Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koersverloop Beter Bed

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.511 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wwilliamss
0
Veert op bij steun rond de 16.
Long Beter Bed.
Ik heb geduld , koop bij rond deze niveaus..
Mr Greenspan
0
quote:

ggerben schreef op 7 jan 2010 om 15:41:


[...]
nou ja, 22 januari cijfers, kan interessant zijn! En ca. 65% van de aandelen in vaste handen, dan kan het hard gaan. Leuk he, dat je niet niet meer alleen bent op het forum :-)


Wel een tussentijdse verklaring maar kan toch inderdaad erg interessant zijn.
Mensen houden toch weer een leuk bedrag over op hun energie rekening (of krijgen een mooi bedrag terug) dat is mooi om een nieuw bed te kopen. Maar een aantrekkende huizenmarkt is zeker ook heel gunstig. Bij een verhuizing koop je al gauw een nieuw bed als dat toch al nodig was.
Mr Greenspan
0
Weer een grote order buiten de boeken om. Er is een partij een belang aan het opbouwen en die lijkt dus nog niet klaar.
drulletje drie
0
quote:

Mr Greenspan schreef op 13 jan 2015 om 13:16:


Weer een grote order buiten de boeken om. Er is een partij een belang aan het opbouwen en die lijkt dus nog niet klaar.


Polar misschien ?? Zou wel mooi zijn als die een flink belang op gaan bouwen ik vind Beter Bed echt rijp voor een overname. Hebben in de crisistijd echt laten zien dat ze de zaakjes goed voor elkaar hebben en nu de markt weer aantrekt kunnen ze daarvan profiteren!
Mr Greenspan
0
De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers waren met name positief over de detailhandel, omdat consumenten dankzij de lagere brandstofprijzen meer te besteden hebben.
voda
0
'Winkelverkoop Beter Bed omhoog'

WOENSDAG 21 JANUARI 2015, 12:58 uur | 465 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed heeft in het vierde kwartaal van 2014 de vergelijkbare winkelverkoop met 6 procent zien stijgen. Dat stelt analist Wim Hoste van KBC Securities in een vooruitblik op het tussentijdse handelsbericht dat vrijdag voorbeurs naar buiten komt.
KBC wijst erop dat in het derde kwartaal een einde kwam aan negen kwartalen met een daling van de vergelijkbare winkelverkoop op rij. De totale omzet wordt door KBC geraamd op 94,1 miljoen euro, een groei van 3,7 procent. De operationele winst komt volgens KBC uit op 8,9 miljoen euro, met een nettowinst van 6,2 miljoen euro.

Analist Robbert Verrips van Petercam denkt ook dat Beter Bed een hogere vergelijkbare winkelverkoop zal laten zien. Hij kijkt vooral naar de ontwikkelingen in Duitsland, de grootste markt voor het bedrijf. Voor de Duitse markt verwacht hij verbetering.

KBC heeft een hold-advies en Petercam hanteert een buy-advies voor Beter Bed.

Mr Greenspan
0
Mooie cijfers, beter als de analisten hadden verwacht.
De vooruitzichten lijken me ook goed (gezien de zeer positieve ontwikkeling in Q4)
Laatste dagen wat verkoopdruk in positieve markt, die balen.
drulletje drie
0
Ziet er goed uit allemaal!
Lijkt me dat de koers hierop wel wat hoger kan gaan aankomende dagen.
Lekker vasthouden al is het alleen al voor het mooie dividend ;)
Mr Greenspan
0
quote:

drulletje drie schreef op 23 jan 2015 om 08:59:


Ziet er goed uit allemaal!
Lijkt me dat de koers hierop wel wat hoger kan gaan aankomende dagen.
Lekker vasthouden al is het alleen al voor het mooie dividend ;)


Haha ja, en dat dividend zal zo maar verhoogd kunnen worden.
voda
0
Beter Bed kwartaalresultaten hoger, ziet positieve trend aanhouden - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Beter Bed kwartaalomzet flink hoger, verwacht sterk gestegen resultaat 2014', om meer informatie, een toelichting CFO, het commentaar van analisten, en de actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE) realiseerde in het vierde kwartaal van 2014 een forse omzetgroei, verwacht voor heel 2014 een flink hoger bedrijfsresultaat en ziet de positieve trend in de eerste weken van 2015 voortzetten, meldt de slaapkamerretailer vrijdag in een trading update.

In het kwartaal zetten de positieve omzettrends uit het derde kwartaal zich onverminderd voort. Nagenoeg alle landen en formules hebben hogere omzetten gerealiseerd. Ook de vooruitzichten voor de eerste helft van 2015 zijn positief. "Na de goede verkopen in de weken rond kerst, zet de trend van goede omzet en opdrachten in de eerste weken van 2015 door", zegt financieel directeur Bart Koops in een toelichting tegen Dow Jones.

