens@fd.nl

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  6. forum rang 10 voda 16 oktober 2009 15:44
    Windows 7 draait het eerst in Gronings dorp
    16 oktober 2009, 15:24 | ANP
    ZEVENHUIZEN (AFN) - Inwoners van het Groningse Zevenhuizen krijgen zaterdag een echte primeur. Softwareconcern Microsoft heeft de plaats uitgekozen om er zijn nieuwe besturingssysteem Windows 7 te laten draaien, vijf dagen voordat de software wereldwijd wordt geïntroduceerd.

    Het gaat om een ludieke actie, aldus Microsoft. In totaal zijn er 777 pakketten beschikbaar voor de inwoners van Zevenhuizen. Belangstellenden kunnen de software laten installeren door werknemers van het softwarebedrijf.

    Windows 7 is de opvolger van het veelbekritiseerde Windows Vista, dat nog geen drie jaar op de markt is geweest. Microsoft zegt nu een lichter en gebruiksvriendelijker systeem te hebben ontwikkeld.

    Zevenhuizen telt bijna drieduizend inwoners. De plaats maakt deel uit van de gemeente Leek.
  7. forum rang 10 voda 12 november 2009 16:51
    Microsoft poetst zoekmachine Bing verder op
    12 november 2009, 9:29 | ANP
    REDMOND (ANP) - Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft heeft een nieuwe alliantie gesloten om de positie van zoekmachinegigant Google op internet aan te vallen. De zoekmachine van Microsoft, Bing, is in zee gegaan met Wolfram Alpha, een online databank die sinds mei actief is. Wolfram Alpha gaat antwoorden geven op vragen die via Bing worden gesteld, zo maakten beide partijen bekend.

    Met Wolfram Alpha hoopt Microsoft zich meer te kunnen onderscheiden van Google. Het concern was daar met Bing al mee begonnen. Via de zoekmachine is het mogelijk om gemakkelijker in bepaalde categorieën, zoals reizen en winkelen, te zoeken. Om zijn positie te verstevigen, sloot Microsoft in juli al een monsterverbond met Yahoo!.

    Google domineert het zoeken op internet. In de Verenigde Staten heeft het internetbedrijf bijna twee derde van de markt in handen. Het marktaandeel van Bing bedraagt nog geen 10 procent.

  8. [verwijderd] 12 november 2009 19:11
    Spontaan komt "bing" soms je pc binnen(oa via Z24.nl), het lijkt wel spam.
    De gebruikers van een niet echte windows worden steeds verder afgeknepen met verder opgevoerde dreigementen(terecht natuurlijk).
    Het "valiteren"naar officieel kost slechts €142,00
    Centjes overmaken naar:
    Citi AG(failliet?)
    Microsoft Ireland operations LTD(Ierland?)
    Frankfurter Welle
    Reuterweg 16
    60323 Frankfurt/Main
    Germany(Duitsland?)
    swiftcode:CITIDEFF
    Iban numberDe 89502109000212814032(moderator?)

    Is er nou geen enkele trendwatcher die dit bedrijf de waarheid gaat melden?
    De wereld gaat nu snel veranderen, met het bovenstaande als triest dieptepunt van 2009(een boete van $7,86 miljard van Nellie)...
  9. forum rang 10 voda 17 november 2009 16:24
    Yahoo! verliest in zoekmachineoorlog
    17 november 2009, 12:05 | ANP
    SAN FRANCISCO (ANP) - De hevige strijd die Google en Microsoft voeren op de Amerikaanse zoekmachinemarkt, gaat vooral ten koste van Yahoo!. Het internetbedrijf heeft de afgelopen maanden behoorlijk wat marktaandeel verloren, zo blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau comScore, dat het internetverkeer volgt.

    Yahoo! zag in oktober zijn Amerikaanse marktaandeel teruglopen van 18,8 procent naar 18 procent. Sinds januari is er al 3 procentpunt van het marktaandeel van het internetbedrijf afgeknabbeld. Vooral Microsoft heeft zijn positie weten te versterken.

    Google is nog steeds dominant en heeft met zijn internetzoekmachine bijna twee derde van de Amerikaanse markt in handen. Bing van Microsoft is inmiddels goed voor 9,9 procent. Microsoft lanceerde Bing in juni. Sindsdien is deze zoekmachine bezig met een gestage opmars. In Europa moet het nieuwe product nog tot volle wasdom komen.
  10. [verwijderd] 17 november 2009 16:33
    quote:

    voda schreef:

    Yahoo! verliest in zoekmachineoorlog
    17 november 2009, 12:05 | ANP
    SAN FRANCISCO (ANP) - De hevige strijd die Google en Microsoft voeren op de Amerikaanse zoekmachinemarkt, gaat vooral ten koste van Yahoo!. Het internetbedrijf heeft de afgelopen maanden behoorlijk wat marktaandeel verloren, zo blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau comScore, dat het internetverkeer volgt.

    Yahoo! zag in oktober zijn Amerikaanse marktaandeel teruglopen van 18,8 procent naar 18 procent. Sinds januari is er al 3 procentpunt van het marktaandeel van het internetbedrijf afgeknabbeld. Vooral Microsoft heeft zijn positie weten te versterken.

    Google is nog steeds dominant en heeft met zijn internetzoekmachine bijna twee derde van de Amerikaanse markt in handen. Bing van Microsoft is inmiddels goed voor 9,9 procent. Microsoft lanceerde Bing in juni. Sindsdien is deze zoekmachine bezig met een gestage opmars. In Europa moet het nieuwe product nog tot volle wasdom komen.

    Dat komt doordat je bij iedere typefout automatisch dat bing scherm voor je mik krijgt. Vrijwillig zal ik er in ieder geval nooit wat zoeken hehe
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,82 +0,84%
EUR/USD 1,0664 +0,11%
FTSE 100 8.045,29 +0,27%
Germany40^ 17.997,90 +0,77%
Gold spot 2.298,44 -1,24%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+30,35%
ALLFUN...
+4,13%
PROSUS
+4,07%
JUST E...
+2,88%
Philip...
+2,22%

Dalers

RANDST...
-6,00%
Akzo N...
-5,32%
NSI
-3,45%
Fugro
-1,45%
Alfen ...
-1,43%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links