De marktleider in Nederland en Duitsland heeft over het vierde kwartaal de omzet op jaarbasis 9,7% hoger zien uitkomen op EUR99,6 miljoen. De omzet in vergelijkbare winkels nam met 11,8% toe. Het gemiddeld aantal winkels nam in het kwartaal met 3,8% af. Het bedrijf uit Uden realiseerde in het kwartaal een EUR0,5 miljoen hoger operationeel resultaat voor rente en belastingen (EBIT) van EUR10,5 miljoen.

Over heel 2014 steeg de netto-omzet van Beter Bed met 1,8% naar EUR363,9 miljoen en in vergelijkbare winkels nam de omzet met 4,8% toe. Het EBIT-resultaat steeg met 87,6% naar circa EUR23,0 miljoen van EUR12,3 miljoen. Dit is een stijging van EUR10,7 miljoen ofwel 87,6% ten opzichte van 2013. In het resultaat van 2013 werd echter een bedrag aan eenmalige lasten opgenomen van EUR6,4 miljoen in verband met de sluiting van Slaapgenoten en Matrassen Concord Nederland en België. Het gemiddeld aantal winkels daalde in het jaar met 4,1%.

De omzet in Nederland steeg in het vierde kwartaal door de aantrekkende woningmarkt met 5,2% op jaarbasis en met 14,3% in omzet uit vergelijkbare winkels. In Duitsland nam de omzet in het vierde kwartaal met 11,7% toe en met 11,5% in vergelijkbare winkels.

Oostenrijk, Spanje en Belgie laten in het vierde kwartaal op basis van vergelijkbare winkels een omzetgroei zien van respectievelijk 15,4%, 27,3% en 30,0%. Over geheel 2014 bedraagt de omzetgroei uit vergelijkbare winkels van deze landen respectievelijk 11,2%, 15,7% en 30,4%. Alleen in Zwitserland is over het gehele jaar sprake van omzetdaling uit vergelijkbare winkels van 5,0%.

"We zien de koopbereidheid voor meubels en matrassen in Duitsland en Oostenrijk aantrekken, en daar profiteren wij meer van dan de concurrentie", zegt CFO Bart Koops ter toelichting. "In Zwitserland zagen wij na de omzetgroei van de afgelopen jaren even een verzadiging van de markt, maar dat is tijdelijk en wij maken ons daar geen zorgen over. In Spanje profiteren wij van de doorgevoerde herstructurering en invoering van de nieuwe winkelformule, en daar hebben we ook profijt van de aantrekkende economie", voegt de financieel directeur toe.

Analisten zijn over het algemeen positief over de resultaten van Beter Bed. KBC Securities verhoogt vrijdag het advies voor het ASX-fonds naar accumulate van hold en het koersdoel naar EUR20,00 van EUR17,00 in reactie op de goede cijfers en verkoopvooruitzichten voor 2015. KBC-analist Wim Hoste voorziet een stijging van dividenduitkering van een geschatte EUR0,61 voor 2014 naar EUR0,98 in 2015 en naar EUR1,17 in 2016.

Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers vindt het nog te vroeg om in de goede cijfers een definitieve opwaartse trendbreuk te zien. "Maar het bedrijf is financieel sterk en stuurt goed op de kosten", zegt Muller, die het aandeel in relatie tot de winst wel duur vindt. TGB houdt daarom 'niet aanbevolen' als advies.

Voor de analisten van Rabobank is de kwartaalomzet hoger, maar de winst lager dan verwacht. Ze menen dat de hogere omzet te danken is aan betere marktomstandigheden en winst van marktaandeel. Ze hadden een beter resultaat verwacht, na het afbouwen van verliesgevende operaties, maar vermoeden dat de marketingkosten wellicht hoger zijn uitgevallen dan verwacht en dat de omzetgroei tot hogere kosten voor personeelsbonussen heeft geleid. De analisten verlagen hun taxaties voor de resultaten over 2014, maar blijven positief over de resultaten over 2015. Ze verwachten dat de dividend pay-out ratio richting 80% zal stijgen. Het advies is buy bij een koersdoel van EUR21,00.

Dankzij verbeterd consumentenvertrouwen en gestegen huizenverkopen zijn de omzetcijfers beter dan verwacht en ook de vooruitzichten voor de eerste helft van 2015 zijn goed met solide orderportefeuilles, zegt Gerard Rijk van SNS Securities. Hij merkt op dat de lopende vernieuwing van winkelformules in Nederland en Duitsland positief lijkt uit te pakken. Zijn advies is buy bij een koersdoel van 21,00.

Eind 2014 bedroeg het totaal aantal winkels 1.127 in Europa van Beter Bed gemiddeld 4,1% minder in vergelijking met 2013. In 2014 zijn per saldo 48 winkels gesloten. Dit is voornamelijk het gevolg van de afbouw van de formules Slaapgenoten en Matrassen Concord in Nederland en België in 2014. In het vierde kwartaal 2014 daalde het aantal winkels met 11 filialen, door 18 openingen en 29 sluitingen.

Beter Bed zal op 13 maart de definitieve jaarresultaten over 2014 publiceren. Het aandeel Beter Bed staat omstreeks 11.10 uur 1,9% hoger op EUR17,43 op een 0,5% hogere ASX-index.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Beter Bed KW4 omzet hoger, resultaat lager dan verwacht voor Rabo - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) heeft in het vierde kwartaal een hoger dan verwachte omzet, maar lager dan voorziene winst geboekt, zeggen analisten van Rabobank. Ze menen dat de hogere omzet te danken is aan betere marktomstandigheden en winst van marktaandeel. Ze hadden een beter resultaat verwacht, na het afbouwen van verliesgevende operaties, maar vermoeden dat de marketingkosten wellicht hoger zijn uitgevallen dan verwacht en dat de omzetgroei tot hogere kosten voor bonussen voor het personeel heeft geleid. De analisten verlagen hun taxaties voor de resultaten over 2014, maar blijven positief over de resultaten over 2015. Ze verwachten dat de dividend pay-out ratio richting 80% zal stijgen. Het advies is buy bij een koersdoel van EUR21,00. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 2,9% hoger op EUR17,60, terwijl de ASX met 0,6% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Mr Greenspan
0
Delta Lloyd is tot net onder de 10% gezakt. Zal nog wel even duren voordat ze heel het belang hebben verkocht.
voda
0
Beter Bed koersdoel omhoog naar EUR23 van EUR21 bij SNS - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verhoogt het koersdoel voor Beter Bed (BBED.AE) naar EUR23,00 van EUR21,00, in reactie op berichten over een goede start van concurrent Auping in het eerste kwartaal van 2015 met een 10% hogere omzet en het streven naar drastische verkorting van aflevertijden. Volgens SNS-analist Gerard Rijk geeft dat een goed beeld van de vraagcyclus in de sector en potentiele verbeteringen in de toeleveringsketen. Gebaseerd op de positieve ontwikkeling van non-food retailbestedingen in Duitsland en stijgend consumentenvertrouwen in de meeste markten van Beter Bed, zijn de taxaties licht verhoogd. Het advies blijft buy. Omstreeks 10.15 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR21,25, terwijl de ASX met 0,2% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

TradeOne
0
quote:

drulletje drie schreef op 10 apr 2015 om 12:14:


Gaat wel heel hard omhoog zeg!

Beter Bed Holding 23,685 1,285(5,74%)


Gaat al een paar dagen zo, ik denk dat er een partij is die BB over gaat nemen. Zou er niet van staan te kijken als er binnen een maand een bod komt. Helaas heb ik na het paseren van de AEX 495 al mijn aandelen de deur uitgedaan en daarmee ook BB, ik baal wel een beetje..
drulletje drie
0
quote:

TradeOne schreef op 10 apr 2015 om 12:24:


[...]

Gaat al een paar dagen zo, ik denk dat er een partij is die BB over gaat nemen. Zou er niet van staan te kijken als er binnen een maand een bod komt. Helaas heb ik na het paseren van de AEX 495 al mijn aandelen de deur uitgedaan en daarmee ook BB, ik baal wel een beetje..


Ik heb ook het vermoeden dat een Private equity de boel overneemt!
drulletje drie
0
Beter Bed koersdoel omhoog naar EUR27,50 bij ING - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING verhoogt het koersdoel voor Beter Bed (BBED.AE) naar EUR27,50 van EUR21,50, na nieuwe dividendtaxaties. Analist Tijs Hollestelle denkt dat de slaapkamerretailer kan profiteren van herstellende eindmarkten, een groeiend marktaandeel, een succesvolle herinrichting van filialen, meer kostenbesparingen en reductie van werkkapitaal. Na twee kwartalen met omzetgroei is de kracht van het genereren van kasinstroom al bewezen, voegt hij toe. De analist denkt dat Beter Bed die groei nog kan versnellen met de opening van nieuwe winkels, en daarbij toch een attractief dividend kan betalen. Het advies blijft buy. Omstreeks 15.00 uur noteert het aandeel 0,3% hoger op EUR23,32, terwijl de ASX met 1,2% stijgt. (BTK)
drulletje drie
0
AMSTERDAM (AFN) - Capfi Delen Asset Management heeft een flink belang genomen in Beter Bed. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Capfi heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 6,11 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van deze partij in de beddenverkoper terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.
voda
0
Schroders meldt stemrecht in Beter Bed

Gepubliceerd op 29 mei 2015 om 08:41 | Views: 1.649

AMSTERDAM (AFN) - Schroders heeft een stemrecht van 3,05 procent in Beter Bed. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Er is geen sprake van een kapitaalbelang.

Er zijn geen eerdere meldingen van Schroders in Beter Bed bekend in de archieven van de toezichthouder.
1.511 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 2,190   Verschil +0,01 (+0,46%)
Laag 2,190   Volume 100
Hoog 2,190   Gem. Volume 180.369
15-nov-19 09:00
label premium

Beter Bed: Groei trekt aan

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium